Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox hálózati szűrő/elosztó

Moderátor: fülelek

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én már kipróbáltam , nálam volt egy kis ideig. Ez egy alap verziójú volt, amit elvileg máris tovább fejleszt Fülelek, nos nálam egy leválasztótrafó elé került be közvetlenül a fali konnektorba dugva.

Sajnos az itthoni rendszer, lévén hangszórófejlesztés alatt áll, és gyorsan változnak a dolgok a hanggal együtt, nincs nagyon időm megszokni , emiatt nehezen megy a kis mértékű változások észlelése, de a kis szűrő így is megtette a magáét, nálam valamilyen torzítást szüntetett meg, ami nagyobb hangerőt tesz elviselhetővé torzítás nélkül, és a hálózati szűrőktől sokszor megszokott negatívumok nélkül, nem szól bele negatívan a dinamikába, sőt jobb is lesz egy kicsit, ajánlom kipróbálásra mert ennyiért bőven megéri.

Nos ami nálam volt, azt még egy kicsit hangolni kell a leválasztó trafó miatt, tehát valószínűleg még jobb lesz, már alig várom hogy kipróbálhassam, majd leírom a tapasztalatokat.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2585

Hozzászólás Szerző: mishow »

Hová tűnt a fotó az AlcesOne-ról??na akkor mégegyszer:

Ja, hogy ezt csak simán be kell dugni a konnektorba?
Akkor semmi vezeték probléma, így már OK, érdekel a dolog!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5274

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Hová tűnt a fotó az AlcesOne-ról??

na akkor mégegyszer:

kisvizi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: kisvizi »

"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"

Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!

kisvizi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: kisvizi »

Nos, a pc-re akkor van hatással, ha a hangkártyát is használjuk benne, ha csak usb kijáratról megy a hang, akkor az auditiv hatása elenyésző, Viszont a monitort, ha ilyen szűrővel használjuk, jóval később fárad el szemünk (saját tapasztalat, lehet, hogy a fiatalságra nem érvényes). 
Az Alces3 saját betáp kábellel rendelkezik, ezért hatásosabb, mint három AlcesOne-t bedugni egy kitudjamilyen elosztóba. Ha közvetlenül fali csatlakozóba dugjuk, akkor pont olyan hatásos, mint az Alces3.

Megpróbálunk hajlékony hálózati kábelt is késziteni, ha nagyon muszáj...

A bevezető ár minden hiedelemmel ellentétben nem fog hosszú hónapokig tartani...

"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"

Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!

Vendég

Jó akkor holnap, most már késő van.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Használom a benne lévő hangkártyát. Betáp kábel amúgysem kell, az van. Mikor, és hol lehet hozzájutni egy próba erejére  
Még valami, leválasztótrafó előtt, vagy után érdemesebb használni?

Hivj ma, holnap, vagy hétfőn!
06209789791

Vendég

Használom a benne lévő hangkártyát. Betáp kábel amúgysem kell, az van. Mikor, és hol lehet hozzájutni egy próba erejére

Még valami, leválasztótrafó előtt, vagy után érdemesebb használni?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Nos, a pc-re akkor van hatással, ha a hangkártyát is használjuk benne, ha csak usb kijáratról megy a hang, akkor az auditiv hatása elenyésző, Viszont a monitort, ha ilyen szűrővel használjuk, jóval később fárad el szemünk (saját tapasztalat, lehet, hogy a fiatalságra nem érvényes).

Az Alces3 saját betáp kábellel rendelkezik, ezért hatásosabb, mint három AlcesOne-t bedugni egy kitudjamilyen elosztóba. Ha közvetlenül fali csatlakozóba dugjuk, akkor pont olyan hatásos, mint az Alces3.

Megpróbálunk hajlékony hálózati kábelt is késziteni, ha nagyon muszáj...

A bevezető ár minden hiedelemmel ellentétben nem fog hosszú hónapokig tartani...

Vendég

A hangjavításban mennyivel rosszabb, mint az Alces 3 vagy a 6-os? Mert ugye az akciós árból az következne, hogy most jobban megéri 3db ONE-t venni mint egy, Alces 3-ast pláne ha valakinek nincs egyszerre annyi pénze, hogy a 3-ast megvehesse.

Egyet kipróbálnék a PC-m elé, amiről zenét hallgatok ha beválik akkor maradna is.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2585

Hozzászólás Szerző: mishow »

Tapasztalataim szerint megdöbbentő mértékben javítja az LCD képminőségét, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Viszont jó lenne egy hajlékony betáp kábel hozzá (olyan mint a CD hálózati kábel) mert a legtöbb TV szekrényben/polcban van, ahová az Alces szokásos kábele nehezen fér be. Nálam pl egyáltalán nem (kipróbáltam, nem ment), pedig nagyon beneveznék rá!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Elkészültek az első példányok az Alces One szűrőkből, amely, mint neve is mutatja, egy fogyasztó szűrését biztositja. Hasonló hatású, mint az Alces 3 vagy Alces 6, audio és video célra egyaránt alkalmas.
LCD televizió tulajdonosoknak különösen ajánljuk, mert a tv adásoknál a képzaj sokkal kevésbé látszik, mint nélküle. A televiziók általában elég gyenge hangja is javul, különösen a beszédérthetőség halk hangerőnél is.
Fogyasztói ár 15eFt,
Bevezető ár jűniusban 11eFt.
Három év garanciát, és egy hét visszavásárlási kötelezettséget vállalunk.
Holnap teszek fel képet is róla.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

A nagy érdeklődésre való tekintettel csak a jövő hét utáni héten tudunk Alcest szállitani/küldeni doboz alapanyag hiány miatt.
Ugyanekkor tudunk próbapéldányt is kölcsönözni az elsőbálozóknak.
Szives türelmét kérjük minden érdeklődőnek.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

Kedves "Harkovi drga66"!

Látom magadra ismertél, független ettől a teszt célja nem ez volt, hogy szembesítselek önmagaddal de úgylátszik ezt magadtól felvállaltad ezek után tedd azt amit én .....d és fülelj a zenére!
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

drg66
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: drg66 »

Kedves mindenki Fülelek mester jóvoltából boldog tulajdonosa vagyok a hivox "állatkert" egyik példányának a csodaszarvas névre hallagtó hálozati szűrőnek. Hozzáteszem hasonló példányokkal més soha nem volt dolgom, és a kért teszt megfogalmazásában is még kezdő vagyok, de megpróbálok tárgyilagos maradni annak ellenére, hogy ingyen jutottam hozzá.Kezdjük talán ott, hogy ár és érték kategóriában hosszas keresgélés után a csodaaggancs maradt egyedül fent a rostán, persze akadna más alternatíva is mint olvastam sokan megpróbálták már lipton féle tea filter ráolvasással kombinálva és egyéb okos filléres kütyükkel egy kisérletező köműves szakmával a hátuk mögött amivel állították hogy az általuk mért adatok közel hasonlóak Makóból Jeruzsálembe nézve, no de gratula ezeknek is mert ugye mire jutott volna a világ ha nincsenek ezek a remek "Harkovi mérnökök"!
No de jöjjön az én meglátásom erről a csodaládikóról, ami annyi vihart kavart a fórumon ez rövidebb lessz mint a bevezetőm mivel számomra kettő minősítés létezik a JÓ és a NEMJÓ a majdnem jó és a langyos nemjó nincs a szótáramban.
Számomra ahol igazán kiaknázható a tudása az a instrumentális, komolyzenei,jazz felvételek ahol a szűrő adottságából kifolyólag a hang teret betöltő részletező képessége lenyűgöző, gondolom mindenki kipróbálta ki-be dugdosta a dugókat és próbálta megfigyelni egyazon számon belül a különbségeket, hát én is ezt tettem és meglepődtem hogy Diana Krall az ölembe ül, és a fülembe dunorássza a Love Songs-ot, érdekes érzés volt gyorsan kinyitottam a szemem nehogy rajtakapjon az asszony. Persze hibát mindenben lehet találni aki nagyon akar az talál is, meg van a másik fele aki saját megnyugtatására minden zöldet kitalál csakhogy igazolja önmagát. Befejezésül egy jó példával élve tudnám még magasztalni az Alces-t: Feleség bejött a szobába és közölte"amióta bekötötted ezt a nagyméretű gyufásdobozt azóta nem működik az egyik hangszóró" én csak bólintottam és tudtam "mégis mozog a föld".

Mackoház
Az okosodásnak a tapasztalás a lényege. Ha kezdő vagy a tesztben ne ocsárold mások ötleteit, inkább hallgas ....d a zenét.
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

Kedves mindenki Fülelek mester jóvoltából boldog tulajdonosa vagyok a hivox "állatkert" egyik példányának a csodaszarvas névre hallagtó hálozati szűrőnek. Hozzáteszem hasonló példányokkal més soha nem volt dolgom, és a kért teszt megfogalmazásában is még kezdő vagyok, de megpróbálok tárgyilagos maradni annak ellenére, hogy ingyen jutottam hozzá.
Kezdjük talán ott, hogy ár és érték kategóriában hosszas keresgélés után a csodaaggancs maradt egyedül fent a rostán, persze akadna más alternatíva is mint olvastam sokan megpróbálták már lipton féle tea filter ráolvasással kombinálva és egyéb okos filléres kütyükkel egy kisérletező köműves szakmával a hátuk mögött amivel állították hogy az általuk mért adatok közel hasonlóak Makóból Jeruzsálembe nézve, no de gratula ezeknek is mert ugye mire jutott volna a világ ha nincsenek ezek a remek "Harkovi mérnökök"!
No de jöjjön az én meglátásom erről a csodaládikóról, ami annyi vihart kavart a fórumon ez rövidebb lessz mint a bevezetőm mivel számomra kettő minősítés létezik a JÓ és a NEMJÓ a majdnem jó és a langyos nemjó nincs a szótáramban.
Számomra ahol igazán kiaknázható a tudása az a instrumentális, komolyzenei,jazz felvételek ahol a szűrő adottságából kifolyólag a hang teret betöltő részletező képessége lenyűgöző, gondolom mindenki kipróbálta ki-be dugdosta a dugókat és próbálta megfigyelni egyazon számon belül a különbségeket, hát én is ezt tettem és meglepődtem hogy Diana Krall az ölembe ül, és a fülembe dunorássza a Love Songs-ot, érdekes érzés volt gyorsan kinyitottam a szemem nehogy rajtakapjon az asszony. Persze hibát mindenben lehet találni aki nagyon akar az talál is, meg van a másik fele aki saját megnyugtatására minden zöldet kitalál csakhogy igazolja önmagát. Befejezésül egy jó példával élve tudnám még magasztalni az Alces-t: Feleség bejött a szobába és közölte"amióta bekötötted ezt a nagyméretű gyufásdobozt azóta nem működik az egyik hangszóró" én csak bólintottam és tudtam "mégis mozog a föld".
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Egyből odadugtam.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Kétbé jóvoltából és Szami segitségével mától pár napig lehet nálam is egy 3-as Alces. Mivel még soha nem próbáltam ki szűrőt, nagy várakozással indultam neki. Először csak az erősitőt kötöttem rá /Sony 930-as av/ és az Onkyo DV-SP 501-be bekerült a Cav demo lemez. Egyből meg lehetett hallani, hogy változás történt. A legjobb kifejezés, hogy nyugodtabb lett a hang. Főleg a mélyek én a magasaknál nemigen vettem észre változást. Tehát a hangkép kiegyensúlyozottabbá vált. Utána rákötöttem a dvd-t és a tv-t is. A dvd-nél nemigen vettem észre változást, de a tv-nek jobb lett a képe, pedig a pixel plus-os Philips nem rossz képű. Ott vettem észre változást, amikor pl. közeli arcbőrt mutatnak és a digitális technika keresi a legjobb beállitást, na ez eltünt -mármint a keresés- és egyből jó volt a kép. Ugyanez jelentkezett futballmeccsen a zöld fűnél. Úgy, hogy a tv-nél egyértelmű a javulás, az erősitőnél pedig valóban mintha egy szinttel feljebb lépne az ember. Kiváncsi vagyok még a subnál mit csinál. A legérdekesebb az lesz -mert addig megszokom a hangot- mikor visszaáll a régi állapot, hogy akkor fog-e hiányozni. Az fogja eldönteni nálam a dolgot. A jól beállitott, jó subnál is az van, hogy nem hallja az ember, de ha kikapcsolja, akkor hiányzik.
jános bácsi ejfelejtettem mondani, hogy az erősítőt a betáp aljzat melletti egy villásaljzatba kell dugni!

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Kétbé jóvoltából és Szami segitségével mától pár napig lehet nálam is egy 3-as Alces. Mivel még soha nem próbáltam ki szűrőt, nagy várakozással indultam neki. Először csak az erősitőt kötöttem rá /Sony 930-as av/ és az Onkyo DV-SP 501-be bekerült a Cav demo lemez. Egyből meg lehetett hallani, hogy változás történt. A legjobb kifejezés, hogy nyugodtabb lett a hang. Főleg a mélyek én a magasaknál nemigen vettem észre változást. Tehát a hangkép kiegyensúlyozottabbá vált. Utána rákötöttem a dvd-t és a tv-t is. A dvd-nél nemigen vettem észre változást, de a tv-nek jobb lett a képe, pedig a pixel plus-os Philips nem rossz képű. Ott vettem észre változást, amikor pl. közeli arcbőrt mutatnak és a digitális technika keresi a legjobb beállitást, na ez eltünt -mármint a keresés- és egyből jó volt a kép. Ugyanez jelentkezett futballmeccsen a zöld fűnél. Úgy, hogy a tv-nél egyértelmű a javulás, az erősitőnél pedig valóban mintha egy szinttel feljebb lépne az ember. Kiváncsi vagyok még a subnál mit csinál. A legérdekesebb az lesz -mert addig megszokom a hangot- mikor visszaáll a régi állapot, hogy akkor fog-e hiányozni. Az fogja eldönteni nálam a dolgot. A jól beállitott, jó subnál is az van, hogy nem hallja az ember, de ha kikapcsolja, akkor hiányzik.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Ma jó napom van. Csak jó híreket kapok. ...és árban ez a 3-ashoz képest %-ban?

60%-kal drágább a hatos Alces, mint a hármas Alces.

szami
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: szami »

Ma jó napom van. Csak jó híreket kapok.
...és árban ez a 3-ashoz képest %-ban?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Jelenleg a fejemben próbálnék egy kis rendszert összerakni és abban a rendszerben egyéb okok miatt lenne még a DVD-n, az erősítőn, a TV-n kívül még egy videómagnó és egy CD, esetleg Sony PS (Dugdosásokat elkerülendő. ). Tehát, ha 2-vel növelnéd a csatlakozók számát (ha erre van lehetőség), az százalékosan mennyit emelne a vételáron?Egyébként köszönöm a gyors és korrekt választ az előző kérdésemre.

Az Alces 6 elegendő dugaljjal rendelkezik, és aktiv fórumozóként nem kevés kedvezményben is részesülhetsz...

szami
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: szami »

Jelenleg a fejemben próbálnék egy kis rendszert összerakni és abban a rendszerben egyéb okok miatt lenne még a DVD-n, az erősítőn, a TV-n kívül még egy videómagnó és egy CD, esetleg Sony PS (Dugdosásokat elkerülendő. ). Tehát, ha 2-vel növelnéd a csatlakozók számát (ha erre van lehetőség), az százalékosan mennyit emelne a vételáron?
Egyébként köszönöm a gyors és korrekt választ az előző kérdésemre.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Szia Fülelek! 
KÉTBÉ jóvoltából kipróbálhattam egy Alces 3-at.
Nem gondoltam, hogy két szám között lehet ekkora csend. 

Komolyra fordítva:
Egy-egy aljzat - egy-egy eszköz. (DVD-jáccó, erősítő - én így próbáltam)
Nem kis feladat volt, ugyanis a hozzá kapott kábel elég rövid és nem ért el a konnektorig, de megoldottam (ha a konnektor nem jön a polchoz - mápedig az nem akaródzzott  , akkor a polcot kell odavinni.)
Elővettem néhány ismertebb zenét és azt vettem észre, hogy a megszólaló hangszerek sokkal jobban pozicionáltak voltak, mint eddig. Gondolataim szerint ez azért lehet, mert a zajok (emberi fül által hallható és nem hallható) kiszűrésre ítéltettek.
Tisztult a hangkép?    ...vagy mi.

Szóval....jó kis cucc, az a lényeg. Gyengusz erősítőmre jótékony hatással volt.
TV-vel, DVD-filmmel nem próbáltam.    Csak a CD-ket nyomtam egymás után.
Jobban szólt, mint eddig valaha, aztán úgy odaszegezett a kanapéhoz. 

De...egy komoly rendszerben, amik eleve tartalmaznak a hálózati zajok kiszűrésére különböző furmányokat milyen hatással van? Észre vehető még ott a változás, vagy inkább csak olcsóbb rendszerekhez ajánlott.

Alapból APC túlfeszültség védelmis bigyóim vannak minden felé a lakásban és azzal jobb a kép a TV-n, mint nélküle. Hasonló az elv?

Sajnos szinte semelyik készülékben sem veszik komolyan ezt a témát. ha van is néhány alkatrész a hálózati bemeneti oldalon, az inkább a készülék által keltett külső zavarokat hivatott csökkenteni, ami a CE vizsga elemi szintje.
Igen, a csend is fontos a zenében, bármilyen furcsa mondat is ez.
Még nem hallottam olyan rendszert, ahol ne javitott volna legalább egy picit... (feltehetőleg azért létezik ilyen, legfeljebb k drága...

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Szia Fülelek! 
KÉTBÉ jóvoltából kipróbálhattam egy Alces 3-at.
Nem gondoltam, hogy két szám között lehet ekkora csend. 

Komolyra fordítva:
Egy-egy aljzat - egy-egy eszköz. (DVD-jáccó, erősítő - én így próbáltam)
Nem kis feladat volt, ugyanis a hozzá kapott kábel elég rövid és nem ért el a konnektorig, de megoldottam (ha a konnektor nem jön a polchoz - mápedig az nem akaródzzott  , akkor a polcot kell odavinni.)
Elővettem néhány ismertebb zenét és azt vettem észre, hogy a megszólaló hangszerek sokkal jobban pozicionáltak voltak, mint eddig. Gondolataim szerint ez azért lehet, mert a zajok (emberi fül által hallható és nem hallható) kiszűrésre ítéltettek.
Tisztult a hangkép?    ...vagy mi.

Szóval....jó kis cucc, az a lényeg. Gyengusz erősítőmre jótékony hatással volt.
TV-vel, DVD-filmmel nem próbáltam.    Csak a CD-ket nyomtam egymás után.
Jobban szólt, mint eddig valaha, aztán úgy odaszegezett a kanapéhoz. 

De...egy komoly rendszerben, amik eleve tartalmaznak a hálózati zajok kiszűrésére különböző furmányokat milyen hatással van? Észre vehető még ott a változás, vagy inkább csak olcsóbb rendszerekhez ajánlott.

Alapból APC túlfeszültség védelmis bigyóim vannak minden felé a lakásban és azzal jobb a kép a TV-n, mint nélküle. Hasonló az elv?

Adhattam volna hozzá 3m-es kanócot, ha tudom. Vagy gondolhattam volna rá.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”