Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

dury
Isten Hozott! :)
Értékelés: -2

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: dury »

Elég sok mindent kell változtatni, de a magassugárzó kondenzátorai, a teljes belső kábelezés és a csillapítóanyag minősége és mennyisége a legfontosabb...
Kondikat és csillapitást milyet ajállasz?

Front: Wharfedale Diamond 9.1 és CAV DP265 Center:DIY Háttér:DIY Sub:Wharfedale WH-208 Erősítő: DENON AVR-310
DVD:LG, CD-player:Onkyo TX-7111
Mediaplayer: ASUS

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Elég sok mindent kell változtatni, de a magassugárzó kondenzátorai, a teljes belső kábelezés és a csillapítóanyag minősége és mennyisége a legfontosabb...

dury
Értékelés: -2

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: dury »

Sziasztok!

Valakinek van e tapasztalata CAV DP265 tuningról? Mit érdemes cserélni?
Váltó+kábelezés?!

Front: Wharfedale Diamond 9.1 és CAV DP265 Center:DIY Háttér:DIY Sub:Wharfedale WH-208 Erősítő: DENON AVR-310
DVD:LG, CD-player:Onkyo TX-7111
Mediaplayer: ASUS

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Hozzátenném, hogy mind IEC, mind piskóta/borotva csatlakozós verzióban elérhető, és aki postán keresztül kapja, attól is visszavesszük egy héten belül, ha nem tetszik neki.
További hálózati kábel fejlesztések is folynak a háttérben...

csak holnap a Forever CIS interconnect kábelt jelentős árengedménnyel adjuk, akit érdekel, üzenjen nekünk honlapunkon.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nos akkor a címhez kapcsolódva...

Kezdem kiismerni a HiVox Forever Main hálózati kábelemet (ami forráshoz való!)...

Mikor megérkezett és a kezembe vettem... volt csodálkozás!
Előtte volt már a kezembe HiVox-os táp kábel... de ez csak egy "giliszta" ahhoz képest...
Nem szabad elhamarkodottan ítélni semmiről!!!
Ez most is bebizonyosodott!!!

Aztán mikor bekötöttem... kezdett valami derengeni...
De csak hosszabb hallgatás után lehet jobban meghallani-megfigyelni a jótékony hatását!
Pl erősítő esetében az első szólamoktól hallható a különbség, forrásnál talán ez máshogyan működik!?

A részletek még finomabbak és pontosabbak lettek, és mintha "dinamikusabbak lennének a zenék". :kiraly:
És ha az én esetemben... egy alap játékosnál tapasztalható... akkor egy komolyabb-jobb készülék esetében még többet hozhat a konyhára!

Aki gondolkozik ilyen fajta "Tuning"-on az ne felejtse el kipróbálni és számoljon vele!
Igen sokat tud javítani a zenén ha jobb alapanyaggal tápláljuk az erősítőt!
És pár lemez árából meg van!

Köszönöm Fülelek-nek hogy felajánlotta a Milliós játék nyerteseinek és Tukacsin-nak hogy átengedte nekem!!!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

d2905
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: d2905 »

Igen, Laci már szólt egy jó ideje, csak egyszerűen nem jutottam még el hozzá...pedig a közelben lakom.
És sajnos másokkal is találkoznom kellett volna még itt a fórumról, csak még eleddig nem tudtam megoldani. :kiraly:

Szóba jöhet esetleg hétvége is, vagy csak hétköznap lenne jó?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Pár napja élvezem a nyeremény tuningon átesett CD játékosom hangját.A változás rögtön hallható volt, de nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e?
Mostanra ülepedett le bennem, hogy a változás (szokás szerint ) pozitív. Ha jellemezni kéne a változást, akkor tisztábban szól, precízebb, és a mélyek is méllyebbre mennek.
A módosítás új tápkábelt, új lábakat, egy árnyékolást a fej felé jelentett-meg még ami nem látszik, és ami fülelek titka

Még egyszer maxi köszönet D2905-nek a nagyvonalú gesztusét!  :kiraly:  akit szívesen vendégül látok egy meghallgatásra, persze csak akkor, ha van hozzá kedve

Nagyon kedves vagy, köszönöm.
Kedvem természetesen van, időm sajnos annál kevesebb. Hétköznap gyakorlatilag a munkán kívül semmire sincs időm, ezért a hétvégék már jó előre el vannak tervezve.
De ha változik a helyzet, akkor majd élek a felkínált lehetőséggel, köszönöm.

Néhány lemez vár AtcLacinál!
És a tortát is szeretném már végre ott átadni!
üdv

d2905
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: d2905 »

Pár napja élvezem a nyeremény tuningon átesett CD játékosom hangját.A változás rögtön hallható volt, de nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e?
Mostanra ülepedett le bennem, hogy a változás (szokás szerint ) pozitív. Ha jellemezni kéne a változást, akkor tisztábban szól, precízebb, és a mélyek is méllyebbre mennek.
A módosítás új tápkábelt, új lábakat, egy árnyékolást a fej felé jelentett-meg még ami nem látszik, és ami fülelek titka

Még egyszer maxi köszönet D2905-nek a nagyvonalú gesztusét! :kiraly: akit szívesen vendégül látok egy meghallgatásra, persze csak akkor, ha van hozzá kedve

Nagyon kedves vagy, köszönöm.
Kedvem természetesen van, időm sajnos annál kevesebb. Hétköznap gyakorlatilag a munkán kívül semmire sincs időm, ezért a hétvégék már jó előre el vannak tervezve.
De ha változik a helyzet, akkor majd élek a felkínált lehetőséggel, köszönöm.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Jelenlegi kikristályosodott álláspontom szerint a cédéjátszók kb. 70%-ból egészen jó futóművet lehet kreálni némi beavatkozással. Persze vannak kicsit jobbak, meg kicsit gyengébbek...

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: switch »

Pár napja élvezem a nyeremény tuningon átesett CD játékosom hangját.
A változás rögtön hallható volt, de nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e?

Még egyszer maxi köszönet D2905-nek a nagyvonalú gesztusét! :kiraly: akit szívesen vendégül látok egy meghallgatásra, persze csak akkor, ha van hozzá kedve
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Doky »

Simán partiban vagyunk a 840-es hangjával, a teljesítményt leszámítva..
Ezt nagy örömmel olvasom!!! :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Neked mennyi időt vendégeskedett az erősítőd Zolinál?
Egy perccel sem többet, mint amit előre megbeszéltünk. Nem tudom miért fontos ez? :kiraly:
Tőlem egy évig is nála lehetett volna ha tudom előre, hogy ilyen jó erdményt kapunk a végén.
Simán partiban vagyunk a 840-es hangjával, a teljesítményt leszámítva..

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: switch »

A mai napon visszakaptam a CA 340-es erősítőmet fülelek mestertől.
Neked mennyi időt vendégeskedett az erősítőd Zolinál?
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Vendég

Hivox Tuning

A mai napon visszakaptam a CA 340-es erősítőmet fülelek mestertől. Egyelőre még csak összedugtam vele a Pio játékost meg ráakasztottam a Dalikat. Egyúttal felhasználtam hozzá az új Forever Main tápkábelt és a Forever IC-t. Az erősítőt pedig az Alces One-hoz csatlakoztattam és úgy a földelésmentes hálózathoz.

Bekapcsolás után egyből döbbenet volt! :kiraly:
Tényleg kategóriákat ugrottunk hangzásban, pedig a kábelek még újak. Eddig főleg háttérzenélés volt de most kénytelen voltam lecsüccsenni egy kicsit. Nem vagyok "hifista", így nem ismerem a szakszavakat, úgyhogy ezeket most kihagynám.
A lényeg, hogy egészen új hangszereket találtam a felvételeimen és ami méginkább meglepett, hogy vége a CA és a Dali rossz házasságának. Kibékültek, úgy néz ki nem lesz válás..

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a készüléket itt vettem használtan a fórumon és hozzáadom a tuning költségét, akkor az összesen 50k végöszzegből, ilyen hangzáshoz biztos nem jutottam volna.
Hogy pontosan milyen átalakítások történtek, arról Zoli tudna esetleg többet írni, én egyelőre boldogan zenélek és nem érdekel más..

Igény esetén a későbbiekben még írhatok a tapasztalatokról és akár kép is kerülhet be.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Köszönöm a választ! Azt azért megkérdezhetem hogy ennek kb. milyen költségei vannak?

pü. ment

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: nbalazs »

Kedves Fülelek! 
Van nekem egy Tannoy M3-as hangfalam. Nagyon szeretem őket, szeretném ha még jobbak lennének. Nem tudom hogy megoldható lenne-e esetleg valami módosítás a hangváltóján? Előre is köszönöm!

Megoldható egy teljes tuning, csak hangváltó mod nem. Ha kell (majdnem mindig szükséges valamilyen mértékig) akkor a keresztváltón is változtatunk, amit mindig előbb méréssel ellenőrzünk, aztán jön csak a fülelés...

Köszönöm a választ! Azt azért megkérdezhetem hogy ennek kb. milyen költségei vannak?
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kedves Fülelek! 
Van nekem egy Tannoy M3-as hangfalam. Nagyon szeretem őket, szeretném ha még jobbak lennének. Nem tudom hogy megoldható lenne-e esetleg valami módosítás a hangváltóján? Előre is köszönöm!

Megoldható egy teljes tuning, csak hangváltó mod nem. Ha kell (majdnem mindig szükséges valamilyen mértékig) akkor a keresztváltón is változtatunk, amit mindig előbb méréssel ellenőrzünk, aztán jön csak a fülelés...

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: earforce »

Fülelek! 
sokszor szerettem volna már megkérdezni, hogy a szén kábel milyen módszerrel van az RCA / Banán (akármilyen fém) dugóhoz csatlakoztatva?

Tisztítás után krimpeléssel. Egy kis darab(2cm)teflonszigetelésű drótot mechanikailag szilárd kötésbe hozunk az előzetesen megtisztított szénszálas pászmával, majd a drótdarabka végét tetszőleges helyre forrasztjuk.

köszönöm!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Fülelek! 
sokszor szerettem volna már megkérdezni, hogy a szén kábel milyen módszerrel van az RCA / Banán (akármilyen fém) dugóhoz csatlakoztatva?

Tisztítás után krimpeléssel. Egy kis darab(2cm)teflonszigetelésű drótot mechanikailag szilárd kötésbe hozunk az előzetesen megtisztított szénszálas pászmával, majd a drótdarabka végét tetszőleges helyre forrasztjuk.

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: nbalazs »

Kedves Fülelek!

NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: earforce »

Fülelek!

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Hivox Tuning

Senkit nem kértem meg és vártam el tőle hogy felnézzen rám.

Ezt nem kérni kell,hanem kiérdemelni.
További szép napot.

Értem mester
További szép napot Őnnek is

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ezt nem kérni kell,hanem kiérdemelni.
További szép napot.

Vendég

Hivox Tuning

Mivel már volt egy apró afférunk korábban, ebből azt szűrtem le hogy nem kedvelsz. Akkor épp beleszóltam valamibe amiről vita, vagy eszmecsere folyt, erre kaptam tőled a "na tudtam, hogy te is megszólalsz" vagy valami hasonlót. De hát kérem szépen mint ahogy te is írtad ez egy fórum, olyan mint sok nagy asztal (témák), ahová bárkik leülhetnek (fórumozók) és beleszólhatnak, illetve véleményt nyilváníthatnak. Ha nem akarod nyilvánosan folytatni az eszmecserét, félrehívsz egy vagy több embert és külön a nyilvánosságtól elzárva megbeszélitek (privát üzenet).Egyébként azt gondolom, vannak olyan témák amiket nemillik nyilvánosan megkérdezni senkitől. Talán például ilyen az, mikor egy nagy tapasztalattal rendelkező "öreg rókától" olyanokat kérdzel, amibe neki évei és elég sok pénze van fektetve. Még ha nem is kerül ettől üzleti hátrányba, de azért egy olyan ember akinek üzleti érdekei is vannak, a saját tapasztalatait nem teljes mértékig akarja a nagyvilágba kürtölni, mert ő ettől is értékes, hogy esetleg olyat is tud amit más nem, vagy nem anyira. Ezért is érdemes az ilyeneket privátban kezelni, mert ott nagyobb az esély, hogy csepegtet neked némi infot.
Ez persze lehet hogy csak én gondolom így...

Szép napot neked! Béke!
Ja és még valami:
Megigérem hogy ezentúl megjegyzem a neved és helyesen írom: mkimki.b63
Cserébe Kálmi helyett lehetek Kalmi? Ezer köszönet!

Értelek Kalmi.
De akkor elég lett volna anyit mondani akár hogy privátban beszéljük meg ha a mester nem akarja elárulni a titkát.

Igérem helyesen írom majd a neved :lol!:

Vendég

Hivox Tuning

Eddig rendben van amit mondasz.De!!!Jössz és személyeskedni kezdel amit én nem tettem se veled se Kálmival föleg nem ilyen sértő hangnemben.
Kálmi írását nézve még provokálásnak is lehetne nevezni mégse ugrottam a nyakának emiatt.

Ez egy fórum,de már picit talán attól is több.
Nagyon sokan ismerik egymást személyesen.
Ha valaki látja,hogy kostolgatnak valakit,akkor a csapat összezár és kiáll a másik mellett.
Ezt vagy megérted,vagy sem,de ne várd el,hogy felnézzenek rád olyan szakik,akik picit több dolgot tettek le már az asztalra,mint pl te.Megint nem magamról beszélek,pedig még nekem is ez a szakmám,de már ezer éve nem gyakoroltam.

Tudom hogy sokan ismerik személyesen is egymást.

Én is sok forumozot ismerek és érdekes módon még sokat is találkoztunk, beszélgettünk.És?

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”