Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

sznoeb
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: sznoeb »

Szia Fülelek!

Érdeklődni szeretnék, hogy NAD C372-t éredmes e tuningolni?
Milyen változások érhetők el tuning után?
Van mellette egy nad c316-os erősítőm ami nekem sokkal muzikálisabb és részletgazdagabb olyan hangokat is hallat amiken nem hallok a 372-ben,viszont hiányolom belőle az erőt és a magas hangok néha bántók a fülemnek , a c372-vel ellentétben .
Dali c6-okat hajtok velük.( Lehet hogy ezekre is ráférni egy kis tuning.)

Köszi ,

Noeb

frogggg
Értékelés: 4

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: frogggg »

Sziasztok,

Én is beléptem a Hivox tuningosok táborába.

Kef IQ70-jeim és a center lettek javítva, valamint kaptam egy AlcesOne-t.

Bevallom nem tudom megmondani melyiknek van nagyobb hatása, mert nem kísérletezgettem velük, de az tény, hogy jobb lett a rendszerem.

Nem tudom pontosan megfogalmazni (főleg nem hifi-s szakszavakkal), hogy mi is változott, csak azt, hogy JÓ.

Egy pár konkrétumot viszont ki tudok emelni.
- Hallgatás közben közvetlenebb a zene, élvezetesebb.
- Van egy zeneszám, amiben korábban egy bizonyos résznél mindig magashangi torzítást véltem felfedezni. Most hallgatom harmadszorra, s a torzításnak szinte nyoma sincs (olyan minimális lett, hogy tényleg nagyon kell hozzá figyelni). Úgyhogy:-)

Köszönöm Zoli!

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Pedo »

Köszönőm a gyors választ..........

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5168

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szia Zoltán.
Van egy Lupus dacom és megszeretném kérdezni hogy azok a folia kondik amik benne vannak pf vagy nanofarátosak. 100-220-1000, és milyen márka?
Én pf-ra gondolok és remix. köszönöm és Kellemes Ünnepeket nektek üdv:Tibor.

Igen, pF, és stiroflex kondik, nem érdemes kicserélni, mert eleve nagyon jó minőségűek.

Pedo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Pedo »

Szia Zoltán.
Van egy Lupus dacom és megszeretném kérdezni hogy azok a folia kondik amik benne vannak pf vagy nanofarátosak. 100-220-1000, és milyen márka?
Én pf-ra gondolok és remix. köszönöm és Kellemes Ünnepeket nektek üdv:Tibor.

frogggg

Hivox Tuning

Részemről is.

Szia Zoli!

Ment egy érdeklődő privát.

bonovox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 10

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: bonovox »

mik a hiányosságai, mit javasolsz?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Harman / Kardon HK980-as erősítő- tuning tapasztalata van már valakinek?
Megoldható ebben a kettős erősítés a speaker B felhasználásával? Esetleg érdemesebb másban gondolkodni?
Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat!

Ez csak 2 csatornás erősítő, nem lehet kettős erősítést megvalósítani, ahhoz négy csatorna kell.
Ilyen HK-t még nem tuningoltunk, de ahogy elnéztem a belsejét, lehetséges, sőt kívánatos is.

bonovox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 10

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: bonovox »

Harman / Kardon HK980-as erősítő- tuning tapasztalata van már valakinek?
Megoldható ebben a kettős erősítés a speaker B felhasználásával? Esetleg érdemesebb másban gondolkodni?
Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat!

Konkesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 16

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Konkesz »

Szia Zoli!

Ment egy érdeklődő privát.

Zerge83
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Zerge83 »

Üdv

Az én Wharfedale Obsidian frontjaim is átestek egy műtéten Szabó Zoltán kezei által- azt kell mondjam az utolsó fillérig megérte- jobb sztereó tér, precízebb mélyek, részletesebb magasak. Fene gondolta volna hogy még ennyi tartalék maradt a dobozokban a gyári állapothoz képest...

Köszi: PZs

Az én obszidinom is meglett tunyingolva, azóta is nagy megelégetéssel hallgatom! Hihetetlen a változás! Ha módom van mindig bemegyek hallgatózni egy üzletben és jóval drágább hangfalak nem szólnak így!Ha egyszer lesz egy másik hangfalam, az első utam a zoli lesz! Az tuti száz!! Senkise kételkedjen a javulásban!! Ha a Zoli azt mondja érdemes vele foglalkozni, és jó lesz abban biztos lehetsz!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Sziasztok,

Kef IQ70-es hangfalakat tuningoltatott már valaki?

Egyszer már kérdeztem Zolit erről, de akkor abban maradtunk, hogy az aktuális házimozi erősítőm és a zenehallgatási szokásaim mellett nem biztos, hogy elégedett lennék az eredménnyel, ellenben most, hogy egy Denon 4310-re cseréltem az erősítőmet, ismét elgondolkodtam, hogy esetleg fel lehetne zárkóztatni a hangfalakat kicsit, mert most azért már nagyobb élvezet zenét hallgatni, de ilyen erősítőhöz már komolyabb hangfalakat szoktak ajánlani. Ellenben minek új, ha a régi tuningolva is előrelépés lenne...

Vélemények?
Köszönöm

hozzad, megcsináljuk - jó lesz...

frogggg

Hivox Tuning

Sziasztok,

Kef IQ70-es hangfalakat tuningoltatott már valaki?

Egyszer már kérdeztem Zolit erről, de akkor abban maradtunk, hogy az aktuális házimozi erősítőm és a zenehallgatási szokásaim mellett nem biztos, hogy elégedett lennék az eredménnyel, ellenben most, hogy egy Denon 4310-re cseréltem az erősítőmet, ismét elgondolkodtam, hogy esetleg fel lehetne zárkóztatni a hangfalakat kicsit, mert most azért már nagyobb élvezet zenét hallgatni, de ilyen erősítőhöz már komolyabb hangfalakat szoktak ajánlani. Ellenben minek új, ha a régi tuningolva is előrelépés lenne...

Vélemények?
Köszönöm

Igor69
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 74

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Igor69 »

Sziasztok!

A héten elkészült a Mezzo8 tuningja. Tényleg sokkal jobb. (nem vagyok szakíró, hogy megfelelő szavakkal illessem az új hangzást).
De hogy érzékeltessem a változást: a feleségemet megkértem, hogy halgassa meg a tuningolt hangfalat. Először kételkedett, hogy meg lehet-e hallani egyáltalán a változást, és ez nem kocsi hogy tuningolják. Azután mégis leült, és ott is maradt hallgatni.
Köszönöm Fülelek.
Márcsak egy probléma van: az erősítő tuningjára is gyűjteni kell.

Mindenkinek ajánlom a beavatkozást.

makosbukta

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: makosbukta »

Köszi a választ. Egyelőre még szokom az eredeti hangot aztán jöhet a tuning. Kb. mennyibe fájna egy ilyen beavatkozás és mire érdemes rámenni a 752-es esetében?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Üdv!
Az a kérdésem lenne, hogy egy kissé lelakott, de tökéletesen működö Mission 752 Freedom típusú hagfal esetén van-e értelme a tuningnak. Tudtommal a Mission elég jó minőségű alkatrészekkel dolgozik, hozna-e érdemi javulást egy "kezelés". A másik kérdésem az, hogy úgy látom a mélysugárzókon lehetett valami impregnálás, melyet kiszívott a nap vagy kiszáradt nem tudom, de közelről foltosak a membránok. mintha valaki leöntötte volna vízzel (persze biztosan nem ez történt). Ezen lehet-e javítani, újra lehet-e impregnálni vagy felseleges vele foglalkozni. A hangjával nincs baj, csak esztétikailag nem tökéletes, bár nem tudom újonnan hogy nézhetett ki, lehet hogy eleve ilyen volt?

Persze hogy érdemes tuningolni, nem is gondolnád, mennyit tudna még javulni...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kedves fülelek!

Már 1000 éve el akarok hozzád jutni, csak mindig 1-1 napra tudok elszaladni Pestre kb havonta. Addig meg nem szívesen nélkülözném a dobozokat De valahogy megpróbálom megoldani... (Szegeden nincs kapcsolatod? )

Szóval a Dalikat szeretném kicsit feltuningoltatni, de most olvasom, hogy erősítőkkel is dolgozol.. Egy NAD C325-ön van mit javítani? Vagyis ha már megyek vigyem azt is, hozzányúltok?

Nagyon köszönöm a válaszod fülelek!

Ákos

Messziről érkezöknek meg tudjuk oldani az egy napos (azaz még aznap du. kész) átfutási időt, persze ehhez megfelelő logisztikai szervezés szükséges.
Emiatt senki ne tartsa vissza tuningoltatási szándékait...

makosbukta

Hivox Tuning

Bocs, netes képeket böngészve látom, hogy minden 752-es mélysugárzója ilyen "márványos", biztos valami speciális felületkezelés.

A tuninggal kapcsolatos kérdésem viszont továbbra is áll, esetleg az árakról is jó lenne tudni valamit, akár priviben is.

Kösz: Mákos B

makosbukta

Hivox Tuning

Üdv!
Az a kérdésem lenne, hogy egy kissé lelakott, de tökéletesen működö Mission 752 Freedom típusú hagfal esetén van-e értelme a tuningnak. Tudtommal a Mission elég jó minőségű alkatrészekkel dolgozik, hozna-e érdemi javulást egy "kezelés". A másik kérdésem az, hogy úgy látom a mélysugárzókon lehetett valami impregnálás, melyet kiszívott a nap vagy kiszáradt nem tudom, de közelről foltosak a membránok. mintha valaki leöntötte volna vízzel (persze biztosan nem ez történt). Ezen lehet-e javítani, újra lehet-e impregnálni vagy felseleges vele foglalkozni. A hangjával nincs baj, csak esztétikailag nem tökéletes, bár nem tudom újonnan hogy nézhetett ki, lehet hogy eleve ilyen volt?

pzs70
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: pzs70 »

Üdv

Az én Wharfedale Obsidian frontjaim is átestek egy műtéten Szabó Zoltán kezei által- azt kell mondjam az utolsó fillérig megérte- jobb sztereó tér, precízebb mélyek, részletesebb magasak. Fene gondolta volna hogy még ennyi tartalék maradt a dobozokban a gyári állapothoz képest...

Köszi: PZs

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

Kedves fülelek!

Már 1000 éve el akarok hozzád jutni, csak mindig 1-1 napra tudok elszaladni Pestre kb havonta. Addig meg nem szívesen nélkülözném a dobozokat De valahogy megpróbálom megoldani... (Szegeden nincs kapcsolatod? )

Szóval a Dalikat szeretném kicsit feltuningoltatni, de most olvasom, hogy erősítőkkel is dolgozol.. Egy NAD C325-ön van mit javítani? Vagyis ha már megyek vigyem azt is, hozzányúltok?

Nagyon köszönöm a válaszod fülelek!

Ákos

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kedves Fülelek!

A tuninggal kapcsolatban lenne kérdésem:
- Marantz PM7001 erősítőt érdemes-e tuningolni, ha igen ? Ft.
- Mordaunt-Short Mezzo8 hangfalat érdemes-e tuningolni, ha igen ? Ft.

Válaszod köszönöm.

Persze, hogy érdemes mindkettőt, részleteket pü-ben.

Igor69
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 74

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Igor69 »

Kedves Fülelek!

A tuninggal kapcsolatban lenne kérdésem:
- Marantz PM7001 erősítőt érdemes-e tuningolni, ha igen ? Ft.
- Mordaunt-Short Mezzo8 hangfalat érdemes-e tuningolni, ha igen ? Ft.

Válaszod köszönöm.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

November idusa akció!
Az e hónap 13-17-ig megrendelt erősítő, cd játszó és egyéb elektronikai tuningokra 25% kedvezményt adunk, természetesen a változatlan két év tuning garancia mellett.

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem nem érdemes mélyrehatóan foglalkozni a Ditton15-tel, a Lowther applikálás végképp rossz és drága ötlet, max a váltójában érdemes kicserélni a kondenzátort, és más kábeleket beforrasztani.

Köszönöm a választ, egyre valószínűbb a csere. A Lowther nekem kimondott őrültségnek tűnt, de azért gondoltam, megkérdezek egy nálam tapasztaltabb embert. Ami a kondikat illeti: nemrég cseréltem a hátlapi csatlakozókat, és rámértünk a kondikra: a koruk ellenére nagyon jó állapotban vannak.
Még egyszer köszi!

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”