Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox digitál-analóg konverterek

Moderátor: fülelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5134

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ez a kis változtatás végrehajtható gondolom a nemrég vásárolt Lupusokon is. Így utólag belerakva mekkora költségvonzata lenne?

Az optikai bemeneten nem szükséges a jitter csökkentés?

Ez a jitter csökkentő áramkör nem támogatja az összes HD Audio mintavételezést, ezért csak cdjátszóhoz használható teljes sikerrel.
Nem építünk bele utólag semmit a dacokba (nincs bennük elég szabad hely), inkább a cdjátszókba lehet utólag betenni, ha van digitális kijárat persze.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ez a kis változtatás végrehajtható gondolom a nemrég vásárolt Lupusokon is.

Remélem
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: Patice »

Lesz némi változás a Lupus C MKIII dacnál. Mivel nem alapvető, ezért nem változtatunk az elnevezésen. Az eddigi három bemenet közül kettő koaxiális és egy optikai volt. Ez megmarad, de az egyik bemenet kifejezetten a cd és dvd játszókhoz lesz illesztve, a másik koaxiális bemenet pedig a számítógépes HD anyagokhoz (High Definition Audio). Az optikai bemenet is fogadja majd a 24 bites, max 192kHz mintavételezésű jeleket. A nagy csavar a változásban az, hogy a cd/dvd bemeneten lesz egy külön jitter csökkentő áramkör, ami kb. egy nyolcadára csökkenti a beérkező jelek "remegését". Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy evvel a készülékkel a leggyengébb cd és dvd játszók is kiválóan fognak szólni. akár bármilyen tuning nélkül!
Persze némi ár kiigazítással is kell számolni, de remélem, nem lesz jelentős.
Az új széria első darabjai március első hetében készülnek el.

Ez a kis változtatás végrehajtható gondolom a nemrég vásárolt Lupusokon is. Így utólag belerakva mekkora költségvonzata lenne?

Az optikai bemeneten nem szükséges a jitter csökkentés?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Lehet, hogy igazad van, megfontoljuk a pluszt

bocsabi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: bocsabi »

Lesz némi változás a Lupus C MKIII dacnál. Mivel nem alapvető, ezért nem változtatunk az elnevezésen...

A későbbi másodpiaci adásvételeknél sok kérdést meg lehetne előzni egy + jell feltüntetésével. Javaslatom: Lupus C MKIII+

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lesz némi változás a Lupus C MKIII dacnál. Mivel nem alapvető, ezért nem változtatunk az elnevezésen. Az eddigi három bemenet közül kettő koaxiális és egy optikai volt. Ez megmarad, de az egyik bemenet kifejezetten a cd és dvd játszókhoz lesz illesztve, a másik koaxiális bemenet pedig a számítógépes HD anyagokhoz (High Definition Audio). Az optikai bemenet is fogadja majd a 24 bites, max 192kHz mintavételezésű jeleket. A nagy csavar a változásban az, hogy a cd/dvd bemeneten lesz egy külön jitter csökkentő áramkör, ami kb. egy nyolcadára csökkenti a beérkező jelek "remegését". Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy evvel a készülékkel a leggyengébb cd és dvd játszók is kiválóan fognak szólni. akár bármilyen tuning nélkül!

Jól hangzik, de azért nagyon remélem hogy nem hiábavalóan adtam ki (sok) pénzt digit.táp/kimenet és órajeltuningra...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Nem teljesen ontopik a kérdés, ezért inkább a számítógépes lejátszás topikban kérdeznék a latencyről...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

Elméletileg 5ms-re lehet beállítani a latency-t a Suricata Control Paneljén. Rég használtam már így, de nem emlékszem, hogy bármi pattogás, recsegés vagy akadozás hallatszott volna - mondjuk a gép is viszonylag erős 4GB 1600 mhz ram, négymagos proci 2.8 Ghz frekvencián.

Kösz a hasznos infókat!

Nekem zeneírás miatt fontos a latency minnél alacsonyabbra való állítása, ill. egyúttal a proci válláról is leveszi a terhet valamelyest. A konfigom nekem is hasonló, mint a Tiéd.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: albertka »

Elméletileg 5ms-re lehet beállítani a latency-t a Suricata Control Paneljén. Rég használtam már így, de nem emlékszem, hogy bármi pattogás, recsegés vagy akadozás hallatszott volna - mondjuk a gép is viszonylag erős 4GB 1600 mhz ram, négymagos proci 2.8 Ghz frekvencián.

Ez azt jelenti, hogy valós ASIO-t tud a Lupus Jr/Suricata?
Ezzel egyidőben a latency is csökken?

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szia,

Ezzel a passal kicsit most megfogtál, mert igazad van.

Eleve amikor feltelepíted a drivert a Suricatához (illetve bármelyik hangkártyához, amiben van Passthrough lehetőség) két hangeszközként fogja felismerni a windows: speakers és digital out.

Ha a speakert aktiválod, akkor a hangjel átfolyik a standard windows "hangkeltő" folyamaton, ahol úgy tom számos ponton belenyúl a windows a hangba. DTS/AC3 jelnél itt megváltozna a jel koherenciája és ezért a külső dekóderek már nem tudnák értelmezni.

Ellenben ha a pass-t választod, akkor jópár dolgot kikerül a digitális jel, hogy érintetlenül és egyenesen a dekóderbe tudjon menni. Így azt hiszem nem is működik itt a hangerő szabályzó, meg ilyenek.

Szerintem ez kb. annyit jelent, hogy ha a digital out-ot választod ki, akkor a jel mindent kikerülve a megy a dekóderbe. Suricata esetében ez azt jelenti, hogy még a control panel-en lévő hangerőszabályzót se tudod használni.

Hogy ez jelent-e valamit a hangra, arról fogalmam sincs. Van egy Emu hangkártyám is, ha ott nem megy át a hangerő szabályzón a jel, akkor hallhatóan jobban szól. Ha majd egyszer lesz időm leülni zenét hallgatni, akkor eljátszok majd ezzel, de ez majd csak március első heteiben lesz esedékes :(:(

Köszönöm, az ASIO-t ki fogom próbálni, eddig nemigen foglalkoztam vele és a beállításaival, elsőre kicsit bonyolultnak tűnt.

PASS-t még beszéljük ki egy kicsit, előre elnézést a bugyuta fogalmazásért:

Foobar output device-nél pl. wasapi-ból több verzió is megjelenik, wasapi hangszórók, wasapi hdmi, wasapi digital out.
Ha a "hangszórók"-at választom ki akkor is kiküldi usb-n a jelet, és mutatja a driver programja a right-left hangerő szinteket, ahogy megy a zene, satus-gombok közül a WAVE világít.
Ha "digital out" kerül kiválasztásra (a wasapi verziók közül), akkor viszont zene közben nem mutatja a driver a hangerő szinteket, és a PASS-gomb világít.
(Mindezt sztereó zenék alatt, tehát dts/aac3-ról nincs szó)

Annyit kapisgálok, hogy a 2. esetben csak továbbküldi a jelet, de 1. esetben mi történik, mi a különbség a két fajta megoldás között? Annyi, hogy 1. esetben tesz a jelhez 1-1 hangerő-értéket csatornánként? Minek, ha a hangerő-szabályzás amár a lejátszó programban megtörténik? (Ill. persze logikusan a gyakorlatban inkább majd magán az erősítőn) 1. verziónak ezek szerint csak többcsatornás hang alatt van jelentősége?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Valóban van saját asio-ja (nemcsak 4all) most próbálgatom...

earforce
V.I.P.
V.I.P.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm, az ASIO-t ki fogom próbálni, eddig nemigen foglalkoztam vele és a beállításaival, elsőre kicsit bonyolultnak tűnt.

PASS-t még beszéljük ki egy kicsit, előre elnézést a bugyuta fogalmazásért:

Foobar output device-nél pl. wasapi-ból több verzió is megjelenik, wasapi hangszórók, wasapi hdmi, wasapi digital out.
Ha a "hangszórók"-at választom ki akkor is kiküldi usb-n a jelet, és mutatja a driver programja a right-left hangerő szinteket, ahogy megy a zene, satus-gombok közül a WAVE világít.
Ha "digital out" kerül kiválasztásra (a wasapi verziók közül), akkor viszont zene közben nem mutatja a driver a hangerő szinteket, és a PASS-gomb világít.
(Mindezt sztereó zenék alatt, tehát dts/aac3-ról nincs szó)

Annyit kapisgálok, hogy a 2. esetben csak továbbküldi a jelet, de 1. esetben mi történik, mi a különbség a két fajta megoldás között? Annyi, hogy 1. esetben tesz a jelhez 1-1 hangerő-értéket csatornánként? Minek, ha a hangerő-szabályzás amár a lejátszó programban megtörténik? (Ill. persze logikusan a gyakorlatban inkább majd magán az erősítőn) 1. verziónak ezek szerint csak többcsatornás hang alatt van jelentősége?

Mickey
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Mickey »

Köszi mindenkinek, ezekre lettem volna kíváncsi driver ügyben. Mindent tud ami fontos lenne számomra.

A kimenő impedancia még kérdés. Ez itt is olyan 22 Ohm körüli, mint a cmkIII-nál? Csak a korrekt illesztés miatt kérdem.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Fú, én is teljesen kikupálódtam immáron Suricata24 ügyben, köszönöm a hasznos információkat!

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szia,

Hogy használni tudd foobarban az ASIO-t le kell töltened hozzá egy plugint a foobar honlapjáról:

http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_asio

ezt kell bemásolni a foobar components mappájába. Utána ahogy az ASIO4all-t bekonfiguráltad, a Suricate driverét is be kell állítani, mint ASIO eszközt, majd kiválasztani, hogy ASIO legyen a default output.

A "pass" pedig a DTS/AC3 passthrought jelenti. Ha a Suricatán keresztül küldesz DTS/AC3 jelet közvetlenül egy külső dekóderbe, akkor világít ez.

"Ha DS-en használod, akkor a windows fel, ill. lefelé konvertál.
Állítsd át wasapi outputra a foobart és meglátod, hogy nem fogja lejátszani a nagyfelbontású zenéket!"

"Az új Suricatában van ASIO (Rendes, nem ASIOfor4 típusú)"

"Sample rate viszont szerintem automatikusan állítódik, tök mindegy mit állít be az ember a driver GUI-ban, az automatikusan megváltozik a lejátszóból érkező felbontás tükrében."

Az előbb írtam, hogy működik. Ha olyan driverrel használod, ami megköveteli a bitperfekt lejátszást (pl. Wasapi) akkor a Szurikáta driverében beállított értékkel bezárólag olyan értékekkel játssza le a zenét, ahogy azt a lejátszóból kapja. DS esetén erre az értékre konvertál, akármit kap a lejátszóból. (De ki használ DS-ot manapság)

Ha a mögé dugott DAC képes rá, akkor a(z új) Szurikáta természetesen képes a nagyfelbontásokat is továbbítani, Wasapin is.

"Az új Suricatában van ASIO (Rendes, nem ASIOfor4 típusú)":

ASIO-val nem vagyok képben: ezt hogyan lehetséges aktivizálni, beállítani?
Asio4all-hoz már volt szerencsém, kütyühöz írt ASIO-hoz még nem...

Még egy kérdés: a felületen a "PASS" jel mit jelent? (wave, asio, pass lehetőségeknél)

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

"Ha DS-en használod, akkor a windows fel, ill. lefelé konvertál.
Állítsd át wasapi outputra a foobart és meglátod, hogy nem fogja lejátszani a nagyfelbontású zenéket!"

"Az új Suricatában van ASIO (Rendes, nem ASIOfor4 típusú)"

"Sample rate viszont szerintem automatikusan állítódik, tök mindegy mit állít be az ember a driver GUI-ban, az automatikusan megváltozik a lejátszóból érkező felbontás tükrében."

Az előbb írtam, hogy működik. Ha olyan driverrel használod, ami megköveteli a bitperfekt lejátszást (pl. Wasapi) akkor a Szurikáta driverében beállított értékkel bezárólag olyan értékekkel játssza le a zenét, ahogy azt a lejátszóból kapja. DS esetén erre az értékre konvertál, akármit kap a lejátszóból. (De ki használ DS-ot manapság)

Ha a mögé dugott DAC képes rá, akkor a(z új) Szurikáta természetesen képes a nagyfelbontásokat is továbbítani, Wasapin is.

"Az új Suricatában van ASIO (Rendes, nem ASIOfor4 típusú)":

ASIO-val nem vagyok képben: ezt hogyan lehetséges aktivizálni, beállítani?
Asio4all-hoz már volt szerencsém, kütyühöz írt ASIO-hoz még nem...

Még egy kérdés: a felületen a "PASS" jel mit jelent? (wave, asio, pass lehetőségeknél)

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jah, és már rémlik, hogy a kernel streeming is megy rajta (Win7 x64).

Van pár DTS cd-m flac-ben és a HM erősítő csak úgy "veszi észre" a DTS jelet, ha a foobarban a kimenetet kernel streemingre állítom. A többi kimenetet valamiért nem szereti, csak a "négyszögjel zaja" szólal meg. Amúgy meglepően érezhető, ha az ember egy ilyen megoldáson keresztül küldi ki a DTS jelet az erősítőnek... Lehet, hogy nem ez a Suricata eredeti célja és itt ez "eretnekségnek" számít, de számomra mindenképpen pozitív csalódás volt

Ergo a mostani Suricata tud mindent, amire egy mezei usernek szüksége lehet

Suricatának is több verziója van, lehet nálad valamelyik korábbi van.

Ami nálam van, mindent visz 192/24-ig. Próbálgatni nem fogom, tudom milyen megoldásra épül, mik a driver specifikációi, stb. Előtte is ezt a megoldást használtam, csak nem "Hivox kivitelben".

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Suricatának is több verziója van, lehet nálad valamelyik korábbi van.

Ami nálam van, mindent visz 192/24-ig. Próbálgatni nem fogom, tudom milyen megoldásra épül, mik a driver specifikációi, stb. Előtte is ezt a megoldást használtam, csak nem "Hivox kivitelben".

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Én úgy tudom nem tudja, de várjuk meg Zoli válaszát.

Ha DS-en használod, akkor a windows fel, ill. lefelé konvertál.
Állítsd át wasapi outputra a foobart és meglátod, hogy nem fogja lejátszani a nagyfelbontású zenéket!
Ja és nálam KS-el a Lupus JR / Suricata kombó win7 32bit-en meg se mukkan

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Az új Suricatában van ASIO (Rendes, nem ASIOfor4 típusú), működik az AC3/DTS passthrough, stb. A software is elég komoly hozzá

Jól szól 64 biten, talán mintha a foobarhoz lenne új ASIO plugin, amiben lehet külön x64-es opciókat flaggelni.

Egy biztos, jól szól, méghozzá nagyon.

Sample rate viszont szerintem automatikusan állítódik, tök mindegy mit állít be az ember a driver GUI-ban, az automatikusan megváltozik a lejátszóból érkező felbontás tükrében.

Viszont kb. egy órát töltöttem a Suricate kiismerésével kb. egy hónapja, szóval lehet, hogy pontatlanul írtam valamit...

ASIO támogatás nincs hozzá. Ahhoz komoly szoftvert kéne írni.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Szurikátát használok, elvileg ugyanaz az USB átalakítás van a Juniorban is.
Különösebb beállítani való nincs a driverben, 1x az elején kell a target sample rate-t beállítani (amit bír a dac, ez esetben 192) Ha valami oknál fogva nem Wasapi drivert használunk hozzá (de ne tegyünk ilyen butaságot), hanem mondjuk DS-ot akkor erre a beállított értékre skáláz fel. Wasapi megköveteli a bitperfekt lejátszást, ilyenkor ez mindig az adott szám felbontásának megfelelően történik automatikusan, a beállított érték ilyenkor a max-ot jelzi.
Van még egy normál / precision választási lehetőség is, ezek közül nagy ésszel benyomtam a prec-t
Meg persze a lejátszóprogramnál is ki kell választani a Wasapinak az USB driver spdif kimenethez tartozó verzióját, de ez gondolom egyértelmű.
(szintén Win7,64bit)

earforce
V.I.P.
V.I.P.

ASIO támogatás nincs hozzá. Ahhoz komoly szoftvert kéne írni.

Mickey
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Mickey »

Kedves fülelek,
az új lupus junior mkII-ről szeretnék kérdezni egy-két dolgot. Lehet tudni mekkora a kimeneti impedanciája? És ez független a hangerőszabályzó állásától?
Az usb driverről lehet némi infót kérni? Olyanok érdekelnének, hogy van-e asio, illetve van-e valamilyen speciális beállítási lehetőség a driverben, ami a hangminőség szempontjából érdekes lehet? (win7 x64-em van)
Köszönöm.

Mickey

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”