Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox hálózati szűrő/elosztó
Moderátor: fülelek
csak azért kérdezem, mert a Stratus szintén szűrős, az SB lineáris tápjáról már nem is beszélve és mindez az Alcessel együtt talán túl sok lenne....(?)
Ami a lényeg, ne tessék úgy tekinteni az Alcesre, mint egy a sok közül hálózati szűrőre, hanem ez egy külön kategória a készülékek között, amit talán a "hangzás katalizátor" elnevezéssel lehetne leginkább illetni. Az egyes audio komponensek közötti minőségi különbség hallható marad, de az egész audio rendszer élvezhetősége ugrik vagy két kategóriát, ami azért fontos, mert akinek nincs olyan anyagi lehetősége, hogy lehetőleg minden komponense igazán minőségi darab legyen, annak ad lehetőséget, hogy sokkal jobban élvezhesse a zenehallgatást, mindezt egyetlen készülék beruházásával.
jelenleg egy Wireworld Stratus 5 tápkábelt használok a CD lejátszómhoz; a SB touch-oz lineáris tápot(SBooster); viszont az erősítő (HK980)pediglen fix kábeles.
ha Alces-sel egységesíteném a rendszert, úgy mit javasoltok, használjam a wireworld tápkábelt egy Alces 3-sal vagy vegyek csak az erősítőhöz egy Alces one-t?
csak azért kérdezem, mert a Stratus szintén szűrős, az SB lineáris tápjáról már nem is beszélve és mindez az Alcessel együtt talán túl sok lenne....(?)
köszi a választ!
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Viszont olcsóbb, mint régebben, azaz sokkal olcsóbb az inflációt is beszámítva. A hatás meg ugyanaz.
- magicvoice
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Kedves Zoli! Tudom, hogy ez nem egy szépségverseny, és az ember a polc mögött a legritkább esetben nézegeti az elosztót, de ez nekem akkor is jobban tetszik, pedig a nagyobb helyigénye miatt nem is olyan praktikus, mint az új:
Ami viszont a lényeg, hogy köszönjük a képeket, az utóbbi időben már szinte naponta mentem rá a honlapotokra, hogy oda felkerültek-e, de sajnos eddig ott se találtam.
- fülelek
- V.I.P.
A 6-oson koncepció volt, hogy mindegyik aljzat más irányban áll?
Némi felárért olyan irányba állhatnak, amilyenbe a tisztelt vevő kéri
Gondolom azért, hogy ha valaki T dugóval akarja bővíteni, ne lógjon bele a többibe.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- fülelek
- V.I.P.
Természetesen nemcsak fix hálózati kábellel, hanem beépített aranyozott IEC aljzattal is lehet rendelni. Alul 4 jól tapadó minőségi gumiláb tartja a készülékeket. A fa alapok 19mm vastag bükkből vannak, felületkezelés lakkal, viasszal vagy anélkül. Nem végleges a feliratozás sem, hamarosan ezt is megoldjuk.
- fülelek
- V.I.P.
Kérhetem még egyszer az ígért képeket az 4-es Alces-ről?
Köszönöm!
Épp most teszem fel az Alces4 és Alces6 képeket!
- Pgabor79
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Az Alces saját fogyasztása <0,5W, azaz egy évben kb. 200Ft-ot húz ki a zsebünkből (egy nagy gombóc fagylalt) de ha van rajta főkapcsoló (a hármas, négyes és hatosra lehet kérni), akkor még ennyit sem.
Még e héten teszek fel az Alces4-ről képet.
Kérhetem még egyszer az ígért képeket az 4-es Alces-ről?
Köszönöm!
- fülelek
- V.I.P.
Várom a képet, köszi! Nekem minden képpen olyan készülékház kellene amin hátul, sorban vannak az aljzatok, mert egy hifi szekrény tetején lenne, TV mellett, kábeleket pedig nem akarok látni...
Mi az a szemérmetlenül nagy felár? Esetleg egy ilyen szerkezetet nem adtok ki "pucéran"? Én esetleg megoldanám a dobozolást. Asztalos cimborám csodákra képes.
Ha van egy megfelelő doboz, bele tudjuk varázsolni a hatóanyagot:D
A többit privátban a hivoxmailqkatzgmailpontcom-ra kérném.
- Pgabor79
Olyat mostanság nem csinálunk, az régen volt.
Meg lehet oldani, de a drágább doboz nem kevés felárat indukál
Várom a képet, köszi! Nekem minden képpen olyan készülékház kellene amin hátul, sorban vannak az aljzatok, mert egy hifi szekrény tetején lenne, TV mellett, kábeleket pedig nem akarok látni...
Mi az a szemérmetlenül nagy felár? Esetleg egy ilyen szerkezetet nem adtok ki "pucéran"? Én esetleg megoldanám a dobozolást. Asztalos cimborám csodákra képes.
- fülelek
- V.I.P.
4-es Alces-ről tennétek fel képet?!
Visszább olvasva látok 4-esről fotót, de azon a készülék felső lapján van 2-2 csatlakozó aljzat. Engem olyan verzió érdekel, ahol a készülékház hátulján vannak sorban egymás mellett az aljztatok és a betáp.
Azt hiszem az adás-vétel topikok között volt egy ilyen valamikor...
Olyat mostanság nem csinálunk, az régen volt.
Meg lehet oldani, de a drágább doboz nem kevés felárat indukál
- fülelek
- V.I.P.
Mennyit energiát fogyaszt egy Alces? (nem mintha számítana a jótékony hatása mellett, de kíváncsi vagyok!)
Az Alces saját fogyasztása <0,5W, azaz egy évben kb. 200Ft-ot húz ki a zsebünkből (egy nagy gombóc fagylalt) de ha van rajta főkapcsoló (a hármas, négyes és hatosra lehet kérni), akkor még ennyit sem.
Még e héten teszek fel az Alces4-ről képet.
- Pgabor79
4-es Alces-ről tennétek fel képet?!
Visszább olvasva látok 4-esről fotót, de azon a készülék felső lapján van 2-2 csatlakozó aljzat. Engem olyan verzió érdekel, ahol a készülékház hátulján vannak sorban egymás mellett az aljztatok és a betáp.
Azt hiszem az adás-vétel topikok között volt egy ilyen valamikor...
- Pgabor79
Mennyit energiát fogyaszt egy Alces? (nem mintha számítana a jótékony hatása mellett, de kíváncsi vagyok!)
Nálam is kiegészült a rendszer egy Alces 4-el!
A Panasonic plazma tévén szembeötlő változást hozott, a hangrendszeren tapasztalt pozitív változást már megízleltem korábban,
és nagyon tetszett már akkor is!
Jelenleg a digitális szekciót segíti jótékonyan!
Asszonybarát termék, az egész család élvezi a kapott hangot, képet.
Köszi Zoli,jó volt beszélgetni, koncert meghívás természetesen áll!
S
Régóta használok Alces-t.
Egyszerűen nagyszerű.
Volt viszont egy kis problémám a földhurokkal.
Tettem az Alces után egy Jungson elosztót és ez is megszűnt.
Bármit dughatok bárhogy. (csak az asszony meg ne tudja )
Ezt az Alces-t le kellene védetni.
Nem tudom, hogy hogy működik, de működik - és eddig még mindenki ezt kommentelte.
Én is kipróbáltam, nekem is tetszett, sőt, még a hűtőszekrény fáziscibáló és zörgő alapzajt generáló hatását is megszüntette.
A hűtőt dugtad bele vagy az elosztódat? Én azt tapasztaltam, hogy ha azonos ösvényből más fogyasztó is táplálkozik a hifi-vel együtt, akkor az egyéb fogyasztót dugva az Alces-be, is "javul" a hang.
Rövidke beszámoló...
...
Köszönöm, nekem nagyon hasznos volt! Én is kipróbáltam, nekem is tetszett, sőt, még a hűtőszekrény fáziscibáló és zörgő alapzajt generáló hatását is megszüntette.
- Az-X
- Fórumlakó
- Értékelés: 59
Rövidke beszámoló...
Már régóta szerettem volna megpróbálni egy Alces-t, bökte az oldalamat nagyon, hogy mennyit változhat tőle a hang. De valahogy mindig úgy voltam vele, hogy a táp helyett inkább másra ruháztam be. Most volt egy kis keret, forumon volt egy eladó AlcesOne gondoltam mi baj lehet...
Az erősítőm egy Cambridge Audio 340A SE (természetesen Hivox tuninggal)
Sugárzók MB Quart 390 (ezt is megpiszkálta picit Zoli)
Forrás SB Classic analóg kimenete (majd szeretnék ezen is fejleszteni)
Kábelek Kimber 4VS sugárzó, Kimber Timbre IC, tápkábelt én készítettem Gotham SPK 4x2,5 kábelből, másolat Oyaide dugókkal.
Először járattam kb 2 órát bemelegedés végett a rendszert simán a régebb óta használt elosztómmal (nem gagyi kínai, de nem is extra hifi elosztó, talán 2500-3000Ft volt). Leültem bele, bele hallgattam, jól ismert, megszokott hang... tudom a hibáit, de megtanultam együtt élni velük.
Majd az elosztóba bedugtam az Alcest és bele az erősítőt. Halk kattanás, az erősítő kapcsolja a sugárzókat és... öhhh... A színpad... az énekes 1 pontból énekel, a zenészek konkrét helyen játszanak... jobra balra... Na mondom ez kamu... hallgattam 15-20 percet. Bele, bele tekertem a kedvenc trackjeimbe. Majd kihúztam az erősítőt és vissza simán az elosztóba. Az érdekes nem az volt, hogy elmosódott a színpad hanem, hogy a színpad elmosódása mellett a magas tartomány picit bántóan éles lett, a közép nem elég pontos a mély az úgy nagyjából rendben. Pár perc hallgatás után ki az erősítő, vissza az Alces-be. Színpad helyre áll, magas finomodik, közép pontosabb lesz. Hamar kiderült, hogy nem kamu, és bizony ez nagyon kell nekem.
Az előzőkön felbátorodva nosza neki, hosszabbító ki a falból Alces bele, hosszabbító az Alces-be, hosszabbítóba bele az erősítő meg a SB. Gondoltam hátha így a lejátszó is szűrt tápot kap... Az eredmény sajnos nem az lett amit vártam. A színpad javult valamit az Alces nélküli állapothoz, a magas picit megint bántó, a középről nem nyilatkozom mert már nem érzékeltem túl nagy változást. De mindenképp rosszabb mint mikor az erősítő közvetlen az Alces-ben volt.
Sajnos az erősítőt nem tudtam úgy kipróbálni, hogy az Alces a falban és abba egyből az erősítő. Pedig a neten olvasott tapasztalatok alapján az lenne az igazi.
Viszont most kezdhetek gondolkodni, hogy mit csináljak Vennem kell egy Alces3-at de inkább 4-et... csakhát miből Azt hiszem összeteszek egy kis pénzt aztán felkeresem Zolit... van egy ötletem, hátha tetszik neki is Az AlcesOne meg megy a projektor elé, kíváncsi vagyok az mennyit változik tőle
Ez a legjobb, kis hazánkban jelenleg beszerezhető T dugó. 90fokban fordítja a kontaktusokat, de ez így jó.
Köszönöm!
- Az-X
- Fórumlakó
1,2m-nél ne készíts rövidebbet.
- Az-X
- Fórumlakó
Szerintem a preferált hosszt használd, és pl mi van ha kicsit variálsz az elrendezésen, akkor csinálsz másik kábelt ami elég hosszú?
Nem akarok variálni... a hifi állvány mellé szeretnék egy Alces-t és abba bedugni mindent. Ehhez bőven elég lenne 50-70cm-es tápkábel. Ha 1,5-1,8m-eseket csinálnék akkor hatalmas gubanc alakulna ki. Egyelőre még nincsenek kész a kábelek így van lehetőségem megválasztani a hosszt
- fülelek
- V.I.P.
Kérdés... Alces után számít a tápkábelek hossza? Most készülök tápkábeleket csinálni, kérdés, hogy szűkséges e az amúgy preferált 1,5-1,8m hossz, vagy az Alces után megfelelő lenne (kábelgubanc elkerülése érdekében) 50-70cm?
1,2m-nél ne készíts rövidebbet.