Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox digitál-analóg konverterek
Moderátor: fülelek
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Értem. Összegezve, be kéne szereznem egy coax kimenetes lejátszót , vagy a mostanit kell átberhelni valahogy. Az egyébként normális, hogy optikai bemeneten is gond nélkül megy a 192/24 ? Elvileg a lejátszó nem piszkál hozzá, de úgy tudom a dac ezt a felbontást csak coax-on tudja fogadni.
Mégsem értetted
Semmit nem kell berhelni, a jitter attenuatort lehet optikai bemeneti aljzattal készíteni, és akkor ki van lőve az opto átvitel összes hibája.
Igen, de tulajdonképpen optikait is lehet rá tenni, viszont mindkettő garantáltan nem fér el.
Az optikai átvitelnek a hibáit is ki kell, hogy javítsa. Na mindenesetre egy olyat is csinálunk, és akkor kiderül. Végülis egy csomó olcsó mediaplayeren nincs coax, csak optikai kijárat, ami meg egy kicsit mindig gyengébb.
Értem. Összegezve, be kéne szereznem egy coax kimenetes lejátszót , vagy a mostanit kell átberhelni valahogy. Az egyébként normális, hogy optikai bemeneten is gond nélkül megy a 192/24 ? Elvileg a lejátszó nem piszkál hozzá, de úgy tudom a dac ezt a felbontást csak coax-on tudja fogadni.
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem."
-
Vendég
Ez nagyjából egy árban lesz a jitter attenuatorral?
- fülelek
- V.I.P.

Én már nagyon várom . Jól tudom hogy csak coax bemenet lesz rajta?
Igen, de tulajdonképpen optikait is lehet rá tenni, viszont mindkettő garantáltan nem fér el.
Az optikai átvitelnek a hibáit is ki kell, hogy javítsa. Na mindenesetre egy olyat is csinálunk, és akkor kiderül. Végülis egy csomó olcsó mediaplayeren nincs coax, csak optikai kijárat, ami meg egy kicsit mindig gyengébb.
Az hamarosan megjelenő új kis spdif-spdif kütyünk pont erre való, hogy ne kelljen drága médialejátszót venni
Én már nagyon várom . Jól tudom hogy csak coax bemenet lesz rajta?
-
Vendég
Az hamarosan megjelenő új kis spdif-spdif kütyünk pont erre való, hogy ne kelljen drága médialejátszót venni
Nocsak...mennyi újdonság Erről tudsz bővebben is írni?
- fülelek
- V.I.P.

Ezek szerint még az is elképzelhető hogy jobban szól egy 16bit/44khz -es jel egy jobb minőségű lejátszón mint egy 24bit/192khz-es egy kevésbé jón?
Zoli! Médialejátszókon is lehet spdif kimenetet tuningolni?
-
Vendég
Hogyha engedélyezve van a lejátszóban, hogy érintetlenül küldje ki a jelet (passthrough), akkor elvileg nem lehet akadálya. Nálam az AC Ryan tudja, nincs is vele semmi gond, a jel minősége már más tészta, ahogy össze tudtam hasonlítani más forrásokkal, az enyém kifejezetten gyenge. Nincs mese be kell ruházni vmi normálisra.
Ezek szerint még az is elképzelhető hogy jobban szól egy 16bit/44khz -es jel egy jobb minőségű lejátszón mint egy 24bit/192khz-es egy kevésbé jón?
Zoli! Médialejátszókon is lehet spdif kimenetet tuningolni?
Azt tudja valaki hogy ha egy media lejátszón 192kHz / 24 bites adatfolyamot játszunk le akkor az SPDIF illetve optikai kimenetén biztos hogy megjelenik a 192kHz / 24 bites jel?
Hogyha engedélyezve van a lejátszóban, hogy érintetlenül küldje ki a jelet (passthrough), akkor elvileg nem lehet akadálya. Nálam az AC Ryan tudja, nincs is vele semmi gond, a jel minősége már más tészta, ahogy össze tudtam hasonlítani más forrásokkal, az enyém kifejezetten gyenge. Nincs mese be kell ruházni vmi normálisra.
-
Vendég
Azt tudja valaki hogy ha egy media lejátszón 192kHz / 24 bites adatfolyamot játszunk le akkor az SPDIF illetve optikai kimenetén biztos hogy megjelenik a 192kHz / 24 bites jel?
- fülelek
- V.I.P.

És ennek a Lupus C MKIII-nek van USB bemenete is?
Nincs usb bemenete. Lehet hozzá venni usb-spdif konvertert, 16 bites 12e, 24 bit/192kHz 32e -ez utóbbira kicsit kell várni.
És ennek a Lupus C MKIII-nek van USB bemenete is?
A mostani Lupus C MKIII ba lehet kérni ezt az opciót így 70e az ár, amúgy meg 60e. A külön dobozka egész biztos drágább lesz, mint 10e, hiszen külön táp kell neki, valamint doboz.
- fülelek
- V.I.P.

Van most olyan készülék a Hivox kínálatában, ami már tartalmazza ezt a megoldást? Mármint egy DAC, amiben az benne van.
A mostani Lupus C MKIII ba lehet kérni ezt az opciót így 70e az ár, amúgy meg 60e. A külön dobozka egész biztos drágább lesz, mint 10e, hiszen külön táp kell neki, valamint doboz.
Van most olyan készülék a Hivox kínálatában, ami már tartalmazza ezt a megoldást? Mármint egy DAC, amiben az benne van.
Egy olyan áramkör, ami az spdif jelfolyamban levő időzítés információ alapján (ami megfelelő mintavételezési ráta megállapítása miatt szükséges) újra előállítja -immár pontosabban -ezt az időzítést, és az spdif változatlan (bitpontos) adattartalmával egyetemben a kimenetére küldi, amit a dac bemeneti áramköre tovább alakít a dac csip számára emészthető formátumban. Magyarul a "reclocking" egyik változata -lényeg, hogy igen hatásosan működik. Jitter csökkentő áramkörnek is mondhatjuk, de ez a laikusnak nem sokat mond, legfeljebb, hogy valami nem "remeg" a cuccosban:)
Mit hall ebből a felhasználó? Azt hallja, hogy a különböző digitális jelforrások, valamint a digitális összekötő kábelek közötti eddigi nagy hangminőségi különbség jócskán lecsökken, bár nem szűnik meg.
Ha egy ilyen áramkört (ami önálló készülékként is hamarosan a kínálatunkban fog szerepelni)a meglévő dac készülékünk (vagy áramkörünk) elé kötünk, akkor a hangminőség változás mértékéből következtethetünk a digitális forrásunk minőségi színvonalára.
Ha jócskán javul a hangminőség, akkor elég vacak az eredeti hangminősége a digitális forrásunknak, ha kicsit javul csak, akkor egész jó cuccunk van, ha semmit sem változik, akkor nagyon jó minőségű a forrásunk, ha meg egyenesen romlana a hangminőség, akkor meg különösen jó berendezésre és kábelre tettünk szert, meg ne váljunk tőle.
Persze az egyéni preferenciák ugyancsak különbözőek, még mindig elég sokan hallgatják "mennyiségre" a zenét, (ecsém, figyu, hogy cserreg a magas:D), ezért nem lehet garantálni, hogy mindenki feltétlen pozitívan fogja értékelni, de ez nem is baj.
Az is érdekes, hogy jónéhány aszinkronnak jelzett usb-spdif átalakító után kötve is hallható hatása van.
- fülelek
- V.I.P.

Mi az a jittercsökkentő digitális bemenet?
Egy olyan áramkör, ami az spdif jelfolyamban levő időzítés információ alapján (ami megfelelő mintavételezési ráta megállapítása miatt szükséges) újra előállítja -immár pontosabban -ezt az időzítést, és az spdif változatlan (bitpontos) adattartalmával egyetemben a kimenetére küldi, amit a dac bemeneti áramköre tovább alakít a dac csip számára emészthető formátumban. Magyarul a "reclocking" egyik változata -lényeg, hogy igen hatásosan működik. Jitter csökkentő áramkörnek is mondhatjuk, de ez a laikusnak nem sokat mond, legfeljebb, hogy valami nem "remeg" a cuccosban:)
Mit hall ebből a felhasználó? Azt hallja, hogy a különböző digitális jelforrások, valamint a digitális összekötő kábelek közötti eddigi nagy hangminőségi különbség jócskán lecsökken, bár nem szűnik meg.
Ha egy ilyen áramkört (ami önálló készülékként is hamarosan a kínálatunkban fog szerepelni)a meglévő dac készülékünk (vagy áramkörünk) elé kötünk, akkor a hangminőség változás mértékéből következtethetünk a digitális forrásunk minőségi színvonalára.
Ha jócskán javul a hangminőség, akkor elég vacak az eredeti hangminősége a digitális forrásunknak, ha kicsit javul csak, akkor egész jó cuccunk van, ha semmit sem változik, akkor nagyon jó minőségű a forrásunk, ha meg egyenesen romlana a hangminőség, akkor meg különösen jó berendezésre és kábelre tettünk szert, meg ne váljunk tőle.
Persze az egyéni preferenciák ugyancsak különbözőek, még mindig elég sokan hallgatják "mennyiségre" a zenét, (ecsém, figyu, hogy cserreg a magas:D), ezért nem lehet garantálni, hogy mindenki feltétlen pozitívan fogja értékelni, de ez nem is baj.
Az is érdekes, hogy jónéhány aszinkronnak jelzett usb-spdif átalakító után kötve is hallható hatása van.
Ha valakinek olyan forrása van, ahol digitális szinkronizációs hiba merülhet fel, pl gyengébb órajelgenerátor, vagy futómű esetén, ott jöhet jól ez a képesség. Segít visszaállítani az eredeti jelfolyamot. De én ha jól értem ez PC felől is segíthet, igaz nem USB-n. Javítsatok ki, ha hülyeséget írtam.
Hello,
Van most olyan dac, aminek 24/96-os USB-s bemenete, jittercsökkentő digitális bemenete is van? Fejhallgató erősítő nem szükséges.
Bevallom elvesztem kicsit a sokféle termékben, s nem látom tisztán, hogy mi is az, amelyik nekem kell.
A honlapon csak 1 terméket látok, de itt sokan emlegetnek Suricata átalakítókat, meg c, d stb lupus-okat.
Köszönöm
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Az már inkább a reklám rész!
Azt én is elfogadom, hogyha valakinek valamire szüksége van, akkor kérdez. Megadja pontosan, mit szeretne, milyen környezetbe, s kap rá választ. Nekem is volt már rá példa.
Egyébként pont ezért kérdeztem itt.
Hát igen...az igazat megvallva nagyon nem ártana a Hivoxnak egy honlapfrissítés, mivel ebben a mai világban a legtöbb ember a netről tájékozódik és a nagyon sokat nyomhat a latban hogy milyen egy cég/vállalkozás arculata és mennyire megnyerőek a termékei. Biztos vagyok benne hogy az eladási számokon is látszódnának egy jól sikerült honlap eredményei...
-
Vendég
Hát igen...az igazat megvallva nagyon nem ártana a Hivoxnak egy honlapfrissítés, mivel ebben a mai világban a legtöbb ember a netről tájékozódik és a nagyon sokat nyomhat a latban hogy milyen egy cég/vállalkozás arculata és mennyire megnyerőek a termékei. Biztos vagyok benne hogy az eladási számokon is látszódnának egy jól sikerült honlap eredményei...
Hello,
Van most olyan dac, aminek 24/96-os USB-s bemenete, jittercsökkentő digitális bemenete is van? Fejhallgató erősítő nem szükséges.
Bevallom elvesztem kicsit a sokféle termékben, s nem látom tisztán, hogy mi is az, amelyik nekem kell.
A honlapon csak 1 terméket látok, de itt sokan emlegetnek Suricata átalakítókat, meg c, d stb lupus-okat.
Köszönöm
- fülelek
- V.I.P.

A Lupus D is megújul nemsokára, hiszen a dac+ füleserősítő egy dobozban roppant menő manapság -érthető okokból.
És hogy a nem szabályozható bemenetű végfokokkal rendelkezők is örüljenek, egyben előerősítőként is használható lesz.
Meghánytuk-vetettük a csöves analóg kijárat témát -egyelőre nem tervezünk ilyet, mert az alkalmazott félvezetős technológiánk szerintünk jobban szól, mint amit elektroncsővel meg tudnánk valósítani.
- fülelek
- V.I.P.

Jövő héten új terméket teszteltetünk néhány avx-es barátunkkal: VESPA névre hallgató Jitter Attenuator, amit a dacok elé kell bedugni és a bejövő spdif jel jitterét csökkenti meglehetősen hatásosan.
Tulajdonképp szinte minden dacot használónak érdemes kipróbálnia, ugyanis, ha nem hall semmilyen javulást, akkor megnyugodhat, hogy nagyon jó minőségű a futóműve/egyéb digitális forrása. Ha meg hallja a javulást, stabilabb hangkép, megfogottabb basszusok, tisztább magashangok, élethűbb előadás, akkor meg nem kell, hogy visszafogja magát a beszerzést illetően, bár még nincs pontos ár, de biztos olcsóbb lesz, mint egy egyszemélyes borvacsora az Olimpia étteremben, amit amúgy mindenkinek ajánlok legalább egyszer az életben.
- fülelek
- V.I.P.

Szia! Én most rendeltem egy kínai DAC-ot és fejhallgató/előerősítőt. Az erősítő leírásában külön kihangsúlyozzák a következőt: "The input channels of NFB-6 adopt separated shielding method. When switching, the idle signal lines linked to the equipment and the ground wire are completely disconnected. The idle input ports of the equipment are shielded. In that case, the sound quality won't be affected even with more connected equipment." Vagyis csatornaváltáskor megszakítja a földet, és árnyékolja a többi készüléket. Ezek szerint ez nem általános megoldás? Illetve érdekelne a személyes véleményed ezekről a cuccokról. Nem szeretném félrevinni a topicodat, csak akkor válaszolj, ha van értelme az általad preferált megoldásokkal összehasonlítani.
Ez az cég tudja, mit csinál, és jól csinálja. Egyáltalán nem off a téma, hallgattam már ilyen dacot nemrég Ausztriában, és jó véleményem van róla, bár ahhoz képest, hogy mennyi anyagot és milyen technológiát használnak, nem annyira magával ragadó a hangzás, de kétség kívül igen korrekt. Egy Alces biztos dobna rajta a megfelelő irányba...
Mivel a kínaiak történelmükből és tradíciójukból kifolyólag nem tudhatják, mit és hogyan szeretnének az európaiak hallgatni a legszívesebben, ezért az audio készülékek emocionális együtthatóira nem tudnak alapból gyúrni, noha ez fontos tényező egy bizonyos szint felett. Persze lehet, hogy x (nem sok) év múlva ez is megy majd nekik.
Mi mindenesetre megpróbálunk olyan készülékeket létrehozni, amelyek a kívánt zenehallgatási katarzishoz tudnak segíteni, persze nem mindenkinek, mert igencsak különbözőek vagyunk...
- magicvoice
- V.I.P.

- Értékelés: 57
Szia! Én most rendeltem egy kínai DAC-ot és fejhallgató/előerősítőt. Az erősítő leírásában külön kihangsúlyozzák a következőt: "The input channels of NFB-6 adopt separated shielding method. When switching, the idle signal lines linked to the equipment and the ground wire are completely disconnected. The idle input ports of the equipment are shielded. In that case, the sound quality won't be affected even with more connected equipment." Vagyis csatornaváltáskor megszakítja a földet, és árnyékolja a többi készüléket. Ezek szerint ez nem általános megoldás? Illetve érdekelne a személyes véleményed ezekről a cuccokról. Nem szeretném félrevinni a topicodat, csak akkor válaszolj, ha van értelme az általad preferált megoldásokkal összehasonlítani.
- fülelek
- V.I.P.

Zoli,
korabban irtad DAC forumreszben:
"Az utóbbi években több helyen többször is leírtam már, hogy nem lehet úgy hasonlítgatni sem kábeleket, sem berendezéseket, hogy egy erosítore dugok többféle készüléket/kábelt, és kapcsolgatom a bemeneteket. Tudniillik a bemenetválasztók az összes erosíton (kivéve azt a <0,000001%-ot) úgy muködik, hogy csak a melegpontot kapcsolja, a bemeneti földek meg össze vannak kötve, ráadásul teliföldre, vagy sínre. Ezáltal a tesztelendo készülékek vagy kábelek földje párhuzamosítva van. Naná, hogy ilyenkor egy szimmetrikus összeköttetés jobbnak hallatszik, hiszen a szimmetrikus rendszerben a földben nem folyik áram (legfeljebb nagggyon pici).
Csak úgy lehet hasonlítgatni, hogy kihúzom az egyiket, bedugom a másikat. Tudom, kényelmesebb a másik módszer, csak teljesen hibás. "
en ugy kepzeltem, hogy DAC-ot igy probalok ki: CD analog RCA-kkal erösitö egyik bemenetere kötve, CD digit kimenete DAC-ra es DAC kimenete egy masik erösitöbemenetre. Igy barmikor gyors, tetszöleges atkapcsolas lehet, mert en ill. szerintem igy tudok egyfajta különbseget legjobban erzekelni.
A fenti miatt ezt nem javaslod ? hanem ?
Leírtam:"Csak úgy lehet hasonlítgatni, hogy kihúzom az egyiket, bedugom a másikat" és újra meghallgatom. Nincs más jó módszer. A kapcsolgatáskor az átkapcsolt pillanatban egész más taktus szól a zenéből. Elektromosan se stimmel a dolog, mert a földek közösek. Ha nem érted, nem tehetek róla. Próbáld ki. Miért hallgatunk zenét? Mert szeretnénk magunkat jobban érezni általa. Egy kapcsolgatós A-B meghallgatási teszt ezt nem teheti félre, nem engedi az agyunk, illetve nagyobb részt fals eredmények is születnek.
Örülnék, ha legalább a Hivox topikban használnál ékezeteket. Ne mondd, hogy nem tudod a számítógépeden előcsalni. Tiszteld meg az olv -és fültársakat evvel, kérlek. Ennyire igazán lehetünk magyarok, nem?
üdv,