Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
Hivox Tuning
Erre két dolgot lehet válaszolni. Egyrészt Fülelek mester mindig hozzáteszi, hogy azt kell tuningolni, amit használni akarsz, nem pedig eladni.
Másodsorban ha veszel egy új készüléket, és fél év múlva el akarod adni, ott is bukni fogsz 25-30, talán még több százalékot is. Vagyis ugyanott vagy. A probléma akkor keletkezik, ha el sem tudod adni a készüléket. Egy jó tuning után könnyebb eladni, de ami a lényeg, hogy az elmondások alapján jobban szól a tuningolt szerkezet. És a zenehallgatóknak ez a lényeg. A gyűjtőknek pedig marad a "belenyúlásmentes" állapot.
Sokan mondják, hogy a mai készülékekben erősen ki van spórolva minden, legalábbis bizonyos árkategóriában. Amiben nincs, az pedig megfizethetetlen. Én így látom hozzátéve, nem vagyok sem tuningoló szakember, sem tervező-mérnök.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5318
Hivox Tuning
Egy megjegyzes ehhez:
a tunning inkabb elvesz, mint hozzatesz a
cucc ertekehez eladaskor...
Azért nem javaslom és nem is vállaljuk szívesen a vintage holmik tuningját. Azok vagy egész jól sikerültek, kiállták az idők próbáját, vagy roppant vacakok, akkor meg a tuning se segít rajtuk. Viszont a mai holmikat meg egyszerűen nem jó hallgatni gyári állapotban, különösen nagyobb hangerőnél. Jónéhány olyan beszámolót hallottam általunk tuningolt mozis holmik tulajdonosaitól, hogy megjött a kedvük a zenehallgatáshoz, nemcsak moziznak már. Már ezért is érdemes csinálni. Aki meg direkt le szeretné nyomni az árat, "hiszen nem gyári állapotú a cucc", hiába sokkal jobb, az nem is érdemli meg, hogy jó holmija legyen, bolyongjon egész életében a kommerszebbnél vacakabb hifik véget nem érő csereberéjével.
- dualcs5000
- Fórumlakó

- Értékelés: 378
Hivox Tuning
Egy megjegyzes ehhez:
a tunning inkabb elvesz, mint hozzatesz a
cucc ertekehez eladaskor...
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Üdv.
Egy olyan általános kérdésem lenne, hogy JBL hangdobozoknál, tuning után várható-e néhány százalékos javulás, vagy egyáltalán van-e értelme, és ha igen akkor ez miben mutatkozik meg?
Ezekről a dobozokról lenne szó: LX-9; TLX-45; ES-90.
A javulást elég nehéz százalékban kifejezni. Az LX-9 már antik darabnak tekinthető, szerintem nem érdemes tuningolni, a másik kettőt viszont igen. es-90-est már tuningoltunk tavaly, gazdája meg van elégedve vele.
Mint többször is említettem, csak annak érdemes tuningoltatni a hangsugárzóját, aki hosszú távon tervezi hallgatását.
Hivox Tuning
Üdv.
Egy olyan általános kérdésem lenne, hogy JBL hangdobozoknál, tuning után várható-e néhány százalékos javulás, vagy egyáltalán van-e értelme, és ha igen akkor ez miben mutatkozik meg?
Ezekről a dobozokról lenne szó: LX-9; TLX-45; ES-90.
Ugyanaz a belső műszaki tartalom mindkét doboznál, az L2 szebb, ezért drágább. Tuning után sem várható különbség.
Köszönöm
Hivox Tuning
Ugyanaz a belső műszaki tartalom mindkét doboznál, az L2 szebb, ezért drágább. Tuning után sem várható különbség.
Köszönöm
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Kedves Zoli!
Talán még nem kések el a kérdésemmel. ATC-s végkiárusítás kapcsán gondolkodtam el Sound Art W2 vs. Sound Art L2.
Úgy látom a W2-ről van tuning tapasztalat jó eredményekkel. A kérdés az lenne, hogy melyikbe érdemes beruházni, a magasabb áráért jobb doboz-e az L2, illetve tuning után várható-e különbség a kettő között?
Gyors váloszod előre is köszönöm (ATC-nél már csak vasárnapig éjfélig tart az akció)
Üdvözlettel: Koxy Zoli
Kedves Zoli!
Talán még nem kések el a kérdésemmel. ATC-s végkiárusítás kapcsán gondolkodtam el Sound Art W2 vs. Sound Art L2.
Úgy látom a W2-ről van tuning tapasztalat jó eredményekkel. A kérdés az lenne, hogy melyikbe érdemes beruházni, a magasabb áráért jobb doboz-e az L2, illetve tuning után várható-e különbség a kettő között?
Gyors váloszod előre is köszönöm (ATC-nél már csak vasárnapig éjfélig tart az akció)
Hivox Tuning
Kedves Zoli!
Hivox Tuning
Köszönöm !
OPPO BDT 101 / HEGEL HD10 DAC / COPLAND CSA 18 / DIY TANNOY 8 DC
"A zene csokitorta a fülnek."
Steven Pinker
Steven Pinker
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Kedves Fülelek,
Szeretnék segítséget kérni. Biztos ismered azt a csatlakozó panelt ami a Warfedale Mach3 -on van.
Ha kihúzom a fém összekötőt, akkor kettős-kábelezéssel hajthatom a dobozt ?
Köszönöm.
Attila
Igen.
Hivox Tuning
Kedves Fülelek,
Szeretnék segítséget kérni. Biztos ismered azt a csatlakozó panelt ami a Warfedale Mach3 -on van.
Ha kihúzom a fém összekötőt, akkor kettős-kábelezéssel hajthatom a dobozt ?
Köszönöm.
Attila
OPPO BDT 101 / HEGEL HD10 DAC / COPLAND CSA 18 / DIY TANNOY 8 DC
Steven Pinker
Steven Pinker
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
A kérdésben benne van a válasz, valószínűbb a cd játszó előnye.
-
Vendég
Hivox Tuning
A cd játszókban érdemes a digitális áramkörök tápját jobban megcsinálni, valamint a hálózati betáp környékét tuningolni (külső és belső hálózati kábelek, stb.) Vespa használata esetén - amit be is lehet építeni, de még jobb külső dobozban (akkor a koax kábelre se kell annyit költeni) nem szükséges új órajelgenerátort építeni, a Vespa elintézi ezt a baki lehetőséget is.
Pontos árakat csak konkrét készülékekre és csak pü-ben adok, 12-24e között lehet számítani rá.
A Lupus Minor dac már rendelkezik a szükséges aszinkron órajel előállítási képességgel (konvertálás mentesen!).
Köszönöm! Egyelőre elméleti síkon érdeklődtem, csak hogy tudjam, mire kell ezzel kapcsolatban figyelni.
És azt, hogy ezeket a beavatkozásokat a cd-, vagy a blu-ray lejátszón érdemesebb megcsinálni, csak a készülékekbe pillantva lehet megállapítani? Igazából -talán- csak egy darab lejátszó (+külső dac) lenne a végcél, csak nem egy 2-300ezres Oppo-ra gondoltam
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Egy kérdésem lenne. DAC-ba menő digit jelnél bőven elegendő pl. egy Vespa, vagy a lejátszó digit kijáratán (esetleg máshol is a készülékben?) érdemesebb "hegeszteni" valamit? Melyik beavatkozás milyen ár- és minőség kategória?
(Gondolom függ a cd spílertől is, ez -jelen esetben- lehet egy régebbi Denon cd, vagy egy újabb Sony blu-ray is.)
A cd játszókban érdemes a digitális áramkörök tápját jobban megcsinálni, valamint a hálózati betáp környékét tuningolni (külső és belső hálózati kábelek, stb.) Vespa használata esetén - amit be is lehet építeni, de még jobb külső dobozban (akkor a koax kábelre se kell annyit költeni) nem szükséges új órajelgenerátort építeni, a Vespa elintézi ezt a baki lehetőséget is.
Pontos árakat csak konkrét készülékekre és csak pü-ben adok, 12-24e között lehet számítani rá.
A Lupus Minor dac már rendelkezik a szükséges aszinkron órajel előállítási képességgel (konvertálás mentesen!).
-
Vendég
Hivox Tuning
Egy kérdésem lenne. DAC-ba menő digit jelnél bőven elegendő pl. egy Vespa, vagy a lejátszó digit kijáratán (esetleg máshol is a készülékben?) érdemesebb "hegeszteni" valamit? Melyik beavatkozás milyen ár- és minőség kategória?
(Gondolom függ a cd spílertől is, ez -jelen esetben- lehet egy régebbi Denon cd, vagy egy újabb Sony blu-ray is.)
Ennyire nehezet/bonyolultat kérdeztem volna?
Hivox Tuning
Zoli,
Nemrég láttam egy Dali Lektor általad mért frekimenetét tuning után. Nem semmi, milyen egyenletes lett!
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Vendég
Hivox Tuning
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
pü ment...
Hivox Tuning
Kedves kolléga, a cd lejátszó topicból irányítottak ide, a probléma a következő lenne: érdemes lenne egy Rotel 865BX cd lejátszót kicsit tuningolni, vagy inkább vegyek egy jó állapotú HK HD970es cd játékost a HK pm635i erősítőm mellé?
Minden segítséget köszönök!
Leginkább komolyzenét hallgatok, igaz sok időm egyszerre nincs rá...
(Tudom, hogy Hk és komolyzene, de most ez van, erre kellene megoldást találnom egy kis segítséggel.)
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Üdv!
Érdekelne, hogy Dali Lektor6 szettet érdemes-e tuningolni?
Igen, érdemes, továbbiakat pü.-ben
Hivox Tuning
Üdv!
Denon AVR 4310 / Dali Lektor 6 / Hivox Alces 4 / Kimber 8 TC/Vdh hálózati kábel / Pansonic 50GT60/ Mede8er 1000 X3D
-
Vendég
Hivox Tuning
"Mozikombájn erősítők", ez nagyon tetszik! Tényleg, ennél találóbban nem lehetne megfogalmazni ezeket a szörnyeket. Mozizáson kívül semmire nem valók, de arra igen.
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Érdemes tuningolni a Wharfedale dobozokat, filmes használatnál a frontokat és a centert, , koncertfilmek gyakori megtekintése és hallgatása esetén a hátsókat is.
Mi változik? Kisebb torzítás a teljes tartományban, kicsit megfogottabb mélyek (jobb és több csillapítóanyag használata következtében), jobb sztereo térhatás (kisebb tűrésű alkatrészek használata a keresztváltóban). Hogy ez hány százalék, azt nehéz megsaccolni, de ha annyit mondok, hogy a tuning után azonnal (bejáratás nélkül) mindenféle normális minőségű zenén azonnal bárki meghallja a pozitív változást, akkor ez százalékban sem kevés...
Mozikombájn erősítőket nagyobbrészt nem tuningolunk, mert semmihez nem lehet hozzáférni, de a fix rettenet hálózati kábelét azért érdemes lenne majd (kizárólag a garancia lejárta után) kicserélni. A hangsugárzókra adott garanciával más a helyzet, ugyanis sem mechanikus, sem elektromos (leégés) meghibásodást nem lehet garanciálisan érvényesíteni, a keresztváltó nem romlik el, a hangszórók, ha első bekapcsoláskor, nem röcögnek, nem zörögnek, akkor később sem fognak rendeltetésszerű használat esetén, és bár a (bénán, hiányosan és rosszul ) megadott max . teljesítményhatárt betartva (pl. csak fele akkora max. teljesítményű erősítőre kötjük) simán le lehet égetni, soha nem fogadják el a szervizekben garanciális hibaként. Ezért a tuninggal nem kell megvárni a garanciális idő lejártát.
A többit pü-ben.
-
Vendég
Hivox Tuning
Szia!
Nekem is van egy Wharfedale Obsidian 600 5.0 szettem,+ onkyo509 erősítőm.Mind a kettő 2 hónapos.Érdekelne ,hogy mind a kettőt érdemes e tuningolni,és hány % javulás érhető el ,mennyibe kerülne,és hol vagytok,és mennyi idő alatt van meg ha kérném a beavatkozást.
- Digitalkiller
- Újonc fórumos

- Értékelés: 7
Hivox Tuning
Szia Zoli!
Én is a Prohardver!-ről tévedtem ide!
Wharfedale Obsidian 600 tuningolása mit takarna, mennyibe kerülne? Helyileg merre kellene eljuttatni a hangfalakat?
Üdv:
Zoli Szegedről