Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox digitál-analóg konverterek

Moderátor: fülelek

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: fodrifter »

Igen, folyik a fejlesztés, elsősorban táp vonalon, ott vannak még rejtett tartalékok. Egy digitál-analóg konverter, amint a neve is jelzi, kevert rendszer, mind analóg, mind digitális áramköröket tartalmaz, az optimális működéshez úgy kell megoldani a tápellátást, földelést, nyomtatott áramköri vezetést, hogy a különböző áramköri egységek ne hassanak egymásra sem szórt térrel, sem a tápegységen keresztül. Ezt tökéletesen nagyon nehéz megoldani, de érdemes törekedni a jobb/szebb hangzás érdekében.  
Szia érdeklődni szeretnék, hogy hol tart a fejlesztés, mikorra várható az új Lupus ?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Igen, folyik a fejlesztés, elsősorban táp vonalon, ott vannak még rejtett tartalékok. Egy digitál-analóg konverter, amint a neve is jelzi, kevert rendszer, mind analóg, mind digitális áramköröket tartalmaz, az optimális működéshez úgy kell megoldani a tápellátást, földelést, nyomtatott áramköri vezetést, hogy a különböző áramköri egységek ne hassanak egymásra sem szórt térrel, sem a tápegységen keresztül. Ezt tökéletesen nagyon nehéz megoldani, de érdemes törekedni a jobb/szebb hangzás érdekében.  

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Priviben már kaptam választ, a külömbségekre vonatkozóan egy másik kérdésre vonatkozó válasszal együtt! Nagyából ugyan azok a tulajdonságai mit a Lupus Minornak.
még is valami változás csak lesz
Mi lesz az, megosztod a választ ?

Kabel.barat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Kabel.barat »

Priviben már kaptam választ, a külömbségekre vonatkozóan egy másik kérdésre vonatkozó válasszal együtt! Nagyából ugyan azok a tulajdonságai mit a Lupus Minornak.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

szia Zoli!
Az érdekelne, hogy az olcsóbb dac miben fog külömbözni a Lupus Minortól?

Úgy látszik nagy fejlesztés folyik a háttérben és várnak még a nagy unpacking show-val

Kabel.barat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Kabel.barat »

Dac ügyben változás lesz rövidesen, kétféle típus lesz, egy kisebb és olcsóbb -a cd és dvd játszók hangminőség javítására, és egy nagyobb -amiben újra lesz fejhallgató erősítő/előerősítő is, ez már 43cm széles fekete alu előlappal készül. Persze lesz hozzá végerősítő is ugyanilyen előlappal.
Az olcsóbb dac természetesen használható nagyfelbontású felvételek hallgatására is, mert támogatja a 24bit/192kHz felbontást is. Az ára sem lesz nagyobb, mint a Lupus Minoré.
A nagyobb dac/előfok/fejhallgató erősítő érdekes, új dizájn (vagy design ?), bár a hifi stelázsikba jól illeszkedik majd a hagyományos előlapja, a többi része meghökkentően formabontó. 

szia Zoli!
Az érdekelne, hogy az olcsóbb dac miben fog külömbözni a Lupus Minortól?

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én is!
szintén !

bjz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: bjz »

várom !
Én is!
nas:SynologyDS209--stream:Eversolo dmpA8--erősítő:2 db Eversolo F2 végfok (dual mono)--hangfal:Quadral Chromium Style 8 -Egyéb: Hivox Alces One

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Dac ügyben ...amiben újra lesz fejhallgató erősítő/előerősítő is, ez már 43cm széles fekete alu előlappal készül. Persze lesz hozzá végerősítő is ugyanilyen előlappal...

várom !

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Dac ügyben változás lesz rövidesen, kétféle típus lesz, egy kisebb és olcsóbb -a cd és dvd játszók hangminőség javítására, és egy nagyobb -amiben újra lesz fejhallgató erősítő/előerősítő is, ez már 43cm széles fekete alu előlappal készül. Persze lesz hozzá végerősítő is ugyanilyen előlappal.
Az olcsóbb dac természetesen használható nagyfelbontású felvételek hallgatására is, mert támogatja a 24bit/192kHz felbontást is. Az ára sem lesz nagyobb, mint a Lupus Minoré.
A nagyobb dac/előfok/fejhallgató erősítő érdekes, új dizájn (vagy design ?), bár a hifi stelázsikba jól illeszkedik majd a hagyományos előlapja, a többi része meghökkentően formabontó. 

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hogy ne csak fejvakaró legyen...
Vettem egy Cambridge Audio A500-at és mivel PC-ről hajtom ildomos lenne szerezni hozzá egy jó kis DAC-ot, tapasztalatom nincsen, de fórumtársak szerint sokat javítana nagyon a minőségen.

Talán ár érték arányban a legjobban egy Lupus Minor-ral járnék.
Kérdés a következő lenne meddig tart a bevezető ár illetve vannak e friss infók róla, gondolok itt képre a hátuljáról, milyen a külső tápja és nálatok lesz e lehetőség táp upgrade-re (gondolom ebbe az árba nem fog beleférni,szintén sokat számít állítólag).
Bővül még a DAC paletta ? Mintha olvastam volna...

Köszönet !

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Párom emlegette is Zolit, mert a beírása után rögtön elővetem és a kezébe nyomtam, úgyhogy feladatot adtam neki. Mármint a fejbirizt
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

Ez micsoda? Valami Voodoo kütyü? :
Az az érdekes, és fejvakaróan zavarba-ejtő, hogy....

www.ebay.com/itm/Head-Neck-Scalp-Massager

Innen meg is rendelheted.

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Valamivel egyszerűbb és olcsóbb megoldás:Ez micsoda? Valami Voodoo kütyü? :

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Valamivel egyszerűbb és olcsóbb megoldás:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Az az érdekes, és fejvakaróan zavarba-ejtő, hogy még aksis tápú konverter esetében is (ami adatforgalom közben nem tölt) van különbség USB kábelek közt. Nem találtunk rá magyarázatot.
pedig van magyarázat... de ne jöjjön itt senki kettős szuper vakteszt, meg mérési korreláció kérdésekkel:D
Mindenesetre  fontos a megfelelő impedanciás kábel (90Ohm diff), és az usb tápot már a kimeneti aljzatban meg kell szüntetni, kis ellenállású földvezetéket használni, optikai vagy trafós leválasztást, stb., stb.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Az átalakítónk ugyan az USB portról veszi a tápot, de igen jó minőségű további tápegységek vannak benne, ami által kisebb lesz (de nem szűnik meg) az usb kábelek közötti különbség.  A megfelelő lejátszó szoftver kiválasztása, beállítása,  valamint a számítógép konfigurálása szerintem többet nyom a latban, mint az usb kábel.

Az az érdekes, és fejvakaróan zavarba-ejtő, hogy még aksis tápú konverter esetében is (ami adatforgalom közben nem tölt) van különbség USB kábelek közt. Nem találtunk rá magyarázatot.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Ha él még ez az akció(nem láttam, hogy le lett volna zárva, ami nem jelenti, hogy nem lett vége), akkor engem érdekelne egy ilyen átalakító! Köszi! Z
Egy kérdésem lenne viszont az usb kábellel kapcsolatban. A laptopban usba kimenet van, itt usbb bemenet. Melyik variációban vannak jobb minőségű usb kábelek? (Usba-usbb vagy usba-usba)
A lényeg, lehet ehhez jó minőségű gyári usb kábelt venni? Gondolom számít a minőség!

Számtalan fajta USB-A - USB-B kábel létezik (ezt hívják póriasan nyomtatókábelnek), az olcsók között is akad egész jó, de márkás cégek is kínálnak jókat -igaz nem olcsón. (pl.Furutech, AudioQuest)  Az átalakítónk ugyan az USB portról veszi a tápot, de igen jó minőségű további tápegységek vannak benne, ami által kisebb lesz (de nem szűnik meg) az usb kábelek közötti különbség.  A megfelelő lejátszó szoftver kiválasztása, beállítása,  valamint a számítógép konfigurálása szerintem többet nyom a latban, mint az usb kábel.

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Húsvéti akciónk keretében igen kedvező áron kínáljuk USB -SPDIF átalakítónkat, amely 16bit/44,1; 48kHz formátumú, (azaz a nagy felbontású audio fájlokat nem támogatja), viszont a cd/dat formátumokat igen extra minőségben alakítja át. Alumínium öntvény doboz, közvetlen csatlakozás rca dugóval a dac felé (nem kell plusz kábel). USB-B bemenet (nyomtatókábel) rca dugó kimenet (rendelésre optikai kimenetet is készítünk.
Akciós ára 12e Ft. Semmilyen driver nem szükséges hozzá, Win/Mac/Linux kompatibilis.
Ha él még ez az akció(nem láttam, hogy le lett volna zárva, ami nem jelenti, hogy nem lett vége), akkor engem érdekelne egy ilyen átalakító! Köszi! ZEgy kérdésem lenne viszont az usb kábellel kapcsolatban. A laptopban usba kimenet van, itt usbb bemenet. Melyik variációban vannak jobb minőségű usb kábelek? (Usba-usbb vagy usba-usba)
A lényeg, lehet ehhez jó minőségű gyári usb kábelt venni? Gondolom számít a minőség!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm a beszámolót, és én is beszámolok egy érdekes tesztről. A Lupus Minort háromféle analóg kijárattal hallgattuk meg, a jelenlegi félaktív szűrős integrált áramkörös verziót, egy elektroncsöves kimeneti verziót, és a végén, de nem utolsó sorban egy Lundahl 1539 transzformátoros kimenetet.
Elgondolkodtató eredmények születtek. nem csináltunk vaktesztet, de annyira egyértelmű volt, amit hallottunk, hogy a felmerülő prejudikációkat sikerült teljes mértékben elhessegetni. Röviden a hallottakról:
1.Olyan nem volt, hogy valamelyik verzió minden zenén jobb lett volna a másik kettőnél.
2. A csöves kijárat (BCF-E88CC) szólt könnyűzenén a legdögösebben, de finom régizenéknél ezt a "dögösség" már inkább torzításnak hallatszott. 
3. A (méregdrága) trafó magashang simasága lenyügöző, a nagyzenekari részletek csodálatosak, de a bőgőszólónál elvérzett.
4. Az icés (Analog Devices) kijárat  szólt a legkiegyensúlyozottabban,  mellesleg ez a legkevésbé érzékeny a további kábelezésre. (Nem véletlen tököltem jó sokat még anno a Lupus Junior analóg kimenetének fejlesztése során)
Ne vonjon le senki messzemenő következtetéseket, hiszen biztos, hogy nem volt műszakilag 100%-osan kiszolgálva egyik verzió sem, persze alapvető méréseket elvégeztünk, mindegyik kijárat frekvenciaátvitelét a dac csip kimenetére kötött passzív kimeneti szűrő korlátozta, a kimeneti kondenzátorok MKP fajtájúak voltak, de nem drága, ezoterikus holmik, a trafónál nem kellett kondenzátort használni. A forrás egy 12 éves pécé, winxp, cplay, hangkártya tuningolt spdif kijárattal, saját kábelek, Evergreen A31 erősítő, Epicure 70C tuningolt hangsugárzó.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Elöljáróban néhány dolog: a Lupus Minor egy első generációs Lupus C-t váltott, és egy olyan rendszerbe került, melynek elemei hasonló árfekvésűek, ám jól össze vannak válogatva, s igen jól illenek egymáshoz. A társaság a következő:
- forrásként PC (Win7 64bit, Foobar és Fidelizer) + Suricata 24/96 vagy full HiVox-tuningos Marantz CD 63 MK II
- erősítő: AI ALTO MK I
- hangfalak: Rega Ela Mk 1.5
- kábelezés: Schmidt Ferenc-féle HF- és IC- és digitális kábelek, az erősítőben Bodor-, a CD-ben fixre kötött, Zoli által szerelt Habia
Mindez jófajta Hi-Fi Racks podium Reference-koppintás állványon, tágas, jó akusztikájú nappaliban.

Ha van kedved, próbáld ki (pl. próbaverzióval) a Win Server 2012-t JRiver lejátszóval. Ismét egy ugrás lesz és megoldható ingyen.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Néhány hete szolgál szerény kis rendszeremben egy Lupus Minor, és ígéretet tettem Zolinak, hogy röviden beszámolok a hallottakról. Ennek az ígéretemnek szeretnék most nagy örömmel eleget tenni.
Elöljáróban néhány dolog: a Lupus Minor egy első generációs Lupus C-t váltott, és egy olyan rendszerbe került, melynek elemei hasonló árfekvésűek, ám jól össze vannak válogatva, s igen jól illenek egymáshoz. A társaság a következő:
- forrásként PC (Win7 64bit, Foobar és Fidelizer) + Suricata 24/96 vagy full HiVox-tuningos Marantz CD 63 MK II
- erősítő: AI ALTO MK I
- hangfalak: Rega Ela Mk 1.5
- kábelezés: Schmidt Ferenc-féle HF- és IC- és digitális kábelek, az erősítőben Bodor-, a CD-ben fixre kötött, Zoli által szerelt Habia
Mindez jófajta Hi-Fi Racks podium Reference-koppintás állványon, tágas, jó akusztikájú nappaliban.

MOSOLY!!!
Ennyi, ha valakit nem érdekelnek a részletek. Egyszerűen ugyanis a Minorral beköszöntött változás ezt a reakciót váltja ki az emberből (azokból mind, akik eddig hallották). A legfülbemászóbb a zeneiség, de megnőtt a tér, jobb a pozicionáltság, szebbek, kerekebbek a hangszerhangok, és nem csak a zenébe, de a hallgatójába is nyugalom költözik. Én nem igazán hallgatok régizenén kívül mást, de most előkerült egy-két olyan felvétel, ami ritkán jár a lejátszóban, és ezek közül kettő érdemel mindenképpen említést. Az egyik a Balanescu Possessed c. lemeze, mely minimalista mivolta ellenére olyan gazdagon szólt, hogy egyszerűen nem tudtam ellenállni, muszáj voltam végighallgatni újra az egészet, és így jártam Glass és Shankar közös lemezével is (Passages).
Még annyi, hogy nekem a PC-s zenehallgatás terén most többet hozott a csere, mint a CD-n, de ebben a Fidelizer 5.0 érkezése is közrejátszhatott.
Én ebben az árkategóriában nem tudok a Minornak ellenfelet. A héten valószínűleg lehetőségem lesz nagy rendszerbe is bekötni, és nagyon kíváncsi leszek a hallottakra.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Üdv!

Jól gondolom, hogy ez esetben a lejátszó programban kell beállítani, hogy a nagyobb felbontású anyagot lekonvertálja a kívánt szintre? Így működik?

Pontosan.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

...azaz a nagy felbontású audio fájlokat nem támogatja...

Üdv!

Jól gondolom, hogy ez esetben a lejátszó programban kell beállítani, hogy a nagyobb felbontású anyagot lekonvertálja a kívánt szintre? Így működik?
Újratervezés

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Húsvéti akciónk keretében igen kedvező áron kínáljuk USB -SPDIF átalakítónkat, amely 16bit/44,1; 48kHz formátumú, (azaz a nagy felbontású audio fájlokat nem támogatja), viszont a cd/dat formátumokat igen extra minőségben alakítja át. Alumínium öntvény doboz, közvetlen csatlakozás rca dugóval a dac felé (nem kell plusz kábel). USB-B bemenet (nyomtatókábel) rca dugó kimenet (rendelésre optikai kimenetet is készítünk.
Akciós ára 12e Ft. Semmilyen driver nem szükséges hozzá, Win/Mac/Linux kompatibilis.

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”