Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Társalgó-avagy-a-béke-szigete

Moderátor: fülelek

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Hozzászólás Szerző: zz7 »

zz7, ha nem bánod, akkor itt, semleges (mmint heed ügyben) terepen válaszolnék.

Rendben. Én pedig valószínű ha már ilyen bőre sikerült és némileg kicsit személyes irányúra is ez a téma, vélemény csere, inkább magán e-mail-ben válaszolnék.
Itt úgyis mindig ide-oda pakolják az ember mondandóját. Néha nem találom már meg saját magam se mikor mit írtam és mire. Persze, tudom én vagyok az egyik off mester a fórumon, de hát mit tegyek ha nekem a hifiben minden mindennel összefügg.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ma megfüleltük a Jungson LS3/5-öt 40 nm-es szobában a HEDO elő+végfok párossal.
miliomos fórumtárs eléggé furán érezte magát és nem értette hogyan tud ez a kis dobozka ilyen jól bezenélni egy ekkora szobát.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Különbség mindig hallható. Szerintem nincs olyan rendszer amiben nem.
Esetleg a különbség iránya, a hozott tulajdonságok, vagy vélt tulajdonságok, az egész rendszer egyben együtt működése lehet más irányú, lehet ennek a dolognak más értelme a végére.
Sokszor van az is, hogy egy összehasonlításkor kijön valami aminek örülünk mert úgy halljuk hogy találtunk valamit ami talán előre visz. Aztán az ember mikor már egyedül zenét hallgat, egész lemezeket végig, akkor jön rá, hogy valamiért ide mégsem jó, vagy hogy én nem tudok vele együtt élni, mert csinál valami olyat is, ami nem jött ki egy különbséghallgatós alkalommal.
A front meg szerintem mindenhol számít. Minél jobb annál inkább jó lesz tőle az egész rendszer. Néhány esetben olyan is előfordulhat, hogy egy sokkal jobb fronttól egy erősítő, hangfal rendszer egészen más szintre helyeződik. Viszont ilyet én kábeltől még soha nem hallottam. Ezen kívül a front minőségének erős emelése viszont a rossznak, vagy gyengének, vagy olcsónak mondott kábelezésen is átjön.

zz7, ha nem bánod, akkor itt, semleges (mmint heed ügyben) terepen válaszolnék.

Avval kezdem, hogy szívesen meglátogatok HEED rendszer tulajdonost, hogy beláthassam a tévedésem, vagy rájöhessek, mi az amit ennyire másként látunk/hallunk/várunk egy zenereprodukáló berendezéstől.

Különbség mindig hallható. Szerintem nincs olyan rendszer amiben nem.

Lehet, pontatlanul fogalmaztam.

(de nagyon nem mindegy, hogy milyen fronttal, kábelekkel(!), bocs, ha más másként gondolja, de minden alkalommal, amikor párosítottuk őket, pont ugyanakkora különbségeket hallottam, mint bármilyen más rendszer esetén. Egy gyenge szobaakusztika és/vagy nagyon erőteljes "saját hangú" rendszer esetében persze "tökmindegy" a kábel [is], mint ahogy erőteljes pszichoakusztikai ráhatás következtében is)

Pontosan azt szerettem volna írni, hogy a viszonylag kevés alkalommal, amikor HEED rendszert, vagy egységet hallottam, a "minőségkategóriára" jellemző mértékű változást tapasztaltam, méghozzá a szokásos "rendszerszinergia faktort" figyelembe véve és a változás semmiben nem különbözött más márkák eszközeinél tapasztaltaktól.
Ráadásul ezt látszik alátámasztani néhány fórumon is jelenlévő és valamivel több offline ismerősöm beszámolója is, olyanoké, akik hosszabb-rövidebb ideig együtt éltek HEED rendszerrel vagy komponenssel.

Ismét leírom, abszolút nyitott vagyok ennek a tapasztalatomnak a megcáfolására is, az égvilágon semmi bajom a HEED termékeivel.

Esetleg a különbség iránya, a hozott tulajdonságok, vagy vélt tulajdonságok, az egész rendszer egyben együtt működése lehet más irányú, lehet ennek a dolognak más értelme a végére.

Nem mindig értem, hogy mit szeretnél írni, őszintén remélem, hogy Te igen.
Az elmúlt évek alatt hasonló eszmefuttatásokat olvashattam tőled, a fejlődés mindennemű jele nélkül - ami a magyarázatokat illeti.
Félre ne érts, én a hifieszközökhöz úgy általában nem igazán értek, de ennek ellenére (vagy éppen ezért) érzékeny vagyok arra, ha valamit ELmagyarázni próbál valaki (ha korlátolt felfogóképességem tudatában is, akkor ráadásul jó fej az illető), vagy BEmagyarázni, Valódi hozzáértés hiányában.

A "valaki érti és én hiszek neki, ezért meggyőzlek izomból" nálam teljesen hatástalan.
Azt is bevallom, hogy mindezek ellenére bármire nyitott vagyok, s nálam nem a "kettős vakteszt", meg az "amíg valamit nem sikerült bizonyítani, addig nem létezik" a mérvadó, hanem az, hogy elhiszem bárkinek, hogy New York létezik, amíg nem járok arra és nem találom hűlt helyét.
Arra a nyitottságra is képes vagyok, hogy valamit emocionálisan befogadjak, ha erre van szükség.
Abban pedig biztosan hasonlóak vagyunk, hogy a zene élvezete vitt/visz a hifi eszközök irányába, s nem a technikai oldal.

Sokszor van az is, hogy egy összehasonlításkor kijön valami aminek örülünk mert úgy halljuk hogy találtunk valamit ami talán előre visz. Aztán az ember mikor már egyedül zenét hallgat, egész lemezeket végig, akkor jön rá, hogy valamiért ide mégsem jó, vagy hogy én nem tudok vele együtt élni, mert csinál valami olyat is, ami nem jött ki egy különbséghallgatós alkalommal.

A "sokszor" kifejezés nehezen értelmezhető, de néhányszor már velem is előfordult.
Mondjuk, ha már válogathatok (és miért ne tehetném), akkor azokat az eszközöket kedvelem, amelyek elsőre is tetszenek, meg hosszú távon is.

Természetesen a hifire is igaz a közhely, "lakva ismerszik meg az ember"...

A front meg szerintem mindenhol számít. Minél jobb annál inkább jó lesz tőle az egész rendszer. Néhány esetben olyan is előfordulhat, hogy egy sokkal jobb fronttól egy erősítő, hangfal rendszer egészen más szintre helyeződik.

Természetes.
Minden rendszerelemnek egészen más jellegű problémái lehetnek.
Tök más torzítása van egy erősítőnek, mit egy hangsugárzónak.
Más módon javul egy jobb kábeltől az összkép, mint egy jobb fronttól.
Nem értek hozzá, ezért nem próbálom megmagyarázni.

A Fountek T3-as (20000HUF árú) dobozka simán megmutatta anno, hogy milyen rendszer van előtte, s a kábeleket is elég jól meg lehetett ítélni vele, villanydróttól a >100000/pár értékű TÉNYLEG kiváló kábelekig.

Abban az esetben is javult a zeneélvezeti faktora, ha egyébként legszűkebb minőségi keresztmetszetként egy hama IC volt bekötve a dac és erősítő közé, csak akkor jóval kisebb mértékben.

Hangzási karakterben tehát muszáj passzolnia (szerintem) egy kábelnek a rendszerbe, de amennyiben nincs valamilyen kapitális hiba a teljes lehallgató láncban - beleértve az akusztikai környezete - akkor a gyengébb után a nagyobb felbontású kábelnek feltehetően nagyobb felbontású rendszert kell eredményezni.

Most húznom kell, de meggyőzhető vagyok, ha mást is tapasztalok.
Eddig még minden esetben hasonló módon hallottam a rendszereket változni - beleértve a HEED-et is.
Kivéve, ha valami hatalmas trutymó mászott a képbe, szobaakusztikai gond, vagy kellemesnek ítélt hatalmas torzítás esetén.

Viszont ilyet én kábeltől még soha nem hallottam.

Én meg "sokszor"...

Üdv,
Laci

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

New Yorkban debütál az Armel Operafesztivál első operája - fb link

Fb frí egyéneknek: Fidelio cikk

Sajtóanyag pdf - klikk

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Mondd, milyen anyagot vettél ma magadhoz?

Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem....

Albert Einstein

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: KMT »

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

"mostakkormiértisnembefolyásoljaaszokásosmértékbenahídatakábelminőségefőlegazáráhozképest" -hez hasonlítva ugyanazok a ködös megfogalmazások köszöntek vissza egy réges-régi galaxisban, s hiába volt a mátyásmadár, egy év elteltével visszajutottunk egy bizonyos pontra, ahol ..........(katt)

Mondd, milyen anyagot vettél ma magadhoz?

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

KMT, itt válaszolok:

Tristis rámutatott egy téridő ugrásra, melyet nyilván a "nemtér-nemidő" dimenziójában lehet végrehajtani.
Másrészt meg - ki tudja mi az a dézsa vű - szal radírozva lett egy rész, melyet az aktuális "mostakkormiértisnembefolyásoljaaszokásosmértékbenahídatakábelminőségefőlegazáráhozképest" -hez hasonlítva ugyanazok a ködös megfogalmazások köszöntek vissza egy réges-régi galaxisban, s hiába volt a mátyásmadár, egy év elteltével visszajutottunk egy bizonyos pontra, ahol ..........(katt)

Albert Einstein

Vendég

no most minden tárhelyet FÉLÁRON tudok biztosítani régi és új tagok számára. elegendő ha megjegyzésben a fórumra hivatkoztok és 1 éves megrendelés esetén 2 évre kapjátok a tárhelyet nálunk:
http://www.tarhelyolcson.hu/
Az akció egészen év végéig érvényes.

+ 1300Ft+áfa/év a .hu bejegyzés, ez lemaradt:)

Vendég

no most minden tárhelyet FÉLÁRON tudok biztosítani régi és új tagok számára. elegendő ha megjegyzésben a fórumra hivatkoztok és 1 éves megrendelés esetén 2 évre kapjátok a tárhelyet nálunk:
http://www.tarhelyolcson.hu/
Az akció egészen év végéig érvényes.

KMT
V.I.P.
V.I.P.

Mentsük meg a ZP-t!

Én is szurkolok nekik, de azt hiszem, hiábavaló lesz.

(Bár a wécésnéni bácsi szerint úgyse zárják be. )

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Ma az MR2-n azt találták mondani, hogy idén már különösebb felmelegedés nem várható!
Azért nagyon kellemes kikapcsolódás Nektek!

Na ez nem jött be nekik!

Albert Einstein

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Mentsük meg a ZP-t!

http://langologitaro..._zold_pardonert

Önök mit gondolnak? Szolidarítsunk? Szerintem jó ötlet az egész, kvázi megmozdult a "szakma".

Ha "Tapossunk Papsajtot" lenne a program neve, akkor is ott lennék az előadók egy része miatt, így meg kötelező!

Ne feledjük, zöldbe öltözzünk!

Albert Einstein

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Mentsük meg a ZP-t!

http://langologitarok.blog.hu/2011/09/0 ... _pardonert

Önök mit gondolnak? Szolidarítsunk? Szerintem jó ötlet az egész, kvázi megmozdult a "szakma".

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Ez biztosan jó lesz, hallottam már párszor az "öreg Puliust" gityózni
facebook link

09. 07. Jam pub.

Jam Pub

Albert Einstein

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Kipróbáltam a google új képkereső szolgáltatását, találomra Tigris kábelének egy fényképével.

Tiger, ezekre hasonlít leginkább a kábeled:

google képkereső

Albert Einstein

Vendég

Sonoio. Megjelent a trilógia második lemeze teljes terjedelemben!
A preorder verzióhoz képest öt új szám. Jók.

http://www.youtube.com/watch?v=4Vyuz8FGtCc

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Most indulunk a Balcsira, ne ijesztgess

Ma az MR2-n azt találták mondani, hogy idén már különösebb felmelegedés nem várható!
Azért nagyon kellemes kikapcsolódás Nektek!

Albert Einstein

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Hozzászólás Szerző: earforce »

NYÁR INSTALLÁLÁSA...
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% KÉSZ

Installáció sikertelen.
Error 404: évszak nem található. A keresett évszakot valószínűleg eltávolították, esetleg átnevezték, vagy ideiglenesen nem elérhető. Kérjük, próbálkozzon később.

Most indulunk a Balcsira, ne ijesztgess
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

NYÁR INSTALLÁLÁSA...
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% KÉSZ

Installáció sikertelen.
Error 404: évszak nem található. A keresett évszakot valószínűleg eltávolították, esetleg átnevezték, vagy ideiglenesen nem elérhető. Kérjük, próbálkozzon később.

Albert Einstein

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Albert Einstein

Vendég

Van új dolgozós zeném:

http://www.youtube.com/watch?v=IbNK7w_Rxsk

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Mátrix után szabadon:

Albert Einstein

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Magyarok nyerték a Volt-ot.

"Elmesélhetnénk, tudott-e újat mutatni az idehaza kikezdhetetlen népszerűségű osztrák Parov Stelar band. (Nem tudott.) Elmélkedhetnénk, elég-e két tag egy együttesbe, hogy megtáncoltasson egy emberekkel teli rétet. (A White Stripes óta tudjuk, hogy igen, a The Ting Tings nevű angol banda VOLT-os fellépése után pedig egészen biztosak vagyunk benne.) Feltárhatnánk, hogy valóban akkora zseni-e a német sztárdj, Paul Kalkbrenner, mint ahogy azt a Berlin Calling című film egyébként valóban nagyszerű zenéje sejteti, vagy kissé túlértékelt. (Megoldás: inkább az utóbbi.)
A helyzet azonban az, hogy a VOLT Fesztivál utolsó napjának, illetve tulajdonképpen az egész fesztivál legjobb buliját a Magashegyi Underground adta. Szerencsére nem elégednek meg azzal, hogy tökéletes slágereket gyártanak, ezen kívül is minden a helyén van, a dobos grimaszaitól kezdve Bocskor Bíborka énekesnő önkívületi táncáig és földöntúli tekintetéig. "

Tariska Szabival az A38-on:
http://www.youtube.com/watch?v=_B-DB1nRTS8

Albert Einstein

KMT
V.I.P.
V.I.P.

http://www.dailymotion.com/video/xjuc5t ... 2011_music
Radiohead - Live From the Basement 2011

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”