Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox digitál-analóg konverterek

Moderátor: fülelek

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves Zoltán! 
Érdemes -e szerinted egy régebbi, de minőségi alkatrészekből álló Lupus-t (Blackgate kondik, WBT aljzatok, CS-4397 chip, AD-797 műveleti erősítő - szerintem most már tudod ki vagyok  ) az Alces helyett akkumulátorról táplálni? Tudom, össze kéne hasonlítani, de neked milyen tapasztalataid vannak ezen a téren?

Nem lesz jobb, csak más,
nem ajánlom,
amúgy 3db akkumulátor kellene hozzá,
inkább egy rendes hangláda?

Értem.
A hangfalmérés/tuning már régóta tervbe van véve. Biztos emlékszel rá hogy mondtam hogy elvinném egy mérésre és esetleges tuningra, ne haragudj hogy végül nem vittem, de szokás szerint nyáron teljesen háttérbe szorult a hifi és csak mostanában kezdtem el újra foglalkozni vele (most meg szinte semmi időm nincs rá)
Most hétvégén pl. el tudnám vinni, ha jó neked. Hétköznap sajnos nem tudom megoldani. Ha jó a hétvége, vagy egy másik, akkor kérlek írd meg mikor vigyem pontosan.
Előre is köszönöm.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5347

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Kedves Zoltán! 
Érdemes -e szerinted egy régebbi, de minőségi alkatrészekből álló Lupus-t (Blackgate kondik, WBT aljzatok, CS-4397 chip, AD-797 műveleti erősítő - szerintem most már tudod ki vagyok ) az Alces helyett akkumulátorról táplálni? Tudom, össze kéne hasonlítani, de neked milyen tapasztalataid vannak ezen a téren?

Nem lesz jobb, csak más,
nem ajánlom,
amúgy 3db akkumulátor kellene hozzá,
inkább egy rendes hangláda?

Vendég

Kedves Zoltán!

Érdemes -e szerinted egy régebbi, de minőségi alkatrészekből álló Lupus-t (Blackgate kondik, WBT aljzatok, CS-4397 chip, AD-797 műveleti erősítő - szerintem most már tudod ki vagyok ) az Alces helyett akkumulátorról táplálni? Tudom, össze kéne hasonlítani, de neked milyen tapasztalataid vannak ezen a téren?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Szia fülelek sikerült egy réges-régi használt Lupus C-re szertennem (fadobozos, nem akksis)
illetve
egy bubora (az sem akksis, 12V-os külső tápos)

Egy sennheiser hd 595-t hajtok velük... de belenyekken a füles kb 2/3 hangerőnél, nem hozza szépen a mélyeket... mintha túl lenne vezérelve...
ha nem használom a Lupust (a bubot a cd játékossal hajtom), akkor nincs ez a gond...

A lejátszó egy pioneer pd-s504
amibe elvileg ti raktátok bele a coaxot (az előző tulaja mondta)

mi lehet vele a gond, mondjuk a coaxra még nincs 75 ohm-os kábelem, de lehet vele valami gubanc? plíz help

Hozd el/küldd el mind a kettőt, és kiderítjük, egész biztos egyszerűen meg lehet oldani a problémát.

Vendég

Szia fülelek
sikerült egy réges-régi használt Lupus C-re szertennem (fadobozos, nem akksis)
illetve
egy bubora (az sem akksis, 12V-os külső tápos)

Egy sennheiser hd 595-t hajtok velük... de belenyekken a füles kb 2/3 hangerőnél, nem hozza szépen a mélyeket... mintha túl lenne vezérelve...
ha nem használom a Lupust (a bubot a cd játékossal hajtom), akkor nincs ez a gond...

A lejátszó egy pioneer pd-s504
amibe elvileg ti raktátok bele a coaxot (az előző tulaja mondta)

mi lehet vele a gond, mondjuk a coaxra még nincs 75 ohm-os kábelem, de lehet vele valami gubanc? plíz help

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: Acme »

Üdv!

Régóta szemezek a Lupus családdal, talán a mostani Hi-Fi Show-n közelebbről is megismerem.

Egy szerény kérdésem volna: létezik a Lupus D ezüst színű kivitelben?

Köszönettel: Acme
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

wampa1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: wampa1 »

Szia Fülelek!

Lenne 1-2 kérdésem a Lupusokkal kapcsolatban(lehet, hogy már volt erről szó de én nem találtam)

Szoval ha pl usb-n, coax-on vagy optikain 5.1 DTS vagy DD hangot kap a készülék akkor azt "átkeveri-alakítja" rendesen stereo-ra? Teát elosztja a beszédhangokat is a két hangfalra, meg amik a surround dobozokbol jönnek háttérzajok azokat is(+ mélyhangokat)? Vagy egyszerűen a centert, hátsokat, meg a sub-okat elhagyja és a 2 front sávot adja tovább?

A másik kérdésem még az lenne, hogy ugymond egyedi igények alapján is tudtok Lupus-t csinálni, vagy a honlapon szereplő 3 közül lehet választani?

Elöre is köszönöm a válaszokat

Csaba
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Fülelek! 
Azt szeretném kérdezni, hogy az interneten összetalálkoztam egy Lupus T-vel. Az miben különbözik a többi típustól? S-ről, D-ről, C-ről hallottam, de T-ről még nem.

Összesen 2 db kisérleti usb bemenetű Lupus készült el, azok lettek T jelzéssel ellátva, nincs jelentőségük...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok. Érdeklődnék technikailag kivitelezhető-e, hogy a cd ből RCA vagy koax ból kijövő jelét USB-s DAC-ba valamilyen átalakítókábellel be lehet-e kötni. Ha igen akkor holgyan oldható meg vagy hol vehető? Ezt azért kétdezem: miért vennék 2 DAC-ot vagy egyben egy drágábbat.

Sajnos nem kivitelezhető.
A csak usb dachoz csak számítógépet lehet csatlakoztatni, semmi mást.

vaspapucsok
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vaspapucsok »

Sziasztok.
Érdeklődnék technikailag kivitelezhető-e, hogy a cd ből RCA vagy koax ból kijövő jelét USB-s DAC-ba valamilyen átalakítókábellel be lehet-e kötni. Ha igen akkor holgyan oldható meg vagy hol vehető? Ezt azért kétdezem: miért vennék 2 DAC-ot vagy egyben egy drágábbat.

vaspapucsok
V.I.P.
V.I.P.

ujbol kérdés most jelenleg számitogépröl is hallgatok zenét ugy van egy 500 ft-os 5m hosszu cérna kábellel összekötve,ja és a gép se ér 20 eernél többet,viszint az igy hallgatott zene még mindig jobban szol érezhetöen jobb,mint ha ugyanazokat a zenéket a sámsung dvd lejátszoval hallgatnám,ami egy normálisabb ic vel van öszekötve mindössze 40cm hosszan... nekem ez nagyon furcsa,

lehet érdemesebb vennem egy laptopot és mellé tenni a rendszernek majd egy jo kábellel összekötni?:::: vagy hülyeségeket beszélek?
várom a hozzászolásod

vaspapucsok
V.I.P.
V.I.P.

Hello ! lenne egy olyan kérdésem hogy a lupus C vásárlása esetén mennyit kell várni rá? vagy azonnal van?
másik: a hétköznapi occssó dvd lejátszokat,érdemes külön tuningolni még vagy, már a lupus nagyságrendileg segit rajta?
másik:azokon a lejátszokon amely fogad usb portot,talán inkább érdemes még javitani ugye? vagy csak félre gondolkodtam,mert ugye egy 16 gigás penyora sok zene és film is fér azért.....

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

"Na na,vigyázz Fülelek mit mondasz,olvassák ezt a fórumot a kis kínaiak is ám,és lehet hogy holnap már készül is a kínai verzió. "

Van azért még mit tanulniuk.
Egyelőre a technikai színvonalra és a dizájnra utaznak, több-kevesebb sikerrel. A zene lelkét még nem tudják úgy közvetíteni, vagy csak ugyanolyan drágán, mint a többi gyártó.
Mi már ezirányban is jócskán mozdultunk...egyelőre még olcsón...

Vendég

Alapból a kicsi is elég lenne , de PC mellé engem vonz az a kis erősítő az S-ben

Vendég

Én már rég elvesztettem a fonalat a Lupusok közt,elméletben jó ez a nagy választék,de gyakorlatban szükség van erre?Én hallgattam  Lupus kettőt,és a Lupus B is,ezeknél jobb ilyen áron nincs a piacon,miért kellett megszüntetni ezek gyártását?

A Lupus C nem rosszabb a Lupus B-nél, és még akkumulátoros is a tápja, a D meg fülest is meghajt és usb is van rajta, az S modell (!) meg olyanokat tud, amit más dacok nem, ugyanis dac meg kis erősítő egyben létezik, de hogy még usb is legyen rajta, meg tartozzon az audiofil kategóriába ennyiért, na ilyen nincs tudomásom szerint, még Távol-Keleten sem.

Na na,vigyázz Fülelek mit mondasz,olvassák ezt a fórumot a kis kínaiak is ám,és lehet hogy holnap már készül is a kínai verzió. :lol!:

Köszönöm a kielégítő magyarázatot,én még leragadtam az egyszerű egy digit bemenetes és egy pár analóg kimenetes dac-oknál,és ezek az újak számomra már egy csomó felesleges,mások számára meg biztos hasznos funkcióval bírnak.Hiába no fejlődik a világ,csak győzze követni az ember.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Én már rég elvesztettem a fonalat a Lupusok közt,elméletben jó ez a nagy választék,de gyakorlatban szükség van erre?Én hallgattam Lupus kettőt,és a Lupus B is,ezeknél jobb ilyen áron nincs a piacon,miért kellett megszüntetni ezek gyártását?

A Lupus C nem rosszabb a Lupus B-nél, és még akkumulátoros is a tápja, a D meg fülest is meghajt és usb is van rajta, az S modell (!) meg olyanokat tud, amit más dacok nem, ugyanis dac meg kis erősítő egyben létezik, de hogy még usb is legyen rajta, meg tartozzon az audiofil kategóriába ennyiért, na ilyen nincs tudomásom szerint, még Távol-Keleten sem.

Vendég

Köszi én így képben vagyok, a Lupus S nekem a kis erősítője miatt csábít...És a USB...Igy akkor a PC mellé egy komplett kis láncom lenne egy dobozban.És egy PC hangszórótól és annak erősítőjétől azért komolyabb hangot ad , gondolom én...A régi kis Tannoy dobozom kötném rá, azzal még el is boldogulna sztem.Erősen gondolkodom a dolgon...

Vendég

Én már rég elvesztettem a fonalat a Lupusok közt,elméletben jó ez a nagy választék,de gyakorlatban szükség van erre?
Én hallgattam Lupus kettőt,és a Lupus B is,ezeknél jobb ilyen áron nincs a piacon,miért kellett megszüntetni ezek gyártását?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

És ha úgy teszem fel a kérdést, h C vagy S hangzásban? Ha csakis kimondottan a hangzás érdekel minőségileg, és nem kell erősítő meg millió kimenet. Ebben az esetben eltekintve az árától, melyiket javasolnád? Nem rosszul tettem fel a kérdést megint...Úgy kérdezem , hoz -e hangzásbeli feljebb lépést a C-hez képest az S...Én nem régi vagy újról beszélek , hanem ami a weboldalon van C és S lupus. :lol!:
Igen, a Lupus S nemcsak a szolgáltatásai miat drágább a Lupus C-nél.
De az elképzelhető, hogy egy egyszerűbb láncon ez nem feltétlen jön ki, mert már a Lupus C is kellően megjavítja egy occó cd/dvd játszó minőségét, amit aztán egy mozikombájn/ultrakommersz erősítő úgyis leront valamelyest.
Ilyen esetben a Lupus C vagy D plusz Alces3 kombináció jobb alternatíva, mint egy Lupus S.
Persze egy Myotis D egy csapásra megold egy csomó problémát... :lol!:

Vendég

És ha úgy teszem fel a kérdést, h C vagy S hangzásban? Ha csakis kimondottan a hangzás érdekel minőségileg, és nem kell erősítő meg millió kimenet. Ebben az esetben eltekintve az árától, melyiket javasolnád? Nem rosszul tettem fel a kérdést megint...Úgy kérdezem , hoz -e hangzásbeli feljebb lépést a C-hez képest az S...Én nem régi vagy újról beszélek , hanem ami a weboldalon van C és S lupus. :lol!:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

AZ új Lupus S minden szempontból más készülék, ezért nem is lehet elvárni, hogy pont ugyanúgy szóljon, mint a régi Lupus S.
Ez most nem értem , h minek véljem a Lupus S javára vagy ellene...

Ugye hallottál már olyat, hogy ez is jól szól, meg az is jól szól, mindenkinek tetszik mindkettő, de egyeseknek az egyik jobban tetszik, míg másoknak meg a másik tetszik jobban? Jonatán, vagy golden alma? Esetleg jonagold?
Szerintem nem is annyira érdekes. ha valakinek régi van, és elégedett, valamint nincs szüksége az új extra szolgáltatásaira, akkor értelmetlen kicserélni. Ha meg most szeretne egyáltalán dac-ot venni, akkor meg úgy sincs régi, csak új fajta, tehát a kérdés nem jó.

tibor
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tibor »

Tisztelt Szabó Úr!

Előre is nagyon köszönök mindent!!!!

PÜ ment.

Üdv. Tibor

Vendég

AZ új Lupus S minden szempontból más készülék, ezért nem is lehet elvárni, hogy pont ugyanúgy szóljon, mint a régi Lupus S.
Ez most nem értem , h minek véljem a Lupus S javára vagy ellene...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Vendég

Szia Zoli...Engem a DAC-ok közti hangzásbeli difi érdekelne, h van -e? Itt gondolok a Lupus C és D közti eltérésekre.Vagy itt a csatlakozásbeli difik vannak csak?
SPDIF bemeneten egyformán szól a két dac, a fő különbség a plusz USB bemenet, illetve az előerősítőként is használható fejhallgatókimenet a Lupus D készüléken.

Köszi a választ, és mi a helyzet a Lupus S esetében itt is megegyező a minőség?

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”