Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
Hivox Tuning
Hello,
erősítő modifikálással is foglalkoztok? Felmerült bennem egy ötlet...
üdv.
Hivox Tuning
Cav 880A dobozaimat kellene tuningolni.
jó döntés... füleleknél volt szerencsém hallani
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5135
Hivox Tuning
Hali!Cav 880A dobozaimat kellene tuningolni.Egy a gond a távolság.Csak Budapesten játszik a tuning?
Igen, csak a műhelyünkben tuningolunk, de megoldható, hogy fél nap alatt megcsináljuk.
Hivox Tuning
Hali!Cav 880A dobozaimat kellene tuningolni.Egy a gond a távolság.Csak Budapesten játszik a tuning?
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Köszönöm a választ. Azt hiszem, belevágok. Írjak privátban megrendelést?
Igen, a hivoxmailkukacgmailpontcom-ra.
Köszönjük.
Hivox Tuning
A full tuning nem tartalmazza az analóg rész tuningját, mert olyat már nem csinálunk, inkább külső dacot ajánlunk hozzá. Tehát a digit tápegység, hálózati kábelezés (kivül-belül) és a órajel generátor beépités, plusz egy rendes kimeneti aljzat képezi a full futómű tuning tárgyát.
Köszönöm a választ. Azt hiszem, belevágok. Írjak privátban megrendelést?
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
A full tuning nem tartalmazza az analóg rész tuningját, mert olyat már nem csinálunk, inkább külső dacot ajánlunk hozzá. Tehát a digit tápegység, hálózati kábelezés (kivül-belül) és a órajel generátor beépités, plusz egy rendes kimeneti aljzat képezi a full futómű tuning tárgyát.
Hivox Tuning
Szerintem mindenképp. A full tuning most még (február 9-ig, akkor lesz árváltozás ) csak 20eFt, és a Lupus C is drágább lesz.
A full tuningon azt érted, amit az eggyel későbbi hsz-omban idéztem, és ide most bemásoltam? Az ár most olcsóbb lenne, mint 96-ban...?
"Hogy milyen tuning volt? Teljesen új tápot kapott a digitális és analóg rész ,(két hatalmas kondi volt benne arra emlékszem,persze nem csak ez volt új a tápban biggrin.gif ),clock csere, és az analóg rész is teljesen új lett.Ja és aranyozott RCA-k,plusz egy spéci hálózati kábel. Az én kérésemre még került rá, egy koax digit kimenet. Ezután a tuning után ,próbáltam rátenni külső DAC-ot is,de a hangja az alap tuninggal is nagyon jó lett, a külső DAC-kal sem volt már sokkal jobb később.Ez egy kifejezetten jól sikerült tuning volt és 96' környékén ez kb.25 ezerbe került."
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
A múltkor említett Technics SL-PS770 cd játszómban megtörtént a fejegység-csere, de még ott hagytam a kollégádnál, egy esetleges tuningra. Ez ügyben szeretném a véleményedet kérni.
Tovább szeretnék lépni hangban, de erre ugye több alternatíva is van.
Lehetne venni egy újabb, drágább masinát (én 200e körül gondolkodnék, pl. CA 840C, Marantz SA 8003, Roksan Kandy). Vagy el lehet kezdeni tuningolni a mostanit, pl. egy Hivox alaptuning, aztán pl. egy Lupus.
Szerinted ez utóbbival hangban többre jutok, mint egy 200e körüli géppel a fentiek közül?
Fga
Szerintem mindenképp. A full tuning most még (február 9-ig, akkor lesz árváltozás ) csak 20eFt, és a Lupus C is drágább lesz.
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
A múltkor említett Technics SL-PS770 cd játszómban megtörtént a fejegység-csere, de még ott hagytam a kollégádnál, egy esetleges tuningra. Ez ügyben szeretném a véleményedet kérni.
Lehetne venni egy újabb, drágább masinát (én 200e körül gondolkodnék, pl. CA 840C, Marantz SA 8003, Roksan Kandy). Vagy el lehet kezdeni tuningolni a mostanit, pl. egy Hivox alaptuning, aztán pl. egy Lupus.
Szerinted ez utóbbival hangban többre jutok, mint egy 200e körüli géppel a fentiek közül?
Fga
Közben kaptam egy korábbi kérdésemre választ:
"Hogy milyen tuning volt? Teljesen új tápot kapott a digitális és analóg rész ,(két hatalmas kondi volt benne arra emlékszem,persze nem csak ez volt új a tápban biggrin.gif ),clock csere, és az analóg rész is teljesen új lett.Ja és aranyozott RCA-k,plusz egy spéci hálózati kábel. Az én kérésemre még került rá, egy koax digit kimenet. Ezután a tuning után ,próbáltam rátenni külső DAC-ot is,de a hangja az alap tuninggal is nagyon jó lett, a külső DAC-kal sem volt már sokkal jobb később.Ez egy kifejezetten jól sikerült tuning volt és 96' környékén ez kb.25 ezerbe került. A Technics akkori ára 74 volt.
Az alap verziójú Technics 770-hez képest óriásit változott a hangja.Én bánom,hogy ezt a gépet eladtam."
Egy hasonló beavatkozás mit kóstálna ma? Ha gondolod, folytassuk priviben.
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Fga
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Hm, lehet tudni, hogy februartol mennyi lesz az ar?
Kb, +10%
Hivox Tuning
Februártól kicsit többet kell áldozni a tuningra, muszáj árat emelnünk.A januárban megrendelt, de februárban kivitelezett tuningok esetén még a régi árak az érvényesek.
A javulás mértéke így is jóval felette van a költségének.
Hm, lehet tudni, hogy februartol mennyi lesz az ar?
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Februártól kicsit többet kell áldozni a tuningra, muszáj árat emelnünk.
A januárban megrendelt, de februárban kivitelezett tuningok esetén még a régi árak az érvényesek.
A javulás mértéke így is jóval felette van a költségének.
Hivox Tuning
Az LSi9 tuning után elvittem fülelekhez az LSi Centert is tuningra.
A javulás pont abban az irányban történt amit hiányoltam eddig a centerből. A szereplők hangjában megjelent az a plussz ami már nem csak szavakat, hanem érzéseket is közvetít a hallgató felé.
Továbbra is ajánlani tudom a tuningot!!!
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV
Hivox Tuning
Tegnap ismételten tuningoltattam egy hangfalpárt füleleknél, ezúttal egy mission m31 volt az áldozat. Jelenlegi ára 46eFt. Tuning előtt sem szólt nagyon rosszul az árához képest, de a mélyhangok terén elég gyenge volt szegény, nagyon kopogós hangja volt, de a közepek és a magasak szépen szóltak. Legtöbbször surroundként szolgált, néha volt frontba kötve ideiglenes megoldásként.
Na most tuning után füleleknél olyan hangzást produkált, hogy komolyan olyan érzésem volt, mintha a mögé lerakott hatalmas álló hangsugárzók szólnának, nem ez a parányi kis doboz. A mélyhangok terén a doboz méretéhez képest a maximumon teljesített, és a közép magas hangok is szebbek lettek mint előtte.
És mindez kb egy áfányi pénzért.
Most, hogy már túl vagyok egy 260eFt-os LSI9 tuningján és a 46eFt-os mission m33 tuningján is, bátran merem ajánlani a Hivox tuningot, mert mindkét árkategóriában nagyságrendű a javulás. Mielőtt az ember megvenné a 2x drágább hangfalat, érdemes kipróbálni, mert meg fog lepődni az eredményen.
Hallottam,télleg patent kis doboz volt. :kiraly:
Hivox Tuning
Tegnap ismételten tuningoltattam egy hangfalpárt füleleknél, ezúttal egy mission m31 volt az áldozat. Jelenlegi ára 46eFt. Tuning előtt sem szólt nagyon rosszul az árához képest, de a mélyhangok terén elég gyenge volt szegény, nagyon kopogós hangja volt, de a közepek és a magasak szépen szóltak. Legtöbbször surroundként szolgált, néha volt frontba kötve ideiglenes megoldásként.
Na most tuning után füleleknél olyan hangzást produkált, hogy komolyan olyan érzésem volt, mintha a mögé lerakott hatalmas álló hangsugárzók szólnának, nem ez a parányi kis doboz. A mélyhangok terén a doboz méretéhez képest a maximumon teljesített, és a közép magas hangok is szebbek lettek mint előtte.
És mindez kb egy áfányi pénzért.
Most, hogy már túl vagyok egy 260eFt-os LSI9 tuningján és a 46eFt-os mission m33 tuningján is, bátran merem ajánlani a Hivox tuningot, mert mindkét árkategóriában nagyságrendű a javulás. Mielőtt az ember megvenné a 2x drágább hangfalat, érdemes kipróbálni, mert meg fog lepődni az eredményen.
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Fülelek ez CAT kábel?
nem
Hivox Tuning
módosítanom kell a Forever Main-ről írtakat. némileg szerénynek érzem előző megfogalmazásomat, akárcsak fülelekét, mikor kezembe nyomta a kábelt. valszeg a kábel is érésben volt-van még.
több stílusban (klasszikus, jazz, rock, pop, metál) végighallgatva néhány kedvencet azt kell mondjam, h egy új világ nyílt meg, nem egyszerűen csak tisztult a hangzás. egyelőre még keresem rá a megfelelő nyelvezetet. durván lehengerlő lett a zeneélmény.
nem akarok ömlengeni, egyrészt én is hallottam már nagyfelbontású többmilliós cuccot, másrészt hangsugárzóban, hangkábelben is biztos lehetne még fejlődni, de... döbbenetes amit most a lánc produkál énekhangban, szaxi, zongora, cselló, basszgitár, összhangzat...
azt sem állítom, mert tapasztalatlan vagyok, h kizárólag a main kábel miatt. sztem az csak egyszerűen elhúzta a függönyt, és kinyílt egy csomó lappangó potencia a színpadon, ahol eddig is számunkra rendkívül élvezeteset produkált.
ennyi. bánom, h eddig sajnáltam rá a pénzt...
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.
Hivox Tuning
Végre volt idő kicsit hifizni is, nem csak élvezni a zenét:
"tuning" 1: a végfokok bóti fröccsöntött tápkábelét végre ki tudtam cserélni fülelek Forever Main kábelére. tisztább hangkép, definiáltabb tér, sokkal(!) intenzívebb zeneélmény. (már előtte is elégedettek voltunk a lánc teljesítményével). minden tapinthatóbb, még sűrűbb lett a zene. esténként (mikor elcsendesül a Bartók Béla) -50-55db-vel élvezhető pl Miles Davis 63-as Quiet Nights felvétele. MINDENT(!!!) tökéletesen hallani egész kis hangerőn is. ez a kábel ennyi pénzért must buy a cucchoz.
tuning 2: vettem OBI-ban minimár düwi (német) egyes fali konnektort. ez tűnt ránézésre szimpinek (nem volt ráírva h PVC), réz csatlakozók. és még a legolcsóbb is volt. teljes(!) lakásáramtalanítás után kicseréltem a régi szétoxidálódott konnektort erre. kicsit kínlódni kellett az ősrégi mdf alumínium vezetékkel (újra is pucoltam), d megérte. azonnal még tisztább és élőbb lett a hang. van még egy földhurok miatti búgás, az félelmetesen megszelidült. nem hozott annyit, mint a forever main, d jól hallottuk a különbséget. olcsó (kb 250 huf) és megérős tuning, d a csilivili prodax-típusú konnektek felejtősek, sztem.
(anti)tuning 3: megpróbáltuk az elektronikát egy szép ikeás állványra pakolni (ne legyemmá olyan cigányos). soha többet nem próbálunk ilyet. röviden: fos lett a hang. néhány hónapja kiszuperált és kibelezett hangdobozokat dobtam simán a földre, és arra rá libra+bútorlap+végfokok-dac (itthon jó az ftf). ez így is marad további intézkedésig. próbáltuk a régi magas állványunkat újra, d csak valamivel lett jobb a helyzet. körülnéztem virágosláda és hifiállvány piacon, és rájöttem, h ezt is magamnak kell legyártani itthon.
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Hivox Tuning
Úgy van. tényleg egy B&W volt. megfüllenteni már nem volt időm, pedig arra is kíváncsi lettem volna. régebben hallottam egy kistesóját dolgozni egyik hifiboltban, és majdnem megvettük, csak drágállottam. szerencsére. mostanival nagyon elégedettek vagyunk párommal :kiraly:
Hivox Tuning
sajnálhatja, aki kihagyta a lehetőséget. voltam decemberben füleleknél, mutatta, milyen sarus kábelt műtött ki egy 250 ezres dobozból. háát, az ócska sony dobozomban nem volt sokkal hitványabb...még anno a vidi dobozomba magam is belepiszkálgattam, d végül fülelek tuningja hozta ki abból is a maxot :kiraly:
nem akciósan is megéri!!!
Az a sarus kábel lehet az én B&W603-asomból került ki, mert az enyémet decemberben tuningolta és mutatta mi volt benne.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables