Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5134

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Milyen anyaggal érdemes/szabad megtölteni üreges hangfal-állványt?Milyen változásra számíthatok a hangzásban? Kis monitor hangfalakat használok.

Általában homokot szoktak ajánlani, ami vastag falú állványnál nem mindig jön be, de ha ólomsörét van a homokba keverve, az már döfi (15-20%)!
A vékony falú állványokba elég csak homokot tölteni, lehetőleg ne a legfinomabb szemcseméretet, teljesen jó a viacolor lerakásánál használatos ágyazó homok, amit pl. Bricostore-ban is lehet kapni.

Én a keményfa állványokat szeretem leginkább, bár hallottam már mindenféle anyagból jó állványt, pl. klinkertégla

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Milyen anyaggal érdemes/szabad megtölteni üreges hangfal-állványt?
Milyen változásra számíthatok a hangzásban? Kis monitor hangfalakat használok.

227ESD
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: 227ESD »

Üdv.A képen szereplöt szeretném kicsit tunnigolni.
Érdemes avgy sem és mennyi lenne?
Vagy inkább külsö csöves DAC??
Köszi

ebben a szerencsétlen játékosban jó eséllyel ez a DAC chip van a fajin kis fedél alatt: PCM 1742KE. Ez a legócskább, élegolcsóbb hordozható CD-s rádióba való fröccsöntött DAC chip. Lehet tuningolni, de a legjobb tuning a játékos-csere.

zsola817
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 46

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: zsola817 »

esetleg alces is szóba jöhet :lol!: de képpel, vagy hanggal akarnál elégedettebb lenni

Első sorban hangal.

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás.
-Alber Einstein-

Vendég

Hivox Tuning

esetleg alces is szóba jöhet :lol!:
de képpel, vagy hanggal akarnál elégedettebb lenni

Vendég

Hivox Tuning

Hello! 
Érdeklődnék, hogy a képen látható DV-535 -öst, mivel lehetne megtuningolni, hogy elégedettebb legyek vele?

egy külső dac segítségével szerintem...De Zoli majd leírja ő mit gondol...

zsola817
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 46

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: zsola817 »

Hello!

Érdeklődnék, hogy a képen látható DV-535 -öst, mivel lehetne megtuningolni, hogy elégedettebb legyek vele?

Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás.
-Alber Einstein-

Vendég

Hivox Tuning

Köszi.

Nem gondoltam hogy ez ilyen bonyolult,szétszedni!?,na mindegy,végül is jó ez így is,csak egy hirtelen ötlettől vezérelve kérdeztem rá.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Szia Fülelek. 
Lenne egy szakmai kérdésem.Na szóval,van egy Triangle Altea dobozom ami bikábelezésre alkalmas.Nem szeretném bikábelezni,viszont a két csatlakozó pár közti összekötőt kiiktatnám ha lehetséges.Szerinted lehetséges?,próbáltam megnézni de két három cm-nél nem jön kijjebb a csatlakozó terminál, ami egyébként egyben van a keresztváltóval is,erőltetni nem akartam,nem tudom mi fogja.
Szóval érdemes ezzel foglalkozni,vagy hagyjam a fenébe.Azért agyalok rajta,mert az eddig próbált helyettesítők mind más hangot adtak,gondoltam jobb lenne ha nem lenne.Kipróbálnám ha lehetséges,de hogy a fenébe kell ezt a keresztváltót kiemelni,mi fogja ezt,csináltál már ilyet?
Annyit azért láttam hogy a csatlakozókhoz csavaros kötéssel vannak rögzítve a kábelek,úgyhogy nem lenne nagy művészet egy párra kötni ha ez járható út.

Gőzöm sincs hogyan működik a keresztváltó,ha hülyeséget kérdeztem és nem megoldható a dolog akkor bocsi.

Sajnos ilyenkor szét kell szedni az egész dobozt de azt javaslom, nyugodtan használj valamilyen jó kábelből külső összekötőt.

Vendég

Hivox Tuning

Szia Fülelek.

Lenne egy szakmai kérdésem.Na szóval,van egy Triangle Altea dobozom ami bikábelezésre alkalmas.Nem szeretném bikábelezni,viszont a két csatlakozó pár közti összekötőt kiiktatnám ha lehetséges.Szerinted lehetséges?,próbáltam megnézni de két három cm-nél nem jön kijjebb a csatlakozó terminál, ami egyébként egyben van a keresztváltóval is,erőltetni nem akartam,nem tudom mi fogja.
Szóval érdemes ezzel foglalkozni,vagy hagyjam a fenébe.Azért agyalok rajta,mert az eddig próbált helyettesítők mind más hangot adtak,gondoltam jobb lenne ha nem lenne.Kipróbálnám ha lehetséges,de hogy a fenébe kell ezt a keresztváltót kiemelni,mi fogja ezt,csináltál már ilyet?
Annyit azért láttam hogy a csatlakozókhoz csavaros kötéssel vannak rögzítve a kábelek,úgyhogy nem lenne nagy művészet egy párra kötni ha ez járható út.

Gőzöm sincs hogyan működik a keresztváltó,ha hülyeséget kérdeztem és nem megoldható a dolog akkor bocsi.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Fülelek! 
Szeretnék tanácsot kérni. CD lejátszó vásárlásán gondolkodom, mert nem árt, ha van egy a háznál. Szigorúan tuningalapnak kellene, vagyis szeretném még rászánni azt a kis pénzt, amiért (persze ha elvállaljátok) megtuningolnátok. Milyen lejátszót keressek? Igazából használtban gondolkodom, max. 30e-t akarok költeni rá + a tuning. Ezért úgy érzem, használt lejátszót kellene vennem.

A kérdés adott, milyen márkát, esetleg típust keressek? Jöhet akár priviben is!

Várom válaszod, előre is köszönöm!

cambrigde audio, technics slpg sorozat, nad 500, philips,sony inkább ne, legalábbis mi nem nyúlunk hozzá,
keveset futott legyen...

V.Norbi86
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: V.Norbi86 »

Sziasztok!Tegnap rendeltem egy CAV Dp880A hangfalat és olvastam,hogy lehet őket tuningolni!Az lenne a kérdésem,hogy ez mit takar?Miben változtat a hangján és mit csinának vele hogy jobb lesz?Előre is köszönöm szépen!
Még meg sincs a doboz, de már ezen jár az agyad.
Azért járasd be.

Csak kiváncsiságból kérdeztem:):lol!::)Ha megjön és anélkül is tetszeni fog akkor nem biztos,hogy lesz tuning de azért jó ha van infóm minden lehetőségről:):lol!::)Ha lúd legyen kövér:):kiraly:

http://hivox.hu/hun_tuning.htm

Köszi a linket!Meghozta a kedvem:):)De mindenképp előszőr bejáratom őket és aztán jöhet a tuning gondolata:D:D

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Sziasztok!Tegnap rendeltem egy CAV Dp880A hangfalat és olvastam,hogy lehet őket tuningolni!Az lenne a kérdésem,hogy ez mit takar?Miben változtat a hangján és mit csinának vele hogy jobb lesz?Előre is köszönöm szépen!
Azért járasd be.

Csak kiváncsiságból kérdeztem:):lol!::)Ha megjön és anélkül is tetszeni fog akkor nem biztos,hogy lesz tuning de azért jó ha van infóm minden lehetőségről:):lol!::)Ha lúd legyen kövér:):kiraly:

http://hivox.hu/hun_tuning.htm

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

V.Norbi86
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Azért járasd be.

Vendég

Hivox Tuning

Még meg sincs a doboz, de már ezen jár az agyad. :lol!:
Azért járasd be.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Olvass vissza pár oldalt!

UPSakku.hu

V.Norbi86
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Steinhart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 198

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Steinhart »

Üdv.
A képen szereplöt szeretném kicsit tunnigolni.
Érdemes avgy sem és mennyi lenne?
Vagy inkább külsö csöves DAC??
Köszi

Luxman Cl-38C Csöves előerősítő, Luxman MQ-88uC csöves végerősítő, Luxman M-200 végerősítő, Luxman D-380 Csöves CD, Sonus Faber Maxima Amator, Zu Audio Soul MK2, Aurender A100 Streamer, Thorens TD2001,TP-90, Audio-technica AT-ART9, Siltech LS180 G3, Furutech tp609-e

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Köszi a választ.
Lenne még elborult kérdésem:
h/k DVD-1, mint futómű?
Ismered?
Úgy tudom van egy olyan apró problémája, hogy
nem szereti a CD-R lemezeket. Ezt tudnátok orvosolni?
Milyen áron? Természetesen jöhet privibe is az árajánlat

Rediscover music

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Szia fülelek!Van egy H/K HD750 cd-játszóm. Van vele egy kisebb gond, de erről inkább a válaszod függvényében. Úgy néz ki, hogy egy Lupus B jön mellé. A kérdésem az, hogy érdemes-e egy ilyen gépbe még belenyúlni ezen kívül, vagy teljesen reménytelen az ügy? Ha esetleg nem világos: tuningra gondolok

A tuning után feszesebb lesz a basszus, tisztább a magas, és kicsit precízebb a sztereo tér.
Keress meg privátban, a kis hibát is valószínűleg meg tudjuk javítani.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Szia Fülelek, 
Meg tudnátok oldani, hogy a Philips CD-950
optikai kimenete inkább optikai bemenet legyen
és DAC-ként funkcionáljon, mint pl a h/k HD970
esetében?
Lehetséges ez? Mennyi lenne egy ilyen átalakítás?
Megérné egyáltalán, vagy a h/k eleve jobban
zenél?

Szerintem jobb a HK, mint a Philips, és a Philipseket nem vállaljuk el, szétszedéskor óriási a meghibásodási valószínűség, és az nekünk nem hiányzik egyáltalán.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Szia fülelek!
Van egy H/K HD750 cd-játszóm. Van vele egy kisebb gond, de erről inkább a válaszod függvényében. Úgy néz ki, hogy egy Lupus B jön mellé. A kérdésem az, hogy érdemes-e egy ilyen gépbe még belenyúlni ezen kívül, vagy teljesen reménytelen az ügy? Ha esetleg nem világos: tuningra gondolok
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Szia Fülelek,

Meg tudnátok oldani, hogy a Philips CD-950
optikai kimenete inkább optikai bemenet legyen
és DAC-ként funkcionáljon, mint pl a h/k HD970
esetében?
Lehetséges ez? Mennyi lenne egy ilyen átalakítás?
Megérné egyáltalán, vagy a h/k eleve jobban
zenél?

Rediscover music

tvircsak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: tvircsak »

Hello, 
erősítő modifikálással is foglalkoztok? Felmerült bennem egy ötlet...

üdv.

Foglalkozunk, de akármilyennel nem, és akármit nem, csak ha mi is jónak itéljük az ötletet.
Mailben ird meg, mire gondolsz.

- akármilyennel nem
- akármit nem
- csak ha mi is jónak itéljük az ötletet

Hát, azt hiszem ezen kritériumok egyikének sem felel meg az ötletem...
Üdv.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Hello, 
erősítő modifikálással is foglalkoztok? Felmerült bennem egy ötlet...

üdv.

Foglalkozunk, de akármilyennel nem, és akármit nem, csak ha mi is jónak itéljük az ötletet.
Mailben ird meg, mire gondolsz.

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”