Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox hálózati szűrő/elosztó

Moderátor: fülelek

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Köszönöm Zoli!
Nem tudom, mit köszönsz, de a csodaszarvas nálam is csodát tett, megéri a pénzét! :lol!:

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszönöm Zoli!

Vendég

Kedves Zoltán! 
Érdeklődnék hogy a régebbi, fadobozos verziójú Alces-ek (amilyen nekem is van) elérik -e ugyanazt a hangminőséget, mint a mostaniak?

Igen, az újabbak csak néhány apróságban térnek el, a hatásuk ugyanolyan.

Köszönöm, ez megnyugtató

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5273

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Kedves Zoltán! 
Érdeklődnék hogy a régebbi, fadobozos verziójú Alces-ek (amilyen nekem is van) elérik -e ugyanazt a hangminőséget, mint a mostaniak?

Igen, az újabbak csak néhány apróságban térnek el, a hatásuk ugyanolyan.

Vendég

Kedves Zoltán!

kovti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: kovti »

Sziasztok!

Ma váltottam szolgáltatót a net-nél.
A szerelők ámulva kerdezték, hogy mitől ilyen
kristálytiszta a tv képe?
( ez csak azért érdekes,mert tőlük "vásárolom" az adást)

Nos, érdeklődve nézegették az Alces6-ot, mikor kiderül, hogy köze
van hozzá :lol!:

Philips CD930, Mission dac5 mod, Cyrus III, Cyrus PSX-R, hiVOX Alces 6, DIY hangfal Morel,Siltech SPX-20
Siltech spo-18M, Siltech hp-9,Nirvana SL rca, Daruma.

Vendég

Pár hete megváltam Alces szűrőmtől. (Hangfal vásárlás miatt. Végülis maradt a mostani). Hát eléggé szétesett a hangkép.Visszafogott lett a magas tartomány és a mély is. Az a kis plusz dinamika is eltűnt. Nincs meg az a tisztaság és lágyság amihez szokva voltam.
Úgyhogy mivel nem lesz hangdoboz ezért újból felkértem Zoltánékat, hogy készítsenek egy másikat.
Előre is köszönöm.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Nálam is frissebbnek tünik a hang fordított állásnál,de hosszabb távon hallgatva olyan idegesebb és szárazabb is.Jó állásban nyugodtabb és hallgathatóbb a rendszer,de gondolom ezt is rendszere válogatja.
Teljesen igazad van, nálam is csak látványpékség volt - visszakerült az eredeti állásba. Majd egyszer kipróbálom a Csodaszarvassal és a futóművel is. Bár nem tudom az Alcesben van-e egyáltalán olyan elem, amire ez hatással lenne.

Az Alcesek dugófordítgatás szempontból teljesen szimmetrikus felépítésűek, nincs semmilyen kölcsönhatásuk.

boubacar
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: boubacar »

Nálam is frissebbnek tünik a hang fordított állásnál,de hosszabb távon hallgatva olyan idegesebb és szárazabb is.Jó állásban nyugodtabb és hallgathatóbb a rendszer,de gondolom ezt is rendszere válogatja.
Teljesen igazad van, nálam is csak látványpékség volt - visszakerült az eredeti állásba. Majd egyszer kipróbálom a Csodaszarvassal és a futóművel is. Bár nem tudom az Alcesben van-e egyáltalán olyan elem, amire ez hatással lenne.
[8]__[=|=]__[8]

Vendég

Nálam fordított fázis állásnál kevesebb a mély,idegesebb a közép,és szurkálósabb a magas,szóval olyan nemszeretem hangja van.De ez csak hosszabb távon derül ki,elsőre még jobbnak is tünhet a rosz állás.
Még barátkozok vele, nekem is gyanús a dolog, de egyelőre sokkal frissebbnek hat, mintha a felbontása is jobb lenne. Reggel a Kind of blue egész felidézte egy Avantgarde Trio-val való találkozásomat.

boubacar
V.I.P.
V.I.P.

Nálam fordított fázis állásnál kevesebb a mély,idegesebb a közép,és szurkálósabb a magas,szóval olyan nemszeretem hangja van.De ez csak hosszabb távon derül ki,elsőre még jobbnak is tünhet a rosz állás.
Még barátkozok vele, nekem is gyanús a dolog, de egyelőre sokkal frissebbnek hat, mintha a felbontása is jobb lenne. Reggel a Kind of blue egész felidézte egy Avantgarde Trio-val való találkozásomat.
[8]__[=|=]__[8]

Vendég

Én a hétvégén kipróbáltam a dugófordítgatást, és jól hallható volt a különbség - legalábbis a második fordítás után már bizonyos volt, hogy nem csak haluzok. Először a Lupust forgattam meg, és nem egyszerűen a színpad változott, ahogy vártam, hanem az egész megszólalás lett nyíltabb és feszesebb, kicsit szinte feljebb húzónak tűnik. Ebben az állásban megforgattam a Primare-t is, és visszatért az eredeti, kissé ködös hang - pedig most mindkét készülék fordult egyet. Aztán visszaforgattam, és most örülök neki, hogy frissebben és tisztábban muzsikál az egész rendszer.
Méregetni nem méregettem semmit, nincs műszerem.

boubacar
V.I.P.
V.I.P.

Én a hétvégén kipróbáltam a dugófordítgatást, és jól hallható volt a különbség - legalábbis a második fordítás után már bizonyos volt, hogy nem csak haluzok.
Először a Lupust forgattam meg, és nem egyszerűen a színpad változott, ahogy vártam, hanem az egész megszólalás lett nyíltabb és feszesebb, kicsit szinte feljebb húzónak tűnik. Ebben az állásban megforgattam a Primare-t is, és visszatért az eredeti, kissé ködös hang - pedig most mindkét készülék fordult egyet. Aztán visszaforgattam, és most örülök neki, hogy frissebben és tisztábban muzsikál az egész rendszer.
Méregetni nem méregettem semmit, nincs műszerem.
[8]__[=|=]__[8]

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Az este megnéztem, hogy az erősítőm fázishelyesen van-e bekötve, de nem lettem okosabb, mert a föld és a ház között gyakorlatilag teljesen egyforma feszt mértem mindkét dugóállásban. 54 volt körül, ha jól emlészem. Ilyenkor mi van?
Az lehet, amint Fülelek lentebb írt, hogy egy jó erősítőd van!

Vendég

Szerintem halgasd fordítva egy jó darabig, amikor már úgyérzed, hogy megszoktad, akkor fordítsd vissza és úgyis, majd kiderül melyik állapotot hallgatod többször. Nekem szerencsére elég egy rövid ide-oda fordítás, és tudom nekem melyik a jobb.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Az este megnéztem, hogy az erősítőm fázishelyesen van-e bekötve, de nem lettem okosabb, mert a föld és a ház között gyakorlatilag teljesen egyforma feszt mértem mindkét dugóállásban. 54 volt körül, ha jól emlészem. Ilyenkor mi van?

Egy Alces 3-as van az erősítő előtt, én annak a dugóját forgattam, a könnyebb hozzáférhetőség miatt, de gondolom ez nem befolyásolta.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kell egy egyszerű multiméter (váltófeszültség, 600/750/1000 volt állásban). Ha a készülék földelt, a hozzá vezető földet meg kell szakítani, vagy cserélhető tápkábel esetén földelés nélküli kábelre ki kell kicserélni. Ezután bekapcsolt állapotban feszültséget mérni a hálózati föld, és a készülékház, vagy az RCA aljazat külső pontján. Ugyan ezt a mérést el kell végezni, fordított dugóállásnál, amelyik helyzetben kisebb feszültséget mérünk, az a helyes fázis!
A módszer legtöbb esetben működik, de volt olyan a praxisomban, amikor fülre az égvilágon semmi különbséget nem hallott senki, és ennek is meg van a maga magyarázata...

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Fülre úgy hallod, ahogy GTomi írta.
A neten a kimérésére ezt írták:
Kell egy egyszerű multiméter (váltófeszültség, 600/750/1000 volt állásban). Ha a készülék földelt, a hozzá vezető földet meg kell szakítani, vagy cserélhető tápkábel esetén földelés nélküli kábelre ki kell kicserélni. Ezután bekapcsolt állapotban feszültséget mérni a hálózati föld, és a készülékház, vagy az RCA aljazat külső pontján. Ugyan ezt a mérést el kell végezni, fordított dugóállásnál, amelyik helyzetben kisebb feszültséget mérünk, az a helyes fázis!
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 694

Hozzászólás Szerző: GTomi »

A sztereo hangkép az, ami leginkább változik, és van olyan, hogy valakinek a műszakilag indokolt irány ellentettje tetszik jobban, ilyenkor azt szoktam mondani, hogy akkor tessék úgy hallgani.

hogyan változik szerinted, és milyen a műszakilag jó illetve rossz állásban a sztereo kép?

igaz, nem nekem szól , de a tapasztalatom az, hogy "leválik" a zene a falakról, ha rossz az állás, akkor egyvonalban, vagy kicsit "mögötte" szól.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Nálam is egyértelmű a javulás, pedig próbáltam szuper tápkábeleket is. Ha kihagytam az Alces-t, összemosódott a tér, karcossá váltak a hangok, pedig csak a végfok tápját hagytam ki....

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Na ,ma egy kicsit jobban ráértem mint más napokon és egy kicsit teszteltem(tük)
az Alces-t a 11 éves gyerekemmel(avatar).Az asszony éjszakás és mi a manóval otthon,ezerrel hallgatjuk a zenét.A lányom egy kicsit jobban szereti a zenét hallgatni a hifi-n, mint az asszony ,valszeg mert a suliban zenét is tanul, na meg a hallása is jobb ,gondolom .
Szóval akusztikus zenén teszteltem ,úgy hogy Alces1-bent ,majd Alces-t kivesz a rendszerből.10 másodperc után megszólalt: Apa mondhatom mi a különbség?
(Nagyon élvezte ezt a tesztet mert "felnőttes" dolognak tartotta az apjával hifizni)
A véleménye:Alces nélkül nem annyira élethű,meg egyébként is rosszabbul szól.
Alces-el "hangosabb"(szvsz itt a dinamikára gondolhatott)és tisztább a hangja ,meg jobb hallgatni.
A lényeg,hogy egy 11 éves gyerek is pillanatok alatt hallotta a különbséget. :lol!: Gratula!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Jó kérdések madmedve! Én is kíváncsi vagyok!

madmedve
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: madmedve »

Ha a dugóforgatás nagyon hallatszik, akkor ott vagy valamelyik készüléknek nagyon vacak a hálózati trafója, vagy komoly föld probléma lehetséges.
A föld problémákra mondanál néhány példát?

A hálózati transzformátorok nem szimmetrikus felépitésüek, ezért a dugóforditásnál másképp szórnak a környezetükre, valamintmás kapacitiv csatolással rendelkeznek, amit műszerrel egész jól ki lehet mérni.

Akkor a földhöz képest kisebb feszültség állás a jó? vagy mást kell mérni?

A sztereo hangkép az, ami leginkább változik, és van olyan, hogy valakinek a műszakilag indokolt irány ellentettje tetszik jobban, ilyenkor azt szoktam mondani, hogy akkor tessék úgy hallgani.

hogyan változik szerinted, és milyen a műszakilag jó illetve rossz állásban a sztereo kép?

Olyat viszont még sosem tapasztaltam, hogy egyik irányban többet torzítana egy elektronika, mint ellentétes irányban.

ezt lehet, h a műszakilag hibás pc-nk okozta. idővel újra fogjuk füllenteni.

Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor

Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Nagyon meg vagyok én is elégedve az Alces 1-el.Most ugyan kényszerűségből
a következőképpen van bedugva: a fali konnektorba van dugva az Alces 1 és
onnan egy hármas hosszabbító megy a készülékekhez( erősítő,tuner,számítógép).
Gondolom még jobb lenne a hatása,ha minden készülékhez külön lenne egy-egy Alces,vagy egy hármas Alcesbe dugnám a gépeket.
Ezt jól gondolom vagy elég csak a hosszabbító elején szűrni és kondícionálni a 230V -ot?
Látom az Alces 10A-ig terhelhető így nálam a három készülék még nem közelíti meg ezt az áramot.
A leginkább szembetűnő és hallható,hogy a hangszerek valóságosabban szólalnak
meg,a közönség ha tapsol akkor már nem csörgés, csattogás hallatszik hanem
rendes, valósághű taps jelenik meg.A kis neszezések a háttérben jobban kivehetőek,nem kell annyira figyelni,hogy mi is szól olyan halkan a zene mellett.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1014

Hozzászólás Szerző: csövi »

Tegnap du. Kovti és Felesége jóvoltából kipróbálhattam a Csodaszarvast és valóban jótákonyan működött mikor a cd játszót rákötöttük. (… öreg ROTEL 865Bx full dunaudio tunung)…és a Lupus DAC is fejlődés a Rotel hangjához képest.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”