Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox digitál-analóg konverterek
Moderátor: fülelek
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5347
Szia Zoli...Engem a DAC-ok közti hangzásbeli difi érdekelne, h van -e? Itt gondolok a Lupus C és D közti eltérésekre.Vagy itt a csatlakozásbeli difik vannak csak?
SPDIF bemeneten egyformán szól a két dac, a fő különbség a plusz USB bemenet, illetve az előerősítőként is használható fejhallgatókimenet a Lupus D készüléken.
Kedves Fülelek!
Lehet, hogy balga kérdés, de szeretném megtudakolni, hogy az új Lupus C-hez jár töltő is vagy azt külön kell megvenni?
Köszi
Természetesen jár töltő mind a Lupus C, mind a Lupus D típusokhoz, és automatikus a töltési folyamat.
Köszönöm. :lol!:
-
Vendég
Szia Zoli...Engem a DAC-ok közti hangzásbeli difi érdekelne, h van -e? Itt gondolok a Lupus C és D közti eltérésekre.Vagy itt a csatlakozásbeli difik vannak csak?
Szia Fülelek!
Nem vagyok jártas DAC ügyben és szeretném megtudni, hogy egy NAD T535 DVD lejátszó hangminőségén mennyit javitana a Lupus C ?
Köszi!
- fülelek
- V.I.P.

Kedves Fülelek!
Lehet, hogy balga kérdés, de szeretném megtudakolni, hogy az új Lupus C-hez jár töltő is vagy azt külön kell megvenni?
Köszi
Természetesen jár töltő mind a Lupus C, mind a Lupus D típusokhoz, és automatikus a töltési folyamat.
Kedves Fülelek!
Köszi
- fülelek
- V.I.P.

AZ új szériás Lupusok (Lupus D és Lupus S) támogatják a 32, 44,1 és 48kHz mintavételt egyaránt, és nem feltétlenül akar a Windows mindig 48kHz-re konverálni. Használhatók az Asio driverek is.
At usb-d átvitelt nem reclocknak hívják, hanem izokron átvitelnek.
A digitális jel akkor izokron, ha valamennyi jellemző időpontja bármely másik jellemző időpontjától egységidőtartamnyi, vagy annak egész számú többszörösének megfelelő távolságra van. Az izokron jelet általában jól meghatározott órajelből állítják elő, melynek adatátviteli és modulációs sebessége meghatározza a digitális jel egységidőtartamát. Két adatvégberendezés között izokron adatjeleket megfelelő szinkronozási eljárással együtt lehet csak adatátvitelre alkalmazni.
Azaz számít az adó oldalon levő órajel pontossága, zaja, és a vevő oldali órajel pontossága és zaja. Ezen órajeleknek nem a totális egyformasága a lényeg, hanem az időbeli állandósága, valamint az alapzaja.
Desktop pc-kbe szoktunk tuningolni ide-s usb kártyát, rajta az órajelgenerátort és a tápot is, nem mondom, hogy egetverően javul a hangminőség, de egy kicsit mindenképp.
Az a probléma, hogy hiába reclockkos egy adott dac, minden hiedelemmel szemben nem segít minden jitter problémán, csak egy részén.
Viszont még mindig jobb, mint a cd játszók túlnyomó többsége.
vannak, akik a mintavételi konverziós dacokat istenítik, sajnos amennyit nyerünk a réven, annyit veszítünk a vámon, -vagy esetleg még többet is...
Biztos nehezet kérdeztem.
Ez az USB audio dolog nem teljesen tiszta még nekem, ha lehet kérdeznék.
Milyen felbontást támogat a Lupus USB-n keresztül? Azt olvastam, hogy a windowsba beépített USB Audio driver mindig konvertál 48kHz-re, amit nem szeretnék. Használható más driverrel is (pl. ASIO-s USB driverek)? Ha USB-n kötöm össze, akkor reclockol, azaz a saját órajelét használja?
Köszönöm a választ!
probléma megoldva media player classic-kal 2 gombnyomásra, hála lacos-nak :-)
(fülelek, ha nagyon off-nak érzed itt, akkor bocsánat, és töröld.)
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.
akkor a dvd 5.1 nem menne át rajta windvd-vel. lehet, h vmi digit-formátumbeli oka van ennek ellenére?
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Hali!
Lehet, hogy a DAC-okhoz hasonlóan ez sem visz át többcsatornát, csak 2.0-át.
szia martinp2!
hangátvitellel nincs alapvetően gondom, csak az 5.1 divx digitális átvitelével usb-n
Kedves Madmedve!
hát nálan simán kiment az USB-n winmediaplayerrel winamppal és powerDVDwel is az usb-n a hang...bár 5.1re nem nagyon tudom de a PDVD-t azt igen...azért sok sikert hozzá!
sziasztok!
beírom ide is, h segítség kellene. bár szoftvert keresek, d itteni hardverhez.
laptopról usb-n megy ki a jel usb-audio átalakítóhoz, onnan avr-hez. stereo tuti, 5.1 dvd tuti win dvd 6-al, viszont a többcsatornás divx-et nem sikerül átzavarnom rajta. bevált módszert keresek vlc 092 beállításokra vagy másik lejátszó szoftverre. köszi, aki tud segíteni.
- fülelek
- V.I.P.

Még "egy" extra kérés:
1., Új Lupus S nem lesz akkumlátoros verzióban?
2., Nekem nagyon fontos volna ha van rá ideje mert külön tartó lenne alattuk az
ÚJ Lupus S, Alces 3, és Alces6 méretei (magasság, szélesség,mélység)
Mégegyszer köszönöm!
1. nem.
2. Alces3 és Lupus S méretei: 240X80X205mm, Alces6: 430X80X240mm
Még "egy" extra kérés:
1., Új Lupus S nem lesz akkumlátoros verzióban?
2., Nekem nagyon fontos volna ha van rá ideje mert külön tartó lenne alattuk az
ÚJ Lupus S, Alces 3, és Alces6 méretei (magasság, szélesség,mélység)
Mégegyszer köszönöm!
- fülelek
- V.I.P.

Üdv!
Volna megint néhány kérdés:
1., Nekem a Scott kérdésére a válasz nem volt egyértelmű. Tehát az új Lupus S-ben a DAC marad az előző verzióból?
2., Talán nem ide kéne írni de a honlap megújulásával kapcsolatos játék már lezárult?
Utolsó frissítés 2008.09.09. vagy még most lesz aktuális?
3., Ha jazz zenét hallgatok legtöbbet (losless) akkor Fülelek úrnak személy szerint melyik tetszik a legjobban vagy melyiket ajánlaná erre? SoundArt L1, L2, W2
4., CAV DP880A állódoboz nagyságrendekkel jobban szól az előzőeknél?
5., Beszámított fejhallgatók esetleg nem szoktak lenni?
Köszönöm a válaszokat!
1. 80%ban marad, de mindig kifundálunk valami újat
2. Nem, a játék megy, amíg meg nem jelenik a teljesen új honlap. (nem lesz benne flash, viszont lesz mindenről fénykép)
3. L2, ha "drága", akkor a W2. Ha egész kicsi a szoba, vagy asztalra monitor mellé, akkor L1.
4. Kinek mi a nagyságrend... Mélyebbre megy, a sztereo kép azért egy kicsit csak jobb egy monitordoboznál, a magassugárzója jobb az L2/W2-nek egy fokkal, de nem egy nagyságrenddel. Bulira, hangos zenélésre meg egyértelműen a DP880A a jobb.
5. Én nem ajánlom senkinek használt fejhallgató vételét, legfeljebb akkor, ha van mód hanggenerátoros kipróbálásra vétel előtt, valamint ajánlatos a fülpárnát vagy kimosni, vagy kicserélni.
Üdv!
Volna megint néhány kérdés:
1., Nekem a Scott kérdésére a válasz nem volt egyértelmű. Tehát az új Lupus S-ben a DAC marad az előző verzióból?
2., Talán nem ide kéne írni de a honlap megújulásával kapcsolatos játék már lezárult?
Utolsó frissítés 2008.09.09. vagy még most lesz aktuális?
3., Ha jazz zenét hallgatok legtöbbet (losless) akkor Fülelek úrnak személy szerint melyik tetszik a legjobban vagy melyiket ajánlaná erre? SoundArt L1, L2, W2
4., CAV DP880A állódoboz nagyságrendekkel jobban szól az előzőeknél?
5., Beszámított fejhallgatók esetleg nem szoktak lenni?
Köszönöm a válaszokat!
Hány ohmig képes meghajtani fejhallgatókat? Annyit még hozzátennék, hogy használható előerősítőként is biamp rendszerekhez. (pl.: nekem ez nem volt világos)
Mint emlitettem, hangszórókat is meghajt, tehát 4 ohm a minimum terhelő impedancia, ennél egy füles mindig jóval nagyobb
Igen, de más gyártóknál meghatároznak tartományokat pl.: 50 - 300 Ohm, ebből következtettem, hogy van egy felső határa, de mivel kisebb dobozok meghajtására is képes valószínűleg egy nagyobb fejhallgató sem akadály számára.
- fülelek
- V.I.P.

Hány ohmig képes meghajtani fejhallgatókat? Annyit még hozzátennék, hogy használható előerősítőként is biamp rendszerekhez. (pl.: nekem ez nem volt világos)
Mint emlitettem, hangszórókat is meghajt, tehát 4 ohm a minimum terhelő impedancia, ennél egy füles mindig jóval nagyobb
Hány ohmig képes meghajtani fejhallgatókat?
Annyit még hozzátennék, hogy használható előerősítőként is biamp rendszerekhez. (pl.: nekem ez nem volt világos)
- fülelek
- V.I.P.

A régi Lupus S és az új fejhallgató erősítő része minőségileg mennyivel komolyabb (ha az egyáltalán)? Ha jól olvastam a DAC rész maradt ugyanaz, csak az egész más házba került?
Az új Lupus S fejhallgatórésze jóval nagyobb teljesitményű -hiszen hangszórót is meg tud hajtani-, ha a fejhallgató impedanciája>120 Ohm, akkor nem hallatszik az új előnye.
A régi Lupus S és az új fejhallgató erősítő része minőségileg mennyivel komolyabb (ha az egyáltalán)? Ha jól olvastam a DAC rész maradt ugyanaz, csak az egész más házba került?
- fülelek
- V.I.P.

Sziasztok!
Fülelekhez volna néhány kérdésem:
1., Mennyi lesz az Új Lupus S bruttó ára?
2., Ebben az évben lesz-e és mikor valamilyen akció(karácsony,stb)?
Kb. mire és hány %
3.,Alces6 bruttó ára most mennyi? Fog-e változni év végéig az ára?
Üdv: Tibor
1. 100e Ft körül.
2. Az akciók elég spontánok szoktak lenni, amúgy nem tervezünk ilyesmit, mert így is nagyon jók az ár/minőség mutatónk.
Az Alces6 egy kicsit kisebb áron lesz, mint eddig.
Biztos,hogy lesz nagy karácsonyi rejtvényözön, ahol a főnyeremény elég értékes cucc lesz.