Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox hálózati szűrő/elosztó
Moderátor: fülelek
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Nekem is a fa jobban tetszik, viszont kisebbségben vagyunk...
Az "állitólag" veszélyes információ, tessék kézzelfogható/olvasható indokot mutatni, esetleg némi mérésekkel megtűzdelve, mert addig ez urban legend, ami majdnem mindig káros az egészségre
Most már igy néz ki, nem fa hanem plexi.
Kár. Sztem a fa jobban nezett ki, raadasul (állítólag) a fa akusztikailag jobb anyag mint a plexi.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Szia fülelek!
Szerencsésen hazaérkeztem.
A próbára kapott Alces one-t a gyermekem micro hifijén mutattam meg a feleségemnek. Nos nem kellett magyaráznom ,hogy ez miért is van...
Mivel csak egyes van nálam, így a CD-t csatlakoztattam rá elsőként. Nem is próbálgatom a többi komponenst, jöhet a hatos
Igazából már Nálad meggyőzőtt a hallgatózás során.
Nagy hatással volt Rám az "egyszerű" rendszered fantasztikus zenei hangja,hallgatnám egész nap.
Köszönöm a lehetőséget, örülök,hogy megismerhettelek személyesen is.
Philips CD930, Mission dac5 mod, Cyrus III, Cyrus PSX-R, hiVOX Alces 6, DIY hangfal Morel,Siltech SPX-20
Siltech spo-18M, Siltech hp-9,Nirvana SL rca, Daruma.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
vki be tudná esetleg scannelni a hivox alces hifipiac tesztjét?
http://www.hifipiac.hu/Kiegeszitok/hiVOX-Alces.html
eh de balfék vagyok
- fülelek
- V.I.P.

Most már igy néz ki, nem fa hanem plexi.
Nemsokára jobb fotónk is lesz.
http://www.hivox.hu/termekek-alces.html
- fülelek
- V.I.P.

http://www.hifipiac.hu/Kiegeszitok/hiVOX-Alces.html
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
Hozzám is megérkezett a fentemlített alulírott jószág. Fülelek hozta személyesen akiben egy végtelenül szimpatikus embert volt szerencsém megismerni, beszélgetésünk során.
A kütyü már tesztelés alá került, kezdenek meglenni a mélyek amik eddig nem voltak. Valszeg a mai nap teszteléssel fog telni, de lehet, hogy "csak" zenét hallgatok
-
Vendég
OFF!
Bóta úr!
Látom MF X-10D-t használ, ha érdekli egy nagyon jó tuningot ajánlanék hozzá (nálam nagyon bevállt), a gyári táp adaptert, cserélje le egy 250VA-es toroidra 230V/11-12V AC kell neki. Többet hoz hangban a csere, mint önmagában a kis kütyü. Persze a vékony tyúkbelet is cserélje le normális tápkábelre nagyon megéri.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Nálunk eltüntette a torzításokat, ezátlal jóval több részlet, de mégis sokkal hallgathatóbb a zene, csak ajánlani tudom, bár ezt már írtam.
Naim-ZU
Tegnap elhoztam egy Alces1-et Fülelektől,próbára.
Nagyon jók a tapasztalataim ezzel a kis szűrővel kapcsolatban.A zene sokkal tisztábban szól vele ,de a dinamikában hallom a legnagyobb változást.Hihetetlen mély hangok lettek!
Nagyon tetszik!Nálam a számítógép és a kis Nad 3020 megy, T-osztóval az Alces1-ről.
Egész este zenét hallgattunk a családdal annyira tetszett Nekik is.Igazán Ők nem
tudták megmondani mi változott csak egyszerűen jobban élvezték a zene hallgatást mint máskor és ez nagy dolog.
Még egyszer köszönet Füleleknek a próba lehetőségért .
Hétfőn megyek és fizetem a "gépet"!
- pille
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 9
...1napom ráment de megérte!
Gratulálok ügyes vagy.
-
Vendég
Nekem 30ezerbe volt a 2ösvény ugy,hogy én csináltam.
Más meg megveszi a kábelt, szól egy villanyszerelőnek, aztán kijavítja a festést, majd takarít és közben nyugtatja az asszonyt. Ehhez képest olcsóbb és stresszmentesebb bármelyik Alces és (talán) jobban is működik.
Az anno 30 rugó manapság mennyit jelenthet? Ahogy én mondtam, abból már talán hatost is meg tudsz venni. De mindegy, ÉN nem vezetékelném át a lakást, inkább ősszel benevezek egy Alces 3-ra. Vagy 6-ra.
30ezret füzettem a vastag kábelekért meg 2kismegszakitóért.Nem biztam villanyszerelőre mert azok nem csinálták volna meg olyan precízen mint ahogy én akartam.Az elosztódoboz és a benne lévö Furutech aljak meg kábelek végükön szintén Furutech IEC csatik na azok voltak drágák!Mindenki azt vesz és azt csinál ami számára szimpatikus én nem riadtam vissza ettöl se 1napom ráment de megérte!
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Más meg megveszi a kábelt, szól egy villanyszerelőnek, aztán kijavítja a festést, majd takarít és közben nyugtatja az asszonyt. Ehhez képest olcsóbb és stresszmentesebb bármelyik Alces és (talán) jobban is működik.
Az anno 30 rugó manapság mennyit jelenthet? Ahogy én mondtam, abból már talán hatost is meg tudsz venni. De mindegy, ÉN nem vezetékelném át a lakást, inkább ősszel benevezek egy Alces 3-ra. Vagy 6-ra.
Az Alces 1 van nekem is, s nagyon jól működik, legfőképp olcsóbb elektronikákáknál tesz csodát. Nélküle hallgathatatlan volt több rendszer is.
Naim-ZU
- pille
- Kezdő Fórumlakó

-
Vendég
Sziasztok!
Elkészült az én "Alces One"-om is, azért teszem idézőjelbe mert én speciális kívánsággal álltam elő Fülelek mesternél, ugyanis a "gyári" Alces One nem igazán az én 2KVA-es leválasztótrafómhoz lett méretezve, emiatt az mikor ittthon kipróbáltam nehezen tudtam eldönteni, hogy jobb lett-e vagy sem.
Nos, mivel én KIT-ben kértem, egy dugóval az egyik végén, és két drótvéggel a másikon, mivel nem akartam plusz egy kontantot bevinni a leválasztótrafóm elé, ezért simán csak beforrasztottam annak dobozába, és az eddig használt gagyi hálózati dugót is lehetett száműzni, helyére bekerült a kis szűrő.
Azt hiszem elég megdöbbentő a változás pozitív irányban, rögtön felhívtam Zolit és elújságoltam neki, elképesztően nyugodt, teres hangképet produkál, a zenészek sokkal tapinthatóbbak, és sokkal jobb lett a felbontás is ill. a dinamika is javult, főleg kis hangerőn venni észre egész este idáig zenét hallgattam, nem is tudom mikor is utoljára.
Ezúton is köszi Zoli a korrekt munkát.
Én is igy valahogy csináltam meg anno!Csak én sima elosztó dobozba vittem a két ösvényt amire ráforrasztottam a hálozati kábeleket meg pár beépitett ajzatot.Kevesebb kontaktus kevesebb Furutech csati olcsóbb de jobb minőség. Mert ugye az a legjobb csati ha nincs is csati?
-
Vendég
Sziasztok!
Elkészült az én "Alces One"-om is, azért teszem idézőjelbe mert én speciális kívánsággal álltam elő Fülelek mesternél, ugyanis a "gyári" Alces One nem igazán az én 2KVA-es leválasztótrafómhoz lett méretezve, emiatt az mikor ittthon kipróbáltam nehezen tudtam eldönteni, hogy jobb lett-e vagy sem.
Nos, mivel én KIT-ben kértem, egy dugóval az egyik végén, és két drótvéggel a másikon, mivel nem akartam plusz egy kontantot bevinni a leválasztótrafóm elé, ezért simán csak beforrasztottam annak dobozába, és az eddig használt gagyi hálózati dugót is lehetett száműzni, helyére bekerült a kis szűrő.
Azt hiszem elég megdöbbentő a változás pozitív irányban, rögtön felhívtam Zolit és elújságoltam neki, elképesztően nyugodt, teres hangképet produkál, a zenészek sokkal tapinthatóbbak, és sokkal jobb lett a felbontás is ill. a dinamika is javult, főleg kis hangerőn venni észre egész este idáig zenét hallgattam, nem is tudom mikor is utoljára.
Ezúton is köszi Zoli a korrekt munkát.
-
Vendég
De az Alcest egyszerűbb kipróbálni.
Ezt nem tudtam! De mivan azzal amit nem egyszerű kiprobálni?Azt akkor kisekell probálni?
De az Alcest egyszerűbb kipróbálni.
-
Vendég
Nagyon tetszet ez a leirás egy ideális hálozat elkészitéséröl a hifi piac portál rol,érdemes lenne elkésziteni. http://www.hifipiac.hu/A-hifirol-altala ... lozat.html
Az eddigi tapasztalatok alapján az Alces használata többet javit a hangminőségen, mint bármilyen hálózati kiépités. És mennyivel egyszerűbb!
Meg olcsóbb!
- pille
- Kezdő Fórumlakó

Nagyon tetszet ez a leirás egy ideális hálozat elkészitéséröl a hifi piac portál rol,érdemes lenne elkésziteni. http://www.hifipiac.hu/A-hifirol-altala ... lozat.html
Az eddigi tapasztalatok alapján az Alces használata többet javit a hangminőségen, mint bármilyen hálózati kiépités. És mennyivel egyszerűbb!
Meg olcsóbb!
- fülelek
- V.I.P.

[
Az ösvény azoknak való, akik szeretik a minél energikusabb mélyhangokat.
AZ Alces meg mindenkinek való...
-
Vendég
Én már kiépitettem 1.5éve! Elötte két zavarszürős elosztot is kiprobáltam(AVA,Pointe) de az ösvény többet hozott!Attól még lehet az Alces jobb nem tudom még azt nem probáltam.
Csak arra vagyok kiváncsi hogy az Alces one hangjavulás szempontjábol az erösittöre vagy a cd lejátszora van nagyobb hatásal,gondolok arra aki csak egy Alces one val rendelkezik, melyhez érdemesebb inkább hogy csatlakoztassa.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.