Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox hálózati szűrő/elosztó

Moderátor: fülelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nagyon tetszet ez a leirás egy ideális hálozat elkészitéséröl a hifi piac portál rol,érdemes lenne elkésziteni. http://www.hifipiac.hu/A-hifirol-altala ... lozat.html
Az eddigi tapasztalatok alapján az Alces használata többet javit a hangminőségen, mint bármilyen hálózati kiépités. És mennyivel egyszerűbb!

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: endi »

Nagyon tetszet ez a leirás egy ideális hálozat elkészitéséröl a hifi piac portál rol,érdemes lenne elkésziteni. http://www.hifipiac.hu/A-hifirol-altala ... lozat.html
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

d2905
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: d2905 »

Ez a jelenség számomra a hifi egyik legnagyobb misztériuma, s azzal együtt, hogy szerintem is jobban szól este a zene, én nem kötném ezt biztosan a hálózati zaj/zavarhatásokhoz....
Miért lenne egész nap rossz a hálózat, előtte való teljes napon keresztül pedig jó? Számomra ez nem teljesen logikus.
De persze lehet, hogy tévedek.
...
Ennek ellenére én is el fogok kunyerálni Fülelektől egy Alces-t, hátha helyreteszi a dolgokat.

Valószínű fiatal vagy és nem emlékszel arra az időre, amikor ha a szomszédban hegesztettek, akkor a rádió zúgott, meg a tv-n ezen felül a kép is sz@r lett. Gondolom a később gyártott tvk-be, rádiókba meg "mindenbe" beszereltek valamilyen zavarszűrőt, csak azoknak más az áruk és minőségük, mint egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszköznek.

Hát, ha a 36 év fiatalnak számit, akkor az vagyok.
De megint csak ismételni tudom önmagam; az egyik nap jól szól, sőt nagyon jól, a másik napon szinte nem tudom hallgatni. Egész nap.
Akkor ehhez folyamatos hegesztés kell a nap folyamán, vagy valami más, a hálózatot zavarójellel "tápláló" berendezés működése.
Ami a következő napon nem működik.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

... 
Esetleg megkérni még egy fázist az elműtől, és azon csak a hifi menne

Vagy választani lehetne, hogy atom-, hő-, vagy vízerőműből kapd az áramot. Természetesen az áram zavar-, illetve "zajszintje" ennek megfelelően növekedne.
Túl szélsőséges volt a példa?

Vagy saját szélerőmű otthon.Akkumlátor a legtutibb!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen szerintem is szebb a fa!

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

A fadoboz már a múlté...
Magam részéről nagyon sajnálom, hogy megszűnnek a fadobozok, de tudom, hogy a piaci igények diktálnak, csak szomorú vagyok, hogy nincs rá igény. Sztem sokkal szebb, egyedibb egy szép fadobozba rejtett elektronika, mint pl a 6-os Alces-em

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: pille »

... 

Vagy választani lehetne, hogy atom-, hő-, vagy vízerőműből kapd az áramot. Természetesen az áram zavar-, illetve "zajszintje" ennek megfelelően növekedne.
Túl szélsőséges volt a példa?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Valószínű fiatal vagy és nem emlékszel arra az időre, amikor ha a szomszédban hegesztettek, akkor a rádió zúgott, meg a tv-n ezen felül a kép is sz@r lett. Gondolom a később gyártott tvk-be, rádiókba meg "mindenbe" beszereltek valamilyen zavarszűrőt, csak azoknak más az áruk és minőségük, mint egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszköznek.
Vannak ma is érzékeny elektronikák, ilyen pl. az előfokom. Ugyanúgy bebúg (bár halkan) ha épp megy a betonkeverő, vagy pattan egyet (bár nem túl nagyot, de hallhatót) ha szikrát ad a gázmelegítő, vagy elindul a fridzsider. Van aki együtt tud élni ezzel, van aki nem. Speciel engem jobban zavar a falszomszédtól, illetve a kintről beszűrődő forgalom zaja, busz, villamos, sziréna, stb., és ez ellen meg is tettem amit tudtam..

És ezen (mármint a villanyóra utáni nagy elektromos zajokon, vagy nem tudom minek nevezzem) az Alces sem segít, de szerintem nem is ez a feladata. Talán a "zaj" forrásánál (pl a fridzsiderbe) kéne valami zajszűrő ketyere, nem tudom.

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Ez a jelenség számomra a hifi egyik legnagyobb misztériuma, s azzal együtt, hogy szerintem is jobban szól este a zene, én nem kötném ezt biztosan a hálózati zaj/zavarhatásokhoz....
Miért lenne egész nap rossz a hálózat, előtte való teljes napon keresztül pedig jó? Számomra ez nem teljesen logikus.
...
Ennek ellenére én is el fogok kunyerálni Fülelektől egy Alces-t, hátha helyreteszi a dolgokat.

Meg hunyorgott a villanykörte.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

pille
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: pille »

...

d2905
V.I.P.
V.I.P.

Igen, szóról szóra ez a tapasztalatom nekem is, amit leirsz.

mtibor
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: mtibor »

Én is úgy érzem napok választják el a jó és rossz hangzást.
Valamikor teljes lelki nyugalomban (a készülékek bemelegedve)
ülök le zenét hallgatni de nem akar jól szólni.
Máskor,csak úgy bekapcsolom a hifit akár fáradtan, mondjuk munka után,
és egyből csodás a hang.
Ilyenkor hiába van mosógép, bármi bekapcsolva a lakásban,(szerintem a hálózati zavar
nem a lakáson belűlről ered) a hang jó marad.
Nyilván én is ki fogom próbálni az Alcest.
Üdv.: mtibor

d2905
V.I.P.
V.I.P.

Ez a jelenség számomra a hifi egyik legnagyobb misztériuma, s azzal együtt, hogy szerintem is jobban szól este a zene, én nem kötném ezt biztosan a hálózati zaj/zavarhatásokhoz. A mai és a tegnapi napon nagyon pocséknak éreztem a cuccot, nem volt kedvem zenét hallgatni, viszont előtte nagyon jó volt. Miért lenne egész nap rossz a hálózat, előtte való teljes napon keresztül pedig jó? Számomra ez nem teljesen logikus.
Mindenesetre már nagyon régóta foglalkoztat ez a dolog, és próbáltam mindenféle más összefüggéseket is keresni - légnyomás, hőmérséklet, páratartalom, pszichés állapot, stb. - sajnos eredmény nélkül.

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: endi »

Sziasztok!Lehet-e a villamos hálózat az oka annak hogy valamikor olyan jól szól a zene,
legszívesebben az egész lemezgyűjteményem végighallgatnám. Máskor meg szinte
a sírógörcs kerülget, semmi nem akar jól szólni. Úgy fogalmaznék, hogy ilyenkor
csak kötelességből szól a hifi rendszer, pl. felsőbasszus feldúsulás, a középhangok
tolakodóbbá válása a legfőbb probléma. Tapasztalt-e valaki hasonlót?
üdv.: mtibor

Akkor én sem vagyok egyedül a jelenségel és valoban ahogy Fülelek mondja este 10 után nálam is szebben szol a hifi és persze szombat vasárnap is, talán nincs a környéken anyi fogyaszto mint hétköznapokon.
Kicseréltem a halozati hosszabittot 3x4 es kábeltre külön az erösitönek ez kicsit segittet de nem az igazi,ahogy megfigyeltem a közérzetednek is nagy szerepe van pl egy zajos fáraszto nap után nem a legkellemesebb a zenehalgatás nemugy mint mikor frissen ébredsz vagy napközben szunditasz 30 percet .
Már én is nagyon kiváncsi vagyok mikor kiprobálhatom az Alces onet .
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: tsc »

Elnézést, akkor el vagyok maradva.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

A fadoboz már a múlté... Mattfekete plexi, lézergravirozással...

tsc
Beköltözött
Beköltözött

általában éjszaka szebben szól a zene szinte mindenütt.

Ja, például a szomszéd nem porszívózik, kettővel arrébb nem megy a betonkeverő, etc.

Egyébként nálam is járt már Alces és tényleg észrevehető volt a hatása, pozitív irányba.

Csak azért nem vettem még, mert csúnya fadoboz, nem tudom hova rejteni.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Ez régóta ismert dolog, a hálózat torzulása, "szennyezettsége" igencsak eltérő, általában éjszaka szebben szól a zene szinte mindenütt.
Próbálj ki egy Alcest, és ez a probléma nagyságrenddel kisebb lesz, sokaknál pedig meg is szűnik.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Sziasztok!Lehet-e a villamos hálózat az oka annak hogy valamikor olyan jól szól a zene,
csak kötelességből szól a hifi rendszer, pl. felsőbasszus feldúsulás, a középhangok

Szerintem lehet az elektromos hálózat is az oka, meg én is tapasztaltam már hasonlókat...

De a dolog talán nem ilyen egyszerű. Közrejátszhat a hallgató aktuális lelki és fizikai állapota (esetleg mennyi sört ivott előtte ), vagy a fény mennyisége a szobában, illetve gyakorlatilag minden külső és belső behatás ami kapcsolatba kerül a zenehallgatóval és a készülékekkel fizikailag, lehet ráhatással arra, milyennek hallja a hallgató a zenét éppen. Gondolom ez egy ilyen bonyolultabb egyenlet és a végén a sok változóból kijön, hogy mennyire élvezted az egészet.

mtibor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: mtibor »

Sziasztok!
Lehet-e a villamos hálózat az oka annak hogy valamikor olyan jól szól a zene,

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

OK!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Aki épp nem nyaral, és van kedve kipróbálni egy Alcest -akár hármast, akár egyest-, ne tartsa vissza magát, hivjon, és szivesen odaadjuk egy-két-három---+ napra, mindenféle kötelezettség nélkül.Nemcsak hifire, hanem tévén, sőt táskarádión is érezhető a hatása. Aki nem hiszi, most utánajárhat!

Akkor én a héten elnéznék egy olyan hármas Alces-ért.Majd csörgök ,hogy ha már pontosabb időpontot tudok én is. A melóm eléggé behatárolja az időm mostanság,de szakítok rá időt mert nagyon érdekel.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Aki épp nem nyaral, és van kedve kipróbálni egy Alcest -akár hármast, akár egyest-, ne tartsa vissza magát, hivjon, és szivesen odaadjuk egy-két-három---+ napra, mindenféle kötelezettség nélkül.
Nemcsak hifire, hanem tévén, sőt táskarádión is érezhető a hatása. Aki nem hiszi, most utánajárhat!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Jajaj! 6-án megyek Budapestre, és szerettem volna kérni próbára.
legfeljebb kapsz próbára egy hatosat

Rendben Köszönöm. Ha hallgatózni szeretnék telefonon,vagy mail-ben beszéljük meg?

inkább telefonon

kovti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: kovti »

Jajaj! 6-án megyek Budapestre, és szerettem volna kérni próbára.
legfeljebb kapsz próbára egy hatosat

Rendben Köszönöm. Ha hallgatózni szeretnék telefonon,vagy mail-ben beszéljük meg?

Philips CD930, Mission dac5 mod, Cyrus III, Cyrus PSX-R, hiVOX Alces 6, DIY hangfal Morel,Siltech SPX-20
Siltech spo-18M, Siltech hp-9,Nirvana SL rca, Daruma.

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”