Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Hivox Tuning
Az is nyom a latban, hogy pl. a kedvenc lejátszó programom a cplay kizárólag Intel procival működik -viszont nem akárhogyan...
El kell érni 99%-ban a négyszeres árú rendszerek hangminőségét -ez a cél.Nem a tízszeresét, csak a négyszeresét.
Szerintem menni fog...
A múltkori demo hangod alapján teljesen biztosra veszem, h a 4x minimum menni fog. Ami kifejezetten tetszett, hogy kerek volt a hang, nem volt egyik hifis paraméterre se direktben ráfeküdve, csak szimplán, árához képest természetesen, jó dinamikaarányokkal szólt. sse2es megy a 7800asomon. többit nem próbáltam.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Hivox Tuning
Tudtommal az amd kimondottan rágyúrt az audió képességekre is, pontosan azért, hogy nagyon jól ki lehessen váltani a processzorral a többieket és hogy nagyon jó htpc-t lehessen építeni velük. Az biztos, hogy kimondottan ilyen jellegű felhasználásra ma már alkalmasabbak és jobbak az amd megoldásai, mint az intelé...ám kimondottan csak a hangminőség szempontjából nem tudom, hogy mennyire jelenne meg a gyakorlatban az amd fölénye, hiszen nagyon sok múlik pld. az op. rendszeren vagy a drivereken is.
Össze kéne őket hasonlítani, aztán vagy az intel vagy pedig az amd marad...
fülelek
Tökéletesen érthető az álláspontod.
Az is nyom a latban, hogy pl. a kedvenc lejátszó programom a cplay kizárólag Intel procival működik -viszont nem akárhogyan...
El kell érni 99%-ban a négyszeres árú rendszerek hangminőségét -ez a cél.Nem a tízszeresét, csak a négyszeresét.
Szerintem menni fog...
- blattida
- Nincs visszaút

- Értékelés: 62
Hivox Tuning
egyébként elgondolkodnék AMD alapú gépen is, bár akkor nagyjából windowsokra szűkül az oprendszerek listája. de win server/w10 esetén az ujabb AMDk nekem jobb mozis hangot, képet adtak, mint az intelesek. a 7600 és a 7800asok meg még madVRes filmezésre is jók (elég erős az IGP), szóval nem kell külön mozigépet se tartani, mehetne egyben. én konkrétan NASra degradáltam az i3-4330asomat, AMD lett a fő filmes gép. Gondolom sztereo zenénél is jobb lehet az AMD, valamennyire analógnak kell lennie a sima képnek a sima hanggal, nem?
Tudtommal az amd kimondottan rágyúrt az audió képességekre is, pontosan azért, hogy nagyon jól ki lehessen váltani a processzorral a többieket és hogy nagyon jó htpc-t lehessen építeni velük. Az biztos, hogy kimondottan ilyen jellegű felhasználásra ma már alkalmasabbak és jobbak az amd megoldásai, mint az intelé...ám kimondottan csak a hangminőség szempontjából nem tudom, hogy mennyire jelenne meg a gyakorlatban az amd fölénye, hiszen nagyon sok múlik pld. az op. rendszeren vagy a drivereken is.
Össze kéne őket hasonlítani, aztán vagy az intel vagy pedig az amd marad...
fülelek
Tökéletesen érthető az álláspontod.
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Én csak egy cdjátszó helyettesítő készüléket szeretnék, ami tároló és lejátszó, kizárólag audio célra. Ha a video részt is beleveszem, egyre bonyolultabb az ügy, vagy nem elég jó, nem is értek kellően a video praktikákhoz, engem az érdekel, hogy egy zenei gyűjteményből hogyan lehet minél több felvételt élvezetesen hallgatni. Egy közepes cdjátszó áráért.
-
Vendég
Hivox Tuning
hasonlóan útáltam őket. melegedtek, driver inkompatibilitás, a VGA driverek,stb..
de most semmi bajom nincs vele. , sőt a lányok is probléma nélkül használják. szerintem egy ilyen gépet érdemes lehet összedobni, mert a végén még meglepi is lehet belőle.
de csak ötlet volt, nekem mindegy.
+1 az AMD APU-knak. Én minden HTPC-be azt teszek. Azért ezek erre vannak kitalálva és ez megmutatkozik hangban, képben is. Egy próbát szerintem is megér, sőt...
- bajnokpityu
- V.I.P.

Hivox Tuning
Ezért is lehet különbség: http://www.diyaudio.com/forums/power-su ... t-jig.html
A trafók szórása nagyon nem egyenletes, forgatással kell beállítani a megfelelő helyzetet, emiatt a vezetékeket hosszabbra kell először hagyni, és csak a megfelelő helyzet után méretre vágni. Minél kisebb a trafó teljesítménye, annál nagyobbak a veszteségek, másképp kell felhasználni, mint a nagyobb teljesítményűeket. nagyon nem mindegy az egyenirányítás és pufferelés alkatrészei, ha csak trafót cserélsz, az nem elég.
Én már annyit szívtam amd procis gépekkel életemben, hogy ingyen se szeretném használni, mindent elismerek róluk, csak nekem ne kelljen velük foglalkoznom.
hasonlóan útáltam őket. melegedtek, driver inkompatibilitás, a VGA driverek,stb..
de most semmi bajom nincs vele. , sőt a lányok is probléma nélkül használják. szerintem egy ilyen gépet érdemes lehet összedobni, mert a végén még meglepi is lehet belőle.
de csak ötlet volt, nekem mindegy.
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Az a baj, h valamiért tényleg nem mindegy, milyen az a trafó. különböző tápok között is jól hallható a difi, és akkora, mint a trafók között. indeles nyáktrafóval kezdtem anno, ettől nem sokkal jobb az elektrises alulgerjesztettimpregnáltduplánárnyékolt izé, de vannak gyárilag kiöntött toroidok, amik meg már majdnem olyan jól szólnak, mint pl az 50VA selectronicos R magos. nálam.
és ez szerintem nem is a veszteségen, nem is a szórt elektromágneses téren múlik, hanem valami máson, amihez nem értek.
egyébként elgondolkodnék AMD alapú gépen is, bár akkor nagyjából windowsokra szűkül az oprendszerek listája. de win server/w10 esetén az ujabb AMDk nekem jobb mozis hangot, képet adtak, mint az intelesek. a 7600 és a 7800asok meg még madVRes filmezésre is jók (elég erős az IGP), szóval nem kell külön mozigépet se tartani, mehetne egyben. én konkrétan NASra degradáltam az i3-4330asomat, AMD lett a fő filmes gép. Gondolom sztereo zenénél is jobb lehet az AMD, valamennyire analógnak kell lennie a sima képnek a sima hanggal, nem?
Ezért is lehet különbség: http://www.diyaudio.com/forums/power-su ... t-jig.html
A trafók szórása nagyon nem egyenletes, forgatással kell beállítani a megfelelő helyzetet, emiatt a vezetékeket hosszabbra kell először hagyni, és csak a megfelelő helyzet után méretre vágni. Minél kisebb a trafó teljesítménye, annál nagyobbak a veszteségek, másképp kell felhasználni, mint a nagyobb teljesítményűeket. nagyon nem mindegy az egyenirányítás és pufferelés alkatrészei, ha csak trafót cserélsz, az nem elég.
Én már annyit szívtam amd procis gépekkel életemben, hogy ingyen se szeretném használni, mindent elismerek róluk, csak nekem ne kelljen velük foglalkoznom.
- bajnokpityu
- V.I.P.

Hivox Tuning
Ez oké, viszont a toroidok vesztesége alacsonyabb, mint a hagyományos lemezelt vasmagoké (szerintem ezt Te is tudod ), a megjegyzésem csak erre vonatkozott.
Az a baj, h valamiért tényleg nem mindegy, milyen az a trafó. különböző tápok között is jól hallható a difi, és akkora, mint a trafók között. indeles nyáktrafóval kezdtem anno, ettől nem sokkal jobb az elektrises alulgerjesztettimpregnáltduplánárnyékolt izé, de vannak gyárilag kiöntött toroidok, amik meg már majdnem olyan jól szólnak, mint pl az 50VA selectronicos R magos. nálam.
és ez szerintem nem is a veszteségen, nem is a szórt elektromágneses téren múlik, hanem valami máson, amihez nem értek.
- blattida
- Nincs visszaút

Hivox Tuning
A transzformátor vesztesége tervezhető, számolható, nem a vasmag alakján múlik.
Ez oké, viszont a toroidok vesztesége alacsonyabb, mint a hagyományos lemezelt vasmagoké (szerintem ezt Te is tudod ), a megjegyzésem csak erre vonatkozott.
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Tudom, hogy nem különb, viszont kevesebb veszteséggel működik, így kisebb és kevésbé melegszik, ami meg praktikus tulajdonsága is, arra meg most nem is gondoltam, hogy már olcsóbb is.
A transzformátor vesztesége tervezhető, számolható, nem a vasmag alakján múlik.
- blattida
- Nincs visszaút

Hivox Tuning
Ez az alaplap lesz benne: http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900DC-ITX/ vagy http://www.asrock.com/mb/Intel/N3150DC-ITX/
Ezeknek 1x15V stabil feszültséget kell adni, amit természetesen toroid trafós analóg táppal oldok meg, a toroid transzformátor jól hangzó fícsör, de higgyétek el, semmivel nem különb, mint a többi fajta trafó, azon kívül, hogy kevesebb helyet foglal, és ma már olcsóbb, mint a többi fajta.
Tudom, hogy nem különb, viszont kevesebb veszteséggel működik, így kisebb és kevésbé melegszik, ami meg praktikus tulajdonsága is, arra meg most nem is gondoltam, hogy már olcsóbb is.
Hivox Tuning
Ez az alaplap lesz benne: http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900DC-ITX/ vagy http://www.asrock.com/mb/Intel/N3150DC-ITX/
Ezeknek 1x15V stabil feszültséget kell adni, amit természetesen toroid trafós analóg táppal oldok meg, a toroid transzformátor jól hangzó fícsör, de higgyétek el, semmivel nem különb, mint a többi fajta trafó, azon kívül, hogy kevesebb helyet foglal, és ma már olcsóbb, mint a többi fajta.
Braswell intel procikkal kapcsolatban: Nem vagyok naprakész, de amikor utoljára nézegettem még nem támogatta a HD hangokat (ha valaki media player-ként is használná ez fontos). Bár biztos lesz rá valami frissítés (ha még nincs). Ettől függetlenül szerintem jó választás.
Igaz, hogy ezekkel DC bemenetes lapokkal megspórolható a DC-DC átalakító / Pico PSU viszont jó ez, hogy az átalakítás alaplapon történik? Nekem van ilyen DC bemenetes Asrock-om AMD vonalról és hát sajnos hallgatóan "cicereg" illetve azért némileg melegszik is. Bár valószínűleg csak én fogtam ki ilyen példányt.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
-
Vendég
Hivox Tuning
Körkérdés:
van-e igény egy olyan audio pc készülékre, ami dacot is tartalmaz, a megfelelő speciális hardvereket (órajel generátorok a szükséges helyeken, minőségi tápegység, zajmentes ház, spéci kábelezés), olyan 200e Ft körüli áron?
Szerintem egyértelműen igen.
- blattida
- Nincs visszaút

Hivox Tuning
Körkérdés:
van-e igény egy olyan audio pc készülékre, ami dacot is tartalmaz, a megfelelő speciális hardvereket (órajel generátorok a szükséges helyeken, minőségi tápegység, zajmentes ház, spéci kábelezés), olyan 200e Ft körüli áron?
Szia Fülelek!
A minőségi tápegység mit takar? Mondjuk egy dc-dc konverteres seasonic atx tápot vagy egy lineáris, toroid trafós megoldást?
Amúgy a kérdésedre válaszolva: a belőtt árkategória jó, mert bőven van igény ilyen készülékre, főleg az árérzékeny hazai piacon.
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Komplettnek kell lennie a rendszernek, lehet felőlem linuxos, legfeljebb valaki szakit bevonok, mert ahhoz nem értek. Azt tudom, hogy a hangkártya csiphez létezik linuxos driver.
Hivox Tuning
A projekt része az usb kapcsolat kihagyása, tehát nem lesz benne usb audio használat, hanem a hangkártya csip körülményei lesznek tökéletesítve, külön táppal és clockkal, ily módon nagyon jó minőségű, kis jitterrel bíró spdif kijárat érhető el, mivel a dac külön tápról jár, valamint lesz galvanikus leválasztás is minőségi spdif trafóval, tehát semmilyen zavar nem tud átjutni a dacba.
Ár/érték arányban mondjuk biztosan ez a legjobb megoldás és ha a DAC-al egy dobozban van végülis megspórol az ember egy usb és spdif kábelt.
OS-t illetve szoftveres optimalizálást meg akkor gondolom mindenki oldja meg igény szerint.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
A projekt része az usb kapcsolat kihagyása, tehát nem lesz benne usb audio használat, hanem a hangkártya csip körülményei lesznek tökéletesítve, külön táppal és clockkal, ily módon nagyon jó minőségű, kis jitterrel bíró spdif kijárat érhető el, mivel a dac külön tápról jár, valamint lesz galvanikus leválasztás is minőségi spdif trafóval, tehát semmilyen zavar nem tud átjutni a dacba.
Hivox Tuning
Ha lehet kicsit kötetlenül is.
Én amit szívesen látnék valakitől az egy minimalista HW minimalista linuxal, lehetőség szerint real time kernellel. Voyage MPD, Volumio, Moode stb. Egybe dobozolva mondjuk egy XMOS usb-spdif konverterrel, minőségi táppal, kábelezéssel.
Perpillanat én ezt látom "piaci résként" ami talán az átlag pénztárcájához mérten is elérhető illetve sikeres lehetne.
Én amit szívesen látnék valakitől az egy minimalista HW minimalista linuxal, lehetőség szerint real time kernellel. Voyage MPD, Volumio, Moode stb. Egybe dobozolva mondjuk egy XMOS usb-spdif konverterrel, minőségi táppal, kábelezéssel.
Perpillanat én ezt látom "piaci résként" ami talán az átlag pénztárcájához mérten is elérhető illetve sikeres lehetne.
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Körkérdés:
- klutakistvan
- Nincs visszaút

- Értékelés: 49
Hivox Tuning
Szombaton volt szerencsém nekem is részt venni a bemutatón.
Pár órán keresztül lehetőségem volt hallgatni a rendszert, és nagyon elégedett vagyok a hallottakkal.
Ennek hatására döntöttem úgy, hogy beszerzek egyet az erősítőből.
Kifejezetten tetszik az új formavilág, ami mind az erősítőnél, mind a DAC-nál megjelenik.
Akinek van rá lehetősége, ne hagyja ki az alkalmat, hogy meghallgassa ezt az összeállítást.
Ha sikerül,és egy ideje már "együtt éltek",kérhetünk egy részletes beszámolót?
- fülelek
- V.I.P.

Hivox Tuning
Szeretettel meghívok minden érdeklődőt e hét szombatján is (dec.12 11-19h) audio termékeim bemutatójára, ahol csupa újdonság lesz hallható.
-új sztereo integrált erősítő
-új dac + fejhallgatóerősítő/előfok
-új háromutas hangsugárzó Seas és SB Acoustic hangszórókból
-új amorf vezetőjű hangszórókábel
és még néhány egyéb érdekesség.
Forrásként tuningolt cd futómű és számítógép szolgál.
Helyszín: Budapest, Podmaniczky utca 37. 1.emelet.
21-es kapucsengő
(a Nyugati pu.-tól 5 perc gyalog)
Hivox Tuning
Szombaton volt szerencsém nekem is részt venni a bemutatón.
Pár órán keresztül lehetőségem volt hallgatni a rendszert, és nagyon elégedett vagyok a hallottakkal.
Ennek hatására döntöttem úgy, hogy beszerzek egyet az erősítőből.
Kifejezetten tetszik az új formavilág, ami mind az erősítőnél, mind a DAC-nál megjelenik.
Akinek van rá lehetősége, ne hagyja ki az alkalmat, hogy meghallgassa ezt az összeállítást.
Hivox Tuning
Megfüleltem én is az új felhozatalt. Csak gratulálni tudok fülelek mesternek a szerzeményeihez.
Nagyon kellemes kiegyenlített hangzás, nincs híján semminek. Bármilyen zenén nagyon sokáig lehet hallgatni.
Ájánlom mindenkinek, hogy tegyen legalább 1 próbát.
Tegnapi nap sikerül fülvégre kapni az újdonságokat. Ezúton is köszönöm a lehetőséget!
Nem csak a fület, de a szemet is kényeztetik az új készülékek! Gratulálok Füleleknek az új készülékekhez, nekem nagyon tetszett az "új" irány!
(Zoli kérésére nem készítettem fényképeket, így képekkel sajnos nem tudok szolgálni)
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9771
Hivox Tuning
Tegnapi nap sikerül fülvégre kapni az újdonságokat. Ezúton is köszönöm a lehetőséget!
Nem csak a fület, de a szemet is kényeztetik az új készülékek! Gratulálok Füleleknek az új készülékekhez, nekem nagyon tetszett az "új" irány!
(Zoli kérésére nem készítettem fényképeket, így képekkel sajnos nem tudok szolgálni)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos