Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox digitál-analóg konverterek
Moderátor: fülelek
Engem is egy Minor fog várni, ha hazaérek. És mivel hallottam már, ezért:
Járatom majd, és írok róla részletesen, ígérem.
Nagyon nyitott hang nagyon olcsón!
Ezért jók a Lupus DAC-ok, nekem évekig a legstabilabb pont volt a rendszeremben. Kb. 2x-sét kell rákölteni, hogy picivel jobb hangot kapj.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 12
Üdv Fülelek!
Néhány hónapja vásároltam tőled egy Lupus Minor dacot, most írnék róla egy rövid véleményt is. Még nagyon drága cd lejátszókkal szemben is sokkal jobban tetszett! Nagyon nyitott hang nagyon olcsón!
Kérjük segítsétek munkánkat a fejlesztésben, töltsétek ki kérdőívünket az alábbi hivatkozáson:
IDE KATTINTVA
A kitöltők között Húsvét előtti pénteken (2014 Április 18.) kisorsolunk egy Alces3 hálózati szűrő-elosztót.
Töltöttem egyet
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Szia.
A Szurikátát nem találtam a honlapodon.Ne keseríts el.
Study
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5106
Kérjük segítsétek munkánkat a fejlesztésben, töltsétek ki kérdőívünket az alábbi hivatkozáson:
IDE KATTINTVA
A kitöltők között Húsvét előtti pénteken (2014 Április 18.) kisorsolunk egy Alces3 hálózati szűrő-elosztót.
Mindenki úgy értékeli a netes kutakodása konklúzióit, ahogy tudja. A Lupus Minorba nem fogjuk beletenni a nagyfelbontású usb panelt, mert nem fér bele rendesen. Majd lesz egy másik dac, amiben benne lesz, persze az ára is más lesz...
Érdekes, mindenki minél olcsóbban, minél több fícsört, minél jobb hangminőségben szeretne.
Ha meg megkapja, akkor: nem lehet jó, mert túl olcsó...
Hát a @@@-om érti ezt.
Lehet kínai cuccosokat hallgatni ócóért, no concept, no warranty, nice face, ordinary sound...
Ejj. Akkor megvárom azt a következő modellt.
Azt gondolom, hogy félre értettük egymást: én megörültem, hogy a Lupus Minor rendelhető USB bemenettel (azóta többször elolvastam a postot, de nem tudom máshogy értelmezni: "Usb bemenet (16bit) +10e, a 24/192usb +25e,"), és a postban szereplő upgrade árakért teljesül az, amit keresek.
Az aszinkron vs nem aszinkron témában pedig igazából diszkussziót akartam indítani, de az valószínűleg egy másik fórumba tartozik.
- fülelek
- V.I.P.
Szakirobi kérdésére adott válaszodat úgy értettem, hogy rendelhető USB bemenettel is. Az aszinkron vagy adaptív kérdésem is erre vonatkozik, ha rendelhető, akkor milyen USB módban működik?
Most egy USB-s fejhallgató erősítő/DAC line outjáról (Fiio E7+L7) hajtom az erősítőt, és tervezem egy "rendes" (RCA kimenetes, rendes tápos) DAC beszerzését, de az az elképzelésem, hogy egyetlen doboz legyen a linuxos media lejátszó és az erősítő között, ezért van szükségem USB bemenetre.
Az aszinkron meg azért tetszik a netes kutakodásom alapján, mert ha jól értem, akkor a jitter probléma nem probléma, vagy nem annyira probléma. Jól gondolom ezt? Érdekel a véleményed a témában!
Üdv!
Mindenki úgy értékeli a netes kutakodása konklúzióit, ahogy tudja. A Lupus Minorba nem fogjuk beletenni a nagyfelbontású usb panelt, mert nem fér bele rendesen. Majd lesz egy másik dac, amiben benne lesz, persze az ára is más lesz...
Érdekes, mindenki minél olcsóbban, minél több fícsört, minél jobb hangminőségben szeretne.
Ha meg megkapja, akkor: nem lehet jó, mert túl olcsó...
Hát a @@@-om érti ezt.
Lehet kínai cuccosokat hallgatni ócóért, no concept, no warranty, nice face, ordinary sound...
A Lupus Minorban nincs usb bemenet, csak spdif, viszont aszinkron működésű, konvertálás nélkül.
Már csak januárra lehet előjegyezni a Lupus Minort, 50e Ft-os áron, az Usb bemenet (16bit) +10e, a 24/192usb +25e, és csak január végére tudjuk elvállalni.
Szakirobi kérdésére adott válaszodat úgy értettem, hogy rendelhető USB bemenettel is. Az aszinkron vagy adaptív kérdésem is erre vonatkozik, ha rendelhető, akkor milyen USB módban működik?
Most egy USB-s fejhallgató erősítő/DAC line outjáról (Fiio E7+L7) hajtom az erősítőt, és tervezem egy "rendes" (RCA kimenetes, rendes tápos) DAC beszerzését, de az az elképzelésem, hogy egyetlen doboz legyen a linuxos media lejátszó és az erősítő között, ezért van szükségem USB bemenetre.
Az aszinkron meg azért tetszik a netes kutakodásom alapján, mert ha jól értem, akkor a jitter probléma nem probléma, vagy nem annyira probléma. Jól gondolom ezt? Érdekel a véleményed a témában!
Üdv!
- fülelek
- V.I.P.
A Lupus Minorban nincs usb bemenet, csak spdif, viszont aszinkron működésű, konvertálás nélkül.
[..]
Aszinkron működésűek a Lupus Minorok?[..]
Nem próbáltuk még a Rapsberryt, ha valakinek lenne ilyen komplett audio forrása, szívesen meghallgatnám...
Az USB-s működési módja még érdekel: aszinkron működésű?
- fülelek
- V.I.P.
Szia Fülelek,
Az USB-s verziókkal kapcsolatban érdeklődöm: Raspberry Pi + USB DAC kombóban gondolkozom.
Aszinkron működésűek a Lupus Minorok?
Linux-szal vagy esetleg konkrétan a Raspberry Pi-jal (RaspBMC, RaspFi) kapcsolatban mik az eddigi tapasztalatok?
Köszönöm!
Nem próbáltuk még a Rapsberryt, ha valakinek lenne ilyen komplett audio forrása, szívesen meghallgatnám...
Szia Fülelek,
Már csak januárra lehet előjegyezni a Lupus Minort, 50e Ft-os áron, az Usb bemenet (16bit) +10e, a 24/192usb +25e, és csak január végére tudjuk elvállalni.
Az USB-s verziókkal kapcsolatban érdeklődöm: Raspberry Pi + USB DAC kombóban gondolkozom.
Aszinkron működésűek a Lupus Minorok?
Linux-szal vagy esetleg konkrétan a Raspberry Pi-jal (RaspBMC, RaspFi) kapcsolatban mik az eddigi tapasztalatok?
Köszönöm!
- fülelek
- V.I.P.
Kedves Fülelek (Zoli) !
Itt kérdezném, hogy mennyibe kerülne ill megoldható-e egy Lupus C MK2 dacon optikai csatlakozót utólag kiépíteni.
Üdv
Stromfeusz
pü megy nemsokára...
- stromfeusz
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Kedves Fülelek (Zoli) !
Itt kérdezném, hogy mennyibe kerülne ill megoldható-e egy Lupus C MK2 dacon optikai csatlakozót utólag kiépíteni.
Üdv
Stromfeusz
pü. ment
köszönöm
- fülelek
- V.I.P.
pü. ment
Kérdezném,hogyan tudom Lupus Junior-om előfokként használni mit kell átállítanom hol és hogyan?Esetleg fotókkal ilusztrálva.
Válaszokat fotókat előre is köszönöm!
- szakirobi
- Nincs visszaút
- Értékelés: 22
Köszönöm.Korrekt az ára
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
Kedves Zoli!
Itt is meg szeretném köszönni a DAC elkészítését, ami tegnap óta nálam zenél.
Osu no seishin!
- fülelek
- V.I.P.
Szia Zoli.
Az lenne a kérdésem,hogy mennyi lenne az Minor ára USB és coax bemenettel?Illetve,hogy meddig érvényes a minorra a bevezetőár?
Üdv:Robi
- szakirobi
- Nincs visszaút
- Értékelés: 22
Nos, itt a legújabb farkas, Lupus Minor névre hallgat. Ebben mind a digitális fogadó csip, mind a dac csip a Wolfson Micro skót cég gyártmánya. (A Linn legdrágább digi készülékeiben is ugyanezt a dac csipet használják). Az analóg kijáratot Analog Devices gyártmányú csip biztosítja igen kis kimeneti impedanciával.
2 bemenete van, a képen mindkettő koaxiális, de lehet kérni optikaival is akár egyik vagy mindkét bemenetet.
Ami rendkívüli ebben a kis farkasban, az a jitter csökkentő képesség, azaz az igen zsenge cd/dvd játszók is szárnyakat kapnak, ha ez a dac van utánuk kötve. Számítógép hangkártyák harmatos minőségű digitális kijáratai is sokat profitálhatnak belőle. Azt nem állítjuk, hogy semmilyen különbség nem lesz futóművek vagy pc digit kijáratok között, de az biztos, hogy a különbség jócskán lecsökken. A nem megfelelő módon számítógépre rögzített zenék nem fognak jobban szólni, mert ott a forrásban van eleve a hiba.
Műszaki adatok:
bemenetek száma 2
bemeneti jelszint SPDIF szabvány szerint
16-24bit felbontás, 32, 44.1, 88.2, 96, 192khz mintavételi frekvencia
max kimeneti szint 1,7V RMS
kimeneti impedancia 22 Ohm
minimális terhelőimpedancia 300 Ohm
frekvenciaátvitel 10Hz-22kHz +0,-1dB
mindennemű nemlineáris torzítás:
(THD,IMD,DIM,stb.) <0,05% 10Hz-20kHz
periodikus saját jitter<50ps
külső tápegység 9VAC biztonsági transzformátor speciális táp összekötőkábellel
a készülék háza alumínium öntvény, epoxy porfestéssel
speciális belső kábelezés
hagyományos analóg tápegység külön dobozban
Bevezető ár: 49.900,-
Szia Zoli.
Az lenne a kérdésem,hogy mennyi lenne az Minor ára USB és coax bemenettel?Illetve,hogy meddig érvényes a minorra a bevezetőár?
Üdv:Robi
- leoneottiz
- V.I.P.
- Értékelés: 643
- fülelek
- V.I.P.
A Lupus C MKII dacban Crystall digit jelet fogadó chip, Wolfson dac chip, passzív digitális szűrőfokozat, Analog Devices analóg csip, többfokozatú tápszűrés, spéci bemeneti és kimeneti kábelezés van, aminek a változtatásával valamennyire utólag is lehet módosítani a hangzáson.