Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox digitál-analóg konverterek
Moderátor: fülelek
Zoli,
korabban irtad DAC forumreszben:
"Az utóbbi években több helyen többször is leírtam már, hogy nem lehet úgy hasonlítgatni sem kábeleket, sem berendezéseket, hogy egy erosítore dugok többféle készüléket/kábelt, és kapcsolgatom a bemeneteket. Tudniillik a bemenetválasztók az összes erosíton (kivéve azt a <0,000001%-ot) úgy muködik, hogy csak a melegpontot kapcsolja, a bemeneti földek meg össze vannak kötve, ráadásul teliföldre, vagy sínre. Ezáltal a tesztelendo készülékek vagy kábelek földje párhuzamosítva van. Naná, hogy ilyenkor egy szimmetrikus összeköttetés jobbnak hallatszik, hiszen a szimmetrikus rendszerben a földben nem folyik áram (legfeljebb nagggyon pici).
Csak úgy lehet hasonlítgatni, hogy kihúzom az egyiket, bedugom a másikat. Tudom, kényelmesebb a másik módszer, csak teljesen hibás. "
en ugy kepzeltem, hogy DAC-ot igy probalok ki: CD analog RCA-kkal erösitö egyik bemenetere kötve, CD digit kimenete DAC-ra es DAC kimenete egy masik erösitöbemenetre. Igy barmikor gyors, tetszöleges atkapcsolas lehet, mert en ill. szerintem igy tudok egyfajta különbseget legjobban erzekelni.
A fenti miatt ezt nem javaslod ? hanem ?
üdv,
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5130
Köszi szépen!
Annyira nem vált be az akku, hogy a későbbi modellekben is megmaradjon?
Két ok miatt hagytuk abba az akkus dacokat. Az egyik, hogy jónéhány felhasználó egyszerűen nem ügyelt arra, hogy a töltő ne csak be legyen dugva valahová, hanem még hálózati tápot is kapjon, így hamar tönkrement az akkumulátor. A másik ok, hogy az újabb dacokban többféle tápfeszültség van, ezért több akkumulátor kellene bele, szóval macerás, nehéz és drága. Nem igaz, hogy az akkumulátoros táplálás sokkal jobb lenne, mint a hálózati, mindegyiknek van előnye és hátránya egyaránt.
A Lupus C MKIII külső tápja csak transzformátor, az 7 különböző tápfeszültséget a dac dobozban levő elektronika állítja elő.
Az első Lupus C-ben 12V/1,2Ah akku van, Crystall csipek vannak benne, nincs semmilyen analóg elektronika a végén, csak passzív szűrő.
Köszi szépen!
Annyira nem vált be az akku, hogy a későbbi modellekben is megmaradjon?
Egreat R2A mod, Audio Alchemy DAC in the Box mod, Achtung Audio 5 wire Ag litze, Musical Fidelity E10 mod, Alisca Orange Black Line, Sonus Faber Electa
- fülelek
- V.I.P.
Kérdezném a szakértőket, hogy az akkus Lupus C-ben hány voltos az akku?
Valamint, ha publikus, akkor milyen receiver és DAC chip van benne?
Az első Lupus C-ben 12V/1,2Ah akku van, Crystall csipek vannak benne, nincs semmilyen analóg elektronika a végén, csak passzív szűrő.
Kérdezném a szakértőket, hogy az akkus Lupus C-ben hány voltos az akku?
Valamint, ha publikus, akkor milyen receiver és DAC chip van benne?
Egreat R2A mod, Audio Alchemy DAC in the Box mod, Achtung Audio 5 wire Ag litze, Musical Fidelity E10 mod, Alisca Orange Black Line, Sonus Faber Electa
Miként tudom kivitelezni, hogy a PC-ről sztereó jelet juttassak egy sztereó erősítőre (természetesen egy DAC-on keresztül) s lehetőség szerint a PC-ről a többcsatornás hangok is eljussanak egy házimozi erősítőre. A hangkártyának egy spdif kimenete van. Megoldható ez a PC-ről érkező 1 kábellel, s valamelyik létező Hivox DAC segítségével (mint egy elosztó...), vagy a DAC-on eleve nem megy át a többcsatornás jel (még digitális érintetlen úton sem), s ezért a PC-ről valahogy két kábellel kell megoldanom (két kimenetet) a kétféle forrás kezelését?
Esetleg úgy, hogy PC-ről USB-n a sztereó jel a DAC-ba? Van olyan DAC, aminek USB bemenete van? Vagy kell egy USB -> SPDIF eszköz is?
Valamint a másik kérdésem az lenne, hogy olvastam a Lupus MKIII+ ban van jittercsökkentés a CD lejátszókhoz. Erre a bemenetre hülyeség rákötni a PC spdif kimenetét?
DAC kétcsatornás, azon nem megy át az x.1.
Vagy külön HDMI kábellel is összekötöd a PC-t a mozierősítővel, amennnyiben minkettőn van HDMI ki/bemenet, vagy amit írtál megoldás: spdif kimenet mozihoz és USB egy USB-s DAC-ba vagy USB/koax transzportra. Zolinak mindkettőre van megoldása.
Van nálam egy prototípus az mk3+-ba épített jittercsökkentő külső, dobozos változatából (koax ki és bemenet + táp). Mint kiderült kezeli a 24/192-es jelet is akár -tehát nem csak CD felbontást- és rendkívül hatékonyan csökkenti a jittert. (DAC oldalra dugva jobb eredményt adott, mint a CD kimenetébe, ebből látszik, hogy még a koaxkábelen létrejövő jitterre is hatással van)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sziasztok,
Lehet tök alapvető badarságokat fogok kérdezni, de szeretném, ha segítenétek eligazodnom, keresem ugyanis a legegyszerűbb megoldást.
Miként tudom kivitelezni, hogy a PC-ről sztereó jelet juttassak egy sztereó erősítőre (természetesen egy DAC-on keresztül) s lehetőség szerint a PC-ről a többcsatornás hangok is eljussanak egy házimozi erősítőre. A hangkártyának egy spdif kimenete van. Megoldható ez a PC-ről érkező 1 kábellel, s valamelyik létező Hivox DAC segítségével (mint egy elosztó...), vagy a DAC-on eleve nem megy át a többcsatornás jel (még digitális érintetlen úton sem), s ezért a PC-ről valahogy két kábellel kell megoldanom (két kimenetet) a kétféle forrás kezelését?
Esetleg úgy, hogy PC-ről USB-n a sztereó jel a DAC-ba? Van olyan DAC, aminek USB bemenete van? Vagy kell egy USB -> SPDIF eszköz is?
Valamint a másik kérdésem az lenne, hogy olvastam a Lupus MKIII+ ban van jittercsökkentés a CD lejátszókhoz. Erre a bemenetre hülyeség rákötni a PC spdif kimenetét?
Köszönöm!
Bár nem pont ebbe a topikba tartozik, de jelenleg nincs más hely, ahol megszellőztethetném új (vad)állatunk vajúdását: egy olyan füleserősítő készül, ami számítógéphez csatlakoztatva, tápját onnan merítve (persze alapos szűrés/kondícionálás után) lényegesen jobb minőséget továbbít a fejhallgató felé, mint amit bármelyik számítógép produkál. Bubo Micropenis lesz a neve, és igazán baráti (Gábor) Áron lehet majd hozzájutni ezekben a zivataros történelmi időkben. Lesz rajta egy 3,5mm jack aljzat bemenet, egy 3,5mm jack kimenet, és egy usb csati a táphoz.
Adjuk hozzá az analóg összekötő kábelt is, az élmény remélem, minden érdeklődőt lehengerel majd.
A készülékház alumínium öntvény, a hangerőszabályzó potméter Alps, szénszálas kábelezés, Analog Devices műveleti erősítők, Wima kondik, meg ami még szem-szájnak ingere... Ha valakinek van épeszű javaslata ezügyben, szívesen fogadjuk.
Szia Zoli,
A fenti ötletedből alakul már valami?
- fülelek
- V.I.P.
Kérdés:
Ugye a jitter gyakorlatilag azért rossz nekünk, mert a DAC a nem ideális jelalak miatt összekeverheti a 0-kat és az 1-eseket, ami által módosul az analóg jel. A képeken látható javulás ezen javít egyáltalán? Nekem nem úgy tűnik. Jobban néz ki kb.
A 0 és 1 nincs összekeverve, csak nem mindig a megfelelő időpontban jönnek - ez az átalakítóban már egyfajta torzításként jelentkezik, amitől fárasztóvá válik a zenehallgatás, különösen közepes -vagy annál nagyobb hangerőn.
- fülelek
- V.I.P.
Van egy régebbi Lupus S típusú dac-om.
Most először próbáltam beledugni optikai csatlakozót, de sajnos nem sikerült.
Nem kattan bele és kissé mozog is a csatlakozó azthiszem.
Nem létfontosságú az optikai csatlakozó, mert ki tudom kerülni a tv-n kersztül, de örülnék ha működne és nem kellene a tv-t beleiktatnom.
Milyen lehetőségeim vannak? Ki tudja ezt nekem megnézni? Hova vigyem?
Köszönettel
Ha rossz helyre írtam akkor bocsánat és töröljétek majd a hozzászólásomat.
Jó helyre írtál, és természetesen megnézzük, mi a probléma.
Hívjál fel a részletek végett...(06209789791)
Az SPDIF jitter csökkentés sok esetben nagyon észrevehetően tudja javítani a DAC-ba bemenő digitális jel minőségét:
Digitális jel az SPDIF galvanikus leválasztó és jitter csökkentő előtt:
Ugyan ez a jel a jitter csökkentő után:
Kérdés:
Ugye a jitter gyakorlatilag azért rossz nekünk, mert a DAC a nem ideális jelalak miatt összekeverheti a 0-kat és az 1-eseket, ami által módosul az analóg jel. A képeken látható javulás ezen javít egyáltalán? Nekem nem úgy tűnik. Jobban néz ki kb.
Bocs, egy kérdés: az optikai (toslink)kábelek végein szokott lenni egy kis műanyag védősapka. Ezt levetted, mielőtt bedugtad a kábelt?
Természetesen azt levettem
A másik felét bedugtam a másik eszközbe és látom a pirosat.
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 168
Bocs, egy kérdés: az optikai (toslink)kábelek végein szokott lenni egy kis műanyag védősapka. Ezt levetted, mielőtt bedugtad a kábelt?
Nem létfontosságú az optikai csatlakozó, mert ki tudom kerülni a tv-n kersztül, de örülnék ha működne és nem kellene a tv-t beleiktatnom.
Milyen lehetőségeim vannak? Ki tudja ezt nekem megnézni? Hova vigyem?
Köszönettel
Ha rossz helyre írtam akkor bocsánat és töröljétek majd a hozzászólásomat.
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
A lentiekkel csak azt akartam alátámasztani, hogy biztos lenne piaca egy hiVOX gyártmányú jitter csökkentőnek
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
Az SPDIF jitter csökkentés sok esetben nagyon észrevehetően tudja javítani a DAC-ba bemenő digitális jel minőségét:
Digitális jel az SPDIF galvanikus leválasztó és jitter csökkentő előtt:
Ugyan ez a jel a jitter csökkentő után:
- fülelek
- V.I.P.
Igencsak a Lupus C MKIII+
Az a jittercsökkentés sztem igen jól jöhet a számítógép - USB/SPDIF transzport felől jövő jelnek is (sőt sokan úgy vélekednek, hogy a PCs zenehallgatás Nagyon rászorul).
Érdemes lehet majd kipróbálni a nem HD képes bemenetet ilyenre? Vagy a cd/dvd játszókhoz illesztés miatt nem lesz olyan hatékony?
Sokféle jitter létezik, van, amit lehet javítani, és van, amit nem. A nem HD képes bemenetre természetesen rá lehet akasztani a pc hangkártya spdif vagy az usb/spdif átalakító kijáratát is -hiszen azonos illesztési szabvánnyal rendelkeznek. Többféle bajt megszüntet, de nem mindent. Szóba került, hogy önálló készülékként is készítsük (spdif be-spdif ki + táp bemenet) picike dobozkában is elférne, de valahogy muszáj tápot adni neki, ez nem passzív, hanem aktív eszköz. Na majd meglátjuk...
Az igazi farkasokat nem gyártják, hanem tenyésztik
Megelőztél. Szerintem is szép ez az állatosdi, következetes a nyelvhasználat.
Így már világos
A dobozzal kapcsolatban lenne egy megjegyzésem: szerintem a "Carefully handcrafted in Hungary" kifejezés pontosabb lenne mint a "Bred carefully in Hungary".
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem."
A dobozzal kapcsolatban lenne egy megjegyzésem: szerintem a "Carefully handcrafted in Hungary" kifejezés pontosabb lenne mint a "Bred carefully in Hungary".
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 146
Lesz némi változás a Lupus C MKIII dacnál. Mivel nem alapvető, ezért nem változtatunk az elnevezésen. Az eddigi három bemenet közül kettő koaxiális és egy optikai volt. Ez megmarad, de az egyik bemenet kifejezetten a cd és dvd játszókhoz lesz illesztve, a másik koaxiális bemenet pedig a számítógépes HD anyagokhoz (High Definition Audio). Az optikai bemenet is fogadja majd a 24 bites, max 192kHz mintavételezésű jeleket. A nagy csavar a változásban az, hogy a cd/dvd bemeneten lesz egy külön jitter csökkentő áramkör, ami kb. egy nyolcadára csökkenti a beérkező jelek "remegését". Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy evvel a készülékkel a leggyengébb cd és dvd játszók is kiválóan fognak szólni. akár bármilyen tuning nélkül!
Persze némi ár kiigazítással is kell számolni, de remélem, nem lesz jelentős.
Az új széria első darabjai március első hetében készülnek el.
Igencsak a Lupus C MKIII+
Az a jittercsökkentés sztem igen jól jöhet a számítógép - USB/SPDIF transzport felől jövő jelnek is (sőt sokan úgy vélekednek, hogy a PCs zenehallgatás Nagyon rászorul).
Érdemes lehet majd kipróbálni a nem HD képes bemenetet ilyenre? Vagy a cd/dvd játszókhoz illesztés miatt nem lesz olyan hatékony?
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
Kedves hiVOX!
Köszönöm a mai beszélgetést (a Népligeti autóbusz megállónál). Nagyon érdekel a Lupus MKIII+, így ha majd eladásban lesz, szeretném kipróbálni az átalakított Dune-vel, és nagyon valószínű, hogy vevő leszek 1 példányra.
- fülelek
- V.I.P.
Ugyanakkora a doboz, mint a Lupus C MKIII-nak, csak átterveztük a nyomtatott áramkört, hogy ráférjen az új fícsör
Ja, és megfogadtuk a tanácsot: Lupus C MKIII+ az új változat. Ebben az évben már nem fog tovább változni Árat majd az első sorozat megjelenésekor mondok.
Nem építünk bele utólag semmit a dacokba (nincs bennük elég szabad hely)
Ez azt jelenti hogy nagyobb dobozba kerül az új változat?