Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok!

Fülelek!

Orion HS500-ból lehet jó hangfalat csinálni?

Attól függ, hol húzod meg a "jó" határvonalát.
Szerintem nem lehet, én nem vállalom el.

mercedes13
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: mercedes13 »

Sziasztok!

Fülelek!

Orion HS500-ból lehet jó hangfalat csinálni?
Zene: Odroid C1+ - Volumio - PCM5102 Dac, Sony CDP-950 (tuning), Huye Baby erősítő; JPW AP2

tomj
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: tomj »

Elérhetőségeink Telefon: 06-20-97-89-791
Telefon készülékjavítás ügyben: 06-70-50-40-461
E-mail címünk: hivoxmail(kukac)gmail.com<br Fórumos elérhetőség: Az AVX fórumán hiVOX topic alatt (link)
http://hivox.hu/hun_...u_kapcsolat.htm

Köszöm, akkor majd hétfőn csörgök is . Ja még annyi kérdésem lenne, hogy általában meddig szokott tartani a műtét és kórházi ellátás?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: AVX »

Az ár versenyképesnek tűnik, már csak egy cím kell hogy hová lehet vinni majd a drágákat

Elérhetőségeink Telefon: 06-20-97-89-791
Telefon készülékjavítás ügyben: 06-70-50-40-461
E-mail címünk: hivoxmail(kukac)gmail.com<br Fórumos elérhetőség: Az AVX fórumán hiVOX topic alatt (link)
http://hivox.hu/hun_...u_kapcsolat.htm

Errtu
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Errtu »

Az ár versenyképesnek tűnik, már csak egy cím kell hogy hová lehet vinni majd a drágákat

Az nekem is jó lenne
Küldtem emilt is.

tomj
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hivox Tuning

I--------------I ennyit!
Meglátjuk, mit tehetünk az ügy érdekében. Eddig még senki sem mondta, hogy nem hall semmit, vagy rosszabb lett, de ha így hallod majd, legfeljebb nem mész a kasszához:)
Árat pontosan nehéz előre megmondani, sacc/kb. 8-10e/db.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

I--------------I ennyit!
Meglátjuk, mit tehetünk az ügy érdekében. Eddig még senki sem mondta, hogy nem hall semmit, vagy rosszabb lett, de ha így hallod majd, legfeljebb nem mész a kasszához:)
Árat pontosan nehéz előre megmondani, sacc/kb. 8-10e/db.

tomj
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hivox Tuning

Származásilag csak félig vagyok Láma )). DE azt ne mutasd meg, mert az 18 éven felüli kép, gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott ).

JÓ, akkor azt kérdezném, hogy mit tudnánk akkor kihozni még a poklokból és hogy mennyit kellene ezért a pénztárnál hagyni?

Természetesen nem poklokból (ez a Freud) hanem a Polkokból

tomj
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hivox Tuning

Mindenesetre vigyázz a fejedre, mert csak egy van belőle!

Származásilag csak félig vagyok Láma )). DE azt ne mutasd meg, mert az 18 éven felüli kép, gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott ).

JÓ, akkor azt kérdezném, hogy mit tudnánk akkor kihozni még a poklokból és hogy mennyit kellene ezért a pénztárnál hagyni?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Tudom, ez szokott lenni a standard válasz. Ehhez képest a valóság, van teste a hangoknak jelenleg is, bár lehetne több, továbbá szolgál itt egy Velodyne cht-10-es mélynyomó illetve egy onkyo 709 házimozi erősítő elég jó párosításokat sikerült így kialakítani. Természetesen a jó sosem elég ha lehet jobb.)
Továbbá a kis szoba elméletet ott is egy kicsit sántítónak érzem, mert akkor mire találták ki a polc sugárzókat? Akinek nagyobb helyen van a rendszere, az ugye rögtön álló hangfalat vesz. A régebbi hifi rendszeremnek is volt kellő mennyiségű alsó hangja. Nem döngő dongó mélyekre gondolok itt hanem formált pontos határozott "ütésekre". Én úgy érzem hogy nem várok el lehetetlent a rendszertől vagy a mostani hangfalak ha polc sugárzók ennyire sz**ok? Hogy is van akkor ez? Meg ugye azt is szokták mondani hogy a nagyobb tereket nehezebb behangosítani. Milliomoséknál általában ha van külön házimozi szoba azok sem szoktak hatalmas hodályok lenni... Bár én félig láma vagyok a kérdésben ezek azért szöget ütnek a fejembe

Mindenesetre vigyázz a fejedre, mert csak egy van belőle!

tomj
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hivox Tuning

Egy megfelelő tuning jócskán javítana a kérdéses hangsugárzón, de az általad megadott pontos célt nem fogja megvalósítani... Kis doboz, kis membránfelület, kis szoba, fal melletti dobozok...feltehetőleg a másik falnál ülsz...hiszen kicsi a szoba... szerintem talán egy jó fejhallgató+fejhallgató-erősítő az igazi 'tuning' megoldás.

Tudom, ez szokott lenni a standard válasz. Ehhez képest a valóság, van teste a hangoknak jelenleg is, bár lehetne több, továbbá szolgál itt egy Velodyne cht-10-es mélynyomó illetve egy onkyo 709 házimozi erősítő elég jó párosításokat sikerült így kialakítani. Természetesen a jó sosem elég ha lehet jobb.)
Továbbá a kis szoba elméletet ott is egy kicsit sántítónak érzem, mert akkor mire találták ki a polc sugárzókat? Akinek nagyobb helyen van a rendszere, az ugye rögtön álló hangfalat vesz. A régebbi hifi rendszeremnek is volt kellő mennyiségű alsó hangja. Nem döngő dongó mélyekre gondolok itt hanem formált pontos határozott "ütésekre". Én úgy érzem hogy nem várok el lehetetlent a rendszertől vagy a mostani hangfalak ha polc sugárzók ennyire sz**ok? Hogy is van akkor ez? Meg ugye azt is szokták mondani hogy a nagyobb tereket nehezebb behangosítani. Milliomoséknál általában ha van külön házimozi szoba azok sem szoktak hatalmas hodályok lenni... Bár én félig láma vagyok a kérdésben ezek azért szöget ütnek a fejembe

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy Polk audio RTi hangfal szettem (RTi 6-osok elől cs2 középen és Rti4 hátul). Azért polc sugárzók mert csak ezek férnek el egy 6 nm szobában). Olyan kérdésem lenne, hogy érdemes -e tuningoltatni az RTi 6-osokat illetve a centert. A cél az lenne, hogy a magas tartomány értékeinek megtartásával valamivel testesebb, határozottabb mély hangokat lehessen előcsalni belőlük (természetesen a körülményekhez képest:) Nem rossz így sem, de ha ezt lehetne fokozni, akkor jó lenne...

Egy megfelelő tuning jócskán javítana a kérdéses hangsugárzón, de az általad megadott pontos célt nem fogja megvalósítani... Kis doboz, kis membránfelület, kis szoba, fal melletti dobozok...feltehetőleg a másik falnál ülsz...hiszen kicsi a szoba... szerintem talán egy jó fejhallgató+fejhallgató-erősítő az igazi 'tuning' megoldás.

tomj
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hivox Tuning

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy Polk audio RTi hangfal szettem (RTi 6-osok elől cs2 középen és Rti4 hátul). Azért polc sugárzók mert csak ezek férnek el egy 6 nm szobában). Olyan kérdésem lenne, hogy érdemes -e tuningoltatni az RTi 6-osokat illetve a centert. A cél az lenne, hogy a magas tartomány értékeinek megtartásával valamivel testesebb, határozottabb mély hangokat lehessen előcsalni belőlük (természetesen a körülményekhez képest:) Nem rossz így sem, de ha ezt lehetne fokozni, akkor jó lenne...

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Miért mindenáron polcsugárzót akarsz center helyett használni?

Van centersugárzó ebben a családban, de valahogy jobban tetszik, ha tökéletesen egyforma mind a három hangsugárzó a frontoldalon. Néha mozizás közben (ha sikerül valami színvonal alatti filmbe botlanom) mániákusan figyelem a center és a front közti hangszínt.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Tervben van, de még odébb. Azt hiszem lemondok a "dupla centerről". Szimplán bekötök egy polcsugárzót (olyat mint a frontjaim), és megbékélek a nem túl szép látvánnyal. Mégis csak a hang a lényeg..

De nincs az adott hangdoboz-családban centersugárzó? Miért mindenáron polcsugárzót akarsz center helyett használni?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

próbálj ki egy Alcest!

Tervben van, de még odébb. Azt hiszem lemondok a "dupla centerről". Szimplán bekötök egy polcsugárzót (olyat mint a frontjaim), és megbékélek a nem túl szép látvánnyal. Mégis csak a hang a lényeg..

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Ha szeretnéd a minél élethűbb mozi (és persze zene) megszólalást, próbálj ki egy Alcest! Annyi embernek bevált, lehet, hogy neked is? Sokkal olcsóbb, mint kicserélni bármelyik komponensedet egy annyival jobbra...
És ha mégsem érzed úgy, hogy hűha, hát visszaküldöd, buktál egy nagy adag fagylaltot a postán(esetleg)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Sziasztok!
Itt teszem fel kérdésem, mert a hozzászólók többségében megbízom. Ha centersugárzó helyett 2 darab polcsugárzót kötnék az erősítőre, mire érdemes figyelni?? Pontosabban hogy kössem őket össze a minél jobb minőség elérése érdekében??
Ilyen dobozokat szeretnék bekötni:
http://kepfeltoltes.hu/120227/IMG_2592_ ... es.hu_.jpg

A cél, a házimozinál a minél egyformább front hangzás.

Nem ajánlom a két doboz használatát, mert a magas hangsugárzók egymástól való távolsága miatt hallható kioltások és kiemelések lesznek, amivel nem lehet mit kezdeni. EGY center kell, arra jó a doboz, ha egy embör nézi a mozit, akkor akárhogy el lehet helyezni, ha több, akkor lehetőleg függőlegesen.
Persze ha jó távolról nézzük/hallgatjuk (>5m), akkor jöhet a két doboz...
Véleményem szerint a center sugárzó legfontosabb tulajdonsága a 200-5000Hz közötti tartomány minél egyenletesebb és minél kisebb torzítással járó lesugárzása.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Sziasztok!
Itt teszem fel kérdésem, mert a hozzászólók többségében megbízom. Ha centersugárzó helyett 2 darab polcsugárzót kötnék az erősítőre, mire érdemes figyelni?? Pontosabban hogy kössem őket össze a minél jobb minőség elérése érdekében??
Ilyen dobozokat szeretnék bekötni:
http://kepfeltoltes.hu/120227/IMG_2592_ ... es.hu_.jpg

A cél, a házimozinál a minél egyformább front hangzás.

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A fakorongokban van bemélyedés, vagy a acsapágygolyó simán alá van rakva, és a súly tartja a helyén?
Ezt nekem is ki kellene próbálnom...

Furat van a korong közepén. Oda ül be a golyó, ami nálam üveg volt. Be lehet rögzíteni egy lehelletnyi "szilóval" ,de megmarad anélkül is. Érdekes, de nem keményedett fel a hang, viszont azóta képtelenség "megugrasztani" az olvasófejet. Lehet azután kisérletezni egyéb elemekkel is, a variácok lehetősége végtelen. Én egy velem egyidős kínai építőjátékból szedegettem ki ezeket. Megfotóztam neked közelebbről.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 162

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: hubee »

Na ez jó kérdés, nálam még csak a pelyvás párna fordult meg, de lehet, hogy a szemes is jó lenne, a kölesről meg fogalmam sincs, évente egyszer szoktunk köleskását enni némi liba futóművek kíséretében.

Köszönöm! Ez alapján indulok neki.

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: switch »

Teljes mértékben osztom a véleményedet. Az én Technics SL-PS670A CD-játszómból is remekművet faragott Zoli. Igaz, hogy a Marantznál "kommerszebb" készülék de állítólag kíváló alapanyag a tuninghoz. Teljesen eltűnt a Technics-re jellemző lágy, kicsit mélyforszírozó, magashiányos, mosott jelleg. Lupus DAC-kal együtt hallgatva valóban több kategóriányi az élményfaktor megugrása. Van itthon pár CD-játszóm, többek között Pioneer PD-S901, Arcam alpha 7SE de egyik sem okoz olyan élményt, mint a "műtött" Technics.

A fakorongokban van bemélyedés, vagy a acsapágygolyó simán alá van rakva, és a súly tartja a helyén?
Ezt nekem is ki kellene próbálnom...
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

Tibics
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 41

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Tibics »

Szia

Dali Ikon tuningolással lehet kategóriát lepni felfelé, mennyire jó tuningalap? A Conceptet volt szeretném hallani tuningotokkal, az nagyon tetszett, igaz a gyári Ikont nem verte.

Na ez jó kérdés, nálam még csak a pelyvás párna fordult meg, de lehet, hogy a szemes is jó lenne, a kölesről meg fogalmam sincs, évente egyszer szoktunk köleskását enni némi liba futóművek kíséretében.

TIBICS

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

sziasztok kb mennyibe lenne egy Rotel Ra-935Bx-nek a teljes tuningja.valaki csináltatott ilyet?

Többféle verziója létezik a tuningnak, erről mailben tudok felhomályosítást adni. (hivoxmailqkatzgémélpontkom)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

A tönköly pelyvályával jobb tölteni a párnákat, vagy szemes tönkölybúzával ? (mindkettő beszerezhető)

Kölest próbált már valaki párnába tölteni ?

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”