Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

Tommyboy200
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Tommyboy200 »

Üdv!

Érdeklődnék afelöl ,hogy egy DALI Concept 6 hangfalat érdemes lenne HIVOX tuningon átengedni. Érezhető e a javulás ill. mennyibe kerülne a tuning?
Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: T

Back Rear: DALI Concept 2
Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR3009
Front: DALI Concept 6
Center: DALI Concept Center
Rear: DALI Concept 1
Sub: DALI Concept SUB
Banándugó: Nakamichi
Állvány: Söund Arts
Megjelenítő: Samsung UE40D6500
NAS: QNAP-269Pro

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5158

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ha helyszínen kell mérni, szólj privában jó előre, mert ugyancsak be van osztva az időm nyáron...

komi77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: komi77 »

Szia!

Nemakarok beleokoskodni de polarítás helyesen van bekötve a doboz?
(lehet hogy a dobozban van felcserélve a polarítás)

Helló! Köszi az észrevételt! Próbálkoztam már polaritás cserével, kábel tuninggal, miegyébbel - hosszú lenne a lista mivel. Sajnos semmi nem vált be. Máshol ugyanez a cucc úgy szólt, ahogy a nagy könyvben le van írva. Be kellett látnom a sok véleményezőnek igaza van, azaz szobaakusztikai problémák okozzák a kellemetlen hangzást. Egy viszonylag hozzáértőbb fórumtársunk, akivel rengeteget beszélek a problémákról, kapásból úgy kezdte, hogy ekkora térben laminált padló és járólap keveréke már eleve leront mindent - még ha csúcs cuccokat raknék be akkor is. Még a padlószőnyeg kérdés sem hozott jelentős javulást. Valószínüleg maradok a beméréses lehetőségnél, esetleges akusztikai kiegészítők elhelyezésénél.

Üdv: komi77

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: memme »

Szia!

Nemakarok beleokoskodni de polarítás helyesen van bekötve a doboz?
(lehet hogy a dobozban van felcserélve a polarítás)

komi77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hivox Tuning

Ilyen méretekkel nem számol egyik programom sem, marad a helyszíni mérés -hacsak nem vagy nagyon messze...

Köszönöm a gyors választ! Sajnálom, hogy nem számolnak az esetemmel a programok! A méréses lehetőséget átgondolom - leginkább idő kérdése.

Üdv: komi77

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Ilyen méretekkel nem számol egyik programom sem, marad a helyszíni mérés -hacsak nem vagy nagyon messze...

komi77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hivox Tuning

Most láttam csak kérdésedet, holnap kiszámolom, és megírom ide.

Előre is köszönöm!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Kedves Fülelek!

Joe77 barátomnak adott gyakorlati tanácsod sikerén felbuzdúlva én is szeretnék segítséget kérni Tőled! Az én szobám méretei: h9,6m x sz4,1m x m2,65m. A hangfalak hosszanti irányban vannak elhelyezve. A lehallgató helyiség (nappali-konyha) hosszának (9,6m) a felén van a hallgatási pozíció. Gyakorlatilag eddig nappali, utána konyha - egy nagy egybenyitott tér az egész. A fő problémám az, hogy akárhogy is helyezem el a hangfalakat nincs teste/mélye a zenének. Túlforszírozza a magasakat, felsőközepet, olyan szinten, hogy az már idegesítő. Próbáltam keresztbe fordítani a rendszert, így megjöttek a mélyek, viszont ez meg a szoba használhatósága miatt nem maradhatott. Egyébként a rendszert hallottam más "jobb" akusztikai környezetben is és semmi nem hiányzott - sőt néha már sok is volt a mély. Próbálkoztam már sok mindennel, de nem igazán jött be semmi.
Kérlek, ha tudsz segíts nekem, hogyan helyezzem el a rendszert, hogy élvezhető legyen!

Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm! Üdv: komi77

Most láttam csak kérdésedet, holnap kiszámolom, és megírom ide.

komi77
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hivox Tuning

Kedves Fülelek!

Joe77 barátomnak adott gyakorlati tanácsod sikerén felbuzdúlva én is szeretnék segítséget kérni Tőled! Az én szobám méretei: h9,6m x sz4,1m x m2,65m. A hangfalak hosszanti irányban vannak elhelyezve. A lehallgató helyiség (nappali-konyha) hosszának (9,6m) a felén van a hallgatási pozíció. Gyakorlatilag eddig nappali, utána konyha - egy nagy egybenyitott tér az egész. A fő problémám az, hogy akárhogy is helyezem el a hangfalakat nincs teste/mélye a zenének. Túlforszírozza a magasakat, felsőközepet, olyan szinten, hogy az már idegesítő. Próbáltam keresztbe fordítani a rendszert, így megjöttek a mélyek, viszont ez meg a szoba használhatósága miatt nem maradhatott. Egyébként a rendszert hallottam más "jobb" akusztikai környezetben is és semmi nem hiányzott - sőt néha már sok is volt a mély. Próbálkoztam már sok mindennel, de nem igazán jött be semmi.
Kérlek, ha tudsz segíts nekem, hogyan helyezzem el a rendszert, hogy élvezhető legyen!

Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm! Üdv: komi77

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15
Kapcsolat:

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: JOE77 »

Nos, nem egyszerű eset, elég rossz arányai vannak a szobádnak.
Ezt próbáld ki: hosszanti hallgatás, a hangdobozok mélyhangszóró síkja a hátsó faltól 125cm, az oldalfaltól való távolság 62cm (a hangdoboz középvonalától mérve), a hallgatási hely a hátsó faltól 335cm. Az oldalfalakra feltétlen kell elnyelés a tükrözési pontokra, ehhez megfelel egy 4-10cm vastag habszivacs tábla is, ami 100-140 magas és 50-70cm széles. A kimért helyet hallgatás közben lehet egy kicsit változtatni, de csak annyira, hogy alapvetően ne változzon a mély hangok aránya. A tologatásnál az oldalsó elnyelő elemeket is arrébb kell rakni, különben a zavarosodó közép/magas tartomány alapvetően befolyásolja a hangminőséget, és ezáltal a mély hangok megítélését is.
Ha nem válik be sehogysem, vagy lakberendezési szempontból (FTF)nem kivitelezhető az elhelyezés, akkor marad a bemérés a helyszínen. Ha gond a hangsugárzó folyamatos elhelyezése, akkor megoldás a guruló lapra való elhelyezés, háttérzene, vagy csend esetén a dobozokat hátragurítjuk, zenehallgatáskor meg előre az ideális helyére. Ugyanez vonatkozik a hallgatási helyre is.
Kellemes hétvégi méricskélést és tologatást!

Köszönöm szépen! Nagyjából ilyen beállítást használok, igen valóban problémás a szobám! Meg fogom próbálni a pontos beállítást is, mert valahogy semmi nem akar rendesen szólni! Ráadásul most még hangfalcsere is következik majd valamikor!

Üdvözlettel!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Ok! Köszönöm

Nos, nem egyszerű eset, elég rossz arányai vannak a szobádnak.
Ezt próbáld ki: hosszanti hallgatás, a hangdobozok mélyhangszóró síkja a hátsó faltól 125cm, az oldalfaltól való távolság 62cm (a hangdoboz középvonalától mérve), a hallgatási hely a hátsó faltól 335cm. Az oldalfalakra feltétlen kell elnyelés a tükrözési pontokra, ehhez megfelel egy 4-10cm vastag habszivacs tábla is, ami 100-140 magas és 50-70cm széles. A kimért helyet hallgatás közben lehet egy kicsit változtatni, de csak annyira, hogy alapvetően ne változzon a mély hangok aránya. A tologatásnál az oldalsó elnyelő elemeket is arrébb kell rakni, különben a zavarosodó közép/magas tartomány alapvetően befolyásolja a hangminőséget, és ezáltal a mély hangok megítélését is.
Ha nem válik be sehogysem, vagy lakberendezési szempontból (FTF)nem kivitelezhető az elhelyezés, akkor marad a bemérés a helyszínen. Ha gond a hangsugárzó folyamatos elhelyezése, akkor megoldás a guruló lapra való elhelyezés, háttérzene, vagy csend esetén a dobozokat hátragurítjuk, zenehallgatáskor meg előre az ideális helyére. Ugyanez vonatkozik a hallgatási helyre is.
Kellemes hétvégi méricskélést és tologatást!

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Hivox Tuning

kis türelem, holnap elküldöm a célszerű lehetséges beállításokat.

Ok! Köszönöm

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Egy hasonló eset van nálam, ill. helység, kérnék szépen én is egy ugyanilyen beállítási tippet! Szobaméret a következő:7mx3.4mx2.65m
Köszönöm!

Üdvözlettel

kis türelem, holnap elküldöm a célszerű lehetséges beállításokat.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

1 hét alatt 95%-ban bejáratódik, a mélyhangszóró felfüggesztése változik, a mély hangok is ennek megfelelően.
Hallgasd minél többet közepes hangerőn. Tessék szíves lenni a hangszórókábel és az erősítő csatlakozókat alaposan megtisztítani.

Effkuge
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Effkuge »

Ma megérkezett a vadiúj Sound Art W2 hiVOX tuninggal.
Nem tudom, előtte milyen hangja volt(még be kell járatni), de tetszik amit hallok

Köszönöm!

Tomkat
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Tomkat »

Sub kábelcsere érhet valamit? Mert a gyári kábel nem valami bizalomgerjesztő, mint úgy általában...

JOE77
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Hivox Tuning

A szoba mérete 6.9x4.45x2.8 a hangsugárzók a hosszanti fal mentén, attól kb. 0.75m-re, egymástól 2.7m-re vannak. Állódobozok Jm-lab Cobalt 816s.
Ez a hallgatási pozíció vált be eddig a legjobban (a szoba csillapítatlanságát leszámítva). M.T.

Egy hasonló eset van nálam, ill. helység, kérnék szépen én is egy ugyanilyen beállítási tippet! Szobaméret a következő:7mx3.4mx2.65m
Köszönöm!

Üdvözlettel

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: hubee »

Ne süllyedjen le a hiVOX tuning topic!
Úgy tudom Szabó Zoltán továbbra is várja a kedves vevőket! Ha nem itt a fórumon, akkor a weboldalán megadott elérhetőségen kereshetitek!

makszimov
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: makszimov »

Hello Zoli!

Ma azt hiszem valami hiba történt amikor elhoztam a hangfalaimat tőled a tuning után.
Biztos ezek voltak valaha az enyémek? Mintha egy másik hangfalat kaptam volna vissza. :-)

Emberek!
Bámulatos az eredmény, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Nagy köszönet érte!
Onkyo tx-8050 Network Stereo Receiver (hivox tuning) - heco victa 500 (hivox tuning) - Catharsis CE-SP-0069 2,5-es - hivox Alces 2

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Ha egy tetszőleges hálózati lejátszóban rendes órajelgenerátor van (gyári, vagy tuning), jó tápellátás, földelés (gyári vagy tuning), és külső dac-kal hallgatjuk, akkor nagyon kicsi hangminőségi különbségek maradnak csak.
Mivel én sok klasszikus zenét hallgatok, amit inkább ape-be szoktak(tuk) tömöríteni (a könnyűzenékhez képest jóval kisebb átlag kivezérlési szintből következő jóval kedvezőbb tömörítési arány miatt), ezért csak azokat a hálózati lejátszókat veszem komolyan, amelyek támogatják az ape formátumot is a flac és társai mellett. Nehogy már xgigányi anyagot kelljen konvertálni flacbe, hogy meg tudjam hallgatni!

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

A média lejátszó nem annyit tud, mint amennyit a gyárban megálmodtak, hanem annyit amennyit hajlandóak házzá frissíteni.

Igen, itt a 'hajlandóak'-on a hangsúly. Jön az új év, kellenek az új típusok, már a tavalyi hardware is lejátszotta a fullhd-t, szóval abban esetleg nem tudnak nagyot dobni, aztán egyszercsak nem hajlandóak csak az újnál. Persze nyilván gyártótól függ.

@zAcsKO: igen, meglátom. Lehet megbánom. Nekem PC-n rég nem volt olyan gondom, hogy bármire nyomok egy entert és ne játszaná le. Nem akarok aszerint válogatni, hogy azt most épp van-e kedve lejátszani, vagy sem. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, egyiknél ezzel kell együtt élni, másiknál a nagyobb karbantartás igénnyel, viszont ezzel együtt járó nagyobb rugalmassággal.

@szocsa: ez az, amihez nincs kedvem. Kollégám Popcornnal szívta meg úgy, hogy filmeket konvertálgatott jó ideig, mert nem játszott le valami exotikus codec-el készített filmgyűjteményt, nincs kedvem azt is megtanulni

Aztán majd ha belefáradok, jól megbánom. De arra számítok, hogy egyszer belövöm, aztán ha megy nem piszkálom tovább, mivel munkahelyemen is számítógépen dolgozok, nincs meg a késztetésem hogy minden este buheráljam.
De már nem offolom tovább a topicot, már nem sok köze van a tuninghoz

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Szia,
médialejátszóval annyi a bajom, hogy azt tudja, amit a gyárban megálmodtak, sokkal korlátozottabbak a lehetőségek
mint egy PC esetében. Kijön egy új codec, aztán vagy támogatja, vagy nem. Sok lejátszó nem is játszik le csak
FLAC-et és azért elég sokféle lossless formátum is létezik. Egy PC-n meg telepítek és fut. Elvileg
Üdv,
Robi

Konvertálni nem nagy dolog, akár több (tíz)ezret is egyszerre Foobar-al.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

zAcsKO
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: zAcsKO »

Szia,
médialejátszóval annyi a bajom, hogy azt tudja, amit a gyárban megálmodtak, sokkal korlátozottabbak a lehetőségek
mint egy PC esetében. Kijön egy új codec, aztán vagy támogatja, vagy nem. Sok lejátszó nem is játszik le csak
FLAC-et és azért elég sokféle lossless formátum is létezik. Egy PC-n meg telepítek és fut. Elvileg
Üdv,
Robi

Értem. Majd kitapasztalod. Én is hasonló okokkal építettem először HTPC-t, aztán a médialejátszó valóságos megváltás volt számomra. Nincs időm és türelmem beállításokkal babrálni, leülök a fotelbe megnyomok két gombot és szóljon ami szól. Mondjuk nekem mozizással vannak főleg tapasztalataim, de ott úgy láttam, hogy PC-n jóval többször fordult elő lejátszáskor hiba mint a médialejátszóval, szinte képtelenség tökéletesen felrakni a kodekeket és a lejátszó programokat.
Zenére kevés időm van, ha van olyan lossless ami nem szólal meg, akkor hallgatok olyat ami megszólal. De amúgy a gyárban megálmodott firmware-t folyamatosan frissítik és egyre több formátum kerül bele.
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV

L4D1K
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: L4D1K »

Szia,
Üdv,
Robi

MP3 / MP2 / WMA / AAC / FLAC / WAV / OGG Vorbis / PCM / LPCM / MS-ADPCM / LC-AAC / HE-AAC / COOK / RA-Lossless .

Csak ennyit tud egy 25e Ft-os lejátszó. Egyedül az APE formátummal akadnak gondjai, erre mondjuk csak tegnap jöttem rá, de szerintem a fenti lista épp elég. A média lejátszó nem annyit tud, mint amennyit a gyárban megálmodtak, hanem annyit amennyit hajlandóak házzá frissíteni. Nekem egy AC Ryan PlayonHD! Mini-m van, tavaly óta kb 4-5 nagyobb frissítést kapott, és rengeteg okos dolgot tettek még bele ezek által. A PC-hez hasonlítva, töredéke a fogyasztása, nincs ventilátor benne, bekapcsolom és működik.
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem."

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: earforce »

Szia,
Üdv,
Robi

egyetértek.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”