Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

1080i, 720p, 1920x1080

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: Jester »

Sziasztok !...
Adva van egy full - hd tv DVB-T mpeg-4 tunerrel . A kábelen jövő adások be vannak állítva analógon. A szolgáltató most azt hirdeti, hogy akinek van digi tuner a készülékében az foghat hd-ben adásokat az UHF24 helyen. Ez hogyan lehet beállítani ?

Udv,

Ha csak DVB-T tunered van a TV-ben akkor sajna nem fogod tudni fogni a kabelen jovo digi adasokat. DVB-C (mpeg4) tuner kell ahhoz, hogy a kabeles digi adasokat nezhesd. Ha van ilyen tuner a TV-ben akkor a hasznalati utasitast bongeszd at, abban le kell hogy irjak, hogy tudod beallitani az adasokat. Nyilvan a menu megfelelo pontjan van automatikus es/vagy manualis hangolas is, ezt kell megkeresni es segitsegevel beallitani a TV-n a csatornakat.

Van benne "C" is csak a szolgáltató a "T" írta. Csak még azt nem tudom ,ilyenkor az analog beállítások megmaradnak ? A digitális csatornákat a szolgáltató szerint így kel beállítani:
A kézi hangolással a vétel helye: UHF24 498 Mhz, 8Mhz sávszélességben.
Itt tudok több csatornát beállítani ?
Sajnos a tv nem az enyém. Egy barátomnak most üzemeltem be és biztosan megkér majd erre is. Addig szeretnék tisztában lenni vele.

A DVB-T az a földi sugárzású digitális adás, azt a kábelszolgáltatótól függetlenül tudod venni, viszont kell hozzá antenna. Itt megtudhatsz a DVB-T-ről több infót: MinDigTV
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: bibababa »

Sziasztok !...
Adva van egy full - hd tv DVB-T mpeg-4 tunerrel . A kábelen jövő adások be vannak állítva analógon. A szolgáltató most azt hirdeti, hogy akinek van digi tuner a készülékében az foghat hd-ben adásokat az UHF24 helyen. Ez hogyan lehet beállítani ?

Udv,

Ha csak DVB-T tunered van a TV-ben akkor sajna nem fogod tudni fogni a kabelen jovo digi adasokat. DVB-C (mpeg4) tuner kell ahhoz, hogy a kabeles digi adasokat nezhesd. Ha van ilyen tuner a TV-ben akkor a hasznalati utasitast bongeszd at, abban le kell hogy irjak, hogy tudod beallitani az adasokat. Nyilvan a menu megfelelo pontjan van automatikus es/vagy manualis hangolas is, ezt kell megkeresni es segitsegevel beallitani a TV-n a csatornakat.

Van benne "C" is csak a szolgáltató a "T" írta. Csak még azt nem tudom ,ilyenkor az analog beállítások megmaradnak ? A digitális csatornákat a szolgáltató szerint így kel beállítani:
A kézi hangolással a vétel helye: UHF24 498 Mhz, 8Mhz sávszélességben.
Itt tudok több csatornát beállítani ?
Sajnos a tv nem az enyém. Egy barátomnak most üzemeltem be és biztosan megkér majd erre is. Addig szeretnék tisztában lenni vele.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Sziasztok !...

Udv,

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: bibababa »

Sziasztok !

Nem tudom hogy ez a megfelelő topic a kérdésemre de azért megkérdezem.

Vendég

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok! 
Lenne egy kérdésem az itteni gurukhoz.

TV? :taps:
A FullHD-t 100 körüli centiben értelmetlen minősíteni. És felesleges pénzkidobás.
szvsz.. persze

Na de ha már 50" fölé menne az ember, na az meg drága és még mindig egérmozi az én 270cm széles vetített képemhez képest :taps:
És én még tudnék nagyobbat is...
szóval ha váltasz, akkor csak nagy méret esetén érdemes, de ott meg már én biztos nem TV-ben gondolkodnék...
Múltkor a haver 50-es plazmáját is kiröhögtem, erre eljött hozzám, de ő már sírt nálam

Kutasi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: Kutasi »

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem az itteni gurukhoz.
Nemrég kezdtem csak el élvezni a nagyfelbontás örömeit. Sajnos a tvm "csak" HD ready így 720p(1080i) be tudok max felmenni. Elgondolkoztam, hogy veszek egy full HD-s készüléket, de az az igazság, hogy az üzletekben itt-ott látott kiállított tvken - most már - nem tűnik olyan "hú de részletesnek" a kép a legnagyobb 1080p-s minőségben.
Úgy értem, hogy a 720p és az 1080p között mintha már nem lenne olyan oltári nagy különbség. Nekem úgy tűnik, hogy egy dvd formátum és egy 720 p anyag között mintha sokkal nagyobb a minőségbeli ugrás...

Szerintetek megérné a befektetést egy Full HD tv, vagy maradjak a mostaninál?

Köszi! :taps:

TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate

+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: simi »

Sziasztok! 
Eddig működött a bd lejátszás a DuneP3.0-mon, Átrendeztem a moziszobát, ugyanúgy HDMI kábellel összedugtam és feszt azt írja ki, hogy No Signal(Sim2 Domino 30H). DVD-t szépen lejátssza, menü van.???? Olyan lemezt raktam be, amit már láttam ugyanezen. FM verziója 2009.12.29. Igy vettem egy hónapja.
Vki segítsen!

Sajnos tegnap nálam is megszakadt egy csomószor gyári dvd lejátszása közben.
Végül felhívtam a forgalmazót, tudnak a dologról. Majd egy fm-frissítés talán megoldja, a Dune honlapján lesz megtalálható.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

Vendég

1080i, 720p, 1920x1080

Áramtalaniccsss

moorzoltan
Isten Hozott! :)

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: moorzoltan »

Sziasztok! 
Eddig működött a bd lejátszás a DuneP3.0-mon, Átrendeztem a moziszobát, ugyanúgy HDMI kábellel összedugtam és feszt azt írja ki, hogy No Signal(Sim2 Domino 30H). DVD-t szépen lejátssza, menü van.???? Olyan lemezt raktam be, amit már láttam ugyanezen. FM verziója 2009.12.29. Igy vettem egy hónapja.
Vki segítsen!

DVD menü, vagy a Dune saját menüje?
Átállítottál valamit, vagy minden ahogy volt?
Kábel rendesen a helyén? Nekem szórakozott amikor először dugaszoltam össze, mindjárt harmadikra volt rendes érintkezés.
Sajna jó vastag és nehéz a hdmi kábel(em) és ha nincs pl alátámasztva, akkor nem jól érintkezhet. Elég ha csak 1 érintkező nem üzemel...

dvd-t lejátsssza hibátlanul. Menüje is megy (DUNE). Csak az a ribanc bd nem! Nem hiszem, hogy kábel dugogattam, mozgattam, semmi.????

Vendég

1080i, 720p, 1920x1080

Sziasztok! 
Vki segítsen!

DVD menü, vagy a Dune saját menüje?
Átállítottál valamit, vagy minden ahogy volt?
Kábel rendesen a helyén? Nekem szórakozott amikor először dugaszoltam össze, mindjárt harmadikra volt rendes érintkezés.
Sajna jó vastag és nehéz a hdmi kábel(em) és ha nincs pl alátámasztva, akkor nem jól érintkezhet. Elég ha csak 1 érintkező nem üzemel...

moorzoltan

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: moorzoltan »

Sziasztok!

Vki segítsen!

augustus
V.I.P.
V.I.P.

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: augustus »

Sziasztok!! 
Ha tudtok legyetek szívesek segíteni,hogy milyen 2 méteres HDMI kábelt érdemes venni egy Samsung 55 B 7000 és egy Popcorn c200as közé??20-40e forint közötti megoldást keresek! Pisti

Nem muszáj ilyen drágán venni. Nézz körül a neten.

SzalaiPisti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: SzalaiPisti »

Sziasztok!!

Ha tudtok legyetek szívesek segíteni,hogy milyen 2 méteres HDMI kábelt érdemes venni egy Samsung 55 B 7000 és egy Popcorn c200as közé??20-40e forint közötti megoldást keresek! Pisti

Vendég

1080i, 720p, 1920x1080

Egy 1.3-as HDMI kábel kompatibilis olyan A/V berendezésekkel, amelyek 1.3-nál alacsonyabb verziószámú HDMI aljzatokkal rendelkeznek?
Az 1.3-as HDMI kábelek lefelé kompatibilisek a 1.2 és 1.1 szabvánnyal.

Természetesen.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Egy 1.3-as HDMI kábel kompatibilis olyan A/V berendezésekkel, amelyek 1.3-nál alacsonyabb verziószámú HDMI aljzatokkal rendelkeznek?
Az 1.3-as HDMI kábelek lefelé kompatibilisek a 1.2 és 1.1 szabvánnyal.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Hornet

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: Hornet »

kecafer

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: kecafer »

Hi! Szerintetek (mint laikus kérdezem!!)az butaság,hogy ha külsö merevlemezre mentek 1 darabig-(igy meg marad a minöség)-talán még a dvd-lejátszóhoz is lehetne kapcsolni!?!?  

üdv.:keca

Nem megy. A DVD lejátszó csak normál felbontású anyagot tud lejátszani, bármilyen adathordozóval próbálkozol. Tárolásra viszont jól jöhet a megnövelt HDD kapacitás, akár külső, akár belső.

Köszi! Sajna kezdek beletörödni,hogy az eladóknak még mindig nem érdekük a teljes tájékoztatás...(de legalább van "bünbak")!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hi! Szerintetek (mint laikus kérdezem!!)az butaság,hogy ha külsö merevlemezre mentek 1 darabig-(igy meg marad a minöség)-talán még a dvd-lejátszóhoz is lehetne kapcsolni!?!?  

Nem megy. A DVD lejátszó csak normál felbontású anyagot tud lejátszani, bármilyen adathordozóval próbálkozol. Tárolásra viszont jól jöhet a megnövelt HDD kapacitás, akár külső, akár belső.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

kecafer

1080i, 720p, 1920x1080

kecafer

1080i, 720p, 1920x1080

Köszönöm a gyors hozzászólásokat,tanácsokat!!-(Már nagyon vártam..) :lol!:

Üdv. mindenkinek!

jó éjt!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

1080i, 720p, 1920x1080

De így SD-ben lesz meg neki minden :lol!:
Nem, megmarad az eredeti is, de amíg nincs blu játékosa, addig úgyis csak SD-t tud lejátszani. Én is így csinálom: újraírhatóra írom ki ideiglenesen a DVD-Videora konvertált AVCHD-t. De megtartom az eredetit is, ha veszek blu-t, akkor törlöm az újraírhatókat.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Amíg nincs blu lejátszód, DVD videóra átírhatod az anyagaidat. Még mindig jobb, mint a PC-n gyűjteni és várni arra, hogy mikor tudod majd megnézni.

De így SD-ben lesz meg neki minden :lol!:
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

1080i, 720p, 1920x1080

Sziasztok! Vki. tudna nekem picit segiteni,hogy tisztábban lássak??-2 fontos kérdésem lenne!Az elsö : A "szokásos" történet,hogy vettünk 1 full hd felbontású kamerát-( a jövö érdekében)...  Sajna kidobott pénznek látszik 1enlöre.:lol!:És lassan betelik a sz.g-ünk a felvételekkel:((( Mert,hogy nem tudom,hogy milyen program ami a minöség romlása nélkül tömöriteni képes,JA és persze,bocsánat,de a compjuterünk is lehet "ózsdi" picit! De ez majd kiderül..
A második,hogy valóban csak blu-ray lejátszóval lehet lejátszani a mentett dolgokat?
Gondolom kiderült,hogy milyen laikus vagyok. :kiraly:  De bizom bennetek,hogy kicsit fejlödök..  :lol!:
Elöre is köszönöm a segitséget!

tsz.: kecafer

Hiába kezdesz el tömöríteni, a géped winyója előbb-utóbb újra be fog telni. Írd ki inkább lemezre a felvételeidet, nem drága ma már az írható DVD. :lol!:
Amíg nincs blu lejátszód, DVD videóra átírhatod az anyagaidat. Még mindig jobb, mint a PC-n gyűjteni és várni arra, hogy mikor tudod majd megnézni.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

1080i, 720p, 1920x1080

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Sziasztok! Vki. tudna nekem picit segiteni,hogy tisztábban lássak??-2 fontos kérdésem lenne!Az elsö : A "szokásos" történet,hogy vettünk 1 full hd felbontású kamerát-( a jövö érdekében)...  Sajna kidobott pénznek látszik 1enlöre.:lol!:És lassan betelik a sz.g-ünk a felvételekkel:((( Mert,hogy nem tudom,hogy milyen program ami a minöség romlása nélkül tömöriteni képes,JA és persze,bocsánat,de a compjuterünk is lehet "ózsdi" picit! De ez majd kiderül..
A második,hogy valóban csak blu-ray lejátszóval lehet lejátszani a mentett dolgokat?
Gondolom kiderült,hogy milyen laikus vagyok. :kiraly:  De bizom bennetek,hogy kicsit fejlödök..  :lol!:

Szia!

Igaz nekem nincs HD-s kamerám de a következőt tudom javasolni:

Töltsd le ezt a progit.Elvileg megeszi a gépre mentett fájljaid.Próbáld meg x264 codeckel mp4-be tömöríteni, úgy, hogy megtartod a felbontást.PC-től függően írtó sokáig eltarthat az átkódolás.
Csak PC-n, HD médialejátszón, vagy blu-ray lejátszón(nem bizti, hogy mindegyik megeszi) fogod tudni megnézni.

ui.Ez is kell a progihoz.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

kecafer

1080i, 720p, 1920x1080

Sziasztok! Vki. tudna nekem picit segiteni,hogy tisztábban lássak??-2 fontos kérdésem lenne!
Az elsö : A "szokásos" történet,hogy vettünk 1 full hd felbontású kamerát-( a jövö érdekében)... Sajna kidobott pénznek látszik 1enlöre.:lol!:És lassan betelik a sz.g-ünk a felvételekkel:((( Mert,hogy nem tudom,hogy milyen program ami a minöség romlása nélkül tömöriteni képes,JA és persze,bocsánat,de a compjuterünk is lehet "ózsdi" picit! De ez majd kiderül..
Gondolom kiderült,hogy milyen laikus vagyok. :kiraly: De bizom bennetek,hogy kicsit fejlödök.. :lol!:

Válasz küldése

Vissza: “HDTV, Blu-ray, HD”