Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
HDTV műholdról
HDTV műholdról
Augustus, te hallottál erről?
Der Spielfilmkanal Nonstop Kino HD kann wie geplant an den Start
gehen.
A link konkrétumokat is tartalmaz: http://forum.transponder-news.de/showthread.php?t=8181
HDTV műholdról
Az EURO1080 sokat kínlódott az MPEG4 átállással, valószínúleg a hibák miatt előbb levette a HD1 MPEG4 verzióját, majd vasárnap a honlapján előre bejelentett félnapos adásszünetet tartott. Most már működik együtt a HD1-MPEG4, HD1-MPEG2 és az EXQI. Ugyanakkor a HD1-MPEG2 csak március végéig garantált. Utána az összes MPEG2 vevő használhatatlan lesz HD-re.
HDTV műholdról
Tudnátok ajánlani jó csatornákat a hotbird-ön, illetve astrán?
Nem csak hdtv-kre gondolok hanem simára, tv, vagy rádió csatorna is jöhet
A gond az, hogy automatikus keresésnél talál csomót, csak a 80% kódolt, így gondoltam kézzel lehetne hozzáadni még jókat.
Akit meg érdekelnek, itt megtalálhatóak a magyar csatik:
magyar csatornák
Szerk: annyi még, hogy egy régebbi humax digitális vevőm van (talán f1-ace a típusa).
Kingofsat.net oldalon megtalálod az összes csatornát.
A jó tv műsorok általában kódoltak, így előfizetés nélkül nem nézhetőek.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
HDTV műholdról
Tudnátok ajánlani jó csatornákat a hotbird-ön, illetve astrán?
Nem csak hdtv-kre gondolok hanem simára, tv, vagy rádió csatorna is jöhet
A gond az, hogy automatikus keresésnél talál csomót, csak a 80% kódolt, így gondoltam kézzel lehetne hozzáadni még jókat.
Akit meg érdekelnek, itt megtalálhatóak a magyar csatik:
magyar csatornák
Szerk: annyi még, hogy egy régebbi humax digitális vevőm van (talán f1-ace a típusa).
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
- Rolie
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
- Kapcsolat:
HDTV műholdról
Szia!
Hány dB-es fejed van, tányér átmérő?
Rolie
Human Audio - www.human-audio.hu - info@human-audio.hu
HDTV műholdról
Az EURO1080 ma váltott át MPEG4-re az Astra 23 fok 10758 transzponderén. Sajnos, az MPEG4 műsoraik (HD1, EXQI) "kockáznak" rendesen. Az egyetlen megmaradt MPEG2 adás (HD1) az jó.
- Rolie
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
- Kapcsolat:
HDTV műholdról
Sziasztok!
Én egy kicsit várnék a HD beltéri vétellel csak ezért: DM8000!
Tányérnak ajánlanám a :WaveFrontier T90 -est.
Megszorva pár fejjel, és 1-2 DiSEqC-kapcsolóval, ezzel belátni az össze HD-ban sudárzó müholdat, és nem kell forgató. Tény, hogy egy kicsit drágább ez a megoldás, de egyszerübb!
Rolie
Human Audio - www.human-audio.hu - info@human-audio.hu
HDTV műholdról
- ujbol elkezdtek ragni a gumicsontot: DVB-Tforras
Azért ez kicsit off. Ez még messze nem HDTV.
- ujat neki nemnyitottam volna..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
HDTV műholdról
- ujbol elkezdtek ragni a gumicsontot: DVB-Tforras
Azért ez kicsit off. Ez még messze nem HDTV.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
HDTV műholdról
- ujbol elkezdtek ragni a gumicsontot: DVB-T
forras
T A M I . H U
HDTV műholdról
Sziasztok!Tudnátok abban segíteni, hogy melyik humaxot érdemes venni, az 1000-est vagy 2000-est? Én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz még, kézi forgatom van és Skyview 2ci beltérim, így jó lesz a Humaxhoz a 90-es parabolám és a digit fejem?
Mennyi forintot kell befektetnem még a műholdvevőn kívül ha szép minőségi adásokat akarok fogni?Köszike!
Andor
Mindenképpen az 1000-es típust, a 2000-es nem tudja a Premiere HD-t fogni.
A Premiere november 11-től megszüntette a sport adást. így mostantól csak a Film és a Discovery van. A Filmen vannak a Champion Liga meccsek. Azóta láthatóan javult az adás minősége. Az előfizetés is kedvezőbb: nem kell az egész csomagot megvenni, lehet külön csak a 2 db HD, darabja havi 10Euro 2 évi hűségnyilatkozattal, különben 15. A készülékbe egy Irdeto CA modullal jó az EURO1080 kártya is. A szabadon fogható HD műsorok: Anixe, valamint a Pro7 és a Sat1 egyelőre ritka HD műsorai, valamint az Astra demo csatornákon még ritkábban az ARTE HD közvetítése. A BBC HD ezzel a készülékkel nem fogható, de különben is az Astra2 nálunk 180cm-es tükörrel is kérdéses.
A kültérid (tükör és fej) jó, de az EURO1080-hoz kicsit forgatni kell, vagy DUO LNB.
A displayről csak annyit, hogy a HD-ready logóval újabban visszaélnek, láttam hirdetésekben, hogy a HDMI csatlakozóval elintézik, a felbontásról hallgatnak.
HDTV műholdról
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy melyik humaxot érdemes venni, az 1000-est vagy 2000-est? Én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz még, kézi forgatom van és Skyview 2ci beltérim, így jó lesz a Humaxhoz a 90-es parabolám és a digit fejem?
Mennyi forintot kell befektetnem még a műholdvevőn kívül ha szép minőségi adásokat akarok fogni?Köszike!
Andor
HDTV műholdról
A belga HD-5 adó helyén október elejétől este 8-tól éjfélig most vehető az új holland HD kultúrcsatorna: EXQI logóval. Az EURO1080 kártyával vehető a kódolt adás, nem tudni meddig. Ez a beharangozott HD3 regionális kultúradók közül az első. Hétfőn volt egy 80 perces hegedűverseny blokk, majd 150 percben Mozart: Szöktetés (Zürichből). Kedden 60 perces zongora (Van Cliburn verseny), majd kétórás popkoncert Madridból.
HDTV műholdról
Egy érdekes cikkecske. Nagyjából arról szól, hogy az év végére az európai piacon változások várhatók HDTV fronton. Pl. a lengyeleknél három szereplő is akar ilyen szolgáltatást indítani, az egyik október 12-én!
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H
HDTV műholdról
- kizart, hogy az olimpia idejen is ingyen foghato marad..
T A M I . H U
HDTV műholdról
Egy jó hír: A zdf negszerezte a pekingi olimpia HD jogait. A zdf digitál ingyenesen fogható. Ha így marad, erősen meggondolandó a fizetős HD-csatornákra pénzt áldozni.
HDTV műholdról
Der französische Dokumentationskanal "Ushuaia TV" testet derzeit die Ausstrahlung des Programm in HDTV.
Egy Ushuaia TV csatorna tesztel jelenleg HDTV formátumban. A csatorna szabadon fogható a Hotbird 13 fok Keleten. Paraméterek: 10.834 GHz vertikal (SR 27.500, FEC 3/4)
Forrás: http://www.digitalfernsehen.de/news/news_104640.html
HDTV műholdról
A Premiere HD műsoraiban is igen sok ismétlés van. A sporton hónapokon keresztül a VB meccseit ismétlik, új műsor csak amerikai Nascar autóverseny (sok SD képpel), valamint a CL fordulókból szept 12-től 1 meccs (kedd vagy szerda) lesz. Más sport ez évben már nem lesz... Miután elvesztették a Bundesliga jogokat, kénytelenek voltak a havi 60-ról 50-eurőra lemenni augusztustól.
Az Euro1080 HD-1 műsora (újabban ismét nézem, kellett a Humax PRHD1000-hez egy Irdeto CAM, weblapjukról rendelve Belgiumból 2 nap alatt megküldték) olyan választékot kínál, melyre a Premiere még nem jött rá, és ahogy a német közizlést ismerem, sokáig nem is fog rájönni , nevezetesen, hogy ha már sok ismétlést adnak, akkor olyanfajta músort is kell adni, amelyet századszor is meg lehet nézni élvezettel, mert értéket képvisel és évek múlva is időszerű. Ilyen pl. a klasszikus zene, művészeti műsorok, stb.
-
Vendég
HDTV műholdról
Ahogy kiveszem a szavaidból te szerinted megéri venni egy PR-HD1000 beltérit tehát bátran mered ajánlani bárkinek. Azt akartam kérdezni, hogy a parabolám most úgy áll, hogy a UPC Direct-et tudom nézni.
Ha esetleg tudnék beszerezni Premier kártyát akkor át kell-e állitani a parabolát másik műholdra.
Egyébként amit árulnak M.országon Premier kártyát arra van garancia, hogy egy évig tudom nézni? Erről tudsz esetleg valamit?
Köszi
Mindenkinek bátran merem ajánlani, aki nem csak a UPC-t akarja nézni, hanem mondjuk a Premiere-t is. Mielőtt bármit is lépsz, ezt a linket feltétlenül nézd meg:
http://www.amazon.de/gp/search?search-a ... 20CO.%20KG
Ahhoz, hogy "kihasználd" a beltéridet, olyan kártyát kell venned, amivel a Premiere HD csomagját is tudod nézni. Ez viszont elég húzos. Egy 1 éves PrePaid 5 csomagos + HD 559 Euro. Ha havi előfizetéssel akarod, akkor kb, 50 Euroba kerül. A németek is szemetek, mert csak fullos kártyához adják a HD csomagot.
A magyar cég nem kamú kártyát árul, de az ára 141000 + Áfa!! Ez egy fullos kártya 1 évre.
Ezen a számon hívhatod őket: (1) 460-0102. Beszélj velük és dőntsd el, megéri-e neked.
A Premiere csomag is azon a műholdon van, ahol a UPC, tehát nem kell elforgatnod az antennádat.
Köszönöm a válaszod tényleg nem egy olcsó kártya. Ezt bizony át kell gondolni de valamit biztos nyújtanak ennyi pénzért. Gondolom ott lehet venni ilyen beltérit és ki is lehet próbálni a kártyával együtt.
Gondolom neked is van és nem bántad meg se a beltérit se a kártyát.
HDTV műholdról
Ahogy kiveszem a szavaidból te szerinted megéri venni egy PR-HD1000 beltérit tehát bátran mered ajánlani bárkinek. Azt akartam kérdezni, hogy a parabolám most úgy áll, hogy a UPC Direct-et tudom nézni.
Ha esetleg tudnék beszerezni Premier kártyát akkor át kell-e állitani a parabolát másik műholdra.
Egyébként amit árulnak M.országon Premier kártyát arra van garancia, hogy egy évig tudom nézni? Erről tudsz esetleg valamit?
Köszi
Mindenkinek bátran merem ajánlani, aki nem csak a UPC-t akarja nézni, hanem mondjuk a Premiere-t is. Mielőtt bármit is lépsz, ezt a linket feltétlenül nézd meg:
http://www.amazon.de/gp/search?search-a ... 20CO.%20KG
Ahhoz, hogy "kihasználd" a beltéridet, olyan kártyát kell venned, amivel a Premiere HD csomagját is tudod nézni. Ez viszont elég húzos. Egy 1 éves PrePaid 5 csomagos + HD 559 Euro. Ha havi előfizetéssel akarod, akkor kb, 50 Euroba kerül. A németek is szemetek, mert csak fullos kártyához adják a HD csomagot.
A magyar cég nem kamú kártyát árul, de az ára 141000 + Áfa!! Ez egy fullos kártya 1 évre.
Ezen a számon hívhatod őket: (1) 460-0102. Beszélj velük és dőntsd el, megéri-e neked.
A Premiere csomag is azon a műholdon van, ahol a UPC, tehát nem kell elforgatnod az antennádat.
-
Vendég
HDTV műholdról
PR-HD1000 típusú vevővel milyen a UPC képe? van olyan mint egy másik jobb minőségű műholdvevővel? Kell a parabolát másik műholdra állítani vagy maradhat ott ahonnan a UPC-t fogom?Én is szeretnék beruházni egy HDTV vevőre csak még ezek a kérdések nyitottak előttem.
Előre is köszönöm a válaszokat
A PR-HD1000 beltéri - szerintem- nagyon szép képet ad. Aki látta már pl. az Astra HD promot, annak "szörnyű" nézni a UPC-t. Tegnap A Sportklubot néztem, gyakran és nagyon kockásodik a kép. Másképpen fogalmazok. A német ARD, ZDF, Sat1-nek stb. is sokkal szebb képe van, mint a UPC csatiknak. És most SD szabványú műsorokról beszélek. A kérdésed 2. felét nem értem. Nem tudom mit akarsz kérdezni? Több műholdon is van már HD minőségű sugárzás, így az Astra 19,2 fokon is, ahol a UPC fogható. De pl. az Astra 3A 23' kelet-en fogható a Euro1080. De ez fizetős.
A http://www.lyngsat.com/hd/index.html részletesen leírja, melyik műholdon van már HDTV adás.
Ahogy kiveszem a szavaidból te szerinted megéri venni egy PR-HD1000 beltérit tehát bátran mered ajánlani bárkinek.
Azt akartam kérdezni, hogy a parabolám most úgy áll, hogy a UPC Direct-et tudom nézni.
Köszi
HDTV műholdról
PR-HD1000 típusú vevővel milyen a UPC képe? van olyan mint egy másik jobb minőségű műholdvevővel? Kell a parabolát másik műholdra állítani vagy maradhat ott ahonnan a UPC-t fogom?Én is szeretnék beruházni egy HDTV vevőre csak még ezek a kérdések nyitottak előttem.
A PR-HD1000 beltéri - szerintem- nagyon szép képet ad. Aki látta már pl. az Astra HD promot, annak "szörnyű" nézni a UPC-t. Tegnap A Sportklubot néztem, gyakran és nagyon kockásodik a kép. Másképpen fogalmazok. A német ARD, ZDF, Sat1-nek stb. is sokkal szebb képe van, mint a UPC csatiknak. És most SD szabványú műsorokról beszélek. A kérdésed 2. felét nem értem. Nem tudom mit akarsz kérdezni? Több műholdon is van már HD minőségű sugárzás, így az Astra 19,2 fokon is, ahol a UPC fogható. De pl. az Astra 3A 23' kelet-en fogható a Euro1080. De ez fizetős.
A http://www.lyngsat.com/hd/index.html részletesen leírja, melyik műholdon van már HDTV adás.
-
Vendég
HDTV műholdról
PR-HD1000 típusú vevővel milyen a UPC képe? van olyan mint egy másik jobb minőségű műholdvevővel? Kell a parabolát másik műholdra állítani vagy maradhat ott ahonnan a UPC-t fogom?
Én is szeretnék beruházni egy HDTV vevőre csak még ezek a kérdések nyitottak előttem.
-
Vendég
HDTV műholdról
Szia Koko23!
Engem is érdekelne a dolog , de nem tudom pontosan hogyan müxik, - ha pl. előfizetek egy UPC direct előfizetésre - kijönnek felszerelik, beállítják - és adják hozzá az alap Phillips belső egységet - ezekután kicserélem ezt erre Humax PR-HD1000-re és átrakom a UPCdirect kártyát ebbe - és megy minden tutkón?
Köszi
Üdv
Két féle Humax beltéri van: HDCI 2000 2 CI modulos és PR-HD1000 Premier vevő +2 ci modulos. Ebből is látszik, hogy a PR-HD1000 tud többet, mert ezzel a Premiere is fogható. Kártyát itt tudsz venni hozzá: http://www.orbitsat.t-online.hu/ivy.5DF ... E44D9.html
Vagy német, osztrák ismerős segítségével.
Modult mindegyikhez kell venned!! A UPC nézéséhez Cryptoworks modul kell, ennek ára 15000 Ft körül van. Ebbe kell tenni a kártyát és így már nézhető a UPC.
Egy javaslat, ne "dobd ki" a Phillips beltérit, mert a PR-HD1000 -nek egy nagy hátránya van!! Az EPG. A magyar karaktereket nem szereti! A Phillips viszont tökéletesen kiírja az egyes műsorok tartalmát. Füzd fel a Humaxhoz, így mindkettőt tudod nézni. A Phillips-et én Scarttal csatlakoztattam a TV-hez, a Humaxot meg HDMI-vel.
Röviden válaszolva a kérdésedre, egy Cryptoworks modul kell plusszban, hogy nézhesd a UPC-t a Humax-szal.
Köszönöm a kimerítő választ!
Kraszko
HDTV műholdról
Szia Koko23!
Engem is érdekelne a dolog , de nem tudom pontosan hogyan müxik, - ha pl. előfizetek egy UPC direct előfizetésre - kijönnek felszerelik, beállítják - és adják hozzá az alap Phillips belső egységet - ezekután kicserélem ezt erre Humax PR-HD1000-re és átrakom a UPCdirect kártyát ebbe - és megy minden tutkón?
Köszi
Üdv
Két féle Humax beltéri van: HDCI 2000 2 CI modulos és PR-HD1000 Premier vevő +2 ci modulos. Ebből is látszik, hogy a PR-HD1000 tud többet, mert ezzel a Premiere is fogható. Kártyát itt tudsz venni hozzá: http://www.orbitsat.t-online.hu/ivy.5DF ... E44D9.html
Vagy német, osztrák ismerős segítségével.
Modult mindegyikhez kell venned!! A UPC nézéséhez Cryptoworks modul kell, ennek ára 15000 Ft körül van. Ebbe kell tenni a kártyát és így már nézhető a UPC.
Egy javaslat, ne "dobd ki" a Phillips beltérit, mert a PR-HD1000 -nek egy nagy hátránya van!! Az EPG. A magyar karaktereket nem szereti! A Phillips viszont tökéletesen kiírja az egyes műsorok tartalmát. Füzd fel a Humaxhoz, így mindkettőt tudod nézni. A Phillips-et én Scarttal csatlakoztattam a TV-hez, a Humaxot meg HDMI-vel.
Röviden válaszolva a kérdésedre, egy Cryptoworks modul kell plusszban, hogy nézhesd a UPC-t a Humax-szal.