Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

HDTV műholdról

koko23
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: koko23 »

Augustus, te hallottál erről?
Der Spielfilmkanal Nonstop Kino HD kann wie geplant an den Start
gehen.
A link konkrétumokat is tartalmaz: http://forum.transponder-news.de/showthread.php?t=8181

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: augustus »

Az EURO1080 sokat kínlódott az MPEG4 átállással, valószínúleg a hibák miatt előbb levette a HD1 MPEG4 verzióját, majd vasárnap a honlapján előre bejelentett félnapos adásszünetet tartott. Most már működik együtt a HD1-MPEG4, HD1-MPEG2 és az EXQI. Ugyanakkor a HD1-MPEG2 csak március végéig garantált. Utána az összes MPEG2 vevő használhatatlan lesz HD-re.

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: OLED »

Tudnátok ajánlani jó csatornákat a hotbird-ön, illetve astrán?  
Nem csak hdtv-kre gondolok hanem simára, tv, vagy rádió csatorna is jöhet

A gond az, hogy automatikus keresésnél talál csomót, csak a 80% kódolt, így gondoltam kézzel lehetne hozzáadni még jókat.

Akit meg érdekelnek, itt megtalálhatóak a magyar csatik:
magyar csatornák

Szerk: annyi még, hogy egy régebbi humax digitális vevőm van (talán f1-ace a típusa).

Kingofsat.net oldalon megtalálod az összes csatornát.
A jó tv műsorok általában kódoltak, így előfizetés nélkül nem nézhetőek.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Tudnátok ajánlani jó csatornákat a hotbird-ön, illetve astrán?

Nem csak hdtv-kre gondolok hanem simára, tv, vagy rádió csatorna is jöhet

A gond az, hogy automatikus keresésnél talál csomót, csak a 80% kódolt, így gondoltam kézzel lehetne hozzáadni még jókat.

Akit meg érdekelnek, itt megtalálhatóak a magyar csatik:
magyar csatornák

Szerk: annyi még, hogy egy régebbi humax digitális vevőm van (talán f1-ace a típusa).
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Rolie
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20
Kapcsolat:

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: Rolie »

Szia!

Hány dB-es fejed van, tányér átmérő?

Rolie

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Az EURO1080 ma váltott át MPEG4-re az Astra 23 fok 10758 transzponderén. Sajnos, az MPEG4 műsoraik (HD1, EXQI) "kockáznak" rendesen. Az egyetlen megmaradt MPEG2 adás (HD1) az jó.

Rolie
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20
Kapcsolat:

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: Rolie »

Sziasztok!

Én egy kicsit várnék a HD beltéri vétellel csak ezért: DM8000!
Tányérnak ajánlanám a :WaveFrontier T90 -est.
Megszorva pár fejjel, és 1-2 DiSEqC-kapcsolóval, ezzel belátni az össze HD-ban sudárzó müholdat, és nem kell forgató. Tény, hogy egy kicsit drágább ez a megoldás, de egyszerübb!

Rolie

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: Tami »

- ujbol elkezdtek ragni a gumicsontot: DVB-Tforras

Azért ez kicsit off. Ez még messze nem HDTV.

- ujat neki nemnyitottam volna..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: Pelican »

- ujbol elkezdtek ragni a gumicsontot: DVB-Tforras

Azért ez kicsit off. Ez még messze nem HDTV.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

HDTV műholdról

- ujbol elkezdtek ragni a gumicsontot: DVB-T
forras
T A M I . H U

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Sziasztok!Tudnátok abban segíteni, hogy melyik humaxot érdemes venni, az 1000-est vagy 2000-est? Én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz még, kézi forgatom van és Skyview 2ci beltérim, így jó lesz a Humaxhoz a 90-es parabolám és a digit fejem?
Mennyi forintot kell befektetnem még a műholdvevőn kívül ha szép minőségi adásokat akarok fogni?Köszike!
Andor

Mindenképpen az 1000-es típust, a 2000-es nem tudja a Premiere HD-t fogni.
A Premiere november 11-től megszüntette a sport adást. így mostantól csak a Film és a Discovery van. A Filmen vannak a Champion Liga meccsek. Azóta láthatóan javult az adás minősége. Az előfizetés is kedvezőbb: nem kell az egész csomagot megvenni, lehet külön csak a 2 db HD, darabja havi 10Euro 2 évi hűségnyilatkozattal, különben 15. A készülékbe egy Irdeto CA modullal jó az EURO1080 kártya is. A szabadon fogható HD műsorok: Anixe, valamint a Pro7 és a Sat1 egyelőre ritka HD műsorai, valamint az Astra demo csatornákon még ritkábban az ARTE HD közvetítése. A BBC HD ezzel a készülékkel nem fogható, de különben is az Astra2 nálunk 180cm-es tükörrel is kérdéses.
A kültérid (tükör és fej) jó, de az EURO1080-hoz kicsit forgatni kell, vagy DUO LNB.
A displayről csak annyit, hogy a HD-ready logóval újabban visszaélnek, láttam hirdetésekben, hogy a HDMI csatlakozóval elintézik, a felbontásról hallgatnak.

Bandee
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: Bandee »

Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy melyik humaxot érdemes venni, az 1000-est vagy 2000-est? Én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz még, kézi forgatom van és Skyview 2ci beltérim, így jó lesz a Humaxhoz a 90-es parabolám és a digit fejem?
Mennyi forintot kell befektetnem még a műholdvevőn kívül ha szép minőségi adásokat akarok fogni?Köszike!
Andor

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

A belga HD-5 adó helyén október elejétől este 8-tól éjfélig most vehető az új holland HD kultúrcsatorna: EXQI logóval. Az EURO1080 kártyával vehető a kódolt adás, nem tudni meddig. Ez a beharangozott HD3 regionális kultúradók közül az első. Hétfőn volt egy 80 perces hegedűverseny blokk, majd 150 percben Mozart: Szöktetés (Zürichből). Kedden 60 perces zongora (Van Cliburn verseny), majd kétórás popkoncert Madridból.

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: tinca »

Egy érdekes cikkecske. Nagyjából arról szól, hogy az év végére az európai piacon változások várhatók HDTV fronton. Pl. a lengyeleknél három szereplő is akar ilyen szolgáltatást indítani, az egyik október 12-én!
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

HDTV műholdról

- kizart, hogy az olimpia idejen is ingyen foghato marad..
T A M I . H U

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

Egy jó hír: A zdf negszerezte a pekingi olimpia HD jogait. A zdf digitál ingyenesen fogható. Ha így marad, erősen meggondolandó a fizetős HD-csatornákra pénzt áldozni.

koko23
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

HDTV műholdról

Der französische Dokumentationskanal "Ushuaia TV" testet derzeit die Ausstrahlung des Programm in HDTV.

Egy Ushuaia TV csatorna tesztel jelenleg HDTV formátumban. A csatorna szabadon fogható a Hotbird 13 fok Keleten. Paraméterek: 10.834 GHz vertikal (SR 27.500, FEC 3/4)

Forrás: http://www.digitalfernsehen.de/news/news_104640.html

augustus
V.I.P.
V.I.P.

HDTV műholdról

A Premiere HD műsoraiban is igen sok ismétlés van. A sporton hónapokon keresztül a VB meccseit ismétlik, új műsor csak amerikai Nascar autóverseny (sok SD képpel), valamint a CL fordulókból szept 12-től 1 meccs (kedd vagy szerda) lesz. Más sport ez évben már nem lesz... Miután elvesztették a Bundesliga jogokat, kénytelenek voltak a havi 60-ról 50-eurőra lemenni augusztustól.

Az Euro1080 HD-1 műsora (újabban ismét nézem, kellett a Humax PRHD1000-hez egy Irdeto CAM, weblapjukról rendelve Belgiumból 2 nap alatt megküldték) olyan választékot kínál, melyre a Premiere még nem jött rá, és ahogy a német közizlést ismerem, sokáig nem is fog rájönni , nevezetesen, hogy ha már sok ismétlést adnak, akkor olyanfajta músort is kell adni, amelyet századszor is meg lehet nézni élvezettel, mert értéket képvisel és évek múlva is időszerű. Ilyen pl. a klasszikus zene, művészeti műsorok, stb.

Vendég

HDTV műholdról

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ahogy kiveszem a szavaidból te szerinted megéri venni egy PR-HD1000 beltérit tehát bátran mered ajánlani bárkinek. Azt akartam kérdezni, hogy a parabolám most úgy áll, hogy a UPC Direct-et tudom nézni.
Ha esetleg tudnék beszerezni Premier kártyát akkor át kell-e állitani a parabolát másik műholdra.
Egyébként amit árulnak M.országon Premier kártyát arra van garancia, hogy egy évig tudom nézni? Erről tudsz esetleg valamit?

Köszi

Mindenkinek bátran merem ajánlani, aki nem csak a UPC-t akarja nézni, hanem mondjuk a Premiere-t is. Mielőtt bármit is lépsz, ezt a linket feltétlenül nézd meg:
http://www.amazon.de/gp/search?search-a ... 20CO.%20KG

Ahhoz, hogy "kihasználd" a beltéridet, olyan kártyát kell venned, amivel a Premiere HD csomagját is tudod nézni. Ez viszont elég húzos. Egy 1 éves PrePaid 5 csomagos + HD 559 Euro. Ha havi előfizetéssel akarod, akkor kb, 50 Euroba kerül. A németek is szemetek, mert csak fullos kártyához adják a HD csomagot.
A magyar cég nem kamú kártyát árul, de az ára 141000 + Áfa!! Ez egy fullos kártya 1 évre.
Ezen a számon hívhatod őket: (1) 460-0102. Beszélj velük és dőntsd el, megéri-e neked.
A Premiere csomag is azon a műholdon van, ahol a UPC, tehát nem kell elforgatnod az antennádat.

Köszönöm a válaszod tényleg nem egy olcsó kártya. Ezt bizony át kell gondolni de valamit biztos nyújtanak ennyi pénzért. Gondolom ott lehet venni ilyen beltérit és ki is lehet próbálni a kártyával együtt.
Gondolom neked is van és nem bántad meg se a beltérit se a kártyát.

koko23
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

HDTV műholdról

Ahogy kiveszem a szavaidból te szerinted megéri venni egy PR-HD1000 beltérit tehát bátran mered ajánlani bárkinek. Azt akartam kérdezni, hogy a parabolám most úgy áll, hogy a UPC Direct-et tudom nézni.
Ha esetleg tudnék beszerezni Premier kártyát akkor át kell-e állitani a parabolát másik műholdra.
Egyébként amit árulnak M.országon Premier kártyát arra van garancia, hogy egy évig tudom nézni? Erről tudsz esetleg valamit?

Köszi

Mindenkinek bátran merem ajánlani, aki nem csak a UPC-t akarja nézni, hanem mondjuk a Premiere-t is. Mielőtt bármit is lépsz, ezt a linket feltétlenül nézd meg:
http://www.amazon.de/gp/search?search-a ... 20CO.%20KG

Ahhoz, hogy "kihasználd" a beltéridet, olyan kártyát kell venned, amivel a Premiere HD csomagját is tudod nézni. Ez viszont elég húzos. Egy 1 éves PrePaid 5 csomagos + HD 559 Euro. Ha havi előfizetéssel akarod, akkor kb, 50 Euroba kerül. A németek is szemetek, mert csak fullos kártyához adják a HD csomagot.
A magyar cég nem kamú kártyát árul, de az ára 141000 + Áfa!! Ez egy fullos kártya 1 évre.
Ezen a számon hívhatod őket: (1) 460-0102. Beszélj velük és dőntsd el, megéri-e neked.
A Premiere csomag is azon a műholdon van, ahol a UPC, tehát nem kell elforgatnod az antennádat.

Vendég

HDTV műholdról

PR-HD1000 típusú vevővel milyen a UPC képe? van olyan mint egy másik jobb minőségű műholdvevővel? Kell a parabolát másik műholdra állítani vagy maradhat ott ahonnan a UPC-t fogom?Én is szeretnék beruházni egy HDTV vevőre csak még ezek a kérdések nyitottak  előttem.

Előre is köszönöm a válaszokat

A PR-HD1000 beltéri - szerintem- nagyon szép képet ad. Aki látta már pl. az Astra HD promot, annak "szörnyű" nézni a UPC-t. Tegnap A Sportklubot néztem, gyakran és nagyon kockásodik a kép. Másképpen fogalmazok. A német ARD, ZDF, Sat1-nek stb. is sokkal szebb képe van, mint a UPC csatiknak. És most SD szabványú műsorokról beszélek. A kérdésed 2. felét nem értem. Nem tudom mit akarsz kérdezni? Több műholdon is van már HD minőségű sugárzás, így az Astra 19,2 fokon is, ahol a UPC fogható. De pl. az Astra 3A 23' kelet-en fogható a Euro1080. De ez fizetős.
A http://www.lyngsat.com/hd/index.html részletesen leírja, melyik műholdon van már HDTV adás.

Ahogy kiveszem a szavaidból te szerinted megéri venni egy PR-HD1000 beltérit tehát bátran mered ajánlani bárkinek.
Azt akartam kérdezni, hogy a parabolám most úgy áll, hogy a UPC Direct-et tudom nézni.

Köszi

koko23
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

HDTV műholdról

PR-HD1000 típusú vevővel milyen a UPC képe? van olyan mint egy másik jobb minőségű műholdvevővel? Kell a parabolát másik műholdra állítani vagy maradhat ott ahonnan a UPC-t fogom?Én is szeretnék beruházni egy HDTV vevőre csak még ezek a kérdések nyitottak  előttem.

A PR-HD1000 beltéri - szerintem- nagyon szép képet ad. Aki látta már pl. az Astra HD promot, annak "szörnyű" nézni a UPC-t. Tegnap A Sportklubot néztem, gyakran és nagyon kockásodik a kép. Másképpen fogalmazok. A német ARD, ZDF, Sat1-nek stb. is sokkal szebb képe van, mint a UPC csatiknak. És most SD szabványú műsorokról beszélek. A kérdésed 2. felét nem értem. Nem tudom mit akarsz kérdezni? Több műholdon is van már HD minőségű sugárzás, így az Astra 19,2 fokon is, ahol a UPC fogható. De pl. az Astra 3A 23' kelet-en fogható a Euro1080. De ez fizetős.
A http://www.lyngsat.com/hd/index.html részletesen leírja, melyik műholdon van már HDTV adás.

Vendég

HDTV műholdról

PR-HD1000 típusú vevővel milyen a UPC képe? van olyan mint egy másik jobb minőségű műholdvevővel? Kell a parabolát másik műholdra állítani vagy maradhat ott ahonnan a UPC-t fogom?
Én is szeretnék beruházni egy HDTV vevőre csak még ezek a kérdések nyitottak előttem.

Vendég

HDTV műholdról

Szia Koko23!

Engem is érdekelne a dolog , de nem tudom pontosan hogyan müxik, - ha pl. előfizetek egy UPC direct előfizetésre - kijönnek felszerelik, beállítják - és adják hozzá az alap Phillips belső egységet - ezekután kicserélem ezt erre Humax PR-HD1000-re és átrakom a UPCdirect kártyát ebbe - és megy minden tutkón?

Köszi

Üdv

Két féle Humax beltéri van: HDCI 2000 2 CI modulos és PR-HD1000 Premier vevő +2 ci modulos. Ebből is látszik, hogy a PR-HD1000 tud többet, mert ezzel a Premiere is fogható. Kártyát itt tudsz venni hozzá: http://www.orbitsat.t-online.hu/ivy.5DF ... E44D9.html
Vagy német, osztrák ismerős segítségével.
Modult mindegyikhez kell venned!! A UPC nézéséhez Cryptoworks modul kell, ennek ára 15000 Ft körül van. Ebbe kell tenni a kártyát és így már nézhető a UPC.
Egy javaslat, ne "dobd ki" a Phillips beltérit, mert a PR-HD1000 -nek egy nagy hátránya van!! Az EPG. A magyar karaktereket nem szereti! A Phillips viszont tökéletesen kiírja az egyes műsorok tartalmát. Füzd fel a Humaxhoz, így mindkettőt tudod nézni. A Phillips-et én Scarttal csatlakoztattam a TV-hez, a Humaxot meg HDMI-vel.

Röviden válaszolva a kérdésedre, egy Cryptoworks modul kell plusszban, hogy nézhesd a UPC-t a Humax-szal.

Köszönöm a kimerítő választ!

Kraszko

koko23
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

HDTV műholdról

Szia Koko23!

Engem is érdekelne a dolog , de nem tudom pontosan hogyan müxik, - ha pl. előfizetek egy UPC direct előfizetésre - kijönnek felszerelik, beállítják - és adják hozzá az alap Phillips belső egységet - ezekután kicserélem ezt erre Humax PR-HD1000-re és átrakom a UPCdirect kártyát ebbe - és megy minden tutkón?

Köszi

Üdv

Két féle Humax beltéri van: HDCI 2000 2 CI modulos és PR-HD1000 Premier vevő +2 ci modulos. Ebből is látszik, hogy a PR-HD1000 tud többet, mert ezzel a Premiere is fogható. Kártyát itt tudsz venni hozzá: http://www.orbitsat.t-online.hu/ivy.5DF ... E44D9.html
Vagy német, osztrák ismerős segítségével.
Modult mindegyikhez kell venned!! A UPC nézéséhez Cryptoworks modul kell, ennek ára 15000 Ft körül van. Ebbe kell tenni a kártyát és így már nézhető a UPC.
Egy javaslat, ne "dobd ki" a Phillips beltérit, mert a PR-HD1000 -nek egy nagy hátránya van!! Az EPG. A magyar karaktereket nem szereti! A Phillips viszont tökéletesen kiírja az egyes műsorok tartalmát. Füzd fel a Humaxhoz, így mindkettőt tudod nézni. A Phillips-et én Scarttal csatlakoztattam a TV-hez, a Humaxot meg HDMI-vel.

Röviden válaszolva a kérdésedre, egy Cryptoworks modul kell plusszban, hogy nézhesd a UPC-t a Humax-szal.

Válasz küldése

Vissza: “HDTV, Blu-ray, HD”