Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sony PS3

Grausz
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: Grausz »

- be lehet allitani hogy `bitstream` azaz jelfolyamkent nyomja ki a hangokat HDMI-n, igy valik teljes erteku lejatszova, mert ezesetben rabizza az erositore a dekodolast.

Ezt hol olvastad? Én a használatit elolvastam, de nem találtam erről semmit, illetve annyit, hogy PCM-ben adja ki a hangokat.

BluRay lejátszása közben egy háromszög, akkor behozza a kis menüt (itt van pl a piros, zöld, sárga, kék gomb - mire erre rájöttem, de ez más történet) ott van egy olyan, hogy AV settings - Audio output settings és lehet választani, hogy bitstream vagy linear PCM.
Erősítő:Onkyo TX-SR500 Black - BluRay lejátszó: Playstation 3 320Gbyte - TV Samsung LE37M87 FullHD - Hangfalak: JBL SCS178 szett

Akosh
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: Akosh »

A PS3 menujeben olvastam. 
A legtobb ismert erosito tudja kezelni a PCM jelet. Persze en sem ismerem mindet.
Viszont a PS3-on nincs (5.1)7.1 analog kimenet tehat ez a lehetoseg itt nem all fenn.

A pcm jelet ismeri, de nem HDMI-n keresztül. A videót át tudja küldeni a HDMI kimenetén keresztül a tévére, esetleg még konvertálja is, de hangot nem tud fogani rajta. (pl. Denon AVR1509, -1709, Cambridge Audio 540, 640, H/K155, stb.)
A DD vagy DTS a PS3-ból megszólal optikán, ezen viszont nem mennek át a veszteségmentes jelfolyamok.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

A PS3 menujeben olvastam.

A legtobb ismert erosito tudja kezelni a PCM jelet. Persze en sem ismerem mindet.
Viszont a PS3-on nincs (5.1)7.1 analog kimenet tehat ez a lehetoseg itt nem all fenn.

Akosh
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: Akosh »

- be lehet allitani hogy `bitstream` azaz jelfolyamkent nyomja ki a hangokat HDMI-n, igy valik teljes erteku lejatszova, mert ezesetben rabizza az erositore a dekodolast.

Ezt hol olvastad? Én a használatit elolvastam, de nem találtam erről semmit, illetve annyit, hogy PCM-ben adja ki a hangokat.

- HD erositot valoban nem kell feltetlenul venni, viszont HDMI be- es kimenettel rendelkezo erositod kell legyen, hogy a PCM-et tudjad elvezni.

Nem feltétlenül tudod minden HDMI bemenettel rendelkező erősítő PCM jelet fogadni, nem kódolja a hangot a HDMI bemeneteken.
Illetve a másik lehetőség, ha a lejátszó dekódolja a HD anyagot, analóg jelként továbbítja az erősítő 5.1 (7.1) rca bemenetére. A HDMI pedig mehet a megjelenítőbe, azon a videó jel fog menni.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sony PS3

Kozben utanajartam a dolognak es ertem is mi a helyzet. Ja, mellesleg meg is vettem a gepet, kozeledik a szulinapom...
Szoval, nem tudom melyik firmwire frissitessel jott, de igenis ki tudja tolni `bitstream`-en is a HD hangokat, nem csak PCM-en. Csak ez a beallitasi lehetoseg mashol van mint a tobbi hang beallitas, most nem emlekszem de majd otthon megnezem. Valoban a PCM tomoritetlen, nem vesztesz minoseget ha azzal hallgatod. Csak eppen sok helyet foglal ezert hasznaljak inkabb az uj HD formatumokat. Ezek pedig ugy mukodnek mit egy rar vagy egy zip, dekodolas (kicsomagolas) utan elvileg ugyanaz mint a PCM. Volt egy angol cikk, elmentek a Dolby-hoz meg a DTS studioba tesztelni es emberunk nem hallott kulonbseget PCM es a HD hangok kozt. Pedig legalabb a Dolby TrueHD-nak gyengebbnek kell lennie mert bitrataja kevesebb tud lenni mint a DTS HD-nak. Ezt tesztelnem kell nekem is.
Osszefoglalva:
- PS3 ismeri mar a Dolby TrueHD, DTS HD MA hangokat.
- alapbeallitason ezeket a hangokat PCM jelkent tovabbitja a HDMI kimeneten, dekodolja a hangot.
- HD erositot valoban nem kell feltetlenul venni, viszont HDMI be- es kimenettel rendelkezo erositod kell legyen, hogy a PCM-et tudjad elvezni.
- Ha nincs HD erositod, vagy HDMI csatikkal ellatott erositod, akkor ket dolog van: 1. PCM-et ugyan kinyomja surround modban, de melylada csak akkor van ha a hangfalakat `kicsi`-re allitod. En esetemben ez nem jo mert fosul szol. 2. Optikai vagy coax digit kabellel viszed a hangot az erositobe, ezesetben a Dolby Digital vagy a DTS magjat fogod hallani (Dolby 640 kbit , DTS 1,5 Mbit), ennyit tud a kabel atvinni, ill. az erosito dekodolni. Mar ez is utosebb mint a sima DVD-n talalhato hangok (Dolby 384-448 kbit, DTS 768 kbit).

En nem bantam meg a PS3-at, nagyon jo vetel sok mindent tud. Az egesz altalam leirtakkal az a pici hiba hogy nincs HD erositom, tehat meg nem tudom kiprobalni azt aminek elmeletben mukodnie kell.

McDougles

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: McDougles »

Én is így használom ès a PCM mégegyszer megemlíteném hogy
tömörítetlen hangformátum. Tökèletesen kiadja az akár 10-12
mbites hangfolyamot is.

Grausz

Sony PS3

Remélem ez segít:

http://manuals.playstation.net/document ... utput.html

Megnéztem a beállításokat, és Dolby 5.1, DTS 5.1, AAC és PCM megy ki HDM-n keresztül. Arra vonatkozólag nem ír, hogy a DTS-HD vagy Dolby Tru-HD is kimenne.

Most viszont már engem is kezd érdekelni a téma, mert lehet ez alapján egy HD erősítő vásárlás értelmét veszti, ha úgy is csak PCM-be tolja ki...
Erősítő:Onkyo TX-SR500 Black - BluRay lejátszó: Playstation 3 320Gbyte - TV Samsung LE37M87 FullHD - Hangfalak: JBL SCS178 szett

McDougles

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: McDougles »

Emberek,a másik fórumon olvastam hogy a ps3 a HD hangokat (Blu-Ray film) nem nyomja ki még HDMI-n sem, hanem lekonvertálja PCM-re? Ez tényleg így van?
Akarok venni ps3, de a Blu-Ray filmek nagyon is fontos nekem hogy TrueHD-DTSHD hangon is megszólaljanak majd az új erőlködőn. A ps3-nak jelfolyamon továbbítania kéne az erőlködő felé a HD hangot nem?
Köszi a válaszokat.

Valóban PCM jelként továbbítja az erősítő felé, de ez nem jelenti azt hogy ,,lekonvertálja,, hiszen a PCM hang az a teljesen tömörítetlen hang.
Nekem Onkyo 705-ös erősítőm van ami lekezeli a HD hangokat is, a kijelzőjén természetesen nem tud megjelenni csak az hogy több csatornás PCM hangot dekódol. De nem csak a PS3 esetében van ez így hanem több lejátszó is PCM jelet továbbít ,,csak,, de ez szerintem semmi hátránnyal nem jár megfelelő erősítő esetén.

Sanyika007
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: Sanyika007 »

Emberek,a másik fórumon olvastam hogy a ps3 a HD hangokat (Blu-Ray film) nem nyomja ki még HDMI-n sem, hanem lekonvertálja PCM-re? Ez tényleg így van?
Akarok venni ps3, de a Blu-Ray filmek nagyon is fontos nekem hogy TrueHD-DTSHD hangon is megszólaljanak majd az új erőlködőn. A ps3-nak jelfolyamon továbbítania kéne az erőlködő felé a HD hangot nem?
Köszi a válaszokat.

szia

sajnos a kérdésedre nem tudok válaszolni, de egy másik tapasztalott tudok mesélni.
játék mellett, media szervernek is használom a Ps-t /a pcmről játszok le hd filmeket. pc-m egy dell gx 60 /p4 1,6ghz 1gb ram 500gb vinyó/ és azt vettem észre, hogy csak 25fps-es filmeknek folyamatos a képimegjelenítés a 23,9xx fps olyan mintha szagatna . a divx,dvd tökéletes. bluray filmekkel nincs sok tapasztalatom , 1 filmem van

üdv, sanya

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sony PS3

Emberek,
a másik fórumon olvastam hogy a ps3 a HD hangokat (Blu-Ray film) nem nyomja ki még HDMI-n sem, hanem lekonvertálja PCM-re? Ez tényleg így van?
Köszi a válaszokat.

Vendég

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv!

Szeretnék venni öcsémnek egy Playstation 2-őt.
Valaki tudna segíteni?
Hol tudnám chippeltetni Budapesten?
A választ privátban is jöhet.

olcsoprojektor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: olcsoprojektor »

Szerintem az igazság ott lehet, hogy SONY FullHD házimozi projektorokhoz adják ingyen a PS3at. Valaki biztos "leLCDzte" a jó kis SXRD projikat...

skyboi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: skyboi »

Azért ez a PS3 tudhat valamit. már hosszú ideje kint van, s a hackerek még nem tudták feltörni...A PS2 ennyi idővel megjelenése után már vitte a másolt lemezeket, úgy emlékszem.
A blu-ray olvasó miatt problémás a dolog. Túl nagyok a játékok dvd-re, ráadásul nem tudod mire kiírni, a ps3 játék formátuma jelenleg írhatatlan. Lásd aft*rd*wn, meg eur*s*a oldalak. De nem warezolunk ugye..

Ps2-nél dvd-n voltak a játékok, könnyebb dolguk volt a kertészeknek vele. De az is beletelt majd másfél évbe, ha nem csal az emlékezetem.
Soha ne feledjük a különbséget hozzájárulás és elkötelezettség között. Vegyük például a szalonnás tojás esetét. A tyúk hozzájárul. A disznó elkötelezi magát.

Tv: Sony KDL-46HX820; Erősítő: SONY TA-FB940R; DVD: SONY DVP-NS955V; VHS: SONY SLV-SE620; Hangfal: SONY SS176E Médiaplayer: Mede8er MED600X3D

skyboi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: skyboi »

Sziasztok!  
Olvastam az 576.hu-n, hogy a hivatalos, magyarországi premier után a 40gb-os PS3-at "ajándék" HD Ready LCD tv-vel fogják árulni. Ez elég szimpatikusan hangzik, tippem szerint valamilyen régebbi, beragadt Bravia szériát terveznek szétdobálni. Remélhetőleg 32"-ost.

Nézd meg a cikk dátumát....
Segítek: Ápr. 1. a bolondok napja

Valóban lesz ilyen akció még nyár előtt. Csak nem egy PS3 áráért.

Igaza van a kollégának, tényleg kacsa volt a dolog. Valami londoni hírekről is írkáltak a prohardveren, miszerint full hd lcd mellé "ajándék" ps3, de ugye ez sem bizonyult igazinak, van ugyan olyan csomag, mint a mediaban is nálunk, de messze nincs ingyen benne semmi

Marad tehát a szomorú valóság, pénzért kell venni tévét is meg ps3-at is
Soha ne feledjük a különbséget hozzájárulás és elkötelezettség között. Vegyük például a szalonnás tojás esetét. A tyúk hozzájárul. A disznó elkötelezi magát.

Tv: Sony KDL-46HX820; Erősítő: SONY TA-FB940R; DVD: SONY DVP-NS955V; VHS: SONY SLV-SE620; Hangfal: SONY SS176E Médiaplayer: Mede8er MED600X3D

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: AteeG »

Azért ez a PS3 tudhat valamit. már hosszú ideje kint van, s a hackerek még nem tudták feltörni...A PS2 ennyi idővel megjelenése után már vitte a másolt lemezeket, úgy emlékszem.

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: thom »

Ajándék PS3 Blu-ray távirányító

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

patcash
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: patcash »

sziasztok. van egy akcio mostanában h két bluray filmhez kapsz egy Ps3 távirányitot. a kérdésem az h a ps3 gamepad-ot lehet távir. ként használni egy bluray film nézéséhez? főbb funkciók stb.

Természetesen lehet. pl A L2 és R2 gombokkal tudsz előre hátra gyorsítani... a többit ki kell tapasztalni.

murray
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: murray »

sziasztok. van egy akcio mostanában h két bluray filmhez kapsz egy Ps3 távirányitot. a kérdésem az h a ps3 gamepad-ot lehet távir. ként használni
egy bluray film nézéséhez? főbb funkciók stb.
Pana 37PV70 Plazma ,LG BP125 BD player , Kenwood Home KRF-V5560D DD/DTS erösitö, SONY SS-FCR 115 hangszóró szett , Neotec KS-1007B 2,5 mm2 hangszóró kábel.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Kicsit off:

Nincs valakinek ps2-höz való kormánya Bp-en, amit kölcsön tudna adni? Kipróbálnék egy ilyet. Nem tudom milyen lehet egy olcsóbb típus.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: thom »

Az MM-ben Sony KDL 40 V 3000AEP + Playstation 3 GT 5 Prologue
349.990Ft

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

balazs6k
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: balazs6k »

Sziasztok!  
Olvastam az 576.hu-n, hogy a hivatalos, magyarországi premier után a 40gb-os PS3-at "ajándék" HD Ready LCD tv-vel fogják árulni. Ez elég szimpatikusan hangzik, tippem szerint valamilyen régebbi, beragadt Bravia szériát terveznek szétdobálni. Remélhetőleg 32"-ost.

Valóban lesz ilyen akció még nyár előtt. Csak nem egy PS3 áráért.

Grausz

Sony PS3

Sziasztok!  

balazs6k
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: balazs6k »

A PS3-hoz lesz "ajándék" LCD.

Csak éppen nem annyi lesz a PS3 mint most, azért nem őrültek meg a sony nál sem

bugyis

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: bugyis »

Sziasztok!  

én úgy tudtam, hogy ha veszel egy drága tv-t (pár száz ezerért) akkor kapsz hozzá egy ps3at.

AteeG
Fórumlakó
Fórumlakó

Sony PS3

Hozzászólás Szerző: AteeG »

Sziasztok!  

Szép kis álom! Most pedig...ébredj!

Rap és mozi, az a jó
AteeG-nek az való!

Válasz küldése

Vissza: “HDTV, Blu-ray, HD”