Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
- BruceWayne
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 9
Blu-Ray lejátszók
TheRussian!
Ha a BD-live nem érdekel (...mint ahogyan engem sem, sőt még DVD-n is extrákat csak 100-ból 1x nézek), nem hinném, hogy rosszabbul járnál az 51-essel. Nekem Sony BDp-s500-asom van, amit használtan vettem kitűnő állapotban, mert mire oda jutottam, a boltokban csak a 350 és 550 volt, amiket kipróbálva sokkal gyengébb megépítésűnek találtam (gyengébb kasztni, jobban összezsúfolt alkatrészek, stb.). Valamint a Blu-ray.com-on olvastam, hogy egy grafikus kolléga az 500-ast lecserélte 550-re, majd vissza 500-ra, mert képminőségben, színvisszaadásban gyengébbnek találta. Az egyetlen hátránya az 500-asnak a beolvasás lassúsága, de ezt már megszoktam és nagy megelégedéssel használom, digitális kábellel van összekötve az erősítővel és (szerintem a stabil megépítése miatt is) egészen elfogadható hangot produkál még cd-ről is.
Véleményem szerint hasonló a helyzet a Pio-kkal is, az újabb széria szerintem tudásban, funkciókban több, de ezek a plusz szolgáltatások kevesebbet nyomnak a latban, mint az 51-es masszív megépítettsége.
...minden attól függ, kinek mire van szüksége.
Jó vásárlást!
Blu-Ray lejátszók
Szevasztok Tudorok.
Segítségre lenne szükségem.Lenne most egy olcsó Bd player Samsung bdp1500 amihez jutányos áron tudnék hozzájutni.
Nekem egy 82 cm-es Philips pfl5322-es lcd-m van kb 3 méterről nézem.
A kérdésem annyi lenne hogy ehhez a képátlóhoz érdemes belefeccolnom már egy ilyen kvalitású készülékbe, lesz e számottevő egetrengető különbség a dvd képéhez képest,vagy felesleges erre költenem.Fontos lenne tudnom,ha tudtok valami okosat írni tapasztalataitokról azt megköszönném.Nagy képátlónál tudom hogy érdemes de vajon 82 cm-nél is számít?
Előre is köszi.
Ha 82 cm képátlójú képet nézel 3 méterről, akkor a különbséget nem fogod észrevenni. 3 méterről nem.
Egészen egyszerűen azért, mert az emberi szem 3 méter távolságból nem képes olyan apró részletek megkülönböztetésére, mint amit egy pixel mérete jelent a 82-es képernyőn.
Laptopon és számítógépen, persze, hogy észreveszed a differenciát, hisz kb 50 cm távolságból nézed a képet, ebből a távolságból az emberi szem érzékeli a pixel méretű apróbb részleteket.
De próbáld csak meg 2 méterről nézni a laptopot/monitort!
Nem fogod tudni megmondani a különbséget SD és HD között, a felbontás szempontjából.
Természetesen, ha a képanyag HD változatának szebbek a színei, kontrasztosabb a képe, jobb a mélységélessége, azt észreveszed, de az már más tészta, nem attól függ, hogy mekkora az anyag felbontása.
Itt erről egy cikk:
"Képméret és képfelbontás
Ahogy egyre nagyobbak a képernyők, és a jelenlegi televíziózás és a DVD helyébe a HDTV és más nagyfelbontású műsorok lépnek, mind többet hallani pixelekről és sorszámokról. De mekkora is legyen a kép felbontása és mérete? Erre keressük a választ.
Az nyilvánvaló, hogy az emberi szem által érzékelhető felbontásból kell kiindulni. A hibátlan látású emberek kellő távolságból már a körív (360 fok) egy fokának 60-ad részénél nagyobb dolgokat képesek észlelni. E szerint 3 méterről szemünk már képes meglátni egy körülbelül 0,87 milliméter széles és/vagy magas objektumot, ha az elég kontrasztosan elüt a háttértől. Ez persze csak a kép fekete-fehér információjára vonatkozik, a színeket közel sem tudja szemünk ilyen jól megkülönböztetni.
Nézzünk néhány példát, mit is jelent mindez különböző képméretek és képfelbontások esetén. Tegyük fel, hogy egy 107 centis (42 inch) képátlójú képernyő teljes képfelületén egy 1.280x720 képpontból álló képet nézünk. Az igazi LCD és plazma TV-k illetve vászonra vetített kép pixelei közötti eltérő szélességű hézagoktól most eltekintve, az egyes képpontok szélessége és magassága ebben az esetben nagyjából 0,73 mm, vagyis kisebb a 3 méter távolságból szemünkkel érzékelhető 0,87 mm-nél, így már nem tudnánk elkülöníteni az egyes képpontokat. Mindebből következik, hogy 3 méter (de pontosabban számolva már 2,6 méternél nagyobb) távolságból nézve egy 107 cm átlójú képernyőt, azon felesleges 1.920x1.080–as felbontású képet nézni, mert az 1.280x720 képpont is bőségesen elegendő szemünk felbontóképességét figyelembe véve.
Nézzük mi a helyzet egy nagyobb, 127 cm (50 inch) átlójú kép esetén. Az 1.280x720-as felbontású kép egyes képpontjainak dimenziói ebben az esetben körülbelül 0,86 mm-esek, mely szinte pontosan annyi, amennyit 3 méterről szemünk már megkülönböztetni képes. Egy 1.920x1.080 pixel megjelenítésére alkalmas 127 centis képernyőn az ilyen felbontás képpontjai kb. 0,58 mm-esek, vagyis jóval kisebbek, mint amit 3 méterről érzékelünk. 1.920x1.080-as felbontású képnél legalább 183 cm (kb. 72 inch) átlójúnak kell lennie a képernyőnek ahhoz, hogy 3 méterről már elkezdhessük tesztelni éleslátásunk határait.
Most valószínűleg sokan azt gondolják, hogy nincs is igazán szükség az úgynevezett teljes HD (1.920x1.080 pixel) felbontású műsorokra, és az ezek megjelenítésére alkalmas képmegjelenítőkre. Nos ez nem így van.
A házi-mozikban, ahol megpróbáljuk az igazi mozik élményét megteremteni, a képernyő vagy vetítővásznon legalább 30 fokos szöget tölt ki a látótérből. Ezt akkor érhetjük el, ha a kép távolsága maximum a kép szélességének 1,87-szerese (vagy az egyszerűbb számolás érdekében a 16:9-es arányú képernyő magasságának 3,3-szerese). Ha a fenti példákban már említett 3 méter távolságból nézzük a képernyőt, akkor annak szélessége a 30 fokos szög elérése érdekében minimum 1,6 méter kell legyen, ami 16:9-es képaránynál 184 centis képátlónak (kb. 72 inch) felel meg. Mint láttuk az ilyen méretű képernyőn az 1.920x1.080 pixelből álló kép képpontjai 3 méterről elvileg már észlelhetőek.
Az ideálisan nagy méretű képen azonban nyilvánvalóan jobban látszanak a képzajok, tömörítési és más képhibák, csalódást keltő lehet a gyengébb minőségű, alacsonyfelbontású műsorforrások képe. Azok, akik nem feltétlenül akarják, hogy a kép felbontása elérje szemük felbontóképességének határát, vagy képmegjelenítőjük eleve nem is alkalmas az 1.920x1.080 pixel megjelenítésére azt tanácsolom, hogy a nézési távolságot úgy válasszák meg, hogy az a kép átlójának kb. 2,4-2,5-szerese legyen. Ebből a távolságból az 1.280x720 pixel alkotta kép felbontása már majdnem tökéletesen élvezhető, de az ideálisnak tekinthető 30 fokos szöget nem tölti ki látóterünkből.
Összefoglalva tehát, a szokásos 2,5-3 méteres távolságból nézett 94-107 centis (37-42 inch) képátlójú LCD vagy plazma TV-k esetében felesleges az 1.920x1.080 pixel felbontás, a HD-ready minősítésnek megfelelés bőven elegendő. Az ideálisan nagy képméretet elérendő közelebbről nézett képernyőknél már szükség lehet a teljes HD felbontásra, mind a műsorforrást, mind a képmegjelenítőt tekintve.
- TheRussian
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Blu-Ray lejátszók
hazi-mozi.hu honlapjáról idézet:
"Pioneer: három új Blu-ray Disc lejátszó már 2009 nyarára
A Pioneer új Blu-ray Disc lejátszói, a BDP-320, a BDP-LX52 és a belépőmodell BDP-120 mind tudják a BD-Live funkciót, és nemcsak a HD hangformátumok bitfolyamainak kiadására képesek, de azok dekódolására is.
A Pioneer három új Blu-ray lejátszója tehát már mind rendelkezik Ethernet hálózati csatlakozóval, amin át Profile 2.0-ás lemez lejátszása közben képesek az internetről további tartalmakat – képeket, bónusz filmbemutatókat - letölteni, illetve más filmrajongókkal online csevegni vagy játszani. A BD-Live funkcióval letöltött tartalmak a BDP-320 és BDP-LX52 esetében a beépített 1 GB-os memóriában, vagy a modellek hátlapján megtalálható USB porthoz csatlakozó külső eszközön tárolhatóak. A BDP-120-hoz a gyártó mellékel egy 1 GB-os memóriakulcsot (pendrive), a BDP-320 és BDP-LX52 USB csatlakozója pedig a merevlemezes tárolók használatát is lehetővé teszi.
Mindegyik lejátszó 1.3a verziójú HDMI kimenettel rendelkezik, amin át akár a másodpercenként 24 képkockás 1080/24p videojel formátumot is képesek kiadni. A kimenet támogatja a BDP-320 és BDP-LX52 esetében a 48 bites, a BDP-120-nál pedig a 36 bites Deep Colour színfelbontású jeleket, valamint mindhárom lejátszónál a természetesebb színtartományt leíró xvYCC (x.v.Colour) jeleket – utóbbit például AVCHD felvételek lejátszásakor.
A Pioneer új lejátszói nemcsak arra képesek, hogy kiadják a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD bitfolyamokat, de a beépített dekódolás révén az összes HD hangformátumot sokcsatornás LPCM jellé tudják alakítani.
Már a belépőmodell BDP-120 is lejátssza a BDMV, BD-R/RE, DVD-Video, DVD-R/RW, CD, CD-R és AVCHD lemezeket illetve lemezformátumokat, és sajátossága a „Quick start” funkció, amivel a lejátszás gyorsítható meg.
A BDP-320 és BDP-LX52 lejátszókban a gyártó „PureCinema” (filmforrásokhoz) és mozgás-adaptív 3D (videoforrásokhoz) váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakító algoritmusait használják. A kép zajmentességéről digitális zajcsökkentés, és a videotömörítés blokkzaját valamint moszkitózaját csökkentő eljárások gondoskodnak. A két modell 13 képparamétere állítható be, de képernyőtípusokhoz optimalizált beállításokat is kínálnak. A KURO LINK (HDMI-CEC) vezérlési kapcsolat révén pedig a lejátszók automatikusan a KURO TV-khez optimális képbeállítást választják.
Mind a BDP-320, mind a BDP-LX52 HDMI kimenetén keresztül tökéletes CD (2 csatornás LPCM) lejátszás valósítható meg a gyártó „Precision Quartz Lock System (PQLS)”, azaz precíziós kvarc-záródó rendszere révén. Ez a lejátszók és a Pioneer kompatibilis AV vevőerősítői közötti időzítési bizonytalanságtól mentes, lehető legpontosabb D/A átalakítást garantáló jelátvitelt biztosít.
A BDP-LX52 nemcsak kettő, de sokcsatornás LPCM jelnél is biztosítja a PQLS átvitelt. Ez a drágább készülék az RS-232C vezérlőcsatlakozó mellett alumínium előlapjával, kékfényű megvilágításával, vaskosabb rezgéscsillapító lábaival és alumínium távirányítójával igényesebb designt és magasabb építési minőséget képvisel.
Az új Pioneer Blu-ray Disc lejátszók júliusban már kaphatóak lesznek, de a hazai fogyasztói árak pontosan még nem ismertek. Európában a BDP-120 349 euróba (kb. 100.000 Ft), a BDP-320 449 euróba (kb. 129.000 Ft), a BDP-LX52 pedig 649 euróba (kb. 186.000 Ft) kerül majd."
Köszi a linket....
Mondjuk ettől biztosan elszabadultabb árak lesznek itthon....
Ennek tekintetében gáz lehet ha én egy 51fd-t veszek? bd-live funkción kívül fogom valamiben is azt érezni hogy nah megszívtam hogy nem újat vettem? nekem 51fd komolyabb, minőségibb cuccnak tünik mint ezek.... főleg neten képek alapján is komolyabb hatású a régi sztem...
Blu-Ray lejátszók
hazi-mozi.hu honlapjáról idézet:
"Pioneer: három új Blu-ray Disc lejátszó már 2009 nyarára
A Pioneer új Blu-ray Disc lejátszói, a BDP-320, a BDP-LX52 és a belépőmodell BDP-120 mind tudják a BD-Live funkciót, és nemcsak a HD hangformátumok bitfolyamainak kiadására képesek, de azok dekódolására is.
A Pioneer három új Blu-ray lejátszója tehát már mind rendelkezik Ethernet hálózati csatlakozóval, amin át Profile 2.0-ás lemez lejátszása közben képesek az internetről további tartalmakat – képeket, bónusz filmbemutatókat - letölteni, illetve más filmrajongókkal online csevegni vagy játszani. A BD-Live funkcióval letöltött tartalmak a BDP-320 és BDP-LX52 esetében a beépített 1 GB-os memóriában, vagy a modellek hátlapján megtalálható USB porthoz csatlakozó külső eszközön tárolhatóak. A BDP-120-hoz a gyártó mellékel egy 1 GB-os memóriakulcsot (pendrive), a BDP-320 és BDP-LX52 USB csatlakozója pedig a merevlemezes tárolók használatát is lehetővé teszi.
Mindegyik lejátszó 1.3a verziójú HDMI kimenettel rendelkezik, amin át akár a másodpercenként 24 képkockás 1080/24p videojel formátumot is képesek kiadni. A kimenet támogatja a BDP-320 és BDP-LX52 esetében a 48 bites, a BDP-120-nál pedig a 36 bites Deep Colour színfelbontású jeleket, valamint mindhárom lejátszónál a természetesebb színtartományt leíró xvYCC (x.v.Colour) jeleket – utóbbit például AVCHD felvételek lejátszásakor.
A Pioneer új lejátszói nemcsak arra képesek, hogy kiadják a Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD és DTS-HD bitfolyamokat, de a beépített dekódolás révén az összes HD hangformátumot sokcsatornás LPCM jellé tudják alakítani.
Már a belépőmodell BDP-120 is lejátssza a BDMV, BD-R/RE, DVD-Video, DVD-R/RW, CD, CD-R és AVCHD lemezeket illetve lemezformátumokat, és sajátossága a „Quick start” funkció, amivel a lejátszás gyorsítható meg.
A BDP-320 és BDP-LX52 lejátszókban a gyártó „PureCinema” (filmforrásokhoz) és mozgás-adaptív 3D (videoforrásokhoz) váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakító algoritmusait használják. A kép zajmentességéről digitális zajcsökkentés, és a videotömörítés blokkzaját valamint moszkitózaját csökkentő eljárások gondoskodnak. A két modell 13 képparamétere állítható be, de képernyőtípusokhoz optimalizált beállításokat is kínálnak. A KURO LINK (HDMI-CEC) vezérlési kapcsolat révén pedig a lejátszók automatikusan a KURO TV-khez optimális képbeállítást választják.
Mind a BDP-320, mind a BDP-LX52 HDMI kimenetén keresztül tökéletes CD (2 csatornás LPCM) lejátszás valósítható meg a gyártó „Precision Quartz Lock System (PQLS)”, azaz precíziós kvarc-záródó rendszere révén. Ez a lejátszók és a Pioneer kompatibilis AV vevőerősítői közötti időzítési bizonytalanságtól mentes, lehető legpontosabb D/A átalakítást garantáló jelátvitelt biztosít.
A BDP-LX52 nemcsak kettő, de sokcsatornás LPCM jelnél is biztosítja a PQLS átvitelt. Ez a drágább készülék az RS-232C vezérlőcsatlakozó mellett alumínium előlapjával, kékfényű megvilágításával, vaskosabb rezgéscsillapító lábaival és alumínium távirányítójával igényesebb designt és magasabb építési minőséget képvisel.
Az új Pioneer Blu-ray Disc lejátszók júliusban már kaphatóak lesznek, de a hazai fogyasztói árak pontosan még nem ismertek. Európában a BDP-120 349 euróba (kb. 100.000 Ft), a BDP-320 449 euróba (kb. 129.000 Ft), a BDP-LX52 pedig 649 euróba (kb. 186.000 Ft) kerül majd."
Blu-Ray lejátszók
720P-ben biztos látható a difi....Azt nem tudom mennyire, a legjobb a kipróbálás lenne...Csak szerintem ezt ott nem tudod megoldani.De bármilyen blurayt érdemes hazavinned és azt 720P-ben kipróbálni...Nálam a gépen is látszik a HD filmek képminőségbeli előnye...Még a laptopnál is látszott.DVD-t az is lejátssza, ha olcsó akkor meg már valamelyest előre is léptél képminőség terén.
Blu-Ray lejátszók
Szevasztok Tudorok.
Segítségre lenne szükségem.Lenne most egy olcsó Bd player Samsung bdp1500 amihez jutányos áron tudnék hozzájutni.
Nekem egy 82 cm-es Philips pfl5322-es lcd-m van kb 3 méterről nézem.
A kérdésem annyi lenne hogy ehhez a képátlóhoz érdemes belefeccolnom már egy ilyen kvalitású készülékbe, lesz e számottevő egetrengető különbség a dvd képéhez képest,vagy felesleges erre költenem.Fontos lenne tudnom,ha tudtok valami okosat írni tapasztalataitokról azt megköszönném.Nagy képátlónál tudom hogy érdemes de vajon 82 cm-nél is számít?
Előre is köszi.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Van érdembeli különbség a Panasonic BD30, és BD35 között?
Érdemes, szabad DVD lejátszó helyett BD lejátszót venni? Képminőségben eléri egy "olcsó" Blu-Ray lejátszó egy középkategóriás DVD lejátszó színvonalát?
Használtan mennyit érhet most egy Pana BD30 (venni szeretnék)?
Blu-Ray lejátszók
TheRussian,Júniusra várható Pioneer BD-Live lejtszó. Lehet, hogy érdemes megvárni.
Hát egyelőre BD-live szerintem nem fontos, meg magamból kiindulva, van rengeteg extrákkal zsúfolt lemezem, de azokat se nagyon nézem, szinte csak film eredeti képarányban meg jó minőségben a lényeg, tehát lehet bd-live nélkül is élet az élet :kiraly:
És itthon, vagy kint jön akkor lejátszó? ha me gjön az újabb az ember nem szívesen veszi meg a régebbit.... örök dilemma
pio 51fd jobb mint sony 550-es? vagy mik a pro-kontra dolgok ezügyben?
Itthonra ígérik (megkérdeztem a hazi-mozi.hu fórumon).
Az 51FD jobb, mint a Sony 550.
- TheRussian
- Nincs visszaút
Blu-Ray lejátszók
TheRussian,Júniusra várható Pioneer BD-Live lejtszó. Lehet, hogy érdemes megvárni.
Hát egyelőre BD-live szerintem nem fontos, meg magamból kiindulva, van rengeteg extrákkal zsúfolt lemezem, de azokat se nagyon nézem, szinte csak film eredeti képarányban meg jó minőségben a lényeg, tehát lehet bd-live nélkül is élet az élet :kiraly:
És itthon, vagy kint jön akkor lejátszó? ha me gjön az újabb az ember nem szívesen veszi meg a régebbit.... örök dilemma
pio 51fd jobb mint sony 550-es? vagy mik a pro-kontra dolgok ezügyben?
Blu-Ray lejátszók
Pioneer 51FD-ről mindenütt azt írják hogy valami nagyon jó képminősége van és a mezőnyben ver minden más lejátszót. Viszont mi ez a profile 1 meg 2? elvileg ezen csak 1 van és negítavkjént sorolják hogy ez bizony rossz, főelg hogy upgrade-elni sem lehet. Be szabad ruházni ilyen lejátszóba? Várható hgoy hamarosan újabb készülék jön ki Pio-ban ebben a kategóriában?
kösz..
Ha minden igaz, a bd profil 1.0; 1.1 és 2.0 létezik. Az 1.0 sima lejátszás, a korongon rögzített adatokkal. 1.1 és 2.0 már internetes tartalom letőltésére is alkalmas (a 2.0 azt hiszem bd live), tehát a stúdió vagy a forgalmazó által feltöltött extrák megtekintésére van lehetőséged. Ha ezekre nincs szükséged, akkor szerintem jó választás, de a helyedben még összehasonlítanám a versenytársakkal.
Képminőség lenne elsődleges szempont. Ráadásul ahogy néztem ebben vmi komoly videós cucc van, tehát a színek meg minden nagyon jól mennek. Meg számomra az sem utolsó, hogy ahoy látom ebből az anyagot nem hagyták ki, nem hiába kétszer olyan nehé mint a többi lejátszó....
DVD felskálásáról is nagyon jókat írtak. Egy minőségi darabnak tönik csak ez a BD profile-os dolog kicsit zavar. De firmware van ehhez is nem? Tehát ha pl berakok 1 év múlva egy új blu ray lemezt és kiírja nem ismeri akkor firmware frissítéssel megoldható a probléma nem??? vagy amit most vezsek lejátszót lehet hogy nem fog lejátszani minden ezután kiadott lemezt????
Inkább azt mondanám hogy ránézésre nagyobb mint a többi lejátszó, súlyra viszont kb ugyanannyi, volt már több lejátszóm, ilyenem is.
Inkább csak a háza nagy, de valószínüleg sok benne a légüres tér :kiraly:
Ettől függetlenül igen jó lejátszó.
[Panasonic TX-P 42 G10 E][LG BD370]
Blu-Ray lejátszók
TheRussian,
Júniusra várható Pioneer BD-Live lejtszó. Lehet, hogy érdemes megvárni.
Blu-Ray lejátszók
Megjelent a Pioneer BDP-LX91 legújabb frissítése (2.46).
Az LX71-es frissítése is talán júniusig megjelenik.
Blu-Ray lejátszók
Pioneer 51FD-ről mindenütt azt írják hogy valami nagyon jó képminősége van és a mezőnyben ver minden más lejátszót. Viszont mi ez a profile 1 meg 2? elvileg ezen csak 1 van és negítavkjént sorolják hogy ez bizony rossz, főelg hogy upgrade-elni sem lehet. Be szabad ruházni ilyen lejátszóba? Várható hgoy hamarosan újabb készülék jön ki Pio-ban ebben a kategóriában?
kösz..
Idézet a házi-mozi.hu portálról guru-tól
"A Pioneer három új asztali lejátszója közül már a BDP-120 is kész a BD-Live funkcióra, beépített a Dolby TrueHD és DTS-Master Audio dekódolás, és mellékelnek hozzá egy 1GB-os USB memóriát is. Az áprilisban megjelenő modell ára 250 dollár (kb. 53.000 Ft) lesz. A fenti képen is látható BDP-320 már támogatja az akár 48 bites Deep Color színfelbontást is, széleskörű lehetőséget biztosít a képparaméterek beállítására, több zajcsökkentő áramkört is tartalmaz, 7.1-es analóg hangkimenete is van és 1GB belső memóriát építenek belé. Ezen kívül megfelelő Pioneer AV vevőerősítővel csatlakoztatva PGLS azaz kvarcvezérelten pontos, vagyis jelbizonytalanságtól mentes a CD digitális jeltovábbítás. A kb. 400 dolláros (kb. 84.000 Ft) lejátszó feltehetően Európában is kapható lesz, esetleg más típusszámmal (és áron). Az Elite BDP-23FD kifejezetten az amerikai rendszerépítőknek készül RS232C vezérlő interfésszel."
Már most csak az a kérdés, hogy a Pioneer átstruktúrálása miatt (jövőben a Sharppal közösen csinálnak Blu-ray játszót) mi lesz ebből a tervből, ebből a 3 amerikai típusból mit adnak ki nálunk. Ha lesz belőlük valami, ezek közül a legolcsóbb is jónak tűnik.
Írjál a házi-mozi.hu fórumba, ott vannak Pioneer-bennfentesek.
Blu-Ray lejátszók
kösz..
Ha minden igaz, a bd profil 1.0; 1.1 és 2.0 létezik. Az 1.0 sima lejátszás, a korongon rögzített adatokkal. 1.1 és 2.0 már internetes tartalom letőltésére is alkalmas (a 2.0 azt hiszem bd live), tehát a stúdió vagy a forgalmazó által feltöltött extrák megtekintésére van lehetőséged. Ha ezekre nincs szükséged, akkor szerintem jó választás, de a helyedben még összehasonlítanám a versenytársakkal.
Képminőség lenne elsődleges szempont. Ráadásul ahogy néztem ebben vmi komoly videós cucc van, tehát a színek meg minden nagyon jól mennek. Meg számomra az sem utolsó, hogy ahoy látom ebből az anyagot nem hagyták ki, nem hiába kétszer olyan nehé mint a többi lejátszó....
DVD felskálásáról is nagyon jókat írtak. Egy minőségi darabnak tönik csak ez a BD profile-os dolog kicsit zavar. De firmware van ehhez is nem? Tehát ha pl berakok 1 év múlva egy új blu ray lemezt és kiírja nem ismeri akkor firmware frissítéssel megoldható a probléma nem??? vagy amit most vezsek lejátszót lehet hogy nem fog lejátszani minden ezután kiadott lemezt????
Az ezután kiadott lemezeket is lejátssza.
Egyes bónusztartalmakkal nem lesz kompatibilis, melyek internetes kapcsolatot igényelnek. De szerintem ezek nem lényegesek.
Frissítések az 51-eshez is lesznek
- TheRussian
- Nincs visszaút
Blu-Ray lejátszók
kösz..
Blu-Ray lejátszók
kösz..
- TheRussian
- Nincs visszaút
Blu-Ray lejátszók
kösz..
Blu-Ray lejátszók
Hát ez egy eléggé elméleti beszélgetés volt....Htfan
Cuccok: Projektor: ThemeScene H79 Vászon: Grandview 92" 16:9 Blu-ray: Pioneer BDP-51FD SACD/DVD-audio: Pioneer DV-565 DVD/HDD recorder: Pioneer DVR-433H CD: Denon DCD-755AR Processzor: NAD T-747 Végfok: Rotel RMB-1075 THX Ultra TV: Loewe Calida 85 cm Hangsugárzók-front: B&W 603 S2 center B&W LCR 60 S3 surround B&W 601 S3 Subwoofer: B&W ASW1000 Kábelek: Profigold, Monitor.
Blu-Ray lejátszók
Végre egy tisztességes Blu-ray játszó :kiraly:
Ez az amelyiket megint elhalasztottak, most októberre. Talán sohasem fog kijönni.
4500Ł-ért nem fognak kapkodni érte.
A képben nem jobb, mint a Pio91, a hangban a 6700Ł-os DAC és a 7000Ł-os erőlködő segítségével futja ki magát igazán.
Ugyhogy hajrá, irány a bolt!
Blu-Ray lejátszók
Ez az amelyiket megint elhalasztottak, most októberre. Talán sohasem fog kijönni.
4500Ł-ért nem fognak kapkodni érte.
Blu-Ray lejátszók
súlyos darab lehet mint az ára is gondolom. :kiraly:
- menyuslight
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 169
- Kapcsolat:
Blu-Ray lejátszók
Proci: ............. Lejátszó:Oppo 205 Projektor:Sony VPL XW 7000 Vászon:Screenline: 21:9 microperforált Tápszűrő: Torus Power Amp: Primare 30.7 Amp 2: Primare 30.7 Front: MILLER & KREISLER S150 Rear: M&K Sound S150 Atmos M&K Sound MP 150
Sub: SVS 4000
Sub: SVS 4000
- HUNgaryBLU
- Újonc fórumos
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Én is a Panasonic DMP-BD55EG-K-val szemezek,de lenne egy kérdésem.Ebbe már van ugye True HD dekoder,de a jelenlegi Harmann/Kardon avr132-es erősítőmbe ilyen még nincs.
Kell új TRU-HD-s erősítőt is venni?
Köszi a válaszokat!
Üdv
A Pana 55-ös akár 5.1 ill. 7.1 analóg kimeneten MINDEN hangformátumot kezel - multi ch bemeneten vihető a tömörítetlen hang - koax/optikain átadva CSAK a DVD esetében megy át / illetve a tömörítetlen hang CSAK Dolby Digital vagy DTS "felbontásban" fog jelentkezni az erősítődön !
- európai modell legutolsó firmware frissítése :
Panasonic DMP-BD55EK európai firmware link
Én ezt kódoltam ki "A-B-C" régió függetlenítve Blu-ray esetére, DVD esetében is mindent játszik és a blokkolt hangsávváltást is lehetséges.
Sok sikert hozzá - meg vagyok vele elégedve
Link a DVD, HDdvd és Blu-ray filmjeimről Blu-ray statisztikái 2009-Március
MAGYAR VONATKOZÁSSAL beszerezhető filmek listája tőlem - hang és felirat adatok, kiegészítésekkel - Áprilisi megjelenésig 2009
Panasonic DMP BD-55EG-K (firmware1.6 - '09 Jul.) Toshiba HD-E 1KE (firmware4.0 - '08 sept.)
(Multiregio)°-s chipset (BRregio:A+B+C/DVDregio:FREE)
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Én is a Panasonic DMP-BD55EG-K-val szemezek,de lenne egy kérdésem.Ebbe már van ugye True HD dekoder,de a jelenlegi Harmann/Kardon avr132-es erősítőmbe ilyen még nincs.
Köszi a válaszokat!
Üdv
A Panasonic speckói nem túl részletesek, de ha van benne Dolby TruHD és DTS HD dekóder és van rajta 5.1-es kimenet, akkor össze tudod kötni a H/K AVR132 5.1 csatornás analóg bemenetével. Tehát a dekódolást a lejátszó végzi, az erősítő pedig hangosít.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Köszi a válaszokat!
Üdv
akkor igen, ha minden igaz
Feltéve, ha True-HD-t akar hallgatni
Nekem PS3 van, az simán le dekódolja dolby digitalra.
Erősítő:Onkyo TX-SR500 Black - BluRay lejátszó: Playstation 3 320Gbyte - TV Samsung LE37M87 FullHD - Hangfalak: JBL SCS178 szett