Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 168
Re: Blu-Ray lejátszók
Pedig egyszerű a válasz: a 0-ás végződésű készülékek - és így a 820 lejátszó is - amcsi piacra szánt modellek. Az EU-s modellek 4-s végződésűek, pl. 824 (ami valóban a 9000 "butított" verziója, kb. hasonló, mint a 203/205 OPPO különbség).
Az amcsi és EU-s modelleknél a régiókód beállítás a különbség, ezért alkalmaznak eltérő számozást, úgy mint. pl. az OPPO-nál EU-s jelöléssel jelölik az EU-s piacra szánt modelleket.
A 9000-ről már van alfa tesztelő által adott vélemény:https://www.youtube.com/watch?v=-KvYCTz ... e=youtu.be
Sem a 824, sem a 9000-es nem támogatják/nem tudják sem az SACD, sem a DVD-Audió formátumok kezelését, ezt figyelembe kell venni, ha valakit ilyen formátumban lévő zenét akar(na) hallgatni.
Az amcsi és EU-s modelleknél a régiókód beállítás a különbség, ezért alkalmaznak eltérő számozást, úgy mint. pl. az OPPO-nál EU-s jelöléssel jelölik az EU-s piacra szánt modelleket.
A 9000-ről már van alfa tesztelő által adott vélemény:https://www.youtube.com/watch?v=-KvYCTz ... e=youtu.be
Sem a 824, sem a 9000-es nem támogatják/nem tudják sem az SACD, sem a DVD-Audió formátumok kezelését, ezt figyelembe kell venni, ha valakit ilyen formátumban lévő zenét akar(na) hallgatni.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6002
Huh, akkor tényleg a megfelelő embertől kérdezek...

Nem kizárt, hogy a DP-UB9000 ugyanazt a firmware-t kapja lényegében, mint a "kisöccse".
De ha már itt tartunk, lenne mégegy kérdésem. Természetesen én is szemeztem a DP-UB820-szal és a kifejezetten ausztriai és németországi forgalmazásra készített DP-UB824-gyel is. És komoly kérdésként merült fel, hogy mi a funkcionális különbség a "4-es" végű illetve "0-s"- végű modellek között. Mi ebben a két országban a specialitás, ami miatt külön modell(szám) kell nekik? Egy DP-UB824 itthon ugyanúgy tud működni gyári FW-rel, mint a 820-as?
Előre is köszi a választ!
(további érdekesség, hogy a DMP-UB900-asokból nem jelent meg külön "német-osztrák" változat, míg az összes azután következő modellből már igen, tehát 904-es nincs, de 704-es, 304-es, 314-es, 324-es, 404-es, 424-es és 824-es már igen... vajon lesz 9004-es is?)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
Aszpirin
sajnos nem vagyok a Panasinic alfa tesztere, így természetesen nem férek hozzá a 9000-hez. De volt szerencsém a DP-UB824-hez.
sajnos nem vagyok a Panasinic alfa tesztere, így természetesen nem férek hozzá a 9000-hez. De volt szerencsém a DP-UB824-hez.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Szia!robi-k írta: ↑2018.07.04., szer. 12:27Aszpirin
A CFW-nek alapvetően nem feladata a különböző balkezű realese-k hibájának kijavítása, egyszerűen nem lehet a lejátszót felvértezni azzal a tudással, hogy bármilyen rosszul elkészített avi-t/mkv-t lejátsszon (annál is inkább, mert mind az avi, mind az mkv egy konténer, amibe bármilyen sz@rt bele lehet pakolni). Sok esetben még a PC-n is gondot okoz némelyik rip/avi lejátszása.
A CFW fő feladata a Cinavia védelem kiiktatása, és az iso-k + a BD/DVD mappák lejátszás lejátszása mint eredeti lemez.
Ami az SACD-t illeti: SACD esetében nem fog kiadni a lejátszó digitali jelet sem coaxon, sem optikán, ez is a másolásvédelem része (ami hardver szintjén van kódolva a Mediatek processzorba, nem lehet FW-vel "okosítani").
OPPO vs. Panasonic: a Pana méginkább háklis készülék, kifejezetten eredeti lemezek lejátszására készül, sok filmet (avi, mkv), ami gond nélkül megy az OPPO-n, a panasonic lejátszó egyszerűen nem is hajlandó felismerni.
Először is nagyon köszi a választ! Több dolgot tisztáz, de a legfontosabb az, hogy az SACD sehogyan sem fog kimenni az S/PDIF kimeneteken. Én egyébként nem is állítottam, hogy CFW-vel kimegy, csak azt, hogy ha kiment valakinek (mint ahogy itt értettem), akkor ez max valami CFW műve lehet (a CFW-khez nem értek, ez léátható a pár hozzászólással korábban feltett kérdésemből is... amire most nagyjából adtál választ).
Extra hardverrel tuti ki lehet küldeni az SACD hangját is, lásd pl. http://audiopraise.com/vanityhd/overview.php (csak amit említettem, az a kis kiegészítő hardverke pl. a 103-as esetében többe kerül, mint a lejátszó maga.)
"Bármilyen rosszul elkészített avi-t mkv-t" - ami az avi-kat illeti, megjegyezném, hogy annyira "rosszul" voltzak alkészítve, hogy 9 éve eddig MINDEN lejátszó vitte őket, beleértve az összes népszerű PC-s és Mac-es lejátszókat, de dedikált media playereket is (már említettem, hogy az LG BD-390 is gond nlkül vitte). Maradjunk annyiban, hogy ez nem rosszul elkészített AVI-ra, hanem rosszul implementált firmware-re utal.
Ami pedig a H.265 képkódolású mkv-k hang-hibáját illeti audio bitstream passthrough esetén: ez néha előjön, néha nem. Ha előjön, akkor "ragaszkodó", tehát minden ilyen MKV-n kimarad az első hangsáv (ami általávban a legjobb, eredeti hangot tartalmazza). A több sávos MKV-k esetében pedig megjavul egy sávváltással, majd visszaváltás az első audiosávra.
Ez sem arra utal, hogy az MKV lenne rossz. Viszont egy hiba.
A hibák nem okoznának gondot, ha bízhatnék benne, hogy egy jövőbeli gyári FW-patch kijavítja. De így, hogy az Oppo Digital lényegében megszűnt, milyen jövőben bízhatok?
A régi AVI-kat egyszerűen letöröltem. Nem olyan fontos.
De a 10-50 GB-os méretű MKV-im frissek és 4K-s filmeket tartalmaznak a lehető legjobb hangsávval (sokszor az összes hangsávval), ezeket nem szeretném eldobálni...
Te hozzáférsz előre a még meg nem jelent készülékekhez? Pana DP-UB9000: ez a klészülék még ki sem jött, nem téveszted véletlenül a DMP-UB900-assal?... csak ősszel jelenik meg a 9000-es, Oppo árban lesz... és majd akkor kiderül, mit fog tudni. De persze ha már most vannak hiteles információid, akkor elhiszem neked.
Köszi mégyegyszer a választ!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2018.07.04., szer. 13:05-kor.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
Aszpirin
A CFW-nek alapvetően nem feladata a különböző balkezű realese-k hibájának kijavítása, egyszerűen nem lehet a lejátszót felvértezni azzal a tudással, hogy bármilyen rosszul elkészített avi-t/mkv-t lejátsszon (annál is inkább, mert mind az avi, mind az mkv egy konténer, amibe bármilyen sz@rt bele lehet pakolni). Sok esetben még a PC-n is gondot okoz némelyik rip/avi lejátszása.
A CFW fő feladata a Cinavia védelem kiiktatása, és az iso-k + a BD/DVD mappák lejátszás lejátszása mint eredeti lemez.
Ami az SACD-t illeti: SACD esetében nem fog kiadni a lejátszó digitali jelet sem coaxon, sem optikán, ez is a másolásvédelem része (ami hardver szintjén van kódolva a Mediatek processzorba, nem lehet FW-vel "okosítani").
OPPO vs. Panasonic: a Pana méginkább háklis készülék, kifejezetten eredeti lemezek lejátszására készül, sok filmet (avi, mkv), ami gond nélkül megy az OPPO-n, a panasonic lejátszó egyszerűen nem is hajlandó felismerni.
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Gyári firmware-rel nem fog kimenni az SACD coax-ra. PCM-ben sem.
Válaszoltam a hozzászólásodra, de, hogy hova lett nem tudom.
A lényege, hogy megértettem amit írtál, én meg azért kaparok a coax-szal, mert az Oppo elveszi a magnó bejárátát az erősítőn, több input meg nincs már.
Köszi!
Válaszoltam a hozzászólásodra, de, hogy hova lett nem tudom.
A lényege, hogy megértettem amit írtál, én meg azért kaparok a coax-szal, mert az Oppo elveszi a magnó bejárátát az erősítőn, több input meg nincs már.
Köszi!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Az Oppo Digital minden termékének gyártását beszüntette (vagy beszünteti hamarosan), nem csak a lejátszókét. Ez áll a honlapjukon. Az egyéb termékekből is már csak a készletet árulják ki.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Gyári firmware-rel nem fog kimenni az SACD coax-ra. PCM-ben sem. Ezt egyértelműen leírja a 103-as és a 203-as használati utasítása is. A 103-as doksijának az angol verziója van meg, abban a 17. oldal "NOTE" szekciójában ez áll egyértelműen:
Ez persze a gyári FW-re érvényes. A CFW-k viszont részben pont azért készülnek, hogy az ilyen másolásvédelmeket és korlátozásokat "meghekkeljék", tehát ha Lemmynek PCM-re állítva az SACD output-ot kimegy koaxon az SACD (nem CD rétegéről) játszott zene, akkor az alighanem CFW miatt lehet.Due to copyright restrictions, SACD audio cannot be sent through the coaxial or optical
digital audio output. To listen to SACDs, please use the HDMI or analog audio connections.
(DSD bitstream kiküldése a coax kimenetre viszont - amennyire nekem sikerült megérteni a netet böngészve - extra hardver elemeket igényel, ezért azt még CFW-vel sem lehet megoldani - tévedés joga fenntartva

Egyébként most nem értem pontosan, neked csak az SACD-vel van problémád? Vagyis ismered azt a beállítást, ami kida mindent a TV felé is HDMI-n, és a coax-on is, amit tud? (sima CD-jel pl. ott is ki kell menjen, de DVD-ről is minden. A többcsatornás tömörítetlen formátumok pedig 2-csatornás LPCM-be konvertálva tudnak ott kimenni...) Elvuileg kell(ene) legyen ilyen setup.
Az SACD viszont reménytelen (kivéve a hibrid lemezek CD-rétegét), ha nem tudsz analógon vagy HDMI-n csatlakoztatni hozzá erősítőt ill. AVR-t vagy processzort.
Ha a CFW feloldja a másolásvédelmet (ezt még mindig nem tudom, szóval ott a nagy HA, egy CFW-szakértőt kell itt megkérdezni), és PCM-re állítva kimegy az SACD sztereóban a koaxon, akkor is az egy PCM jel lesz, épp csak az SACD lényege vesztődik el (már ga van ilyen).
- prando
- V.I.P.
Ha jól értettem az itt a topikban lévő hozzászólásokat böngészve, a CFW célja nem a bugok javítása, azt majd javítja az Oppo... Vagyis alighanem CFW-vel is ott lesznek ezek a bugok (így van?).
Én is így érzem, mert a cél, hogy vigye a vágókorongot is.
-----
Új FW-ek kiadása költséget jelent, nekik meg nem lesz bevételük... csak én érzem ezt neccesnek?
Vannak egyéb termékeik is sztem, rossz esetben kérnek némi pénzmagot.
------
[*]az Audio output -ot a settingsben Auto-ról Bitsream-re állítottam, mert különben az Atmos hangsávot is többcsatornás LPCM-ként adja ki MKV-k lejátszásakor).[/list]
Ezt neked hdmi-n nyomja?
Mert én meg, ahogy olvashatod alább, a coax kimenettel küzdök sacd szinten.. 2ch-ban utazom és fórumtársunk azt írta itt alul, hogy pcm-re állítva megy a coax. De már nem tudom mit állítsak még arra....nincs ötleted?
kezdem úgy érezni, hogy hiba volt megvenni ezt az Oppo 203-at,
Nekem meg a 103 lett csalódás, a fenti miatt.
Köszi!
Én is így érzem, mert a cél, hogy vigye a vágókorongot is.
-----
Új FW-ek kiadása költséget jelent, nekik meg nem lesz bevételük... csak én érzem ezt neccesnek?
Vannak egyéb termékeik is sztem, rossz esetben kérnek némi pénzmagot.
------
[*]az Audio output -ot a settingsben Auto-ról Bitsream-re állítottam, mert különben az Atmos hangsávot is többcsatornás LPCM-ként adja ki MKV-k lejátszásakor).[/list]
Ezt neked hdmi-n nyomja?
Mert én meg, ahogy olvashatod alább, a coax kimenettel küzdök sacd szinten.. 2ch-ban utazom és fórumtársunk azt írta itt alul, hogy pcm-re állítva megy a coax. De már nem tudom mit állítsak még arra....nincs ötleted?
kezdem úgy érezni, hogy hiba volt megvenni ezt az Oppo 203-at,
Nekem meg a 103 lett csalódás, a fenti miatt.
Köszi!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Tisztelt Oppo 20x tulajok!
Nálatok mennyire bugos a (gyári) firmware?
Néhány napja vagyok egy 203-as tulaja, és a legutolsó gyári firmware-rel még mindig szinte mindennap előjön valami bug. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen "prémium" árú (azért még a 203-as sem nevezném olcsónak...) lejátszó ilyen bugos FW-rel rendelkezzen...
Ha jól értettem az itt a topikban lévő hozzászólásokat böngészve, a CFW célja nem a bugok javítása, azt majd javítja az Oppo... Vagyis alighanem CFW-vel is ott lesznek ezek a bugok (így van?).
Ami a "majd javítja az Oppo"-t illeti: most, hogy beszüntették a gyártást, mennyire hihető, hogy odateszik magukat FW-upgrade-ek kiadására, és ha igen, akkor meddig? Új FW-ek kiadása költséget jelent, nekik meg nem lesz bevételük... csak én érzem ezt neccesnek?
Eddig a legidegesítőbb hibák, amik nálam előjöttek a legfrissebb gyári FW-rel a 203-ason:
Nálatok mennyire bugos a (gyári) firmware?
Néhány napja vagyok egy 203-as tulaja, és a legutolsó gyári firmware-rel még mindig szinte mindennap előjön valami bug. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen "prémium" árú (azért még a 203-as sem nevezném olcsónak...) lejátszó ilyen bugos FW-rel rendelkezzen...
Ami a "majd javítja az Oppo"-t illeti: most, hogy beszüntették a gyártást, mennyire hihető, hogy odateszik magukat FW-upgrade-ek kiadására, és ha igen, akkor meddig? Új FW-ek kiadása költséget jelent, nekik meg nem lesz bevételük... csak én érzem ezt neccesnek?
Eddig a legidegesítőbb hibák, amik nálam előjöttek a legfrissebb gyári FW-rel a 203-ason:
- HDD-ről játszva, egyes régi, SD AVI-kra kiírja, hogy "Video not supported" v. valami hasonlót, és csak hangot játszik. Van egy halom ilyen AVI-m, pl Farscape-sorozat, Red Dwarf. Mivel ilyenkor azt sem hajlandó kiírni, hogy milyen formátumú a video, ezért most nem tudom megmondanio, meg kell néznem egy gépen... de könyörgöm, ezeket a fájlokat a 9 éves LG BD390-esem is gond nélkül lejátssza!
- szintén HDD-ről, szintén régebbi más SD AVI-k, amit játszik ugyan... de - néha megfagy a kép pár másodpercre
- sok (akár több 10 GB-os) mkv-k, H.265 képkódolással: kép tökéletes, de gyakran megesik, hogy az első hangsávot nem játssza (ez DTS HD 5.1-gyel és Atmos TrueHD-val fordult eddig elő). Ha van másik hangsáv az MKV-ban, akkor egy átváltás a második hangsávra, majd visszaváltás az elsőre megoldja a problémát. Ha viszont az MKV csak egyetlen - Atmos - hangsávot tartalmaz, akkor baj van.... A tegnap ezen bosszantottam fel magam (Everest UHD BD rip, úgy 10 GB MKV, H.265, és egyetlen hangsáv: Dolby Atmos TrueHD).
- az Audio output -ot a settingsben Auto-ról Bitsream-re állítottam, mert különben az Atmos hangsávot is többcsatornás LPCM-ként adja ki MKV-k lejátszásakor).
- prando
- V.I.P.
Lemmy9 írta: ↑2018.07.01., vas. 07:32Ha PCM akkor igen.(de akkor mi értelme?) Emlékeim szerint, ha DSD ISO fájlt játszol CFW alatt, ott analógon kimegy az 5.1 is. Emlékeim szerint. De szerintem engedd el az SACD-t nyugodtan.
Állígattam. Egy hibrid lemez sacd rétegét hallgatom hdmi-n keresztül a tv-n. Az sacd beállítása: track type PCM. A coax sajnos néma. Innen nem tudok tovább lépni. Amint kikapcsolom a lejátszást, rögtön jeletz a dac, hogy van jel.
- prando
- V.I.P.
Jó reggelt!
Tehát, elérhető, hogy bármely lemez hallgatása esetén, minden kijáraton legyen jel, értelemszerùen a coaxon nem dsd, de pl egy 192-es jel?
- prando
- V.I.P.
Szia! Nem vagyok ugyan Oppo-szakértő, de
Köszi Aszpirin, meg is értettem, amit írtál
Az igazi bajom az, hogy az erősítőn elfogyott az analóg bejárat, mert egyébként rábíznám magamat az Oppo dac-jára.
Az eddigi dvd játszó analóg módon volt a tv-re kötve, a párhuzamosan működő coax kimenete pedig ment a Teac dac-ba, ami még összegyűjti a coax IP tv-t, a számítógépből érkező usb-t, meg még marad rajta két optikai bemenet, aztán a teac analóg csatlakozik az erősítőbe. Vagyis, tudtam nézni dvd-t a tv saját hangszóróján keresztül hallgatva, vagy kierősíthettem a teac-on át a nagy hangsugárzóimra (vagy a tv-t, usb-t). Pár gombnyomás volt, ez nem megy most, vagy majd csak úgy, hogy állandóan be kell kapcsolni a tv-t és turkálni az oppo menüjében, állítgatva a kimeneteket, felbontást, meg mit tudom én még mit, most tanulom. Csak ezt a rohanó világomban hamar meg fogom unni, mert egyébként a ketyere teszik.
Köszi még egyszer!
Köszi Aszpirin, meg is értettem, amit írtál
Az igazi bajom az, hogy az erősítőn elfogyott az analóg bejárat, mert egyébként rábíznám magamat az Oppo dac-jára.
Az eddigi dvd játszó analóg módon volt a tv-re kötve, a párhuzamosan működő coax kimenete pedig ment a Teac dac-ba, ami még összegyűjti a coax IP tv-t, a számítógépből érkező usb-t, meg még marad rajta két optikai bemenet, aztán a teac analóg csatlakozik az erősítőbe. Vagyis, tudtam nézni dvd-t a tv saját hangszóróján keresztül hallgatva, vagy kierősíthettem a teac-on át a nagy hangsugárzóimra (vagy a tv-t, usb-t). Pár gombnyomás volt, ez nem megy most, vagy majd csak úgy, hogy állandóan be kell kapcsolni a tv-t és turkálni az oppo menüjében, állítgatva a kimeneteket, felbontást, meg mit tudom én még mit, most tanulom. Csak ezt a rohanó világomban hamar meg fogom unni, mert egyébként a ketyere teszik.
Köszi még egyszer!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Szia! Nem vagyok ugyan Oppo-szakértő, de van egy 203-asom, és az tuti, hogy DSD bitstreamet (ez kellene neked a DSD-képes DAC-odhoz) csak HDMI-n ad ki (gondolom a DAC-on meg nincs HDMI bemenet). Koaxon nem megy ki a DSD bitfolyam. Ez tudomásom szerintakkor is igaz, ha USB-n beolvasott DSD fájlt játszatsz vele. Ha az Audio Output Setup menüben az SACD output-ot PCM-re állítod, akkor meg a DSD-t PCM-be konvertálja (éz nem uyanaz, mint a DoP, vagyis DSD bitfolyam akkor mar HDMI-n sem lesz). Az SACD lemezek DSD rétegéről olvasott és konvertált nagyfelbontású PCM-et viszont másolásvédelmi okokból nem adja ki. Azt nem tudom, hogy ez a másolásvédelem kiiktatható-e CFW-vel, de itt vannak szakértői a témának. De ha ki is iktatod, akor is így LPCM fog kimenni a koaxon, nem DSD jelfolyam, és szerintem az is csak akkor, ha a sztereó DSD réteget választod ki a lemezről. Szóval nincs sok értelme a DSD-képes külső DAC-nak az Oppóval való SACD-lejátszáshoz.prando írta: ↑2018.06.30., szomb. 19:48Sziasztok!
Hozzá jutottam ma egy oppo103-hoz.
Örömmel vittem haza, de kicsi üröm is vegyül hozzá,
HDMI kábelen keresztül bekötöttem a tv-be, műxik, de a coax kijárat ilyenkor hallgat.
Hibrid lemezemet csak sima cd-ként hajlandó lejátszani a coax kijáraton. A másolásvédelmet érteni vélem, de hiába állítom az sacd lehetőséget 2ch-ra, vagy pcm verzióra, akkor sem nyekken meg. Van hozzá magyar nyelvű leírásom, végig is böngésztem, oda el is jutottam, hogy a coaxot hogyan használjam, akkor meg csak oda ad jelet, a hdmi-re hangot nem, azaz a tv csendben marad, csak kép van.
Van egy Teac dsd dacom, szerettem volna azzal kipróbálni, de a jelek szerint ez nem fog menni.
Jól gondolom, hogy az sacd-ről csak az analóg kijáraton fog hangot adni?
Usb-t még nem próbáltam.
Köszönöm a segítségeteket!
Megjegyezném, hogy a Marantz SACD lezjátszómon is néma marad a koax kimenet, ha SACD lemez DSD-rétegét jatszatom vele.
A megoldás egy olyan kiegészítő kártya lenne az Oppo-ba, ami DoP-t ad ki a koax kimenetre, ezt már a TEAC DAC-od fogadni tudja (DoP: DSD over PCM, a DSD bitjeinek mndenféle konverzió nélküli, 24 bites PCM-be “csomagolását” jelenti ). Ilyen kártya tudtommal létezik (ld. Audiopraise VanityHD), csak hát borzasztó drága szegény...
- prando
- V.I.P.
Igen, olvasgatva a használatit, egyre inkább így gondolom én is.
Most még arra szeretném rábírni, hogy a hdmi és a coax kimenet egyszerre is menjen, bár ez azt hiszem nem fog menni, így viszont érthető, hogy egyes oppok miért a hdmi bemenet környékén karcosak. Ha a hdmi-ben van csatlakozó, a coax nem műxik.
- prando
- V.I.P.
Sziasztok!
HDMI kábelen keresztül bekötöttem a tv-be, műxik, de a coax kijárat ilyenkor hallgat.
Hibrid lemezemet csak sima cd-ként hajlandó lejátszani a coax kijáraton. A másolásvédelmet érteni vélem, de hiába állítom az sacd lehetőséget 2ch-ra, vagy pcm verzióra, akkor sem nyekken meg. Van hozzá magyar nyelvű leírásom, végig is böngésztem, oda el is jutottam, hogy a coaxot hogyan használjam, akkor meg csak oda ad jelet, a hdmi-re hangot nem, azaz a tv csendben marad, csak kép van.
Van egy Teac dsd dacom, szerettem volna azzal kipróbálni, de a jelek szerint ez nem fog menni.
Usb-t még nem próbáltam.
Usb-t még nem próbáltam.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Sziasztok!
Egy nálam hozzáértőbb fórumtársat szeretnék nagyon szépen megkérni, hogy foglalja össze, CFW-vel milyen "jobbítások" érhetőek el OPPO UDP-203-hoz? (EU változat). Ha egyáltalán értelmes ez a kérdés... (többféle CFW is létezik?)
Illetve, ha fölrakatok egy CFW-t, és jön egy új gyári FW-frissítés, akkor arra nem szabad frissíteni, különben fölülírom a CFW-t is? Ha igen, ilyenkor mi van? Ismét ki kell csengetni X pénzt egy újabb CFW-ért?
(bocs a nagyon lámer kérdésekért, de sajnos hosszas keresgélés után sem találtam olyan oldalt, amely ezt összefoglalná, eddig odáig jutottam el, hogy ISO-k hálózatos lejátszása meg régiófüggetlenítés...)
Egy nálam hozzáértőbb fórumtársat szeretnék nagyon szépen megkérni, hogy foglalja össze, CFW-vel milyen "jobbítások" érhetőek el OPPO UDP-203-hoz? (EU változat). Ha egyáltalán értelmes ez a kérdés... (többféle CFW is létezik?)
Illetve, ha fölrakatok egy CFW-t, és jön egy új gyári FW-frissítés, akkor arra nem szabad frissíteni, különben fölülírom a CFW-t is? Ha igen, ilyenkor mi van? Ismét ki kell csengetni X pénzt egy újabb CFW-ért?
(bocs a nagyon lámer kérdésekért, de sajnos hosszas keresgélés után sem találtam olyan oldalt, amely ezt összefoglalná, eddig odáig jutottam el, hogy ISO-k hálózatos lejátszása meg régiófüggetlenítés...)
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Blu-Ray lejátszók
Az első nem más, mint DLNA - ilyenkor a DLNA szerver adja a listát, nem az OPPO keres.
A másik (amelyik jelszót és felh. nevet kér) a klasszikus SMB (Windows) hálózat, ezt kell használni, vagy az NFS-et (az NFS hálózati mappák IP címként jelennek meg, pl. 192.068.1.101)
Én az NFS-t használom, ott nem akadozik a Blueray. A NAS-on be van állítva jelszó, amit az Oppo első bejelentkezéskor kér. Az NFS struktúra akkor jelenik meg, ha a hálózat menüben a ggökérre (/..) ráokézok, alapból nem jeleníti meg. A lent hivatkozott SMB megjelenítés csak akkor látható nálam, ha az SMB szolgáltatás a NAS-on be van kapcsolva. Tehát lehet csak NFS-t megjeleníteni.
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
Blu-Ray lejátszók
Az egyik hozzáférés simán bemegy a hálózatba, a másikra az OPPO generáltat veled egy felhasználónevet és jelszót.
Az első nem más, mint DLNA - ilyenkor a DLNA szerver adja a listát, nem az OPPO keres.
A másik (amelyik jelszót és felh. nevet kér) a klasszikus SMB (Windows) hálózat, ezt kell használni, vagy az NFS-et (az NFS hálózati mappák IP címként jelennek meg, pl. 192.068.1.101)
Blu-Ray lejátszók
1. Csak a lokálisan (USB-n) csatlakoztatott eszközöknél van szerepe a Movie, Photo és Music lebontásnak (és csak ezeknél működik), hálózat esetében eleve választani kell, mit keresel. CFW-vel az iso-nak menni kell hálózatról, Movie (Videó) almenüben keresve/indítva.
2. Nem. Az okot lsd. feljebb.
Köszönöm a választ!
A problémát a következő képpen sikerült megoldanom.
Az OPPO két féleképpen látja a NAS-t a hálózatban. Ne kérdezzétek miért, nem tudom.
Az egyik hozzáférés simán bemegy a hálózatba, a másikra az OPPO generáltat veled egy felhasználónevet és jelszót.
Ha így lépek fel a hálózatba OPPO szeme már mindent lát.
BRG MK-27
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
Blu-Ray lejátszók
1. A következő gombra "Network" kattintva látja a hálózatot, elérhető a NAS összes meghajtója, a filmek anyagok lejátszhatók (kivéve ISO).
2. Van e arra mód, hogy a "Movie" menü alatt láthatóvá váljon a hálózaton található tartalom ?
1. Csak a lokálisan (USB-n) csatlakoztatott eszközöknél van szerepe a Movie, Photo és Music lebontásnak (és csak ezeknél működik), hálózat esetében eleve választani kell, mit keresel. CFW-vel az iso-nak menni kell hálózatról, Movie (Videó) almenüben keresve/indítva.
2. Nem. Az okot lsd. feljebb.
Blu-Ray lejátszók
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a megfelelő helyre írok, de nem leltem megfelelőbbet!
OPPO BDP103D " Movie " menü nem tartalmaz semmit.
Ha USB-t csatlakoztatok, vagy USB-s meghajtót azt rögtön felismeri, de a hálózatot innen nem látja, és az ott található anyagokat sem.
A következő gombra "Network" kattintva látja a hálózatot, elérhető a NAS összes meghajtója, a filmek anyagok lejátszhatók (kivéve ISO).
Van e arra mód, hogy a "Movie" menü alatt láthatóvá váljon a hálózaton található tartalom ?
Előre is köszönettel!
Laci
BRG MK-27
- rudulf
- V.I.P.
Blu-Ray lejátszók
Jó kérdés,éjszakai műszak után próbáltam megköszönni a hozzászólásokat. Na a köszönet nem jött át ez lett belőle,magam sem tudom hogy sikerült. Ha egy modi erre járna..
Uraim köszönöm a segítséget,holnap megyek egy CA 752 BD-ért. Roppant kíváncsi vagyok milyen lesz egy komolyabb CD játékoshoz képest.
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer
Ez mi?
Jó kérdés,éjszakai műszak után próbáltam megköszönni a hozzászólásokat. Na a köszönet nem jött át ez lett belőle,magam sem tudom hogy sikerült. Ha egy modi erre járna..
Uraim köszönöm a segítséget,holnap megyek egy CA 752 BD-ért. Roppant kíváncsi vagyok milyen lesz egy komolyabb CD játékoshoz képest.
Blu-Ray lejátszók
Ez mi?
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
- rudulf
- V.I.P.
Blu-Ray lejátszók
Ez mi?