Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
1080i, 720p, 1920x1080
1080i, 720p, 1920x1080
Köszönöm nektek a hozzászólásokat.
Fejlemények...ismerős hozott egy blurayt és kábelt,elösször kábel csere-ugyanaz,utána csere blurYRE-kiváló! Kvázi a tv és a kábel jó ! Telefon-dvd garis csere.....és láss csodát........ugyanaz a szitu.
ugy látszik bele kell nyugodjak hogy a Pio setup lapja kimondottan szellemképes.
Ami érdekes hogy a kép viszont tökéletes...
Még 1 x köszönet a türelmetekért..
Burt
ui.:amit még olvastam a Pio prosijába ha jól értelmeztem hogy 1080i be konvertál-skáláz és lehet h.ezért? de mindegy hogy hová teszem a tévé felbontását,mert ahogy 760 fölé megyek , rögtön megjlenik a szellemkép.
amúgy a P és az I között mi a difi ? szégyellem a kérdést :lol!:
1080i, 720p, 1920x1080
Ja, ha full hd a tv, akkor az 1080i v 1080p a jobb a tv-nek.
Egyébként 576p-n és i-n elvesznek a részletek, van aki látja van aki nem, de min. 720p ha már hdmi.
1080i, 720p, 1920x1080
Szemelyes tapasztalat hogy jobb. De igen, 576-ot is felskalazza a tv. A tv-kben altalaban jobb a scaler.
Ne haragudj, de nem így van, az 576p-t nem a tv hanem a lejátszó skálázza fel (576 progressive) az 576i-t scálázza a tv, mert az interlace. Egyébként nagyon kevés tv skálázója jobb, mint a lejátszóké, ez tapasztalat, volt egy pár lejátszó és tv-m.
A sony-nak pl. nem jobb, de nem is rosszabb, mint egy philips dvd felskálázása.
Az említett pio-nak meg nem rossz a felskálázója.
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
1080i, 720p, 1920x1080
Szemelyes tapasztalat hogy jobb. De igen, 576-ot is felskalazza a tv. A tv-kben altalaban jobb a scaler.
1080i, 720p, 1920x1080
Hello Burt,ne skalazd fel a DVD lejatszon a kepet, hagyd 576-on. A tv elvegzi mindig a sajat tudasara a skalazast es altalaban jobb is mint a lejatszoke. Proba.
Már miért lenne jobb? Az 576p-t nem fogja felskálázni a tv. Akkor jobb a tv felskálázója ha jó cucc van benne, de a pio-ban szerintem jobb van.
összekötöm hdmi kábellel a cuccost és ahogy a DVD t feltolom az alap 760 rol az 1080 ra a dvd menüképe rögtön keményem szellemklpes lessz, s vélhetően ezért a képen sem látok javulást...sőt / sad3.gif
Ha tv tudja az 1080p-t, akkor müködnie kéne, szerintem a kábellel lesz gond, az nem tudja az 1080p-t, próbáld meg 1080i majd 720p-vel is.
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
1080i, 720p, 1920x1080
Hello Burt,
ne skalazd fel a DVD lejatszon a kepet, hagyd 576-on. A tv elvegzi mindig a sajat tudasara a skalazast es altalaban jobb is mint a lejatszoke. Proba.
1080i, 720p, 1920x1080
Sziasztok
Nagy gondom van és ebben szeretném a hozzáértő kollegák véleményét kikérni.
tv.: 127cm full plasma 1080p samsung, DVD Pio.555 felskáláz 1080p re.
a gond.: összekötöm hdmi kábellel a cuccost és ahogy a DVD t feltolom az alap 760 rol az 1080 ra a dvd menüképe rögtön keményem szellemklpes lessz, s vélhetően ezért a képen sem látok javulást...sőt / :lol!:
Ha lenne ötletetek erre,azt nagyon megköszönném mert ez így elég elkeserítő !
Burt
1080i, 720p, 1920x1080
Szóval tuti hogy valami elektronikával oldják meg a 25 kockát, de láthatóan sikerül mert kikapcsolva tökéletes folyamatos volt a kép. Persze a Pana 35-öst is tesztelni fogom vétel előtt.
Tehát 24p-t kikapcsolva jobb (folyamatosabb) a kép 24p-t nem tudó tévén?
Valszeg jobb, ha a lejátszó próbál csinálni valamit (felkonvertálja 25 képkocka/sec-re?), mintha az LCD próbálja, de nem tudja megenni, amit a lejátszótól kap.
Én úgy értem, hogy nem valamiféle "sebesség-gond" van tehát, hiszen 25 képkockát simán kirak a 24p-t nem tudó tévé, hanem egész egyszerűen úgy van megcsinálva, hogy mindig 25 kockát fog kitenni, akkor is, ha csak 24-et kapott a lejátszótól. Ezt pedig csak úgy tudja csinálni, hogy valamelyiket "kint hagyja", ami szaggatást eredményez.
Amikor meg a lejátszón kikapcsolod a 24p-t, akkor a lejátszó csinál valamit (pl. interpolál), és 25 kockát tol ki, de mégis folyamatosabbnak látszik a kép, mert az interpolációval megpróbálja korrigálni az akadást. (Olyasmi lehet ez, mint a 100 Hz)
Mindegy, aki még nem vett, olyat kell venni mindegyikből, ami tudja, és akkor nincs gond.
De azért röhejes, hogy nem minden Full HD LCD képes a 24 Hz-en működésre, hiszen ekkor a jelenleg elérhető legjobb minőségű forrást nem az elérhető legjobb minőségben jeleníti meg. Valószínű az újabbak mind tudják már (?).
Ezért is találhatták ki a HD Ready 1080p matricát, amiben már benne van, hogy tudja a 24p-t is a TV.
nem az hogy nem minden, a legtöbb nem tudja.
mint a vásárlás után kiderült az enyém se tudja, csak képes fogadni és átalakítja valamivé. pedig lómatrica volt rajta hogy 24 :lol!:
1080i, 720p, 1920x1080
Nekem is gondjaim voltak a fullHD felbontással, mivel nincs BD lejátszóm, így HDMI-n keresztül nyomtam i a képet a TV-re 1920*1080-ban számítógépről. Nekem is döcögött a kép. Először azt hittem proci vagy lejátszó program a gond, de minden programnál csinálta és a procit is csak 20-25%-on terhelte.
Aztán gondoltam a DVI-HDMI kábel a ludas, mert állítólag nem minden kábel tudja az 1080p-t , de 720p-ben is döcögött. Aztán próbálkoztam a frissítési frekivel és 60 Hz-ről átnyomtam 24 Hz-re. Elvileg megoldódott a probléma, de nem vagyok biztos benne, hogy jót tesz a 24 Hz a plazmának.
Ötlet erre?
Esetleg a 24Hz többszörösei, azt hiszem a Pioneer plazmák is ilyen elven működnek. Ha jól tudom a frissitési frekvencia a Pio-n 72Hz.
ha 24hzn minden frankó akkor szerencsés vagy és örülni kéne:)
1080i, 720p, 1920x1080
Esetleg a 24Hz többszörösei, azt hiszem a Pioneer plazmák is ilyen elven működnek. Ha jól tudom a frissitési frekvencia a Pio-n 72Hz.
Sajnos csak 24 Hz, 25 Hz, 29 Hz, 40 Hz, 50 Hz, 59 Hz, 60 Hz van lehetőségnek.
72 Hz nem jön össze ezért a 24-re váltottam.
De okozhatta ez a problémát???
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
1080i, 720p, 1920x1080
Nekem is gondjaim voltak a fullHD felbontással, mivel nincs BD lejátszóm, így HDMI-n keresztül nyomtam i a képet a TV-re 1920*1080-ban számítógépről. Nekem is döcögött a kép. Először azt hittem proci vagy lejátszó program a gond, de minden programnál csinálta és a procit is csak 20-25%-on terhelte.
Aztán gondoltam a DVI-HDMI kábel a ludas, mert állítólag nem minden kábel tudja az 1080p-t , de 720p-ben is döcögött. Aztán próbálkoztam a frissítési frekivel és 60 Hz-ről átnyomtam 24 Hz-re. Elvileg megoldódott a probléma, de nem vagyok biztos benne, hogy jót tesz a 24 Hz a plazmának.
Ötlet erre?
1080i, 720p, 1920x1080
Nekem is gondjaim voltak a fullHD felbontással, mivel nincs BD lejátszóm, így HDMI-n keresztül nyomtam i a képet a TV-re 1920*1080-ban számítógépről. Nekem is döcögött a kép.
Először azt hittem proci vagy lejátszó program a gond, de minden programnál csinálta és a procit is csak 20-25%-on terhelte.
Ötlet erre?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
1080i, 720p, 1920x1080
és most kiderült Blu-Ray házimozizásba nem érdemes belekezdenem így. Mit tegyek? Mennyiért tudnám lecserélni a tv-t??? :lol!: Úgy felhúztam magam nem látok a pipától. Valaki azt mondja nem zavaró meg jó úgy - hát engem zavar és nem jó! Egy icipicit se szaggasson!
Én csak most vettem valami tévét, de kicsit megbántam én is, hogy az olcsóbbat választottam (az enyém a "100Hz"-et nem tudja).
Viszont attól még nem kell lemondani a BD-ről sztem. Úgyse örök időkre vettél tévét, vagy legalábbis most már tudod, hogy nem, ha eddig úgy gondoltad volna.
Szerintem szarj rá, nézd vagy a DVD-ket, vagy a HD cuccokat még 1-2 évig a plazmádon úgy ahogy lehet, aztán majd akkor cseréld le egy olyanra, ami a mostaniakat is szarrá veri képben.
Ha jó a film, úgyse azt nézem, hogy mikor röccent meg a kép, ha meg szar, akkor olyan mindegy, hogy DVD-n, divx-en vagy BD-n nézed...
De én már jobb vagy új filmet csak BD-n fogok venni (egyelőre külföldről :lol!:, a DVD ideje lejárt.
Ha hébe hóba letöltök valamit, már letölteni se akaródzik 720p alatt amióta hozzászokott az ilyenekhez a szemem - ez van.... nem szabad elkezdeni.
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
1080i, 720p, 1920x1080
Igazad van naar, tényleg csak "jobb". De nem teljesen jó.
Ma voltam tesztelni megint, Sonyt és Panát, és hát el vagyok keseredve.
Egy nem 24p képes tv-n csinálhatsz bármit, akkor is lesz remegés/szaggatás. Kikapcsolva a menüben a 24p-t javul a helyzet de nem szűnik meg teljesen. Az eladóval egyetértettünk hogy maga a 24p egy baromság, meg volt nélküle mindenki csak arra jó hogy lehúzzák az embert... Vegyél ezt, azt is újat vagy szoppantyú. Én már 2006-ban akartam plazmát de még drága volt, tavaly végre megvettem és most kiderült Blu-Ray házimozizásba nem érdemes belekezdenem így. Mit tegyek? Mennyiért tudnám lecserélni a tv-t??? :lol!:
Úgy felhúztam magam nem látok a pipától. Valaki azt mondja nem zavaró meg jó úgy - hát engem zavar és nem jó! Egy icipicit se szaggasson!
Egyenlőre fájó szívvel de maradok a dvd táborban, pedig kész voltam a váltásra.
1080i, 720p, 1920x1080
Szóval tuti hogy valami elektronikával oldják meg a 25 kockát, de láthatóan sikerül mert kikapcsolva tökéletes folyamatos volt a kép. Persze a Pana 35-öst is tesztelni fogom vétel előtt.
Tehát 24p-t kikapcsolva jobb (folyamatosabb) a kép 24p-t nem tudó tévén?
Valszeg jobb, ha a lejátszó próbál csinálni valamit (felkonvertálja 25 képkocka/sec-re?), mintha az LCD próbálja, de nem tudja megenni, amit a lejátszótól kap.
Én úgy értem, hogy nem valamiféle "sebesség-gond" van tehát, hiszen 25 képkockát simán kirak a 24p-t nem tudó tévé, hanem egész egyszerűen úgy van megcsinálva, hogy mindig 25 kockát fog kitenni, akkor is, ha csak 24-et kapott a lejátszótól. Ezt pedig csak úgy tudja csinálni, hogy valamelyiket "kint hagyja", ami szaggatást eredményez.
Amikor meg a lejátszón kikapcsolod a 24p-t, akkor a lejátszó csinál valamit (pl. interpolál), és 25 kockát tol ki, de mégis folyamatosabbnak látszik a kép, mert az interpolációval megpróbálja korrigálni az akadást. (Olyasmi lehet ez, mint a 100 Hz)
Mindegy, aki még nem vett, olyat kell venni mindegyikből, ami tudja, és akkor nincs gond.
De azért röhejes, hogy nem minden Full HD LCD képes a 24 Hz-en működésre, hiszen ekkor a jelenleg elérhető legjobb minőségű forrást nem az elérhető legjobb minőségben jeleníti meg. Valószínű az újabbak mind tudják már (?).
Ezért is találhatták ki a HD Ready 1080p matricát, amiben már benne van, hogy tudja a 24p-t is a TV.
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
1080i, 720p, 1920x1080
Tegnap voltam az EW-ben tesztelni. Egy Sony BD lejátszó volt rákötve egy Sony 94cm LCD-re ami az eladók állítása szerint régi tipus, nem tudja a 24p-t.
Szóval amíg az ember kihozta a távágyút addig végignéztem a Samsung :lol!: demófilmet ami ment rajta és hát meggyőző volt tényleg. Előkerült a távágyú szóval irány a system setup, és valóban, ott volt hogy "24p output" -on-off, a szöveg mellé pedig "kapcsold 'be' állásra ha 24p képes tv van és HDMI-vel kötötted össze." Bekapcsolás után újból végignéztem a demót és valóban a közelít/távolít - oldalirányú kameramozgásnál észre lehetett venni a beszaggatást. Nem erősen, épphogy látszott de nekem ez elég hogy már örökre zavarjon.
1080i, 720p, 1920x1080
Midegyik lejátszóban be/ki kapcsolható.
Ezt a kikapcsolható 24p-t fejtsétek ki lécci bővebben.
Ha "be van kapcsolva", az gondolom azt jelenti, hogy másodpercenként 24 képet nyom ki a lejátszó. Ez eddig OK.
Na de ha kikapcsolod, akkor mit fog csinálni? 25-öt nyom ki, hogy az 50 Hz-zel oszthat legyen? De hát a BD-n nem 24 képkocka van? Akkor vagy csak ugyanazt a képkockát tudja kinyomni - ez a szaggatás, hiszen így ugyanaz a kép tovább marad kint, ergo beszaggatást látsz -, vagy esetleg interpolál, mint a "100 Hz"-es képjavításnál?
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
1080i, 720p, 1920x1080
Ez a "szaggatás" is olyan mint tű a szénakazalban. Egy teljesen átlagos ember, átlag tv-vel észre sem veszi szinte. …
Azért azt a szaggatást észre veszi az ember, van akit zavar, van akit nem.
Köszi, eddig ez a nap jó híre!
- -=balázs=-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
1080i, 720p, 1920x1080
Ez a "szaggatás" is olyan mint tű a szénakazalban. Egy teljesen átlagos ember, átlag tv-vel észre sem veszi szinte. …
]
1080i, 720p, 1920x1080
Nekem a Sony shop-ban azt mondta az eladó hogy a lejátszó menüjében ki-be kapcsolható a 24p. Akkor ez nem igaz? Nekem olyan tv-m van ami nem tudja még a 24p-t, és most akarok venni Pana 35 lejátszót. Ha szaggatna a kép (tuti kiszúrnám) akkor inkább elfelejtem az egész projektet...
Köszi a segítséget.
A PS3-ról és a Samsung BD-P2500-ról tudok nyilatkozni: ezen lejátszók menüjében tényleg ki-be kapcsolható. Valószínűleg a többi lejátszóéban is.
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
1080i, 720p, 1920x1080
1080i, 720p, 1920x1080
Nekem a Sony shop-ban azt mondta az eladó hogy a lejátszó menüjében ki-be kapcsolható a 24p. Akkor ez nem igaz? Nekem olyan tv-m van ami nem tudja még a 24p-t, és most akarok venni Pana 35 lejátszót. Ha szaggatna a kép (tuti kiszúrnám) akkor inkább elfelejtem az egész projektet...
Köszi a segítséget.
Ez a "szaggatás" is olyan mint tű a szénakazalban. Egy teljesen átlagos ember, átlag tv-vel észre sem veszi szinte. Néhol nem mondom azt hogy nem látni ( ha annyira kötözködni akarnák!) de ez kizárt dolog hogy az élvezhetőség rovására menjen. Szerintem nyugodtan vedd meg a lejátszót és élvezd a filmeket és a filmélményt mert itt az a lényeg !
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
1080i, 720p, 1920x1080
Argento írta:
"BD és HD DVD lemezeknél nincs olyan,hogy PAL vagy NTSC.
A filmek 24p-s rögzítéssel kerülnek a korongra.
Ezért nem árt,ha a TV-d tudja fogadni a 24p-s jelet és tudja a 24Hz-es képfrissítést vagy ennek többszöröseit(48 Hz stb.)ellenkező esetben lekonvertálja azt és néhol picit szaggatott lehet a mozgás pld:amikor vízszintesen pásztáz a kamera egy filmben.
Csak régiózárolás van,amit használnak.Az is csak BD-nél és azt is jelenleg csak pár filmstúdió használja.
PC-n ez seperc alatt megkerülhető az AnyDVD HD progival."
Köszi a segítséget.
1080i, 720p, 1920x1080
Egy jogvédő szakembrió mondta, hogy jogvédett filmeket nem lehet állandóra betenni, de annak nincs akadálya, ha a kedves vevő kéri, hogy mutassanak neki részletet egy-egy filmből.
Pedig ott a kis tv-ken állandóan megy a film.
Akkor az valszeg nem jogszerűen megy ott (nem fizetnek érte jogdíjat).
Ez meg is magyarázza, hogy miért csak a kis tévéken megy, eldugva...
Valszeg azért, hogy a személyzet ne unatkozzon...
Egyik pesti MM-ben is mennek a filmek,s bambulják az eladók.Sőt mégegyik kedvencem zenei DVD-jét is berakták egyszer,s egy 6x méretű LCD tévén lehetett nézni. :lol!: Sajnos a minőség katasztrofális volt a FullHD miatt,de messziről azért tűrhető volt.
"Rolling Back The Rivers In Time"
1080i, 720p, 1920x1080
Egy jogvédő szakembrió mondta, hogy jogvédett filmeket nem lehet állandóra betenni, de annak nincs akadálya, ha a kedves vevő kéri, hogy mutassanak neki részletet egy-egy filmből.
Pedig ott a kis tv-ken állandóan megy a film.
Akkor az valszeg nem jogszerűen megy ott (nem fizetnek érte jogdíjat).
Ez meg is magyarázza, hogy miért csak a kis tévéken megy, eldugva...
Valszeg azért, hogy a személyzet ne unatkozzon...