Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
HDTV műholdról
HDTV műholdról
Olvastam, hogy az Eurobird9-en van egy új FTA HD adó, a BEBE TV.Rákerestem a neten, úgy tűnik, hogy valami rajzfilm csatorna.Megtalálta a műholdvevő, de nem jön be semmi.Van valakinek más tapasztalata?
A legkisebbeket celozza meg. Idosebbeknek delirium allapotaban nyujthat kituno szorakozast
HDTV műholdról
Olvastam, hogy az Eurobird9-en van egy új FTA HD adó, a BEBE TV.Rákerestem a neten, úgy tűnik, hogy valami rajzfilm csatorna.Megtalálta a műholdvevő, de nem jön be semmi.Van valakinek más tapasztalata?
Bejön.
HDTV műholdról
HDTV műholdról
Az ANIXE-HD októbertől hétköznap csak 20-24 között 4 órában ad, hétvégén péntek 20-tól hétfő 10-ig nonstop.
Hát ennek nem örülök.
HDTV műholdról
Az ANIXE-HD októbertől hétköznap csak 20-24 között 4 órában ad, hétvégén péntek 20-tól hétfő 10-ig nonstop.
HDTV műholdról
A ZDF HD-n nézi valaki az atlétikai vb-t?Nem olyan rossz 720p-ben sem, pláne akkor nagy a kontraszt, ha átkapcsolok a sima ZDF-re.
A sima ZDF-hez képest klasszisokkal jobb persze, de nagyobb méretű kijelzőn a 1080i jobb. Kb. 40-es méretig nem látni diffit.
Azt aláírom, hogy 1080i-ben jobb a kép 40" felett.De az atlétikai vb-t csak a ZDF-en és 720p-ben adják ha jól tudom.Én 42"-os TV-n nézem és már ott is nagy a különbség a két felbontás között.
Elég baj ez nekünk, pedig reménykedtem a német közszolgálati ingyen HD minőségében. Persze a semminél jócskán több.
Az EinsFestival HD is ad atlétikai VB-t, de az is 720p-ben.
Az EinsFestival szeptember 4-9-ig HD-ben ad (sajnos csak 720p) az IFA ideje alatt.
HDTV műholdról
A ZDF HD-n nézi valaki az atlétikai vb-t?Nem olyan rossz 720p-ben sem, pláne akkor nagy a kontraszt, ha átkapcsolok a sima ZDF-re.
A sima ZDF-hez képest klasszisokkal jobb persze, de nagyobb méretű kijelzőn a 1080i jobb. Kb. 40-es méretig nem látni diffit.
Azt aláírom, hogy 1080i-ben jobb a kép 40" felett.De az atlétikai vb-t csak a ZDF-en és 720p-ben adják ha jól tudom.Én 42"-os TV-n nézem és már ott is nagy a különbség a két felbontás között.
Elég baj ez nekünk, pedig reménykedtem a német közszolgálati ingyen HD minőségében. Persze a semminél jócskán több.
Az EinsFestival HD is ad atlétikai VB-t, de az is 720p-ben.
HDTV műholdról
HDTV műholdról
HDTV műholdról
Az Euro1080 most váltott műholdat, a 7 fokról az Eurobird 9 fokra mentek, az eddigi két program (HD1 és HD3) egybeolvadt HD1 néven. Most éppen az EXQI kultúrcsatorna programja megy rajta...
De a HD1 ugye nem FTA?
A HD1 sajna nem FTA.
HDTV műholdról
A Penthouse HD új szoft sex csatorna már több napja szabadon fogható az Eurobird9-en 12054 H, 27500, 3/4, DVB-S, QPSK.
Köszi, Augustus császár, méltó vagy a nevedhez :)Ez elkerülte a figyelmemet.És most itt az Eurobird-ön betudtam hozni az FTV HD-t is.
HDTV műholdról
Az Euro1080 most váltott műholdat, a 7 fokról az Eurobird 9 fokra mentek, az eddigi két program (HD1 és HD3) egybeolvadt HD1 néven. Most éppen az EXQI kultúrcsatorna programja megy rajta...
De a HD1 ugye nem FTA?
HDTV műholdról
HDTV műholdról
A Penthouse HD új szoft sex csatorna már több napja szabadon fogható az Eurobird9-en 12054 H, 27500, 3/4, DVB-S, QPSK.
HDTV műholdról
HDTV műholdról
Nos, nagyjából úgy néz ki a helyzet, hogy az osztrákok és a németek a 720p-t választották, tehát az ORF 1 HD és a két német közszolgálati új HD csatija is abban ad. 720p még az ARTE HD is. Szinte mindenki más 1080i-ben ad, legalábbis Európában. 1080p-s tévéműsort a világon sehol sem találsz, mert a progresszív kép és a nagyfelbontás olyan sávszélt igényel, amit még nem igazán tudnak (műhold, földi digitális), illetve nem igen akarnak (kábel) biztosítani. Így hát a tévétársaságok az előbbi kettő közül választanak. A legtöbb STB egyébként kiírja a felbontást, amikor az adott csatira lépsz. A dvd felvevővel rögzített műsor 720x576-os felbontású SD lett. Gyanítom, scarton keresztül vettétek fel, így lőttek a HD-nek. HD adást jelenleg normálisan (értsd beszerzési ár, minőség, hozzáférhetőség a kereskedelemben) külső vagy belső vinyóra lehet rögzíteni, közvetlenül a műholdvevővel. Ezt aztán (ha nem szolgáltatós a beltéri, mert azzokon tiltják), ki lehet írni DVD-re vagy BD-re. Előbbi esetben csak AVCHD formátumban marad HD a műsor.Üdv: Zsolt
Hű, ez kimerítő válasz, de mindennel egyet értek.Csak azon bosszankodom, hogy a németek a 720p-t választották (ZDF HD, ARTE HD stb.) és látható a különbség az 1080i-ben sugárzó adókhoz képest.
Sajnos nagyon is látható a különbség. Valamelyik Benelux államban megpróbálkoztak ezzel az őrült EBU 720-as ajánlással, de olyan nagy volt a nézők felháborodása, hogy maradtak 1080-nál.
Amerikában már tervezik a 1080p adást is egyes szolgáltatók.
HDTV műholdról
Nos, nagyjából úgy néz ki a helyzet, hogy az osztrákok és a németek a 720p-t választották, tehát az ORF 1 HD és a két német közszolgálati új HD csatija is abban ad. 720p még az ARTE HD is. Szinte mindenki más 1080i-ben ad, legalábbis Európában. 1080p-s tévéműsort a világon sehol sem találsz, mert a progresszív kép és a nagyfelbontás olyan sávszélt igényel, amit még nem igazán tudnak (műhold, földi digitális), illetve nem igen akarnak (kábel) biztosítani. Így hát a tévétársaságok az előbbi kettő közül választanak. A legtöbb STB egyébként kiírja a felbontást, amikor az adott csatira lépsz. A dvd felvevővel rögzített műsor 720x576-os felbontású SD lett. Gyanítom, scarton keresztül vettétek fel, így lőttek a HD-nek. HD adást jelenleg normálisan (értsd beszerzési ár, minőség, hozzáférhetőség a kereskedelemben) külső vagy belső vinyóra lehet rögzíteni, közvetlenül a műholdvevővel. Ezt aztán (ha nem szolgáltatós a beltéri, mert azzokon tiltják), ki lehet írni DVD-re vagy BD-re. Előbbi esetben csak AVCHD formátumban marad HD a műsor.Üdv: Zsolt
Hű, ez kimerítő válasz, de mindennel egyet értek.Csak azon bosszankodom, hogy a németek a 720p-t választották (ZDF HD, ARTE HD stb.) és látható a különbség az 1080i-ben sugárzó adókhoz képest.
HDTV műholdról
Nos, nagyjából úgy néz ki a helyzet, hogy az osztrákok és a németek a 720p-t választották, tehát az ORF 1 HD és a két német közszolgálati új HD csatija is abban ad. 720p még az ARTE HD is. Szinte mindenki más 1080i-ben ad, legalábbis Európában. 1080p-s tévéműsort a világon sehol sem találsz, mert a progresszív kép és a nagyfelbontás olyan sávszélt igényel, amit még nem igazán tudnak (műhold, földi digitális), illetve nem igen akarnak (kábel) biztosítani. Így hát a tévétársaságok az előbbi kettő közül választanak. A legtöbb STB egyébként kiírja a felbontást, amikor az adott csatira lépsz. A dvd felvevővel rögzített műsor 720x576-os felbontású SD lett. Gyanítom, scarton keresztül vettétek fel, így lőttek a HD-nek. HD adást jelenleg normálisan (értsd beszerzési ár, minőség, hozzáférhetőség a kereskedelemben) külső vagy belső vinyóra lehet rögzíteni, közvetlenül a műholdvevővel. Ezt aztán (ha nem szolgáltatós a beltéri, mert azzokon tiltják), ki lehet írni DVD-re vagy BD-re. Előbbi esetben csak AVCHD formátumban marad HD a műsor.
Üdv: Zsolt
HDTV műholdról
Sziasztok!
Lehet nagyon off kérdésem lesz.
A különböző kábelszolgáltatók által adott HD adások, illetve az Astra által sugárzott HD csatornáknak pontosan milyen a felbontása?
1080 p, i
720 p, i
???
Köszi
Van ilyen is, olyan is.Mármint van amelyik csatorna 1080i és van, ami 720p-ben ad.
Értem.
Ezt valahogy ki lehet deríteni, hogy az adott műsor milyen felbontásban jön, illetve ha valaki felvett egy anyagot, hogy az milyen felbontású?
Köszi
Illetve még egy kérdés.
Az egyik ismerősömnek van lehetősége HD műsorok vételére az Astráról.
Most ezt rögzítette a DVD felvevőjével. Ez így milyen felbontás lesz?
Lehet rögzíteni vele a HD adást?
Köszi
HDTV műholdról
Sziasztok!
A különböző kábelszolgáltatók által adott HD adások, illetve az Astra által sugárzott HD csatornáknak pontosan milyen a felbontása?
1080 p, i
720 p, i
???
Köszi
Van ilyen is, olyan is.Mármint van amelyik csatorna 1080i és van, ami 720p-ben ad.
Értem.
Ezt valahogy ki lehet deríteni, hogy az adott műsor milyen felbontásban jön, illetve ha valaki felvett egy anyagot, hogy az milyen felbontású?
Köszi
HDTV műholdról
Sziasztok!
1080 p, i
720 p, i
???
Köszi
HDTV műholdról
Sziasztok!
1080 p, i
720 p, i
???
Köszi
HDTV műholdról
A német kereskedelmi adók (RTL, VOX, Sat1, Pro7, Kabel1) HD+ néven 2010-ben HD-ben adnak az Astráról. A kódolt adások csak speciális vevővel és kártyával foghatók, tehát a meglevő vevőkkel nem.
Csesszék meg...
A set-top-box - gyártók fenyegetése nyomán visszakozott a német brancs, a meglevő boxokkal is olvasható lesz a kártya.
HDTV műholdról
A német kereskedelmi adók (RTL, VOX, Sat1, Pro7, Kabel1) HD+ néven 2010-ben HD-ben adnak az Astráról. A kódolt adások csak speciális vevővel és kártyával foghatók, tehát a meglevő vevőkkel nem.
Csesszék meg...