Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Ne gyanakodj valóban jó a Dune
Nem írnék litániát most újra, de ha itt elolvasod, akkor sok kérdésre választ kapsz.
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=4323
Vagy a http://dunebaseprime.hu/forum Dune fórumon
De Neked is csak azt tudom mondani, amit már sokaknak akik meg is fogadták ha van kedved elballagsz ide hozzám, és saját szemeddel füleddel meg bármivel meggyőződhetsz a dolgok állásáról
Hali! Kiolvastam az AV forumot. Egy-két dolog még nem egyértelmű. A hálózati média lejátszás hogyan működik?
Kell hozzá szerver program, vagy sima windowsos hálózati eléréssel látja a megosztott meghajtót, és onnan indíthatom a videókat? Úgy működik mintha usb-n kötnék rá külső winyót? Úgy néz ki levásárolhatom a Sony lejátszóm árát, pénzt nem adnak vissza. Így jelenleg a Dune jöhet szóba nálam.
AV: Sony STR-DH700
BD: volt egyszer egy Sony BDP-S370
Blu-Ray lejátszók
Azt hiszem én értem a kérdést.
A sony-ban nincs magyar menü, a magyar nyelvet felismeri de nem írja ki, hogy "hun" hanem csak egy kódot ír (1229), de tovább megyek, nagyon sok mkv nem médialejátszó kompatibilis, értem ezalatt, hogy a gépen minden tökéletesen látszik, viszont a médialejátszón hiányos pl. a felrat nyelve v. a hangsáv nyelve ez a release hibája és nem a lejátszóé.
A felirat automatikus indítása abban az esetben érhető el ha ez menüben feltűnik, mint beállítási lehetőség, de ilyen nincs így kapcsolgatni kell, firmware frissítéssel pótolható.
Nagyon örülök, hogy valaki érti a problémám! Nekem jó lenne a kód is, de sajnos azt sem írja ki! A 370-eshez a legfrissebb firmware van letöltve. Mit tehetek? Várjam a frissítést?
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D
-
Vendég
Blu-Ray lejátszók
Tehát akkor csak szétcsavarom és beledugok egy winyót és kész...?
Elképzelhető, hogy a Sony-t Dune-ra cserélem. Van valamilyen jó tanács amit mindenképp meg kell szívlelnem?
Mik a tapasztalataid a bosszantó hibákról, hiányosságokról? Egy összefoglaló írásnak az észlelt hibákkal és előnyökkel nagyon örülnék! A hivatalos teszteken csak magasztalják ami gyanús. :-)
Ne gyanakodj valóban jó a Dune
Nem írnék litániát most újra, de ha itt elolvasod, akkor sok kérdésre választ kapsz.
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=4323
Vagy a http://dunebaseprime.hu/forum Dune fórumon
De Neked is csak azt tudom mondani, amit már sokaknak akik meg is fogadták ha van kedved elballagsz ide hozzám, és saját szemeddel füleddel meg bármivel meggyőződhetsz a dolgok állásáról
Blu-Ray lejátszók
Dune-be 2,5-ös vinyó fér. Tehát akkora lehet benne, amekkora létezik ebben a méretben, ez most ha jól tudom 500Gb.
Több vinyó nem fér bele, de mivel ez egy hálózatos lejátszó, így egy (NAS)szerverről vagy akár a számítógépeden levő filmekből is mindent le tud játszani. Ha meg nem annyira, akkor van 3 usb alj rajta, ahová külső merevlemezt dughatsz, sőt esata csati is van neki.
Tehát akkor csak szétcsavarom és beledugok egy winyót és kész...?
Elképzelhető, hogy a Sony-t Dune-ra cserélem. Van valamilyen jó tanács amit mindenképp meg kell szívlelnem?
Mik a tapasztalataid a bosszantó hibákról, hiányosságokról? Egy összefoglaló írásnak az észlelt hibákkal és előnyökkel nagyon örülnék! A hivatalos teszteken csak magasztalják ami gyanús. :-)
-
Vendég
Blu-Ray lejátszók
A Dune Prime lejátszó amennyien nem rendelkezik belső merevlemezzel, akkor bővíthető házilag, vagy csak külsőt lehet hozzá használni? Hogy működik? A Dune honalapján van 500GB-os belsővel, meg belső nélkül is...
Dune-be 2,5-ös vinyó fér. Tehát akkora lehet benne, amekkora létezik ebben a méretben, ez most ha jól tudom 500Gb.
Több vinyó nem fér bele, de mivel ez egy hálózatos lejátszó, így egy (NAS)szerverről vagy akár a számítógépeden levő filmekből is mindent le tud játszani. Ha meg nem annyira, akkor van 3 usb alj rajta, ahová külső merevlemezt dughatsz, sőt esata csati is van neki.
Blu-Ray lejátszók
A szomorú az, hogy ez igaz.
A külföldi sajtóban is egyre többen ajánlják a PS3-at Blu játékosnak, egyáltalán nincs szégyenkeznivalója a Sony Blu játékosok között, sőt!
Most már a 3D-t is tudja.
Nekem is van PS3 es nagyon szep a kepe BD-n. Egy baj van vele, hogy elegge hangos, ezert van egy LG BD 370 asztali lejatszom is.
NAD T778
Blu-Ray lejátszók
A Dune Prime lejátszó amennyien nem rendelkezik belső merevlemezzel, akkor bővíthető házilag, vagy csak külsőt lehet hozzá használni? Hogy működik? A Dune honalapján van 500GB-os belsővel, meg belső nélkül is...
-
Vendég
Blu-Ray lejátszók
MKV-ről van szó, a felirat benne van, különben nem is látja, lemezen.
Uhhh
Ha a Sony BD játszó árát meg egy médialejátszó árát összedom, akkor majdnem kijön egy Dune Prime a mostani akciós áron, és kb nem is ugyanott vagyok, hanem előrébb
Szar ügy. A dolog fw frissítéssel fog talán megoldódni, ha lesz új fw egyszer.
Blu-Ray lejátszók
Ezt csak viccnek szántad,ugye?
A szomorú az, hogy ez igaz.
A külföldi sajtóban is egyre többen ajánlják a PS3-at Blu játékosnak, egyáltalán nincs szégyenkeznivalója a Sony Blu játékosok között, sőt!
Most már a 3D-t is tudja.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Blu-Ray lejátszók
Az Avatar hibátlanul megy a PS3-on.
Akkor hype-oljuk a PS3-at is, mert az mégtöbbet tud, sokkal kevesebbért. :bebebebebebe:
Jobb a DVD képe is, mint a Sony Blu játékosoknak és nem csak a zöld sávról beszélek...
[/quote
Ezt csak viccnek szántad,ugye?
Blu-Ray lejátszók
És az a felirat az lemezen vagy usb-n külső felirat lenne?
Mert elvileg kezelnie kéne a külső feliratot mkv szinten. BD vagy dvd lemezhez nem fogsz tudni feliratot tenni külsőt, szerintem azt még a médialejátszók sem tudják.
MKV-ről van szó, a felirat benne van, különben nem is látja, lemezen.
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D
-
Vendég
Blu-Ray lejátszók
Persze van még pár gond, pl az Avatar meg olvastam pár egyéb nyűgös fálj problémáról, de szerintem ilyen mindegyiknél előfordul, érdekes, hogy amit sokan emlegettek, az nálam egyáltalán nem jelentkezik.
Akkor hype-oljuk a PS3-at is, mert az mégtöbbet tud, sokkal kevesebbért. :bebebebebebe:
Jobb a DVD képe is, mint a Sony Blu játékosoknak és nem csak a zöld sávról beszélek...
és még jáccani is lehet vele
Jut eszembe a Dune-re lehet flash-es játékokat tenni, és remekül játszani rajta általa vele
Blu-Ray lejátszók
Persze van még pár gond, pl az Avatar meg olvastam pár egyéb nyűgös fálj problémáról, de szerintem ilyen mindegyiknél előfordul, érdekes, hogy amit sokan emlegettek, az nálam egyáltalán nem jelentkezik.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
-
Vendég
Blu-Ray lejátszók
Mégis minek kéne felismerni a feliratot?
Hogy többféle felirat közül ki lehessen választani!
No közben blakey megmondta a tutit, hogy egy Sony BD játszónak...
És az a felirat az lemezen vagy usb-n külső felirat lenne?
Mert elvileg kezelnie kéne a külső feliratot mkv szinten. BD vagy dvd lemezhez nem fogsz tudni feliratot tenni külsőt, szerintem azt még a médialejátszók sem tudják.
Blu-Ray lejátszók
Mégis minek kéne felismerni a feliratot?
Hogy többféle felirat közül ki lehessen választani!
-
Vendég
Blu-Ray lejátszók
Amúgy azt vettem észre, hogy a hibák többsége a Base tulajokat örvendezteti... Mintha a Prime-re jobban odafigyelnének fw íráskor, de nem tudom mi lehet a különbség köztük már program szinten, de oly nagy nemigen lehet
Blu-Ray lejátszók
blakey
Milyen hibája van a Dune-nek?Egyébiránt nem érdemes összehasonlítani a Sony bluray játékosokkal,egész egyszerűen nem egy kategóra.
blakey nem is tudja, mert neki nincs
Nekem van és ami hiba az főképpen a DVD lejátszásnál, néha megáll ok nélkül, és vissza lép a főmenübe. Vagy pl -állítólag a DL írt lemezekkel nem boldogul, eddig nekem még semmi bajom nem volt pl ezzel.
Érdekességképpen szombaton volt nálam fórumtárs, és néztünk ezt azt, egy gyári DVD-vel szinte percenként megállt a lejátszás, noha eddig ilyet nem is csinált csak ritkán, azzal a bizonyos DL írt lemezzel meg majd egy órán keresztül ment hiba nélkül.
DVD lejátszással nálam semmi probléma,legyen az bármilyen,még a kb.7-8 éves Princo ultragagyi lemezeket is vígan viszi.Ami az én félelemem volt (DL lemezek) a vásárlás előtt,nos azok is mind mennek hiba nélkül egytől-egyig.Kapott már Bluray-t (nem Avatar),semmi gond nem volt.
-
Vendég
Blu-Ray lejátszók
blakey
Milyen hibája van a Dune-nek?Egyébiránt nem érdemes összehasonlítani a Sony bluray játékosokkal,egész egyszerűen nem egy kategóra.
blakey nem is tudja, mert neki nincs
Nekem van és ami hiba az főképpen a DVD lejátszásnál, néha megáll ok nélkül, és vissza lép a főmenübe. Vagy pl -állítólag a DL írt lemezekkel nem boldogul, eddig nekem még semmi bajom nem volt pl ezzel.
Érdekességképpen szombaton volt nálam fórumtárs, és néztünk ezt azt, egy gyári DVD-vel szinte percenként megállt a lejátszás, noha eddig ilyet nem is csinált csak ritkán, azzal a bizonyos DL írt lemezzel meg majd egy órán keresztül ment hiba nélkül.
Blu-Ray lejátszók
blakey
Blu-Ray lejátszók
Peched van, mert nem felejtem
Pedig médialejátszód van ami blu-ray képes. …
Erről nem is beszélve:
Blu-Ray lejátszók
Pedig médialejátszód van ami blu-ray képes. A sony meg blu-ray lejátszó ami mkv képes és igen képes rá, teljesen felesleges egy médialejátszóhoz hasonlítani hiszen nem azonosak a tulajdonságok így értelmetlennek találom a további hasonlítgatást. Én sem panaszkodom hiszen semmi gondom nem akadt még dvd-nél sem, nincs zöld csíkozásom mert a tv konverterét használom, mindent az adott felbontásban nézek és a tv-re bízom a korrekciót. Egyébként a tvix is egy qrva jó lejátszó ami szintén kezeli a meghajtókat és mindent visz, mivel régebbi tipus ezért vannak a mai lejátszókhoz képest hiányosságai.
Ez a kép a dune hívatalos oldaláról van:
-
Vendég
Blu-Ray lejátszók
Felejtsd már el ezt a dune hipe-olást, semmi értelme, annak is vannak hibái ,
Van hiba van, de az mégsem olyan mint a nagy nagy Sony amelyik zöldben adja elő a filmet ha DVD-t konvertálva akarsz nézni hdmi-n. Meg nem megy az mkv, de az van odaírva hogy de igen lejátssza.
Én legalább tudom, hogy mit és miért, és nem kapok szívbajt, ha elsőre valami nem stimmel. Lesz új fw és bízom benne, hogy nem rontják el, mint a mostani utolsót
És azért felhívom a figyelmed, hogy nekem igenis BluRay lejátszóm van Dune a neve. Teljes értékű potikai lejátszást tud, semmivel sem rosszabbul mint egy Sony vagy Pana vagy bármi, sőőt.
Úgyhogy ... :bebebebebebe:
Blu-Ray lejátszók
De neki -is- Sony van
Akinek Dune van az nem jáccik ilyen mókákat Viszont több idő marad filmnézésre
Felejtsd már el ezt a dune hipe-olást, semmi értelme, annak is vannak hibái , mellesleg nekem is sony-m van és semmit sem konvertálok, minden mkv megy rajta amit eddig próbáltam, de az nem arra van kihegyezve arra a tvix-et használom. Mindenkinek aki mkv hegyeket akar egy asztali BR-lejátszóval az vessen magára, érdemes médialejátszó venni, a dune is az pl.
Blu-Ray lejátszók
Elég siralmas lenne, ha egy Sony Blu nem tudná ezt.
Elég sok nagynevű nem tudja, de szerintem ez a legkevesebb, a hun helyett kódot ír ki.