Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Igen, kiadja max. 1080i felbontásig. 1080p már csak HDMI-n megy. A lemezen ugyan letilthatják a nagyfelbontású analóg kimenetet, de ezidáig minden számbavehető stúdió úgy nyilatkozott, hogy ezt a korlátozást belátható időn belül nem akarják alkalmazni, mivel a tengerentúlon nagyon sok HD megjelenítőt adtak el HDMI csatlakozó nélkül.
Viszont érdekes módon DVD-t, felkonvertálva csak HDMI-n keresztül lehet lejátszani, ha Macrovision-védett, analógon csak max. 480p/576p jöhet ki. Ennek mi értelme?
Blu-Ray lejátszók
Szerintem is elég biztató ez a kombó.Én csak arra lennék kiváncsi,hogy a HD felbontást kiadja az analog komponens kimeneten is ,vagy csak a hdmi kimeneten?
PD F30, Panasonic pt at 5000 / Oppo bdp95 / Lexicon rv5 / Jamo D600
Blu-Ray lejátszók
A Blu-Ray filmek update-elhetőek lesznek, azaz egy megvett kiadványhoz utólag is le lehet tölteni mondjuk magyar feliratot vagy magyar szinkront úgy, hogy amikor megvettük még nem volt rajta.
ez mikor várható ?
A szabvány november körül lép életbe, azután lehet ilyen dolgokra számítani. De hozzá kell tenni két dolgot. Az egyik, hogy ez csak egy lehetőség, nincs biztosíték arra, hogy valaha lesz letölthető magyar felirat. A másik (ez szigorúan magánvélemény), hogy a mostani lejátszók a feliratletöltésre nem lesznek képesek. Egy szoftver update sok mindent tehet, de merevlemezt/memóriakártyát nem tud varázsolni a lejászóba. Márpedig enélkül a lejátszó nem tudja hova menteni a feliratot, így nem is tudja lejátszani. A PS3 ebből a szempontból szerencsés lehet, hiszen abban van merevlemez.
De több kérdést is felvet ez a dolog. Eddig a film és a kiadvány egy egészet alkotott. Jópofa, hogy letöltöm a magyar feliratot a csak angol nyelvű Ötödik elemre, de mi van akkor ha a haveromhoz át akarom vinni, hogy együtt nézzük meg? Kimásolom valamire a feliratot és viszem a lemezt is magammal és imádkozom, hogy az ő lejátszója is tudja kezelni a külső feliratot, mert különben nem tudjuk magyarul nézni? Régebben elég volt annyi, hogy van DVD lejátszód? Most meg van Blu-Ray lejátszód? 1.1-es? Nem? Milyen kártyafoglalata van? Stb.
azt írták, hogy a Samsung BD-UP5000-ban lesz belső tároló
Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510
AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle
Blu-Ray lejátszók
BD-UP5000, ez a kombó elég nak tűnik, rádaásul egész jó áron.
info
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
Blu-Ray lejátszók
BD-UP5000, ez a kombó elég nak tűnik, rádaásul egész jó áron.
Blu-Ray lejátszók
Nem túl bonyolult dolog. Interaktívabbá válik a dolog.
Megtaláltam angolul is némileg talán pontosabban:
Blu-Ray profiles
1.1 (mandatory November 2007) is typically referred to as "Profile 1.1" (but is more formally known as "Final Standard Profile") adds a secondary video decoder (typically used for picture in picture), secondary audio (typically used for interactive audio and commentary) and capability of supporting a minimum of 256 MB of local storage (for storing audio/video and title updates). Compliance with this profile will be mandatory for player models introduced to the market after October 31, 2007,[1] but existing products will be unaffected. As of July 24, 2007, only the Denon DVD-3800BDCI and DVD-2500BTCI have been announced as supporting this feature when they become available in the fall of 2007.[2]
Some profile 1.0 players may be upgradeable via firmware update to profile 1.1 if they have the appropriate hardware, but no manufacturer has announced any such upgrade. When software authored with interactive features dependent on Profile 1.1 hardware capabilities are played on profile 1.0 players some features may not be available or may offer limited capability. Profile 1.0 players will still be able to play the main feature of the disc, however.
2.0 (BD-Live), also known as BD-Live, adds network connectivity to the list of mandatory functions and increases mandatory local storage capability to 1 GB. No players have been announced as compatible with this profile. Players of earlier profiles will still be able to play the main feature of the disc, however.
3 (audio only) is meant for an audio-only player and does not require video decoding or BD-J.
wikipedia
Blu-Ray lejátszók
Még egy dolog. A HTPC topicban volt róla szó Pelican fórumtárs hívta fel rá a figyelmet. Ez pedig az, hogy a Blu-Ray 1.1-ben interkatív lesz a hang is azaz alkalomadtán a lejátszó keveri ki. Pontosan ezért nem lehet az erősítővel dekódoltatni. Magyarán minden lejátszónak tudnia kell az összes HD formátumot dekódolni, ezzel viszont feleslegessé válik az erősítőkben elhelyezni a dekódereket.
Másszóval akinek 1.2-es HDMI-s erősítője van, sosem lesz szükséges, hogy lecserélje 1.3-as dekóderesre, hiszen az oda beépített dekóderek nem fognak dekódolni.
Blu-Ray lejátszók
A Blu-Ray filmek update-elhetőek lesznek, azaz egy megvett kiadványhoz utólag is le lehet tölteni mondjuk magyar feliratot vagy magyar szinkront úgy, hogy amikor megvettük még nem volt rajta.
ez mikor várható ?
A szabvány november körül lép életbe, azután lehet ilyen dolgokra számítani. De hozzá kell tenni két dolgot. Az egyik, hogy ez csak egy lehetőség, nincs biztosíték arra, hogy valaha lesz letölthető magyar felirat. A másik (ez szigorúan magánvélemény), hogy a mostani lejátszók a feliratletöltésre nem lesznek képesek. Egy szoftver update sok mindent tehet, de merevlemezt/memóriakártyát nem tud varázsolni a lejászóba. Márpedig enélkül a lejátszó nem tudja hova menteni a feliratot, így nem is tudja lejátszani. A PS3 ebből a szempontból szerencsés lehet, hiszen abban van merevlemez.
De több kérdést is felvet ez a dolog. Eddig a film és a kiadvány egy egészet alkotott. Jópofa, hogy letöltöm a magyar feliratot a csak angol nyelvű Ötödik elemre, de mi van akkor ha a haveromhoz át akarom vinni, hogy együtt nézzük meg? Kimásolom valamire a feliratot és viszem a lemezt is magammal és imádkozom, hogy az ő lejátszója is tudja kezelni a külső feliratot, mert különben nem tudjuk magyarul nézni? Régebben elég volt annyi, hogy van DVD lejátszód? Most meg van Blu-Ray lejátszód? 1.1-es? Nem? Milyen kártyafoglalata van? Stb.
Blu-Ray lejátszók
ez mikor várható ?
Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510
AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle
Blu-Ray lejátszók
Mit tud ez az Blue-ray 1.1 ??
Nem túl bonyolult dolog. Interaktívabbá válik a dolog.
Egyrészről kezeli a második videósávot, például PIP formában (kép a képben). Mondjuk megy a film és közben kis ablakban látod a rendező kommentárját.
Másrészről kezeli a második audiósávot, tehát interkatívan keverheti a film eredeti hangját a kommentárral, nem kell külön áthallásos kommentársáv.
Harmadrészt támogatja a beépített háttértár (memóriakártya, merevlemez) használatát. Ez a legfontosabb újdonság. A Blu-Ray filmek update-elhetőek lesznek, azaz egy megvett kiadványhoz utólag is le lehet tölteni mondjuk magyar feliratot vagy magyar szinkront úgy, hogy amikor megvettük még nem volt rajta. Ehhez a tartalomhoz az eredeti Blu-Ray lemez birtokában lehet hozzáférni és a lejátszó ezen memóriájában tárolni.
Hogy mely készülékeket lehet upgradelni 1.0-ról 1.1-re azt még nem tudni, vagy legalábbis én nem tudom.
A Toshiba népszerű REGZA sorozata most tizenegy új modellel bővül
1080/60p támogatással ez megin ujdonság nekem
Nem tartozik szorosan a tárgyhoz a Blu-Ray filmek a "hagyományos" 24p-t támogatják. Lehetnek olyan speciális kiadványok vagy források amelyek 60 kockát tartalmaznak másodpercenként.
Blu-Ray lejátszók
Kezd zavarni ez az egész nem telik el kb 1 év és kezdődik minden elöröl !
Mit tud ez az Blue-ray 1.1 ?? Mennyiben érnit ez azt akinek mondjuk ps3 ma van ..vagy most akar venni uj Blueray lejátszót ? ?
A másik dolog :
A Toshiba népszerű REGZA sorozata most tizenegy új modellel bővül
1080/60p támogatással ez megin ujdonság nekem ... most jutunk mi el hogy átérünk a 24 p re na mindegy ezt amiket most csak irtam nekem ujdonság lehet ti ezeket már 1000 éve vágjátok !!
mindegy levágok egy pofa Drink et.. .
Üdv. Mindenkinek !
Blu-Ray lejátszók
Ok, kösz a tanácsot, azt nem tudod mikor lesznek és mennyiért ?
Jövő hónaptól,úgy tudom.Árat még nem tudok,majd ha lesz...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Blu-Ray lejátszók
Ok, kösz a tanácsot, azt nem tudod mikor lesznek és mennyiért ?
Blu-Ray lejátszók
Sony KDL-40X2000-es elég jól néz ki és nem is olyan drága
Inkább az újakat nézd,3000-es széria.Lényegesen jobbak.
Miben nyilvánul meg, hogy jobb ?Csak mert inkább hajlok a full hd-ra
Nem mondtam,hogy ne várd meg a fullHD verziót,az is jön nemsoká.Nálam most van 40D3000,és lényegesen jobb az eddigieknél,jobb kontraszt,főképp szebb színek pl,és atomstabil kép..
Ebből következtetve merném megkockáztatni,hogy a fulHD verziók is jobbak lesznek a jelenlegieknél.Nemrég volt 52X2000-esem,meg akadt 40W2000 is,hát...A 46os Sharpom simán verte őket,perc kétség sem volt.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Blu-Ray lejátszók
24p-s LCD-t eddig nem nagyon találtam
Az új Sony-k és Sharpok 24P-sek.
Milyen típusjelzése van az új Sharpoknak?
46X20E,52X20E
Blu-Ray lejátszók
Ez viszont elég olcsó:KDL-46D3000
Blu-Ray lejátszók
Miben nyilvánul meg, hogy jobb ?Csak mert inkább hajlok a full hd-ra
Blu-Ray lejátszók
Milyen típusjelzése van az új Sharpoknak?
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Philips 42PF9731D Full HD LCD-t és egy Pioneer BDP-LX70 lejátszót néztem ki, tudsz mondani ezekről valamit ?
Az LX70 az 24p-s. De hogy a Philips az-e azt nem tudom. A manual nem írja.
Blu-Ray lejátszók
Egy panasonic TH-42PY700P-n, 107 cm, full hd.
Na, akkor a megjelenítő sem 24p-s. Belenyúltál rendesen.
Szerinted mit vegyek ?
Először is nézz meg egy nem 24p-s megjelenítőn egy Blu-Ray filmet. Ha nem zavar akkor azt vehetsz amit akarsz. Ha zavar akkor 24p-seket nézzél mindkét oldalon.
Philips 42PF9731D Full HD LCD-t és egy Pioneer BDP-LX70 lejátszót néztem ki, tudsz mondani ezekről valamit ?
Blu-Ray lejátszók
Egy panasonic TH-42PY700P-n, 107 cm, full hd.
Na, akkor a megjelenítő sem 24p-s. Belenyúltál rendesen.
Szerinted mit vegyek ?
Először is nézz meg egy nem 24p-s megjelenítőn egy Blu-Ray filmet. Ha nem zavar akkor azt vehetsz amit akarsz. Ha zavar akkor 24p-seket nézzél mindkét oldalon.