Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
1080i, 720p, 1920x1080
1080i, 720p, 1920x1080
Arty, te mivel játszottad le az 1280-as WMV-t? MediaPlayer Classic-kal? Mégegy kérdés: hányas verziószámú DirectX 9-ed van?
1080i, 720p, 1920x1080
A végleges Catalyst 4.7-ből kiszedték a WMV gyorsítást...
1080i, 720p, 1920x1080
na, ott a link, hajra... directx9 lesz szvsz is a gond!
kiprobaltam, ha engedelyezem a WMV gyorsitast az ATIn, akkor 1800+ os CPU eseten is nezheto a 1280x720as WMV, 60-80% a CPU !!!!
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
1080i, 720p, 1920x1080
nem kell 3 ghz, hanem egy 2400-2600 + egy jo ATI kartya (9600tol felfele...).
ha a kodekek fentvannak, meg egy sima media player classic (magyar freeware) is eleg ...
Nekem 2,6-os celeronom van + egy Geforce fx5600os kártya, szóval elvileg mennie kéne. A gondom az, hogy a Media Player valahogy nem akarja lejátszani, hibaüzenet: "W.M.P. cannot play the file because there may be a problem with your sound or video device. Try installing new device driver."
Két napja tettem fel az xp-t, fent van a hangkártya driverem + az 56.64-es nvidia detonator. Mit tegyek? Már felraktam a WMP 10-et is, de azzal is ugyanez a helyzet. A Windvd 6 elvileg ismeri (bár lehet, hogy kívülről használja a wmv codecet), de nálam a megnyitás után semmi nem jelenik meg, se kép se hang, de hibaüzenet sincs.
Arty, te milyen free lejátszóról beszélsz pontosan? Azt még kipróbálnám...
Üdv,
a progi amiről beszél, egy nagyon apró, de annál jobb progi, ami szinte mindent lejátszik, DE ennek is ugyanúgy kellenek a codec-ek, amiket "kívülröl" használ. Hogy a te esetedben mi lehet, ötletem sincs... mivel FX kártyád van, gondolom a directx 9.xx-et alapból felrakod, igaz? De valójában ez csak találgatás, nekem ti4200-vel simán megy (3000+cpu). A 10es wmp-re tuti nincs szükséged, a 9essel kellene működnie. Esetleg próbáld meg csak azt a codec-et felrakni, keress rá a microsoft oldalán, hátha vlmi-k összeakadnak. codec pack-ot még véletlenül se.
+ más honlapot hirtelen nem találtam, de innen esetleg lehúzhetod a mp classicot:
http://sourceforge.net/projects/guliverkli
sok szerencsét
1080i, 720p, 1920x1080
ha a kodekek fentvannak, meg egy sima media player classic (magyar freeware) is eleg ...
Nekem 2,6-os celeronom van + egy Geforce fx5600os kártya, szóval elvileg mennie kéne. A gondom az, hogy a Media Player valahogy nem akarja lejátszani, hibaüzenet: "W.M.P. cannot play the file because there may be a problem with your sound or video device. Try installing new device driver."
Két napja tettem fel az xp-t, fent van a hangkártya driverem + az 56.64-es nvidia detonator. Mit tegyek? Már felraktam a WMP 10-et is, de azzal is ugyanez a helyzet. A Windvd 6 elvileg ismeri (bár lehet, hogy kívülről használja a wmv codecet), de nálam a megnyitás után semmi nem jelenik meg, se kép se hang, de hibaüzenet sincs.
Arty, te milyen free lejátszóról beszélsz pontosan? Azt még kipróbálnám...
1080i, 720p, 1920x1080
Hogy kell ezeket lejátszani? Csak a WMP képes erre? Én megpróbáltam oda betölteni, de nem ment. Kiírta, hogy a fájl nem játszható le. Ja, és Windows commanderben az f3 megnyomása után megjelenik a kép, csak hát ugye nem sokat érek vele, mert a beállítási lehetőségek egyenlők a nullával. Szóval ti hogy csináljátok?
A legújabb Win Media Player kell hozzá, lehetőleg a 9-es verzió, a 10es semmi fontos újdonságot nem tartalmaz. A 9es-ben elvileg benne van ennek a wmv-nek a codec-je. Emellett kb 3 ghz nyers cpu erő is kell :vazeg: Sok szerencsét
Jó volt itt.
1080i, 720p, 1920x1080
Hogy kell ezeket lejátszani? Csak a WMP képes erre? Én megpróbáltam oda betölteni, de nem ment. Kiírta, hogy a fájl nem játszható le. Ja, és Windows commanderben az f3 megnyomása után megjelenik a kép, csak hát ugye nem sokat érek vele, mert a beállítási lehetőségek egyenlők a nullával. Szóval ti hogy csináljátok?
A legújabb Win Media Player kell hozzá, lehetőleg a 9-es verzió, a 10es semmi fontos újdonságot nem tartalmaz. A 9es-ben elvileg benne van ennek a wmv-nek a codec-je. Emellett kb 3 ghz nyers cpu erő is kell :vazeg: Sok szerencsét
1080i, 720p, 1920x1080
1080i, 720p, 1920x1080
hi!
Új HD klippek elérhetőek a Windows HD Content honlapon, csupa Imax klipp..
http://www.microsoft.com/windows/window ... wcase.aspx
1080i, 720p, 1920x1080
Én is rendkívül csalódott vagyok, már csak azért is mert hiába tudja a vetítőm a 750P60-at, a 750P50-et nem fogja lejátszani.
Szerintem a mostani megjelenítők már simán megbírkóznak a 50 Hz-es HD jellel is. Főleg hogy ezek VGA jelet is képesek fogadni, ami meg akárhány Hz lehet.
1080i, 720p, 1920x1080
Én is rendkívül csalódott vagyok, már csak azért is mert hiába tudja a vetítőm a 750P60-at, a 750P50-et nem fogja lejátszani. Nem tudom mi a szarért nem lehetett egy az egyben átvenni az amerikai frissítési frekvenciákat, mert az, ha nem is nagyságrendekkel, de stabilabb képet eredményezne mint az 50 Hz.
Ha már végre-valahára a felbontás ugyanaz, miért nem tudták ezt is átvenni ?
mert a framerata 25 vs. 29.97 ezt koveteli meg... a 25/50fps furan lenne 60hz en kirakva ... sztem inkabb az amerikaiaknak kellene a PALhoz alkalmazkodni
Jó volt itt.
1080i, 720p, 1920x1080
Kár, hogy csak az 50hz-et vették bele a szabványba, így még sok-sok évig nem lesz végre egységes televíziós rendszer Nem mintha nagyon zavarna, de legalább a filmek gyorsítását elfelejthettük volna. Nomeg az amerikai HDTV-ről konvertált cuccok továbbra is szarul fognak kinézni.
Én is rendkívül csalódott vagyok, már csak azért is mert hiába tudja a vetítőm a 750P60-at, a 750P50-et nem fogja lejátszani.
Nem tudom mi a szarért nem lehetett egy az egyben átvenni az amerikai frissítési frekvenciákat, mert az, ha nem is nagyságrendekkel, de stabilabb képet eredményezne mint az 50 Hz.
Arról nem is beszéve, hogy tényleg egységes lenne a világ, és ez az eszközök árát jelentősen csökkentené, hiszen a lehetséges piac megduplázódna, triplázódna.
Annaki idején amikor a DVD szabványt akarták bevezetni, a Philips meg a Sony erőltette a MPEG hangot a Dolbyval szemben. Az óriási felháborodás miatt belevették a szabványba a Dolbyt is mint opcionális hangot az MPEG mellett. Aztán amikor kijöttek az első filmek, a filmgyártók már csak a Dolbyt tették rá, és sorra elfelejtették az MPEG hangot, csak néhány Columbia film (Sony vállalat) jött ki MPEG hanggal (pl. a Philadelphia)
Na igen, még egy dolog, aminek LCD projektor vásárlás esetén nem árt utána nézni. Egy LCD projektornak annyi buktatója van, hogy borzasztó. A DLP-nél van a dithering meg a rainbow effekt, ellenben az LCD-nél: VB, horizontal scanline, fixed patter noise, tearing, inhomogenitás, rossz kontraszt és szinek, hibás pixelek.
1080i, 720p, 1920x1080
No meglestem, és bizony szerény véleményem szerint ez eddig a legjobb minőségű klipp..szuper éles képek, és "csak" 720p Akkor milyen lehet ez 1080p-ben??? :vazeg: Egyébként most hogy szétnéztem, a klippek némelyike tényleg 1080p-ben van fenn?? Mert úgy tudom a szabvány 1080i, vagy csak a Microsoft akar "kedveskedni" a közönségnek??? Nekem tetszik
+persze a 720p is elég, az 1080 bele se fér már normálisan a monitorba
A HDTV 1920*1080-as felbontásban az tényleg csak interlace. Ellenben a WMV9 az lehet progresszív is.
Apropó, jó hír, hogy a Windows Media Player 10 WMV Video Decodere támogatni fogja a hardveres WMV8 és WMV9 gyorsítást. Az ATi Catalyst 4.7 beta meghajtója a videokártya részéről már támogatja a gyorsítást, de a Windows Media Player 9 WMV Video Decoderének DXVA WMV módjai hibásak, ezért a hardvergyorsítás még nem működik.
1080i, 720p, 1920x1080
Kár, hogy csak az 50hz-et vették bele a szabványba, így még sok-sok évig nem lesz végre egységes televíziós rendszer Nem mintha nagyon zavarna, de legalább a filmek gyorsítását elfelejthettük volna. Nomeg az amerikai HDTV-ről konvertált cuccok továbbra is szarul fognak kinézni.
Nem tudom mi a szarért nem lehetett egy az egyben átvenni az amerikai frissítési frekvenciákat, mert az, ha nem is nagyságrendekkel, de stabilabb képet eredményezne mint az 50 Hz.
Arról nem is beszéve, hogy tényleg egységes lenne a világ, és ez az eszközök árát jelentősen csökkentené, hiszen a lehetséges piac megduplázódna, triplázódna.
Annaki idején amikor a DVD szabványt akarták bevezetni, a Philips meg a Sony erőltette a MPEG hangot a Dolbyval szemben. Az óriási felháborodás miatt belevették a szabványba a Dolbyt is mint opcionális hangot az MPEG mellett. Aztán amikor kijöttek az első filmek, a filmgyártók már csak a Dolbyt tették rá, és sorra elfelejtették az MPEG hangot, csak néhány Columbia film (Sony vállalat) jött ki MPEG hanggal (pl. a Philadelphia)
vetítő : Panasonic PT-AE500E, dvd: Sony DVP-S725D, rádió : Sony ST-SA3ES, magnó : Sony TC-WE705S, videó : Sony SLV-E870, cd : Sony CDP-XE330, erősítő : Yamaha DSP-A1, front : Tannoy Definition D700, rear : Tannoy Definition D700, center : Tannoy Definition D750
1080i, 720p, 1920x1080
Kár, hogy csak az 50hz-et vették bele a szabványba, így még sok-sok évig nem lesz végre egységes televíziós rendszer
Nem mintha nagyon zavarna, de legalább a filmek gyorsítását elfelejthettük volna. Nomeg az amerikai HDTV-ről konvertált cuccok továbbra is szarul fognak kinézni.
1080i, 720p, 1920x1080
Hali
Robotk@ -val egyetértek.
De végre megmozdult valami. Ez a fontos.
En személy szerint abszolut elfogadhatónak tartanám
az USA-ban forgalmazott HDTV-k árait.
(Ha itt annyiért, ugyanaz lenne már rohannék is venni.
- szinten minden cucc PAL/NTSC is egyben, igazán csak a földi digitális sugárzás
szabványában van különbség a cuccokban, ha esetleg integrált és nem set top boxot
használnak)
Bye SirGin
1080i, 720p, 1920x1080
Én azon a véleményen vagyok, hogy szvsz sajna ez még évekig (2-3) álom marad.
"Független kutatási intézetek legújabban azt jósolják, hogy néhány éven belül több tízmillió nagyfelbontású TV-zésre kész készülék lesz a különböző európai országokban."
Kérdés, ebből vajon mennyi jut arányosan hazánkba???
Nemrég beszéltük egy másik topikban, miszerint az indexen közölt, ebben az évben végzett felmérés szerint, a magyar háztartások 9%-ának van dvd lejátszója otthon. Én nagyon megdöbbentem ezen az alacsony értéken... :vazeg:
Erre alapozva vajon mikorra várható, hogy a háztartások túlnyomó többsége, lecseréli a tv készülékét hdtv adás vételére alkalmas megjelenítőkre???
Szerintem belegondolni is rossz...
Bízzunk abban, hogy állam bácsi nagyon támogatja majd a hdtv adások elterjedését, és minden eszközzel segíti a szolgáltatókat, hogy minél hamarabb indítsák el ezeket az adásokat.
Ez nagyban segítheti, hogy a hdtv megjelenítők hamar elterjedjenek a háztartásokban.
A váltás mindenképpen bekövetkezik majd, csak kérdés, hogy mennyi időn belül.
Ezt a jelen helyzetben, egy ilyen apró kis cikk alapján, ma még lehetetlen megjósólni, de reménykedni azért szabad és kell is.
Én drukkolok Neked Magyarországi HDTV!
Ui: szerény véleményem az, hogy a hazai kereskedelmi tv-knek először nem a tv adás, hanem a műsorok minőségén kellene vátoztatnia!
A való világot, és a hsonló színvonalú (sajna szinte csak ilyen van) műsorokat HDTV minőségben sem fogom megnézni!
1080i, 720p, 1920x1080
Talán egy álom válik valóra ezévben????? :vazeg:
A Hír:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=248&aid=2
Lehet egy kicsit nesze-semmi-fogd-meg-jól hatású a cikk, de legalább látszik, hogy van konkrét kezdeményezés az astra részéről a hdtv bevezetésére...
...hmm, szinte már látom a kis hdtv cimkéket a készülékeken... ... na meg a cimkék mellett az áraikat... ...
Ti mit gondoltok, ezévben valóra vállhat???
1080i, 720p, 1920x1080
No meglestem, és bizony szerény véleményem szerint ez eddig a legjobb minőségű klipp..szuper éles képek, és "csak" 720p Akkor milyen lehet ez 1080p-ben??? :vazeg: Egyébként most hogy szétnéztem, a klippek némelyike tényleg 1080p-ben van fenn?? Mert úgy tudom a szabvány 1080i, vagy csak a Microsoft akar "kedveskedni" a közönségnek??? Nekem tetszik
+persze a 720p is elég, az 1080 bele se fér már normálisan a monitorba
1080i, 720p, 1920x1080
Azzal akarom énis lejátszani, de nem akarom a netről letölteni, mert..khm...szóval nem igazán akarom van erre megoldás így? :vazeg:
nyugodtam letöltheted: nekem a Terminator 2 WMV9 HDTV felbontású változata van meg DVD-n, azt is csak igy lehet megnézni. Már fél éve megnéztem, a BSA még nem vitt el...
1080i, 720p, 1920x1080
Legyen igazad, hogy nem én leszek az autolós :vazeg: ... na majd megpróbálom, régóta megakarom nézni már azt a demo-t
1080i, 720p, 1920x1080
Azzal akarom énis lejátszani, de nem akarom a netről letölteni, mert..khm...szóval nem igazán akarom van erre megoldás így?
Hidd el nekem, hogy attól még nyugodtan letöltheted... Nem te leszel az első, sem az autolós, aki khm... Szóval töltsd le nyugodtan.
1080i, 720p, 1920x1080
Azzal akarom énis lejátszani, de nem akarom a netről letölteni, mert..khm...szóval nem igazán akarom van erre megoldás így?
1080i, 720p, 1920x1080
A drm=digital right managment, es gondolom csak'trusted' playerrel lehet lejatszani.Valoszinu windosws media playerrel jatszottad le , es az letoltotte maganak a szukseges dolgokat.
1080i, 720p, 1920x1080
Ki tudta lejátszani a Dawn of the Dead trailert? Nem igazán szeretném leszedni ezt a drm frissitést a gépre...enélkül is meg lehet valahogy nézni??? Valaki???
Nálam simán megy , ez a drm meg nem tom micsoda...