Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Re: Heed Audio
Mi az USB kártyák között a különbség? Láttam, hogy v. 1.0 van a VKZ által hirdetett Obelisk DA-ban. Ebből gondolom, hogy esetleg van különbség is. Nekem Abacus van, abban nem néztem, hogy mi az USB kártya típusa.
Operációs rendszer támogat@sban van például különbség?
Operációs rendszer támogat@sban van például különbség?
Annak is van egy zeneisége az biztos :)huszti-zsolt írta: ↑2026.04.20., hétf. 18:04Azért annak a Taurus-nak is van egy hangja..! Nem semmi!![]()
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 3041
Azért annak a Taurus-nak is van egy hangja..! Nem semmi!nyekike írta: ↑2026.04.20., hétf. 15:49Nagyon jó ám az az Elixir LE30, rengeteget gondolkodtam rajta, van-e értelme bármire költeni még, de annyira összeállt a deal, hogy belemntem egy barterbe, és Zsolttal mindkettőnknek fülig ér a szája. Hozzá kell tennem, nem akkora az ugrás, mint az Aiyima A04-ről az Elixírre volt, de süket aki nem hallja. A thesis gamma bizony egy komoly darab, ami mindjárt kiderül, mikor kézbefogod, olyan súlya van :) Helikont majd csak ha megnyertem a lottót, addig végfokban feljebb nem nagyon van a heed-nél. A lambda ugye csak extra táppal az igazi, a Lagrange-ban van Bluetooth amitől a zaj kevesebb biztos nem lesz (az én fejemben az erősítő analóg), szóval egyenlőre jó vagyok, téged viszont lebeszélni nem tudlak a gammáról :)mishow írta: ↑2026.04.20., hétf. 11:44Zsolt többször elmondta, hogy az Elixir fejhallgató erősítőként, MM phonoként és előfokként messze az integráltaktól általában megszokott szint felett teljesít. A végfoka is jól szól, főleg a "szerethetőségi faktorban" erős, de nem arra fektették a fő hangsúlyt. Ezért lehet, hogy egy Gammával ilyen jó párost alkotnak - mivel az meg egy remek végfok.
Mivel én most egy Elixir LE30 jubileumi példányt hallgatok itthon, ezért a bogár nálam is elindult, de egyelőre hessegetem, mert tudom, akkor már megint nem lesz vége![]()
Nagyon jó ám az az Elixir LE30, rengeteget gondolkodtam rajta, van-e értelme bármire költeni még, de annyira összeállt a deal, hogy belemntem egy barterbe, és Zsolttal mindkettőnknek fülig ér a szája. Hozzá kell tennem, nem akkora az ugrás, mint az Aiyima A04-ről az Elixírre volt, de süket aki nem hallja. A thesis gamma bizony egy komoly darab, ami mindjárt kiderül, mikor kézbefogod, olyan súlya van :) Helikont majd csak ha megnyertem a lottót, addig végfokban feljebb nem nagyon van a heed-nél. A lambda ugye csak extra táppal az igazi, a Lagrange-ban van Bluetooth amitől a zaj kevesebb biztos nem lesz (az én fejemben az erősítő analóg), szóval egyenlőre jó vagyok, téged viszont lebeszélni nem tudlak a gammáról :)mishow írta: ↑2026.04.20., hétf. 11:44Zsolt többször elmondta, hogy az Elixir fejhallgató erősítőként, MM phonoként és előfokként messze az integráltaktól általában megszokott szint felett teljesít. A végfoka is jól szól, főleg a "szerethetőségi faktorban" erős, de nem arra fektették a fő hangsúlyt. Ezért lehet, hogy egy Gammával ilyen jó párost alkotnak - mivel az meg egy remek végfok.
Mivel én most egy Elixir LE30 jubileumi példányt hallgatok itthon, ezért a bogár nálam is elindult, de egyelőre hessegetem, mert tudom, akkor már megint nem lesz vége![]()
- kopaszbarack
- Nincs visszaút

- Értékelés: 89
Mivel én most egy Elixir LE30 jubileumi példányt hallgatok itthon, ezért a bogár nálam is elindult, de egyelőre hessegetem, mert tudom, akkor már megint nem lesz vége
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2730
Zsolt többször elmondta, hogy az Elixir fejhallgató erősítőként, MM phonoként és előfokként messze az integráltaktól általában megszokott szint felett teljesít. A végfoka is jól szól, főleg a "szerethetőségi faktorban" erős, de nem arra fektették a fő hangsúlyt. Ezért lehet, hogy egy Gammával ilyen jó párost alkotnak - mivel az meg egy remek végfok.
Mivel én most egy Elixir LE30 jubileumi példányt hallgatok itthon, ezért a bogár nálam is elindult, de egyelőre hessegetem, mert tudom, akkor már megint nem lesz vége
Minden vég valami újnak a kezdete: könnyek között megváltam egy kedves játékszeremtől, cserébe érkezett viszont valami amit azóta is alig tudok felfogni: egy Heed thesis gamma. A láncom egy IanCanada streamer, Heed oblelisk da 2.1 kártyával, Heed Elixer SE (csak preampként bekötve) és Heed thesis gamma az elektronikák, egy Dorn prototípus a hangsugárzó. Kábelezés a Temunál egy fokkal jobb, kb alap kácsa. Ebben a rendszerben az Elixír végfokához képest a gamma bizony tud újat mutatni, volt még tartalék a sugárzókban. Nem találtam még olyat, ami ne szólna hihetetlenül jól. Olyan teltek a mélyek, olyan gyönyörű a lecsengése a hangoknak, teljesen kész vagyok, akár akusztikus akár elektronyos a hangszer. Az elixír végfoka se volt rossz, de ezzel a kis dobozzal bizony a gamma nagyon jó páros. Tanulság: nem baj ha együtt, egy helyen fejlesztették a komponenseket, és attól, hogy jó valami lehet még jobb is
És igen, heed bérenc vagyok, Huszti Zsolt jó cimborám, elfogult is vagyok rendesen.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 3041
Giorgio12 írta: ↑2026.04.11., szomb. 08:21Nekem mindössze 2 db Heed "tégla" van
az "antitornyomban", de imádom őket!
Felül látható Yamaha KX 580 decket ritkán kapcsolom be, valahol a kilencvenes években Zsolt ajánlására, vagy tőle, vettem. Azóta hűségesen dolgozott, ma már nyugdíjas. (amúgy tökéletesen működik) IMG_20260411_080546.jpg
Nem írtam hogy oldalt kell választani,de a meglévők mellett én is,meg szerintem sokan mások is a streaminget választják,választanák + forrásnak.Aki meg most kezdi,lehet nem is megy a streaming mellett még más irányba is,és lehet jól is teszi.DeProtector írta: ↑2026.04.09., csüt. 19:22Szerintem meg nem kell választani itt is "oldalt". Nekem minden forrás van egyszerre, és bár nem mindegyiket ugyan annyit használom, de mindet használom.![]()
- Giorgio12
- V.I.P.

- Értékelés: 429
Nekem mindössze 2 db Heed "tégla" van
Felül látható Yamaha KX 580 decket ritkán kapcsolom be, valahol a kilencvenes években Zsolt ajánlására, vagy tőle, vettem. Azóta hűségesen dolgozott, ma már nyugdíjas. (amúgy tökéletesen működik)
Felül látható Yamaha KX 580 decket ritkán kapcsolom be, valahol a kilencvenes években Zsolt ajánlására, vagy tőle, vettem. Azóta hűségesen dolgozott, ma már nyugdíjas. (amúgy tökéletesen működik)
A "forget hifi, remember music" jegyében pont ezen a problémán dolgozom számítástechnikai vonalon, és komoly eredményeket tudok felmutatni (írtam is itt róla). Egyébként (csak hogy ne legyek teljesen off) 5db Heed "téglával" rendelkezem.kopaszbarack írta: ↑2026.04.09., csüt. 08:44Lehet mert öregszem, de úgy nekiállni a zenézésnek, mint pilóták a felszállásnak már nem az én világom!
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 278
Szerintem meg nem kell választani itt is "oldalt". Nekem minden forrás van egyszerre, és bár nem mindegyiket ugyan annyit használom, de mindet használom.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
- Giorgio12
- V.I.P.

A CD megjelenésekor elosztogattam a fekete lemezeimet. Még egyszer ezt a hibát nem fogom elkövetni, a CD gyűjteményem megmarad, elfér az! 
Pl a pm monoblokkok,amik lényegében thesis omegák,és ha ezek elött egy jó előfok van,hát az a hang igen jól tud esni.
Nekem is tetszik a lagrange,a super integrált is,és ezek ugyan nem voltak még nálam,de ami jó az jó alapon én egyelőre maradok a kis dobozoknál,macera ide,vagy oda.
De valóban egyszerűbb a képlet egy vagy két készülékkel,és a hangsugárzókkal,ez vitathatatlan.A streaming most úgy látom mindenek elött van,és ha nem lenne annyi cd lemezem amik már alig férnek,biztosan ez irányba nézelődnék én is.Jó,kényelmes,és még egyszerű is,megértem hogy sokan ezt választják már.
Megértem hogy sok készülék több macera,de vannak ott olyan gyöngyszemek,amikből pazar hangot lehet kapni.kopaszbarack írta: ↑2026.04.09., csüt. 08:44Kicsi LaGrange![]()
Magam részéről nem bánom, hogy Zsolték beállnak ebbe a piaci trendbe, hogy mindent egybe építenek (egy gyűrű mindenek felett az mindent visz), igaz itt még hiányzik dac+stream kombo, de már ott a fény az alagút végen! Anno imádtam a "moduláris" (kis dobozok) rendszer variálhatóságát és mint térpsztika is jól mutatott együtt 4 darab dobozka (si2, x2, pas, da), egy idő után sok(k)nak éltem meg! 4 tápkábel, 4 készülék kapcsolgatása egyiket a készüléken másikon távirányítóval plusz audio pc, a 7-es elosztó már nem volt elég a hifinek. Lehet mert öregszem, de úgy nekiállni a zenézésnek, mint pilóták a felszállásnak már nem az én világom! Nagyon örültem amikor Zsolt az AudioMe podcastban belengette a LaGrange-ba stream kártyát, de ha ez a Super integrated "összeáll" lehet egy barátibb árazású válsztás lesz. Nem azért írtam ezeket mert bármi minőségbeli kifogásom lenne a Heed készülékekkel, sőt, meghatározó lépcsőfok a tapasztalási élményeimben és teljesen természetesnek tudom elfogadni azt is, ha mások épp a modularitás miatt favorizálják az Obelisk egységeket, de ez az újdonság már a létezésével is annyira izgalmasnak hangzik, hogy kiírtam magamból a gondolataim! Hajrá Heed Audio!
Pl a pm monoblokkok,amik lényegében thesis omegák,és ha ezek elött egy jó előfok van,hát az a hang igen jól tud esni.
Nekem is tetszik a lagrange,a super integrált is,és ezek ugyan nem voltak még nálam,de ami jó az jó alapon én egyelőre maradok a kis dobozoknál,macera ide,vagy oda.
De valóban egyszerűbb a képlet egy vagy két készülékkel,és a hangsugárzókkal,ez vitathatatlan.A streaming most úgy látom mindenek elött van,és ha nem lenne annyi cd lemezem amik már alig férnek,biztosan ez irányba nézelődnék én is.Jó,kényelmes,és még egyszerű is,megértem hogy sokan ezt választják már.
- kopaszbarack
- Nincs visszaút

- Értékelés: 89
Kicsi LaGrange
Magam részéről nem bánom, hogy Zsolték beállnak ebbe a piaci trendbe, hogy mindent egybe építenek (egy gyűrű mindenek felett az mindent visz
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 315
Sziasztok!
Házon belül van egy jó esélyes szerintem. A Dorn Anonim állványost tavaly ősszel volt szerencsém hallani az Audio Expon, és mondhatom, hogy a Heed Abacus S, Elixír társaságában igencsak meggyőző produkciót nyújtott. Emellett az árazása is barátinak mondható a jelenlegi viszonyok közt, úgy gondolom.
Házon belül van egy jó esélyes szerintem. A Dorn Anonim állványost tavaly ősszel volt szerencsém hallani az Audio Expon, és mondhatom, hogy a Heed Abacus S, Elixír társaságában igencsak meggyőző produkciót nyújtott. Emellett az árazása is barátinak mondható a jelenlegi viszonyok közt, úgy gondolom.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
A kis Triangle dobozokat valamikor nagyon rég hallottam, de emlékeim szerint nagyon kellemesen zenélnek, nem biztos, hogy sietnék lecserélni, pláne ha a mostani hangzást szereted.
Zsolt egyébként is sokszor elmondta már, hogy a Heed dobozok (legyen StandArt vagy Enigma) nem csak a Heed elektronikákkal szólnak jól és fordítva is igaz. Bár ideális párosítás, de korántsem "kötelező"
Ha nem akarsz gyakran faldöngetős rockzenét hallgatni, akkor ez egy jó és megérkezős rendszer lehet, jó zenehallgatás kívánok hozzá!
- mishow
- V.I.P.

Örülök, hogy ennyire tetszik a Heed.Giorgio12 írta: ↑2026.03.29., vas. 21:39Szerintem csodás, jelenleg egy Triangle Titussal hallgatom és nagyon tetszik. Valóban úgy gondolom, hogy ezt az elektronikát nem fogom lecserélni, mint anno az ION-t. A kihívás ezután az, hogy megtaláljam az ideális hangsugárzót hozzá, de annak a Titust le kell zenélnie persze, ami nem olyan egyszerű, mert az egy zseniális törpe.
A kis Triangle dobozokat valamikor nagyon rég hallottam, de emlékeim szerint nagyon kellemesen zenélnek, nem biztos, hogy sietnék lecserélni, pláne ha a mostani hangzást szereted.
Zsolt egyébként is sokszor elmondta már, hogy a Heed dobozok (legyen StandArt vagy Enigma) nem csak a Heed elektronikákkal szólnak jól és fordítva is igaz. Bár ideális párosítás, de korántsem "kötelező"
Ha nem akarsz gyakran faldöngetős rockzenét hallgatni, akkor ez egy jó és megérkezős rendszer lehet, jó zenehallgatás kívánok hozzá!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2026.03.30., hétf. 10:49-kor.
- Giorgio12
- V.I.P.

Szia Mishow!
Szerintem csodás, jelenleg egy Triangle Titussal hallgatom és nagyon tetszik. Valóban úgy gondolom, hogy ezt az elektronikát nem fogom lecserélni, mint anno az ION-t. A kihívás ezután az, hogy megtaláljam az ideális hangsugárzót hozzá, de annak a Titust le kell zenélnie persze, ami nem olyan egyszerű, mert az egy zseniális törpe. Szóval, valahogy így állunk!
Szerintem csodás, jelenleg egy Triangle Titussal hallgatom és nagyon tetszik. Valóban úgy gondolom, hogy ezt az elektronikát nem fogom lecserélni, mint anno az ION-t. A kihívás ezután az, hogy megtaláljam az ideális hangsugárzót hozzá, de annak a Titust le kell zenélnie persze, ami nem olyan egyszerű, mert az egy zseniális törpe. Szóval, valahogy így állunk!
- Giorgio12
- V.I.P.

Üdv. az itt tanyázóknak!
Még az elmúlt évszázad, sőt, évezred végén eljutottam egy akkor kicsi céghez, ahol meghallgatás után vásároltam egy ION 3X/X-Pak erősítőt és egy Arcam CD játszót. Sokáig hallgattam és eszembe sem jutott cserélgetni, legfeljebb a hangsugárzók változtak. Aztán persze beindult a "hifi bogár" jöttek mentek a készülékek, eltelt jó sok év és most újra van HEED néven erősítőm, külső táppal, pont úgy , ahogy az ION-nál volt.
Innen is látszik, hogy az élet egy nagy körforgás, az viszont szinte biztos, hogy ezt a cuccot már nem cserélem le!
Még az elmúlt évszázad, sőt, évezred végén eljutottam egy akkor kicsi céghez, ahol meghallgatás után vásároltam egy ION 3X/X-Pak erősítőt és egy Arcam CD játszót. Sokáig hallgattam és eszembe sem jutott cserélgetni, legfeljebb a hangsugárzók változtak. Aztán persze beindult a "hifi bogár" jöttek mentek a készülékek, eltelt jó sok év és most újra van HEED néven erősítőm, külső táppal, pont úgy , ahogy az ION-nál volt.
Innen is látszik, hogy az élet egy nagy körforgás, az viszont szinte biztos, hogy ezt a cuccot már nem cserélem le!
- mishow
- V.I.P.

Tudomásom szerint a tervek között nem egy klasszikus utód, hanem egy uprgade kit szerepel, Wavecore hangszórókkal, áttervezett keresztváltóval, minőségi hf csatlakozókkal, de az eredeti kabinet megtartásával. Nem készülnének új dobozok, az Enigma 5 tulajdonosok épít(tet)hetnék át a már meglévő saját dobozaikat. Ez az info sem túl friss, és kifejezetten tervként hangzott el. Nem tudom, hogy ez időben-megvalósulásban hol tart, de - ahogy pont ebben a topicban Zsolt többször megírta - az új Obelisk projekt jelenleg teljesen leköti a kapacitásaikat, szóval gondolom ez most nem az első sorban van.
Egy még jobb hangfal, mint a zseniális Enigma 5 és úgy hívják Grand Enigma
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
Esetleg tud valaki valamit az Enigma 5 utódjáről?
A Heed Audio Obelisk Integrated erősítő már nálunk is meghallgatható. Egyelőre streamer kártya nélkül, de folyik a fejlesztése, hamarosan az is belekerül.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275