Meg fogják venni.A lemezbörzén nagyon megy a CD-vásárlás.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 822
Re: Általában a hifiről
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Most egyébként itt vagyok két használhatatlan optikai lejátszóval (egy Linn Unidisk 1.1 és egy NAD M55, mindkettőt használtan vettem, nem éppen fillérekért...), szerencsére a "jó öreg" Marantz SA7003-ast még nem adtam el.... és persze megvan az Oppo 203-asom is, az hibátlan még mindig.
De kb 99,999%, hogy felhagyok az optikai lemezek hallgatásával, és eladok mindent (a lemezeket is), ha még el lehet.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6523
Volt egy pontosan ilyen lejátszóm, évekkel ezelőtt (talán még a Covid előtt) adtam el asszem 15ezerért, aki elvitte bevallottan a futóműve miatt vette meg.
Most egyébként itt vagyok két használhatatlan optikai lejátszóval (egy Linn Unidisk 1.1 és egy NAD M55, mindkettőt használtan vettem, nem éppen fillérekért...), szerencsére a "jó öreg" Marantz SA7003-ast még nem adtam el.... és persze megvan az Oppo 203-asom is, az hibátlan még mindig.
De kb 99,999%, hogy felhagyok az optikai lemezek hallgatásával, és eladok mindent (a lemezeket is), ha még el lehet.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
"Underdog" rendszerek - Epizód X.
Rivaldafényben a Sony BDP-S370-es blu-ray lejátszó.
Talán más is esett az "audiofil sznobéria" bűnébe, mikor egyéb célra megvásárolt eszközről előre eldöntötte, hogy mire képes, vagy még inkább mire nem, és meg sem adta neki az esélyt!
Én legalábbis így tettem bő másfél évtizede, mikor a blu-ray vonatra felpattantam a Sony lejátszójával, amit emlékeim szerint 30ezer forintért vettem, ráadásul 3 ajándék BD-lemezzel. Mivel futóműként jó tapasztalataim voltak DVD-játszóval, úgy ki is próbáltam, egész jó volt transzportnak, de valahogy méltóságomon alulinak tűnt, hogy teljes értékű CD, főleg SACD-játékosként megadjam neki az esélyt, jóval drágább lejátszókat birtokolva. Aztán a következő évben elindult a számítógépes hallgatás, ami elkezdte kiszorítani a fizikai médiumot.
Ez nagy butaság volt a részemről!
Most hirtelen ötlettől vezérelve előkaptam a nappali szekrényből, és összedobtam a képen látható kis rendszert, ami a mai audiofil árazások fényében nevetséges költséget képvisel.
És ismét megtapasztaltam azt, amiről már többször írtam: mikor egy ilyen rendszer, amihez a fórumtársak jelentős része még bottal se szívesen érne, olyat produkál, hozzáteszem, most SACD-re fókuszálva, de pár CD-vel is, amely felbillenteni látszik minden audiofil katekizmust. A Sony szerény külseje mögött egy Wolfson DAC-chip dobog olyan lendületes, élvezetes muzsikát produkálva, hogy meg sem merem mutatni az Asszonynak, mert kinyír a drága eszközökbe "fektetett" sok-sok pénz miatt.
Eddig hallgattam CPE Bach: Hamburgi szimfóniák (Sakari Oramo, ALBA), Csajkovszkij: Manfréd szimfónia (Kitajenko), Kraftwerk "Minimum-Maximum", Roger Waters "Amused to Death" (Analogue Productions), Miles Davis "Kind of Blue" (Mobile Fidelity), Jennifer Warnes "The Hunter", Police "Synchronicity" (Japán), Dire Straits "Brothers in Arms" és John Williams "E.T." SACD-ket és Jakob Bro "Returnings" CD-jét, és mindegyiket nagyon élvezetesen, igen magas minőségben hozta. Úgy kellett lennie, mert ez csak a tegnap délután óta hallgatott termés. Éjjel 1-ig, a Sennheiser HD600-as fülest is hajtva a Valhalla 2-vel.
Tanulság? Önreflexió: be kell látnom, ha tényleg csak és kizárólag a zene érdekelne, már nyugodtan megállhattam volna ezen a szinten. Tökéletesen élvezhető forrás ez a lejátszó, nyilván ha az ember elkezdi egymás mellett összehasonlítgatni egy drágábbal, bizonyos területeken visszalépésnek tűnik, például részletezőbb, magasban picit talán karcosabb, mint mondjuk a Marantz SA KI Pearl, vagy a drágább DAC-jaim, és talán a tere is picit szűkebb, különösen mélységében, de az ilyen kapcsolgatós összehasonlítgatás pont a lényegről viszi el a hangsúlyt: hogy az ember csak leüljön, és végig élvezzen egy-egy remek lemezt. Ez utóbbira tökéletesen alkalmas a kis Sony is, fillérekért.
Talán más is esett az "audiofil sznobéria" bűnébe, mikor egyéb célra megvásárolt eszközről előre eldöntötte, hogy mire képes, vagy még inkább mire nem, és meg sem adta neki az esélyt!
Én legalábbis így tettem bő másfél évtizede, mikor a blu-ray vonatra felpattantam a Sony lejátszójával, amit emlékeim szerint 30ezer forintért vettem, ráadásul 3 ajándék BD-lemezzel. Mivel futóműként jó tapasztalataim voltak DVD-játszóval, úgy ki is próbáltam, egész jó volt transzportnak, de valahogy méltóságomon alulinak tűnt, hogy teljes értékű CD, főleg SACD-játékosként megadjam neki az esélyt, jóval drágább lejátszókat birtokolva. Aztán a következő évben elindult a számítógépes hallgatás, ami elkezdte kiszorítani a fizikai médiumot.
Ez nagy butaság volt a részemről!
Most hirtelen ötlettől vezérelve előkaptam a nappali szekrényből, és összedobtam a képen látható kis rendszert, ami a mai audiofil árazások fényében nevetséges költséget képvisel.
És ismét megtapasztaltam azt, amiről már többször írtam: mikor egy ilyen rendszer, amihez a fórumtársak jelentős része még bottal se szívesen érne, olyat produkál, hozzáteszem, most SACD-re fókuszálva, de pár CD-vel is, amely felbillenteni látszik minden audiofil katekizmust. A Sony szerény külseje mögött egy Wolfson DAC-chip dobog olyan lendületes, élvezetes muzsikát produkálva, hogy meg sem merem mutatni az Asszonynak, mert kinyír a drága eszközökbe "fektetett" sok-sok pénz miatt.
Eddig hallgattam CPE Bach: Hamburgi szimfóniák (Sakari Oramo, ALBA), Csajkovszkij: Manfréd szimfónia (Kitajenko), Kraftwerk "Minimum-Maximum", Roger Waters "Amused to Death" (Analogue Productions), Miles Davis "Kind of Blue" (Mobile Fidelity), Jennifer Warnes "The Hunter", Police "Synchronicity" (Japán), Dire Straits "Brothers in Arms" és John Williams "E.T." SACD-ket és Jakob Bro "Returnings" CD-jét, és mindegyiket nagyon élvezetesen, igen magas minőségben hozta. Úgy kellett lennie, mert ez csak a tegnap délután óta hallgatott termés. Éjjel 1-ig, a Sennheiser HD600-as fülest is hajtva a Valhalla 2-vel.
Tanulság? Önreflexió: be kell látnom, ha tényleg csak és kizárólag a zene érdekelne, már nyugodtan megállhattam volna ezen a szinten. Tökéletesen élvezhető forrás ez a lejátszó, nyilván ha az ember elkezdi egymás mellett összehasonlítgatni egy drágábbal, bizonyos területeken visszalépésnek tűnik, például részletezőbb, magasban picit talán karcosabb, mint mondjuk a Marantz SA KI Pearl, vagy a drágább DAC-jaim, és talán a tere is picit szűkebb, különösen mélységében, de az ilyen kapcsolgatós összehasonlítgatás pont a lényegről viszi el a hangsúlyt: hogy az ember csak leüljön, és végig élvezzen egy-egy remek lemezt. Ez utóbbira tökéletesen alkalmas a kis Sony is, fillérekért.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Az elmúlt pár napban az "Apple számítógépes zenehallgatáshoz" topikban már közzétettem pár posztot, annak kapcsán, hogy nagy nyelvi modellek segítségével fejlesztettem egy nagyon minimalista zene lejátszó szoftvert Apple gépekre és MacOS-re.
A neve: bpplay core
Csak azért osztom meg itt is az ezügyben elkövetett első hozzászólást, mert a folyamatról írott két blog posztomban, a második írása közben jöttem rá, hogy tulajdonképpen kitaláltam a DIY (csináld magad) audiofil szoftver fejlesztést.
Így nem csak DAC-ot, meg csöves erősítőt, na meg kábelt lehet ezentúl otthon a garázsban vagy a konyha asztalon összeszerelni, de testre szabott audiofil szoftvert is.
viewtopic.php?p=3019244#p3019244
Az első blog poszt linkje:
https://medium.com/@mediaengineering/bp ... 42919fd73e
Ez pedig a második, hardcore-nak mondható leírásé:
https://medium.com/@mediaengineering/bp ... 2cf398e7dd
A neve: bpplay core
Csak azért osztom meg itt is az ezügyben elkövetett első hozzászólást, mert a folyamatról írott két blog posztomban, a második írása közben jöttem rá, hogy tulajdonképpen kitaláltam a DIY (csináld magad) audiofil szoftver fejlesztést.
Így nem csak DAC-ot, meg csöves erősítőt, na meg kábelt lehet ezentúl otthon a garázsban vagy a konyha asztalon összeszerelni, de testre szabott audiofil szoftvert is.
viewtopic.php?p=3019244#p3019244
Az első blog poszt linkje:
https://medium.com/@mediaengineering/bp ... 42919fd73e
Ez pedig a második, hardcore-nak mondható leírásé:
https://medium.com/@mediaengineering/bp ... 2cf398e7dd
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 121
Még szerencse.Deenoo írta: ↑2026.06.19., pén. 12:25ÉS tényleg működik! Jól hallható vele/nélküle a különbség.white-tiger írta: ↑2026.06.17., szer. 20:50Fő, hogy kapni lehet...robi20064 írta: ↑2026.06.16., kedd 18:53A regi vs regebbi vs legregebbi LP nosztalgia utan elerkezett az ido egy teljesen masfele gumicsont bedobasahoz.
https://www.enjoythemusic.com/magazine/ ... Review.htm![]()
![]()
![]()
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 56
ÉS tényleg működik! Jól hallható vele/nélküle a különbség.white-tiger írta: ↑2026.06.17., szer. 20:50Fő, hogy kapni lehet...robi20064 írta: ↑2026.06.16., kedd 18:53A regi vs regebbi vs legregebbi LP nosztalgia utan elerkezett az ido egy teljesen masfele gumicsont bedobasahoz.
https://www.enjoythemusic.com/magazine/ ... Review.htm![]()
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 121
Fő, hogy kapni lehet...robi20064 írta: ↑2026.06.16., kedd 18:53A regi vs regebbi vs legregebbi LP nosztalgia utan elerkezett az ido egy teljesen masfele gumicsont bedobasahoz.
https://www.enjoythemusic.com/magazine/ ... Review.htm
Nyugodtan lehet venni őket, ha van rájuk büdzsé (sajnos nem éppen a legolcsóbbak).
Just my two pence.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6523
Nemcsak "rendben van", szerinbtem a MoFi hanglemezek abszolút a csúcskategóriába tartoznak hangminőség tekintetében, és szerintem nem született meg még az a fül, amelyik 2022 előtt megállapította volna egy MoFi kiadású hanglemezről, hogy nem teljesen analóg forrásból készült.GTomi írta: ↑2026.06.17., szer. 19:42Hangminőség abszolút rendben van (nekem nincs, de volt szerencsém hallani másnál összehasonlítva ugyanazon lemez különböző nyomásaival),amit leírtál abszolút érthető , csak a felhasználóknak okozott (lelki)csalódást, és ha minden igaz azóta jelzik az eredeti forrást is.
Nyugodtan lehet venni őket, ha van rájuk büdzsé (sajnos nem éppen a legolcsóbbak).
Just my two pence.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
Hangminőség abszolút rendben van (nekem nincs, de volt szerencsém hallani másnál összehasonlítva ugyanazon lemez különböző nyomásaival),amit leírtál abszolút érthető , csak a felhasználóknak okozott (lelki)csalódást, és ha minden igaz azóta jelzik az eredeti forrást is.LIMAR írta: ↑2026.06.17., szer. 19:29Ha valaki tisztában lenne azzal, hogy DSD-t alapvetően archiválásra találták ki. A DSD kódolás és dekódolás a "leganalógabb" digitális eljárás. Szerencsére az eredeti mesterszalagokat jobb kiadók még időben archiválták DSD-be, így megőrizve azok minőségét mindörökre.
Nyilvánvalóan nem volt elegáns megnevezés az "original master recording", mert sokakban azt az érzést keltette, hogy az eredeti mesterszalagokat használták. Szerencsére nem, mert a 20+ éves mesterszalagokban sajnálatosan a mágneses hordozók fizikailag igyekszenek visszarendeződni a felmágnesezés előtti állapotba, azaz folyamatosan veszítenek a felvételek a minőségükből.
Ezért az újra kiadások, ha az eredeti mesterszalagot használják forrásnak, igen csak sok trükköt be kell, hogy vessenek, hogy az elveszett információt hallhatatlanná tegyék. Persze az elveszett információ, az örökre elveszett, de át lehet verni a nagyérdeműt mesterségesen kreált frekvencia menettel, dinamikával, ami nagy felbontás illúzióját kelti. (és itt jön be az, hogy miért is jobbak az első kiadások vagy azok, amik pár éven belül készültek, mint ahogy a felvétel készült)
A MoFi-t meghurcolták a DSD forrás miatt, pedig így ők sokkal közelebb kerültek az eredeti felvételhez, mintha az idő közben leromlott mesterszalagot használták volna. Érdekes módon senki nem panaszkodott a MoFi kiadások hangminősége miatt.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3340
- Kapcsolat:
Ha valaki tisztában lenne azzal, hogy DSD-t alapvetően archiválásra találták ki. A DSD kódolás és dekódolás a "leganalógabb" digitális eljárás. Szerencsére az eredeti mesterszalagokat jobb kiadók még időben archiválták DSD-be, így megőrizve azok minőségét mindörökre.
Nyilvánvalóan nem volt elegáns megnevezés az "original master recording", mert sokakban azt az érzést keltette, hogy az eredeti mesterszalagokat használták. Szerencsére nem, mert a 20+ éves mesterszalagokban sajnálatosan a mágneses hordozók fizikailag igyekszenek visszarendeződni a felmágnesezés előtti állapotba, azaz folyamatosan veszítenek a felvételek a minőségükből.
Ezért az újra kiadások, ha az eredeti mesterszalagot használják forrásnak, igen csak sok trükköt be kell, hogy vessenek, hogy az elveszett információt hallhatatlanná tegyék. Persze az elveszett információ, az örökre elveszett, de át lehet verni a nagyérdeműt mesterségesen kreált frekvencia menettel, dinamikával, ami nagy felbontás illúzióját kelti. (és itt jön be az, hogy miért is jobbak az első kiadások vagy azok, amik pár éven belül készültek, mint ahogy a felvétel készült)
A MoFi-t meghurcolták a DSD forrás miatt, pedig így ők sokkal közelebb kerültek az eredeti felvételhez, mintha az idő közben leromlott mesterszalagot használták volna. Érdekes módon senki nem panaszkodott a MoFi kiadások hangminősége miatt.
- GTomi
- V.I.P.

Közben meg ugye kiderült (2022), hogy a Mofi se az eredeti mesterszalagokat használta, csak a látszatot tartotta fent az Original Master Recording kiadványoknál, hanem a kiadó által biztosított digitális(dsd) forrást...dixie-chicken írta: ↑2026.06.16., kedd 12:10jaj,ne már megint,ezt a témát 1000x kiveséztük..arzachel írta: ↑2026.06.16., kedd 00:12Ha nem hát nem,biztosan igazad van.A világpiac nem ezt mutatja,de mindegy is...Luxor Audio írta: ↑2026.06.15., hétf. 21:11
Ez lemaradt:
De hogy minden első kiadás jobb minőséget képvisel, mint bármilyen későbbi verzió, az biztosan nem igaz.emlékezz csak a Jethro Tull "Aqualung" Steven Wilson féle remix válzotatára
...és sorolhatnám tovább...persze ha valaki,továbbra is szivesen vásárol a discogson,vagy lemezbőrzén,aranyárban "látszólag" jó állapotban lévő,elsőkiadásos lemezt,aztán kiderül odahaza,"hát igen,ez egy picit serceg,a rumble/lemezzaj egy picit magasabb,mint mondjuk egy Analogue Production,vagy MoFi/MFSL stb mai jó kiadványon",szive és lelke legyen rajta
![]()
no hard feelings![]()
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- GTomi
- V.I.P.

Jó haverom is qrv@anyázik, mert tavaly az Erkel színház miatt maradt el Charles Lloyd, idén is nagyon készült rá, jegy is megvolt rá...Block írta: ↑2026.06.17., szer. 13:26Érdekes én nem kaptam értesítést e-mail címemre,pedig vettem két jegyet.Luxor Audio írta: ↑2026.06.17., szer. 09:31Nem annyire HiFi, viszont általánosnak mondható...
Bizonyára többen is megkaptátok az üzenetet, ami hozzám is megérkezett tegnap: a szervezők lemondták az idei Jazzfest Budapest fesztivált. Közlésük szerint a jegyeknek csupán negyede kelt el elővételben, ezáltal "a fesztivál finanszírozhatatlanná vált". Látva a tervezett fellépők világsztárokkal alaposan kitömött listáját, felmerül a kérdés, mit szeretne a közönség, ha ezekre a koncertekre nem kíváncsi.
Párhuzamot érzek e fejlemény és a napokban több topikban is firtatott zenei ízlés és fogyasztási szokások között, ezért bátorkodtam itt felhozni.
Érdekes én nem kaptam értesítést e-mail címemre,pedig vettem két jegyet.Luxor Audio írta: ↑2026.06.17., szer. 09:31Nem annyire HiFi, viszont általánosnak mondható...
Bizonyára többen is megkaptátok az üzenetet, ami hozzám is megérkezett tegnap: a szervezők lemondták az idei Jazzfest Budapest fesztivált. Közlésük szerint a jegyeknek csupán negyede kelt el elővételben, ezáltal "a fesztivál finanszírozhatatlanná vált". Látva a tervezett fellépők világsztárokkal alaposan kitömött listáját, felmerül a kérdés, mit szeretne a közönség, ha ezekre a koncertekre nem kíváncsi.
Párhuzamot érzek e fejlemény és a napokban több topikban is firtatott zenei ízlés és fogyasztási szokások között, ezért bátorkodtam itt felhozni.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 97
Attól, hogy egyesszám első személyben fogalmazol, attól még ez egy lebaszás lett Alex.Alex_Aston írta: ↑2026.06.17., szer. 11:22Szerintem kár lenne saját nézőpont szerint bárki zenei ízlését kritikával illetni.arzachel írta: ↑2026.06.17., szer. 09:48Az igényes közönség ezt szeretné : https://supermanagement.hu/azahriah/![]()
Ha erre van igény, akkor erre van igény. Ezt lehet elfogadni, vagy sem, de minőstve inkabb magáról állít ki az ember bizonyítványt.
Én személy szerint nem hallgatom Azahriah-ot, a rádiót is elkapcsolom, ha véletlenül az szólna (így vagyok Tóth Gabi és Varga Viktor esetén is), viszont ez csak az én ízlésem.
Ki vagyok én, hogy minősítsek bárkit is emiatt?
Ha erre van igény, akkor erre van igény. Ezt lehet elfogadni, vagy sem, de minőstve inkabb magáról állít ki az ember bizonyítványt.
Én személy szerint nem hallgatom Azahriah-ot, a rádiót is elkapcsolom, ha véletlenül az szólna (így vagyok Tóth Gabi és Varga Viktor esetén is), viszont ez csak az én ízlésem.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4189
Szerintem kár lenne saját nézőpont szerint bárki zenei ízlését kritikával illetni.arzachel írta: ↑2026.06.17., szer. 09:48Az igényes közönség ezt szeretné : https://supermanagement.hu/azahriah/![]()
Csak a Marantz! :-D
-
Hovarju#7
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 14
Sok éve Varga Lászlónál (AVA) hallgattunk amerikai lemezeket egy azóta megszűnt kis high end kiadótól. Először a nagyon jó széria phonoján. Aztán előszedett egy másik phonot, ami az akkori referencia készüléke volt. Sokkal szebben szólt a zongora, de ami meglepett hallható lett a tűzaj, ami azonos hangerő mellett a másik phono-val nem hallatszott.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2874
Anthony Michaelson (RIP)/Musical Fidelity még valahol a '80 évek végén,'90 évek elején egy 4-5 oldalas beszámolóban a HFNRR-ben akkor "elmélkedett" hogy nekik,mint gyártóknak,alkalmazkodniuk kell az új RIAA szabványokhoz,és előre volt vetitve,5-10 évre előre,milyen változások fognak bekövetkezni...grafikonok,vágási frekvenciák is csatolva voltak a cikkben,mikor mi volt,és mi várható,mik lesznek az új szabványok...
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2874
kb igen,nem minden esetben,de nagy a valószinűsége...használtam olyan phonót,ahol mint opció szerepelt "finomhangolási" lehetőség azon mélyfrekvenciás zavarok "javitására" amelyeket @kaef is emlegetet (Michael Fidler MM Pro)kasumi írta: ↑2026.06.17., szer. 07:41Köszi!dixie-chicken írta: ↑2026.06.17., szer. 07:00ez egy komplex dolog,a játékba be kell dobni egy egységet/komponenst is ami a "phono"...ha a phono nem ugyanazon RIAA ekvalizálási szabványt támogatja,mint az adott LP,jelentkezhetnek lejátszás közben bizonyos "gondok"...mélykiemelés,magaskiemelés,mélyhiány,magashiány,dinamika túltolás,dinamika hiány,magas alapzaj stb..ezeknek a RIAA szabványoknak a változása az utóbbi 30-35 évben kb 5-10 évente megvolt,a gyártók töbsége ezt lekövette phonók tervezésében/gyártásában....kicsit olyan ez mintha 2 fogaskereket szeretnél illeszteni,van ahol sikerül ha a lemez RIAA szabványa ugyanaz mint a phono egységé,de ha nem akkor anomáliák jelentkezhetnek,a hangzásban...
![]()
Tehát előfordulhat pl. hogy ha egy modern erősítő beépített MM phonojára kötött lejátszón meglehetősen régi lemezeket pörgetek, akkor - ha szabványbeli eltérés van - csinálhatok bármit, szarul fog szólni?
https://www.yoursoundmatters.com/mm-pro ... need-hear/
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 822
Az igényes közönség ezt szeretné : https://supermanagement.hu/azahriah/ 
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Nem annyire HiFi, viszont általánosnak mondható...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Nem feltétlenül. A minap olvashattuk itt olyan hobbitársunk gondolatait, aki a zenei felvételeket equalizer segítségével saját igényei szerint színezi, sózza, hígítja lejátszás előtt. Nagyjából ez történik akkor is, mikor nem a lemezkészítésnél használt korrekciót alkalmazod a korong pörgetésekor.
Szerintem a RIAA szabvány a maga töréspontjaival nem változott.
Csak előfordultak más töréspontú lemezvágások.
Csak előfordultak más töréspontú lemezvágások.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Tehát előfordulhat pl. hogy ha egy modern erősítő beépített MM phonojára kötött lejátszón meglehetősen régi lemezeket pörgetek, akkor - ha szabványbeli eltérés van - csinálhatok bármit, szarul fog szólni?
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 492
Köszi!dixie-chicken írta: ↑2026.06.17., szer. 07:00ez egy komplex dolog,a játékba be kell dobni egy egységet/komponenst is ami a "phono"...ha a phono nem ugyanazon RIAA ekvalizálási szabványt támogatja,mint az adott LP,jelentkezhetnek lejátszás közben bizonyos "gondok"...mélykiemelés,magaskiemelés,mélyhiány,magashiány,dinamika túltolás,dinamika hiány,magas alapzaj stb..ezeknek a RIAA szabványoknak a változása az utóbbi 30-35 évben kb 5-10 évente megvolt,a gyártók töbsége ezt lekövette phonók tervezésében/gyártásában....kicsit olyan ez mintha 2 fogaskereket szeretnél illeszteni,van ahol sikerül ha a lemez RIAA szabványa ugyanaz mint a phono egységé,de ha nem akkor anomáliák jelentkezhetnek,a hangzásban...kasumi írta: ↑2026.06.16., kedd 16:14Ennek hatásai, következményei milyen esetekben, feltételek mellett jelentkeznek lejátszás során?dixie-chicken írta: ↑2026.06.16., kedd 15:00
...és nem szabad elfeledni hogy az elmúlt 50-60 évben,hányszor és hogyan változott a RIAA ekvalizálásási szabvány...
https://en.wikipedia.org/wiki/RIAA_equalization
![]()
![]()
Újratervezés