Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1214

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: -CB- »

-tényleg eláshatnánk ezt a kutyát...

Mit szólnátok az alábbi témafelvetéshez:

Eltérő hangzású eszközök a hifibogár kiirtásához?

Rá kellett ugyanis jönnöm az utóbbi pár évben, hogy bármilyen szett unalmas lehet, tehát mindig kell egy "B" szett, ami más élményt ad. Mivel a leginkább a hangfal ami befolyásolja a hangzást, úgyhogy a vaskos, és direkt hangzás (Tannoy) ellentéteként egy vékonyabb, szofisztikáltabb, és indirekt hangzású dobozt (Greenwave Audio) szereztem be. Eddig úgy tűnik, beválik, nagyjából fele-fele arányban hallgatom őket, ráadásul a különböző stílusokra is egyik vagy másik a jobb.
Csatolmányok
20211019_084402[1].jpg
20211019_084402[1].jpg (1.71 MiB) Megtekintve 2038 alkalommal

Camelflapping
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Camelflapping »

Van nekem egy kis dolgozatom, tényleg, csak a legfölső hájendeknél lehet érzékelni, igaz, ott még Vajk is hallaná.
Miután kifinomodott az építmény, részlet:

A mestermű finomodásának lépéseit néhány pontban a jegyzeteim alapján ismertetem.
1, A részletek fenomenálisak, hallom, ahogy az egyik vonós a bal szélen kölcsönkér a trombitástól néhány lepedőt. Ez zenész szlengben 1000 kottalapot jelent.
2, Tovább finomodik a hangzásvilág. A zenészek egyre jobban tagolódnak, a hátsó traktusban a cintányéros fejen áll., karmester később veszi észre, figyelmeztetőleg feltűnés nélkül fejbe dobja egy teniszütővel.
3, Most kiderül, az egész hangzás úgy volt rossz, ahogy volt! Mégis megérte arany füsttel borítani a nyomtatott áramköröket és beoltatni a kutyát újra. A zene már a hátam mögött is szól, a postás ordítása teljesen plasztikus, szinte tapintható, ugyanúgy a gyorshajtásért kapott csekk papírzörgése. Az elektronikus hangboglyát el is felejtettem bekapcsolni.
4, Az új módosítás leverte az eddigi összes kísérletemet! A mávosok lélegzetvételnyi szünetében tisztán hallani, ahogy a nézőtéren az 5. sorban a jegyszedő megkerget egy engedély nélküli szotyolaárust, fantasztikus!
5, Na, végre, elértem a non + ultrát! Minden a helyére került! A szomszéd szerint én is...

1-2 rész itt:
https://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=25&t=3243
2016.10.27. 13:18
"Annál is hihetetlenebb..."

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

istvan01 írta:
2021.10.17., vas. 14:14
Ha még mindig a véletlen vagy szándékos háttér állathangra hajtana a társaság, akkor legyen már olyan is, hogy néhány templomi-kápolnás barok zenekar, vokálisan vagy anélkül, nyitott ablakon/ajtón (akusztikus hangolás) pianóban beszűrődő madár zaj, csicsergést meghatározni madár faj, darabszám, jobb-bal-hátul meghallási foka, kinek mennyire.
Ezek a madár zajok végképp nem effekt bekeverés.
Arvo Pärt: Passio (ECM 1370). Néha a buszok zaja, néha a madarak, és a tér valahogy a templom boltozatáig ér. Egy interjúban a szerző beszél a felvétel viszontagságairól: https://fidelio.hu/klasszikus/arvo-part ... 50565.html

Más: egy élő SACD felvétel: https://www.alia-vox.com/en/catalogue/g ... 1013-1502/. Ugyan állatok nincsenek, de az élő felvétel zajai, atmoszférája csodálatos.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2937

Hozzászólás Szerző: earforce »

cables írta:
2021.10.18., hétf. 07:55
Itt kicsit körbejárták a témát. Azt tudja bárki aki írt erről, hogy ő melyik verziót hallotta a netről?

http://highfidelity.pl/@main-602&lang=en
A híres ruszki honlapról a 'Japanese SBM Mastersound Edition'-t kölcsönöztem ki. Kb. amúgy 1000 verzió létezik belőle.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Acus »

fererencz írta:
2021.10.18., hétf. 08:32
Aztán azon a fórumon egy válasz:

"since you have told me why it does not work
it has stopped working
thank you"

Amióta elmondtad, miért nem működik,
Megszűnt működni
Köszönöm!
Ujabb valtozo lehet a crossfeed funkcio ami a ket csatorna jelet kepes keverni, modellezve a hangfalak szobaban valo mukodeset :)

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 881

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Aztán azon a fórumon egy válasz:

"since you have told me why it does not work
it has stopped working
thank you"

Amióta elmondtad, miért nem működik,
Megszűnt működni
Köszönöm!
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

fererencz írta:
2021.10.16., szomb. 19:01
Acus írta:
2021.10.16., szomb. 18:01
Btw. Fejhallgatoval is tud hatulrol ugatni vagy csak hangfallal?
Én a középszerű, zárt fejhallgatómmal messze nem hallottam olyan pontosan, mint a hifin. Persze, utóbbi a binaural felvételekkel nem remekel annyira...
Nem a kutya miatt, inkább az effekt mögött lévő technológia miatt (Bocsánat, hogy angolul...):

"you seem to have missed my point. q1 was developed to work with speakers. q2 was developed to work with headphones. atd used q1 not q2. the 3d sound is created by the interaction of the sound waves from 2 seperate speakers in a physical space, not in your ears. that's why q1 doesn't work with headphones. with headphones, the sound waves never interact with each other. they're going straight into your ears. any "3d" effects you're hearing while wearing headphones is just plain old stereo.

i know that you're probably about to post how wrong i am, and that you're sure that you're hearing the dog barking over your shoulder. trust me, the effect is much better using speakers. try it sometime."
Nem szotkam hibázni.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2296

Hozzászólás Szerző: cables »

Itt kicsit körbejárták a témát. Azt tudja bárki aki írt erről, hogy ő melyik verziót hallotta a netről?

http://highfidelity.pl/@main-602&lang=en

Kutya egy lemez.jpg
Kutya egy lemez.jpg (149.83 KiB) Megtekintve 2323 alkalommal

earforce
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2021.10.17., vas. 15:38
Sound of the future :smile51: :smile30:
<20$
https://www.dhgate.com/product/s5-s4-bu ... 54690.html
érdemes görgetni :smile29:
Ez a kamu klón.
Az eredeti zsanmiselzsár alkotása és szinte ingyen van!
https://www.univeco.com/en/stereo-and-s ... 90019.html

Itt maga a mester, ahogy a létrán közelíti meg az ájpodját: (és csak 399000€ a készülék!!!)

Kép

;peace; ;peace; :tutiok: :tutiok: :tutiok: ;peace; ;peace; :D :D
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Camelflapping
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Camelflapping »

Kinyomoztam a tényállást, mindenki megnyugodhat...
Vaúúúúúú.jpg
Vaúúúúúú.jpg (537.18 KiB) Megtekintve 2460 alkalommal
"Annál is hihetetlenebb..."

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fapaci írta:
2021.10.17., vas. 13:24
Milyen más módon kerülhetett oda az a kutya, mint szándékból?
Én csak arra gondoltam, hogy ha a hangmérnök meg az alkotók célja az volt, hogy jobb hátulról szólaljon meg az az eb, akkor akár furcsának is tarthatnánk, hogy sok rendszeren bal hátul, oldalról, srévizavé, átellenben vagy sehonnan nem lehet hallani az ugatást. Vagyis ha egy szándékosan elhelyezett hang sem egyformán szól különböző nappalikban, akkor miért csodálkozunk, ha egy erősítő, egy ezüst drót vagy egy olajjal teli unicumos üveg sem egyformán jeleníti meg azt, ami a lemezen van?
(Remélem, még megszólal belőled a hangmérnök ezután is!) :D

Tényleg érdekes, hogy ez a kutya ennyi embert felizgatott. Arról még senkit nem hallottam panaszkodni, hogy nem a jobb oldalon énekel Rigoletto, hanem a szomszéd udvarában. :smile29:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5155

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sound of the future :smile51: :smile30:
<20$
https://www.dhgate.com/product/s5-s4-bu ... 54690.html
érdemes görgetni :smile29:
Csatolmányok
qtyáá.jpg
qtyáá.jpg (100.72 KiB) Megtekintve 2430 alkalommal

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4086

Hozzászólás Szerző: juliush »

Az igazi audiofil azt is meghallja, hol van a kutya elásva! ;)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3492

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ha még mindig a véletlen vagy szándékos háttér állathangra hajtana a társaság, akkor legyen már olyan is, hogy néhány templomi-kápolnás barok zenekar, vokálisan vagy anélkül, nyitott ablakon/ajtón (akusztikus hangolás) pianóban beszűrődő madár zaj, csicsergést meghatározni madár faj, darabszám, jobb-bal-hátul meghallási foka, kinek mennyire.
Ezek a madár zajok végképp nem effekt bekeverés.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8971

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ezt a csontot szerintem teljesen lerágtátok.
Egyébként találkoztam olyan felvétellel, ahol nincs kutya, meg olyannal is, ahol van.
Szóval aki nem hallja, ne keseredjen el. :dropout:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

pali923 írta:
2021.10.17., vas. 11:05
Lehet, hogy egy hangmérnök most a kardjába dől (bocsánat, bölcsésznek születtem), :D de azt el tudom képzelni, hogy amikor rögzítették ezt a felvételt, az volt a cél (tegyük fel), hogy az a kutya jobb oldalon fog hátul szólni.
Milyen más módon kerülhetett oda az a kutya, mint szándékból?
istvan01 írta:
2021.10.17., vas. 06:47
Ez már nagyon messze van/volt a hajdani digit-effektmentes tisztán analóg Pink Floyd zenéktől.
Létezik effektektől mentes Pink Floyd album?

(Két kardbadőlt kérdéssel talán nem szegem meg a fogadalmam.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.10.17., vas. 13:41-kor.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Igen, érdekes, hogy xy tápkábel jellemzése (szinte) mindenkinél az, hogy erősebb, de megfogottabb lett a mély, "mélyebbre megy", kitisztult a hangkép, kiszélesedett a színpad, de itt a kutya ki tudja, hol van, létezik-e, vagy csak a szomszédét halljuk?
Ne álljunk meg az ugatásnál, mélyedjünk el jobban! :smile49:
Nem szotkam hibázni.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

earforce írta:
2021.10.17., vas. 10:28
Rájöttem itt az a gond hogy itt egyértelműen hallható dolgot vesézünk ki. Nem pl. holmi megfejthetetlen kábeles téma, amit annyi féle képpen hallunk ahányan vagyunk. Ott jól el lehet veszni a ködben.
Lehet, hogy egy hangmérnök most a kardjába dől (bocsánat, bölcsésznek születtem), :D de azt el tudom képzelni, hogy amikor rögzítették ezt a felvételt, az volt a cél (tegyük fel), hogy az a kutya jobb oldalon fog hátul szólni. Ehhez képest olvashattunk itt már többféle megfejtést, még az oldal sem egyforma, mindenkinek máshol van a szomszéd udvara. :smile29:

Na most ehhez képest amikor az kerül szóba, hogy lecseréltem a kék kábelemet egy pirosra, és egyből egészen más rendszerem lett - ez mennyivel korrektebb és megfoghatóbb tény vagy vélemény, amin lehetne vitatkozni? gondolkodik.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: Acus »

Kellnerművek írta:
2021.10.17., vas. 00:49
Itt kutyálkodik mindenki !
Én meg kutyátlanul érzem magam.
Biztos, hogy a mai magyar hifi társadalom itt tart, hol ugat az a kib...tt eb ?
Ne már ! Ennél már nincs lejjebb !
Uff, én ugattam !

Most ez a tema. Turelem! Hamarosan biztos lesz valami mas is ha ezt meguntuk, amihez konnyebb lesz kapcsolodni.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Rájöttem itt az a gond hogy itt egyértelműen hallható dolgot vesézünk ki. Nem pl. holmi megfejthetetlen kábeles téma, amit annyi féle képpen hallunk ahányan vagyunk. Ott jól el lehet veszni a ködben.

Különben mér baj az hogy egy kutyaugatást elemzünk?

Egyébként a komplett album számomra hallgathatatlan.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Kellnerművek írta:
2021.10.17., vas. 00:49
Nem figyeltél? Ebben az országban mindig van lejjebb. :rolleyes: gondolkodik.gif :D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3492

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Kéretik a modiktól új topic:
Hol ugat a kutya?
/Pár éve egyik barátom lelkesen demózta ezzel az ugatóssal, milyen jó a tér ...
Otthon megkerestem, letöltöttem, a kutya effektes hang is megvót, de ezt a számot, és az egész lemezt se rendszer tesztelő-demózásra, se zenélésre nem tartottam érdemesnek, le is töröltem. Ez már nagyon messze van/volt a hajdani digit-effektmentes tisztán analóg Pink Floyd zenéktől. Persze ízlések .... effektmentes, kevés mikrofonos akusztikus kamarazenékből sokkal több elérhető rendszer tesztelés/minősítéshez./

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 534

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Itt kutyálkodik mindenki !
Én meg kutyátlanul érzem magam.
Biztos, hogy a mai magyar hifi társadalom itt tart, hol ugat az a kib...tt eb ?
Uff, én ugattam !

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2732

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

pärt írta:
2021.10.16., szomb. 21:11
Dogs at the pawnshop
"Who let the dogs out? Who, who....?" :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5029

Hozzászólás Szerző: pärt »

Dogs at the pawnshop

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”