https://dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https ... -riport%2F
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3429
Re: Általában a hifiről
Bezár a Múzeum körúti lemezbolt és antikvárium
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Az elejére nem írok semmit,...mert az értelmezhetetlen. A közepe nem érdekel,sem az Eversolo sem a DVD író.Luxor Audio írta: ↑2026.03.27., pén. 15:41Minden esetben rendszereket vetünk össze. Akkor is, ha egyetlen készülékre próbálsz figyelni és akkor is, mikor lejátszási módokat hasonlítasz össze, amik miatt a rendszer elemei merőben mások lehetnek. Párszor emlegettem már azt a hobbitársunkat, aki pár évvel ezelőtt csak azért kéredzkedett be hozzám, hogy a kábeleimre szerelt csatlakozók hangminőségét megismerje. Talán ez volt a legbizarrabb találkozásom a hobbiban, tiltakoztam is erősen, de hősünk hajthatatlan volt.Block írta: ↑2026.03.27., pén. 14:04Zoli beírására reagáltam pár mondatban. A felvetésében három formátum hangminőségéről ír,: LP CD stream. Szerinte a stream a legalacsonyabb fok,neki nem is kell ilyen. Szerintem a stream már semennyivel nem gyengébb,mint a CD. Viszont hallottam ugyanolyan erősítéssel,ugyanazon a hangsugárzón nagyon komoly analóg rendszert ugyanazon a zenén összehasonlítani nagyon komoly CD kombóval. Ott az analóg joobnak bizonyult. Ennyi.... Itt forrásokat hasonlítunk,...nem pedig rendszereket.
Érdekes próbát javaslok azoknak, akiknek modern hálózati lejátszójuk van, ami képes külső optikai meghajtót kezelni. Én kérésre a minap egy Eversolo A10 lejátszóra kötöttem egy pofonegyszerű USB csatlakozású DVD írót és abba toltunk néhány CD-t. Ilyen esetben a lejátszó képes közvetlenül CD-ről lejátszani muzsikát, rippelni is lehet vele, csak az adatforrás és a kiolvasás módja más, a rendszer többi eleme azonos marad, így ezeket a variációkat a streamelt lejátszással összevetve érdekes élményben lehet részünk. Sok éve mondom, hogy hanglemez, CD, streaming és offline file lejátszása soha nem ad teljesen azonos eredményt, alapvető hangzási jellemzőik megmaradnak, bár felső szinten közelítenek egymáshoz, de talán nem érnek össze soha.
Hangsúlyoznám, hogy ez nem arról szól, melyik a JOBB, azt mindenki döntse el maga a saját hallása, előítélete és elvárásai alapján, megvitatni is felesleges.
Az utolsó mondat az oké,...én döntöttem így a sajáthallásom alapján,és nálam a hang arról szól,hogy melyik a JOBB.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1426
Akkor javaslom a repülőgépetTctronic írta: ↑2026.03.27., pén. 18:19Most hogy 50 leszek idén, komolyan elgondolkodtam kéne venni valami jó kapuzárós autótDe mivel autók, buszok, teherautók, munkagépek vesznek körül munkámban így én az autókban csak a problémát látom, meg hogy hogy tudják vinni a pénzt. A vasárnapi kikocsizás már rég nem hoz lázba.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2914
Most hogy 50 leszek idén, komolyan elgondolkodtam kéne venni valami jó kapuzárós autót
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- -CB-
- Beköltözött

Úristen, ez már a vég kezdete! De remélem csak a piros, 1957-es Corvette miatt van, amivel amcsi autó találkozókra járszTctronic írta: ↑2026.03.27., pén. 17:36Nálam:
Kazetta: kb 20 éve nem ment (Aiwa decket öcsémnek ajándékoztam, nála remek szobadísz)
DVD lejátszó kb 5-6 éve nem volt bekapcsolva (Remek porfogó)
Lemezjátszó: kb 1,5-2 éve nem volt bekapcsolva (Sajnos sokkal feszítettebb tempót élek mint sem rá tudjak hangolódni)
CD játszó: kb 1-1.5 éve nem volt bekapcsolva (ok közben volt egyszer 1 kb 1 perces próba valamikor)
Sajnos a Streamer-nek is egyre nagyobb szünetei vannak... Volt már hogy hetekig nem ment.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2914
Nálam:
Kazetta: kb 20 éve nem ment (Aiwa decket öcsémnek ajándékoztam, nála remek szobadísz)
Lemezjátszó: kb 1,5-2 éve nem volt bekapcsolva (Sajnos sokkal feszítettebb tempót élek mint sem rá tudjak hangolódni)
CD játszó: kb 1-1.5 éve nem volt bekapcsolva (ok közben volt egyszer 1 kb 1 perces próba valamikor)
Sajnos a Streamer-nek is egyre nagyobb szünetei vannak... Volt már hogy hetekig nem ment.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4194
Nálam eléggé egyértelmű lett a dolog.
4,5 éve léptem a stream világába. Akkor is próbáltam mar rögtön valami normális hangú eszközt beszerzni, hogy ne vakarjam a falat hallgatás közben. Ez volt a Limetree, ami egy tök jo kis cucc, nem kell hozzá semmi flanc, net kell a fenekébe, APP a telefonra, es szólhat is a zene rögtön.
Igazából a cél az volt, hogy ami nincs meg CD-n, azt meg tudjam hallgatni, régi klasszikusokat, vagy bármi olyat, amihez egy albumot nem vennék meg, de egy-egy szám erejéig, vagy hasonló.
Ennek a hangja, bár szerintem sokak igényét bőven kielégítené, azért a Marantz CD-17MKIII-hoz képest azért valamelyest gyengébb volt.
Viszont a stream kinalata annyira letaglozó, hogy elkezdett érdekelni, hogy miként lehetne a CD hangot elérni. Erre lett megoldas a Musicbook Source, ami nemhogy elérte a fent említett pörgető hangját, hanem valamelyest meg is haladta. Így mar lassan 3 éve a CD lejátszóm gyakorlatilag szobadísz, eladni csak a márkája miatt nem teszem, mert akkor nem marad semmi, ami Marsntz lenne otthon
Szóval egy normális CD lejátszó hangját nem olyan nehéz elérni szerintem, és utána ott az egész világ, nalam Deezer esetében havi 1700Ft-ért.
Ennyi. Semmi más nem kell hozzá.
Valaki írta hogy elavul, meg folyton fizetni kell uj szoftverért, és hasonlók.
Én ezt nem tapasztalom. Legalább is ilyen felállás mellett, hogy streamert használok. És ugye ott van Andarson példája, aki egy 18! éves eszközt használ, amire mai napig ingyen jön a frissítés.
Tehát nem kell félni, nincs semmi buktató, csak a korlátlan zene, és kényelem.
A hangminőség pedig ízlés, és pénztárca függő, ugyanúgy, mint CD, vagy LO eseten.
4,5 éve léptem a stream világába. Akkor is próbáltam mar rögtön valami normális hangú eszközt beszerzni, hogy ne vakarjam a falat hallgatás közben. Ez volt a Limetree, ami egy tök jo kis cucc, nem kell hozzá semmi flanc, net kell a fenekébe, APP a telefonra, es szólhat is a zene rögtön.
Igazából a cél az volt, hogy ami nincs meg CD-n, azt meg tudjam hallgatni, régi klasszikusokat, vagy bármi olyat, amihez egy albumot nem vennék meg, de egy-egy szám erejéig, vagy hasonló.
Ennek a hangja, bár szerintem sokak igényét bőven kielégítené, azért a Marantz CD-17MKIII-hoz képest azért valamelyest gyengébb volt.
Viszont a stream kinalata annyira letaglozó, hogy elkezdett érdekelni, hogy miként lehetne a CD hangot elérni. Erre lett megoldas a Musicbook Source, ami nemhogy elérte a fent említett pörgető hangját, hanem valamelyest meg is haladta. Így mar lassan 3 éve a CD lejátszóm gyakorlatilag szobadísz, eladni csak a márkája miatt nem teszem, mert akkor nem marad semmi, ami Marsntz lenne otthon
Szóval egy normális CD lejátszó hangját nem olyan nehéz elérni szerintem, és utána ott az egész világ, nalam Deezer esetében havi 1700Ft-ért.
Ennyi. Semmi más nem kell hozzá.
Valaki írta hogy elavul, meg folyton fizetni kell uj szoftverért, és hasonlók.
Én ezt nem tapasztalom. Legalább is ilyen felállás mellett, hogy streamert használok. És ugye ott van Andarson példája, aki egy 18! éves eszközt használ, amire mai napig ingyen jön a frissítés.
Tehát nem kell félni, nincs semmi buktató, csak a korlátlan zene, és kényelem.
A hangminőség pedig ízlés, és pénztárca függő, ugyanúgy, mint CD, vagy LO eseten.
Csak a Marantz! :-D
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3427
Itt már igen!Luxor Audio írta: ↑2026.03.27., pén. 15:24És itt?zoli73 írta: ↑2026.03.27., pén. 13:55Mivel nagyon jó, és érdekes a téma, így szívesen válaszolnék, kifejteném a véleményemet, de mivel ez itt off, így nem teszem.Luxor Audio írta: ↑2026.03.27., pén. 09:25
A többség elengedte, ez egyértelműen látszik a vásárlási statisztikákból és ezt nem cáfolja a hozzád hasonlóan kitartó hobbitársak létezése. Egy korosztályba tartozunk, talán néhány évvel korábban csaptam bele a HiFi-be a 80-as évek elején. Lemezjátszóval kezdtem, de a kazettás magnó lett a fő eszközöm, mert azzal nem voltam kiszolgáltatva a mai szemmel nézve nevetséges kínálattal bíró lemezboltoknak. Éveken át minden vasárnap hajnali 5-kor elzarándokoltam a pécsi vásárba, hogy boltnyitás előtt megszerezzem a nyugatról csempészett lemezeket, amiket aztán szociálista tevékenységként egész nap másolgattunk egymásnak kazettákra. Izgalmas időszak volt, de már akkor is el tudtam képzelni ennél élvezetesebb zenehallgatási módot. Göczey Zsuzsa zenei rádióműsorait hallgatva arról álmodoztam, hogy valahogy otthonról kellene hozzáférni a rádió zenetárához valamilyen egyedi, kódolt frekvencián, amin csak nekem sugároznák a telefonon kért muzsikát. Nagyképűen azt is mondhatnám, feltaláltam a streaminget.
Aktív életet éltem, rengeteget mozogtam, így nálam szempont volt a mobilitás. Walkman, discman, majd az autós rendszerek... Ezek közös jellemzője volt, hogy karcolták a lemezeket, nyúzták a szalagokat, rongálták a hallásom, megkeserítették az életem. Megváltás volt számomra, mikor a 90-es évek közepén megjelentek a számítógépes zenelejátszás kezdetleges megoldásai (ezzel párhuzamosan a hangfelvétel készítésben is, ami akkor már a hivatásom volt). Sokat költöztem akkoriban (is) és mikor az életemet egy személyautóba tuszkoltam, durván kellett szelektálnom a tárgyak között. Egy ilyen alkalommal hirtelen felindulásból a kukába dobtam több száz kazettát és CD-t, miknek tartalma akkor már egy merevlemezen is megvolt. Utólag barbár tettnek minősítem ezt a lépést, bár tárgyaktól megszabadulni ma is fontos képesség számomra. 20-30 CD-t tartottam meg, amikhez valamilyen mély emlék fűz, de évek óta csak tologatom őket egyik fiókból a másikba, tehát teher, amitől idővel bizonyára megszabadulok (a fáraó sírokban sem találtak CD-ket, tehát bizonyára ők is kidobták őket).
Otthon rengeteg cucc váltotta egymást, képtelen lennék felsorolni őket. Volt egészen bonyolult is, fél szobát elfoglaló, saját kezem által bütykölt aktív keresztváltó + 6 db A osztályú monoblokk + 3 utas hangsugárzó + 2 db szubsugárzó rendszerem, nyilván rengeteg utálatos kábellel. Gyári hangsugárzót nagyon ritkán vettem, inkább építettem magamnak már csak csóróságom okán is, ami lemezgyűjteményem bővítését is hátráltatta. Jól elvoltam a kütyüzéssel ideig-óráig, de az nem a zenehallgatásról szólt, inkább a hangok kergetéséről, így pár hét után mindig meguntam (hogy aztán néhány hónappal később ismét belevágjak). Évek óta az egyszerűségre törekszem (minden téren), már nem akarom kábelekkel, készülékekkel körülvenni magam. Meguntam, más lett fontos. (Bár mostanában nézegetem a hirdetéseket szép régi cuccokra vadászva, de kizárólag szobadísznek szánom őket, szóval valami még mocorog bennem.)
Történetemből talán kiolvasható, hogy a praktikum volt a döntő szempont nálam. Ha csak a hangminőség lett volna az egyetlen cél, ma is hanglemezeket hallgatnék, bár nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy 20 percenként cseréljek és ne azt hallgassam, ami eszembe jut, hanem ami ott van a polcon. Ugyanakkor mérnökként mindig is érdekes kérdés volt számomra, miért lehet kiemelkedően élvezetes hangzást elérni technikailag bonyolult mechanikai, optikai, mágneses megoldásokkal és miért nem nyújt egyértelműen hallható előnyt, ha a hangfelvétel eredeti formájához közvetlenül férünk hozzá minden durva átalakítás nélkül. A streamingnek minden logika szerint sokkal JOBBAN kellene szólnia, mégsem sikerül. Ezt majd talán megfejti a következő generáció.
Hátrányt akkor szenved az ember, ha nem jut hozzá a vágyott élményhez az elvárt módon és minőségben. Ha ezt valaki bármelyik lejátszási technikától megkapja, azt kívülről kritizálni, lesajnálni otrombaság és maximális hülyeség. Nehezen érthető, de létező jelenség, hogy embercsoportok kitartóan győzködik egymást arról, mit is kellene használniuk saját kedvtelésükhöz, milyen zenelejátszót, fényképezőgépet, sportcipőt, kerékpárt, autót vegyenek. Épp hogy azt nem vitatják meg, mit ebédeljenek és melyik nőt válasszák feleségnek. Nyilván van benne jó nagy adag önigazolási kényszer is, ami az egyik legutálatosabb emberi jellemző. Szerintem érdemes elfojtani.
Azt, hogy a többség elengedte volna a fizikai hanghordozókat, én nem tudom megítélni, ahhoz a rendelkezésemre álló minta sajnos szegényes. Te biztosan több hobbitárssal vagy kapcsolatban, mint én, pl. az akusztikai mérések miatt számtalan rendszert láttál, hallottál, és az már tekinthető reprezentatívnak.
Az én ismeretségi körömben, illetve akiknél jártam mondjuk az elmúlt 2 évben adás-vétel okán, náluk a fizikai formátumok vannak döntő többségben, ami bevallom meg is lepett, látva az itt is tapasztalható trendeket.
Sajnos nálam ez a "tudni kell a tárgyakat elengedni" magatartás, nem igazán alakult ki, több tekintetben is megálltam a fejlődésben.
Például az általad említett számítástechnika térnyerése, amiből mennyit profotáltál mind a hobbi, mind a munka területén. Na én teljesen a partvonal túloldalán vagyok, nekem a számítástechnika soha, semmilyen formában nem játszott szerepet az életemben, ebből én teljesen kimaradtam, ezért is vállaltam már fel többször is, hogy digitális analfabéta vagyok. S talán ez a legnagyobb gátja annak, hogy nyissak a stream lejátszás fele, holott a vitathatatlan előnyeit látom, és elismerem.
A tapasztalatom kevés vele, csak másoknál láttam, hallottam, a benyomásaim vegyesek, és magamat sem nagyon tudom elképzelni benne.
Ha racionálisan akarom megközelíteni, akkor azt mondanám, hogy figyelembe véve a zenehallgatásra fordítható időmet, nekem teljesen felesleges pénzt áldoznom egy harmadik formátumra, mert ezt az időt az Lp és CD gyűjteményem is tökéletesen lefedi. Engem a stream lejátszásban egyedül a szolgáltatás zenei kínálata vonz, minden más vele kapcsolatban inkább taszít. Nekem a Lp, vagy CD cserélgetés, a vele való kütyüzés sohasem volt nyüg, a streammel kapcsolatban nekem nem érv, hogy nem kell felállni a fotelből.
Nagyon jól mondod, hogy sokfélék vagyunk, mindenkinek mások az igényei, preferenciái, lehetőségei, senkinek sem mondhatjuk meg, hogy neki mi tetszen, mit szeressen.
Az első kommentem végén nem véletlenül írtam, hogy kerüljük a hitvitákat, formátum versenyeztetést, de úgy látom valahogy mégis e felé sodródik a téma. Pedig én az ilyesmiben sohasem foglatam állást, mert értelmetlennek tartom. Minden használatos formátummal lehet kiváló, és csapni való hangot csinálni, mindegyikre láttam/hallottam már példát. Egyiket sem tartom alább, vagy fölébb valónak a másiknál.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11456
- Kapcsolat:
Minden esetben rendszereket vetünk össze. Akkor is, ha egyetlen készülékre próbálsz figyelni és akkor is, mikor lejátszási módokat hasonlítasz össze, amik miatt a rendszer elemei merőben mások lehetnek. Párszor emlegettem már azt a hobbitársunkat, aki pár évvel ezelőtt csak azért kéredzkedett be hozzám, hogy a kábeleimre szerelt csatlakozók hangminőségét megismerje. Talán ez volt a legbizarrabb találkozásom a hobbiban, tiltakoztam is erősen, de hősünk hajthatatlan volt.Block írta: ↑2026.03.27., pén. 14:04Zoli beírására reagáltam pár mondatban. A felvetésében három formátum hangminőségéről ír,: LP CD stream. Szerinte a stream a legalacsonyabb fok,neki nem is kell ilyen. Szerintem a stream már semennyivel nem gyengébb,mint a CD. Viszont hallottam ugyanolyan erősítéssel,ugyanazon a hangsugárzón nagyon komoly analóg rendszert ugyanazon a zenén összehasonlítani nagyon komoly CD kombóval. Ott az analóg joobnak bizonyult. Ennyi.... Itt forrásokat hasonlítunk,...nem pedig rendszereket.
Érdekes próbát javaslok azoknak, akiknek modern hálózati lejátszójuk van, ami képes külső optikai meghajtót kezelni. Én kérésre a minap egy Eversolo A10 lejátszóra kötöttem egy pofonegyszerű USB csatlakozású DVD írót és abba toltunk néhány CD-t. Ilyen esetben a lejátszó képes közvetlenül CD-ről lejátszani muzsikát, rippelni is lehet vele, csak az adatforrás és a kiolvasás módja más, a rendszer többi eleme azonos marad, így ezeket a variációkat a streamelt lejátszással összevetve érdekes élményben lehet részünk. Sok éve mondom, hogy hanglemez, CD, streaming és offline file lejátszása soha nem ad teljesen azonos eredményt, alapvető hangzási jellemzőik megmaradnak, bár felső szinten közelítenek egymáshoz, de talán nem érnek össze soha.
Hangsúlyoznám, hogy ez nem arról szól, melyik a JOBB, azt mindenki döntse el maga a saját hallása, előítélete és elvárásai alapján, megvitatni is felesleges.
- -CB-
- Beköltözött

Kövezzetek meg, de eladtam, kidobtam minden hagyományos zenehordozót, csak a streamer maradt és nem bánom.
Eladtam továbbá minden "dekorációs", meg "nosztalgia" készüléket. Sőt már az is frusztrál, hogy 2 erősítőm, és 3 pár hangfalam van. De dolgozom rajta :-)
Eladtam továbbá minden "dekorációs", meg "nosztalgia" készüléket. Sőt már az is frusztrál, hogy 2 erősítőm, és 3 pár hangfalam van. De dolgozom rajta :-)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11456
- Kapcsolat:
És itt?zoli73 írta: ↑2026.03.27., pén. 13:55Mivel nagyon jó, és érdekes a téma, így szívesen válaszolnék, kifejteném a véleményemet, de mivel ez itt off, így nem teszem.Luxor Audio írta: ↑2026.03.27., pén. 09:25A többség elengedte, ez egyértelműen látszik a vásárlási statisztikákból és ezt nem cáfolja a hozzád hasonlóan kitartó hobbitársak létezése. Egy korosztályba tartozunk, talán néhány évvel korábban csaptam bele a HiFi-be a 80-as évek elején. Lemezjátszóval kezdtem, de a kazettás magnó lett a fő eszközöm, mert azzal nem voltam kiszolgáltatva a mai szemmel nézve nevetséges kínálattal bíró lemezboltoknak. Éveken át minden vasárnap hajnali 5-kor elzarándokoltam a pécsi vásárba, hogy boltnyitás előtt megszerezzem a nyugatról csempészett lemezeket, amiket aztán szociálista tevékenységként egész nap másolgattunk egymásnak kazettákra. Izgalmas időszak volt, de már akkor is el tudtam képzelni ennél élvezetesebb zenehallgatási módot. Göczey Zsuzsa zenei rádióműsorait hallgatva arról álmodoztam, hogy valahogy otthonról kellene hozzáférni a rádió zenetárához valamilyen egyedi, kódolt frekvencián, amin csak nekem sugároznák a telefonon kért muzsikát. Nagyképűen azt is mondhatnám, feltaláltam a streaminget.zoli73 írta: ↑2026.03.26., csüt. 20:34Tudom, hogy van, és ismerek is olyan fórumtársat, aki velem egy generációba tartozik(50+), és szívfájdalom nélkül elengedte az évtizedek alatt összegyűjtött lemezgyűjteményét, majd átnyergelt a modern formátumra, de én nem ilyen vagyok, és ahogy látom a többség sem ilyen. Nem tudnám magam rászánni egy ilyen lépésre, mégsem érzem, hogy érdemben hátrányt szenvednék.
Aktív életet éltem, rengeteget mozogtam, így nálam szempont volt a mobilitás. Walkman, discman, majd az autós rendszerek... Ezek közös jellemzője volt, hogy karcolták a lemezeket, nyúzták a szalagokat, rongálták a hallásom, megkeserítették az életem. Megváltás volt számomra, mikor a 90-es évek közepén megjelentek a számítógépes zenelejátszás kezdetleges megoldásai (ezzel párhuzamosan a hangfelvétel készítésben is, ami akkor már a hivatásom volt). Sokat költöztem akkoriban (is) és mikor az életemet egy személyautóba tuszkoltam, durván kellett szelektálnom a tárgyak között. Egy ilyen alkalommal hirtelen felindulásból a kukába dobtam több száz kazettát és CD-t, miknek tartalma akkor már egy merevlemezen is megvolt. Utólag barbár tettnek minősítem ezt a lépést, bár tárgyaktól megszabadulni ma is fontos képesség számomra. 20-30 CD-t tartottam meg, amikhez valamilyen mély emlék fűz, de évek óta csak tologatom őket egyik fiókból a másikba, tehát teher, amitől idővel bizonyára megszabadulok (a fáraó sírokban sem találtak CD-ket, tehát bizonyára ők is kidobták őket).
Otthon rengeteg cucc váltotta egymást, képtelen lennék felsorolni őket. Volt egészen bonyolult is, fél szobát elfoglaló, saját kezem által bütykölt aktív keresztváltó + 6 db A osztályú monoblokk + 3 utas hangsugárzó + 2 db szubsugárzó rendszerem, nyilván rengeteg utálatos kábellel. Gyári hangsugárzót nagyon ritkán vettem, inkább építettem magamnak már csak csóróságom okán is, ami lemezgyűjteményem bővítését is hátráltatta. Jól elvoltam a kütyüzéssel ideig-óráig, de az nem a zenehallgatásról szólt, inkább a hangok kergetéséről, így pár hét után mindig meguntam (hogy aztán néhány hónappal később ismét belevágjak). Évek óta az egyszerűségre törekszem (minden téren), már nem akarom kábelekkel, készülékekkel körülvenni magam. Meguntam, más lett fontos. (Bár mostanában nézegetem a hirdetéseket szép régi cuccokra vadászva, de kizárólag szobadísznek szánom őket, szóval valami még mocorog bennem.)
Történetemből talán kiolvasható, hogy a praktikum volt a döntő szempont nálam. Ha csak a hangminőség lett volna az egyetlen cél, ma is hanglemezeket hallgatnék, bár nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy 20 percenként cseréljek és ne azt hallgassam, ami eszembe jut, hanem ami ott van a polcon. Ugyanakkor mérnökként mindig is érdekes kérdés volt számomra, miért lehet kiemelkedően élvezetes hangzást elérni technikailag bonyolult mechanikai, optikai, mágneses megoldásokkal és miért nem nyújt egyértelműen hallható előnyt, ha a hangfelvétel eredeti formájához közvetlenül férünk hozzá minden durva átalakítás nélkül. A streamingnek minden logika szerint sokkal JOBBAN kellene szólnia, mégsem sikerül. Ezt majd talán megfejti a következő generáció.
Hátrányt akkor szenved az ember, ha nem jut hozzá a vágyott élményhez az elvárt módon és minőségben. Ha ezt valaki bármelyik lejátszási technikától megkapja, azt kívülről kritizálni, lesajnálni otrombaság és maximális hülyeség. Nehezen érthető, de létező jelenség, hogy embercsoportok kitartóan győzködik egymást arról, mit is kellene használniuk saját kedvtelésükhöz, milyen zenelejátszót, fényképezőgépet, sportcipőt, kerékpárt, autót vegyenek. Épp hogy azt nem vitatják meg, mit ebédeljenek és melyik nőt válasszák feleségnek. Nyilván van benne jó nagy adag önigazolási kényszer is, ami az egyik legutálatosabb emberi jellemző. Szerintem érdemes elfojtani.
Ugyanez előjött a Sztereó erősítők c. topicban is. Érdemes elolvasni mishow friss hozzászólását ehhez.arzachel írta: ↑2026.03.16., hétf. 14:12Vicces...https://audiomania.hu/2026/03/01/az-eu- ... end-piaco/
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 826
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
A Barco nem kicsi cég és elég mélyen kell a zsebébe nyúlnia annnak aki meg akarná venni. :)GTomi írta: ↑2026.03.13., pén. 12:36Belgákat még megvehetik :)Vinkler írta: ↑2026.03.13., pén. 11:01Ez tényleg érdekes. Mérget vettem volna rá, hogy kínai kézbe kerül.kaef2 írta: ↑2026.03.13., pén. 10:35A belga Barco megvásárolta a Naim és Focal brandeket tulajdonló francia VerVent Audio Holdingot.
Ezt nem láttam jönni.
Az alábbi sajtóközlemény szerint 135 millió Euro nagyságrendjében van az üzlet nagysága, a Holding éves bevételei 110 millió Euro körül voltak. 2028-ra tervezik befejezni az integrációt.
https://www.barco.com/en/about/press-re ... its-integr
Kb évi egy milliárd euró bevétele van, így valószínűleg csak efölött lehetne ajánlatot tenni.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Belgákat még megvehetik :)Vinkler írta: ↑2026.03.13., pén. 11:01Ez tényleg érdekes. Mérget vettem volna rá, hogy kínai kézbe kerül.kaef2 írta: ↑2026.03.13., pén. 10:35A belga Barco megvásárolta a Naim és Focal brandeket tulajdonló francia VerVent Audio Holdingot.
Ezt nem láttam jönni.
Az alábbi sajtóközlemény szerint 135 millió Euro nagyságrendjében van az üzlet nagysága, a Holding éves bevételei 110 millió Euro körül voltak. 2028-ra tervezik befejezni az integrációt.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10097
Ez tényleg érdekes. Mérget vettem volna rá, hogy kínai kézbe kerül.kaef2 írta: ↑2026.03.13., pén. 10:35A belga Barco megvásárolta a Naim és Focal brandeket tulajdonló francia VerVent Audio Holdingot.
Ezt nem láttam jönni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
A belga Barco megvásárolta a Naim és Focal brandeket tulajdonló francia VerVent Audio Holdingot.
Ezt nem láttam jönni.
Ezt nem láttam jönni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Re: Kábelezzünk
AHa! Ezt nem tudtam. Akkor most én is félinformációk (illetve nulla információk) alapján hőzöngtem.revox írta: ↑2026.02.27., pén. 17:52Olvasd el az első mondatokat. Egy (akkor az egyetlen) magyar hififórumon kitémázták, hogy Kessler bértollnok, ami a fülébe jutott. Erre reflektált a topictagoknakSnipi írta: ↑2026.02.27., pén. 13:41Lehet, hogy hülye vagyok, de nem vágom, hogy egy USA állampolgárnak mi köze a magyar hifihez, de még a szocializmushoz se ... (1909-ben még erről szó sem volt sehol ... )
Ez olyan mintha én elkezdenék keseregni a 80-as évek beli Lengyelországi események miatt, mert hogy a családomat Sziléziából üldözték el a 30 éves háború idején reformátussági okokból kifolyólag ...![]()
![]()
Mondjuk én a helyében lesz&rtam volna az egészet ...
Az irigység bedzél belőled
Kapcsolófik kaef felvetéséhez,mennyire megbízható egy-egy teszt.
Másodsorban kivágni a kukába egy ilyen kortörténeti levelet elég utópisztikus lenne. A kábelekről úgyse bexzélgettek, csak évek óta mantráztok, akkor nem mindegy?
De abból az időből van még egy-két érdekes, elrakott bejegyzés,aminek akár ma is lenne aktualitása, de azokat majd máskor, amikor a legaktuálisabb
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Ahogy olvasom az új poszokat itt, kábelhez semmi közük, lehet takarítani.
akkor most kommunizmus vanRock60 írta: ↑2026.02.27., pén. 17:53Leírta Kessler - magyarázatot keresve a rágalmazására - hogy mi motiválhatta a rosszindulatú beszólást valamelyik hazánkfiától.
Feltételezte, hogy a kommunizmus bűze mérgezhette az agyakat.
Szerintem igaza van.
Az irigység, az áskálódás, a bizalmatlanság, a besúgás, az árulás építőelemei annak a rendszernek, ez a '90-es évekre nem tűnt el hirtelen nyomtalan.![]()
A mai napig sem.![]()
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
"Olvasd el az első mondatokat. Egy (akkor az egyetlen) magyar hififórumon kitémázták, hogy Kessler bértollnok, ami a fülébe jutott. Erre reflektált a topictagoknak
"
És kiderült, hogy az-e ?
És kiderült, hogy az-e ?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Rákeresve Ken Kessler-re, érdekes blogokat találni.
Hogy kezdte, hol kezdte, milyenek voltak az első készülékei és érinti a most feszegetett témát is...
Hogy kezdte, hol kezdte, milyenek voltak az első készülékei és érinti a most feszegetett témát is...
Szerintem igaza van.
Az irigység, az áskálódás, a bizalmatlanság, a besúgás, az árulás építőelemei annak a rendszernek, ez a '90-es évekre nem tűnt el hirtelen nyomtalan.
A mai napig sem.
Leírta Kessler - magyarázatot keresve a rágalmazására - hogy mi motiválhatta a rosszindulatú beszólást valamelyik hazánkfiától.Snipi írta: ↑2026.02.27., pén. 13:41Lehet, hogy hülye vagyok, de nem vágom, hogy egy USA állampolgárnak mi köze a magyar hifihez, de még a szocializmushoz se ... (1909-ben még erről szó sem volt sehol ... )revox írta: ↑2026.02.27., pén. 09:54aztán lehet találgatniMrCollector írta: ↑2026.02.27., pén. 07:10Sajnos amíg egy tesz írójának anyagi előnye származik ebből, addig mindig lesznek olyanok akik megkérdőjelezik az ő objektivitását illetve szavahihetőségét.
én a régi levelet csak betettem, hogy volt már ilyen a hazai hifitörténelemben, vagyis volt már ez téma és messzire eljutott az akkor még egyetlen zughififórumunk híre![]()
Szerintem igaza van.
Az irigység, az áskálódás, a bizalmatlanság, a besúgás, az árulás építőelemei annak a rendszernek, ez a '90-es évekre nem tűnt el hirtelen nyomtalan.
A mai napig sem.