Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ANDS »

cables írta:
2025.08.10., vas. 06:06
Csak nekem van olyan érzésem, hogy most itt folytatódnak a Kábelezzünk rovatot tönkre tevő parttalan viták a semmiről?
Szerintem a kábeles topicban inkább önigazolás gyártása zajlott.
Engem is magával ragadott.
Kognitív disszonancia (sokan vásárlást követően érzik szükségét annak, hogy döntéseiket utólag is igazolják maguknak).

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1429

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Nincs köze a "minőséghez" de egy lemaradt szám az Óriás Kislemez"-ről.
https://www.youtube.com/watch?v=z6Xg7hAwBkY
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

cables írta:
2025.08.10., vas. 06:06
Csak nekem van olyan érzésem, hogy most itt folytatódnak a Kábelezzünk rovatot tönkre tevő parttalan viták a semmiről?
Nem csak neked...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2374

Hozzászólás Szerző: cables »

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4053

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Rock60 írta:
2025.08.09., szomb. 23:21
kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 22:26

Az eladott pár tízezer lemezhez képest nem számít igazán, hogy 1 vagy akár egy tucat is a negatív vélemények száma ma, pár évtizeddel később egy hifi fórumon.
Persze, hogy nem számít. :ohnoohnoohno:
Főleg, ha azt a pár tízezer tulajt is közvéleménykutattad. :smile29:
Ahogy az sem számít, hogy a hifi fórum lakói - akik csak hallották valamikor - megjegyzésére - mármint, hogy nem szól jól a lemez - kezdtél bele a bizonyítvány magyarázásba.
Neked tetszett. A hibahatárba belefér. :yingyang:

Pár tízezret eladtak Wartburgból és Daciaból is.
Nem igazán számít pár évtizeddel később, pár tucat negatív vélemény... :D

De, tudod mit ?
Vegyük úgy, hogy q. jól szól a lemez, csak nekem nem tetszett ahogy szólt és most sem tetszik.
A zene, az kiváló.

:cheers1:
Nem tudom milyen bizonyítványt kellene magyaráznom. Ennek csak akkor lenne értelme, ha lett volna bármi közöm a lemezhez, de nem volt (pedig jó lett volna). Csupán beidéztem a Mocsári Gábor vágómérnök által a borítóra írottakat.
Számon lehet kérni rajtam a hangipar összes vélt vagy valós problémáját, meglehetős túlzásnak tűnik persze, de ha jól esik csak nosza. A hangmérnökök, producerek, kiadók nem szándékosan csinálnak "rossz" lemezeket, csak azért, hogy az audiofileket bosszantsák.

Nekem aztán teljesen mindegy, hogy kinek mi véleménye egy lemezről.
Szerinted és pár másik ember szerint itt a fórumon szar. Az én pár évtizeddel ezelőtti emlékeim szerint meg nem.
Ebben a történetben ennyi van.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1467

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 22:26

Az eladott pár tízezer lemezhez képest nem számít igazán, hogy 1 vagy akár egy tucat is a negatív vélemények száma ma, pár évtizeddel később egy hifi fórumon.
Persze, hogy nem számít. :ohnoohnoohno:
Főleg, ha azt a pár tízezer tulajt is közvéleménykutattad. :smile29:
Ahogy az sem számít, hogy a hifi fórum lakói - akik csak hallották valamikor - megjegyzésére - mármint, hogy nem szól jól a lemez - kezdtél bele a bizonyítvány magyarázásba.
Neked tetszett. A hibahatárba belefér. :yingyang:

Pár tízezret eladtak Wartburgból és Daciaból is.
Nem igazán számít pár évtizeddel később, pár tucat negatív vélemény... :D

De, tudod mit ?
Vegyük úgy, hogy q. jól szól a lemez, csak nekem nem tetszett ahogy szólt és most sem tetszik.
A zene, az kiváló.

:cheers1:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.08.09., szomb. 21:33
kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 20:36

Egy véleménynek ez is jó.
Ha meg tudjuk csinálni az említett Hifi Klubot, és abban a megtiszteltetésben lesz részünk, hogy eljön Mocsári Gábor is, remélem eljössz, hogy ezt megbeszéld vele is.
Egy ? gondolkodik.gif Nem olvasod a Fórumot ?

Kösz a meghívást. :smile53:
Kizárt dolog, hogy elmenjek csak azért, hogy megkérdezzem Tőle, hogy ami többünk szerint rosszul szól, az hogyan szólhat remekül Szerinte?
Fölöslegesen kellemetlen diskurzust szülne, amire senkinek nincsen szűksége - szerintem.
Azért érdekelne, hogy szerinted hogyan zajlana le az a beszélgetés, hátha kedvet kapok... gondolkodik.gif :D
Ha nem tetszik, hát nem tetszik. Van ilyen.
Az eladott pár tízezer lemezhez képest nem számít igazán, hogy 1 vagy akár egy tucat is a negatív vélemények száma ma, pár évtizeddel később egy hifi fórumon. Hibahatáron belül van. Főképpen nincs igazán jelentősége pár évtized távlatában. Az én akkori rendszeremen (Pioneer PL400, Technics MC310 Mc hangszedő, Ortofon trafó, Technics receiver, és modifikált Orion HS500 hangsugárzó) nekem tetszett, nincsenek rossz emlékeim róla, még ha valamivel fényesebb, erőszakosabb is volt a hangja, mint az addigi LGT lemezeknek. Nincs igazán jelentősége annak sem, hogy a mai rendszeremen lejátszva és a mostani ízlésem szerint hogyan szólna.

Sajnálom, hogy nem érdekel a beszélgetés Mocsári Gáborral. Ő, Selmeczi Imre, Győri János és még mások, sok mindent tudnának pedig mesélni.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 20:36

Ha meg tudjuk csinálni az említett Hifi Klubot, és abban a megtiszteltetésben lesz részünk, hogy eljön Mocsári Gábor is, remélem eljössz, hogy ezt megbeszéld vele is.
Egy ? gondolkodik.gif Nem olvasod a Fórumot ?

Kösz a meghívást. :smile53:
Kizárt dolog, hogy elmenjek csak azért, hogy megkérdezzem Tőle, hogy ami többünk szerint rosszul szól, az hogyan szólhat remekül Szerinte?
Fölöslegesen kellemetlen diskurzust szülne, amire senkinek nincsen szűksége - szerintem.
Azért érdekelne, hogy szerinted hogyan zajlana le az a beszélgetés, hátha kedvet kapok... gondolkodik.gif :D

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.08.09., szomb. 19:49
kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 19:22

A magam részéről tisztelem, becsülöm a bátorságukat és a kísérletező kedvüket, a zenekarét és a hangmérnökökét is. Habár lemezjátszóm már vagy 30 éve nincs, de a lemezgyűjteményben még mindig van ez az album.
Ebben egyetértünk.
Magam részéről emiatt is sajnálom, hogy nem szól úgy, ahogy kellene. sad.gif
Nem a mai, hanem pont a korabeli és a még régebbi, jó nyomású lemezekhez képest.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 19:22

A magam részéről tisztelem, becsülöm a bátorságukat és a kísérletező kedvüket, a zenekarét és a hangmérnökökét is. Habár lemezjátszóm már vagy 30 éve nincs, de a lemezgyűjteményben még mindig van ez az album.
Ebben egyetértünk.
Magam részéről emiatt is sajnálom, hogy nem szól úgy, ahogy kellene. sad.gif
Nem a mai, hanem pont a korabeli és a még régebbi, jó nyomású lemezekhez képest.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

A múltkorában Supravox - tól kölcsönkapott ezüst rodok rendkívül pozitív tapasztalatain felbuzdulva beszereztem egy kevés 5 - ös vörösréz rudat és csövet.
Nem tudom miért, a cső izgatta jobban a fantáziámat - talán nem hoz lázba az extra nagy keresztmetszet és tudtommal a váltóáram úgyis kívül szeret szaladgálni - avval kezdtem a kísérletezést.
Leszabtam belőle a 20 millis darabokat és a megfelelő zsírtalanítás és Deoxit-os kezelés után betettem kettőt a cső fűtési elektronikájának biztosítékai helyére.

Teljesen nyers, bejáratlan állapotában is hasonló változást tapasztaltam a biztosítékhoz képest, mint múltkor az ezüst rodok esetében.
Azt persze nem tudom megmondani, hogy a több mint egy hónappal ezelőtt próbált rodokhoz képest miben más - lehet, hogy gyengébb, lehet, hogy nem - de a biztosítékhoz képesti differencia pont olyan szignifikáns tűnik, mint múltkor volt.

Teltebb, élőbb hang, nagyobb dinamika, pontosabb mély, gyönyörű magas, precízebb, levegősebb, természetesebb tér.

Az IEC aljzattal egybeépített foglalatban még az SR biztosíték van, azt akkor fogom kicserélni, ha ez a két rézrudacska már megszokta a helyét.
Izgalmas... :napsut:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.08.09., szomb. 17:47
kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 14:46

Különleges hanglemezt tart a kezében.
Hangminősége átlagos lejátszóberendezéssel hallgatva is jobb a megszokottnál, de ha a lemezjátszó - és az átviteli lánc többi tagja - HI-FI kategóriába illik,akkor élvezheti igazán azt a kiváló hangzást, amit a DIGITAL MASTER és a nálunk eddig még nem alkalmazott lemezvágási technika nyújt.
A 45-ös fordulatú ,,Óriáskislemez'' (maxi single) kópiát közvetlenül egy PCM DIGITAL MASTER-ről készítettük, és vágásnál alkalmaztuk a számítógépes vezérlést.
A popzenei hangvisszaadásban ennél a hanglemeznél kapcsoltuk elsőként össze a digitális berendezéseket a legkorszerűbb analóg technikával.
A 45-ös fordulatú lemezvágási technika rendkívül nagy dinamikát és kitűnő frekvenciaátvitelt tesz lehetővé.
A végeredmény: a hagyományosan vágott lemezekhez képest rendkívül tiszta, magas- és mélyhangokban dús hangzás.
Ezért ezt a kiadványt nemcsak poprajongóknak, de a HI-FI barátainak is, mint különlegességet ajánljuk.
Ennyit a - talán hibás - elméletekről és a "szakmai" rizsáról.
Kérdés, hogy a teremtők hallották - e, hogy rossz lett a végeredmény ?

Ha nem, az gáz.
Ha igen - a fenti szöveg tükrében - az is.
Azért mert most pár évtizeddel később néhányan azt gondolják, hogy ez egy "rossz" hangzású album, nem feltétlenül rossz az akkori általános értelemben. Kisérleti kiadás volt, egy addig ismeretlen, teljesen más technikával elkészítve és kb 20-30 ezer példányban eladva.

Igyekeztek kihasználni az addig nem lehetséges dinamikát és ez lett a vége, egy olyan nagyszerű zenekarral segítve, mint az LGT. Akkoriban ez külföldön is újdonságnak számított.

[OFF - katt ide ha látni akarod]
Mondjuk állami pénzből valamivel egyszerűbb volt ez anno, mint manapság.
Screenshot 2025-08-09 at 19.06.01.jpg

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 14:46

Különleges hanglemezt tart a kezében.
Hangminősége átlagos lejátszóberendezéssel hallgatva is jobb a megszokottnál, de ha a lemezjátszó - és az átviteli lánc többi tagja - HI-FI kategóriába illik,akkor élvezheti igazán azt a kiváló hangzást, amit a DIGITAL MASTER és a nálunk eddig még nem alkalmazott lemezvágási technika nyújt.
A 45-ös fordulatú ,,Óriáskislemez'' (maxi single) kópiát közvetlenül egy PCM DIGITAL MASTER-ről készítettük, és vágásnál alkalmaztuk a számítógépes vezérlést.
A popzenei hangvisszaadásban ennél a hanglemeznél kapcsoltuk elsőként össze a digitális berendezéseket a legkorszerűbb analóg technikával.
A 45-ös fordulatú lemezvágási technika rendkívül nagy dinamikát és kitűnő frekvenciaátvitelt tesz lehetővé.
A végeredmény: a hagyományosan vágott lemezekhez képest rendkívül tiszta, magas- és mélyhangokban dús hangzás.
Ezért ezt a kiadványt nemcsak poprajongóknak, de a HI-FI barátainak is, mint különlegességet ajánljuk.
Ennyit a - talán hibás - elméletekről és a "szakmai" rizsáról.
Kérdés, hogy a teremtők hallották - e, hogy rossz lett a végeredmény ?

Ha nem, az gáz.
Ha igen - a fenti szöveg tükrében - az is.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:
2025.08.09., szomb. 09:18
Nekem két ilyen magyar lemezem van, az egyik az LGT "Óriás kislemez"-e, a másik a Fesztiválzenekar "István király/Rákóczi induló kiadványa.
Hát? gondolkodik.gif
Audiofil kiadók 33-as nagylemezei ezeket kenterbe verik. :tutiok:
Ha elindulna a hifi klub, amiről agyalunk páran, akkor az egyik első meghívott Mocsári Gábor illetve Selmeczi Imre lesz, az egykori Hungarotontól. Ki lehet őket faggatni akár erről az albumról is.

Kedves Vásárló!
Különleges hanglemezt tart a kezében. Hangminősége átlagos lejátszóberendezéssel hallgatva is jobb
a megszokottnál, de ha a lemezjátszó - és az átviteli lánc többi tagja - HI-FI kategóriába illik,
akkor élvezheti igazán azt a kiváló hangzást, amit a DIGITAL MASTER és a nálunk eddig még nem
alkalmazott lemezvágási technika nyújt. A 45-ös fordulatú ,,Óriáskislemez'' (maxi single) kópiát
közvetlenül egy PCM DIGITAL MASTER-ről készítettük, és vágásnál alkalmaztuk a számítógépes vezérlést.
A popzenei hangvisszaadásban ennél a hanglemeznél kapcsoltuk elsőként össze a digitális berendezéseket
a legkorszerűbb analóg technikával. A 45-ös fordulatú lemezvágási technika rendkívül nagy dinamikát
és kitűnő frekvenciaátvitelt tesz lehetővé. A végeredmény: a hagyományosan vágott lemezekhez képest
rendkívül tiszta, magas- és mélyhangokban dús hangzás. Ezért ezt a kiadványt nemcsak poprajongóknak,
de a HI-FI barátainak is, mint különlegességet ajánljuk.

MOCSÁRI GÁBOR
Vágómérnök

Engineer [Sound Engineer] – Kálmán Sándor
Graphics – Kozma Péter
Music Director – LGT
Photography By – Gáti György

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Rock60 írta:
2025.08.09., szomb. 13:34

Ez igaz lehet, az LGT lemez - nekem is megvan - sajnos nem egy magas mérce...
Udvarias vagy,sajnos az a lemez egy katasztrófa.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3007

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Vannak azért " komolyabb" zenei kiadványok is 45-ös fordulaton, mint pl. ez az EMI HMV classics 45rpm dynamic sound series - Tchaikovsky 1812 overture :smile53:
TJ.
Csatolmányok
EMI HMV Tchaikovsky 1812 45rpm LP.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

akvapark írta:
2025.08.09., szomb. 09:18
Nekem két ilyen magyar lemezem van, az egyik az LGT "Óriás kislemez"-e, a másik a Fesztiválzenekar "István király/Rákóczi induló kiadványa.
Hát? gondolkodik.gif
Ez igaz lehet, az LGT lemez - nekem is megvan - sajnos nem egy magas mérce...
Azonos kiadótól származó átlagos 33 vs 45 - ös között jól hallható diffi van a 45 - ös javára. Elsősorban a jelszint, a dinamika és a basszus szempontjából.
Audiofil kiadók lemezei mutathatnak fel pozitívumokat - finomabb részletek, esetleg kisebb lemezzaj... gondolkodik.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Re: Kábelezzünk

ANDS írta:
2025.08.09., szomb. 00:53

Az ilyen nagyméretű Super Sound Single (45-ös fordulaton, 33- as méretű) lemezek mifelénk nagyon ritkák voltak, leginkább az ár miatt (2 számért - ami mondjuk 10 perc- fizetni 10 Nyugatnémet márkát…).
Nekem ez az egy ilyen lemezem volt teljes DJ pályafutásom alatt, 1979- ben kaptam. Tény, hogy sokkal jobban szólt, mint akár a nagylemez, akár a 45- ös kislemez. Erre a lemezre nagyon vigyáztam. A legtöbb lemezem, ami abból az időszakból megmaradt, viseltes.

Ritka volt az olyan disco sorlemez - ABBA, Boney M, Michael Jackson - amin kettő - háromnál több "használható" szám volt a disjockey és a vendégek szempontjából.
Ezért arányaiban nem voltak annyival drágábbak, mint első ránézésre tűnik és a hangjuk tényleg elsöprő volt a kommersz lemezekhez képest.
Nyilván otthoni "mezei" zenehallgatónak nem érte meg, különös tekintettel a zenei műfaj halandósága miatt.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1429

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Hát? gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Rock60 írta:
2025.08.08., pén. 21:46

Persze, van logikus magyarázat a 70 - es, 80 - as évekbeli 45 - ös dömpingre.
Elsősorban a "menőbb" lemezlovasok munkaeszközei voltak.
Kényelmesebb volt a kezelésük, sokáig jól szóltak, ritkábban "ugrottak"...
Az ilyen nagyméretű Super Sound Single (45-ös fordulaton, 33- as méretű) lemezek mifelénk nagyon ritkák voltak, leginkább az ár miatt (2 számért - ami mondjuk 10 perc- fizetni 10 Nyugatnémet márkát…).
Nekem ez az egy ilyen lemezem volt teljes DJ pályafutásom alatt, 1979- ben kaptam. Tény, hogy sokkal jobban szólt, mint akár a nagylemez, akár a 45- ös kislemez. Erre a lemezre nagyon vigyáztam. A legtöbb lemezem, ami abból az időszakból megmaradt, viseltes.
Csatolmányok
0461F683-DCDB-488A-9726-10C7222055FA.jpeg
6EDB0FF8-6F15-4E92-A9D5-DD651BE56704.jpeg
B5E2436C-5A31-48AF-93DA-CAD9D3BB1699.jpeg
D1F05A67-605D-4032-A766-879A3D278AC7.jpeg
3EBAC99E-ABAD-4A00-A27E-1A1E1F69B29A.jpeg

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:
2025.08.08., pén. 18:39
zoli73 írta:
2025.08.08., pén. 16:57

Pedig van, hirtelen nekem a Djabe lemezei ugranak be, ami nekem megvan(6-7 album) azok mind 45-ös fordulatúak. Illetve Eric Clapton - I Still Do dupla albuma is 45-ös fordulatú. Aztán ezen kívül is biztos van még, de hirtelen ennyi jutott eszembe.
A Djabe 45-ös LP-i már viszonylag új nyomatok, és igen, elég sok van, mostanában egy ideje divat lett régi felvételeket is kiadni 2x45LP "formátumban" - amúgy igen jól szólnak, nekem is van jónéhány. A pl. a MoFi és az Analogue Productions is elég sok 2x45-ös újrakiadást produkált már, kb aranyáron. Eszméletlen jól szólnak, szerintem ez egy nagyon jó "divat", csak hát az áruk....
Talán félreérthetően fogalmaztam, nem gondoltam, hogy ilyen jelentősége van... gondolkodik.gif
Tudom, hogy vannak - még ha közel sem olyan arányban mint 40-50 éve - MOT64 sem véletlenül hozta fel a témát.
Én nem találkoztam mostanában velük, valószínűleg a mérsékelt érdeklődésem eredményeképpen.

Persze, van logikus magyarázat a 70 - es, 80 - as évekbeli 45 - ös dömpingre.
Elsősorban a "menőbb" lemezlovasok munkaeszközei voltak.
Kényelmesebb volt a kezelésük, sokáig jól szóltak, ritkábban "ugrottak"...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2025.08.08., pén. 19:03
Aszpirin írta:
zoli73 írta:

Pedig van, hirtelen nekem a Djabe lemezei ugranak be, ami nekem megvan(6-7 album) azok mind 45-ös fordulatúak. Illetve Eric Clapton - I Still Do dupla albuma is 45-ös fordulatú. Aztán ezen kívül is biztos van még, de hirtelen ennyi jutott eszembe.
A Djabe 45-ös LP-i már viszonylag új nyomatok, és igen, elég sok van, mostanában egy ideje divat lett régi felvételeket is kiadni 2x45LP "formátumban" - amúgy igen jól szólnak, nekem is van jónéhány. A pl. a MoFi és az Analogue Productions is elég sok 2x45-ös újrakiadást produkált már, kb aranyáron. Eszméletlen jól szólnak, szerintem ez egy nagyon jó "divat", csak hát az áruk....

és ne feledkezzünk meg egy másik megoldásrol sem.."half speed mastering"...a vágógép sebessége "felezeve van",a vágófejnek több ideje van a "kilengésekre",jobban a felszinre hozza a dinamikai tartományok külömbségeit...ez valahol a '80 évek elején jelent meg-talán (Dire Straits,Sting,Peter Gabriel stb felvételek)...akkor kb 2x áron vesztegelték a normál változatkohoz viszonyitva,manapság ezt is előkaparták,szerencsére a mai árazása ezeknek egész "baráti " ;)
Igen, van egy pár Djabe album ami félsebességgel lett vágva, az Abbey Road-i stúdióban előkészítve a gyártáshoz.
A félsebességű LP-k ma már többnyire digitálisan készülnek.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3249

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Aszpirin írta:
zoli73 írta:
Rock60 írta:
2025.08.08., pén. 15:51
Nekem még a Disco - korszakból maradt meg jó néhány ilyen darab - lemezlovasok imádták - más műfajban nemigen találkoztam 45 - ös nyomatokkal.
Amit megfigyeltem, hogy ezekre a 45-ös fordulatú lemezekre mintha nagyobb figyelmet forditottak volna. Amik nekem vannak, és amiket hallottam, azok mind kiváló minőségű kiadások.
A MoFi, és az Analouge Productions kiadványait csak hírből ismerem, mikor megláttam az áraikat, azonnal tudtam, hogy nekem ilyen lemezeim nem lesznek.
Közben beugrott, a Stockfish Records is készít ilyen lemezeket, nekem pl. Chris Jones - Roadhauses & Automobiles albuma van meg, ami szintén 45rpm.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Aszpirin írta:
zoli73 írta:
Rock60 írta:
Nekem még a Disco - korszakból maradt meg jó néhány ilyen darab - lemezlovasok imádták - más műfajban nemigen találkoztam 45 - ös nyomatokkal.

és ne feledkezzünk meg egy másik megoldásrol sem.."half speed mastering"...a vágógép sebessége "felezeve van",a vágófejnek több ideje van a "kilengésekre",jobban a felszinre hozza a dinamikai tartományok külömbségeit...ez valahol a '80 évek elején jelent meg-talán (Dire Straits,Sting,Peter Gabriel stb felvételek)...akkor kb 2x áron vesztegelték a normál változatkohoz viszonyitva,manapság ezt is előkaparták,szerencsére a mai árazása ezeknek egész "baráti " ;)
Csatolmányok
IMG_5854.JPG
IMG_5854.JPG (123.57 KiB) Megtekintve 988 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6193

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

zoli73 írta:
Rock60 írta:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”