Szerintem a kábeles topicban inkább önigazolás gyártása zajlott.
Engem is magával ragadott.
Kognitív disszonancia (sokan vásárlást követően érzik szükségét annak, hogy döntéseiket utólag is igazolják maguknak).
Szerintem a kábeles topicban inkább önigazolás gyártása zajlott.

Nem tudom milyen bizonyítványt kellene magyaráznom. Ennek csak akkor lenne értelme, ha lett volna bármi közöm a lemezhez, de nem volt (pedig jó lett volna). Csupán beidéztem a Mocsári Gábor vágómérnök által a borítóra írottakat.Rock60 írta: ↑2025.08.09., szomb. 23:21Persze, hogy nem számít.![]()
Főleg, ha azt a pár tízezer tulajt is közvéleménykutattad.![]()
Ahogy az sem számít, hogy a hifi fórum lakói - akik csak hallották valamikor - megjegyzésére - mármint, hogy nem szól jól a lemez - kezdtél bele a bizonyítvány magyarázásba.
Neked tetszett. A hibahatárba belefér.![]()
Pár tízezret eladtak Wartburgból és Daciaból is.
Nem igazán számít pár évtizeddel később, pár tucat negatív vélemény...![]()
De, tudod mit ?
Vegyük úgy, hogy q. jól szól a lemez, csak nekem nem tetszett ahogy szólt és most sem tetszik.
A zene, az kiváló.
![]()
Persze, hogy nem számít.

Ha nem tetszik, hát nem tetszik. Van ilyen.Rock60 írta: ↑2025.08.09., szomb. 21:33Egy ?Nem olvasod a Fórumot ?
Kösz a meghívást.![]()
Kizárt dolog, hogy elmenjek csak azért, hogy megkérdezzem Tőle, hogy ami többünk szerint rosszul szól, az hogyan szólhat remekül Szerinte?
Fölöslegesen kellemetlen diskurzust szülne, amire senkinek nincsen szűksége - szerintem.
Azért érdekelne, hogy szerinted hogyan zajlana le az a beszélgetés, hátha kedvet kapok...![]()
![]()
Egy ?
Egy véleménynek ez is jó.
Ebben egyetértünk.
Azért mert most pár évtizeddel később néhányan azt gondolják, hogy ez egy "rossz" hangzású album, nem feltétlenül rossz az akkori általános értelemben. Kisérleti kiadás volt, egy addig ismeretlen, teljesen más technikával elkészítve és kb 20-30 ezer példányban eladva.Rock60 írta: ↑2025.08.09., szomb. 17:47Ennyit a - talán hibás - elméletekről és a "szakmai" rizsáról.kaef2 írta: ↑2025.08.09., szomb. 14:46
Különleges hanglemezt tart a kezében.
Hangminősége átlagos lejátszóberendezéssel hallgatva is jobb a megszokottnál, de ha a lemezjátszó - és az átviteli lánc többi tagja - HI-FI kategóriába illik,akkor élvezheti igazán azt a kiváló hangzást, amit a DIGITAL MASTER és a nálunk eddig még nem alkalmazott lemezvágási technika nyújt.
A 45-ös fordulatú ,,Óriáskislemez'' (maxi single) kópiát közvetlenül egy PCM DIGITAL MASTER-ről készítettük, és vágásnál alkalmaztuk a számítógépes vezérlést.
A popzenei hangvisszaadásban ennél a hanglemeznél kapcsoltuk elsőként össze a digitális berendezéseket a legkorszerűbb analóg technikával.
A 45-ös fordulatú lemezvágási technika rendkívül nagy dinamikát és kitűnő frekvenciaátvitelt tesz lehetővé.
A végeredmény: a hagyományosan vágott lemezekhez képest rendkívül tiszta, magas- és mélyhangokban dús hangzás.
Ezért ezt a kiadványt nemcsak poprajongóknak, de a HI-FI barátainak is, mint különlegességet ajánljuk.
Kérdés, hogy a teremtők hallották - e, hogy rossz lett a végeredmény ?
Ha nem, az gáz.
Ha igen - a fenti szöveg tükrében - az is.
Ennyit a - talán hibás - elméletekről és a "szakmai" rizsáról.kaef2 írta: ↑2025.08.09., szomb. 14:46
Különleges hanglemezt tart a kezében.
Hangminősége átlagos lejátszóberendezéssel hallgatva is jobb a megszokottnál, de ha a lemezjátszó - és az átviteli lánc többi tagja - HI-FI kategóriába illik,akkor élvezheti igazán azt a kiváló hangzást, amit a DIGITAL MASTER és a nálunk eddig még nem alkalmazott lemezvágási technika nyújt.
A 45-ös fordulatú ,,Óriáskislemez'' (maxi single) kópiát közvetlenül egy PCM DIGITAL MASTER-ről készítettük, és vágásnál alkalmaztuk a számítógépes vezérlést.
A popzenei hangvisszaadásban ennél a hanglemeznél kapcsoltuk elsőként össze a digitális berendezéseket a legkorszerűbb analóg technikával.
A 45-ös fordulatú lemezvágási technika rendkívül nagy dinamikát és kitűnő frekvenciaátvitelt tesz lehetővé.
A végeredmény: a hagyományosan vágott lemezekhez képest rendkívül tiszta, magas- és mélyhangokban dús hangzás.
Ezért ezt a kiadványt nemcsak poprajongóknak, de a HI-FI barátainak is, mint különlegességet ajánljuk.
Ha elindulna a hifi klub, amiről agyalunk páran, akkor az egyik első meghívott Mocsári Gábor illetve Selmeczi Imre lesz, az egykori Hungarotontól. Ki lehet őket faggatni akár erről az albumról is.

Udvarias vagy,sajnos az a lemez egy katasztrófa.

Ez igaz lehet, az LGT lemez - nekem is megvan - sajnos nem egy magas mérce...
ANDS írta: ↑2025.08.09., szomb. 00:53
Az ilyen nagyméretű Super Sound Single (45-ös fordulaton, 33- as méretű) lemezek mifelénk nagyon ritkák voltak, leginkább az ár miatt (2 számért - ami mondjuk 10 perc- fizetni 10 Nyugatnémet márkát…).
Nekem ez az egy ilyen lemezem volt teljes DJ pályafutásom alatt, 1979- ben kaptam. Tény, hogy sokkal jobban szólt, mint akár a nagylemez, akár a 45- ös kislemez. Erre a lemezre nagyon vigyáztam. A legtöbb lemezem, ami abból az időszakból megmaradt, viseltes.
Az ilyen nagyméretű Super Sound Single (45-ös fordulaton, 33- as méretű) lemezek mifelénk nagyon ritkák voltak, leginkább az ár miatt (2 számért - ami mondjuk 10 perc- fizetni 10 Nyugatnémet márkát…).
Talán félreérthetően fogalmaztam, nem gondoltam, hogy ilyen jelentősége van...Aszpirin írta: ↑2025.08.08., pén. 18:39A Djabe 45-ös LP-i már viszonylag új nyomatok, és igen, elég sok van, mostanában egy ideje divat lett régi felvételeket is kiadni 2x45LP "formátumban" - amúgy igen jól szólnak, nekem is van jónéhány. A pl. a MoFi és az Analogue Productions is elég sok 2x45-ös újrakiadást produkált már, kb aranyáron. Eszméletlen jól szólnak, szerintem ez egy nagyon jó "divat", csak hát az áruk....
Igen, van egy pár Djabe album ami félsebességgel lett vágva, az Abbey Road-i stúdióban előkészítve a gyártáshoz.dixie-chicken írta: ↑2025.08.08., pén. 19:03Aszpirin írta: ↑2025.08.08., pén. 18:39A Djabe 45-ös LP-i már viszonylag új nyomatok, és igen, elég sok van, mostanában egy ideje divat lett régi felvételeket is kiadni 2x45LP "formátumban" - amúgy igen jól szólnak, nekem is van jónéhány. A pl. a MoFi és az Analogue Productions is elég sok 2x45-ös újrakiadást produkált már, kb aranyáron. Eszméletlen jól szólnak, szerintem ez egy nagyon jó "divat", csak hát az áruk....
és ne feledkezzünk meg egy másik megoldásrol sem.."half speed mastering"...a vágógép sebessége "felezeve van",a vágófejnek több ideje van a "kilengésekre",jobban a felszinre hozza a dinamikai tartományok külömbségeit...ez valahol a '80 évek elején jelent meg-talán (Dire Straits,Sting,Peter Gabriel stb felvételek)...akkor kb 2x áron vesztegelték a normál változatkohoz viszonyitva,manapság ezt is előkaparták,szerencsére a mai árazása ezeknek egész "baráti "![]()

Amit megfigyeltem, hogy ezekre a 45-ös fordulatú lemezekre mintha nagyobb figyelmet forditottak volna. Amik nekem vannak, és amiket hallottam, azok mind kiváló minőségű kiadások.Aszpirin írta: ↑2025.08.08., pén. 18:39A Djabe 45-ös LP-i már viszonylag új nyomatok, és igen, elég sok van, mostanában egy ideje divat lett régi felvételeket is kiadni 2x45LP "formátumban" - amúgy igen jól szólnak, nekem is van jónéhány. A pl. a MoFi és az Analogue Productions is elég sok 2x45-ös újrakiadást produkált már, kb aranyáron. Eszméletlen jól szólnak, szerintem ez egy nagyon jó "divat", csak hát az áruk....

Aszpirin írta: ↑2025.08.08., pén. 18:39A Djabe 45-ös LP-i már viszonylag új nyomatok, és igen, elég sok van, mostanában egy ideje divat lett régi felvételeket is kiadni 2x45LP "formátumban" - amúgy igen jól szólnak, nekem is van jónéhány. A pl. a MoFi és az Analogue Productions is elég sok 2x45-ös újrakiadást produkált már, kb aranyáron. Eszméletlen jól szólnak, szerintem ez egy nagyon jó "divat", csak hát az áruk....

A Djabe 45-ös LP-i már viszonylag új nyomatok, és igen, elég sok van, mostanában egy ideje divat lett régi felvételeket is kiadni 2x45LP "formátumban" - amúgy igen jól szólnak, nekem is van jónéhány. A pl. a MoFi és az Analogue Productions is elég sok 2x45-ös újrakiadást produkált már, kb aranyáron. Eszméletlen jól szólnak, szerintem ez egy nagyon jó "divat", csak hát az áruk....