Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általános csevegő

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1362

Re: Általános csevegő

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ha meg képet nem tesz fel az aktuális termékről, csak guglis képet, akkor meg az a baj, hogy miért nem az eladó készülékről készült a fotó ...
Nehéz mindenkinek a kedvében járni... gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.01.11., szomb. 19:36-kor.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4070

Hozzászólás Szerző: juliush »

kasumi írta:
2025.01.11., szomb. 13:02
Csak nekem fura és érthetetlen, ha egy hirdetésben azt olvasom, hogy csak a képek kedvéért bontották ki a terméket?
Számomra ez már értékcsökkentő tényező, mert az (az én szememben) onnantól egy használt készülék.
Egyik korai erősítőm bontatlanul vettem. Az eladó elhozta, én bontottam ki. Tudtam, hogy egy soha nem használt készüléket vettem.
Szóval miért kell néhány kép miatt felbontani? gondolkodik.gif
Egy másik nézőpont lehet az eladó részéről, hogy szeretne megbizonyosodni arról, pontosan mi is van a dobozban, mit ad el. A gyártó is hibázhat a csomagolásnál, meg az eszköz is lehet nem teljesen makulátlan gyári(nak tűnő) dobozában.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

kasumi írta:
2025.01.11., szomb. 13:02
Csak nekem fura és érthetetlen, ha egy hirdetésben azt olvasom, hogy csak a képek kedvéért bontották ki a terméket?
Számomra ez már értékcsökkentő tényező, mert az (az én szememben) onnantól egy használt készülék.
Egyik korai erősítőm bontatlanul vettem. Az eladó elhozta, én bontottam ki. Tudtam, hogy egy soha nem használt készüléket vettem.
Nekem inkább azt tudnák nehezen megmagyarázni, hogy egy új, éppen csak kibontott, de teljesen használatlan készülék, miért lesz eladó? Mi volt a vásárlás célja? Néhány napra bírtokolni szeretné?
Nagyon meggondolatlan döntéseket érzek a háttérben.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Újratervezés

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 460
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Gramofon_2024_tel_cimlap.jpg
Gramofon_2024_tel_cimlap.jpg (38.39 KiB) Megtekintve 1702 alkalommal
Megjelent a Gramofon 2024-es év téli száma. Kimondottan igényes kiadvány, klasszikus és jazz témában. Tettem fel egy hírt róla >https://www.taborfalva-konyvtar.hu/

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2677

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

arzachel írta:
2024.12.29., vas. 15:22
Egy kis Japán hifibolt bemutató:

https://www.youtube.com/watch?v=1QJGUZ4B-x4
szuper hely,el tudnék tapsikolni egy kis pénzt ott,akár szerkóra,akár lemezekre...láttam egy pár érdekes dolgot :smile32: :smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2751

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Komment:
Ilyen nálunk is van, minden második utcasarkon.:-)

És itt "mindenhez is" jobban értenek mint a japánok :smile29:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Egy kis Japán hifibolt bemutató:

https://www.youtube.com/watch?v=1QJGUZ4B-x4
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2024.12.29., vas. 12:39
gabo01 írta:
2024.12.29., vas. 11:24
zoli73 írta:
2024.12.23., hétf. 12:35
[quote=Alex_Aston

Hasonló cipőben jártam.
Igen jól sejted! Úgy kell ahogy Alex írta is. Kell 2db Aimesh képes Asus router az egyik lesz a fő a másik pedig a kiterjesztett.
Mivel van abban a helyiségben utp kábel szerencsére ezért nem kell a 230V-os hálózatot használni jeltovábbításra. (Ide kellet volna ugyanazon a fázison lennie a dugaljnak.)
Nem annyira bonyolult. Nekem sincs informatikai végzettségem mégis be tudtam állítani egy kis youtubos segítséggel! ;)
Nálam így néz ki a hálózat:
Screenshot_20241229_111433_ASUS Router.jpg
Én tuti nem bonyolítanám Mesh-sel a dolgot, ha már eleve van UTP a szobában, ami már be van kötve a bázisállomásba... A Mesh-nek ugyanis pont az a lényege, hogy az elemek között nincs vezetékes kapcsolat... itt viszont van. Ha Mesh-t alakít ki, akkor rögtön 2 AiMesh kell, ami költségesebb, mint az én megoldásom: Egy tetszőleges második router kell ama bizonyos UTP "végére", bridge mode-ba állítva és a WiFi SSID-jét és jelszavát átírva az eredeti bázisállomás SSID-jére és WiFi-jelszavára. Ennyi. A kliens készülékekkel ugyanúgy lehet barangolni, és azt fogják választani, amelyiknek a jele erősebb, sőt, ha mozogsz velük, automatikusan átállnak az erősebb jelű állomásra (szolgáltató által adott bázisállomás vagy az új router). Nálam így van, és tökéletesen működik. A rögzített lokális IP-címeket (ha kell ilyen) a bázisállomáson lehet megadni, és a másik routeren is érvényesek lesznek a bridge mód miatt.

@Zoli: én megcsinálom neked, ha van egy kis türelmed addig, amíg felépülök a Covid-ból, ami már 12 napja kínoz.
Jobbulást kívánok! :smile32:
Köszönöm, de hagyjuk. Nekem(nekünk) ennyit nem ér meg, nem ennyire fontos.
Én naív, tudatlan azt hittem, hogy ez megoldható valami egyszerű, plug-end-play eszközzel, de ilyen áron nem érdekel, jó ez így is. Sőt, sokkal jobb, mint amit az előző szolgáltató készüléke tudott úgy, hogy az központi helyen volt.
Ha megoldható let volna az új router/modem központi elhelyezése, akkor a kérdés sem merül fel bennem.
Amúgy a nap nagy részében a router közelében vagyunk, így semmi probléma nincs, gond nélkül működik akár három wifi-s eszköz is egy időben, ez a korábbi szolgáltatóval, nagyon nem így volt. Mindössze a ház távolabbi pontjain(hálószoba, konyha) csökken a wifi jel erőssége, de kritikusnak sem mondanám, mert végülis működik, csak azért érezhetően lassabb.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Aszpirin megoldása sokkal olcsóbb! ;)
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

gabo01 írta:
2024.12.29., vas. 12:29
zoli73 írta:
2024.12.29., vas. 12:22
gabo01 írta:

Igen jól sejted! Úgy kell ahogy Alex írta is. Kell 2db Aimesh képes Asus router az egyik lesz a fő a másik pedig a kiterjesztett.
Mivel van abban a helyiségben utp kábel szerencsére ezért nem kell a 230V-os hálózatot használni jeltovábbításra. (Ide kellet volna ugyanazon a fázison lennie a dugaljnak.)
Nem annyira bonyolult. Nekem sincs informatikai végzettségem mégis be tudtam állítani egy kis youtubos segítséggel! ;)
Fő router van, azt a szolgáltató biztosította. Amúgy nem olyan szörnyű a helyzet, mert még így, a legtávolabbi ponton is jobb minőséget/sebességet produkál, mint a korábbi szolgáltatás. Csak hát tudva, hogy ezt lehetne maximalizálni, így valamit tennék érte. Nem anyira bonyolult? Túlértékelsz, nekem ez már agysebészet.
A routert megveszem, aztán majd valakivel megcsináltatom.
Ebben az esetben 2db routert kell venned mert mindkettőnek Asus-nak kell lennie! A szolgálatóit nem tudod mesh-be állítani.
Szerintem ilyenkor legyegyszerűbb a szolgáltatói eszközt Bridge módba kapcsolni/kapcsoltatni a saját eszközöket használni minden egyéb funkcióra.
Hidd el én sem vagyok informatikus!
:smile32: Azt döntsd el, hogy mennyit szánsz erre a bulira mert 2db normális routernek azért van ára!
Utánanézve mennnyibe kerül egy ilyen router, és ráadásul mindjárt kettő, meg még valakivel csináltassam is meg. Hát nem, ennyit semmiképpen nem szánok rá, ennyit nem ér az egész, inkább marad így.
Azért köszönöm, hogy szántál rám időt. leborulok.gif

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2024.12.29., vas. 12:39
gabo01 írta:
zoli73 írta:
[quote=Alex_Aston

Hasonló cipőben jártam.
Én tuti nem bonyolítanám Mesh-sel a dolgot, ha már eleve van UTP a szobában, ami már be van kötve a bázisállomásba... Egy tetszőleges második router kell, bridge mode-ba állítva és a WiFi SSID-jét és jelszavát átírva az eredeti bázisállomás SSID-jére és WiFi-jelszavára. Ennyi. A klies készülékekkel ugyanúgy lehet barangolni, és azt fogják választani, amelyiknek a jele erősebb, sőt, ha mozogsz velük, automatikusan átállnak az erősebb jelű állomásra (szolgáltató által adott bázisállomás vagy az új router). Nálam így van, és tökéletesen működik. A rögzített lokális IP-címeket (ha kell ilyen) a bázisállomáson lehet megadni, és a másik routeren is érvényesek lesznek a bridge mód miatt.

@Zoli: én megcsinálom neked, ha van egy kis türelmed addig, amíg felépülök a Covid-ból, ami már 12 napja kínoz.
Akkor itt a tuti megoldás ami működik és olcsó is! :tutiok:
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5995

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

gabo01 írta:
zoli73 írta:
[quote=Alex_Aston

Hasonló cipőben jártam.
Én tuti nem bonyolítanám Mesh-sel a dolgot, ha már eleve van UTP a szobában, ami már be van kötve a bázisállomásba... A Mesh-nek ugyanis pont az a lényege, hogy az elemek között nincs vezetékes kapcsolat... itt viszont van. Ha Mesh-t alakít ki, akkor rögtön 2 AiMesh kell, ami költségesebb, mint az én megoldásom: Egy tetszőleges második router kell ama bizonyos UTP "végére", bridge mode-ba állítva és a WiFi SSID-jét és jelszavát átírva az eredeti bázisállomás SSID-jére és WiFi-jelszavára. Ennyi. A kliens készülékekkel ugyanúgy lehet barangolni, és azt fogják választani, amelyiknek a jele erősebb, sőt, ha mozogsz velük, automatikusan átállnak az erősebb jelű állomásra (szolgáltató által adott bázisállomás vagy az új router). Nálam így van, és tökéletesen működik. A rögzített lokális IP-címeket (ha kell ilyen) a bázisállomáson lehet megadni, és a másik routeren is érvényesek lesznek a bridge mód miatt.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2024.12.29., vas. 12:22
gabo01 írta:
zoli73 írta:
[quote=Alex_Aston

Hasonló cipőben jártam.
Fő router van, azt a szolgáltató biztosította. Amúgy nem olyan szörnyű a helyzet, mert még így, a legtávolabbi ponton is jobb minőséget/sebességet produkál, mint a korábbi szolgáltatás. Csak hát tudva, hogy ezt lehetne maximalizálni, így valamit tennék érte. Nem anyira bonyolult? Túlértékelsz, nekem ez már agysebészet.
Ebben az esetben 2db routert kell venned mert mindkettőnek Asus-nak kell lennie! A szolgálatóit nem tudod mesh-be állítani.
Szerintem ilyenkor legyegyszerűbb a szolgáltatói eszközt Bridge módba kapcsolni/kapcsoltatni a saját eszközöket használni minden egyéb funkcióra.
Hidd el én sem vagyok informatikus!
:smile32: Azt döntsd el, hogy mennyit szánsz erre a bulira mert 2db normális routernek azért van ára!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

gabo01 írta:
zoli73 írta:
[quote=Alex_Aston

Hasonló cipőben jártam.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
[quote=Alex_Aston

Hasonló cipőben jártam.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2024.12.23., hétf. 11:29
zoli73 írta:
2024.12.23., hétf. 11:04
...egyedül a wifi lefedettséggel vannak gondjaink...
Hasonló cipőben jártam.
Ha emlékszel, nálam 2 szintes a lakás. Az emeleten egyetlen szobában volt kritikán aluli a jel, mindenhol máshol jó volt. De.mivel feleségem pont ebben a szobában szokott online megbeszéléseket tartani időnként, meg kellett oldani.
Egy programzó barátom mondta, hogy két wouter kell, kábeles összekötéssel, vagy a 230V-on jelet átvinni képes eszközökkel. A sima jelerősítőt pedig felejtsem el.
Azt hittem, okosabb lehetek nála, vagy legalább is ő biztos a tökéletes megoldást mondja, ipari felhasználásra, otthonra jó az erősítő is. .ég is vettem az eszközt, be is lett üzemelve, és jónak is tűnt.
DE. Teljesen összekuszálja a WiFit.
A laptopok, és a telefonok is hol le- és felcsatlakoztak, hol a sebesség volt alacsony, vagy nem volt internet, stb. No meg amikor átmész a másik területre, át kell jelentkezni.
Barátom mondta, hogy ugye megmondtam :smile29:

Szóval ha van kiépített LAN kábel valahol a mostani router és a lefedésre kerülő terület irányába, akkor ezt érdemes használni, ha nincs, akkor a 230V verziót.

Nalam volt kábel, így az anno eleve jóféle Asus router mellé vettem egy szintén Mesh képes másik Asust, és ezzel lett megoldva.

Mi is ez a Mesh?

https://www.professional.hu/hirek/mi-is ... sh-wifi/38

Most így minden automatikus, nem kell semmit csinálni, olyan, mintha egy router lenne, nagyobb hatótávval. Nem is értem, miért vártam vele idáig.
Persze kell hozzá valaki, aki jól beállítja. Nekem a barátom segített.

Ha nincs meglevő LAN kábel, akkor a közös fázison lévő 230V-os hálózatra köthető jel továbbító a megoldás.

Saját tapasztalat, és nálam okosabbak tanácsára is azt tudom javasolni, hogy az egyszerű jelerősítőt felejtsd el.
Igen, emlékszem.
A szerelő, aki a szolgáltatótól volt, Ő is olyasmit javasolt, hogy ha nem lenne kielégitő a lefedettség, akkor szükség lehet egy másik routerre. Hogy ez milyen, mi felelne meg erre a célra, lövésem sincs.
Szeretem, mikor valaki úgy beszél valamiről, mintha azzal mindenki ugyanolyan tisztában volna, mint Ő.
Abban a zónában, ahol gyengébb a jel, az másik fázison van, de igazából ezt sem értem, hogy ez miért szempont? gondolkodik.gif viszont LAN kábel van, mert ott van az asztali gép, abba csatlakozik.
Ha jól sejtem, akkor azt, ott meg kellene osztani, és oda bekötni egy másik wifi router? Vagy nem?
Feltételezem, hogy akkor ezt valahogy össze is kell hangolni a főrouter/modemmel?
Hát nem is tudom, azt hittem ez ennél egyszerűbb...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Én ilyesmit néznék ha nincs lan kábel és belefér a költség:

https://www.patronbolt.hu/tl_wpa7517_ki ... vFEALw_wcB

Az az igazság, hogy vannak olcsóbb márkák, mint a tp-link. Nekem viszont lassan minden hálózati eszköz tp-link (3db switch, 6db mesh AP...) és minden gond nélkül megy, azért szeretem.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3306

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

zoli73 írta:
2024.12.23., hétf. 11:04
...egyedül a wifi lefedettséggel vannak gondjaink...
Hasonló cipőben jártam.
Ha emlékszel, nálam 2 szintes a lakás. Az emeleten egyetlen szobában volt kritikán aluli a jel, mindenhol máshol jó volt. De.mivel feleségem pont ebben a szobában szokott online megbeszéléseket tartani időnként, meg kellett oldani.
Egy programzó barátom mondta, hogy két wouter kell, kábeles összekötéssel, vagy a 230V-on jelet átvinni képes eszközökkel. A sima jelerősítőt pedig felejtsem el.
Azt hittem, okosabb lehetek nála, vagy legalább is ő biztos a tökéletes megoldást mondja, ipari felhasználásra, otthonra jó az erősítő is. .ég is vettem az eszközt, be is lett üzemelve, és jónak is tűnt.
DE. Teljesen összekuszálja a WiFit.
A laptopok, és a telefonok is hol le- és felcsatlakoztak, hol a sebesség volt alacsony, vagy nem volt internet, stb. No meg amikor átmész a másik területre, át kell jelentkezni.
Barátom mondta, hogy ugye megmondtam :smile29:

Szóval ha van kiépített LAN kábel valahol a mostani router és a lefedésre kerülő terület irányába, akkor ezt érdemes használni, ha nincs, akkor a 230V verziót.

Nalam volt kábel, így az anno eleve jóféle Asus router mellé vettem egy szintén Mesh képes másik Asust, és ezzel lett megoldva.

Mi is ez a Mesh?

https://www.professional.hu/hirek/mi-is ... sh-wifi/38

Most így minden automatikus, nem kell semmit csinálni, olyan, mintha egy router lenne, nagyobb hatótávval. Nem is értem, miért vártam vele idáig.
Persze kell hozzá valaki, aki jól beállítja. Nekem a barátom segített.

Ha nincs meglevő LAN kábel, akkor a közös fázison lévő 230V-os hálózatra köthető jel továbbító a megoldás.

Saját tapasztalat, és nálam okosabbak tanácsára is azt tudom javasolni, hogy az egyszerű jelerősítőt felejtsd el.
Csak a Marantz! :-D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Szép napot mindenkinek!

Nem vagyok biztos benne, hogy a kérdésem jó helyen van itt, de talán itt sok minden elfér.
A napokban televízió és otthoni internet szolgaltatót valtottunk.
Mindennel elégedettek vagyunk, mindenben sokkal jobb, mint a korábbi szolgáltatás, egyedül a wifi lefedettséggel vannak gondjaink. Sajnos a wifi jelet is szolgáltató modemet, nem lehetett az ajálásoknak megfelelő, úgymond központi helyre elhelyezni, így a ház tőle távolabbi részén már nem éppen jó a lefedettség. Használható, sőt, az előző szolgáltatáshoz képest még itt, a legtávolabbi ponton is jobb a jel, de szeretnénk egyenletessé tenni, hogy mindenhol hozza a kellő sebességet, stabilitást.
Ehhez keresnék valami eszközt, ami a wifi jelet ott is "felerősíti", kiterjeszti.
Mivel az informatikához teljesen kuka vagyok, így fogalmam sincs, hogy ez lehetséges-e, és hogy van-e ilyen eszköz, ami erre való? Valamiféle antenna, vagy átjátszó, nem tudom.
Lehet, hogy elrugaszkodottak az elvárásaim, de nagyon nem bánnám, ha ez valami vezeték nélküli, plug end play megoldás lenne, bár lehet ez csak álom, mert telepítgetni, meg ki tudna még mit, én egész biztosan nem tudok.
Mivel azt sem tudom, hogy ehhez milyen eszköz kell, így még rákeresni sem tudtam.
Köszönöm az esetleges segítséget!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Rock60 írta:
2024.10.16., szer. 17:27
Snipi írta:
2024.10.14., hétf. 16:48
Teljesen "célirányultam". Előbb felugrott egy hirdetés valami oldalon, azt hittem egy egybe épített dupla lemezjátszó, és csak amikor rákattintottam láttam, hogy két lapos villanysütő.
Szerencsére hónap végén megyek kontroll-vizsgálatra ... hátha ott tudnak majd segíteni ... :D
Lemezjátszó az. A tányér is elég nehéz. Mind a kettő alatt ott van a négy állású sebességválasztó. 0, 33, 45, 76 :D
A mosógép meg egy szép nagy szub-láda... :kapdelm:
Igen a mosógépnél nekem is mindig az ugrik be. Jó nagy kb 20 colos mélynyomóval :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

Snipi írta:
2024.10.14., hétf. 16:48
Teljesen "célirányultam". Előbb felugrott egy hirdetés valami oldalon, azt hittem egy egybe épített dupla lemezjátszó, és csak amikor rákattintottam láttam, hogy két lapos villanysütő.
Szerencsére hónap végén megyek kontroll-vizsgálatra ... hátha ott tudnak majd segíteni ... :D
Lemezjátszó az. A tányér is elég nehéz. Mind a kettő alatt ott van a négy állású sebességválasztó. 0, 33, 45, 76 :D
A mosógép meg egy szép nagy szub-láda... :kapdelm:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Tényleg nem azért, és nem akarok kegyelet sértő lenni, távol álljon tőlem, de talán pont azért hogy a rosszat kicsit tompítsam, egy olyan valami amin kb. kétszer kaptam röhögő görcsöt ...
hJjoDRF.png
hJjoDRF.png (540.61 KiB) Megtekintve 2734 alkalommal

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2024.07.20., szomb. 21:23

Covid vakcinákkal még mindig csak sötétben tapogatózik az orvostudomány, még mindig csak kisérleti vakcinák léteznek, amiknek a hatékonyságát már nem is propagálják.

Az utóbbi időbeni visszaszorulása is talán legkisebb részt a vakcinák számlájára írható.
Erre a két mondatodra reagálnék, ezért logikusan nem egy egész oldalt idézek.

Q. könnyű utólag okosnak lenni, de így visszatekintve is az oltást választottam volna a nem oltás helyett - függetlenül attól, hogy kötelező volt-e, vagy sem.
Nagyon gyorsan kellett megoldást találni a kórokozóra, nem volt idő a szokásos 5 - 10 évig tartó fejlesztgetésre. Ez meg van ?
A betegség kezdeti szakaszában teherautószámra hordták a holttesteket Olaszországban. Ez is meg van ? ( Ki ne találd, hogy kamuvideók voltak.)
Lehetett választani, hogy ölbe tett kézzel várjuk a fejleményeket, vagy bevállaljuk a még nem teljesen kiforrott vakcínát. Én most is az utóbbi mellett döntenék.

Szerintem a kór utóbbi időben való visszaszorulása a legnagyobb részt a vakcína számlájára írható.
/ Te valószínűleg tudsz rá több más magyarázatot is./

Igyál több vizet, szedjél egy kis vérhígitót - én is azt teszem... :kiss:

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”