Nehéz mindenkinek a kedvében járni...

Egy másik nézőpont lehet az eladó részéről, hogy szeretne megbizonyosodni arról, pontosan mi is van a dobozban, mit ad el. A gyártó is hibázhat a csomagolásnál, meg az eszköz is lehet nem teljesen makulátlan gyári(nak tűnő) dobozában.kasumi írta: ↑2025.01.11., szomb. 13:02Csak nekem fura és érthetetlen, ha egy hirdetésben azt olvasom, hogy csak a képek kedvéért bontották ki a terméket?
Számomra ez már értékcsökkentő tényező, mert az (az én szememben) onnantól egy használt készülék.
Egyik korai erősítőm bontatlanul vettem. Az eladó elhozta, én bontottam ki. Tudtam, hogy egy soha nem használt készüléket vettem.
Szóval miért kell néhány kép miatt felbontani?![]()
Nekem inkább azt tudnák nehezen megmagyarázni, hogy egy új, éppen csak kibontott, de teljesen használatlan készülék, miért lesz eladó? Mi volt a vásárlás célja? Néhány napra bírtokolni szeretné?kasumi írta: ↑2025.01.11., szomb. 13:02Csak nekem fura és érthetetlen, ha egy hirdetésben azt olvasom, hogy csak a képek kedvéért bontották ki a terméket?
Számomra ez már értékcsökkentő tényező, mert az (az én szememben) onnantól egy használt készülék.
Egyik korai erősítőm bontatlanul vettem. Az eladó elhozta, én bontottam ki. Tudtam, hogy egy soha nem használt készüléket vettem.
Szóval miért kell néhány kép miatt felbontani?![]()
szuper hely,el tudnék tapsikolni egy kis pénzt ott,akár szerkóra,akár lemezekre...láttam egy pár érdekes dolgotarzachel írta: ↑2024.12.29., vas. 15:22Egy kis Japán hifibolt bemutató:
https://www.youtube.com/watch?v=1QJGUZ4B-x4
Komment:
Ilyen nálunk is van, minden második utcasarkon.:-)
Jobbulást kívánok!Aszpirin írta: ↑2024.12.29., vas. 12:39Én tuti nem bonyolítanám Mesh-sel a dolgot, ha már eleve van UTP a szobában, ami már be van kötve a bázisállomásba... A Mesh-nek ugyanis pont az a lényege, hogy az elemek között nincs vezetékes kapcsolat... itt viszont van. Ha Mesh-t alakít ki, akkor rögtön 2 AiMesh kell, ami költségesebb, mint az én megoldásom: Egy tetszőleges második router kell ama bizonyos UTP "végére", bridge mode-ba állítva és a WiFi SSID-jét és jelszavát átírva az eredeti bázisállomás SSID-jére és WiFi-jelszavára. Ennyi. A kliens készülékekkel ugyanúgy lehet barangolni, és azt fogják választani, amelyiknek a jele erősebb, sőt, ha mozogsz velük, automatikusan átállnak az erősebb jelű állomásra (szolgáltató által adott bázisállomás vagy az új router). Nálam így van, és tökéletesen működik. A rögzített lokális IP-címeket (ha kell ilyen) a bázisállomáson lehet megadni, és a másik routeren is érvényesek lesznek a bridge mód miatt.gabo01 írta: ↑2024.12.29., vas. 11:24Igen jól sejted! Úgy kell ahogy Alex írta is. Kell 2db Aimesh képes Asus router az egyik lesz a fő a másik pedig a kiterjesztett.
Mivel van abban a helyiségben utp kábel szerencsére ezért nem kell a 230V-os hálózatot használni jeltovábbításra. (Ide kellet volna ugyanazon a fázison lennie a dugaljnak.)
Nem annyira bonyolult. Nekem sincs informatikai végzettségem mégis be tudtam állítani egy kis youtubos segítséggel!![]()
Nálam így néz ki a hálózat:
Screenshot_20241229_111433_ASUS Router.jpg
@Zoli: én megcsinálom neked, ha van egy kis türelmed addig, amíg felépülök a Covid-ból, ami már 12 napja kínoz.
Utánanézve mennnyibe kerül egy ilyen router, és ráadásul mindjárt kettő, meg még valakivel csináltassam is meg. Hát nem, ennyit semmiképpen nem szánok rá, ennyit nem ér az egész, inkább marad így.gabo01 írta: ↑2024.12.29., vas. 12:29Ebben az esetben 2db routert kell venned mert mindkettőnek Asus-nak kell lennie! A szolgálatóit nem tudod mesh-be állítani.zoli73 írta: ↑2024.12.29., vas. 12:22Fő router van, azt a szolgáltató biztosította. Amúgy nem olyan szörnyű a helyzet, mert még így, a legtávolabbi ponton is jobb minőséget/sebességet produkál, mint a korábbi szolgáltatás. Csak hát tudva, hogy ezt lehetne maximalizálni, így valamit tennék érte. Nem anyira bonyolult? Túlértékelsz, nekem ez már agysebészet.gabo01 írta: ↑2024.12.29., vas. 11:24
Igen jól sejted! Úgy kell ahogy Alex írta is. Kell 2db Aimesh képes Asus router az egyik lesz a fő a másik pedig a kiterjesztett.
Mivel van abban a helyiségben utp kábel szerencsére ezért nem kell a 230V-os hálózatot használni jeltovábbításra. (Ide kellet volna ugyanazon a fázison lennie a dugaljnak.)
Nem annyira bonyolult. Nekem sincs informatikai végzettségem mégis be tudtam állítani egy kis youtubos segítséggel!![]()
A routert megveszem, aztán majd valakivel megcsináltatom.
Szerintem ilyenkor legyegyszerűbb a szolgáltatói eszközt Bridge módba kapcsolni/kapcsoltatni a saját eszközöket használni minden egyéb funkcióra.
Hidd el én sem vagyok informatikus!
Azt döntsd el, hogy mennyit szánsz erre a bulira mert 2db normális routernek azért van ára!
Akkor itt a tuti megoldás ami működik és olcsó is!Aszpirin írta: ↑2024.12.29., vas. 12:39Én tuti nem bonyolítanám Mesh-sel a dolgot, ha már eleve van UTP a szobában, ami már be van kötve a bázisállomásba... Egy tetszőleges második router kell, bridge mode-ba állítva és a WiFi SSID-jét és jelszavát átírva az eredeti bázisállomás SSID-jére és WiFi-jelszavára. Ennyi. A klies készülékekkel ugyanúgy lehet barangolni, és azt fogják választani, amelyiknek a jele erősebb, sőt, ha mozogsz velük, automatikusan átállnak az erősebb jelű állomásra (szolgáltató által adott bázisállomás vagy az új router). Nálam így van, és tökéletesen működik. A rögzített lokális IP-címeket (ha kell ilyen) a bázisállomáson lehet megadni, és a másik routeren is érvényesek lesznek a bridge mód miatt.gabo01 írta: ↑2024.12.29., vas. 11:24Igen jól sejted! Úgy kell ahogy Alex írta is. Kell 2db Aimesh képes Asus router az egyik lesz a fő a másik pedig a kiterjesztett.
@Zoli: én megcsinálom neked, ha van egy kis türelmed addig, amíg felépülök a Covid-ból, ami már 12 napja kínoz.
Én tuti nem bonyolítanám Mesh-sel a dolgot, ha már eleve van UTP a szobában, ami már be van kötve a bázisállomásba... A Mesh-nek ugyanis pont az a lényege, hogy az elemek között nincs vezetékes kapcsolat... itt viszont van. Ha Mesh-t alakít ki, akkor rögtön 2 AiMesh kell, ami költségesebb, mint az én megoldásom: Egy tetszőleges második router kell ama bizonyos UTP "végére", bridge mode-ba állítva és a WiFi SSID-jét és jelszavát átírva az eredeti bázisállomás SSID-jére és WiFi-jelszavára. Ennyi. A kliens készülékekkel ugyanúgy lehet barangolni, és azt fogják választani, amelyiknek a jele erősebb, sőt, ha mozogsz velük, automatikusan átállnak az erősebb jelű állomásra (szolgáltató által adott bázisállomás vagy az új router). Nálam így van, és tökéletesen működik. A rögzített lokális IP-címeket (ha kell ilyen) a bázisállomáson lehet megadni, és a másik routeren is érvényesek lesznek a bridge mód miatt.gabo01 írta: ↑2024.12.29., vas. 11:24Igen jól sejted! Úgy kell ahogy Alex írta is. Kell 2db Aimesh képes Asus router az egyik lesz a fő a másik pedig a kiterjesztett.
Ebben az esetben 2db routert kell venned mert mindkettőnek Asus-nak kell lennie! A szolgálatóit nem tudod mesh-be állítani.zoli73 írta: ↑2024.12.29., vas. 12:22Fő router van, azt a szolgáltató biztosította. Amúgy nem olyan szörnyű a helyzet, mert még így, a legtávolabbi ponton is jobb minőséget/sebességet produkál, mint a korábbi szolgáltatás. Csak hát tudva, hogy ezt lehetne maximalizálni, így valamit tennék érte. Nem anyira bonyolult? Túlértékelsz, nekem ez már agysebészet.gabo01 írta: ↑2024.12.29., vas. 11:24Igen jól sejted! Úgy kell ahogy Alex írta is. Kell 2db Aimesh képes Asus router az egyik lesz a fő a másik pedig a kiterjesztett.
A routert megveszem, aztán majd valakivel megcsináltatom.
Fő router van, azt a szolgáltató biztosította. Amúgy nem olyan szörnyű a helyzet, mert még így, a legtávolabbi ponton is jobb minőséget/sebességet produkál, mint a korábbi szolgáltatás. Csak hát tudva, hogy ezt lehetne maximalizálni, így valamit tennék érte. Nem anyira bonyolult? Túlértékelsz, nekem ez már agysebészet.gabo01 írta: ↑2024.12.29., vas. 11:24Igen jól sejted! Úgy kell ahogy Alex írta is. Kell 2db Aimesh képes Asus router az egyik lesz a fő a másik pedig a kiterjesztett.
Igen jól sejted! Úgy kell ahogy Alex írta is. Kell 2db Aimesh képes Asus router az egyik lesz a fő a másik pedig a kiterjesztett.
Igen, emlékszem.Alex_Aston írta: ↑2024.12.23., hétf. 11:29Hasonló cipőben jártam.
Ha emlékszel, nálam 2 szintes a lakás. Az emeleten egyetlen szobában volt kritikán aluli a jel, mindenhol máshol jó volt. De.mivel feleségem pont ebben a szobában szokott online megbeszéléseket tartani időnként, meg kellett oldani.
Egy programzó barátom mondta, hogy két wouter kell, kábeles összekötéssel, vagy a 230V-on jelet átvinni képes eszközökkel. A sima jelerősítőt pedig felejtsem el.
Azt hittem, okosabb lehetek nála, vagy legalább is ő biztos a tökéletes megoldást mondja, ipari felhasználásra, otthonra jó az erősítő is. .ég is vettem az eszközt, be is lett üzemelve, és jónak is tűnt.
DE. Teljesen összekuszálja a WiFit.
A laptopok, és a telefonok is hol le- és felcsatlakoztak, hol a sebesség volt alacsony, vagy nem volt internet, stb. No meg amikor átmész a másik területre, át kell jelentkezni.
Barátom mondta, hogy ugye megmondtam![]()
Szóval ha van kiépített LAN kábel valahol a mostani router és a lefedésre kerülő terület irányába, akkor ezt érdemes használni, ha nincs, akkor a 230V verziót.
Nalam volt kábel, így az anno eleve jóféle Asus router mellé vettem egy szintén Mesh képes másik Asust, és ezzel lett megoldva.
Mi is ez a Mesh?
https://www.professional.hu/hirek/mi-is ... sh-wifi/38
Most így minden automatikus, nem kell semmit csinálni, olyan, mintha egy router lenne, nagyobb hatótávval. Nem is értem, miért vártam vele idáig.
Persze kell hozzá valaki, aki jól beállítja. Nekem a barátom segített.
Ha nincs meglevő LAN kábel, akkor a közös fázison lévő 230V-os hálózatra köthető jel továbbító a megoldás.
Saját tapasztalat, és nálam okosabbak tanácsára is azt tudom javasolni, hogy az egyszerű jelerősítőt felejtsd el.
Hasonló cipőben jártam.
Igen a mosógépnél nekem is mindig az ugrik be. Jó nagy kb 20 colos mélynyomóvalRock60 írta: ↑2024.10.16., szer. 17:27Lemezjátszó az. A tányér is elég nehéz. Mind a kettő alatt ott van a négy állású sebességválasztó. 0, 33, 45, 76Snipi írta: ↑2024.10.14., hétf. 16:48Teljesen "célirányultam". Előbb felugrott egy hirdetés valami oldalon, azt hittem egy egybe épített dupla lemezjátszó, és csak amikor rákattintottam láttam, hogy két lapos villanysütő.
Szerencsére hónap végén megyek kontroll-vizsgálatra ... hátha ott tudnak majd segíteni ...![]()
![]()
A mosógép meg egy szép nagy szub-láda...![]()
Lemezjátszó az. A tányér is elég nehéz. Mind a kettő alatt ott van a négy állású sebességválasztó. 0, 33, 45, 76Snipi írta: ↑2024.10.14., hétf. 16:48Teljesen "célirányultam". Előbb felugrott egy hirdetés valami oldalon, azt hittem egy egybe épített dupla lemezjátszó, és csak amikor rákattintottam láttam, hogy két lapos villanysütő.
Szerencsére hónap végén megyek kontroll-vizsgálatra ... hátha ott tudnak majd segíteni ...![]()
Erre a két mondatodra reagálnék, ezért logikusan nem egy egész oldalt idézek.