Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Re: Általában a hifiről
“Szerintem kicsit próbálj kevésbé érzelemből nyilatkozni.”
Ez nem az volt.
Ez nem az volt.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11288
- Kapcsolat:
Szerintem kicsit próbálj kevésbé érzelemből nyilatkozni. Megláttam az idézett mondatod és reagáltam rá, nem olvastam végig részletesen a beszélgetést, mert ezeket a témákat már 3783 alkalommal kivesézte a csapat, többnyire átugrom az ismétléseket, sokan úgyis tudjuk egymásról, ki miként vélekedik.sutemenyx írta: ↑2021.12.12., vas. 08:45Igen, igazad van. Talán a frekvenciaválasz és az akusztikai mérés a legegzaktabban egyeztethető össze _bizonyos_ hallott dolgokkal, de nem mindennel. Ezt így ide bedobnod nagyon kár volt, és kicsit övön aluli is, mert a hozzászólásomnak más volt a lényege.
Nagyonsokminden van, aminek a mérésére ez ugyanúgy semennyire nemjó, ahogy egy erősítő torzításmérése vagy bármilyen egyéb paraméter mérése sem. Az általam leírt gondolattal pedig csak azt próbáltam szemléltetni, hogy pusztán adatlapok alapján választani esélyed sincs hifiberendezést, az árral legtöbbször jobban korrelál az elvárható hangminőség.
Személyes beszélgetésünk során pont arról próbáltalak meggyőzni, hogy ne csak a hangnyomás görbét vizsgáld, mert talán az a legkevésbé kritikus paraméter. Hogy egy hangsugárzó THD 0,3 vagy 0,4 %, az nyilván kevésbé érdekes, de ha bizonyos frekvenciákon 5-10 %-ra ugrik, az már elég komoly jelzés. A saját méréseid nem voltak sikeresek, mert az alapvető hibákra sem mutattak rá. Ám ez nem feltétlenül a méréstechnika általános hibája, hiszen az én görbéimen ott van mindaz, amit a füleinkkel is hallottunk. Aztán eltelik pár nap és leírod, hogy "semmilyen műszaki paramétert nem lehet nemhogy egy, de még kétértelműen sem arányosítani a hanghoz".
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Igen, ez derült ki. Együtt aztán feldaraboltuk a hangfalakat és azóta máglyára vetettem. Mostmár éjt nappallá téve hangváltókat tervezek kínai hangszórókhoz gagyi alkatrészekből, hogy én is beilleszkedhessek az általad elvárt lowend színvonalba.szj4 írta: ↑2021.12.12., vas. 05:53Csak nem elmentél sütihez mérni, és igazoltad, hogy a szélessávú hangfal hangjánál csak a mérési eredmények roszabbak![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Igen, igazad van. Talán a frekvenciaválasz és az akusztikai mérés a legegzaktabban egyeztethető össze _bizonyos_ hallott dolgokkal, de nem mindennel. Ezt így ide bedobnod nagyon kár volt, és kicsit övön aluli is, mert a hozzászólásomnak más volt a lényege. Másrészt először mértél és utána hallgattál. Maximum a meghallgatás igazolta a mérést és nem fordítva.fapaci írta: ↑2021.12.12., vas. 08:15Néhány kérdés tisztázására kaptam felkérést, ezért mentem. Nem tudom, mit kellett volna igazolnom, bizonyítanom, ilyen szándékom nem volt. Nem érdekelnek a hitviták, meg hogy valaki szerint mi a legjobb/legrosszabb megoldás. Süti szobájával és dobozával kapcsolatban a mérési eredmények és a meghallgatás alapján volt néhány javaslatom, ezt megbeszéltük vele. Csak azért kotyogtam bele az itteni beszélgetésbe, mert Sütinél (ahogy sok más helyen is) a hallottak és a mérési adatok tökéletesen ugyanazt mutatták, tehát fura azt állítani, hogy a műszaki paraméterek és a szubjektív élmény között nincs összefüggés. Persze ennek belátásához nem árt megtanulni az értelmezésüket.
Nagyonsokminden van, aminek a mérésére ez ugyanúgy semennyire nemjó, ahogy egy erősítő torzításmérése vagy bármilyen egyéb paraméter mérése sem. Az általam leírt gondolattal pedig csak azt próbáltam szemléltetni, hogy pusztán adatlapok alapján választani esélyed sincs hifiberendezést, az árral legtöbbször jobban korrelál az elvárható hangminőség.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2021.12.12., vas. 09:01-kor.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nem a szélsőség volt a lényeg, hanem az, hogy ha valami nem elég drága, akkor nem fogják elhinni róla, hogy jó. Ez kicsiben és nagyban is működik legtöbbször. Gondolok akár az elekmiszerekre.denesdr írta: ↑2021.12.12., vas. 07:26Én csak azt nem értem, hogy miért kell egyből abszolútomokban gondolkodni.sutemenyx írta: ↑2021.12.11., szomb. 20:35Ha azt mondanák neked, hogy 1millaert kapsz hangfalat, ami mindent ver, 1milláért kapsz erősítőt, ami mindent ver, 1 millioert dacot, ami mindent ver, pc-t is egymillaert, ami mindent ver… ismeretlen, új gyártótól. Nos elmennél meghallgatni?
Vagy elkönyvelnéd, hogy ezek hulyek?
Sosem lesz 1 milláért mindent verő hangfal vagy akármilyen más komponens, de nemcsak egymillióért, hanem 50 vagy 100-ért sem. Szerintem ezzel a legtöbben tisztában vannak, akik nem tegnap kezdték a hifizést. Nem tudom látott-e már valaki ilyen reklámszlogent, hogy azt hirdették volna egy hifi készülékről, hogy az mindennél is jobb.
Személyenként lehet ilyen ilyesmiről beszélni, hogy valakinel X vagy Y tetszik a legjobban, de ez a személy sem lehet biztos benne, hogy nem létezik olyan, ami mégjobban tetszene neki, de ettől még meghúzhatja a határt, hogy eddig és ne tovább, merthát még az is lehet, hogy megvehetné a világ legdrágább komponenseit, de lehet, hogy azzal is csak ideig-óráig lenne boldog.
Látta már valaki a világ legjobb autóját? Ha nem teszünk egyéb jelzőket mellé, csak azt mondjuk, hogy legjobb, akkor annak minden szempontból a legjobbnak kell lennie, bevásárláshoz, kirándulni járni, munkába menni vele, Párizs-Dakar Rallyra, F1 versenyt nyerni, meg ki tudja még mire használnak autókat manapság.
Szóval szerintem ez a szándékos ártornáztatás valós. Frisd példánál maradva, a napokban szóba forgó BayZ Counterpoint sugárzók esetében vajon mi indokolja a majdnem háromszoros árat a kisebb, lakkozott modell és a nagyobb, carbon borítású modell között? Mert a gyártási költség vagy a hang szinte biztos nem, persze, ha valaki nagyobb hangnyomást szeretne egy ilyen hangsugárzóból, mint amit a kisebb modell tud az perkáljon...
13.000 Euro csak a szénszálas borítás felára kisebb modellnél. A nagyobbnál már 36.000 Euro extra költségről beszélünk...
Persze ez lehet, hogy csak néhányunknak tűnik sok pénznek vagy épp szándékosan feltornázott árnak, különösebb hozzáadott műszaki tartalom nélkül.
Habár a top luxuscikkek esetében ez mondhatni sosem volt másképp.
Különben a carbon váz kialakítása borzasztóan drága. Egyik barátom csináltatott egy kb 3méter átmérőjű légcsavart még 2007-2008-ban. Neki akkor ez 10milliós költség lett. El tudom képzelni, hogy egy ekkora dologhoz tetemes összeg legyen csak a legyártás. Főként, hogy még szépnek és hibátlannak is kell lennie.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Néhány kérdés tisztázására kaptam felkérést, ezért mentem. Nem tudom, mit kellett volna igazolnom, bizonyítanom, ilyen szándékom nem volt. Nem érdekelnek a hitviták, meg hogy valaki szerint mi a legjobb/legrosszabb megoldás. Süti szobájával és dobozával kapcsolatban a mérési eredmények és a meghallgatás alapján volt néhány javaslatom, ezt megbeszéltük vele. Csak azért kotyogtam bele az itteni beszélgetésbe, mert Sütinél (ahogy sok más helyen is) a hallottak és a mérési adatok tökéletesen ugyanazt mutatták, tehát fura azt állítani, hogy a műszaki paraméterek és a szubjektív élmény között nincs összefüggés. Persze ennek belátásához nem árt megtanulni az értelmezésüket.
Én csak azt nem értem, hogy miért kell egyből abszolútomokban gondolkodni.sutemenyx írta: ↑2021.12.11., szomb. 20:35Ha azt mondanák neked, hogy 1millaert kapsz hangfalat, ami mindent ver, 1milláért kapsz erősítőt, ami mindent ver, 1 millioert dacot, ami mindent ver, pc-t is egymillaert, ami mindent ver… ismeretlen, új gyártótól. Nos elmennél meghallgatni?Vinkler írta: ↑2021.12.11., szomb. 11:25A BayZ hangsugárzót nem ismerem, nem hallottam, ezért nem is arra vonatkoztatva írom, de mostanában azt vettem észre, hogy az árral történő termék pozícionálás előrébb való, mint a valós minőséggel. Tisztelet a kivételnek.istvan01 írta: ↑2021.12.11., szomb. 11:02
Ha végig(?)olvastad, akkor én BayZ hangsugárzót meghallgattam, Zoli elmesélte az akkori impozáns fejleményeket. Nem egyedül voltam hallgató vendég, lényegében egyezett a hangzásról a véleményünk.
Az már tényleg csak egyéni vélemény, az a hangsugárzó hangzásértéke alapján nagyon túlárazott lett.
Sosem lesz 1 milláért mindent verő hangfal vagy akármilyen más komponens, de nemcsak egymillióért, hanem 50 vagy 100-ért sem. Szerintem ezzel a legtöbben tisztában vannak, akik nem tegnap kezdték a hifizést. Nem tudom látott-e már valaki ilyen reklámszlogent, hogy azt hirdették volna egy hifi készülékről, hogy az mindennél is jobb.
Személyenként lehet ilyen ilyesmiről beszélni, hogy valakinel X vagy Y tetszik a legjobban, de ez a személy sem lehet biztos benne, hogy nem létezik olyan, ami mégjobban tetszene neki, de ettől még meghúzhatja a határt, hogy eddig és ne tovább, merthát még az is lehet, hogy megvehetné a világ legdrágább komponenseit, de lehet, hogy azzal is csak ideig-óráig lenne boldog.
Látta már valaki a világ legjobb autóját? Ha nem teszünk egyéb jelzőket mellé, csak azt mondjuk, hogy legjobb, akkor annak minden szempontból a legjobbnak kell lennie, bevásárláshoz, kirándulni járni, munkába menni vele, Párizs-Dakar Rallyra, F1 versenyt nyerni, meg ki tudja még mire használnak autókat manapság.
Szóval szerintem ez a szándékos ártornáztatás valós. Frisd példánál maradva, a napokban szóba forgó BayZ Counterpoint sugárzók esetében vajon mi indokolja a majdnem háromszoros árat a kisebb, lakkozott modell és a nagyobb, carbon borítású modell között? Mert a gyártási költség vagy a hang szinte biztos nem, persze, ha valaki nagyobb hangnyomást szeretne egy ilyen hangsugárzóból, mint amit a kisebb modell tud az perkáljon...
13.000 Euro csak a szénszálas borítás felára kisebb modellnél. A nagyobbnál már 36.000 Euro extra költségről beszélünk...
Persze ez lehet, hogy csak néhányunknak tűnik sok pénznek vagy épp szándékosan feltornázott árnak, különösebb hozzáadott műszaki tartalom nélkül.
Habár a top luxuscikkek esetében ez mondhatni sosem volt másképp.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Már csak azt kéne kitalálni, hogy hány switch jobb, mint egy blackgate.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ki beszèlt itt most konkrét dolgokról? Általánosságokat kérdeztem.
Na de akkor ez így rendben is van. Bemész a boltba, megveszed az első legolcsóbb 80ezres studiomonitor párt, veszel hozzá egy SINAD mérés szerinti szuper 40ezres dacot, rákötöd az acer laptopodra és kész a highend. Mindent lejatszik, egyenes a frekvenciavalasz, nincsen torzitas.
Azthiszem kár itt hozzászólni bármelyik témához, na üdv, további jó szórakozást a trollüregben!
Na de akkor ez így rendben is van. Bemész a boltba, megveszed az első legolcsóbb 80ezres studiomonitor párt, veszel hozzá egy SINAD mérés szerinti szuper 40ezres dacot, rákötöd az acer laptopodra és kész a highend. Mindent lejatszik, egyenes a frekvenciavalasz, nincsen torzitas.
Azthiszem kár itt hozzászólni bármelyik témához, na üdv, további jó szórakozást a trollüregben!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
A nálad végzett mérések számomra tökéletesen igazolták a hallottakat is, tehát valami összefüggés mégis lehet.
Kivève a Black Atyaúristen Gate kondenzàtor...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Továbbmegyek..
Ha azt mondja neked valaki, hogy vegyél egy 100ezres cuccot, költs rá még 200-at, és jobb lesz, mint az 5millios…azt elhiszed és megnézed, vagy elkönyveled, hogy ez teljesen hülye?
Ha azt mondja neked valaki, hogy vegyél egy 100ezres cuccot, költs rá még 200-at, és jobb lesz, mint az 5millios…azt elhiszed és megnézed, vagy elkönyveled, hogy ez teljesen hülye?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Mivel semmilyen műszaki paramétert nem lehet nemhogy egy, de még kétértelműen sem arányosítani a hanghoz, így nem marad más csak az, hogy a gyártó mit gondol róla, mennyire tartja a termékét a többi, piacon fellelhető készülékhez képest.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ha azt mondanák neked, hogy 1millaert kapsz hangfalat, ami mindent ver, 1milláért kapsz erősítőt, ami mindent ver, 1 millioert dacot, ami mindent ver, pc-t is egymillaert, ami mindent ver… ismeretlen, új gyártótól. Nos elmennél meghallgatni?Vinkler írta: ↑2021.12.11., szomb. 11:25A BayZ hangsugárzót nem ismerem, nem hallottam, ezért nem is arra vonatkoztatva írom, de mostanában azt vettem észre, hogy az árral történő termék pozícionálás előrébb való, mint a valós minőséggel. Tisztelet a kivételnek.istvan01 írta: ↑2021.12.11., szomb. 11:02Ha végig(?)olvastad, akkor én BayZ hangsugárzót meghallgattam, Zoli elmesélte az akkori impozáns fejleményeket. Nem egyedül voltam hallgató vendég, lényegében egyezett a hangzásról a véleményünk.
Az már tényleg csak egyéni vélemény, az a hangsugárzó hangzásértéke alapján nagyon túlárazott lett.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 915
Mi meg (már aki) kiröhögjük a "gold plated" optikai kabelt. 
Nem szotkam hibázni.
Annyira azért nem új. Egy jellemző történet Oldal Gábor "A vájtfülű kutya esete" című könyvéből (ami amúgy szerintem minden főleg komolyzenei lemezgyűjtő számára kötelező olvasmány). Persze nem biztos, hogy ez pontosan így esett meg, de én nem kételkedek benne, hogy hasonló megtörtént. És hogy azóta sem változott a világ semmit. Ez részben utalás arra is, ki vesz 50 milliós hangfalat.
1901, Oroszország:
"...Rappaport, a pétervári hanglemezszalon tulajdonosa is, aki ugyancsak ebéden látta vendégül Gaisberget. [Aki nem tudja, ki volt Fred Gaisberg, érdemes utánanézni.] Rappaport az oroszországi lemezkereslet hátterét fejtegette.
- Nálunk Oroszországban csak a jómódúak vásárolhatnak gramofont és lemezeket. A köznép olyan szegény, hogy a mindennapi élelmét is alig tudja megszerezni. Az arisztokraták, a gyárosok, a nagykereskedők azonban nagyon gazdagok, s mindent megvesznek, amivel vagyonukat, társadalmi helyzetüket fitogtathatják. Most a jobb körökben a gramofon a divatos újdonság. Egy baj van csak!
Gaisberg kérdően nézett Rappaportra.
- A mi árucikkünk túl szegényes, dísztelen, nem elég előkelő és mutatós a vevőinknek.
Gaisberg számára ez teljesen új szempont volt.
- De kedves Rappaport, a gramofon elsősorban zeneszerszám, nem dísztárgy.
- Biztosíthatom - folytatta Rappaport -, Oroszországban vásárlóink legnagyobb része főleg vendégeinek mutogatja gramofonját és lemezeit, a legritkábban hallgatja. Őket nem a zene érdekli, hanem az, hogy legyen mit mutogatni. Márpedig ön is szívesebben dicsekszik szép és mutatós dologgal, mint valami szürke és igénytelen tárggyal, még ha a zeneművészet szempontjából nagy jelentőségű dologról van is szó.
- Mit kellene tehát tenni? - kérdezte Gaisberg.
- Vonzóbb megjelenésűvé kell tenni a lemezeket. Szép színes papírcímkével kellene ellátni. Piros címkével - tudja nálunk a piros az ünnep színe - s arany nyomású felirattal az egyszerű bekarcolt címzés helyett. No és díszes papírtasakba csomagolva kell árusítani a lemezeket.
- Ez emelné a költségeket, anélkül, hogy a lemez művészi értékén változtatna. - mondta Gaisberg.
- Igaz, de az eladási árakat sokkal magasabbra lehetne emelni - válaszolta Rappaport -, végtére a gramofon luxuscikk!"
1901, Oroszország:
"...Rappaport, a pétervári hanglemezszalon tulajdonosa is, aki ugyancsak ebéden látta vendégül Gaisberget. [Aki nem tudja, ki volt Fred Gaisberg, érdemes utánanézni.] Rappaport az oroszországi lemezkereslet hátterét fejtegette.
- Nálunk Oroszországban csak a jómódúak vásárolhatnak gramofont és lemezeket. A köznép olyan szegény, hogy a mindennapi élelmét is alig tudja megszerezni. Az arisztokraták, a gyárosok, a nagykereskedők azonban nagyon gazdagok, s mindent megvesznek, amivel vagyonukat, társadalmi helyzetüket fitogtathatják. Most a jobb körökben a gramofon a divatos újdonság. Egy baj van csak!
Gaisberg kérdően nézett Rappaportra.
- A mi árucikkünk túl szegényes, dísztelen, nem elég előkelő és mutatós a vevőinknek.
Gaisberg számára ez teljesen új szempont volt.
- De kedves Rappaport, a gramofon elsősorban zeneszerszám, nem dísztárgy.
- Biztosíthatom - folytatta Rappaport -, Oroszországban vásárlóink legnagyobb része főleg vendégeinek mutogatja gramofonját és lemezeit, a legritkábban hallgatja. Őket nem a zene érdekli, hanem az, hogy legyen mit mutogatni. Márpedig ön is szívesebben dicsekszik szép és mutatós dologgal, mint valami szürke és igénytelen tárggyal, még ha a zeneművészet szempontjából nagy jelentőségű dologról van is szó.
- Mit kellene tehát tenni? - kérdezte Gaisberg.
- Vonzóbb megjelenésűvé kell tenni a lemezeket. Szép színes papírcímkével kellene ellátni. Piros címkével - tudja nálunk a piros az ünnep színe - s arany nyomású felirattal az egyszerű bekarcolt címzés helyett. No és díszes papírtasakba csomagolva kell árusítani a lemezeket.
- Ez emelné a költségeket, anélkül, hogy a lemez művészi értékén változtatna. - mondta Gaisberg.
- Igaz, de az eladási árakat sokkal magasabbra lehetne emelni - válaszolta Rappaport -, végtére a gramofon luxuscikk!"
Biztosan sokan hallották annak a vodkagyártónak a történetét, akik a nem igazán keresett termékük receptjén semmit nem változtattak, csak kis marketinget csináltak. Pl. hosszabb üvegbe kezdték tölteni a nedűt, hogy ne férjen be az alsó polcokra, no meg felemelték az árat háromszorosára. Annyira kelendő lett a portéka ettől, hogy a céget pár év után megvette a Coca-Cola vagy 2milliárd $-ért.
Szép (?) új világ ez.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3894
Azt se felejtsük el, hogy sok termék, ami 100Ft a boltban, az kb. 50Ft-ért kerül be az országba.supravox írta: ↑2021.12.11., szomb. 11:45
Kb. ez a trend.
Csinàlsz valami hasonló,mondjuk derótot mint a konkurencia.
Mivel tudod èrdekesebbè tenni?
Illetve hívod fel rà a figyelmet?
Rà kell írni valami nagyobb szàmot.
Sajnos ez öngerjesztő folyamattà vàlt.
Az 1 millàs lan kàbelen màr senki sem csodàlkozik.
Ez szerintem szomorú...
Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
Szerintem a legnagyobbat hallottam én is, 101 X-treme (?), anno Münchenben. Nagy elvárásokkal vártam a csodát, nagyon sokan voltunk egy ráadásul nagy teremben, de nekem elmaradt a katarzis....De nem csak én voltam így akkor.viri írta: ↑2021.12.11., szomb. 11:43
....
Hogy legyen egy ellen vélemény is, én egy nagyobb álló MBL-t hallottam jól kiszolgálva, átlagos akusztikai körülmények között, és az már az ajtóban állva is feltűnően élet szagú élmény volt. Az MBL engem jobban emlékeztetett a valós hangszerhangokra, mint a normál dinamikus dobozok.
ui.: amit valószínűleg Te hallottál állványos, az nyilván nem egy kategória ezzel a nagyobb MBL-el, kár hogy nem emlékszem a tipusára.
Ha még valaki nem látta hogyan készül:
youtu.be/hyT416pIccY
youtu.be/lKuf0zCcEKY
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Csak hogy oldjam ebbéli feszültséged. Amikor Zoli lakásán meghívott vendégként hallgattuk a nagyobbik sugárzója talán negyedik protóját, még nem volt kialakult piaci-kereskedelmi ára, ezért nem is volt értelme feszegetni. Az igényes kivitel, tényleg újdonság jellegét is figyelembe véve magamban beállítottam 3-5millió Ft-ot/párra. Ha ennyi lenne az ára, akkor gondolatban határ eset volt hogy érdemes lenne kölcsönkérni otthoni próbára, ami természetesen semmi képen nem volt opció. Ehhez képest pár év múlva ennek a saccolt árnak a tízszerese jelent meg, 30-50millióFt. Akárhogy is, a hifiben, high-endben az ár/minőség nem lineáris, sőt van még Roboici által is említett effektus, hogy a feljebb tornázott ár az átlagos minőség ítéletet is feljebb emeli anélkül hogy valami tulajdonsága változna a magasabb árral.Vinkler írta: ↑2021.12.11., szomb. 11:25A BayZ hangsugárzót nem ismerem, nem hallottam, ezért nem is arra vonatkoztatva írom, de mostanában azt vettem észre, hogy az árral történő termék pozícionálás előrébb való, mint a valós minőséggel. Tisztelet a kivételnek.istvan01 írta: ↑2021.12.11., szomb. 11:02Ha végig(?)olvastad, akkor én BayZ hangsugárzót meghallgattam, Zoli elmesélte az akkori impozáns fejleményeket. Nem egyedül voltam hallgató vendég, lényegében egyezett a hangzásról a véleményünk.
Kb. ez a trend.Robici írta: ↑2021.12.11., szomb. 11:34Egyszer az egyik magyar gyártó családtagjával beszélgettem és azt mondta, hogy amikor kivitték a cuccukat valami new york-i kiállításra, ott azt mondták neki, hogy vigyék feljebb a termékeik árát mert olyan áron ahogy kiállították, sehol nem fog feltűnést okozni...
Csinàlsz valami hasonló,mondjuk derótot mint a konkurencia.
Mivel tudod èrdekesebbè tenni?
Illetve hívod fel rà a figyelmet?
Rà kell írni valami nagyobb szàmot.
Sajnos ez öngerjesztő folyamattà vàlt.
Az 1 millàs lan kàbelen màr senki sem csodàlkozik.
Ez szerintem szomorú...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1663
Hogy legyen egy ellen vélemény is, én egy nagyobb álló MBL-t hallottam jól kiszolgálva, átlagos akusztikai körülmények között, és az már az ajtóban állva is feltűnően élet szagú élmény volt. Az MBL engem jobban emlékeztetett a valós hangszerhangokra, mint a normál dinamikus dobozok.
ui.: amit valószínűleg Te hallottál állványos, az nyilván nem egy kategória ezzel a nagyobb MBL-el, kár hogy nem emlékszem a tipusára.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára viri 2021.12.11., szomb. 11:46-kor.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Egyszer az egyik magyar gyártó családtagjával beszélgettem és azt mondta, hogy amikor kivitték a cuccukat valami new york-i kiállításra, ott azt mondták neki, hogy vigyék feljebb a termékeik árát mert olyan áron ahogy kiállították, sehol nem fog feltűnést okozni...
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9771
A BayZ hangsugárzót nem ismerem, nem hallottam, ezért nem is arra vonatkoztatva írom, de mostanában azt vettem észre, hogy az árral történő termék pozícionálás előrébb való, mint a valós minőséggel. Tisztelet a kivételnek.istvan01 írta: ↑2021.12.11., szomb. 11:02Ha végig(?)olvastad, akkor én BayZ hangsugárzót meghallgattam, Zoli elmesélte az akkori impozáns fejleményeket. Nem egyedül voltam hallgató vendég, lényegében egyezett a hangzásról a véleményünk.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
MBL hangsugárzókat volt szerencsém meghallgatni, (szerintem nem a legideálisabb körülmények között), de bennem nem hagytak maradandó élményt.... az árukhoz mérten meg végképp nem...
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."