Hasonló de kicsit más béna szórakozásom az, hogy az egyébként jelentéktelen, hifire szánt bekerülési összeget nem emeltem az utóbbi években, hanem vadásztam a jobbnál jobb vételt, hangot. Így, hogy egy szűk keretet szabtam magamnak, egy bizonyos szint után (tehát kimaxolva a lehetőségeket) már csak a "dobozon kívül" gondolkodva lehetett lépni (előre). Jó dolog tud ez lenni, ha ra vagy kényszerítve egy kis kreativitásra és nem csak a lehetőségeidet kihasználva (vagy még azon is túl) költöd a pénzt.zoli73 írta: ↑2023.10.23., hétf. 18:48Amúgy én néha el szoktam jatszani a gondolattal, hogy beüt a krakh, kitör az atomhaború, stb. e miatt le kell építenem a rendszerem, és tényleg csak "gombokból" kell összehozni egy rendszert, ami azért mégis csak hallgatható. Ilyenkor eszembe jutnak készülékek, hangsugárzok, stb. amik ebben az esetben szóba jöhetnének. Mas is jatszik ilyen marhasagot?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 899
Re: Általában a hifiről
Nem szotkam hibázni.
Akkor pontosítom a versenykiírástzoli73 írta: ↑2023.10.23., hétf. 18:32Ugyan már, ennyi pénzt elkótyavetyélni!revox írta: ↑2023.10.23., hétf. 17:41A CD versenyt én nyerem meg. 7ezer forintért vettem egy Akai dvd játszót, ami TMP Ant-ra van kötve, az egész megy egy FAL szélessávú dobozpárra. Az dvd annyira egyszerű, már nem fért bele a büdzsébe, hogy 7ért még fel is uppolják ódiofilesebbre a hangját.
De ettöl is van lentebb. 20ezerért vettem egy mikro dvd játszót, amihez adtak két fadobozos, egyutas hangszórót. Egy kis polctrükk(bass) és máris lehet görgőzni ("szobabicikli") Iggy Popra, Motörheadre, vagy Chemichal Brotherse :)
http://halfnote.hu/blogs/revox/navon-nmh200
Junky-ban kell azt megoldani: kukázott Canton karat 200(0Ft, hibatlan hangszórókészlet, dobozát kipofoztam), Technics SA-GX 100L rádióerősítő a tatabányai bolháról(8000Ft, nen tudta az eladó a müködést demostrálni, kvázi alkatrészként hoztam el) hibátlanúl működik, Pioneer PD-S505 a veszprémi bolháról(3000Ft, lásdd, mint az erősítőnél), szintén hibatlanúl működik, kukázott kábelek(0Ft). Nyáron(jó időben) a teraszon teljesít szolgálatot, télen leviszem a pincébe.
Ha fiatal/kezdő hifis koromban egy ilyen rendszerem lehetett volna, szerintem sírógörcsöt kapok örömömben. Be kellett érjem a Tesla NZC 420 erősítős lemezjátszóval+dobozi, és egy Aiwa rádiós magnóval(fekete/vajszínű, lehet másnak is volt ilyen), de boldogan hallgattam.

új àrán!!!

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Nem egy csin - bumm cirkusz, az biztos ...chord_ írta: ↑2023.10.23., hétf. 14:42
Csontos, meg AN, meg Kondo. Meg a Snell, meg P.Q. Jómagam is belemerültem, nem nagyon, csak egy kicsit. Aztán elmúlt. És azért, mert rájöttem, hogy van sokkal jobban tetsző hang, és abból a koordináta-rendszerből, most, az egész AN vonal egy túlszínezett, mesterséges, kissé mosott, varázslat nélküli, egy amolyan becsületes mugli hang.

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Amúgy én néha el szoktam jatszani a gondolattal, hogy beüt a krakh, kitör az atomhaború, stb. e miatt le kell építenem a rendszerem, és tényleg csak "gombokból" kell összehozni egy rendszert, ami azért mégis csak hallgatható. Ilyenkor eszembe jutnak készülékek, hangsugárzok, stb. amik ebben az esetben szóba jöhetnének. Mas is jatszik ilyen marhasagot?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.
Ugyan már, ennyi pénzt elkótyavetyélni!revox írta: ↑2023.10.23., hétf. 17:41A CD versenyt én nyerem meg. 7ezer forintért vettem egy Akai dvd játszót, ami TMP Ant-ra van kötve, az egész megy egy FAL szélessávú dobozpárra. Az dvd annyira egyszerű, már nem fért bele a büdzsébe, hogy 7ért még fel is uppolják ódiofilesebbre a hangját.
De ettöl is van lentebb. 20ezerért vettem egy mikro dvd játszót, amihez adtak két fadobozos, egyutas hangszórót. Egy kis polctrükk(bass) és máris lehet görgőzni ("szobabicikli") Iggy Popra, Motörheadre, vagy Chemichal Brotherse :)
Junky-ban kell azt megoldani: kukázott Canton karat 200(0Ft, hibatlan hangszórókészlet, dobozát kipofoztam), Technics SA-GX 100L rádióerősítő a tatabányai bolháról(8000Ft, nen tudta az eladó a müködést demostrálni, kvázi alkatrészként hoztam el) hibátlanúl működik, Pioneer PD-S505 a veszprémi bolháról(3000Ft, lásdd, mint az erősítőnél), szintén hibatlanúl működik, kukázott kábelek(0Ft). Nyáron(jó időben) a teraszon teljesít szolgálatot, télen leviszem a pincébe.
Ha fiatal/kezdő hifis koromban egy ilyen rendszerem lehetett volna, szerintem sírógörcsöt kapok örömömben. Be kellett érjem a Tesla NZC 420 erősítős lemezjátszóval+dobozi, és egy Aiwa rádiós magnóval(fekete/vajszínű, lehet másnak is volt ilyen), de boldogan hallgattam.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
A CD versenyt én nyerem meg. 7ezer forintért vettem egy Akai dvd játszót, ami TMP Ant-ra van kötve, az egész megy egy FAL szélessávú dobozpárra. Az dvd annyira egyszerű, már nem fért bele a büdzsébe, hogy 7ért még fel is uppolják ódiofilesebbre a hangját.

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6111
Meggyőződésem, hogy a “jól szól” a fórumozók legalább 50%-ának nem azt jelenti, mint Neked.juliush írta: ↑2023.10.23., hétf. 16:47Szinte le sem merem írni, milyen forrás és erősítő hajtja most a hangfalakat, miközben ezeket a sorokat írom, az egészet ki lehetne hozni 200e, sőt használtan akár 150e alatt is. És élvezetes, hosszan hallgatható.
Tényleg, nem lenne értelme egy önálló témakörnek mondjuk "jól szól olcsón" címkével ilyen jellegű ajánlások, tapasztalatok megosztására?![]()
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2898
- Kapcsolat:
De, amúgy ennek lenne értelme. Lenne is jópár ajánlásom.juliush írta: ↑2023.10.23., hétf. 16:47Szinte le sem merem írni, milyen forrás és erősítő hajtja most a hangfalakat, miközben ezeket a sorokat írom, az egészet ki lehetne hozni 200e, sőt használtan akár 150e alatt is. És élvezetes, hosszan hallgatható.
Tényleg, nem lenne értelme egy önálló témakörnek mondjuk "jól szól olcsón" címkével ilyen jellegű ajánlások, tapasztalatok megosztására?![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2947
Egyetlen darabról történt itt tesztelés/meghallgatási említés, ez süteményx Philips CD100 "demó" példánya. Ez egy holland sorozatgyártott, korai verziójú CDM1 futóművel szerelt példány.asebestyen írta: ↑2023.10.23., hétf. 16:54Nomeg a meg DIYelt darabok, amik itt javarészt szóba kerülnek. :)tunerman írta: ↑2023.10.23., hétf. 16:27Philips CD100 idővonal.asebestyen írta: ↑2023.10.23., hétf. 16:14Ez a jó a CD100-ban, annyi verziója van, mindig elő lehet húzni egy újabbat attól függően, mit akarunk éppen igazolni.![]()
- Trial Run (sorozatgyártás előtti próbaüzemre)
- Demonstration only (holland sorozatgyártás első néhány száz darabja)
- sorozatgyártott (Made in Holland)
- sorozatgyártott (Made in Belgium)
TJ.
TJ.
- Csatolmányok
-
- Philips CD100 for Demonstration.jpg (95.33 KiB) Megtekintve 1623 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7697
Nomeg a meg DIYelt darabok, amik itt javarészt szóba kerülnek. :)tunerman írta: ↑2023.10.23., hétf. 16:27Philips CD100 idővonal.asebestyen írta: ↑2023.10.23., hétf. 16:14Ez a jó a CD100-ban, annyi verziója van, mindig elő lehet húzni egy újabbat attól függően, mit akarunk éppen igazolni.![]()
TJ.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2753
Egyetértek! Volt pár éve egy másod rendszerem (CD+2 utas hangfal állvánnyal+ erősítő+kábelek) 100-150 E között volt használt árban. Megemeltem a kalapom előtte, hogy mire volt képes ebből a "nevetséges" összegből.juliush írta: ↑2023.10.23., hétf. 16:47Szinte le sem merem írni, milyen forrás és erősítő hajtja most a hangfalakat, miközben ezeket a sorokat írom, az egészet ki lehetne hozni 200e, sőt használtan akár 150e alatt is. És élvezetes, hosszan hallgatható.
Szerintem az ilyen rendszerek legalább akkora (ha nem nagyobb) tiszteletet érdemelnek, mint csiliárdos társaik..... Sajnos eladtam, de sajnálom most is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2023.10.23., hétf. 16:54-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Szinte le sem merem írni, milyen forrás és erősítő hajtja most a hangfalakat, miközben ezeket a sorokat írom, az egészet ki lehetne hozni 200e, sőt használtan akár 150e alatt is. És élvezetes, hosszan hallgatható.
Tényleg, nem lenne értelme egy önálló témakörnek mondjuk "jól szól olcsón" címkével ilyen jellegű ajánlások, tapasztalatok megosztására?
Tényleg, nem lenne értelme egy önálló témakörnek mondjuk "jól szól olcsón" címkével ilyen jellegű ajánlások, tapasztalatok megosztására?

Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2947
Philips CD100 idővonal.asebestyen írta: ↑2023.10.23., hétf. 16:14Ez a jó a CD100-ban, annyi verziója van, mindig elő lehet húzni egy újabbat attól függően, mit akarunk éppen igazolni.![]()
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Sziasztok!
Én nem is írnák senkinek a hozzászólásához már ,mert ugyse értenénk egymást ,csak jönnének a vitatkozások....
Mosolygom én is a beírásokon ...miért is? Mert nekem még 200 e alatti cd lejátszó is örömöt tud okozni ..Míg mások 1 milla feletti lejátszókat is vélelmeznek... Marantz vs ML512 ...talán mindkét lejátszó kiváló a maga kategóriájában "évjárataiban" +- 10 év ami már elég nagy idő ...mikor is jön az újabb verzió tipus ,,,és szerencsésen lehet olcsóbban hozzájutni a kedvet érező, 2. 3. új tulajdonosának,,sokszor külföldről beszerzett lecserélt készülékekről beszélhetünk...Mert magyar viszonylatban itt kevesen birtokolnak ilyen készülékeket újonnan..(kivételek vannak)...Talán eddigi írásommal sokan értenek egyet velem..
Nem volt még a birtokomban millás cd játékos ,ezért lehet lenézni kb, nem érdekel....Talán próbára egyszer ..bakancslista.
A Philips CD demo 100 as lejátszójában minden is különleges ( TJ. tunning elsőként) 43 éves gyártmány (autóban is már veterán) ....de legfőképpen az,mert itt is vitázunk róla és nincs egyettértés.Nem is lesz, ez biztos ! Mint minden másban .....
Én nem is írnák senkinek a hozzászólásához már ,mert ugyse értenénk egymást ,csak jönnének a vitatkozások....
Mosolygom én is a beírásokon ...miért is? Mert nekem még 200 e alatti cd lejátszó is örömöt tud okozni ..Míg mások 1 milla feletti lejátszókat is vélelmeznek... Marantz vs ML512 ...talán mindkét lejátszó kiváló a maga kategóriájában "évjárataiban" +- 10 év ami már elég nagy idő ...mikor is jön az újabb verzió tipus ,,,és szerencsésen lehet olcsóbban hozzájutni a kedvet érező, 2. 3. új tulajdonosának,,sokszor külföldről beszerzett lecserélt készülékekről beszélhetünk...Mert magyar viszonylatban itt kevesen birtokolnak ilyen készülékeket újonnan..(kivételek vannak)...Talán eddigi írásommal sokan értenek egyet velem..
Nem volt még a birtokomban millás cd játékos ,ezért lehet lenézni kb, nem érdekel....Talán próbára egyszer ..bakancslista.
A Philips CD demo 100 as lejátszójában minden is különleges ( TJ. tunning elsőként) 43 éves gyártmány (autóban is már veterán) ....de legfőképpen az,mert itt is vitázunk róla és nincs egyettértés.Nem is lesz, ez biztos ! Mint minden másban .....
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7697
Ez a jó a CD100-ban, annyi verziója van, mindig elő lehet húzni egy újabbat attól függően, mit akarunk éppen igazolni.juliush írta: ↑2023.10.23., hétf. 15:41...amiről többször az hangzott el, hogy a digitális state-of-the-art, a sokszoros árú modern készülékek nyomába se érnek, pláne miután az analóg szekciót tuningoljuk. Erről folyna egy ideje a diskurzus...new_dualcs5000 írta: ↑2023.10.23., hétf. 14:57Szerencsés ember, hogy a 11 000 EUR-os Levinsont (picit) jobbnak hallja, mint a világ első (vagy második) gyártásba került CD100-ast...
Péter egyébként is konkrétan az alábbi masinával szerzett tapasztalataira utalt, ami picit más kontextus, mint szimplán a "világ első (vagy második) gyártásba került CD100-asa":

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
...amiről többször az hangzott el, hogy a digitális state-of-the-art, a sokszoros árú modern készülékek nyomába se érnek, pláne miután az analóg szekciót tuningoljuk. Erről folyna egy ideje a diskurzus...new_dualcs5000 írta: ↑2023.10.23., hétf. 14:57Szerencsés ember, hogy a 11 000 EUR-os Levinsont (picit) jobbnak hallja, mint a világ első (vagy második) gyártásba került CD100-ast...
Péter egyébként is konkrétan az alábbi masinával szerzett tapasztalataira utalt, ami picit más kontextus, mint szimplán a "világ első (vagy második) gyártásba került CD100-asa":
Gyula
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút
- Értékelés: 229
Szerencsés ember, hogy a 11 000 EUR-os Levinsont (picit) jobbnak hallja, mint a világ első (vagy második) gyártásba került CD100-ast...
Nemcsak hangra más világegyetem, zsebre is.
Nemcsak hangra más világegyetem, zsebre is.
Mennyi mindent össze tudunk irkálni...
Engem mondjuk szórakoztat.
Csak még két gondolat.
Csontos, meg AN, meg Kondo. Meg a Snell, meg P.Q. Jómagam is belemerültem, nem nagyon, csak egy kicsit. Aztán elmúlt. És azért, mert rájöttem, hogy van sokkal jobban tetsző hang, és abból a koordináta-rendszerből, most, az egész AN vonal egy túlszínezett, mesterséges, kissé mosott, varázslat nélküli, egy amolyan becsületes mugli hang. Annyi lábjegyzettel, hogy zongorán, bizonyos esetekben, valóban tud jól szólni. Tehát, nép-félrevezetés? Akár.:) De én is benne voltam, nagy hanggal/arccal hirdettem, itt is, hogy milyen q..vajó.
Tévedtem. Nem kicsit.
A CD100 vs. Marantz vitához: igazából egyik sem tetszik, de a Marantz több zenét juttat el, a CD100 lenyel, ha ezt egy idegen rendszerben hallottam, akkor muszáj elhiggyem, és tényként tekintsem ezt a relációt.
A saját ML512, ha már típust követeltek, mindenféle tuning nélkül, még a biztosíték is az eredeti, egy 30e Radnai tápvezetékkel, ezeknél annyival, de annyival jobb, hogy az esetleges összehasonlítások egyenesen ízléstelennek hatnának. Egy teljesen másik hifis világegyetem, teljesen más megszólalás, egy totálisan gazdagabb és igazabb hang. Én kész vagyok elismerni a régi technikát is, de itt per pillanat még óriási az előny számomra.
Engem mondjuk szórakoztat.
Csak még két gondolat.
Csontos, meg AN, meg Kondo. Meg a Snell, meg P.Q. Jómagam is belemerültem, nem nagyon, csak egy kicsit. Aztán elmúlt. És azért, mert rájöttem, hogy van sokkal jobban tetsző hang, és abból a koordináta-rendszerből, most, az egész AN vonal egy túlszínezett, mesterséges, kissé mosott, varázslat nélküli, egy amolyan becsületes mugli hang. Annyi lábjegyzettel, hogy zongorán, bizonyos esetekben, valóban tud jól szólni. Tehát, nép-félrevezetés? Akár.:) De én is benne voltam, nagy hanggal/arccal hirdettem, itt is, hogy milyen q..vajó.
Tévedtem. Nem kicsit.
A CD100 vs. Marantz vitához: igazából egyik sem tetszik, de a Marantz több zenét juttat el, a CD100 lenyel, ha ezt egy idegen rendszerben hallottam, akkor muszáj elhiggyem, és tényként tekintsem ezt a relációt.
A saját ML512, ha már típust követeltek, mindenféle tuning nélkül, még a biztosíték is az eredeti, egy 30e Radnai tápvezetékkel, ezeknél annyival, de annyival jobb, hogy az esetleges összehasonlítások egyenesen ízléstelennek hatnának. Egy teljesen másik hifis világegyetem, teljesen más megszólalás, egy totálisan gazdagabb és igazabb hang. Én kész vagyok elismerni a régi technikát is, de itt per pillanat még óriási az előny számomra.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Megmondom őszintén, hogy én egyre jobban kezdek haragudni az autók gyártóira, forgalmazóira, stb. Meg is mondom rögtön, hogy miért gondolok így rájuk. Azért, mert azt látom, hogy tudatosan belevisznek mindannyiunkat egy ilyen végeláthatatlan minél jobb autó hajkurászásába.Baryll írta: ↑2023.10.23., hétf. 06:39Megmondom őszintén, hogy én egyre jobban kezdek haragudni a hangrendszerek gyártóira, forgalmazóira, stb. Meg is mondom rögtön, hogy miért gondolok így rájuk. Azért, mert azt látom, hogy tudatosan belevisznek mindannyiunkat egy ilyen végeláthatatlan minél jobb hangzás hajkurászásába.
Elmegyünk egy sóra, hogy méregessük, hogy melyik rendszer szól jobban? Miért kell ez? Az az érzésem, hogy nem azért, hogy nekünk zenehallgatóknak, zeneszeretőknek jobb legyen, hanem azért hogy pörögjön a biznisz, hogy minél több pénzt hagyjanak az emberek az üzletekben a különböző újabbnál-újabb kütyükért, renszerekért, stb.
Szerintem sokkal etikusabb hozzáállás lenne az, ha csak olyan hangrendszereket hoznának forgalomba az ebben a bizniszben utazók, amik már önmagukban is képesek lennének a minden igényt kielégítő élvezetes zenehallgatásra, mindenféle különböző műfaji korlátok felállítása nélkül. De azt tapasztalom, hogy itt már nem ez a cél, hanem csak és kizárólag a fogyasztás felpörgetése. Tisztelep persze a kivételeknek.
Hogy a fenébe létezhet az, hogy egy sok százezres, milliós hangrendszeren, hi-fi-n nem esik jól meghallgatni egy bizonyos zenei stílust? Én ennyi pénzért elvárnám, hogy ne kelljen már kompromisszumokat kötnöm ilyen téren. Se nekem, se a családom többi tagjának, ha történetesen ők más zenei stílust kedvelnek, szeretnek hallgatni, vagy kipróbálni, stb.
Azt érzem, hogy rá akarnak venni bennünket arra, hogy már ne is a zenei művek szépségére csodálkozzunk rá, ne azok szépségében leljük meg az örömünket, hanem sokkal inkább arra koncentráljunk, hogy melyik motyó hangja a szebb, az élethűbb, a lenyűgözőbb, stb. (Most a farokméregetős árcédulázgatást már inkább meg sem említem.) Tehát már nem is az adott zenei művön, annak belső szépségén, kiválóságán van a hangsúly, hanem azon, hogy milyen eszközön szólal is az meg valójában. Szerintem ez már így szinte az elmebaj kategóriáját súrolja.
Remélem, hogy nem sértettem meg nagyon senkit sem ezen agymenésemmel, mert nem ilyen szándékkal követtem el azt, csak hát egyre felháborítóbbnak érzem azt a trendeket, ami a hi-fi iparban és akörül folyik.
Elmegyünk egy egy autósóra, hogy méregessük, hogy melyik autó teljesít jobban? Miért kell ez? Az az érzésem, hogy nem azért, hogy nekünk autósoknak jobb legyen, hanem azért hogy pörögjön a biznisz, hogy minél több pénzt hagyjanak az emberek az üzletekben a különböző újabbnál-újabb autókért, kiegészítőkért stb.
Szerintem sokkal etikusabb hozzáállás lenne az, ha csak olyan autókat hoznának forgalomba az ebben a bizniszben utazók, amik már önmagukban is képesek lennének a minden igényt kielégítő élvezetes autózásra, mindenféle különböző használati korlátok felállítása nélkül. De azt tapasztalom, hogy itt már nem ez a cél, hanem csak és kizárólag a fogyasztás felpörgetése. Tisztelet persze a kivételeknek.
Hogy a fenébe létezhet az, hogy egy sok tízmilliós autót nem esik jól meghajtani egy bizonyos terepen? Én ennyi pénzért elvárnám, hogy ne kelljen már kompromisszumokat kötnöm ilyen téren. Se nekem, se a családom többi tagjának, ha történetesen ők másképp, más utakon szeretnének autózni, stb.
Azt érzem, hogy rá akarnak venni bennünket arra, hogy már ne is az autózás szabadságában leljük meg az örömünket, hanem sokkal inkább arra koncentráljunk, hogy melyik autó motorhangja a szebb, melyik nézz ki dögösebben, stb. (Most a farokméregetős árcédulázgatást már inkább meg sem említem.) Tehát már nem is az autózás kényelmén vagy a vezetési élményen van a hangsúly, hanem azon, hogy ezt milyen eszközzel érjük el. Szerintem ez már így szinte az elmebaj kategóriáját súrolja.
Remélem, hogy nem sértettem meg nagyon senkit sem ezen agymenésemmel, mert nem ilyen szándékkal követtem el azt, csak hát egyre felháborítóbbnak érzem azt a trendeket, ami az autó iparban és akörül folyik.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1263
Kizárt, hogy a nagyrészének megfelelne. Nem nem hinnék el/nem bírnák ki hogy 20-30 évig nem kell hozzányúlni és még mindig jól szól.Rock60 írta: ↑2023.10.23., hétf. 13:08Ha jól rémlik a Ráday utcában a kis szobában a következő kis rendszer zenélt :
Systemdeck, Goldring, kis AN trafó, AI Alto, JPW Sonata.
Esetenként a Systemdeck helyére bekerült a Pink Triangle egy jobb hangszedővel, a Sonata helyére az AN K.
Az a Pinkes, K - s rendszer baromi jó volt, szerintem ma is a hifisták nagy részéneknek bőven megfelelne. / Esetleg az Alto helyére egy AN OTO /
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 437
Az Alto a régi, vagy az újabb verzió volt?
Ha jól rémlik a Ráday utcában a kis szobában a következő kis rendszer zenélt :
Esetenként a Systemdeck helyére bekerült a Pink Triangle egy jobb hangszedővel, a Sonata helyére az AN K.
Az a Pinkes, K - s rendszer baromi jó volt, szerintem ma is a hifisták nagy részéneknek bőven megfelelne. / Esetleg az Alto helyére egy AN OTO /
- zoli73
- V.I.P.
Huú de ismerős ez a történet, ez a rendszer! Szóval Te voltál az a kedves fiatalember(akkor még én is az voltam), aki a barátomnak és nekem, vagy egy órán át cserélgetted a lemezeket "gátlástalanúl", nekünk meg fülig ért a szánk?!revox írta: ↑2023.10.23., hétf. 09:23teljesen jó a meglátás és talán meg is értem mert nem rendelkeztek kellő háttérinfóvalBaryll írta: ↑2023.10.23., hétf. 06:39Megmondom őszintén, hogy én egyre jobban kezdek haragudni a hangrendszerek gyártóira, forgalmazóira, stb. Meg is mondom rögtön, hogy miért gondolok így rájuk. Azért, mert azt látom, hogy tudatosan belevisznek mindannyiunkat egy ilyen végeláthatatlan minél jobb hangzás hajkurászásába.
Elmegyünk egy sóra, hogy méregessük, hogy melyik rendszer szól jobban? Miért kell ez? Az az érzésem, hogy nem azért, hogy nekünk zenehallgatóknak, zeneszeretőknek jobb legyen, hanem azért hogy pörögjön a biznisz, hogy minél több pénzt hagyjanak az emberek az üzletekben a különböző újabbnál-újabb kütyükért, renszerekért, stb.
Szerintem sokkal etikusabb hozzáállás lenne az, ha csak olyan hangrendszereket hoznának forgalomba az ebben a bizniszben utazók, amik már önmagukban is képesek lennének a minden igényt kielégítő élvezetes zenehallgatásra, mindenféle különböző műfaji korlátok felállítása nélkül. De azt tapasztalom, hogy itt már nem ez a cél, hanem csak és kizárólag a fogyasztás felpörgetése. Tisztelep persze a kivételeknek.
Hogy a fenébe létezhet az, hogy egy sok százezres, milliós hangrendszeren, hi-fi-n nem esik jól meghallgatni egy bizonyos zenei stílust? Én ennyi pénzért elvárnám, hogy ne kelljen már kompromisszumokat kötnöm ilyen téren. Se nekem, se a családom többi tagjának, ha történetesen ők más zenei stílust kedvelnek, szeretnek hallgatni, vagy kipróbálni, stb.
Azt érzem, hogy rá akarnak venni bennünket arra, hogy már ne is a zenei művek szépségére csodálkozzunk rá, ne azok szépségében leljük meg az örömünket, hanem sokkal inkább arra koncentráljunk, hogy melyik motyó hangja a szebb, az élethűbb, a lenyűgözőbb, stb. (Most a farokméregetős árcédulázgatást már inkább meg sem említem.) Tehát már nem is az adott zenei művön, annak belső szépségén, kiválóságán van a hangsúly, hanem azon, hogy milyen eszközön szólal is az meg valójában. Szerintem ez már így szinte az elmebaj kategóriáját súrolja.
Remélem, hogy nem sértettem meg nagyon senkit sem ezen agymenésemmel, mert nem ilyen szándékkal követtem el azt, csak hát egyre felháborítóbbnak érzem azt a trendeket, ami a hi-fi iparban és akörül folyik.![]()
a kiállítások eredendően azért jöttek létre, hogy a gyártók bemutassák az új termékeiket a forgalmazóknak. Januárban kimegy az importőr Las Vegasba. körbenéz és ami megtetszik neki, arra leszerződik a gyártóval. Később beengedték az egyszeri halandókat is. mi már készen kaptuk, hogy bárki bemehet.
a másik, hogy alapvetően ezt az egészet. maguk a vevők is generálják, mert az kell sok embernek, ami nehezen elérhető és nem elégszik meg az olcsó, mégis jóhangú rendszerrel.
A lenti link erről szól 2003-ból. Akkor azt mondtam Istvánnak, na majd én, én megmutatom. a 2005-ös high end shown kérdezte, mit szeretnék kiállítani, demózni. a méregdrága rendszerek helyett rávettem. rendeljünk egy legolcsóbb Moth elő-végfokot(150e) és Goldring GR2 lemezjátszót(110e, de ebben volt egy Goldring 1012GX hangszedő is), Goldring PA1 phonot (25e) és Quad 11L (115e/pár). Darumák, Kondo KSL SPC madzagok. Mr Van den Hul a szobában végighallgatta a Beethoven V lemezt. majd odajött és mocskosmód kezet szorított, jelezvén, hogy tetszett neki és így tovább (akkor még szemtelenül fiatal voltam én is). Aztán elmondtam, menyibe kerül, na, ekkor szorított rá csak igazán. Sok, lttjáró embernek tetszett, volt, aki odáig merészkedett. hogy szerinte a show legjobb hangja. Ami nem volt igaz, de olyan kis egységet alkotott a rendszer, hogy nem zavart, hogy csak egy kis motyó. Na, ezek után. egy kezemen meg tudom számolni, hány Moth lett eladva, a Goldringot meg főleg tudom, mert a minimumrendelés 12db volt. Alig tudtuk kilapátolni, főleg olyanok vitték el, akinek volt egy nagy rendszere, de akart egy kisebbet is. Meg akartam mutatni, megbuktam. Ha a cikket elolvassátok, ez értelmet nyer. De a Moth is bezárt nemsokára és a Goldring lemezjátszók is eltűntek.
Zsolt haverom fogalmazta ezt meg egyszerűen: van egy nullpont és azt tologatjuk kifele. Sajnáltam, hogy ez a roppant egyszerű mondat nem az én fejemből pattant ki, holott mindig ezt próbáltam magyarázni. csak nem ilyen röviden... szóval van a nullpont, ahol minden szép és jó és ezt tologatjuk a felbontás növelésével. a vége valahol messze van, de nem is kell oda eljutni, mert a null és a vége között, bárhonnan veszel mintát, értsd rendszert, az jó lesz. Csak le kell győzni magadban azt a hülye fóbiát, hogy olcsón nem lehet jót venni.
azóta is kergetem az olcsó dolgokat. nemrég az Analog Audionál volt a Konus Cutie erősítő, 180ezerért, Nem sok kelt el, de már nem is gyártják. De ott van a TMP ANT-je, ez szerencsére forog, de szerintem sokkal több ember tudna rendesen zenét hallgatni, ha nem a milliós rendszereket kergetné. ráadásul az erőn felül vállalás eredménye sokszor, egy nívós készülék, pl erősítő megvétele és a források elapadnak és ezt körberakjuk nem hozzáillő dolgokkal és várjuk, de nem jön a csoda.
szerintem ezt gondolja át minden zenebarát és olyan szintben gondolkodjon, amivel nem teljesít erőn felül és boldog lesz![]()
https://index.hu/kultur/klassz/highend1112/
A végén söprűvel kellett bennünket kikergetni.

Ez úton is köszönöm neked azt az élményt!

Az egyik emlékezetes élmény, amiket a Show-król örzök.
Ezerszer jobban tetszett, mint az AN lánc.
1995? Ez már olyan régen volt?

Most gyorsan meghallgattam a filmen szereplő dalocskát az én, sokak kábelezésénél is kevesebbet érő, az aláírásomban szereplő berendezéseimen, és még azon is marha jól szól, aztán megjött a kedvem az ilyen balkáni dolgokhoz, előkaptam Lajkó Félix zeneakadémiai koncertjét, amitől meg a hideg borsózott a hátamon. Nem erről kéne szólni a zenehallgatásnak?dixie-chicken írta: ↑2023.10.23., hétf. 09:28jaj revirevox írta: ↑2023.10.23., hétf. 08:02Szertnék megkérni egy moderátort, hogy az elírásomat javítsa.revox írta: ↑2023.10.22., vas. 22:37it gy vegyesfelvágott. az erősítő japán, de a cd és dobozok UK. látszik az összekötőkábel,ami a sorban lemtről a második. AnS ic, ami nem a legélsebb kés a fiókban és a kvázitölcsér Zero1-esek sincsenek feltollva a sarokba. így ha hifisen nézem, kicsit csörgős a hangja, de, ha azt nézitek, a zene milyen formán átjön, a vidámsága, néha mélabússága, ritmikája és a végén a sziporkázása, látható, hogy ez nem az a bambulós AN, ahol elkezdődött 100ezer éve. Az elektronikák akkor is gyorsak voltak, de azokat a mackós pozdorjadobozokat csak a triódás erőművek tudták igazán meghajtani, de azok is csak bizonyos hangerő fölött indultak be.
Az első bekezdésben dzrreplő AN-S nem S, AN-C. Az S màr ezüst, a C réz.
Köszi. Utána ezt lehet törölni![]()
,bakker az általad belinkelt zenéhez ="Bubamara" csak rá kell keresni a YT-on,és tök mindegy ki az előadó,Goran Bregovic,Kusturica,Boban Markovic,Rúzsa Magdi, Illényi Katica, Tashkezar vagy Fanfare Ciacarlia,az Sokol rádión is jó,a dupla pálesz minősége határozza csak meg, hogy mennyire,és nem a hifi....
![]()
![]()
RPI4B-Allo BOSS V1.2, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee
- VibaVoice
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 50
- Kapcsolat:
Re: 22. Házimozi & Hifi Show
Nem vitaindítónak szánom, de semmi kétség, a hír igaz!tunerman írta: ↑2023.10.23., hétf. 10:27Menjünk bele a sűrűjébe.
Ahol azt a fehér karámiás TDA1540-et gyártották, ott picinyét más volt a technológia/anyagmegválasztás szinvonala, mint az occó plasztiktokost gyártónál...mert sajnos a két hely NEM volt azonos semmiben. Miért szólnának tehát az olcsított példányok azonos hangzási minőségben?
De....tovább szomorítalak, mert a próbagépekben eredeti Signetics, Motorola, Fairchild IC-k voltak, a sorozatgyártott készülékekben természetesen azonos tipusjelzéssel mind újra megtalálható, csak van ott valami más is.
Made in Singapore, Mexiko, Malaysia, Dél Korea![]()
Szóval - a néhány száz kisérleti géphez a gyártótól származó alkatrészeket rendeltek, a sorozatgyártott több százezres (miliós) nagyságrendhez meg az olcsóbb utángyártottat...remélem nem mondtam újat senkinek.
TJ.
A TDA1540 D/A konverter integrált áramkörök elvileg egyformák, de gyakorlatilag nem teljesen.
Több gyártó terméke a specifikációk alapján egyformáknak tekinthető, ami nem jelenti azt, hogy topologiailag is egyformák. Különféle gyártók közt létezhetnek eltérések, arról nem is beszélve, hogy egy adott gyártó felkérhető arra, hogy termékeit valogassa szét adott paramereteknek megfelelően (jelentős felárért).
A kerámia tokozasu TDA1540D, illetve az 1, vagy 2 koronás típus is gyárilag válogatott példányok, miket természetesen az igényesen legyártott elektronikakba építettek be, amik ennek megfelelően, kiemelkedően magas áron kerültek piacra.
A mesének itt lehetne vége, de biztos lesznek hozzászólások ebben a témakörben.
Két képet csarolok.
Mindkét képen látható a gyártási dátum!
Hát, nem mai példányok.