Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11011
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Rock60 írta:
2024.03.04., hétf. 17:53
Nem hinném, hogy korábban verték volna a nézők a pultot, hogy háromszor akkora dinamikát és kétszer akkora hangerőt akarnak, lehetőleg természetellenes beszédhanggal.
Vegyük ki a képletből a "természetellenes" jelzőt, mert ezzel nem lehet mit kezdeni, már többször is lyukra futottunk vele!

A többi paraméter reszelgetése, az új formátumok, technológiák nyilván az új termékek eladását szolgálta, valamivel rá kellett venni a népet, hogy néhány évente új TV, receivert, lejátszót vegyenek. És vettek is.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 883

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Rock60 írta:
2024.03.04., hétf. 17:53

Számomra rendkívül bosszantó, hogy egy ki tudja, hány száz milliós rendszer bármilyen szempontból is gyengébb lehet, a sztereó zenélésre, nem filmezésre optimalizált sajátomnál - ami közel sem a világ teteje - és a csim - bum cirkuszra talán legfogékonyabb korban lévő fiam is azt mondja, hogy hát ez otthon tényleg elviselhetőbb, élvezhetőbb. :smile49:
Ugyan én sem vagyok mozis, de most így képzelem el őket:

https://gifdb.com/images/high/what-meme ... agzzha.gif
Nem szotkam hibázni.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1392

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

asebestyen írta:
2024.03.04., hétf. 15:03
Rock60 írta:
2024.03.04., hétf. 14:22
Egyébbként a Sony O-led - nek zseniális a hangja, pedig lapos , mint a vonalzó, egyszer hallgass meg egy kiállított darabot...
DSP. ;) :D
Ja, gondolom, valami olyasmi... gondolkodik.gif
Azt tudom, hogy az első beüzemelésnél kalibrálgatta magát a szobaakusztikához, volt csit-csat.
Persze, az is segít a helyzeten, hogy nem gyufásdoboznyi hangszórók vannak benne, hanem az egész képernyő membrán...

Rock60
Őslakos
Őslakos

fapaci írta:
2024.03.04., hétf. 15:15

Filmeknél természetes látványról és hangzásról beszélni felesleges, hiszen ott szinte minden hangot utólag vesznek fel, vagy mesterségesen állítanak elő, az alkotóknak nem célja a valóság másolása. Talán csak a dokumentumfilmes műfajban van értelme ilyen hivatkozásnak.
A technikai fejlesztések - mint a sokcsatornás hang - nem feltétlenül a hangminőség javításáról szólnak, a Dolby kezdeti újításai pont hogy minőségromlást okoztak, mégis elterjedtek. Sokkal inkább az élmény fokozása a cél, hiszen a nép azt tudja értelmezni, azért fizet szívesen. A sokcsatornás hang sokaknál fontosabb, mint a nyers hangminőség, inkább vesznek valami gagyi sokdobozos szettet, mint egy komolyabb sztereó rendszert.
Ok, persze, ez így van, ahogy szép nyugodtan leírtad a jelenséget.
Most már késő, mert rászoktatták a jónépet.
Nem hinném, hogy korábban verték volna a nézők a pultot, hogy háromszor akkora dinamikát és kétszer akkora hangerőt akarnak, lehetőleg természetellenes beszédhanggal.
Számomra rendkívül bosszantó, hogy egy ki tudja, hány száz milliós rendszer bármilyen szempontból is gyengébb lehet, a sztereó zenélésre, nem filmezésre optimalizált sajátomnál - ami közel sem a világ teteje - és a csim - bum cirkuszra talán legfogékonyabb korban lévő fiam is azt mondja, hogy hát ez otthon tényleg elviselhetőbb, élvezhetőbb. :smile49:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

A mozifilmek 5.1,7.1-es hangsávját lekeverve stereora van ez a nem hallom jól a dialógusokat probléma sokaknál,és persze erre lehet az a válasz hogy a hiba az ön készülékében van,és vegyen mindenki házimozit,mert hát arra lett a kihegyezve a hangsáv,de ez eléggé életszerűtlen,és..,na mindegy is,én megoldottam,vettem egy soundbart,oszt jó napot.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2046

Hozzászólás Szerző: wittao »

diagnet írta:
2024.03.04., hétf. 15:27
Akiknél a~2015 után gyártott magas költségvetésű, eredeti nyelvű produkciók esetén is visszatérő probléma a beszéd és a finom részletek érthetősége, barátkozzanak meg a gondolattal, hogya hiba nagy valószínűséggel az ő készülékükben van.
A minőségi egész estés streaming tartalmak és sorozatok korszakában, a HBO trónok harca befejező évadánál borult ki a bili.
Felhasználók ezrei panaszkodtak, hogy értetetlenek a dialógok, vagy annyira hangosak az események, hogy állandóan a hangerőszabályzót kell nyomkodni. Az éjjeli sötét jeleneteknél, ami kb. az évad fele pedig nem látnak semmit. Szóval élvezhetetlen.
A HBO pruducereinek sokak számára lenéző(milyen ismerős ugye?) válasza az volt, hogy a belüket kidolgozták a professzionális és élethű képi és hangi ábrázoláson. Mindkettő dinamikailag és minden téren rendben vannak, a stereo lekeverést is beleértve. Ami az életben halk, az a vásznon is, ami pedig sötét, az ott is épp annyira fekete. Nem ipadokra laptopokra és ócska tévékre gyártották, hanem annak szellemében, hogy adott esetben mozi körülmények között is az élvonalba tartozzon.
Tökéletesen igazuk volt és ezt az irányt szerencsére mindegyik nagy tartalomgyártó átvette.

Sokaknál annyira félrehangolt lehet a "zenei" audio rendszerük és annyira megszokták ezt az állapotot, hogy csak az olyan mindennapi"természetes" hangoknál derül ki, hogy valami nem jó, mint a normál beszéd, ajtócsapódás, motorhang, stb. amiket amúgy nem hallgatnak rajta.
A tvbe/pcbe/erősítőbe dugott jó minőségű fejhallgató szettel könnyedén felderíthető a hiba forrása.
Igen, tudjuk a reklamok is szabvanyoknak megfeleloen ugyanolyan hangosak, csak mi vagyunk hulyek, hogy tovabbra is hangosabbnak halljuk oket
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Akiknél a~2015 után gyártott magas költségvetésű, eredeti nyelvű produkciók esetén is visszatérő probléma a beszéd és a finom részletek érthetősége, barátkozzanak meg a gondolattal, hogya hiba nagy valószínűséggel az ő készülékükben van.
A minőségi egész estés streaming tartalmak és sorozatok korszakában, a HBO trónok harca befejező évadánál borult ki a bili.
Felhasználók ezrei panaszkodtak, hogy értetetlenek a dialógok, vagy annyira hangosak az események, hogy állandóan a hangerőszabályzót kell nyomkodni. Az éjjeli sötét jeleneteknél, ami kb. az évad fele pedig nem látnak semmit. Szóval élvezhetetlen.
A HBO pruducereinek sokak számára lenéző(milyen ismerős ugye?) válasza az volt, hogy a belüket kidolgozták a professzionális és élethű képi és hangi ábrázoláson. Mindkettő dinamikailag és minden téren rendben vannak, a stereo lekeverést is beleértve. Ami az életben halk, az a hangsávban is az, ami pedig sötét, az a vásznon is épp annyira fekete. Nem ipadokra laptopokra és ócska tévékre gyártották, hanem annak szellemében, hogy adott esetben mozi körülmények között is az élvonalba tartozzon.
Tökéletesen igazuk volt és ezt az irányt szerencsére mindegyik nagy tartalomgyártó átvette.

Sokaknál annyira félrehangolt lehet a "zenei" audio rendszerük és annyira megszokták ezt az állapotot, hogy csak az olyan mindennapi"természetes" hangoknál derül ki, hogy valami nem jó, mint a normál beszéd, ajtócsapódás, motorhang, stb. amiket amúgy nem hallgatnak rajta.
A tvbe/pcbe/erősítőbe dugott jó minőségű fejhallgató szettel könnyedén felderíthető a hiba forrása.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Shimano írta:
2024.03.04., hétf. 13:11
Nekem a halálom az hogy az egekbe kell tolni a hangerőt ahhoz hogy értsem azt hogy mit pofáznak simán csak a tévén,vagy sztereóban valamivel mozifilmeknél,de egy jó center segít ezen,ez a feladata,és erre is találták ki.
Emögött a rendszered, lejátszód beállítási problémáját sejtem. Találkozom a hibával néhány filmnél én is, de ma már nagyon ritkán, pedig elég sok filmet fogyasztok és kizárólag sztereóban hallgatom őket. A filmhangnak sztereó kompatibilisnek kell lennie, akárhány csatornára is keverték, ez előírás. Sok filmnél van gyári sztereó hangsáv, de ha nincs, a rendszerednek tudnia kell lekeverni sztereóra az eredeti megszólalási arányok megtartása mellett.

Rock60 írta:
2024.03.04., hétf. 13:50
Amikor a mozikat kezdték átállítani a Dolby Sorrund rendszerre, óriási elvárásaink voltak a hangminőséget tekintve a beharangozás után. Nekem kb. olyan emlékeim maradtak, hogy brutális, természetellenes dinamika, fölöslegesen hangos effektek, szörnyű beszédhangok, full műanyag, erőszakos hangzás. Már akkor is volt aki elájult a gyönyörtől, én akkor kezdtem leszokni a moziról.
Én sem járok moziba már, de inkább az emberek miatt.

Filmeknél természetes látványról és hangzásról beszélni felesleges, hiszen ott szinte minden hangot utólag vesznek fel, vagy mesterségesen állítanak elő, az alkotóknak nem célja a valóság másolása. Talán csak a dokumentumfilmes műfajban van értelme ilyen hivatkozásnak. Ha a zenei kiadványoknál reklamálunk a természetellenes hangzás miatt, akkor a filmeknél fokozottan megtehetnénk, de szerintem egyiknek sincs értelme.

A technikai fejlesztések - mint a sokcsatornás hang - nem feltétlenül a hangminőség javításáról szólnak, a Dolby kezdeti újításai pont hogy minőségromlást okoztak, mégis elterjedtek. Sokkal inkább az élmény fokozása a cél, hiszen a nép azt tudja értelmezni, azért fizet szívesen. A sokcsatornás hang sokaknál fontosabb, mint a nyers hangminőség, inkább vesznek valami gagyi sokdobozos szettet, mint egy komolyabb sztereó rendszert.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2024.03.04., hétf. 15:31-kor.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Rock60 írta:
2024.03.04., hétf. 14:22
Egyébbként a Sony O-led - nek zseniális a hangja, pedig lapos , mint a vonalzó, egyszer hallgass meg egy kiállított darabot...
DSP. ;) :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Rock60
Őslakos
Őslakos

Alex_Aston írta:
2024.03.04., hétf. 14:00

TV hangszóróból jót kb. a CRT TV-k idején láttam utoljára, mert ott volt helye a dobozban a tisztességes hangugárzóknak.
Lapos TV-k esetében érthető szöveg szinte csak ordító hangerőn lehetséges szerintem.
Nálam 2.0 a zene ugye, és a mozi is ugyanaz a hangrendszer. Sosem volt ilyen gondom.
Amúgy én pont azt tapasztaltam, hogy a magyar szinkron "rátelepszik" a hangra, és mindent háttérbe szorít. Ezért is nézek mindent eredeti nyelven, felirattal, már vagy 20 éve.
A magyar filmeket persze felirat nélkül :smile29:
:D

Én is azt vettem észre a feliratos filmcsatornáknál - néha véletlenül belefutok, nem nézem - hogy a beszédhang jóval szofisztikáltabb, a magyar szinkronnál jobban kiugrik a dialógus.
/ Hogy nem lehet azt hallani ? gondolkodik.gif /
Magának a tv - nek a hangminősége mit számit, ha úgy is kihangosítjuk ?

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:
2024.03.04., hétf. 13:53

Most néztem meg pl a Disney +-on a préda-t.Ha azon érted sztereóban a dialógusokat magyar szinkronnal normál hangerőn,akkor vagy baromi jó a hallásod,vagy nem is tudom,mert én abból egy kukkot sem értettem simán csak a tévén,de még sztereóban sem.A 3.1-es egyszerű soundbar viszont érthetővé tette,pedig ez szinte csak egy alap hangrendszer.
Nem tudom, mire gondolsz, hogy miért nem érthető. gondolkodik.gif
Azt tudom, hogy csak a TV műsort hallgatva a TV - n - igaz, fenegetem is a hangját két éve, Aszpirint is bevonva a kérdésbe :D - tökéletesen hallok minden dialógust, minden zizzenetet.
És, ha már a mozik hangjáról sopánkodtam az előbb, el kell mondjam, volt olyan film, amit a családdal hármasban néztünk, és a 12 éves fiam/!/ mondta a végén, hogy de borzalmas volt a hangja, nézzük már meg otthon is... / Harry Potter /

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3324

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Shimano írta:
2024.03.04., hétf. 13:53

Nem tudom hogyan van a streamernél a hang,de mozifilmeknél tényleg agybajt kap az ember attól hogy nem érti a szöveget,dialógust.
Most néztem meg pl a Disney +-on a préda-t.Ha azon érted sztereóban a dialógusokat magyar szinkronnal normál hangerőn,akkor vagy baromi jó a hallásod,vagy nem is tudom,mert én abból egy kukkot sem értettem simán csak a tévén,de még sztereóban sem.A 3.1-es egyszerű soundbar viszont érthetővé tette,pedig ez szinte csak egy alap hangrendszer.
TV hangszóróból jót kb. a CRT TV-k idején láttam utoljára, mert ott volt helye a dobozban a tisztességes hangugárzóknak.
Lapos TV-k esetében érthető szöveg szinte csak ordító hangerőn lehetséges szerintem.
Nálam 2.0 a zene ugye, és a mozi is ugyanaz a hangrendszer. Sosem volt ilyen gondom.
Amúgy én pont azt tapasztaltam, hogy a magyar szinkron "rátelepszik" a hangra, és mindent háttérbe szorít. Ezért is nézek mindent eredeti nyelven, felirattal, már vagy 20 éve.
A magyar filmeket persze felirat nélkül :smile29:
Csak a Marantz! :-D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2024.03.04., hétf. 13:23
Shimano írta:
Nagy a különbség ebben a sztereo rendszer,és a dedikált center hangszóróval ellátott soundbarok,házimozi rendszerek közt.
Nekem a halálom az hogy az egekbe kell tolni a hangerőt ahhoz hogy értsem azt hogy mit pofáznak simán csak a tévén,vagy sztereóban valamivel mozifilmeknél,de egy jó center segít ezen,ez a feladata,és erre is találták ki.
Azért azon a - tipikusa magyar szinkronoknál észlelhető - nem túl ritka jelenségen a jó center és megfelelő beállítás sem segít, hogy néha túl halkra veszik a centerben a beszédhangot, miközben körülötte minden dübörög. A jó center a beszéd érthetőségén sokat segít, de szerintem a többi csatornához képest elcseszett hangerőn sem sokat. Bár talán még nem találkoztam jó centerrel, az lehet a gond.
A sztereó keverés az a legtöbb filmnél külön hangsáv, direkt sztereóra - a streamer is azt kapja szerintem a szervertől, ha csak sztereó-kiépítésben van, és nem mondjuk Atmosból mixeli vissza sztereóvá... szerintem. Én pont azt tapasztalom a "rendszeremben", hogy az eredetileg sztereóra kevert cuccoknál nem vesztődik el (a centerben sem) az emberi hang. De mint mondtam, nekem csak gagyi cuccom van :D
Nem tudom hogyan van a streamernél a hang,de mozifilmeknél tényleg agybajt kap az ember attól hogy nem érti a szöveget,dialógust.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano írta:

Egyszerűen nem hallod tisztán és érthetően a dialógusokat,párbeszédeket sztereóban mozifilmeknél,és ezért kell a center hangszóró,mert azt erre találták ki,és nem azért hogy hülyére vegyenek. ;)
Talán nem. :D
Viszont, ha egy filmet úgy vesznek fel, úgy kevernek, hogy a center bele van tervezve a hangképbe, akkor nem csoda, hogy sztereora butítva nem lesz tökéletes.
Vagy, most olvasom Aszpirin - t, van külön sztereo - keverés is... gondolkodik.gif

Amikor a mozikat kezdték átállítani a Dolby Sorrund rendszerre, óriási elvárásaink voltak a hangminőséget tekintve a beharangozás után.
Nekem kb. olyan emlékeim maradtak, hogy brutális, természetellenes dinamika, fölöslegesen hangos effektek, szörnyű beszédhangok, full műanyag, erőszakos hangzás. Már akkor is volt aki elájult a gyönyörtől, én akkor kezdtem leszokni a moziról. sad.gif
Korábban imádtam pl. a Corvin mozit. A 17. sor közepére kértem a jegyet - ott fért el a térdem - nagyon jó volt a hangzása a filmeknek. Az átalakítás után egyszer jártam ott a feleségemmel, mondta is, hogy na, ide se jöjjünk többet.
Azóta persze megyünk néha moziba - Duna Plaza, Polus Center - és bizonyos tekintetben lett is változás, de az előbb sorolt hibákat, ha mérsékeltebben is, most is érzem.
Erőszakos, természetellenes hang - különösen a beszéd - nem tudok rá jobb kifejezést.
Persze pl. az Avatar, vagy Top Gun hatásos, nem mondom... :smile32: :napsut:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.03.04., hétf. 13:55-kor.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Shimano írta:
Nagy a különbség ebben a sztereo rendszer,és a dedikált center hangszóróval ellátott soundbarok,házimozi rendszerek közt.
Azért azon a - tipikusa magyar szinkronoknál észlelhető - nem túl ritka jelenségen a jó center és megfelelő beállítás sem segít, hogy néha túl halkra veszik a centerben a beszédhangot, miközben körülötte minden dübörög. A jó center a beszéd érthetőségén sokat segít, de szerintem a többi csatornához képest elcseszett hangerőn sem sokat. Bár talán még nem találkoztam jó centerrel, az lehet a gond.
A sztereó keverés az a legtöbb filmnél külön hangsáv, direkt sztereóra - a streamer is azt kapja szerintem a szervertől, ha csak sztereó-kiépítésben van, és nem mondjuk Atmosból mixeli vissza sztereóvá... szerintem. Én pont azt tapasztalom a "rendszeremben", hogy az eredetileg sztereóra kevert cuccoknál nem vesztődik el (a centerben sem) az emberi hang. De mint mondtam, nekem csak gagyi cuccom van :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Rock60
Őslakos
Őslakos

Ok, kösz, teljesen logikus érvek, amit mondtok.
A moziban elől szélen ülve center nélkűl biztosan nagyon féloldalas lenne a hangkép.
Otthoni környezetben már kicsit más a leányzó fekvése, de valóban az is belátható, hogy zenére is könnyebb lenne belőni egy arányos sztereo képet 3 csatornával.

Nekem, bevallom, ez a háromcsatornás sztori teljesen kimaradt, még csak nem is hallottam róla. Gondolom, csak nagyon prototip szintig jutott a technológia.
Lett a rendszernek neve pl. Triofonia ?

Viszont, a meg nem valósított háromcsatornás rendszer helyett a Quadrofonia még élt is egy darabig. Ott már úgy tűnik, nem tartották olyan fontosnak a középső sávot.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.03.04., hétf. 11:55
Ha már mozi...
Átkötök, mint a jó kommentátor... :D
Már régen akartam kérdezni, át kell ezen is egyszer esni, mindegy , mikor nézik hülyének az embert... :smile49:
Ha a szterozáshoz nem kell center, mert ott is hallunk mindent, ami a színpad közepén történik, akkor a mozihoz miért kell ?
Hallgass meg egy jó soundbart,és megtudod.Egyszerűen nem hallod tisztán és érthetően a dialógusokat,párbeszédeket sztereóban mozifilmeknél,és ezért kell a center hangszóró,mert azt erre találták ki,és nem azért hogy hülyére vegyenek. ;)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Rock60 írta:
Ha a szterozáshoz nem kell center, mert ott is hallunk mindent, ami a színpad közepén történik, akkor a mozihoz miért kell ?
Nem kell, én is sztereóban mozizom otthon.

A center csatornának történelmi okai (is) vannak, így tudták megoldani, hogy a dialógust a moziban bárhol ülve a vászon irányából hallják. A zene szólhatott bárhonnan.

És igen, a sztereofónikus hangzás eredetileg 3 csatornás volt, aztán elhagyták a centersávot.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

juliush írta:
2024.03.04., hétf. 12:20
Rock60 írta:
Már régen akartam kérdezni, át kell ezen is egyszer esni, mindegy , mikor nézik hülyének az embert... :smile49:
Valójában a a zenehallgatás is ugyanígy profitálhatna a centerből (bár ahogy alto írta a házimozizásnál méginkább kézzelfogható az előny), sőt a mono korszak végén a több csatornára való áttérést eredetileg három csatornában képzelték el! Számos 50-es évek végén, 60-as évek elején született felvétel készült így, lásd a korabeli RCA Living Stereo és Mercury Living Presence SACD-n kiadott felvételeit! Sajnos azonban a 3-csatornás reprodukció akkori jelentős műszaki és főleg költségbeli hátránya miatt a kétcsatornás rögzítés/lejátszás terjedt el.
Frank Sinatra korabeli hifi rendszere, bizony, ez is háromcsatornás:

Kép
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2696

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
Ha már mozi...
Brian Eno,Ambient 4:On land ismered ?...ez egy '82-es felvétel,a boritó hátlapján van egy kapcsolási rajz/harmadik hangszoró 31_1_21.gif

https://devinylhunter-records.de/en-es/products/eno-4
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4102

Hozzászólás Szerző: juliush »

Rock60 írta:
Valójában a a zenehallgatás is ugyanígy profitálhatna a centerből (bár ahogy alto írta a házimozizásnál méginkább kézzelfogható az előny), sőt a mono korszak végén a több csatornára való áttérést eredetileg három csatornában képzelték el! Számos 50-es évek végén, 60-as évek elején született felvétel készült így, lásd a korabeli RCA Living Stereo és Mercury Living Presence SACD-n kiadott felvételeit! Sajnos azonban a 3-csatornás reprodukció akkori jelentős műszaki és főleg költségbeli hátránya miatt a kétcsatornás rögzítés/lejátszás terjedt el.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Rock60 írta:
Ha már mozi...
Sztereóban is lehet mozizni, nincs kőbe vésve, hogy ehhez mindenképp sokcsatornás rendszer szükséges.
Viszont mivel a dialógusokat tipikusan a centercsatornára helyezik el, javítja a beszédérthetőséget a jó minőségű center hangfal. Ráadásul külön szabályozható a szintje, így a hangos effektekkel kevert filmek dialógusai is érthetőek maradnak alacsonyabb hangerőn is, a center csatorna szintjének emelésével.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

revox írta:
2024.03.04., hétf. 11:20
...megkoppintotd,egyet koppan és nincs lecsengése...
"Sok van, mi csodálatos..." :rolleyes:

Ez valami zúgó éji bogár lehet, aki nekimegy a falnak, nagyot koppan akkor, azután nincs lecsengése.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Ha már mozi...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4392
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

pärt írta:
2024.03.04., hétf. 11:37
Itt nem a szub él külön életet, hanem az a hájend radiátor.
Azért egy ilyen szobát látva nem hagy nyugodni a gondolat, hogy biztos be van betonozva az alapba egy hifivel elégedetlenkedő feleség.
jól kell választani. az enyém még adna is pénzt trio-ra,ha lenne neki, csak adjak el egy biciklit (legalább, de ha lehet inkább kettőt :D ) ...és ez nem vicc... értékeli a muzsikát :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”