Shimano írta: ↑2024.03.04., hétf. 13:11
Egyszerűen nem hallod tisztán és érthetően a dialógusokat,párbeszédeket sztereóban mozifilmeknél,és ezért kell a center hangszóró,mert azt erre találták ki,és nem azért hogy hülyére vegyenek.
Talán nem.
Viszont, ha egy filmet úgy vesznek fel, úgy kevernek, hogy a center bele van tervezve a hangképbe, akkor nem csoda, hogy sztereora butítva nem lesz tökéletes.
Vagy, most olvasom Aszpirin - t, van külön sztereo - keverés is...
Amikor a mozikat kezdték átállítani a Dolby Sorrund rendszerre, óriási elvárásaink voltak a hangminőséget tekintve a beharangozás után.
Nekem kb. olyan emlékeim maradtak, hogy brutális, természetellenes dinamika, fölöslegesen hangos effektek, szörnyű beszédhangok, full műanyag, erőszakos hangzás. Már akkor is volt aki elájult a gyönyörtől, én akkor kezdtem leszokni a moziról.
Korábban imádtam pl. a Corvin mozit. A 17. sor közepére kértem a jegyet - ott fért el a térdem - nagyon jó volt a hangzása a filmeknek. Az átalakítás után egyszer jártam ott a feleségemmel, mondta is, hogy na, ide se jöjjünk többet.
Azóta persze megyünk néha moziba - Duna Plaza, Polus Center - és bizonyos tekintetben lett is változás, de az előbb sorolt hibákat, ha mérsékeltebben is, most is érzem.
Erőszakos, természetellenes hang - különösen a beszéd - nem tudok rá jobb kifejezést.
Persze pl. az Avatar, vagy Top Gun hatásos, nem mondom...