Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

Más

A minap olvastam a konformitás hatásairól.

Szerintetek a "konformitás" mennyire szól bele abba, hogy ki milyen HiFi rendszer ill. 'eszme' mellett teszi le a voksát?
A szociálpszichológia konformitásnak nevezi „az egyének gondolatainak, érzéseinek és viselkedésének igazodását a csoportnormákhoz”. 
A társas vagy csoport normák kialakulásában nagy szerepet játszik a társas hatás. Mivel az embereket erősen befolyásolja mások gondolatai és tettei, az interakció során a különböző csoporttagok vélekedései, érzései és viselkedése egyre hasonlóbbá válik. Egy-egy társas interakció, társas döntés pillanatában, akár egyértelmű, akár homályosabb a döntési feladat, az egyének vélekedései egy társas norma kialakítása felé konvergálnak. 

Szóval ki mit "szív(ott)" magában a baráti köréből? Vagy melyik karizmatikus egyéniség - múltból vagy jelenből - formálta ízlését, 'jóról' alkotott nézetét?
Azon merengtem, hogy ha ez így van szeretett hobbinkkal is, akkor bizony még érthetőbbé válik a sokféle, egymásnak jócskán ellentmondó vélemény ill. preferencia. És persze a tolerálás is könnyebbé válhat, ha az ember egy kicsit tovább gondolja...
.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: GTomi »

ezzel pontosan ellentételes a tapasztalatom, nem hifiben, hanem az előbbi élelmiszeres kategóriában. pl, az Unilever már a rendszerváltozás elején rátette a kezét a magyar növényolaj iparra, többek között az újpesti margarin gyárra is. (a martfűi növényolajgyárat azóta tovább passzolta) Előtte a margarin gyártás jó színvonalon történt nálunk, persze alacsonyabb gépesítettség és magasabb élőmunkaerővel mint nyugatabbra. Két irányban ment a fejlesztés, a régebbi gépeket kikoptatták, a termékek beltartalmi értékét eszméletlen szintre levitték. A magyar Ráma margarin sokkal jobb minőségű volt, mint az eredeti német (miközben az Unilever megszerezte a német Ráma felett is a tulajdonjogot), ezért előírták a minél kevesebb értékes anyag bevitelét, nem lehet itthon jobb mint a német gyárban készülő, ezért egyre több vizet, egyre több sót bele (ezzel lehet elnyomni a szemét összetevők rossz izét), bevezették a hidrogénezést, így az állati hulladékból, növényi hulladékból is tudtak tetszetős terméket produkálni. Ezzel egyidőben megjelent a Delma termék család, ami tisztán magyar fejlesztés, abban a mesterséges ízfokozók, só és vízkavalkádja volt, de olcsóbb volt, és bírta azt a pár hetet romlás nélkül, amíg fel nem bontotta vásárló.  És milyen érdekes, abban az időben szépen leszokott a családom a margarinról, mert pillanatok alatt kicsapódott belőle a víz, hűtőben is pár nap alatt penészedett. De mivel a verseny az verseny, a konkurencia is rákényszerült a szemétből margarin gyártásra. Na és, mi lett a vége, az Unilever nem találta gazdaságosnak a magyar margarin gyártást, kiszállította a termékgyártás Csehországba.
Sorolhatnám a hasonló eseteket a mosópor, tisztítószerek, üdítő, ásványvíz témában ... ennyit segítenek a pénzügyi befektetők ...

most a piac egy szegmensét, magyarországot, közép-európa ezen részét "nézed".
de gyártani valószínűleg a nagyvilágnak fognak, és nem ország, hanem (esetleg) kontinensspecifikusan.

( ausztriában vásárolt ugyanolyan nevű termék beltartalma és íze között is van difi, nem a magyar javára)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3485

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

engem azert nem borzaszt el.  szerintem regen elmult az, hogy nem penzre mentek a tulajdonosok a nagy cegeknel, hanem akár rafizetessel is csucstermeket akartak (amibe aztan hamar bele is csödöltek).

nem gondolom, hogy pl. AKG-nal ez komoly valtozast fog jelenteni a prioritasokban, a minöseg-ar viszonyban.
...masik oldalrol siman javulas is lehet a gyartasi folyamatok racionalizalasa miatt

ezzel pontosan ellentételes a tapasztalatom, nem hifiben, hanem az előbbi élelmiszeres kategóriában. pl, az Unilever már a rendszerváltozás elején rátette a kezét a magyar növényolaj iparra, többek között az újpesti margarin gyárra is. (a martfűi növényolajgyárat azóta tovább passzolta) Előtte a margarin gyártás jó színvonalon történt nálunk, persze alacsonyabb gépesítettség és magasabb élőmunkaerővel mint nyugatabbra. Két irányban ment a fejlesztés, a régebbi gépeket kikoptatták, a termékek beltartalmi értékét eszméletlen szintre levitték. A magyar Ráma margarin sokkal jobb minőségű volt, mint az eredeti német (miközben az Unilever megszerezte a német Ráma felett is a tulajdonjogot), ezért előírták a minél kevesebb értékes anyag bevitelét, nem lehet itthon jobb mint a német gyárban készülő, ezért egyre több vizet, egyre több sót bele (ezzel lehet elnyomni a szemét összetevők rossz izét), bevezették a hidrogénezést, így az állati hulladékból, növényi hulladékból is tudtak tetszetős terméket produkálni. Ezzel egyidőben megjelent a Delma termék család, ami tisztán magyar fejlesztés, abban a mesterséges ízfokozók, só és vízkavalkádja volt, de olcsóbb volt, és bírta azt a pár hetet romlás nélkül, amíg fel nem bontotta vásárló.  És milyen érdekes, abban az időben szépen leszokott a családom a margarinról, mert pillanatok alatt kicsapódott belőle a víz, hűtőben is pár nap alatt penészedett. De mivel a verseny az verseny, a konkurencia is rákényszerült a szemétből margarin gyártásra. Na és, mi lett a vége, az Unilever nem találta gazdaságosnak a magyar margarin gyártást, kiszállította a termékgyártás Csehországba.
Sorolhatnám a hasonló eseteket a mosópor, tisztítószerek, üdítő, ásványvíz témában ... ennyit segítenek a pénzügyi befektetők ...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Irány a kommersz gagyi !

amennyiben a koreai autógyártást nézzük, nem véletlenül mondják, hogy ők az új "japán".

előre kijelenteni valamit bátor dolog....
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: avl2 »

engem azert nem borzaszt el.  szerintem regen elmult az, hogy nem penzre mentek a tulajdonosok a nagy cegeknel, hanem akár rafizetessel is csucstermeket akartak (amibe aztan hamar bele is csödöltek).

nem gondolom, hogy pl. AKG-nal ez komoly valtozast fog jelenteni a prioritasokban, a minöseg-ar viszonyban.
...masik oldalrol siman javulas is lehet a gyartasi folyamatok racionalizalasa miatt

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3485

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ne feledjük, a Harman komoly hányadot birtokol a Pro Audio világ húzóneveiből is: JBL Pro, Studer, AKG, Crown, Revox, Lexicon, A&H, dbx, Martin, Soundcraft, DigiTech, DOD, BSS, Turbosound. Ez egy nagyon durva lista így egyben! Ebben a bizniszben a HiFi üzletág vélhetően csak egy apró bekezdés volt.
Ez így, mint legutolsó-alsó juser kuncsaft, engem nagyon taszít, elborzaszt. Hasonló tendencia ez mint az élelmiszerben-drogeria a NESTLE, meg Unilever. Ha tehetem ezt a két márkát kerülöm, persze sokszor alig látszanak, mert a termék többnyire az eredeti márkanéven van hagyva, az hogy melyik csoportba tartozik nagyon apró betű. A Nestle különösen erőszakos monopólium.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ne feledjük, a Harman komoly hányadot birtokol a Pro Audio világ húzóneveiből is: JBL Pro, Studer, AKG, Crown, Revox, Lexicon, A&H, dbx, Martin, Soundcraft, DigiTech, DOD, BSS, Turbosound. Ez egy nagyon durva lista így egyben! Ebben a bizniszben a HiFi üzletág vélhetően csak egy apró bekezdés volt.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2587

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Valószínű, a nap híre, hogy a Samsung megvette a Harman csoportot az AKG-tól, Mark Levinsonig tokkal-vonóval.
Jól fog mutatni a konyhában a Mark Levinson mikró... .
Ha jól emlékszem volt, hogy a fotóiprban téren is kísérletezett ... de az nem jöt be neki, hacsak nem a telefonokban.
Kíváncsi vagyok, hogy ez több lesz e egyszerű tulajdonos váltásnál?

Mint az közismert, a Focal/Naim csoport megvásárlásáról is volt szó. Elég megbízható forrásból tudom, hogy valóban voltak tárgyalások (a Focal/Naim egység mint tudható, független befektető kezében van, azaz már régen nem a cégek menedzsmentje birtokolja a vállalkozásokat) viszont üzletkötésre nem került sor. Most már tudható, miért. A Samsung számára nagyobb nevek, nagyobb érdekeltségek kellettek. De ha egy cég elér egy adott méretet, akkor mindenképpen megjelennek pénzügyi befektetők, akik aztán adják-veszik a tulajdonrészeket. ezek a befektetők elsősorban az eredményességet nézik - és nem az 'emelkedett' audiofil gondolkodásmódot. 
Pénzt csinálnak. Pénzből. A többi számukra csak köztes munkaeszköz. 
Így ha arra lesz szükség, akkor akár lehet Mark Levinson mikro is - bár nem hiszem, hogy a mikro vásárlóknak sokat mondana a Mark Levinson név. Inkább arra a sok száz szabadalomra, technológiai tudásra, auto-hifi piacra van szüksége a Samsungnak, amit a Harman csoport birtokol. 

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 534

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Valószínű, a nap híre, hogy a Samsung megvette a Harman csoportot az AKG-tól, Mark Levinsonig tokkal-vonóval.
Ha jól emlékszem volt, hogy a fotóiprban téren is kísérletezett ... de az nem jöt be neki, hacsak nem a telefonokban.

Irány a kommersz gagyi !

ktamas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 20

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ktamas »

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Köszi a válaszokat. Kis kutakodás után találtam itt olyan kiszerelést, hogy 3 cm magas 6 cm átmérűjű "pogácsa" = félgömbből 4 db  kerül 20 dollárba. Szerintem ez nagyon jó DIY célokra. 

http://www.isolateit.com/hemispheres/so ... orber.html

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 431

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Szia.

Én innen rendeltem, korrekt, hamar megjön. http://www.analogueseduction.net/audioq ... sheet.html

Minden jót.   gyt

Innen már én is rendeltem (valami mást), rendben volt minden.
Újratervezés

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: gyt »

Sziasztok! Lemezjátszó és egyéb készülékek vibrációmentesítéséhez szeretnék Sorbothane-t kipróbálni. A hivatalos lapon az alábbi beszerzési forrásokra akadtam. A KÉRDÉSEM, rendelt-e már valaki ezen helyek bármelyikéről, s mik a tapasztalatai. 

http://www.isolateit.com/

http://www.vibrationmounts.com/

Köszi!

Szia.

Én innen rendeltem, korrekt, hamar megjön. http://www.analogueseduction.net/audioq ... sheet.html

Minden jót.   gyt
Heed, Soulines, Power-R

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sziasztok! Lemezjátszó és egyéb készülékek vibrációmentesítéséhez szeretnék Sorbothane-t kipróbálni. A hivatalos lapon az alábbi beszerzési forrásokra akadtam. A KÉRDÉSEM, rendelt-e már valaki ezen helyek bármelyikéről, s mik a tapasztalatai. 

http://www.isolateit.com/

http://www.vibrationmounts.com/

Köszi!

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: szigony »

Rendkívül érdekes,hogy mennyit számít a stúdió akusztikája.Amihez az otthoni  lejátszásnál hozzáadódik  egy másik akusztikai környezet.Továbbá  a rendszer ami számtalan változót tartalmaz.És nem elhanyagolható tényező maga a hallgató.Ebből aztán érdekes végeredmények születnek.
http://www.soundonsound.com/techniques/ ... -room-make

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Inkább legyen egy bőgő de az ne csak a testességet prezentálja, hanem a teljes tartományt. Ilyet csak az igazán profik tudnak.

https://www.youtube.com/watch?v=M1zE2ArcXWo

Sima ügy... Jó zene, nálam is jelen van az archívumban.
.

Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hogy jól van(nak) é installálva a rendszerbe a sub sugárzó(k), három nagybőgős közös játékával jól meghőmérőzhető. Ha a testesség mellett külön választható marad a három hangszer hangja, nem búg/nem mosódik/nem kutyulódik össze az 'alagsor', akkor happy a történet. Sub nélkül is tanulságos 'tananyag'.

Inkább legyen egy bőgő de az ne csak a testességet prezentálja, hanem a teljes tartományt. Ilyet csak az igazán profik tudnak.

https://www.youtube.com/watch?v=M1zE2ArcXWo

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Csak zenét hallgatok ezért természetesen Anti-Mode 8033S-II

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Én ezt használom 2dbF12 Direct Servo mélynyomó - Signature Edition mellé

A subok kiből épültek eredeti tervrajz alapján. Anno Fapaci hívta fel a figyelmemet eme remek termékre A fa munka Fakopáncs mester profi terméke a tölöle szokott kivitelben

http://www.corg.hu/products/szubassz/f15se.html

Anti-Mode 8033S-II akár 4 subot is kiszolgál..

http://www.dspeaker.com/fileadmin/datas ... aSIIen.pdf

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Szuper, gratula!
Nekem is tetszett.Jó kis anyag.Vasárnap be is mutatotm Mac kollégának   .Elhozzuk az SHL5+,mert meg szeretné hallgatni a QUAD QMP-vel és a REL-el együtt.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Azt gondolom,hogy "happy a történet".Megítélésem szerint ilyen hevenyészett elhelyezés és beállítás mellett is tudta igazolni a 2db REL B1 a zenéhez való hozzáállását.Remekül tolmácsolta a nagybőgőket.Valódi testet és kiterjedést biztosítva nekik.Ami egy pillanatra sem mosódott vagy búgott össze.
Sokoknak tévesen a subwooferről csak a moizikban tapasztalható dübörgés,földrengés imitáció,meg kanapérázás ugrik be.Van sok ilyen is.Én is próbáltam párat.Azért egy ilyen szintű REL-nél nem erről szól a történet.Nem véletlenül használják őket számtalan sztereó rendszerben.Nem állítom,hogy tökéletes és hiba nélküli...

Szuper, gratula!
.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Hogy jól van(nak) é installálva a rendszerbe a sub sugárzó(k), három nagybőgős közös játékával jól meghőmérőzhető. Ha a testesség mellett külön választható marad a három hangszer hangja, nem búg/nem mosódik/nem kutyulódik össze az 'alagsor', akkor happy a történet. Sub nélkül is tanulságos 'tananyag'.

(Aki nem szereti az ilyesféle zenét, sorry, tekintse teszt felvételnek. )

Azt gondolom,hogy "happy a történet".Megítélésem szerint ilyen hevenyészett elhelyezés és beállítás mellett is tudta igazolni a 2db REL B1 a zenéhez való hozzáállását.Remekül tolmácsolta a nagybőgőket.Valódi testet és kiterjedést biztosítva nekik.Ami egy pillanatra sem mosódott vagy búgott össze.
Sokoknak tévesen a subwooferről csak a moizikban tapasztalható dübörgés,földrengés imitáció,meg kanapérázás ugrik be.Van sok ilyen is.Én is próbáltam párat.Azért egy ilyen szintű REL-nél nem erről szól a történet.Nem véletlenül használják őket számtalan sztereó rendszerben.Nem állítom,hogy tökéletes és hiba nélküli,mert olyan nem is létezik,de messze az egyik legjobban illeszthető és zenei vénával megáldott subwoofer.
A napokban jön hozzám két Angol ismerős.Kíváncsiak,hogy miként sikerült integrálnom a REL-t.Kíváncsi leszek a véleményükre.Ha pozitív akkor megírom.Ha azt mondjók tobjam ki akkor csendben maradok 

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

(Aki nem szereti az ilyesféle zenét, sorry, tekintse teszt felvételnek. )

ez egy kiváló lemez, már azért is megéri meghallgatni, nem csak tesztelés miatt

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”