Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Na, megöltem a topicot...

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Más

A minap olvastam a konformitás hatásairól.

Szerintetek a "konformitás" mennyire szól bele abba, hogy ki milyen HiFi rendszer ill. 'eszme' mellett teszi le a voksát? ...

Szerintem nagyon, és azt kell mondjam, hogy sajnos...

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: hubee »

köszi az infókat!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok. Neutrik aljzatot szeretnék venni, de az elimexnél a Rean is a Neutrik alatt szerepel. Ez valami leányvállalata lenne a Neutriknak vagy mi. Melyiket vegyem,
http://elimex.hu/gyartokategoriak/446/neutrik_rca

Nem jó ötlet, Neutrikból az rca aljzatok egyáltalán nem olyan jók, mint az xlr-ek, viszont jó drágán adják.
Ez itt sokkal jobb és még olcsóbb is: http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... 40gt.p.248

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Neutrik aljzatot szeretnék venni, de az elimexnél a Rean is a Neutrik alatt szerepel. Ez valami leányvállalata lenne a Neutriknak vagy mi. 
A REAN is a Neutrik saját brandje. Alacsonyabb ár és minőség az eredeti Neutrik termékekhez képest.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: hubee »

Sziasztok. Neutrik aljzatot szeretnék venni, de az elimexnél a Rean is a Neutrik alatt szerepel. Ez valami leányvállalata lenne a Neutriknak vagy mi. Melyiket vegyem,
http://elimex.hu/gyartokategoriak/446/neutrik_rca

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Erősen ajánlott minden hifistának!

Aha, es mirol beszel? 
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2587

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Erősen ajánlott minden hifistának!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Tudom, hogy nem kedvelt túlságosan errefelé, de azért megosztanám, azzal akit érdekel, vagy csak szeret ilyesmit nézegetni:

https://www.facebook.com/pg/babossound/ ... 4270725965

plc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 26
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: plc »

OFF (mehet is oda)

Margarin és margarin közt is van különbség, van jó és rossz minőségű. Házilag elég jót lehet készíteni, ha valaki épp margarint akar enni. Az átlag gagyi margarin rengeteg transzzsírsavat tartalmaz, ami viszont tényleg nagyon-nagyon nem jó, attól bármelyik vaj jobb szinte. 

ON

Margarint sose, ha kedves az életed! Az olyan, mint a guminő, csak még veszélyes is. Egyél inkább tiszta vajat és hallgass hozzá jó cuccon jó zenét...!
A ZENE BENNED SZÓL!

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

Én két dolgot tanultam a példaképnek tekintett barátaimtól, mégpedig hogy zenében ne hallgassak senkire és ne legyek műfajfüggő, mert ezekkel rengeteg értéket kizárnék az életemből. A hangzásideál kialakulása szerintem leginkább attól függ, ki mire figyel zenehallgatás közben, az pedig vélhetően abból következik, hősünknek milyen kapcsolata volt addigi életében zenékkel, zenészekkel, hangszerekkel. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a komplex csomagot felnőtt korban bármilyen barát hatása felül tudná írni. Sok itteni hifistát ismerek személyesen, némelyikről még azt is tudom, mit kedvel, de ezt soha nem vitattuk meg, nem is győzködtük egymást, csak elfogadtuk, hogy neki az tetszik. Fura lenne, ha ő holnaptól az én hatásomra arra figyelne, mennyire hallható ki a zenéből a basszgitáros technikája, de az is meglepő lenne, ha én miatta elkezdenék a színpad szélességére koncentrálni.

Alább írtam: "...ki mit "szív(ott)" magában a baráti köréből? Vagy melyik karizmatikus egyéniség - múltból vagy jelenből - formálta ízlését, 'jóról' alkotott nézetét?"

Ha jól értelmezem, esetedben is volt hatása tehát a "Mentor"-nak, - és bizony jóra ösztönzött - természetesen nem szeretném elferdíteni írásod lényegét. (Erős egyéniségekre sztem amúgy is kevésbé hat a 'konfortizmus'.) Én nem az ismerős HiFis emberkékre gondolok elsősorban, hanem a barátokra. Jó magam úgy látom, hogy sokaknál a baráti kör preferenciája, vagy éppen a "slágerré" vált - agyonhájpolt - termékek 'pszcihója' odahat némileg arra, hogy ki mit részesít előnyben. Az idő múlása viszont általában jót tesz annak, hogy az embernek kialakuljon ill. legyen saját 'értékrendje' ezt illetően.
.

Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Normális ember eleve nem vesz margarint...

A halálom a vaj ízű...
Akkor a vaj az mi? 

Margarint soha ne vegyen senki!

Ennyit általában a hifiről 

OFF (mehet is oda)

Margarin és margarin közt is van különbség, van jó és rossz minőségű. Házilag elég jót lehet készíteni, ha valaki épp margarint akar enni. Az átlag gagyi margarin rengeteg transzzsírsavat tartalmaz, ami viszont tényleg nagyon-nagyon nem jó, attól bármelyik vaj jobb szinte. 

ON

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

ezzel pontosan ellentételes a tapasztalatom, nem hifiben, hanem az előbbi élelmiszeres kategóriában. pl, az Unilever már a rendszerváltozás elején rátette a kezét a magyar növényolaj iparra, többek között az újpesti margarin gyárra is. (a martfűi növényolajgyárat azóta tovább passzolta) Előtte a margarin gyártás jó színvonalon történt nálunk, persze alacsonyabb gépesítettség és magasabb élőmunkaerővel mint nyugatabbra. Két irányban ment a fejlesztés, a régebbi gépeket kikoptatták, a termékek beltartalmi értékét eszméletlen szintre levitték. A magyar Ráma margarin sokkal jobb minőségű volt, mint az eredeti német (miközben az Unilever megszerezte a német Ráma felett is a tulajdonjogot), ezért előírták a minél kevesebb értékes anyag bevitelét, nem lehet itthon jobb mint a német gyárban készülő, ezért egyre több vizet, egyre több sót bele (ezzel lehet elnyomni a szemét összetevők rossz izét), bevezették a hidrogénezést, így az állati hulladékból, növényi hulladékból is tudtak tetszetős terméket produkálni. Ezzel egyidőben megjelent a Delma termék család, ami tisztán magyar fejlesztés, abban a mesterséges ízfokozók, só és vízkavalkádja volt, de olcsóbb volt, és bírta azt a pár hetet romlás nélkül, amíg fel nem bontotta vásárló.  És milyen érdekes, abban az időben szépen leszokott a családom a margarinról, mert pillanatok alatt kicsapódott belőle a víz, hűtőben is pár nap alatt penészedett. De mivel a verseny az verseny, a konkurencia is rákényszerült a szemétből margarin gyártásra. Na és, mi lett a vége, az Unilever nem találta gazdaságosnak a magyar margarin gyártást, kiszállította a termékgyártás Csehországba.
Sorolhatnám a hasonló eseteket a mosópor, tisztítószerek, üdítő, ásványvíz témában ... ennyit segítenek a pénzügyi befektetők ...

Normális ember eleve nem vesz margarint...

A halálom a vaj ízű...
Akkor a vaj az mi? 

Margarint soha ne vegyen senki!

Ennyit általában a hifiről 

Vendég

Általában a hifiről

Nem lehetséges, hogy szellemeket látsz? Miféle érdekcsoportok vannak jelen az AVX-en? Én csak néhány tucatnyi hobbitársat látok, akik hol szorosabb, hol lazább kötelékben, saját élethelyzetükből következő hangnemben néha gondolatokat cserélnek. Nem célszerű keverni a szimpátia és az érdekkapcsolat fogalmakat, illetve gázos annak fényében választani a szóhasználatban, éppen melyik oldalon állunk. Veled előfordult-e már, hogy csoportosan (galeriben) kigúnyoltatok (bedaráltatok) valakit, aki éppen ellent mondott a többség véleményének, vagy hogy csak azért reagáltál valakinek a soraira valamilyen módon, mert ő írta, vagy hogy tapsikoltál, mikor egy általad (érdekből?) kedvelt fórumtárs (vezérbika?) belerúgott valakibe? Most ezek ellen emeled fel a szavad, kihangsúlyozva, hogy szánalmasnak tartod az elvi irányváltásokat. Ámen!

Audioline felvetéséhez... Én két dolgot tanultam a példaképnek tekintett barátaimtól, mégpedig hogy zenében ne hallgassak senkire és ne legyek műfajfüggő, mert ezekkel rengeteg értéket kizárnék az életemből. A hangzásideál kialakulása szerintem leginkább attól függ, ki mire figyel zenehallgatás közben, az pedig vélhetően abból következik, hősünknek milyen kapcsolata volt addigi életében zenékkel, zenészekkel, hangszerekkel. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a komplex csomagot felnőtt korban bármilyen barát hatása felül tudná írni. Sok itteni hifistát ismerek személyesen, némelyikről még azt is tudom, mit kedvel, de ezt soha nem vitattuk meg, nem is győzködtük egymást, csak elfogadtuk, hogy neki az tetszik. Fura lenne, ha ő holnaptól az én hatásomra arra figyelne, mennyire hallható ki a zenéből a basszgitáros technikája, de az is meglepő lenne, ha én miatta elkezdenék a színpad szélességére koncentrálni.

Mivel bele akarsz vinni a személyeskedésbe, amivel amúgy semmi gond nincs, mert semmi takargatni vagy szégyellni valóm nincs, így úriember módon privátban válaszolok.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Az érdekcsoportokkal meg ne legyünk toleránsak, én legalábbis nem leszek. De tolerálom azért egy kicsit, aki az lesz.
Nem lehetséges, hogy szellemeket látsz? Miféle érdekcsoportok vannak jelen az AVX-en? Én csak néhány tucatnyi hobbitársat látok, akik hol szorosabb, hol lazább kötelékben, saját élethelyzetükből következő hangnemben néha gondolatokat cserélnek. Nem célszerű keverni a szimpátia és az érdekkapcsolat fogalmakat, illetve gázos annak fényében választani a szóhasználatban, éppen melyik oldalon állunk. Veled előfordult-e már, hogy csoportosan (galeriben) kigúnyoltatok (bedaráltatok) valakit, aki éppen ellent mondott a többség véleményének, vagy hogy csak azért reagáltál valakinek a soraira valamilyen módon, mert ő írta, vagy hogy tapsikoltál, mikor egy általad (érdekből?) kedvelt fórumtárs (vezérbika?) belerúgott valakibe? Most ezek ellen emeled fel a szavad, kihangsúlyozva, hogy szánalmasnak tartod az elvi irányváltásokat. Ámen!

Audioline felvetéséhez... Én két dolgot tanultam a példaképnek tekintett barátaimtól, mégpedig hogy zenében ne hallgassak senkire és ne legyek műfajfüggő, mert ezekkel rengeteg értéket kizárnék az életemből. A hangzásideál kialakulása szerintem leginkább attól függ, ki mire figyel zenehallgatás közben, az pedig vélhetően abból következik, hősünknek milyen kapcsolata volt addigi életében zenékkel, zenészekkel, hangszerekkel. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a komplex csomagot felnőtt korban bármilyen barát hatása felül tudná írni. Sok itteni hifistát ismerek személyesen, némelyikről még azt is tudom, mit kedvel, de ezt soha nem vitattuk meg, nem is győzködtük egymást, csak elfogadtuk, hogy neki az tetszik. Fura lenne, ha ő holnaptól az én hatásomra arra figyelne, mennyire hallható ki a zenéből a basszgitáros technikája, de az is meglepő lenne, ha én miatta elkezdenék a színpad szélességére koncentrálni.

Vendég

Általában a hifiről

Más

Szerintetek a "konformitás" mennyire szól bele abba, hogy ki milyen HiFi rendszer ill. 'eszme' mellett teszi le a voksát?
A szociálpszichológia konformitásnak nevezi „az egyének gondolatainak, érzéseinek és viselkedésének igazodását a csoportnormákhoz”. 
A társas vagy csoport normák kialakulásában nagy szerepet játszik a társas hatás. Mivel az embereket erősen befolyásolja mások gondolatai és tettei, az interakció során a különböző csoporttagok vélekedései, érzései és viselkedése egyre hasonlóbbá válik. Egy-egy társas interakció, társas döntés pillanatában, akár egyértelmű, akár homályosabb a döntési feladat, az egyének vélekedései egy társas norma kialakítása felé konvergálnak. 

Szóval ki mit "szív(ott)" magában a baráti köréből? Vagy melyik karizmatikus egyéniség - múltból vagy jelenből - formálta ízlését, 'jóról' alkotott nézetét?
Azon merengtem, hogy ha ez így van szeretett hobbinkkal is, akkor bizony még érthetőbbé válik a sokféle, egymásnak jócskán ellentmondó vélemény ill. preferencia. És persze a tolerálás is könnyebbé válhat, ha az ember egy kicsit tovább gondolja...

A hifis is csak ember. Igazak ránk is a pszichológia egyénekre és csoportokra vonatkozó megállapításai. Tény, hogy egyes egyének szeretnek bizonyos csoporthoz tatozni, hogy miért arról megvan a véleményem és részben ismeretem is, de sokan megsértődnének, így nem írom le. Szerintem alapvetően félreértett dolog itt a fórumon a tolerancia. Sokszor azt veszik itt toleráns magatartásnak, ha néhány felkent vezérbikának a galerijéhez csatlakozol és bégetsz vele együtt. Aztán ha más esetleg másféle véleményt fogalmaz meg, akkor azt mondják, hogy Te hülye vagy, de nem baj, lásd mi milyen toleránsak vagyunk, megbocsátjuk neked. 
Többen le se merik írni a véleményüket, mert majd ezek a galerik mit szólnak, majd csoportosan bedarálják. Én ezzel szemben azt mondom, vállaljuk már a véleményünket, bátran írjuk le, hisz miért kéne egyetérteni bárkivel is. Miért csak akkor írjam le a véleményem ha a hangos fősodorral egyet értek? Kezdőknél természetes, hogy ide-oda csapong bizonyos dolgokban tapasztalat híján, de azért mikor veteránok beállnak egy csoportba, másnap a főbika az eddigieknek 100%-ban ellentmondó irányba fordul, azok meg követik, jókat kuncogok magamban. Szerintem szánalmas.
Más, bár ide tartozik. Mindig próbáltam hazai mesterektől vásárolni. Fontos számomra, hogy tudjam, mi miért olyan, amilyen, ki van amögött a termék mögött. Ki az ember, aki alkotta. Szívesebben adom az erre szánt kis pénzemet olyannak, aki magyar manufakturális gyártó. Többször adtam el azért cuccaimat, mert emberileg csalódtam. És rengeteget csalódtam, mert miután a pénz befutott amott, megváltoztak a dolgok. De szerencsére van pozitív példa is, több is. Minden tiszteletem az Övék.   A többiek meg ... 
Az érdekcsoportokkal meg ne legyünk toleránsak, én legalábbis nem leszek. De tolerálom azért egy kicsit, aki az lesz.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

Más

Szerintetek a "konformitás" mennyire szól bele abba, hogy ki milyen HiFi rendszer ill. 'eszme' mellett teszi le a voksát?
A szociálpszichológia konformitásnak nevezi „az egyének gondolatainak, érzéseinek és viselkedésének igazodását a csoportnormákhoz”. 
A társas vagy csoport normák kialakulásában nagy szerepet játszik a társas hatás. Mivel az embereket erősen befolyásolja mások gondolatai és tettei, az interakció során a különböző csoporttagok vélekedései, érzései és viselkedése egyre hasonlóbbá válik. Egy-egy társas interakció, társas döntés pillanatában, akár egyértelmű, akár homályosabb a döntési feladat, az egyének vélekedései egy társas norma kialakítása felé konvergálnak. 

Szóval ki mit "szív(ott)" magában a baráti köréből? Vagy melyik karizmatikus egyéniség - múltból vagy jelenből - formálta ízlését, 'jóról' alkotott nézetét?
Azon merengtem, hogy ha ez így van szeretett hobbinkkal is, akkor bizony még érthetőbbé válik a sokféle, egymásnak jócskán ellentmondó vélemény ill. preferencia. És persze a tolerálás is könnyebbé válhat, ha az ember egy kicsit tovább gondolja...
.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: GTomi »

ezzel pontosan ellentételes a tapasztalatom, nem hifiben, hanem az előbbi élelmiszeres kategóriában. pl, az Unilever már a rendszerváltozás elején rátette a kezét a magyar növényolaj iparra, többek között az újpesti margarin gyárra is. (a martfűi növényolajgyárat azóta tovább passzolta) Előtte a margarin gyártás jó színvonalon történt nálunk, persze alacsonyabb gépesítettség és magasabb élőmunkaerővel mint nyugatabbra. Két irányban ment a fejlesztés, a régebbi gépeket kikoptatták, a termékek beltartalmi értékét eszméletlen szintre levitték. A magyar Ráma margarin sokkal jobb minőségű volt, mint az eredeti német (miközben az Unilever megszerezte a német Ráma felett is a tulajdonjogot), ezért előírták a minél kevesebb értékes anyag bevitelét, nem lehet itthon jobb mint a német gyárban készülő, ezért egyre több vizet, egyre több sót bele (ezzel lehet elnyomni a szemét összetevők rossz izét), bevezették a hidrogénezést, így az állati hulladékból, növényi hulladékból is tudtak tetszetős terméket produkálni. Ezzel egyidőben megjelent a Delma termék család, ami tisztán magyar fejlesztés, abban a mesterséges ízfokozók, só és vízkavalkádja volt, de olcsóbb volt, és bírta azt a pár hetet romlás nélkül, amíg fel nem bontotta vásárló.  És milyen érdekes, abban az időben szépen leszokott a családom a margarinról, mert pillanatok alatt kicsapódott belőle a víz, hűtőben is pár nap alatt penészedett. De mivel a verseny az verseny, a konkurencia is rákényszerült a szemétből margarin gyártásra. Na és, mi lett a vége, az Unilever nem találta gazdaságosnak a magyar margarin gyártást, kiszállította a termékgyártás Csehországba.
Sorolhatnám a hasonló eseteket a mosópor, tisztítószerek, üdítő, ásványvíz témában ... ennyit segítenek a pénzügyi befektetők ...

most a piac egy szegmensét, magyarországot, közép-európa ezen részét "nézed".
de gyártani valószínűleg a nagyvilágnak fognak, és nem ország, hanem (esetleg) kontinensspecifikusan.

( ausztriában vásárolt ugyanolyan nevű termék beltartalma és íze között is van difi, nem a magyar javára)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3482

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

engem azert nem borzaszt el.  szerintem regen elmult az, hogy nem penzre mentek a tulajdonosok a nagy cegeknel, hanem akár rafizetessel is csucstermeket akartak (amibe aztan hamar bele is csödöltek).

nem gondolom, hogy pl. AKG-nal ez komoly valtozast fog jelenteni a prioritasokban, a minöseg-ar viszonyban.
...masik oldalrol siman javulas is lehet a gyartasi folyamatok racionalizalasa miatt

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Irány a kommersz gagyi !

amennyiben a koreai autógyártást nézzük, nem véletlenül mondják, hogy ők az új "japán".

előre kijelenteni valamit bátor dolog....
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: avl2 »

engem azert nem borzaszt el.  szerintem regen elmult az, hogy nem penzre mentek a tulajdonosok a nagy cegeknel, hanem akár rafizetessel is csucstermeket akartak (amibe aztan hamar bele is csödöltek).

nem gondolom, hogy pl. AKG-nal ez komoly valtozast fog jelenteni a prioritasokban, a minöseg-ar viszonyban.
...masik oldalrol siman javulas is lehet a gyartasi folyamatok racionalizalasa miatt

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3482

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ne feledjük, a Harman komoly hányadot birtokol a Pro Audio világ húzóneveiből is: JBL Pro, Studer, AKG, Crown, Revox, Lexicon, A&H, dbx, Martin, Soundcraft, DigiTech, DOD, BSS, Turbosound. Ez egy nagyon durva lista így egyben! Ebben a bizniszben a HiFi üzletág vélhetően csak egy apró bekezdés volt.
Ez így, mint legutolsó-alsó juser kuncsaft, engem nagyon taszít, elborzaszt. Hasonló tendencia ez mint az élelmiszerben-drogeria a NESTLE, meg Unilever. Ha tehetem ezt a két márkát kerülöm, persze sokszor alig látszanak, mert a termék többnyire az eredeti márkanéven van hagyva, az hogy melyik csoportba tartozik nagyon apró betű. A Nestle különösen erőszakos monopólium.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Ne feledjük, a Harman komoly hányadot birtokol a Pro Audio világ húzóneveiből is: JBL Pro, Studer, AKG, Crown, Revox, Lexicon, A&H, dbx, Martin, Soundcraft, DigiTech, DOD, BSS, Turbosound. Ez egy nagyon durva lista így egyben! Ebben a bizniszben a HiFi üzletág vélhetően csak egy apró bekezdés volt.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2587

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Valószínű, a nap híre, hogy a Samsung megvette a Harman csoportot az AKG-tól, Mark Levinsonig tokkal-vonóval.
Jól fog mutatni a konyhában a Mark Levinson mikró... .
Ha jól emlékszem volt, hogy a fotóiprban téren is kísérletezett ... de az nem jöt be neki, hacsak nem a telefonokban.
Kíváncsi vagyok, hogy ez több lesz e egyszerű tulajdonos váltásnál?

Mint az közismert, a Focal/Naim csoport megvásárlásáról is volt szó. Elég megbízható forrásból tudom, hogy valóban voltak tárgyalások (a Focal/Naim egység mint tudható, független befektető kezében van, azaz már régen nem a cégek menedzsmentje birtokolja a vállalkozásokat) viszont üzletkötésre nem került sor. Most már tudható, miért. A Samsung számára nagyobb nevek, nagyobb érdekeltségek kellettek. De ha egy cég elér egy adott méretet, akkor mindenképpen megjelennek pénzügyi befektetők, akik aztán adják-veszik a tulajdonrészeket. ezek a befektetők elsősorban az eredményességet nézik - és nem az 'emelkedett' audiofil gondolkodásmódot. 
Pénzt csinálnak. Pénzből. A többi számukra csak köztes munkaeszköz. 
Így ha arra lesz szükség, akkor akár lehet Mark Levinson mikro is - bár nem hiszem, hogy a mikro vásárlóknak sokat mondana a Mark Levinson név. Inkább arra a sok száz szabadalomra, technológiai tudásra, auto-hifi piacra van szüksége a Samsungnak, amit a Harman csoport birtokol. 

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 534

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Valószínű, a nap híre, hogy a Samsung megvette a Harman csoportot az AKG-tól, Mark Levinsonig tokkal-vonóval.
Jól fog mutatni a konyhában a Mark Levinson mikró... .
Ha jól emlékszem volt, hogy a fotóiprban téren is kísérletezett ... de az nem jöt be neki, hacsak nem a telefonokban.
Kíváncsi vagyok, hogy ez több lesz e egyszerű tulajdonos váltásnál?

Irány a kommersz gagyi !

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”