Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Általában a hifiről
Ha szereted, akkor érted is (azért szereted). Érzelmi intelligenciával való értésről beszélek. Kivéve, ha sznobságból állítod a szeretést, de ezt nyilván kizárhatjuk. Úgy érzem sztereotípiákkal harcolsz, önérzeti indíttatásból. Ez nem jó, inkább lazulj valami épp kedvedre valóval. A sznobok egyébként boldogtalan lények: kívülről ugatják a lekváros bödönt, de még a kívülnyaláshoz sem lenne érzékük. Az igyekezet tragédiája ez a boldogság felé. Valljuk be, érthető törekvés. Az meg jó út, ha trendfüggetlenül zeneélvezel és keresed a jót, nincs miért izgulnod.
A zene azért jó, mert sokféle szintje van az élvezetének. Érteni és élvezni azért nem ugyanaz. Mint ahogy az is lehet, hogy valaki érti, de nem élvezi.
Általában a hifiről
Biztos vagy benne, hogy a zenei ritkaságokat említő valamennyi fórumtárs fejébe belelátsz? Nem lehet, hogy az a rosszindulat, amit sokak fő tulajdonságának nyilvánítasz, inkább benned van jelen? Néhány hete egy filmklub összejövetelen vettem részt, ahol Forman Amadeusa volt a fő fogás (nagy kedvencem), a vetítés után pedig egy több órás beszélgetés alakult ki zeneszerzőkről, a korabeli életmódról, zenész sorsokról, hangszerekről és természetesen a zenéről. A definíciód szerint a jelenlévők nem hallgatnak komolyzenét. Talán tévedsz, mert igen tájékozottnak és kiműveltnek tűntek a kérdésben.
Nem igazán értem, hogy ha számodra elfogadhatatlan a TV műsor (ezt már számtalanszor leírtad), akkor miért kapcsolod be a készüléket esténként. De persze nem ez az egyetlen, amit nem értek.
Namennyire veszélyes az általánosítás, ugyebár... :-)))
A fő fogás az Amadeus volt, de desszert remélem valami kajálós Greenaway vagy legalább majszolgatós Bunuel... :-)))
Szeretném megkérdezni, hogy miért az egyik nagy kedvenced az Amadeus? Milyen olyan szempontokat kaptál ezen a beszélgetésen, amelyek segítettek még jobban megvilágítani, esetleg koherenciájában mégis heterogénebbé tenni az addig is ismert/már látott képi/lelki/tartalmi üzenetet?
A TV kérdése sztem egyre megosztóbb. Sajnálnám, ha Rudi bácsi is beragadna pl egy ilyen klip elé, ami sztem van olyan ijesztő, hogy kisebbek megállnak tőle a növésben. Félelmetesnek nem mondanám, inkább csúnya és ijesztő. Nekem is csak háttérnek szokott menni, miközben másik ablakban matatok. Meg persze, ha egyszer-egyszer leadja a Baby TV vagy a JimJam. :-)))
Általában a hifiről
Én inkább úgy látom (és megpróbálom én is ezt követni), hogy az idézett ritkaságok többnyire illusztrálnak valamit, bizonyos dolgok megtapasztaltatására alkalmasak, vagy egyszerűen annyira tetszenek, hogy szívesen megosztanánk Veletek az élményt!
Ááá, ilyen indítattást tulajdonítani...?! "Lehetetlen". Nem tudtad, hogy itt többnyire magamutagató, ízlésüket fitogtató sznobok avagy ízlésficamos 'hozzánemértők' írogatnak? Az a helyzet, vannak akik szerintem azt lesik, mikor nincs a fejeken sapka.
.
Általában a hifiről
Én inkább úgy látom (és megpróbálom én is ezt követni), hogy az idézett ritkaságok többnyire illusztrálnak valamit, bizonyos dolgok megtapasztaltatására alkalmasak, vagy egyszerűen annyira tetszenek, hogy szívesen megosztanánk Veletek az élményt!
De nem kérnek belőle! Mi ezen annyira érthetetlen?
A komolyzene kedvelőinek van saját topikjuk. Örvendetes volna ha oda értekeznének és nem itt árulnák a portékájukat mint egy porszívó ügynök. Ja, hogy azt alig látogatják? Pech.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11026
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Ez egy nagyon jó kérdés. Feleségem szokta mondani, hogy azok a nők, akik a sokat beszélnek főzésről, azoknak a férje főz általában. És ez így is van. Valahol innét lehet ezt a kérdést is megfogni, aki valóban nagyon szereti a komolyzenét és sokat is hallgatja, az nem beszél róla, mert természetes neki. Itt a topikban tényleg érezni néhány beírásból, hogy villogás jelleggel kerülnek szóba ritkaságok, amiknek a hallgatása rangot ad az illetőnek. Ő legalább is így gondolja.
Az én véleményem az, hogy a komoly zene csodálatos világ, de idő és megfelelő lelki állapot (nyugalom) kell a befogadásához. A mai élet sajnos nem erről szól.
Esténként, a nap végén kábel készítő asztalkámtól felállva le szoktam ülni a TV elé és kiráz a hideg a zenei csatornákon látható klippektől. Nulla zene, érthetetlen képsorok, minél megdöbbentőbb vizuális ingerek rettenetes... ez a ma és a jövő zenéje?
Biztos vagy benne, hogy a zenei ritkaságokat említő valamennyi fórumtárs fejébe belelátsz? Nem lehet, hogy az a rosszindulat, amit sokak fő tulajdonságának nyilvánítasz, inkább benned van jelen? Néhány hete egy filmklub összejövetelen vettem részt, ahol Forman Amadeusa volt a fő fogás (nagy kedvencem), a vetítés után pedig egy több órás beszélgetés alakult ki zeneszerzőkről, a korabeli életmódról, zenész sorsokról, hangszerekről és természetesen a zenéről. A definíciód szerint a jelenlévők nem hallgatnak komolyzenét. Talán tévedsz, mert igen tájékozottnak és kiműveltnek tűntek a kérdésben.
Nem igazán értem, hogy ha számodra elfogadhatatlan a TV műsor (ezt már számtalanszor leírtad), akkor miért kapcsolod be a készüléket esténként. De persze nem ez az egyetlen, amit nem értek.
Valahol innét lehet ezt a kérdést is megfogni, aki valóban nagyon szereti a komolyzenét és sokat is hallgatja, az nem beszél róla, mert természetes neki. Itt a topikban tényleg érezni néhány beírásból, hogy villogás jelleggel kerülnek szóba ritkaságok, amiknek a hallgatása rangot ad az illetőnek. Ő legalább is így gondolja.
Általában a hifiről
Valahol innét lehet ezt a kérdést is megfogni, aki valóban nagyon szereti a komolyzenét és sokat is hallgatja, az nem beszél róla, mert természetes neki. Itt a topikban tényleg érezni néhány beírásból, hogy villogás jelleggel kerülnek szóba ritkaságok, amiknek a hallgatása rangot ad az illetőnek. Ő legalább is így gondolja.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Az én véleményem az, hogy a komoly zene csodálatos világ, de idő és megfelelő lelki állapot (nyugalom) kell a befogadásához. A mai élet sajnos nem erről szól.
Esténként, a nap végén kábel készítő asztalkámtól felállva le szoktam ülni a TV elé és kiráz a hideg a zenei csatornákon látható klippektől. Nulla zene, érthetetlen képsorok, minél megdöbbentőbb vizuális ingerek rettenetes... ez a ma és a jövő zenéje?
Miféle demagóg álkérdés ez?
Ez nem kérdés, ez Rudi bácsi legújabb marketing stratégiája.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7665
Általában a hifiről
Miféle demagóg álkérdés ez?
Ez nem kérdés, ez Rudi bácsi legújabb marketing stratégiája.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Általában a hifiről
Miféle demagóg álkérdés ez? Minden korszak párhuzamos síkokon fut. Azért, mert te - felteszem - komolyzenei oldalról jössz, a következő generációk tagjainak mindegyike már igénytelen mainstream-faló? Komolyzenén nevelkedtem, játszottam jazz bandában, a pult mögött rendre tech- és jungletechno jön ki belőlem, mindegyik én vagyok. Én mit mossak össze nyugodt szívvel, mi az ismeretlen átellen? Ne használjuk fel a korszakos, kiragadott (szub)jellemzőket saját, elmúlt fiatalságunk siratására.
Általában a hifiről
Hol olvastál te az én beírásomban Chord-ról? A te lelked rosszindulatból van kikövezve.
Ez egy nagyon jó kérdés. Feleségem szokta mondani, hogy azok a nők, akik a sokat beszélnek főzésről, azoknak a férje főz általában. És ez így is van.
Hát mester (hát neme lehet mondat elől, pedig ez most a hátad) ezzel akkora baromságot biggyesztettél ide hogy beleremeg talán még Zuckerberg kutyája is.
Szerinted, ezek szerint Chord barátod csak beszél és posztol, meg blogol, meg tovább ajánlgatja a különleges és ritkaság zenéket, többségében régizenéket?? és nem is hallgatja?? Nofene.
/Nejed főzésről beszélő példáját is zavarosan veted ide, miszerint nejed általában, te meg ez így is így van egyértelműséggel definiálod, mint ahogy szoktad a saját kábeleid áramvezető összefüggéseit előadni. Nejem és két önálló lányom sokat és jól főznek, egymásközt is megbeszélik, bújják tanulják is a szakácskönyveket, én meg jóízűen fogadom a változatosságot. Akkor mi is az általános a főzésről beszélés és csinálásban? .. jaj nekem!!/
Általában a hifiről
Ez egy nagyon jó kérdés. Feleségem szokta mondani, hogy azok a nők, akik a sokat beszélnek főzésről, azoknak a férje főz általában. És ez így is van.
Hát mester (hát neme lehet mondat elől, pedig ez most a hátad) ezzel akkora baromságot biggyesztettél ide hogy beleremeg talán még Zuckerberg kutyája is.
Szerinted, ezek szerint Chord barátod csak beszél és posztol, meg blogol, meg tovább ajánlgatja a különleges és ritkaság zenéket, többségében régizenéket?? és nem is hallgatja?? Nofene.
/Nejed főzésről beszélő példáját is zavarosan veted ide, miszerint nejed általában, te meg ez így is így van egyértelműséggel definiálod, mint ahogy szoktad a saját kábeleid áramvezető összefüggéseit előadni. Nejem és két önálló lányom sokat és jól főznek, egymásközt is megbeszélik, bújják tanulják is a szakácskönyveket, én meg jóízűen fogadom a változatosságot. Akkor mi is az általános a főzésről beszélés és csinálásban? .. jaj nekem!!/
Általában a hifiről
Lehet hogy napi szinten nem tudom megmagyarázni a világ működését a zenén keresztül, de ma kb. háromszor táncra perdültem teljesen szárazon, kávészünetben itthon munka közben, 120 kilósan bőven ötven felett.
Azért erről rakhatnál be szelfit, ránk fér egy kis vidámság!
Az én kérdésem az: Kinek mennyi a sznobság, és a valódi élvezet a komolyzene hallgatásában?
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Általában a hifiről
Az én kérdésem az: Kinek mennyi a sznobság, és a valódi élvezet a komolyzene hallgatásában?
és most majd tömegesen jelentkeznek, hogy énis énis sznob vagyok? ) vagy visszakérdeznek, hogy kinek mennyi a műveletlenség, alkohol és/vagy drogfüggőség abban ha technót, metált rockot vagy egyebet hallgat? Szerintem nem jó irány, tiszteljük a másik ízlését és legyen az ő dolga, hogy mit és miért hallgat.
Én sem hallgatok komolyzenét, kb. egy kezemen meg tudom számolni mi az amit valóban élvezettel hallgatok meg néha, mondjuk egy Bolerot, Habanera&carmen fantáziát vagy a négy évszak egyes részeit vagy volt pl. Abba filharmonikus feldolgozásban, stb. Szerintem amúgy félreértésben vannak azok, akik nem értik miért nem "szeretjük" a komolyzenét. Védik a zenekart, a színpadot, a hangszereket - pedig ezekkel semmi "bajunk", szuperek, szeretjük, csak az eljátszott zene nem tetszik... De ez megvan a többi műfajnál is, egy csomó pop,rock,stb. szintúgy nem tetszik, csak ott nem "sértődik" meg rajta senki:))
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Általában a hifiről
Gondolkodtam, de nem megy. Ehhez sajnos kevés vagyok. Meg a jazz-t szeretem, persze nem értem.Ha szereted, akkor érted is (azért szereted). Érzelmi intelligenciával való értésről beszélek. Kivéve, ha sznobságból állítod a szeretést, de ezt nyilván kizárhatjuk. Úgy érzem sztereotípiákkal harcolsz, önérzeti indíttatásból. Ez nem jó, inkább lazulj valami épp kedvedre valóval. A sznobok egyébként boldogtalan lények: kívülről ugatják a lekváros bödönt, de még a kívülnyaláshoz sem lenne érzékük. Az igyekezet tragédiája ez a boldogság felé. Valljuk be, érthető törekvés. Az meg jó út, ha trendfüggetlenül zeneélvezel és keresed a jót, nincs miért izgulnod.
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Általában a hifiről
És még egy....
Ok. Megértettem, igazad van.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2618
Általában a hifiről
Csak egy-két oldalnyi...
És még egy....
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó
Általában a hifiről
Ez bizony megítélés. Mi a bajod vele?
A párom erre azt mondta, hogy lehet hogy hülyén halunk meg, de legalább élvezzük. Azaz kizárólag olyan zenét hallgatunk, amit élvezünk. Én pld. John Lee Hooker -t azelőtt is nagyon szerettem, mielőtt elolvastam róla hogy speciális virtuóz gitárjátéka van, vagy hogy a speciális énekstílusa a dadogásából adódik, vagy hogy a tizenegyedik gyerek volt a családban, így érhetően nem járt a zeneakadémiára, mint ahogyan én sem... Most elárulom egyik legsötétebb titkomat, egyik legnagyobb rajongója vagyok a két horvát csellós srácnak. Biztos hogy sokak számára legalább annyira perverz, mintha legalább pedofil lennék, de nagyon tetszenek, és nagyon élvezem ahogyan játszanak. Aztán a lenézett agyoncsépelt kommersz zenék, mint pld. Armand Amar Home zenéje. Én nagyon-nagyon szeretem. Ennek az utánérzett Havasi cuccait nem. Nagyon szeretem a négy évszakot, annak is az átiratait, sokfélét hallgattam, mindig meghat. De ebből a műfajból válogatok. Sok minden van, ami szeretek a komoly zenéből, sok mindent nem. Viszont soha sem tudományos szempontból közelítek. Fingom sincs az aktuális trendekről vagy divatokról, azt hallgatom ami tetszik. Viszont engedtessék meg nekem: Ha hazaérve mondjuk a Sonny boy Williamson-t akarom hallgatni, akit nagyon-nagyon szeretek, vagy Vaughan-t, aki nálam a csúcs senki ne próbálja azt megmagyarázni, hogy ennek milyen tudományos alapja van.
Lehet hogy napi szinten nem tudom megmagyarázni a világ működését a zenén keresztül, de ma kb. háromszor táncra perdültem teljesen szárazon, kávészünetben itthon munka közben, 120 kilósan bőven ötven felett.
Gondolkodtam, de nem megy. Ehhez sajnos kevés vagyok. Meg a jazz-t szeretem, persze nem értem.
Abszolút nem feltétele a zene élvezetének, annak megértése teljes mélységében. Szerintem a zeneszerzők, előadók se azzal a céllal írják, játszák, hogy mindenki értse. Az lehet egy plusz, ha valakinek erre igénye van.
Hifisek, főleg egy bizonyos szegmens, szereti elhitetni másokkal, hogy mindenhez is ért, legyen az az élet bármely területe, ott vitának helye nincs, majd ő jobban tudja.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7665
Általában a hifiről
Gondolkodtam, de nem megy. Ehhez sajnos kevés vagyok. Meg a jazz-t szeretem, persze nem értem.
Abszolút nem feltétele a zene élvezetének, annak megértése teljes mélységében. Szerintem a zeneszerzők, előadók se azzal a céllal írják, játszák, hogy mindenki értse. Az lehet egy plusz, ha valakinek erre igénye van.
Hifisek, főleg egy bizonyos szegmens, szereti elhitetni másokkal, hogy mindenhez is ért, legyen az az élet bármely területe, ott vitának helye nincs, majd ő jobban tudja.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó
Általában a hifiről
Ezt a komolyzene-parát zongorázzátok le jazzel is, azzal is fincsi.
Általában a hifiről
Ezt a komolyzene-parát zongorázzátok le jazzel is, azzal is fincsi.
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Általában a hifiről
Ez kiraly volt! Nincs ilyen zenei ajanalo topik? Annyira szeretek uj zeneket talalni.
Csak egy-két oldalnyi...
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Általában a hifiről
https://m.youtube.com/watch?v=32kYH6XZrIo
Bocsánat de teóról nem tudom másképp beilleszteni
Nagy kedvencem.
Agnes Obel
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Általában a hifiről
Hát az elég szomorú, hogy Fórumtársak kezdik kényelmetlenül érezni magukat zenei ízlésük miatt!
Szóval egy szenvedélyes komolyzene-kedvelő ajánlásával:
Ez kiraly volt! Nincs ilyen zenei ajanalo topik? Annyira szeretek uj zeneket talalni.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Általában a hifiről
Lehet hogy tényleg ez van. Lehet hogy a komolyzenéhez nagyon értők mindent jobban meg tudnak ítélni, az is lehet, hogy nagyobb biztonsággal kiválogatják a zene javát minden létező stílusból. Tényleg elhiszem. De akkor is! Mi ez ha nem megítélés?
Ez bizony megítélés. Mi a bajod vele?
Általában a hifiről
Szerintem erőltetni nem lehet és nem is kell semminek a megkedvelését!
A klasszikus zenével kapcsolatban, és úgy általában is, ez az állítás nem helyes.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Általában a hifiről
Igen igazad van:)
Autózás közben nem néztem utána pontosan..
De a lényeg benne volt!!
Nekem a sakáltotálmetáltól jön ki a rég meggyógyult pszoriázisom a könyökömön!