Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Általában a hifiről
Ma reggel sikerült rendesen beállítani a Vandersteen 2CE Signature hangsugárzóim dőlésszögét a használati útmutató 8. oldalán található instrukcióknak megfelelően. Nem lett belőle másik hangfal: ugyanolyan gyors, tonálisan pontos, nagy sávszélességű, de a térleképzés alapvetően megváltozott; szélességét, de még inkább mélységét tekintve sokkal kiterjedtebb, szellősebb lett, finomodott.
Ez persze mind magánügy. De közben eltűnődtem rajta, hogy vajon a kellő támogatás, segítség és szakértelem hiányában vajon hány rendszer vergődik gúzsba kötve a megfelelő beállítás híján? Hogy nem lenne-e helye olyan témának, ahol az egyszeri felhasználó segítséget kap nem csak egy adott produktum kiválasztásához, de normális installálásához is? Vagy hogy egyes vélemények bizonyos termékekről, és a belőlük következő piaci viselkedés vajon nem éppen a megfelelő installáció hiányából adódnak-e?
Szerintem gyakori. A fotók egy része árulkodó. A körülmények nem ritkán csupasz falak, kőpadló/járólap vagy éppen sarokba állított hangsugárzók stb... Csoda, hogy "nem jött be", piacra tétel a vége? Nyilván nem minden helyzetre alkalmazandó.
.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Általában a hifiről
Ma reggel sikerült rendesen beállítani a Vandersteen 2CE Signature hangsugárzóim dőlésszögét a használati útmutató 8. oldalán található instrukcióknak megfelelően. Nem lett belőle másik hangfal: ugyanolyan gyors, tonálisan pontos, nagy sávszélességű, de a térleképzés alapvetően megváltozott; szélességét, de még inkább mélységét tekintve sokkal kiterjedtebb, szellősebb lett, finomodott.
Ez persze mind magánügy. De közben eltűnődtem rajta, hogy vajon a kellő támogatás, segítség és szakértelem hiányában vajon hány rendszer vergődik gúzsba kötve a megfelelő beállítás híján? Hogy nem lenne-e helye olyan témának, ahol az egyszeri felhasználó segítséget kap nem csak egy adott produktum kiválasztásához, de normális installálásához is? Vagy hogy egyes vélemények bizonyos termékekről, és a belőlük következő piaci viselkedés vajon nem éppen a megfelelő installáció hiányából adódnak-e?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Általában a hifiről
CD-ben egyértelműen az ML-ek jobbak. A Sony kevésbé dinamikus. SACD-je persze így is jobb, mint a CD hang. Természetesebb, folyékonyabb. A CD ehhez képest kicsit darabos, gépies még az ML-eken is.
A Vacuumstate mod esetében a gyári RCA kijáraton maradt a gyári panel jele, vagyis a gyári állapot. Az XLR kijáraton van az új elektronika jele ( a régi szimmetrikus áramkör helyett ) és van egy plusz RCA kijárat is ugyanerre.
A nehézség a direkt összehasonlításra az, hogy a mod. kimenet szintje kb. 6 dB-lel alacsonyabb.
A mod legnagyobb előnye alapvetően CD esetében van, ahol a dinamika nagyobb, a hang sokkal simább, folyamatosabb úgy, hogy a felbontás még nőtt is. SACD-nél a dinamika nőtt, de nem drámaian.
Az ML a Sonyhoz képest kicsit túl direkt, frontális, nyomulós. A Sony simább, folyékonyabb, természetesebb, kevésbé gépies. Számomra kevésbé digitális.
köszönöm a választ.
eltérő kimenetek esetén segíthet egy hangnyomásszint mérő, azzal be lehet állítani egy teszt lemezzel a közel azonos hangerősséget.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
s hogyan viszonyulna egy gyári, mod nélküli (stock) SCD-1 a ML-ekhez? valaki próbálta ezt esetleg?
CD-ben egyértelműen az ML-ek jobbak. A Sony kevésbé dinamikus. SACD-je persze így is jobb, mint a CD hang. Természetesebb, folyékonyabb. A CD ehhez képest kicsit darabos, gépies még az ML-eken is.
A Vacuumstate mod esetében a gyári RCA kijáraton maradt a gyári panel jele, vagyis a gyári állapot. Az XLR kijáraton van az új elektronika jele ( a régi szimmetrikus áramkör helyett ) és van egy plusz RCA kijárat is ugyanerre.
A nehézség a direkt összehasonlításra az, hogy a mod. kimenet szintje kb. 6 dB-lel alacsonyabb.
A mod legnagyobb előnye alapvetően CD esetében van, ahol a dinamika nagyobb, a hang sokkal simább, folyamatosabb úgy, hogy a felbontás még nőtt is. SACD-nél a dinamika nőtt, de nem drámaian.
Az ML a Sonyhoz képest kicsit túl direkt, frontális, nyomulós. A Sony simább, folyékonyabb, természetesebb, kevésbé gépies. Számomra kevésbé digitális.
Általában a hifiről
Az, hogy ki mit hall, az teljességgel magánügy. Mindenkinek a saját ízlése szerint kell rendszert választania. A tapasztalatlanoknak meg eszük ágában se legyen bárkire is hallgatni, akárhány beírása is van. Tapasztaljanak a saját fülükkel, ízlésükkel és aszerint válasszanak, ne aszerint hogy más "nagytapasztalatú" mit ajánl.
Megértem, hogy vonzódsz a ML CD vonalhoz (van egy sajátságos karakterük, ami vagy bejön, vagy nem, de van), de az nem jelenti azt, hogy más nem létezik rajta kívül. Pláne a mai digitális világban.
Amikor még mi forgalmaztuk a Levinsont, vehettem volna 390S-t, de nem tettem.
Nem azért, mert nem jó gépek, hanem azért, mert nekem nem tetszett eléggé a hangjuk. Helyette vettem egy Sony SCD 1-et egy Vacuumstate level 4 moddal, ami nekem sokkal jobban tetszett az ML digitális vonalnál.
Az erősítőiknek a hangja tetszett, de csak a végfokoknak. Az előfokaik szintén nem ütötték meg azt a szintet, ami az én elvárásaimnak megfelelt volna. Mondom ezt úgy, hogy évekig éltem együtt 326S előfokkal és lehetett volna 380S-em is (ami lényegesen gyengébbnek bizonyult a 326S-nél). Majd eladtam a 326S/432-őt. Volt akkoriban nálam No.32 is, de az se hagyott mély nyomokat bennem. Gyönyörűen megépített gép, de túlságosan sok műveleti erősítő van a jelútban. És ez sajnos hallatszott is rajta. Egy tisztán diszkrét elemekből felépített előfoknak jobb a hangja.
Volt No. 512-es CD játszóm is 10 évvel ezelőtt egy rövid ideig. Nem volt rossz, de az se maradt sokáig. Annak már súlyos gyártási problémái voltak. A gyártási minősége nem is emlékeztetett a 390S-re, ami azért elég rendesen meg volt építve. A hangja egyébként nekem jobban tetszett a 390S-nél. Csak hát a kivitele. Az valami gyötrelem a 390S-hez képest.
Az SCD 1 meg a mai napig is megvan (bár nem hallgatom, de azért megtartottam a sok CD-mhez, SACD-mhez, amiket szintén nem adtam el).
Ma már digitálist csakis hálózati audio lejátszóról hallgatok. Nem csak azért, mert sokkal kényelmesebb, jobb a szolgáltatása, nagyobb a választék, hanem mert számomra a hangjuk is meghaladja egy ML szintű CD játszó hangját (főleg DSD-ben és HD-ben). Persze számomra a referencia az LP. De a mai digitális technika azért már nagyon meg tudja közelíteni.
s hogyan viszonyulna egy gyári, mod nélküli (stock) SCD-1 a ML-ekhez? valaki próbálta ezt esetleg?
Általában a hifiről
Bizony, a tápegység majdnem fontosabb mint a kimenő fokozat, mint pl ennél a 8W-os "A" osztályos DIY erősítőnél. Tessék csak észrevenni a bomba biztos GND sínezést és tökéletes csillagpontozást! Nincs az a VirtuálisFöldelő kütyű, amin ezen javítana valamit .. esetleg elrontani?
Ezt a képet kerestem, megvan végre...
Általában a hifiről
acutus cerebri neural incontinentia syndrome.
In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti. Amen. :-)))
Általában a hifiről
Elnézést, Mr. Le Chef, látja, már öregszem, oda se figyelek, máris szivárogtatok :-))).
acutus cerebri neural incontinentia syndrome.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Általában a hifiről
Nadeeeee möszijő, ez szigorúan felsőházi anket volt! Nincs publikátum kiadhatósági referendum.
Elnézést, Mr. Le Chef, látja, már öregszem, oda se figyelek, máris szivárogtatok :-))).
Általában a hifiről
Én legalább 2 toroiddal építettem volna, külön-külön árnyékolva. És honnan tudod, h nem hoz rajta a VF?
Ha árnyékolni szeretnéd a következő DIY erősítőd toroid trafóját, akkor az árnyékoló lemezt mindenképpen érdemes összekötni azzal a GND réz sínnel, ellenkező esetben a kettő között megjelenő kapacitás inkább rontaná az árnyékolás hatását mint javítaná.
A külön trafókkal több félképpen lehetne szeparálni, pl feszültségerősítő-áramerősítő vagy Bal-Jobb oldal, kvázi monoblokk szeparáció. Ha több trafó képezi a tápok AC oldalát, az egyenirányítás után minden táp rész egyik pontja kell hogy erre a központi referencia GND csatlakozzon. Az csatlakozások minél inkább csillag struktúrában történjen még akkor is ha 5mm vastag a GND referencia lemez.
Márpedig a VF ezt a nagy töltésmennyiséget központosító kondenzátor-réz tömegre akaszkodna rá, növelve ezzel mit is? Vagy esetleg ráakaszkodik, hogy ez a sínnel központosított referencia pont semlegesítse a VF kalitkában kóborló, környezetből összeszedett áramokat, energiákat? (Ha emlékszel VF topicban linkelt mérésekre, ott éppen ez látszik, a GND-re szuperponál idegen zajokat a VF irányából, terhelve a referencia GND gyűjtő sínes komplexumot)
A két felvetésed (két trafó-trafók árnyékolás) a referencia GND-t nem módosítja semmivel, inkább erősödik a funkciója.
Általában a hifiről
Jó is, ha csúszik a szánkó rendesen... :-))) Ad majd Neked a VdH pszeudoakusztikus infektort!!!
Tegnap nálam is volt egy jóhangulatú szakbizottsági ülés, Paul Pang még fekete Dzsonival is definitív volt :-).
Nadeeeee möszijő, ez szigorúan felsőházi anket volt! Nincs publikátum kiadhatósági referendum.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Általában a hifiről
Bizony, a tápegység majdnem fontosabb mint a kimenő fokozat, mint pl ennél a 8W-os "A" osztályos DIY erősítőnél. Tessék csak észrevenni a bomba biztos GND sínezést és tökéletes csillagpontozást! Nincs az a VirtuálisFöldelő kütyű, amin ezen javítana valamit .. esetleg elrontani?
Én legalább 2 toroiddal építettem volna, külön-külön árnyékolva. És honnan tudod, h nem hoz rajta a VF?
Általában a hifiről
Wow...what's this place?
Sokol'd Nirvana!
Jó is, ha csúszik a szánkó rendesen... :-))) Ad majd Neked a VdH pszeudoakusztikus infektort!!!
Tegnap nálam is volt egy jóhangulatú szakbizottsági ülés, Paul Pang még fekete Dzsonival is definitív volt :-).
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
Általában a hifiről
Lehet a tápegység dologba is bele kéne rakni nemi woodoo-t, akkor drágábban lehetne adni.
Nem kell drágábban adni.Jó ez a baráti ár is.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
Általában a hifiről
A másik érdekesség,hogy ha egy tápegységre azt mondom hogy 200,000 Ft akkor megy a sziszegés,de virtuális biszbaszra simán kiadják a pénzt.
Persze, mert a VF bizsb*sszal lehet AB-ézni a haverokkal .. aztán persze ha azok nem hallják a bizbasz effektust, kussolnak és bólogatnak, ne hogy kiderüljön, nem elég fejlett a hifi hallásuk
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9541
Általában a hifiről
A másik érdekesség,hogy ha egy tápegységre azt mondom hogy 200,000 Ft akkor megy a sziszegés,de virtuális biszbaszra simán kiadják a pénzt.
Lehet a tápegység dologba is bele kéne rakni nemi woodoo-t, akkor drágábban lehetne adni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Általában a hifiről
Sokollal is elérhető vele a nirvana.
Wow...what's this place?
Sokol'd Nirvana!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Nem tisztem bele vahu ... de a GND, + és - tápot illett volna más-más színnel vezetni .. esetleg színes jelelőket ráhúzni.
Én csinálom,tudom mi hová megy persze fel van címkézve!
Általában a hifiről
Ezt ma raktam össze,végfok puffer vastag vörösréz sínnel.
Nem tisztem bele vahu ... de a GND, + és - tápot illett volna más-más színnel vezetni .. esetleg színes jelelőket ráhúzni.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Ezt ma raktam össze,végfok puffer vastag vörösréz sínnel.
Általában a hifiről
Egyébként jófajta Ardbeg Uigeadail-t szopogatva én is tapasztalom az agyi hullámaimra gyakorolt pozitív hatását...
Nem csoda. A legjobbnak értékelt whisky Jim Murray 2009-es Whisky Bibliájában. Sokollal is elérhető vele a nirvana.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11159
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
erdekes. vdH-tol azert voltak rendes cuccok is. talán nem akart/tudott ellenallni latvan, hogy mennyien mire dölnek be, adjak a penzt szamolatlanul, nagy a kisertes ebböl az üzletböl reszesedni. remelem a bevetelt belöle jo celra forditja !
"Ne szidd a sznobokat, hisz belőlük élsz!" (Hobó)
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9541
Általában a hifiről
Ezek szerint jövő héttől nekem is minden rendben lesz (egy ideig), most rendeltem belőle.
Valamikor csak átmegyek zenét hallgatni...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC