Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Re: Általában a hifiről
Legalább 2-en már félreértették amit mondani akartál. Bár nem értem miért. Pedig szerintem jól fogalmaztad meg a dolgokat, hogy mások is megérthessék.istvan01 írta: ↑2020.12.25., pén. 15:57Előbbi okfejtésemben elsősorban táp ellátási lánc folyamatát próbáltam megvilágítani, vissza-vissza térő "Paks" jelige miatt.avl2 írta: ↑2020.12.25., pén. 14:40ebbe így még nem is gondoltam bele; köszi.
Szerinted akkor forrás szerepe kisebb, mint erőlködőé? Hasonlóan: hangfalkábel>IC>tápkábel ?
Vagy inkább nem lehet ezt így felbontani, mert különböző jellegűek a hibák, azokra szubjektív érzékenysége X-nek más, mint Y-nak, stb.
Illetve: ezt ellentétben látom a régi Linn (esetleg érdekből) dumával: forrás a legfontosabb, ami elveszett, azt vissza nem lehet hozni, stb. ...persze az lemezjátszós időkben született.
Szerintem a hangsugárzó a szobával együtt a ...(hiányzik a legjobb kifejezés ide) a legfontosabb, legmeghatározóbb, legnyilvánvalóbb hibákkal bíró (lehet más hibája alattomosabb), legkritikusabb,...
Erre az energia láncolatra valahol a lakás-hifi környékén ráültetjük a zenei jelhordozót, és innen érdemes hasznos és nem kívánt haszontalan jelekre figyelni, (jel-zaj viszony, jel-torzítás viszony) tervezni, hangolni. A cél az, hogy a hasznos jel minél kevesebbet romoljon azáltal is, hogy nem engedjük be az inputon a jel mellett bekúszó, egyszerűsítve zajokat, továbbá az energia hálózat irányából is távol tartjuk a tápokról annyira nehezen leszűrhető zavaró jeleket.
Minden egyes lépcső fok, - ami lehet komplett berendezés nagy lépcső, lehet áramköri aktív-passzív egység kis lépcső sőt, sok esetben egy-egy villamos alkatrész, de nem villamos alkatrész is - a hasznos jelet dolgozza fel, lehetősége szerint az inputján megjelenő zavart, zajt csillapítja. Sajnos a hasznos és feldolgozott jel mellé hozzá rakja saját maga által termelt torzulásokat, zajokat, és ez így megy egyre közelebb a hangsugárzóig, lépcsőről lépcsőre.
Lehet azt mondani, egy jól felépített zenei láncban villamosan, vezetékekben távolabbi zavaró hatások kevésbé jelennek meg, a hasznos jelek közben erősödnek, de sajnos a feldolgozó áramkörök tökéletlensége miatt azok zavaró torzításai, zajai is rá ülnek a hasznos jelre.
Mikor lesz a forrás, közbenső elem vagy végén a hangsugárzó hangzó térrel fontosabb, erősebb hatású? Erre nincs generális válasz, rendszertől függ inkább.
Bocsi ezért a túl általános jellegű okfejtésért.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Nincs itt semmiféle "duma érdekből". Tökéletesen igaza volt. Ha a forrásod gyenge, azt már csak pofozhatod akárhogy, az akkor is büdös marad.avl2 írta: ↑2020.12.25., pén. 14:40Illetve: ezt ellentétben látom a régi Linn (esetleg érdekből) dumával: forrás a legfontosabb, ami elveszett, azt vissza nem lehet hozni, stb. ...persze az lemezjátszós időkben született.
Szerintem a hangsugárzó a szobával együtt a ...(hiányzik a legjobb kifejezés ide) a legfontosabb, legmeghatározóbb, legnyilvánvalóbb hibákkal bíró (lehet más hibája alattomosabb), legkritikusabb,...
Minden, ami forrásból kijövő jelhez hozzáadódik, kivonódik, torzítja azt az a hiba, amit a kimenete utáni eszközök produkálnak. Ezt a hibát kell a lehető legkisebb szinten tartani.
Szoba? Igen, fontos, főleg a hifistáknak, akik nem tudnak elvonatkoztatni zenehallgatás közben a tűéles pozicionálástól, színpadmélységtől, 3D hangképtől....., aminek az ég egy világon semmi köze a zene lényegéhez (csupán nekik kreálták a hangmérnökök). Valós körülmények között nem létező fogalmak. Sem hangosított, sem koncerttermi akusztikus hangverseny, sem gépzene esetén értelmezhetetlen fogalmak. Dinamika, ritmus, hangterjedelem, aminek az átvitelét kell a lehető legjobban kiterjeszteni. Erre persze csak nagyon kevés lánc képes, aztán megy a szöszmötölés a lényegtelen és nem valós tényezők hajkurászása. Nem baj az, azzal is jól el lehet lenni. Más meg addig zenét hallgat.
Előbbi okfejtésemben elsősorban táp ellátási lánc folyamatát próbáltam megvilágítani, vissza-vissza térő "Paks" jelige miatt.avl2 írta: ↑2020.12.25., pén. 14:40ebbe így még nem is gondoltam bele; köszi.
Szerinted akkor forrás szerepe kisebb, mint erőlködőé? Hasonlóan: hangfalkábel>IC>tápkábel ?
Vagy inkább nem lehet ezt így felbontani, mert különböző jellegűek a hibák, azokra szubjektív érzékenysége X-nek más, mint Y-nak, stb.
Illetve: ezt ellentétben látom a régi Linn (esetleg érdekből) dumával: forrás a legfontosabb, ami elveszett, azt vissza nem lehet hozni, stb. ...persze az lemezjátszós időkben született.
Erre az energia láncolatra valahol a lakás-hifi környékén ráültetjük a zenei jelhordozót, és innen érdemes hasznos és nem kívánt haszontalan jelekre figyelni, (jel-zaj viszony, jel-torzítás viszony) tervezni, hangolni. A cél az, hogy a hasznos jel minél kevesebbet romoljon azáltal is, hogy nem engedjük be az inputon a jel mellett bekúszó, egyszerűsítve zajokat, továbbá az energia hálózat irányából is távol tartjuk a tápokról annyira nehezen leszűrhető zavaró jeleket.
Minden egyes lépcső fok, - ami lehet komplett berendezés nagy lépcső, lehet áramköri aktív-passzív egység kis lépcső sőt, sok esetben egy-egy villamos alkatrész, de nem villamos alkatrész is - a hasznos jelet dolgozza fel, lehetősége szerint az inputján megjelenő zavart, zajt csillapítja. Sajnos a hasznos és feldolgozott jel mellé hozzá rakja saját maga által termelt torzulásokat, zajokat, és ez így megy egyre közelebb a hangsugárzóig, lépcsőről lépcsőre.
Lehet azt mondani, egy jól felépített zenei láncban villamosan, vezetékekben távolabbi zavaró hatások kevésbé jelennek meg, a hasznos jelek közben erősödnek, de sajnos a feldolgozó áramkörök tökéletlensége miatt azok zavaró torzításai, zajai is rá ülnek a hasznos jelre.
Mikor lesz a forrás, közbenső elem vagy végén a hangsugárzó hangzó térrel fontosabb, erősebb hatású? Erre nincs generális válasz, rendszertől függ inkább.
Bocsi ezért a túl általános jellegű okfejtésért.
ebbe így még nem is gondoltam bele; köszi.
Mit csillapít egy nagy tisztaságú vezető szakasz az eleve erre tervezett trafókkal és szűrő áramkörökkel szemben? Honnan tudja, hogy mi a hasznos és mi az "idegen jel"?istvan01 írta: ↑2020.12.25., pén. 11:45
Még egy fontos dolog ebben, olyan nincs hogy jó táp, jó szűrő, jó árnyéklás, jó trafó stb, hanem az van minden elem csillapít valamit az idegen jel szerepében, miközben az átengedő tartományban nekünk kívánatos aktív jelet igyekszik a legkisebb ellenállással adni tovább. A lakás árammérő szekrényétől kezdve számtalan lépőcsőn kell átereszteni az energiát amíg eljut a hangszóróig. Egyik lépcső sem tökéletes, sőt egyes lépcsők még egymásra is hatnak, néha pozitív, negatív módon.
Bizonyos régebbi kapcsolásoknál tapasztalható, hogy a hálózatból kihúzva még néhány másodpercig életben tartják a berendezést. Ilyenkor mi történik az "idegen jelekkel" ? Hol és miképp várakoznak, hogy aztán 60+ centi rézfólián, 100+ lágyforrasztáson, néhány tucat passzív elemen átvergődve beszivároghassanak a 20-20KHz-es tartományba?
Mi van abban az esetben, ha az "idegen jel" generátor már a készülékházon belül található? Minden 2. forráskészüléket kapcsolóüzemű táppal szerelnek.
Az utcai villamos hálózatokon nem ritka a 20V-os feszültség lengés. Háztartási gépek ezrei rángatják és szennyezik a hálózatot. Ez a zavar betáp kábeltől függetlenül tökéletesen és csillapítatlanul ott van minden tápegység primer kapcsain. Ez most akkor mégis elhanyagolható tényező?Van még egy nagyon fontos ebben a lépcsők hatásmechanizmusában. Minél közelebb van az utolsó hangsugárzó villamos-mechanikus átalakítóhoz, annál jelentősebb a végeredményben szerepük, befolyásuk, ergo, minél távolabb, annál kevésbé. Tehát a utcai közműhálózat áram/feszültsége zavar szintje, vezető minősége már csekély mértékű a hifiben, az országos közép-nagyfeszültségű hálózat már praktikusan 0 hatású. Tehát felesleges Paksot emlegetni, kivéve ha a Paksi diszpécser teremben szeretnél minőségi zenét hallgatni felvételről.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára diagnet 2020.12.25., pén. 14:44-kor.
Ne tekintsd kioktatásnak, tanácsnak inkább az alábbiakat:Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 17:00
De mi van a táp kábel előtt? Szín ezüst, de legalább nagy tisztaságú réz kábel Paksig?
Mert ha nem, akkor csak placebo az egész. De annak viszont nagyon jó, mint látom![]()
A zenét, ahogy mi itt a legtöbben hallgatjuk, úgy kezeljük, hogy az a tápenergia többlépcsős modulációja mire eljut a hangszóróig, levegőn át a fülünkbe. Minden egyes lépcsőnek van egy idegen nem kívánt és aktív jel összetevője. Az idegen és aktívok arányát szeretnék 100-140dB (100ezer-10milliós arány) távolságban tartani. Nem, ez nem azt jelenti, hogy zene és hallásunk ekkora átfogású, hanem azt, hogy ennyire be tudnak zavarni a nagyon kis idegen jelek is a végeredmény 0-80dB hallás tartományú területre a 20-20kHz frekvencia sávban.
A hálózati feszültség/áram a legnagyobb zavar-idegen jelhordozó feszültségben és energia szinten is. Nem, nem csupán az 50Hz-et kell kivasalni belőle, sokkal több van abban. Nem, a legkisebb keresztmetszet elve sem igaz a audio lánc minőség értékeléseknél, mert a szűk keresztmetszeten "átlátszanak" a sokkal kisebb zavaró elemek is, még akkor is, ha azon szűk lépcsőn csökken az energia szintjük.
Még egy fontos dolog ebben, olyan nincs hogy jó táp, jó szűrő, jó árnyéklás, jó trafó stb, hanem az van minden elem csillapít valamit az idegen jel szerepében, miközben az átengedő tartományban nekünk kívánatos aktív jelet igyekszik a legkisebb ellenállással adni tovább. A lakás árammérő szekrényétől kezdve számtalan lépőcsőn kell átereszteni az energiát amíg eljut a hangszóróig. Egyik lépcső sem tökéletes, sőt egyes lépcsők még egymásra is hatnak, néha pozitív, negatív módon.
Van még egy nagyon fontos ebben a lépcsők hatásmechanizmusában. Minél közelebb van az utolsó hangsugárzó villamos-mechanikus átalakítóhoz, annál jelentősebb a végeredményben szerepük, befolyásuk, ergo, minél távolabb, annál kevésbé. Tehát a utcai közműhálózat áram/feszültsége zavar szintje, vezető minősége már csekély mértékű a hifiben, az országos közép-nagyfeszültségű hálózat már praktikusan 0 hatású. Tehát felesleges Paksot emlegetni, kivéve ha a Paksi diszpécser teremben szeretnél minőségi zenét hallgatni felvételről.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3963
Ezzel nem tudok és nem is akarok vitatkozni.
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Csak a Marantz! :-D
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6573
+1
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ezt a dolgot már vagy 126 ezerszer kitárgyaltuk e fórumon. Kár az időt pazarolni rá, pláne karácsonykor. A hitetlenkedők olvassanak vissza és/vagy füleljenek... Hozzáteszem az ár, amit kérnek ezért a dugóért vicces, de ez egy másik sztori.
K.K.Ü!
K.K.Ü!
- Alex_Aston
- V.I.P.

De mi van a táp kábel előtt? Szín ezüst, de legalább nagy tisztaságú réz kábel Paksig?zoli73 írta: ↑2020.12.24., csüt. 16:50Ha ezt meg tudja neked valaki magyarázni(úgy, hogy el is hidd), akkor az a valaki, jogosan pályázik a következő fizikai Nobel-díj-ra.Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 16:24Nem vagyok villanyszerelő, mert tovább tanultam :)
A táp és a kondi után teljesen más táp megy tovább, így jön ide. Különben a legkisebb feszültség ingadozás esetén is megállna, vagy hullámokban a zene.
Egy ilyen csatlakozó és táp kábel mellett mindegy, hogy előtte milyen kábel van a falban, ez után jó lesz a táp? Nem a leggyengébb lánc szem a lényeg?
Persze nyilván lehet hinni benne, és ezek szerint van is piaca. Csak kíváncsi lettem volna, hogy ezen felül mi az előnye. De ezek szerint nem lehet kézzel fogható magyarázatot adni rá.
Mi, a magyarázatot nem tudjuk, csak megtapasztaltuk a tápkebek előnyeit, ezért mondjuk azt, amit.
Amit már jó régen megfogadtam, az az, hogy semmiről nem mondok véleményt(sem jót, sem rosszat), amit nem ismerek, és nem tapasztaltam meg. Az ilyesmi nem hit, hanem tapasztalat kérdése.
Ha nagyon szkeptikus vagy a kábelekkel kapcsolatban, akkor ajánlom figyelmedbe, az "Ezoterikus, misztikus..." topicot, de vigyazz, az neked lehet, hogy kissé hadcore lesz, ezek után!
Ne mond, hogy nem figyelmeztettelek!
Mert ha nem, akkor csak placebo az egész. De annak viszont nagyon jó, mint látom
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Ha ezt meg tudja neked valaki magyarázni(úgy, hogy el is hidd), akkor az a valaki, jogosan pályázik a következő fizikai Nobel-díj-ra.Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 16:24Nem vagyok villanyszerelő, mert tovább tanultam :)
A táp és a kondi után teljesen más táp megy tovább, így jön ide. Különben a legkisebb feszültség ingadozás esetén is megállna, vagy hullámokban a zene.
Egy ilyen csatlakozó és táp kábel mellett mindegy, hogy előtte milyen kábel van a falban, ez után jó lesz a táp? Nem a leggyengébb lánc szem a lényeg?
Persze nyilván lehet hinni benne, és ezek szerint van is piaca. Csak kíváncsi lettem volna, hogy ezen felül mi az előnye. De ezek szerint nem lehet kézzel fogható magyarázatot adni rá.
Mi, a magyarázatot nem tudjuk, csak megtapasztaltuk a tápkebek előnyeit, ezért mondjuk azt, amit.
Amit már jó régen megfogadtam, az az, hogy semmiről nem mondok véleményt(sem jót, sem rosszat), amit nem ismerek, és nem tapasztaltam meg. Az ilyesmi nem hit, hanem tapasztalat kérdése.
Ha nagyon szkeptikus vagy a kábelekkel kapcsolatban, akkor ajánlom figyelmedbe, az "Ezoterikus, misztikus..." topicot, de vigyazz, az neked lehet, hogy kissé hadcore lesz, ezek után!
Ne mond, hogy nem figyelmeztettelek!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Elfogadjuk azt, hogy te így gondolod!Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 16:24Nem vagyok villanyszerelő, mert tovább tanultam :)
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nem vagyok villanyszerelő, mert tovább tanultam :)
- zoli73
- V.I.P.

Valami azt súgja, hogy még nem próbáltál, hallottál saját rendszeredben, a gyári "tyúkbeleken" kívül más tápkábelt, csak akkor azt nem értem, hogy lehet ilyen határozottan kijelenteni, "nincs olyan, hogy..."Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 14:50230V oldalon mit tud kivenni a zenéből?zoli73 írta: ↑2020.12.24., csüt. 14:38Hozzá semmit nem ad. Ezt inkább onnan kell megközelíteni, hogy az olcsó/átlagos csatlakozók elvesznek a zenéből(felbontást, dinamikát, stb.), ellentétben a jó(nem feltétlen csak a drága) csatlakozó, sokkal kevesebbet vesz el a zenéből, ettől jó, jobb.Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 10:36Valaki meg tudja mondani, hogy egy ilyen eszköz, mitől képvisel ekkora értéket....?
https://audiophile-szalon.hu/termek/ieg ... zati-dugo/
Mit tud ez hozzáadni a zenéhez?
Hozzátenni semmilyen eszköz nem tud, csak elvenni, és ha valami minél kevesebbet vesz el a zenéből, az annál jobb. Biztos vagyok benne, hogy ez a csatlakozó kevesebbet vesz el, mint egy egyszerű 1000Ft-os dugó, de azt mindenkinek magának kell megítélnie, hogy ez megér-e neki ennyit.
Egy jó táp és táp kondi nem ezt hivatott megoldani?
Nincs olyan, hogy az amperek szebben jutnak el a tápig ilyen, vagy olyan kábelen. Vagy eljut, vagy nem. Utána persze már más tészta, amikor a zene jelfolyamot kell eljuttatni egyik pontból a másikba.
De igen van.
A jó táp, és tápkondi, nem tudom hogyan kapcsolódik ide.
Jut eszembe, nem villanyszerelő a foglalkozásod? Mert akkor nincs miről vitatkozni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
És vajon egy drága dugó vs dugó nélküliség (nyilván nem ennél a konkrét dugótípusnál, de például a hálózati kábel másik végén) közül melyik lenne jobb és mennyivel?
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee
És az a fül! :-)
asebestyen írta: ↑2020.12.24., csüt. 14:54aminél ez a dugó valódi javulást fog hozni és ahol ez egy jó fejlesztési irány lesz.
Az állítás első része a hifi klasszikus felfogásában igaz lehet. Szubjektív szemszögből viszont sokszor mégsem az a nyerő.
Viszont a hifi lánc szinte összes tagja hozzá tud adni a zenéhez olyat ami mondjuk eredetileg nem volt ott. Harmónikus és intermodulációs torzítás, rezonanciák, készülékzaj, mind olyan dolgok amik nem szerepelnek eredetileg a hanganyagban, de mégis megjelennek pluszként tehát hozzáadódnak a reprodukcióhoz. Vagy hozzáadódhat akár még egy rádióműsor is, ahogy épp a kábeles topikban volt olvasható :)
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8024
De, torzítást tud hozzáadni. Ennek mértéke és főleg jellege pl kérdéses. Nagyon drága és jó az a rendszer, aminél ez a dugó valódi javulást fog hozni és ahol ez egy jó fejlesztési irány lesz. Akiknek ilyen van a birtokukban, ritkán fórumoznak. :)zoli73 írta: ↑2020.12.24., csüt. 14:38Hozzá semmit nem ad. Ezt inkább onnan kell megközelíteni, hogy az olcsó/átlagos csatlakozók elvesznek a zenéből(felbontást, dinamikát, stb.), ellentétben a jó(nem feltétlen csak a drága) csatlakozó, sokkal kevesebbet vesz el a zenéből, ettől jó, jobb.Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 10:36Valaki meg tudja mondani, hogy egy ilyen eszköz, mitől képvisel ekkora értéket....?
Hozzátenni semmilyen eszköz nem tud, csak elvenni, és ha valami minél kevesebbet vesz el a zenéből, az annál jobb. Biztos vagyok benne, hogy ez a csatlakozó kevesebbet vesz el, mint egy egyszerű 1000Ft-os dugó, de azt mindenkinek magának kell megítélnie, hogy ez megér-e neki ennyit.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Alex_Aston
- V.I.P.

230V oldalon mit tud kivenni a zenéből?zoli73 írta: ↑2020.12.24., csüt. 14:38Hozzá semmit nem ad. Ezt inkább onnan kell megközelíteni, hogy az olcsó/átlagos csatlakozók elvesznek a zenéből(felbontást, dinamikát, stb.), ellentétben a jó(nem feltétlen csak a drága) csatlakozó, sokkal kevesebbet vesz el a zenéből, ettől jó, jobb.Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 10:36Valaki meg tudja mondani, hogy egy ilyen eszköz, mitől képvisel ekkora értéket....?
Egy jó táp és táp kondi nem ezt hivatott megoldani?
Nincs olyan, hogy az amperek szebben jutnak el a tápig ilyen, vagy olyan kábelen. Vagy eljut, vagy nem. Utána persze már más tészta, amikor a zene jelfolyamot kell eljuttatni egyik pontból a másikba.
- zoli73
- V.I.P.

Hozzá semmit nem ad. Ezt inkább onnan kell megközelíteni, hogy az olcsó/átlagos csatlakozók elvesznek a zenéből(felbontást, dinamikát, stb.), ellentétben a jó(nem feltétlen csak a drága) csatlakozó, sokkal kevesebbet vesz el a zenéből, ettől jó, jobb.Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 10:36Valaki meg tudja mondani, hogy egy ilyen eszköz, mitől képvisel ekkora értéket....?
- zoli73
- V.I.P.

Mivel úgy látom, minden hozzászólásod tartalmazza, a "nem hiszem", "nem hinném", szókapcsolatokat, ezért azt tanácsolom, lépj túl a témán. Fogadd el, hogy ezeknek az eszközöknek, nem Te vagy a célközönsége. Ettől még lehet létjogosúltságuk.Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 11:40230V bejövő táp. A leggyengébb lánc, ami számít, mint minden esetben. Ha csak nem lelválasztott külön táp hálózata van annak, aki ilyet használ. Mert a trafó háztól jövő kábelek, meg a házban lévő egyéb vezetékek nem hiszem, hogy aranyból lennének. Ha igen, akkor ez a kivétel.trane írta: ↑2020.12.24., csüt. 11:33erről az angol fórumokon olvasható remlénytelen kábel-viták jutnak eszembe...Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 11:16Én is kíváncsi lennék, hogy a placebo tényezőn, és a gyártó hasznán felül mi a pozitívum.
Esetleg el tudom képzelni, hogy műszerrel kimutatható valami, ha az embernek van egy több milliós intelligens szünetmentes áramforrása. Mert normál 230v hálózat mellett biztos, hogy semmire sem jó.. ha annyira érdekel, mint itt az látszik, menj el, vegyél egyet, hallgasd meg, és írdd meg, mit tapasztaltál
![]()
. ha pedig nem, kedvenc nyelvész-filozófusom szavait idézve "Amiről pedig fogalmaink nincsenek, arról hallgassunk"
![]()
![]()
Jellemzően a Te kábeleidnél minden rosszabbul szól..
Gyakorlatilag bármi.
Érdekes,hogy nem mindenki használ olyat.
Hmm..?
Gyakorlatilag bármi.
Érdekes,hogy nem mindenki használ olyat.
Hmm..?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Mármint a csatlakozó mit ad pluszban, vagy már váltanál a elválasztó eszközökre, hogy ennyit emlegeted?Alex_Aston írta: ↑2020.12.24., csüt. 12:07
Igen, ez is lehet ez a csatlakozó, ha csak normál ELMÜ hálózatra csatlakozik az ember.
Ezért kérdezem, hogy mit ad, ha nem esetleg lelválasztott 230v hálózatról megy a táp ellátás?
Azt tudom és már írtam párszor, hogy cseréltem le wbt dugót, ezer párszáz forintosra mert a wbt-vel nagyon rosszul szólt az IC kábel és hálózati kábelt is hallottam 70 ezer Ft-os Furutech dugókkal ami sokkal rosszabbul szólt mint az én kábelem, ami kB csak annyiba került mint a másikon a dugók.
A leválasztók meg....? Hát kB az is egy eszköz. A passzívaknak megvannak a maguk bajai. Az aktívak is más - más karakterűek. Ez is csak egy elektronika, ami beleviszi a saját hangját a rendszerbe. Hogy javít-e? Amiket eddig hallottam azok ott és akkor nem javítottak, hanem rontottak. De sokat még nem próbáltam. Valószínű nem is fogok. Ezen kívül egy plusz meghibásodás lehetőség és a neten utána nézve vannak elég elrettentő képek is.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Igen, ez is lehet ez a csatlakozó, ha csak normál ELMÜ hálózatra csatlakozik az ember.
Ezért kérdezem, hogy mit ad, ha nem esetleg lelválasztott 230v hálózatról megy a táp ellátás?