A gyűjtői piac nem feltétlenül a minőségről szól, sokkal inkább a ritkaságról. Az első kiadásokból általában kevesebb érhető el jó állapotban, mint a későbbiekből.arzachel írta: ↑2026.06.16., kedd 00:12Ha nem hát nem,biztosan igazad van.A világpiac nem ezt mutatja,de mindegy is...Luxor Audio írta: ↑2026.06.15., hétf. 21:11
Ez lemaradt:
De hogy minden első kiadás jobb minőséget képvisel, mint bármilyen későbbi verzió, az biztosan nem igaz.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11456
- Kapcsolat:
Mit mutat a világpiac? Hogy az első kiadások magasabb áron cserélnek gazdát? Ez kétségtelen.
Egy 3e éves amfora ára szintén rendkívül magas, de semmilyen szempontból sem praktikusabb egy mai, pár ezer forintért megvásárolható edénynél. A gyűjtők rá tudnak izgulni, be lehet tenni a vitrinbe, múzeumokban ki lehet állítani, romantikus történeteket lehet köré költeni, de használati értéke nagyjából nulla.
Hagyjuk már ezt a világpiacot.
Azért kerül - túl azon és nem elvitatva azt hogy első kiadás- annyiba, mert ritka, nehezen elérhető. (pl.: eredeti Beatles lemezek)
Pont mint az elektroncsövek. Korábban fillérekbe kerültek (pl. egyes orosz, vagy akár Tungsram típusok) , sőt bezúzták őket!! annyira nem kellett senkinek, ma a többszörösét érik.
Vagy emlékeztek a 90 es évekre, könyvesboltokban , aluljárókban szórták ki a Hungaroton lemezeket, kutyának nem kellettek, én akkor vettem pl. Pokolgép lemezt (Adj új erőt)
Ma nézd meg mennyiért tudod megvenni , 300euro???
Ennyit a világpiacról.
Azért kerül - túl azon és nem elvitatva azt hogy első kiadás- annyiba, mert ritka, nehezen elérhető. (pl.: eredeti Beatles lemezek)
Pont mint az elektroncsövek. Korábban fillérekbe kerültek (pl. egyes orosz, vagy akár Tungsram típusok) , sőt bezúzták őket!! annyira nem kellett senkinek, ma a többszörösét érik.
Vagy emlékeztek a 90 es évekre, könyvesboltokban , aluljárókban szórták ki a Hungaroton lemezeket, kutyának nem kellettek, én akkor vettem pl. Pokolgép lemezt (Adj új erőt)
Ma nézd meg mennyiért tudod megvenni , 300euro???
Ennyit a világpiacról.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 830
Ha nem hát nem,biztosan igazad van.A világpiac nem ezt mutatja,de mindegy is...Luxor Audio írta: ↑2026.06.15., hétf. 21:11
Ez lemaradt:
De hogy minden első kiadás jobb minőséget képvisel, mint bármilyen későbbi verzió, az biztosan nem igaz.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Ez lemaradt:Luxor Audio írta: ↑2026.06.15., hétf. 20:48Részemről ez a téma benne van a hifizmus Top10 hiedelmei között, amik félreértéseken, előítéleteken és tájékozatlanságon nyugszanak. Sokszor kérdeztem, soha nem kaptam választ, hogy mégis kinek és miért lenne célja egy eredetileg jól sikerült felvételt szándékosan elrontani. Értem és elfogadom a ragaszkodást a korabeli kiadványokhoz, de hogy ezeken utólag ne lehetne csiszolni, azt csak az állítja, akinek nincs fogalma a stúdiótechnika lehetőségeiről. Hogy valakinek egy verzió nem tetszik saját szempontjai szerint, az nem vitatéma, de nem is azonos azzal, hogy általánosságban JÓ/ROSSZ az a bizonyos termék.
Igen, most jönne az a kérdés, hogy miben és mitől érez valaki rosszabbnak/jobbnak egy kiadványt, de erre sem szokott válasz érkezni. Márpedig konkrétumok nélkül csak árnyékboxolás és léggitározás zajlik.
Én sem kedvelem, ha egy anyag dinamika tartományát brutálisan szűkítik, de ez az én személyes problémám, az emberek többségének tetszik a végeredmény, szívesebben hallgatják, erről részletes kimutatások állnak rendelkezésünkre. De hogy minden első kiadás jobb minőséget képvisel, mint bármilyen későbbi verzió, az biztosan nem igaz.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Részemről ez a téma benne van a hifizmus Top10 hiedelmei között, amik félreértéseken, előítéleteken és tájékozatlanságon nyugszanak. Sokszor kérdeztem, soha nem kaptam választ, hogy mégis kinek és miért lenne célja egy eredetileg jól sikerült felvételt szándékosan elrontani. Értem és elfogadom a ragaszkodást a korabeli kiadványokhoz, de hogy ezeken utólag ne lehetne csiszolni, azt csak az állítja, akinek nincs fogalma a stúdiótechnika lehetőségeiről. Hogy valakinek egy verzió nem tetszik saját szempontjai szerint, az nem vitatéma, de nem is azonos azzal, hogy általánosságban JÓ/ROSSZ az a bizonyos termék.
Igen, most jönne az a kérdés, hogy miben és mitől érez valaki rosszabbnak/jobbnak egy kiadványt, de erre sem szokott válasz érkezni. Márpedig konkrétumok nélkül csak árnyékboxolás és léggitározás zajlik.
Nem tudom, talán 15 éve hallgattam egy előadást Thomas Fine-al, aki a legendás Wilma Cozart Fine fia és szintén hangmérnök. (Nagyon sok remek Mercury remastert csinált, nekem is van belőle sok.) Az az előadás egyébként az akkoriban használt mára már legendássá vált mikrofonokról szólt, de csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy például a nagyon népszerű 1812 nyitány legelső LP kiadásánál az 50-es években a lemezvágó mérnökök beiktattak egy 15 kHz-es aluláteresztő szűrőt a vágás előtt mert a korabeli kezdetleges vágófej leégett volna ha ráeresztik azt ami a szalagon volt... Ezt már másnál is hallottam más felvétellel kapcsolatban. (Egyébként maga Wilma Cozart ha jól emlékszek azt mondta hogy az általa készített a 90-es évekbeli CD kiadások adják vissza legjobban ami az eredeti felvételeken van.)
Valami nagyon régi fórumban szintén sok évvel ezelőtt a Living Stereo felvételek SACD kiadását készítő Mark Donahue hangmérnöktől meg azt olvastam, hogy a régi mesterszalagok sokszor igen káoszosak. Ingadozó sebesség, eltérő kalibrációk (még egyazon felvételen belül is), rossz vágási pontok. Ők ezt a modern újrakiadásoknál mind kijavítják, de hogy a régi első kiadású LP-ken mi van, el lehet képzelni. Hasonlóról írnak a nemrég beszerzett Maria Callas összes stúdiófelvétel dobozomban is a hangmérnökök a mellékelt könyvben.
Egyébként a hírhedt Arthur Salvatore is írt egy igen kritikus cikket az első kiadás fétisről, amit még kb 20 évvel ezelőtt én is lefordítottam. De ő kizárólag a komolyzene LP-kben utazik, azokhoz én nem értek. Mindenesetre nekem sokkal nagyobb bizalmam van a modern CD kiadásokban. És akkor ne is beszéljük arról, hogy azok általában könnyen és (általában) olcsón beszerezhetők. Persze nekem is vannak eredeti első kiadású CD-im mert a gyűjtői énemet én se tudom mindig elnyomni
, de hogy csak az lenne a jó... hát ez badarság. Legalábbis ami a klasszikus zenét illeti, a könnyűzenéhez nem értek, nem tudom ott mi a helyzet.
Valami nagyon régi fórumban szintén sok évvel ezelőtt a Living Stereo felvételek SACD kiadását készítő Mark Donahue hangmérnöktől meg azt olvastam, hogy a régi mesterszalagok sokszor igen káoszosak. Ingadozó sebesség, eltérő kalibrációk (még egyazon felvételen belül is), rossz vágási pontok. Ők ezt a modern újrakiadásoknál mind kijavítják, de hogy a régi első kiadású LP-ken mi van, el lehet képzelni. Hasonlóról írnak a nemrég beszerzett Maria Callas összes stúdiófelvétel dobozomban is a hangmérnökök a mellékelt könyvben.
Egyébként a hírhedt Arthur Salvatore is írt egy igen kritikus cikket az első kiadás fétisről, amit még kb 20 évvel ezelőtt én is lefordítottam. De ő kizárólag a komolyzene LP-kben utazik, azokhoz én nem értek. Mindenesetre nekem sokkal nagyobb bizalmam van a modern CD kiadásokban. És akkor ne is beszéljük arról, hogy azok általában könnyen és (általában) olcsón beszerezhetők. Persze nekem is vannak eredeti első kiadású CD-im mert a gyűjtői énemet én se tudom mindig elnyomni
Azért egy Classic records Living Stereo Liszt Totentanz 45 rpm rendesen meg tud szólalni, bődületes dinamikával.
Kiváncsi lennék , hogy ezt az eredetire rá tudták-e vágni?
A 45-ös lemez szemmel is jól latható barázdakitéréseit elnézve aligha.
Kiváncsi lennék , hogy ezt az eredetire rá tudták-e vágni?
A 45-ös lemez szemmel is jól latható barázdakitéréseit elnézve aligha.
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 462
De mi értendő eredetin? Ha szűken vesszük, akkor az első press. Hol a határ? Vagy mindenki meghúzza magának?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
1. Az emberek túlnyomó többsége zenefogyasztó, de sokuknak nincs élőben játszó zenekar élményük, hangszereket nem láttak közelről, illetve nem hallgatnak olyan muzsikát, amit létező zenekar ad elő. Őket akármilyen rendszer elé leültetheted, nem lesz olyan érzésük, amire Te vágysz, mert nekik mást jelent a zenehallgatás, pl. csak a dalszövegre figyelnek.Baryll írta: ↑2026.06.15., hétf. 16:09Pont ez a gondom a high-enddel (újabban már ultra high-enddel), hogy annak olyannak kellene lenni, hogy mindenkinek, vagy bárkinek megjelenjen a zenekar a szobában, mikor ilyen rendszert hallgat. Az utcárol beviszek egy random embert az egyik szobába, ahol "sokol rádióból" szól a zene, nincs zenekar ugye, majd átviszem egy másik szobába, ahol meg high-end rendszerből szól ugyanaz és ott meg akkor már meg is jelenik neki a zenekar a szobában. Szerintem ez lenne az igazi high-end.
2. Aki mélyen mozog a zenei szférában, annak nincs szüksége High-End rendszerre a koncertélmény előidézéséhez, mert a fejében zajlik az előadás néhány külső inger hatására.
3. A HiFi, pláne a High-End egy harmadik opció, amiben az emberek többségét kevésbé, vagy semennyire sem érdeklő szempontok, célok is megjelennek.
Ez szép és jó, amíg meg nem nézi az ember az erdeti lp kiadás árát.
pl ez:
https://www.discogs.com/shop/item/4183486005
Na ezt vedd meg eredetiben.
És akkor még nem beszéltünk, hogy milyen a tényleges állapota egy 60 éves lp-nek, köszi, de nem.
pl ez:
https://www.discogs.com/shop/item/4183486005
Na ezt vedd meg eredetiben.
És akkor még nem beszéltünk, hogy milyen a tényleges állapota egy 60 éves lp-nek, köszi, de nem.
- arzachel
- V.I.P.

Az a baj az ilyen-olyan sokadik kiadásokkal hogy az eredetihez képest sajnos elég gyengén szólnak.Kérdezd megaz AI-t az eredeti kiadású lemezekről.Ott pontosan leírják.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
"Hogy a zenekar megjelenik-e a szobában, elsősorban a hallgatón, továbbá az akusztikai környezeten, majd harmadikként a technikai eszközökön múlik."
Pont ez a gondom a high-enddel (újabban már ultra high-enddel), hogy annak olyannak kellene lenni, hogy mindenkinek, vagy bárkinek megjelenjen a zenekar a szobában, mikor ilyen rendszert hallgat. Az utcárol beviszek egy random embert az egyik szobába, ahol "sokol rádióból" szól a zene, nincs zenekar ugye, majd átviszem egy másik szobába, ahol meg high-end rendszerből szól ugyanaz és ott meg akkor már meg is jelenik neki a zenekar a szobában. Szerintem ez lenne az igazi high-end.
A Te "definíciódban" van egy masszív szubjektív elem. Ha olyan vagy kedves hallgató, akkor high-end lesz amit hallasz, hallgatsz, ha nem vagy olyan, akkor nincs zenekar számodra a szobában.
A másik két kritérium az már sokkal egyértelműbb.
Szóval a hallgató személyétől független high-end varázslatot akarunk(! ).
Pont ez a gondom a high-enddel (újabban már ultra high-enddel), hogy annak olyannak kellene lenni, hogy mindenkinek, vagy bárkinek megjelenjen a zenekar a szobában, mikor ilyen rendszert hallgat. Az utcárol beviszek egy random embert az egyik szobába, ahol "sokol rádióból" szól a zene, nincs zenekar ugye, majd átviszem egy másik szobába, ahol meg high-end rendszerből szól ugyanaz és ott meg akkor már meg is jelenik neki a zenekar a szobában. Szerintem ez lenne az igazi high-end.
A Te "definíciódban" van egy masszív szubjektív elem. Ha olyan vagy kedves hallgató, akkor high-end lesz amit hallasz, hallgatsz, ha nem vagy olyan, akkor nincs zenekar számodra a szobában.
A másik két kritérium az már sokkal egyértelműbb.
Szóval a hallgató személyétől független high-end varázslatot akarunk(! ).
Nekem az tetszett, hogy sima LP hanganyagal demoztak... Pl.Griphon audio ,;Depeche Mode lp , Goldmund; Beatles ami valami Stream ,de nagyon jó volt, Magnepan ;Whitney Houston LP...stb.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Ha derülni akartok, az alábbi linken lévő lapot fordíttassátok le magyarra a böngészővel. Én jókat röhögtem rajta.arzachel írta: ↑2026.06.15., hétf. 11:26A High-end ott kezdődik,hogy lehetőleg eredeti kiadású lemezeket hallgatunk.A Discogs-on utána lehet nézni,hogy miről irogatok.Pl.: http://pinkfloydarchives.com/DUKLPPF.htm
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 462
Azt hogy érted, hogy eredeti kiadású? Az általad megadott honlapon szereplő verziókon felül minden más hiteltelen, értéktelen, kalózkiadás?
- arzachel
- V.I.P.

A High-end ott kezdődik,hogy lehetőleg eredeti kiadású lemezeket hallgatunk.A Discogs-on utána lehet nézni,hogy miről irogatok.Pl.: http://pinkfloydarchives.com/DUKLPPF.htm
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Hát ezt konkrétan nem tudom megmondani. Ugyanaz a zene egyik kiadáson jól szól, a másikon nem. Nem tudom mitől. (Konkrétan - hogy legyen konkrét is - most két-két Police LP más kiadásban ugrik be ami megvan, de van még ilyenem tuti, csak most se felkajtatni se utána járni nincs kedvem.)Luxor Audio írta: ↑2026.06.15., hétf. 10:27Engem érdekelne, mik azok a konkrét hibák, amiket egy magas szintű lejátszó rendszer bántóan "kihoz".
-
Hovarju#7
- Újonc fórumos

- Értékelés: 15
Szerintem ez fura álláspont. Azért ne szóljon jól egy rendszer, mert vannak rossz felvételek?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Továbbra is az a kérdés, mit tekintünk valóságnak. E kérdésre több milliárd válasz létezik, kívülről nézve egyik sem valósabb a másiknál, belülről nézve viszont a legtöbb ember azt tekinti felsőbbrendű valóságnak, amit ő gondol a világról. Ez vélhetően nálad is így van.Alex_Aston írta: ↑2026.06.14., vas. 12:59Én csak annyit akartam mondani, hogy ezek a szobákat betöltő installációk szerintem igencsak elrugaszkodott dolgok a valóságtól.
Mitől lesz egy zenei kiadvány, vagy maga a zene High-End? Én biztosra veszem, hogy az átlagos hangfelvételekben sokkal több információ és öröm lakozik, mint amit az átlagos lejátszó rendszerek megmutatni képesek. Hogy a zenekar megjelenik-e a szobában, elsősorban a hallgatón, továbbá az akusztikai környezeten, majd harmadikként a technikai eszközökön múlik.Baryll írta: ↑2026.06.14., vas. 17:02Ha a high-end cuccot is csak ugyanazzal a minőségű felvétellel tudod etetni, mint az olcsóbb hifit, akkor hiába a százmilliós igyekezet, mert abból sem fog tudni kialakulni a "zenekar a szobában" tökéletes illúziója. Max csak fülre szebben, még élvezetesebben tud szólni, de kb ennyi.
Hibásnak tekintem azt a rendszert, ami csak néhány felvétel lejátszásánál okoz örömöt. Ilyen környezetet sok és kevés pénzből egyaránt lehet teremteni.Snipi írta: ↑2026.06.15., hétf. 09:07Szerintem (legalább is én így látom) a "túlgondolt" és túl drága high-end rendszereknek pont az a baja amit írsz. Hogy csak 1-2 (max. pár tucat) felvétel (lemez, cd vagy a franc tudja mi) szól rajta igazán jól. A nagy többség nem, mert annyira ki van hegyezve a cucc, hogy minden kis hibát, gyarlóságot amit az adott felvétel tartalmaz kihoz, így aztán maga a zene hallgathatatlanná, idegesítővé válik.
Engem érdekelne, mik azok a konkrét hibák, amiket egy magas szintű lejátszó rendszer bántóan "kihoz".
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3430
Hovarju#7 írta: ↑2026.06.14., vas. 15:08Hol lehet beszerezni high-end minőségű zenét? Egyáltalán mi a high-end zenének az egyértelmű kritériuma? Az amit te annak tartasz?Baryll írta: ↑2026.06.14., vas. 14:19Én csak azt nem értem ebben a high-end témában, hogy akinek van otthon százmilliós high-end rendszere, ő ezt a cuccot high-end minőségű zenehordozókkal is eteti, vagy ő is csak pl a MM-ból tud hozzá zenéket beszerezni? Mert ha nincs hozzá high-end minőségű zenéje is, akkor neki sem fog megjelenni a szobájában az adott zenekar, akár mennyi pénzt is locsol a rendszerére.
A nemrégen rendezett bécsi High End Show kiállítói közül vajon hányan használták a Vienna Center saját internetes hálózatát a streameres demók alkalmával?
Vagy továbblépve - menyi lehetett azoknak kiállìtóknak a száma, akik meg sem próbálták a belső netes hálózatot higend demóra felhasználni, hanem saját külön forrást hoztak magukkal (audio PC, SSD, esetleg Pendrive)?
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Ezért is inkább az olyan rendszereket részesítem előnyben, amik "megengedőbbek", és akár a "középsz@r" kategóriába tartoznak. Azokon mindent (is) meg lehet akár hallgatni. Szvsz!
Szerintem (legalább is én így látom) a "túlgondolt" és túl drága high-end rendszereknek pont az a baja amit írsz. Hogy csak 1-2 (max. pár tucat) felvétel (lemez, cd vagy a franc tudja mi) szól rajta igazán jól. A nagy többség nem, mert annyira ki van hegyezve a cucc, hogy minden kis hibát, gyarlóságot amit az adott felvétel tartalmaz kihoz, így aztán maga a zene hallgathatatlanná, idegesítővé válik.Baryll írta: ↑2026.06.14., vas. 14:19Én csak azt nem értem ebben a high-end témában, hogy akinek van otthon százmilliós high-end rendszere, ő ezt a cuccot high-end minőségű zenehordozókkal is eteti, vagy ő is csak pl a MM-ból tud hozzá zenéket beszerezni? Mert ha nincs hozzá high-end minőségű zenéje is, akkor neki sem fog megjelenni a szobájában az adott zenekar, akár mennyi pénzt is locsol a rendszerére.
Ahhoz, hogy a MM-ból beszerzett zenehordozóra rögzített felvételből meg átjöjjön pl az érzelmi töltet a hallgatóhoz, meg már egy jóval szerényebb árcédulájú rendszer is elég tud lenni. Akkor meg minek kiadni még plusz százmilliót egy ilyen célra? Nagyon bonyolult világ ez a high-end is.
Ezért is inkább az olyan rendszereket részesítem előnyben, amik "megengedőbbek", és akár a "középsz@r" kategóriába tartoznak. Azokon mindent (is) meg lehet akár hallgatni. Szvsz!
Volt ilyen. Nem tudom még van-e. (Linn) Klimax System néven egy aktív doboz, streamer-előerősítő és ha akarod lehet hozzá egy LP12 is. Szerintem eszetlen jól szól. De mint írod tényleg! Nem elég látványos, hiszen csak kettő (azaz három) max. 4 kütyüből áll.Alex_Aston írta: ↑2026.06.14., vas. 12:59Talán egy felső kategóriás streamer-előerősítő kombó, egy szintén felső kategóriás aktiv dobozzal is lehet high-end szint, ami befér egy nappaliba is (akár mellé csapva egy jobb lemezjátszót).
[/quote]
Hol lehet beszerezni high-end minőségű zenét? Egyáltalán mi a high-end zenének az egyértelmű kritériuma? Az amit te annak tartasz?
[/quote]
Hát pont ez az. Ha a high-end cuccot is csak ugyanazzal a minőségű felvétellel tudod etetni, mint az olcsóbb hifit, akkor hiába a százmilliós igyekezet, mert abból sem fog tudni kialakulni a "zenekar a szobában" tökéletes illúziója. Max csak fülre szebben, még élvezetesebben tud szólni, de kb ennyi.
Hol lehet beszerezni high-end minőségű zenét? Egyáltalán mi a high-end zenének az egyértelmű kritériuma? Az amit te annak tartasz?
[/quote]
Hát pont ez az. Ha a high-end cuccot is csak ugyanazzal a minőségű felvétellel tudod etetni, mint az olcsóbb hifit, akkor hiába a százmilliós igyekezet, mert abból sem fog tudni kialakulni a "zenekar a szobában" tökéletes illúziója. Max csak fülre szebben, még élvezetesebben tud szólni, de kb ennyi.
-
Hovarju#7
- Újonc fórumos

- Értékelés: 15
Hol lehet beszerezni high-end minőségű zenét? Egyáltalán mi a high-end zenének az egyértelmű kritériuma? Az amit te annak tartasz?Baryll írta: ↑2026.06.14., vas. 14:19Én csak azt nem értem ebben a high-end témában, hogy akinek van otthon százmilliós high-end rendszere, ő ezt a cuccot high-end minőségű zenehordozókkal is eteti, vagy ő is csak pl a MM-ból tud hozzá zenéket beszerezni? Mert ha nincs hozzá high-end minőségű zenéje is, akkor neki sem fog megjelenni a szobájában az adott zenekar, akár mennyi pénzt is locsol a rendszerére.