Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 706
zoli73 írta: ↑2026.01.05., hétf. 06:33a párom számára a hangsugárzó nagy, sőt, minél nagyobb. Egy időben, mikor állványos dobozaim voltak, folyton elégedetlenkedett miattuk, sohasem tudta elfogadni őket. Mikor eladtam, és álló dobozokat vettem, akkor nyugodott meg.
A jelenlegi hangsugárzókra mindig azt mondja, hogy "ha el is adod, ennél kisebbet nem vehetsz!"
1-2 alkalammal elkísért az aktuális hifi show-ra, de leülni zenét hallgatni is csak azokban a szobákban volt hajlandó, ahol méretes hangsugárzók szóltak.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Másról nem tudok beszélni, de nálam nagyon. Én azt szoktam mondani, hogy a jó hifi az, ami átver. Érzéki csalódást okoz. Elhiteti velem, hogy amit hallok (konzervhang) az valójában nem is az, hanem a zene ott játszódik előttem, egy légtérben velem. Ha át vagyok verve : jó a rendszer.audioline írta: ↑2026.01.09., pén. 13:27"Az illúzió (vagy érzékcsalódás) egy olyan jelenség, amelynek során az agyunk az érzékszervek által közvetített információkat félreértelmezi, és a valóságtól eltérő képet, hangot vagy érzetet hoz létre. Fontos különbség a hallucinációval szemben, hogy az illúzióhoz mindig szükség van egy valós külső ingerre (például egy tárgyra vagy fényre), amit az agy rosszul dolgoz fel."
Ez a HiFista társadalomban mennyire előforduló jelenség?
"Az illúzió (vagy érzékcsalódás) egy olyan jelenség, amelynek során az agyunk az érzékszervek által közvetített információkat félreértelmezi, és a valóságtól eltérő képet, hangot vagy érzetet hoz létre. Fontos különbség a hallucinációval szemben, hogy az illúzióhoz mindig szükség van egy valós külső ingerre (például egy tárgyra vagy fényre), amit az agy rosszul dolgoz fel."
A HiFista társadalomban ez mennyire előforduló jelenség?
A HiFista társadalomban ez mennyire előforduló jelenség?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára audioline 2026.01.09., pén. 13:42-kor.
.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6329
Na akkor már tudom, is mt kompenzáltál
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3355
Bocs, de ez még viccnek is rossz. Ez itt majdhogynem Istenkáromlás.Alex_Aston írta: ↑2026.01.06., kedd 10:12Akkor segítek, tessék, itt egy megoldás, de.most már akkor ne keress több kifogást![]()
Musiccenter.jpeg
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3863
Akkor segítek, tessék, itt egy megoldás, de.most már akkor ne keress több kifogást
Csak a Marantz! :-D
Az, hogy az esetemben a hifi is ott van, az szerintem teljesen általános, mondhatni a nagy Magyar valóság.
A hifis ismerőseim, fórumtársak, akiknél jártam, a döntő többségüknél a nappaliban van a rendszer.
Mindössze néhány helyen találkoztam dedikált zenehallgató szobával.
Érdekes módon, több olyan dedikált zenehallgató szobában jártam fórumtársaknál, ahol hiába az elszeparált, erre kialakitott helyiség, kompromisszumokra kényszerült a gazdája az akusztika miatt. Máshol meg jelentős átalakításokkal, temérdek akusztikai eszköz alkalmazásával sikerült mindössze elfogadhatóra alakitani a zenehallgatásra használt szoba akusztikáját. Persze ezek a negativ példák voltak, a többség nem ilyen.
Nem tagadom, nekem is vágyam egy zenehallgató szoba, ahová elvonulva, a család zavarása nélkül tudok zenet hallgatni, amikor csak kedvem tartja. Egy nappaliban ez nem mindig kivitelezhető, mivel egy közös használatú, többfunkciós helyiség. A különálló zenehallgató szobára szinte semmi esélyem sincs, de mivel Fapaci mérései alapján a nappalink akusztikája rendben van, így nagyon nem is fészkalódom e miatt.
Az, meg hogy a szököévente betoppanó rokonok, ismerősök mit szólnak a nappalink berendezéséhez, pont letojom. Jártam olyan fórumtársnál is, akinél ugyanígy, a nappaliban volt a rendszer, de további 2 pár hangsugáró(nem kicsi), és számos készülék, kábel volt szerte a szobában "tartalékban", holott ez is egy családi, közös használatú nappali volt. Ehhez képest nálam elég szolít a helyzet.
Bevallom, én egy régi vágású hifista vagyok, nekem a rendszer külön álló készülékekből áll, de így sincs nyomasztó készülékhalmaz, a két hangsugárzón kívül 6 készülék alkotja a rendszert. Mivel csak fizikai formátumokat(Lp, CD) hallgatok, így számomra az egydobozos megoldás elképzelhetetlen. Ez utóbbival, az egydobozos megoldással, még gondolatban sem játszottam el, mégha praktikus, vagy lakberendezési szempontból előnyös is, akkor sem. Az nem én vagyok.
Kinek a pap, kinek a paplan.
- zoli73
- V.I.P.

A TV-vel szerintem semmi baj nincs a nappaliban, szerintem sokkal inkább ott van a helye, mintsem a hálószobában.diagnet írta: ↑2026.01.05., hétf. 23:04Aszpirin írta: ↑2026.01.05., hétf. 19:17Nem tudom, melyik bolygó 8 milliárdjáról beszélsz, de én ahol jártam - fejlett országok esetén - a világban mindenbhol ott volt a nappaliban a tévé, csupaszon, feketén, és a családtagok (nem feltétlenül mindegyiké) esténkénti közös tévézésének, filmnézésének, zenehallgatásának, egyéb társasági elfoglaltságoknak helyszíne volt a nappali. Kivétel nélkül.
Sehol nem írtam olyat, hogy teljesen száműzni kellene a TV-t a nappalikból. (bár fejlettebb kultúrákban eleve be sem került)
Az aránytalanság,oda nem illőség és az ezekből következtethető technofil jellem esetére próbáltam rámutatni, ahogyan azt a hifisták vendégei is teszik.
Teljesen irreleváns, hogy egy többezer m2-es mansion lobbyban mekkora tévé van. A probléma ott keződik mikor a lakótelepek utcáiról látszik a meccs állása a 2. emeleti 17m2-es szobában. Vagy pl. ha nem fér el a karácsonyfa a hangfaltól. De olyat is láttam ,hogy ráccsal volt elkerítve a hifi a gyerek miatt...
Nem a designer márkákra gondoltam. A samsung, lg, panasonic is gyárt szinte láthatatlan tv-ket.
Az audio gyártók is rajta vannak mióta a technológia megengedni, hogy ugyanaz/vagy jobb hangminőség kisebb térfogattal járjon. A színekkel is variálnak, hogy minél szélesebb körben legyenek integrálhatók.
Egyébként a nagy tv mára bocsánatos bűnnek számít. Az emberi szem határai miatt is indokolt a nagy felület. De az audioban nem szükséges a hangot létrehozó komponensek látványa. Lásd: színház, mozi.
Az, hogy az esetemben a hifi is ott van, az szerintem teljesen általános, mondhatni a nagy Magyar valóság.
A hifis ismerőseim, fórumtársak, akiknél jártam, a döntő többségüknél a nappaliban van a rendszer.
Mindössze néhány helyen találkoztam dedikált zenehallgató szobával.
Érdekes módon, több olyan dedikált zenehallgató szobában jártam fórumtársaknál, ahol hiába az elszeparált, erre kialakitott helyiség, kompromisszumokra kényszerült a gazdája az akusztika miatt. Máshol meg jelentős átalakításokkal, temérdek akusztikai eszköz alkalmazásával sikerült mindössze elfogadhatóra alakitani a zenehallgatásra használt szoba akusztikáját. Persze ezek a negativ példák voltak, a többség nem ilyen.
Nem tagadom, nekem is vágyam egy zenehallgató szoba, ahová elvonulva, a család zavarása nélkül tudok zenet hallgatni, amikor csak kedvem tartja. Egy nappaliban ez nem mindig kivitelezhető, mivel egy közös használatú, többfunkciós helyiség. A különálló zenehallgató szobára szinte semmi esélyem sincs, de mivel Fapaci mérései alapján a nappalink akusztikája rendben van, így nagyon nem is fészkalódom e miatt.
Az, meg hogy a szököévente betoppanó rokonok, ismerősök mit szólnak a nappalink berendezéséhez, pont letojom. Jártam olyan fórumtársnál is, akinél ugyanígy, a nappaliban volt a rendszer, de további 2 pár hangsugáró(nem kicsi), és számos készülék, kábel volt szerte a szobában "tartalékban", holott ez is egy családi, közös használatú nappali volt. Ehhez képest nálam elég szolít a helyzet.
Bevallom, én egy régi vágású hifista vagyok, nekem a rendszer külön álló készülékekből áll, de így sincs nyomasztó készülékhalmaz, a két hangsugárzón kívül 6 készülék alkotja a rendszert. Mivel csak fizikai formátumokat(Lp, CD) hallgatok, így számomra az egydobozos megoldás elképzelhetetlen. Ez utóbbival, az egydobozos megoldással, még gondolatban sem játszottam el, mégha praktikus, vagy lakberendezési szempontból előnyös is, akkor sem. Az nem én vagyok.
Kinek a pap, kinek a paplan.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
... és akkor még nem igazán voltak laposak a tévék...
A gyerekeim a lakótelepi szobában, igaz kb 30 és nem 15 m2-en nőttek fel, két Avantgarde Trio és két REL Studio kombó mellett. Kb tíz évig használtam őket, igen nagy megelégedéssel.Aszpirin írta: ↑2026.01.06., kedd 00:12A hangfalak más tészta, azért egy 15 m2-es szobában két nagy Avalon vagy - horribile dictu - Avantgarde igen-igen viccesen mutathat - én is láttam már ilyent - ha még gyermek-távoltartásra szolgáló rács is van, az egyenesen szánalmas - de én teljesemn osztom alto álláspontját, hogy a nappali a családé, a családnak kell tetsszen, és ha nekik tetszik, akkor mégis hol a "probléma"?diagnet írta: ↑2026.01.05., hétf. 23:04Aszpirin írta: ↑2026.01.05., hétf. 19:17Nem tudom, melyik bolygó 8 milliárdjáról beszélsz, de én ahol jártam - fejlett országok esetén - a világban mindenbhol ott volt a nappaliban a tévé, csupaszon, feketén, és a családtagok (nem feltétlenül mindegyiké) esténkénti közös tévézésének, filmnézésének, zenehallgatásának, egyéb társasági elfoglaltságoknak helyszíne volt a nappali. Kivétel nélkül.
Sehol nem írtam olyat
... és akkor még nem igazán voltak laposak a tévék...
Sőt, perceken belül a Media Markt is eltűnik. Bár lehet, hogy a nevét megtartják.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Adekvát reakció arra, ha egy vendéged beszól a hifidre:
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Aszpirin
- V.I.P.

Ilyenformán megfogalmazva - nagyjából egyetértünk. (Bár én nem tartom problémának a lakótelepi "nappaliban" elhelyezett bazinagy tévét...) Nekem nem teljesen ez jött le a korábbi hozzászólásodból, de ne ragozzuk...diagnet írta: ↑2026.01.05., hétf. 23:04Aszpirin írta: ↑2026.01.05., hétf. 19:17Nem tudom, melyik bolygó 8 milliárdjáról beszélsz, de én ahol jártam - fejlett országok esetén - a világban mindenbhol ott volt a nappaliban a tévé, csupaszon, feketén, és a családtagok (nem feltétlenül mindegyiké) esténkénti közös tévézésének, filmnézésének, zenehallgatásának, egyéb társasági elfoglaltságoknak helyszíne volt a nappali. Kivétel nélkül.
Sehol nem írtam olyat, hogy teljesen száműzni kellene a TV-t a nappalikból. (bár fejlettebb kultúrákban eleve be sem került)
Az aránytalanság,oda nem illőség és az ezekből következtethető technofil jellem esetére próbáltam rámutatni, ahogyan azt a hifisták vendégei is teszik.
Teljesen irreleváns, hogy egy többezer m2-es mansion lobbyban mekkora tévé van. A probléma ott keződik mikor a lakótelepek utcáiról látszik a meccs állása a 2. emeleti 17m2-es szobában. Vagy pl. ha nem fér el a karácsonyfa a hangfaltól. De olyat is láttam ,hogy ráccsal volt elkerítve a hifi a gyerek miatt...
Nem a designer márkákra gondoltam. A samsung, lg, panasonic is gyárt szinte láthatatlan tv-ket.
Az audio gyártók is rajta vannak mióta a technológia megengedni, hogy ugyanaz/vagy jobb hangminőség kisebb térfogattal járjon. A színekkel is variálnak, hogy minél szélesebb körben legyenek integrálhatók.
Egyébként a nagy tv mára bocsánatos bűnnek számít. Az emberi szem határai miatt is indokolt a nagy felület. De az audioban nem szükséges a hangot létrehozó komponensek látványa. Lásd: színház, mozi.
Én speciel nem érzem úgy, hogy egy mai tipikusan ikeás/möbelixes/jyskes átlagpolgári lakberendezési kultúrában nagy törést okozna egy - valljuk be, önmagában többnyire nagyon letisztult formavilágú - tévé, vagy akár egy állványra vagy "tévészekrényre" helyezett hifi-doboz látványa. Ehhez a korhoz ez hozzátartozik, majd elmúlik ez is. A hangfalak más tészta, azért egy 15 m2-es szobában két nagy Avalon vagy - horribile dictu - Avantgarde igen-igen viccesen mutathat - én is láttam már ilyent - ha még gyermek-távoltartásra szolgáló rács is van, az egyenesen szánalmas - de én teljesemn osztom alto álláspontját, hogy a nappali a családé, a családnak kell tetsszen, és ha nekik tetszik, akkor mégis hol a "probléma"?
Ai a rácsodálkozást illeti, én inkább abban látom az okát, hogy mind a "nagy" hifi, mind a házimozi-hangzáshoz tartozó kellékek annyira ritkák ma már a lakásokban, hogy ha betoppan egy vendég egy ilyen "hifisen" vagy "házimozisan" felszerelt nappaliba, akkor rögtön feltűnnek azok. A "ritkák" kijelentésemre nincs objektív statisztikai adatom, egyszerűen ezt tapasztalom - nagy tévé mindenhol van, de hozzá max egy soundbarban, ritkább esetben a soundbarhoz tartozó kiusformátumú mélynyomóban merül ki a "hangfelszerelés" - és ez az emberek túlnyomó többségének teljesen megfelel.Az ettől eltérő felszerelést úgy nézik meg, mint az utcán egy szupersportkocsit. Nem véletlen, hogy a Media Markt-okból is mind eltűntek az elkülönített "hifi/házimozi-sarkok".
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Aszpirin írta: ↑2026.01.05., hétf. 19:17Nem tudom, melyik bolygó 8 milliárdjáról beszélsz, de én ahol jártam - fejlett országok esetén - a világban mindenbhol ott volt a nappaliban a tévé, csupaszon, feketén, és a családtagok (nem feltétlenül mindegyiké) esténkénti közös tévézésének, filmnézésének, zenehallgatásának, egyéb társasági elfoglaltságoknak helyszíne volt a nappali. Kivétel nélkül.
az meg nekem tetszik, amikor valaki hangmérnöknek születikLuxor Audio írta: ↑2026.01.02., pén. 19:49Ez tetszik.
Én koncerten nagyjából soha nem figyelek a hangzásra (hacsak nem dolgozom, hacsak nincsenek komoly technikai bajok), az atmoszféra, a produkció és a fellépők miatt megyek oda. Otthoni zenehallgatásnál ezek egyike sincs jelen, mégis hasonló élvezetet keresek ott is és egy jó rendszer meg is adja: ritmika, árnyaltság, jelenlét. Talán ezért nem foglalkozom a manapság divatos paraméterekkel (pl. színpadméret), amiknek nincs sok közük a koncertélményhez.
Szóval én azt mondom, nem a hangzás memorizálása miatt érdemes koncertre menni (mégis melyiket lenne érdemes megjegyezni?), hanem hogy megtapasztaljuk, milyen varázslat tud létrejönni a színpadon, miként születik a muzsika.
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Ami a feleségem illeti, ő inkább csak ugrat azzal hogy ezek hűtőszekrények - nyilván félig viccelve, félig komolyan -, de azért időnként ő is hallgatja őket egymaga
. Alapvetően ő egy egészséges fék nekem a hobbival kapcsolatban, ő az anyagi racionalitást tartja szem előtt, amit én teljesen megértek és hálás is vagyok érte...
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 615
Igen, olvastam, hogy ismered ezeket a hangsugárzókat egy korábbi adásvételi lehetőségről. Nekem a színe épp illik a bútorokhoz, de tény, hogy vannak esztétikai "hiányosságai", a hangjával ugyanakkor én személy szerint teljesen elégedett vagyok. Időnként gondolkodom rajta, hogy lehet valami felújítás ráférne a külsejére, de tettekig eddig nem jutottam ezzel kapcsolatosan.-CB- írta: ↑2026.01.05., hétf. 11:59Annak idején részben pont a színük miatt nem vettem meg őket. Meg nekem formailag sem passzolt ide.
Az nőkről:
Az én párom egy erdőjáró zalai nő. Hitvallása, hogy bármi, ami szép fából van, az jöhet. Így van 2 hifiállvány, 3 pár hangfal. Szigorúan tömörfából, vagy furnérral. A mezzo utópiákra mint művészeti alkotásra, szobrokként tekint, el sem adhatom. Pedig utálja a Franciákat![]()
Ami a feleségem illeti, ő inkább csak ugrat azzal hogy ezek hűtőszekrények - nyilván félig viccelve, félig komolyan -, de azért időnként ő is hallgatja őket egymaga
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
- Aszpirin
- V.I.P.

Nem tudom, melyik bolygó 8 milliárdjáról beszélsz, de én ahol jártam - fejlett országok esetén - a világban mindenbhol ott volt a nappaliban a tévé, csupaszon, feketén, és a családtagok (nem feltétlenül mindegyiké) esténkénti közös tévézésének, filmnézésének, zenehallgatásának, egyéb társasági elfoglaltságoknak helyszíne volt a nappali. Kivétel nélkül. Pedig megfordultam egy-két helyen Magyarországon is, meg külföldön is.diagnet írta: ↑2026.01.05., hétf. 00:43A nappalik és egyéb közöségi terek nem a háztartási szórakoztató termékek demonstrálására szolgáló helyiségek. Főleg nem megszállotti mennyiségben. Arra ott vannak a dedikált hifi/házimozi szobák.
A kirívó fém/fa/műanyag dobozok megbontják a teret, harmóniát és elvonják a figyelmet. 50 éve még elment, hogy volt egy bútorzathoz illő fakávás TV és egy lemezjátszó. De manapság a 70+" fekete TV-k és a több egységből álló audiobelevancok igen gázul tudnak kinézni a viszonylag letisztult belterekben. Kényszeres kompenzáció meglétét éreztetik és ezért (is) idegenkednek tőle.
A komolyabb gyártók évtizedek óta próbálják minél láthatatlanabbá tenni ezeket az eszközöket, mert a fogyasztói visszajelzések alapján esztétikailag egyre kevésbé felelnek meg.
(am ez a téma itt 3 évenként ismétlődik és mindig az a konkluzió, hogy a 8Mrd "hozzá nem értő" van fordítva bekötve)![]()
Az idén májusban a Canandaigua tó partján (USA, NY állam) volt szerencsém (?) egy ránézésre is több tízmillió dolláros ingatlanban éjszakázni, ahol mindkét (terem méretű) "nappali" falán ott volt kendőzetlenül a b.ott nagy lapostévé, még a "ház" részét képező kis olimpiai méretű fedett uszodában is. Hogy gázul néznek-e ki? Fene tudja. egy fekete téglalapban mi nem "letisztult?" - mindenesetre 8 milliárdnál jóval kevesebb embert zavar ez....
A "komolyabb gyártók" (gondolom itt a B&O és társai dizájndolgaira utalhatsz) termékeivel eddig kizárólag a "komolyabb gyártók" bemutatótermeiben és kiállításokon találkoztam, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy van is komoly piacuk, nyilván van...
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
Így van, érezd magad jól a lakásban.pali923 írta: ↑2026.01.05., hétf. 07:34Én nagy mázlista vagyok ehhez képest. Egyszer mentem haza az egyetemről, amikor otthon várt egy Pio CT506, Pl200 lemezjátszó és egy Cleopátra a hangfalakkal. Apámtól kaptam, úgy , hogy előtte nem is beszéltünk ilyenről. Anyagbeszerzőként dolgozott (akkoriban még így hívták), és gyanítom, hogy a bolttal voltak mindenféle közös ügyleteik, ebből lett nekem egy ilyen kellemes meglepetés. Aztán még egy állványt is hegesztettek nekem a cég műhelyében.
Szerencsére a nejem is toleráns, és azt gondolom, ha nem így van, ott a kapcsolatban más bajok is vannak. Ha szeret valamit a párod, neadjisten még az a hobbija is, és ezt nem tudod elfogadni, sőt, támogatni, az nem az igazi. Az anyagiak persze fontosak, erőn felül nem szabad költeni, ez meg a másik feltétel ehhez.
A nappali berendezése is ehhez tartozik. A tárgyak vannak az emberekért, és nem fordítva. Nem a lakberendezési újságokba szeretnénk bekerülni, hanem jól érezni magunkat a lakásban. Persze lehet összerakni olyan hifit is, ami akár oda is beleférne, no de mekkora baj, ha nem sikerül?![]()
Ott a 10 pont. Én ezért nem szekrénysort vettem, hanem a szekrény plafonig készített minőségi függönyökkel van elfedve keresztben a szobában. Minden elfér és nincs akkora visszaverődő kemény felület.
- white-tiger
- Fórumlakó

Nem csak neked, sok mindenkinek. Egy-két évig hozzám jártak a cimborák zenét hallgatni. Utána a "fertőzés"" hatott, többen is gyűjtöttek és vettek ilyen akkor komolynak számító cuccokat.zoli73 írta: ↑2026.01.05., hétf. 13:28Akkor egész jól tartotta az értékét, ha tíz évvel később ugyanannyiért, de immár használtan újra el lehetett adni.
Lemezjátszónak látszó tárgyam ekkor már volt, egy Tesla NZC 420 képében, ehhez jött a CT-506. Nekem ez akkor hihetetlen minőség volt, nagyon szerettem, sokáig(5-6 évig) hallgattam boldogan.
Lemezjátszónak látszó tárgyam ekkor már volt, egy Tesla NZC 420 képében, ehhez jött a CT-506. Nekem ez akkor hihetetlen minőség volt, nagyon szerettem, sokáig(5-6 évig) hallgattam boldogan.
- zoli73
- V.I.P.

Akkor egész jól tartotta az értékét, ha tíz évvel később ugyanannyiért, de immár használtan újra el lehetett adni.
Az nőkről:
Az én párom egy erdőjáró zalai nő. Hitvallása, hogy bármi, ami szép fából van, az jöhet. Így van 2 hifiállvány, 3 pár hangfal. Szigorúan tömörfából, vagy furnérral. A mezzo utópiákra mint művészeti alkotásra, szobrokként tekint, el sem adhatom. Pedig utálja a Franciákat
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1328
Annak idején részben pont a színük miatt nem vettem meg őket. Meg nekem formailag sem passzolt ide.andarson írta: ↑2026.01.04., vas. 21:06Nekem csak feleségem szokta időnként szívni a vérem a hifivel, mint hobbival. Számára ez egy pénztemető, valljuk meg, van benne igazság, de nyilván ez bármely hobbira jellemző lehet.
De, hogy picit kapcsolódjak is a beszélgetéshez, amikor hazahoztam a jelenlegi hangsugárzóim, feleségem ránézett és a következőt mondta: "te vettél két hűtőszekrényt a nappaliba?!"... azóta is ha valaki jön vendségbe aki nem látta még a hifit és érdeklődéssel tekint rá, csak úgy hivatkozunk a hangsugárzókra, mint "hűtőszekrény"...![]()
Az nőkről:
Az én párom egy erdőjáró zalai nő. Hitvallása, hogy bármi, ami szép fából van, az jöhet. Így van 2 hifiállvány, 3 pár hangfal. Szigorúan tömörfából, vagy furnérral. A mezzo utópiákra mint művészeti alkotásra, szobrokként tekint, el sem adhatom. Pedig utálja a Franciákat
Én 1981-ben vagy 82-ben kaptam, és én is 6500-ra emlékszem akkor, a PL200 pedig 7500 volt. A deck még ma is megvan, csak szíjat kéne benne cserélni, talán egyszer rászánom magam.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- white-tiger
- Fórumlakó

Legyen.zoli73 írta: ↑2026.01.05., hétf. 10:281991 nyarán 6500Ft-ért vettem, ez biztos. Hogy Te mikor, és mennyiért vetted, az egy másik info.white-tiger írta: ↑2026.01.05., hétf. 10:238500 volt. Ez biztos, ugyanis ez volt az első és utolsó deckem, 1 évig spóroltam rá, még a mama pótolta ki, így lett még egyszerre az Aida rádió-erősítő és az Orion Ha 500-as hangfallal együtt. (Meg is fertőztem pár haveromat a "hülyeségemmel". Némelyik sokkal "rosszabb" lett mint én...zoli73 írta: ↑2026.01.04., vas. 20:31
Hát igen, teljesen át tudom érezni a helyzetedet, az a csalódás, ami ilyenkor lejátszódik az emberben!
Mikor végre megvan az áhított készülék/rendszer, és megosztanád az örömöd mással, erre ilyen leforrázó megjegyzéseket kapsz, akkor kis túlzással egy világ dől benned össze. Pedig tudod magadról, hogy Te annál inteligensebb vagy, hogy másokkal így tegyél, akkor Te miért érdemled ezt?
Biztosra veszem, hogy sokunknak vannak ilyen történetei, hogy milyen bántásokat kapott a hobbija miatt, amit igazságtalannak érzett.
Én már szinte kezdettől fogva cipelem ezt a keresztet. Mikor elkezdtem dolgozni, és végre megkaptam az első fizetésem, rohantam a Király utcai bizományiba, hogy megvegyem a már jó előre kinézett Pioneer CT-506-os magnódeck-et! Alig vártam, hogy hazaérjek, kipróbálhassam, és eldicsedhessek a szüleimnek az új szerzeményemmel, de nagyon nem úgy sült el, mint ahogy előre elgondoltam. Egyáltalán nem osztoztak az örömömben, édesanyám annyit mondott, hogy "képes voltál ennyi(6500Ft) pénzt kiadni ezért a vacakért? Inkább tennéd el a pénzt!" Édesapám annyít tett hozzá, hogy "ennyire égette a pénz a zsebed?" Annyira sikerült elvenniük a kedvem, hogy az nap már be sem kapcsoltam a magnót, pedig baromira elégedett voltam vele.
Sajnos a részükről mindig is megmaradt az ellenszenv a hobbim irányába, na nem konkrétan a hifi, hanem a hobbi, mint olyan egyáltalán nem volt számukra tolerálható, és csakis az anyagi vonzata miatt. Értelmetlen pénzszórásnak tekintettek rá.)
Ezek szerint drágán, és egyáltalán nem is tetszett a front töltésű kinézete. 7000-ért egy fekete Sanyo decket láttam meg egy barátomnál, arra gyűjtöttem, csak azt már nem lehetett kapni, akkorra jött be ez helyette, persze drágábban. Így kezdődött...
- white-tiger
- Fórumlakó

Én is ilyen voltam. Ma már csak mosolygok rajta.severance írta: ↑2026.01.04., vas. 19:37Hú, hogy én ezt mennyire, de mennyire ismerem! Még egykorúak is vagyunk, így aligha mondok újat azzal a kifejezéssel, hogy "szocialista embertípus", avagy "öntudatos proletár". Pontosan ez az, amit leírtál, csak időközben "fogyasztóvá", a senkiből "úrrá" lépett elő. Sokkal durvább történetem van erről még 1997-98 környékéről, amikor pályakezdő mérnökként éppen hogy kiléptem az Életbe, és mai ésszel eszement spórolások árán meg tudtam venni egy létező legalapabb használt hifit (Aiwa AD-F220 deck, Denon PMA-360 erősítő, Boston HD5 minidobozok). Akkor még anyukámmal együtt laktunk, hozzá jött látogatóba egy kolléganője a családjával. A családfő, túl azon, hogy az állványra tett hangdoboz láttán gúnyosan bokszoló mozdulatokat tett, leplezetlen ellenszenvvel jegyezte meg, miszerint "közel kerültem a húsos fazékhoz". Ma már nem udvariaskodok az ilyenekkel, simán belemondom az arcába, hogy mekkora sudribunkó.
Mindenkivel csak a saját nyelvén lehet beszélni, és csakis a befogadó képessége mértékéig.
És akkor sem biztos, hogy érdemes...
- zoli73
- V.I.P.

1991 nyarán 6500Ft-ért vettem, ez biztos. Hogy Te mikor, és mennyiért vetted, az egy másik info.white-tiger írta: ↑2026.01.05., hétf. 10:238500 volt. Ez biztos, ugyanis ez volt az első és utolsó deckem, 1 évig spóroltam rá, még a mama pótolta ki, így lett még egyszerre az Aida rádió-erősítő és az Orion Ha 500-as hangfallal együtt. (Meg is fertőztem pár haveromat a "hülyeségemmel". Némelyik sokkal "rosszabb" lett mint én...zoli73 írta: ↑2026.01.04., vas. 20:31Hát igen, teljesen át tudom érezni a helyzetedet, az a csalódás, ami ilyenkor lejátszódik az emberben!severance írta: ↑2026.01.04., vas. 19:37
Hú, hogy én ezt mennyire, de mennyire ismerem! Még egykorúak is vagyunk, így aligha mondok újat azzal a kifejezéssel, hogy "szocialista embertípus", avagy "öntudatos proletár". Pontosan ez az, amit leírtál, csak időközben "fogyasztóvá", a senkiből "úrrá" lépett elő. Sokkal durvább történetem van erről még 1997-98 környékéről, amikor pályakezdő mérnökként éppen hogy kiléptem az Életbe, és mai ésszel eszement spórolások árán meg tudtam venni egy létező legalapabb használt hifit (Aiwa AD-F220 deck, Denon PMA-360 erősítő, Boston HD5 minidobozok). Akkor még anyukámmal együtt laktunk, hozzá jött látogatóba egy kolléganője a családjával. A családfő, túl azon, hogy az állványra tett hangdoboz láttán gúnyosan bokszoló mozdulatokat tett, leplezetlen ellenszenvvel jegyezte meg, miszerint "közel kerültem a húsos fazékhoz". Ma már nem udvariaskodok az ilyenekkel, simán belemondom az arcába, hogy mekkora sudribunkó.
Mikor végre megvan az áhított készülék/rendszer, és megosztanád az örömöd mással, erre ilyen leforrázó megjegyzéseket kapsz, akkor kis túlzással egy világ dől benned össze. Pedig tudod magadról, hogy Te annál inteligensebb vagy, hogy másokkal így tegyél, akkor Te miért érdemled ezt?
Biztosra veszem, hogy sokunknak vannak ilyen történetei, hogy milyen bántásokat kapott a hobbija miatt, amit igazságtalannak érzett.
Én már szinte kezdettől fogva cipelem ezt a keresztet. Mikor elkezdtem dolgozni, és végre megkaptam az első fizetésem, rohantam a Király utcai bizományiba, hogy megvegyem a már jó előre kinézett Pioneer CT-506-os magnódeck-et! Alig vártam, hogy hazaérjek, kipróbálhassam, és eldicsedhessek a szüleimnek az új szerzeményemmel, de nagyon nem úgy sült el, mint ahogy előre elgondoltam. Egyáltalán nem osztoztak az örömömben, édesanyám annyit mondott, hogy "képes voltál ennyi(6500Ft) pénzt kiadni ezért a vacakért? Inkább tennéd el a pénzt!" Édesapám annyít tett hozzá, hogy "ennyire égette a pénz a zsebed?" Annyira sikerült elvenniük a kedvem, hogy az nap már be sem kapcsoltam a magnót, pedig baromira elégedett voltam vele.
Sajnos a részükről mindig is megmaradt az ellenszenv a hobbim irányába, na nem konkrétan a hifi, hanem a hobbi, mint olyan egyáltalán nem volt számukra tolerálható, és csakis az anyagi vonzata miatt. Értelmetlen pénzszórásnak tekintettek rá.)
- white-tiger
- Fórumlakó

8500 volt. Ez biztos, ugyanis ez volt az első és utolsó deckem, 1 évig spóroltam rá, még a mama pótolta ki, így lett még egyszerre az Aida rádió-erősítő és az Orion Ha 500-as hangfallal együtt. (Meg is fertőztem pár haveromat a "hülyeségemmel". Némelyik sokkal "rosszabb" lett mint én...zoli73 írta: ↑2026.01.04., vas. 20:31Hát igen, teljesen át tudom érezni a helyzetedet, az a csalódás, ami ilyenkor lejátszódik az emberben!severance írta: ↑2026.01.04., vas. 19:37Hú, hogy én ezt mennyire, de mennyire ismerem! Még egykorúak is vagyunk, így aligha mondok újat azzal a kifejezéssel, hogy "szocialista embertípus", avagy "öntudatos proletár". Pontosan ez az, amit leírtál, csak időközben "fogyasztóvá", a senkiből "úrrá" lépett elő. Sokkal durvább történetem van erről még 1997-98 környékéről, amikor pályakezdő mérnökként éppen hogy kiléptem az Életbe, és mai ésszel eszement spórolások árán meg tudtam venni egy létező legalapabb használt hifit (Aiwa AD-F220 deck, Denon PMA-360 erősítő, Boston HD5 minidobozok). Akkor még anyukámmal együtt laktunk, hozzá jött látogatóba egy kolléganője a családjával. A családfő, túl azon, hogy az állványra tett hangdoboz láttán gúnyosan bokszoló mozdulatokat tett, leplezetlen ellenszenvvel jegyezte meg, miszerint "közel kerültem a húsos fazékhoz". Ma már nem udvariaskodok az ilyenekkel, simán belemondom az arcába, hogy mekkora sudribunkó.
Sajnos a részükről mindig is megmaradt az ellenszenv a hobbim irányába, na nem konkrétan a hifi, hanem a hobbi, mint olyan egyáltalán nem volt számukra tolerálható, és csakis az anyagi vonzata miatt. Értelmetlen pénzszórásnak tekintettek rá.