Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általános csevegő

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11452
Kapcsolat:

Re: Általános csevegő

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

istvan01 írta:
2025.11.06., csüt. 16:22
Ami nekem az első beharangozásnál is felmerült kérdésnek. Mekkora lehet ennek a gigantikus méretű LED(?) gömbnek villamos energia fogyasztása? A belső tér abból is problémás, hogy azt a hőmennyiséget szellőztetni, klímázni kell, főleg a nyári sivatagi meleg időben.
Ünneprontó vagy! :D

A Sphere étvágya egy kisebb városéval vetekszik. A hivatalos adat 28 MW csúcsban, éves fogyasztás kb. 100 GWh, ami Magyarország 1 napi villamosenergia fogyasztását teszi ki. Kültéri hőség idején a bevezetett energia harmadát viszi el a légtechnika. Mindenhol említik a képi processzálást végző 150 db Nvidia RTX A6000 GPU-t, de ezek összesen fél MW-ot sem vesznek fel, szóval nem több technikai cukiságnál. Finomítani próbálják a brutális számokat azzal, hogy az energia nagy része megújuló forrásból érkezik, de ez már a zöld(itő) topik témája...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

istvan01 írta:
Mekkora lehet ennek a gigantikus méretű LED(?) gömbnek villamos energia fogyasztása?
"The Sphere requires 28 megawatts to function at peak energy usage, the equivalent to supplying power to 21,000 homes."

Amcsi lépték :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: Snipi »

istvan01 írta:
ZolaBA írta:
2025.11.06., csüt. 14:34
Na neki futok még egyszer. Szóval Sphere. Lenyűgöző…
Ami nekem az első beharangozásnál is felmerült kérdésnek. Mekkora lehet ennek a gigantikus méretű LED(?) gömbnek villamos energia fogyasztása? A belső tér abból is problémás, hogy azt a hőmennyiséget szellőztetni, klímázni kell, főleg a nyári sivatagi meleg időben.
ÁÁÁ nem kell ott klímázni. Áprilistól októberig alig van 43 fok Las Vegasban ... :D :D :D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3700

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

ZolaBA írta:
2025.11.06., csüt. 14:34
Na neki futok még egyszer. Szóval Sphere. Lenyűgöző…

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Na neki futok még egyszer. Szóval Sphere. Lenyűgöző… Aki nem olvasott róla csak pár gyors adat: 112méter magas, 157 méter széles gömb előadó terem. 18600 ülőhely, 16K x 16K felbontás, 167 ezer hangszóró, 2,3 milliárd dollár költségvetés. stb. 😊
Múlt héten amikor mi voltunk a „The Wizard of Oz at Sphere” ment, ez gyakorlatilag mozi, persze a technikára adaptálva. Be kell vallanom nem az én stílusom az ilyen művész mese, de a technika miatt mentünk, nem az Ózért. Ha nagyon megerőszakoljuk az Amerikai utazás programját, még lett volna lehetőség az Eagles élő koncertet is megnézni, de aztán gyorsan elvetettem amikor rájöttem, hogy az Ózra egy olcsóbb szektorba is 158 ezer Ft volt hármunk jegye, az Eagles-re meg kb. 300 ezerrel ennél is több lett volna, úgy, hogy tulajdonképpen egy Eagles számot ismerek/szeretek a többi számuk nálam szint alatt van. Szóval Óz maradt 😊
Amit kiemelnék a technikából…
A látvány lenyűgöző. Nem egy vászon van, hanem az ember körül a teljes gömb boltozat kijelző, mint egy planetáriumban. Még a periférikus látásban is látszik, emiatt nagyon be tudja az ember agyát csapni, amikor olyan jelenet volt, hogy repült a kamera, szabályosan azt érzi az ember mintha ott ülne és mozogna egy drónon.
A felbontást én nem éreztem extrán. De lehet azért mert vak vagyok 😊 vagy mert ~50 méterről nézve 15.000m2 felület az elég nagy.
Ami még lenyűgöző az a fényerő. Ez ugye nem egy vetített mozikép, hanem aktív led fényforrások vannak, ezért amikor napsütéses jelenet volt, akkor szinte valós napfény érzetet adott. Színmélység, kontraszt és hasonlók kb. oled minőség.
A „4D” élmény sem elhanyagolható. Van a mesében egy vihar/forgószél jelenet. Ez volt úgy érzem kidolgozva leginkább csúcspontnak. Egyrészt rezegnek a székek. Ez elsőre meglepő, aztán idővel inkább válik „túlzássá” 😊 Aztán nagyon komoly szélgenerátorokat tettek be, kvázi lobogott a hajunk. A hang is tökéletesen élő vihar volt, hangerő, tér-érzet, mély dörgés, stb. Ezen kívül a látványt megtoldották papír fecnikből szimulált falevelekkel, amik össze vissza keringtek az emberek között… és ez így egyszerre, tényleg komoly. Egy másik jelenetnél pedig amikor az almafáról hullottak az almák, akkor kis ablakok nyíltak a kupolán és onnan plüss almákat dobtak le. Több százat. Sajnos nem sikerült megfogjuk egyik almát se (pontosabban kitépték a gyerek kezéből), de sebaj, az előadás végén vehettünk mi is ilyen plüss almát 12$ -ért :D
Ami nekem hiányzott, hogy egy kicsit megjárassák a technikát a nép előtt. Mint egy „dolby” szignál a filmeknél, vagy bármi hasonló, akár csak pár másodperc is, de nem volt semmi ilyen. Valószínűleg túl „kultúrsznob” volt az előadás/tálalás, és ez nem fért bele.
Egyébként vicces volt, hogy amíg a nézőtér feltöltése ment, addig a kupola egy színház termet mutatott, szemben elhúzott függönnyel, klasszikus világítással, barázdált mennyezettel, hatalmas belógatott hangfalakkal, monitorokkal, még apró mennyezeti hibák meg kamera árnyékok is voltak. Aztán jött a film… és minden eltűnt… csak a film volt mindenhol 😊 Bocs, spoilerezek, előtte utána kép lent.
Érdemes még a Sphere külső vetítését is megemlíteni. Ezen éjjel-nappal megy valami animáció vagy reklám. Ha máshol nem forma1 alatt sokan látták szerintem. Nekünk mázlink volt a Vegas-i hotellel, az ablakból tökéletesen ráláttunk a Gömbre, így pl. a reggeli kávét úgy ittuk, hogy a gömbön animált smiley is éppen kávézott 😊
sphere5.jpg
sphere5.jpg (141.65 KiB) Megtekintve 1724 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

ZolaBA írta:
2025.11.06., csüt. 06:03
Nincs lelkierőm most újra... de a csatolmányt mutatom... ha valakit érdekel szívesen mesélek :)
Bakancslistás a Sphere.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 958

Hozzászólás Szerző: tottyi »

ZolaBA írta:
2025.11.06., csüt. 06:03
Ó basszus......
Egy órát gépeltem az előbb egy múlt heti élménybeszámolót és elveszett, kiléptetett ez a szar sad.gif
Nincs lelkierőm most újra... de a csatolmányt mutatom... ha valakit érdekel szívesen mesélek :)

Sphere1.jpg
Olyankor egyet visszalepsz vagy kettot es ott szokott lenni a szoveg, tortent mar nekem is ezert mielott kuldom a postot elobb ctrl+c a szoveget.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Ó basszus......
Egy órát gépeltem az előbb egy múlt heti élménybeszámolót és elveszett, kiléptetett ez a szar sad.gif
Sphere1.jpg
Sphere1.jpg (177.15 KiB) Megtekintve 1729 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tottyi írta:
2025.10.30., csüt. 09:12
... miert irjak jobbnak a reles hangeroszabajzos eloerositoket? Marmint magat a potmetert vagy minek nevezzuk. Ilyeneken gondolkodom, hogy mivan ha pl kieg egy-ket rele a jelutban ha nem annyira minoseges relekbol csinaljak meg. Meg, hogy vannak olyan potmeterek amik rengeteg ellenallasbol vannak...
A pot(encio)méter egyetlen ellenállás, aminél egy csúszka mozgatásával lehet a rezisztencia mértékét állítani. Hangerőszabályzásból létezik félvezetős, potméteres és ellenállás-létrás megoldás is a digitális opciók mellett. Amit potméternek nevezel, az már egyre gyakrabban egy forgógomb, ami mögött egy jeladó vezérli a felsorolt elemeket. Az ellenállás létrát kapcsolgató relé csak akkor kattog, ha tekered a gombot, tehát zenehallgatás közben nem fog zavarni. Kiégni sem nagyon fog, mivel minimális áramot kapcsolgat, de mint minden mechanikus alkatrész, idővel elfáradthat, ahogy a potméterek is elkophatnak.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4389

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

tottyi írta:
2025.10.30., csüt. 09:12
kaef2 írta:
2025.12.24., szer. 20:00
Teszt
Szia, Te olyan fajta ember vagy aki szeret teszteket vegezni es meg eszkoze is vannak hozza, szeretem olvasni a tesztjeidet. Veletlenul nincs kedved egy olyan teszthez, hogy miert irjak jobbnak a reles hangeroszabajzos eloerositoket? Marmint magat a potmetert vagy minek nevezzuk. Ilyeneken gondolkodom, hogy mivan ha pl kieg egy-ket rele a jelutban ha nem annyira minoseges relekbol csinaljak meg. Meg, hogy vannak olyan potmeterek amik rengeteg ellenallasbol vannak, hogy ezek nem-e hasonlok a relesekhez vagy csak a strukturajuk hasonlo es aztan vannak az analog hangeroszabajzok de ott meg azt irjak, hogy a relesek jobban birjak idovel bar en szemely szerint ebben nem hiszek de ez az en velmenyem csak. Annyit sikerul kiolvasnom ezekbol a tesztekbol, hogy a relesek jobban viselkednek a hangeroszabalyozasnal, tisztabbak. Engem mondjuk az zavar benne, hogy kozben ha halkabb a zene akkor kattog es ebbol kifolyolag melyikek azok amik nem annyira hangosan kattognak mint pl ami nekem van Benchmark HPA4, allitolag a Mola Mola Mekua halkabb de meg nem volt szerencsem hozza. Azt is irtak, hogy nem hallani a jelutban, ezt kiprobaltam es csak max hangeronel lehetett hallani amikor nem szolt a zene bar ha zene szolna akkor lehet nem hallanam a zeneben de ezt nem mertem kipobalni a szomszedok vegett. Van-e olyan statisztika, hogy melyiknek van nagyobb elettartama, stb. Minden erdekel ezek korul. Google ChatGPT megvolt, beszelgettunk par napot ezekrol de valos tapasztalatok erdekelnenek.
Az idők folyamán volt nálam hosszabb ideig amorf magos trafós előfok (Promitheus, a dual mono), triódás csöves, (Clarinet Pre - 40e euro), a legnagyobb két dobozos Pass Labs (ez kicsivel olcsóbb, mint a Clarinet), autoformeres passzív (Nagy Pál-féle), 50 éves klasszikus Naim NAP, a nagy 552 -es Naim, és egy műveleti erősítős angol, a híres pro audiós MC2 Audio hifi brandjétől, az Ultrafide Pre. Adjunk még hozzájuk több tucat (analóg, digitálisan) szabályozható kimenetű streamert, DAC-ot.

Legjobban az Ultrafide jött be, ezt hallgatom most is, utána pedig a Nagy Pali - féle autoformeres. Kb egyforma az ára a kettőnek, olyan 4 ezer angol fontról beszélünk (én persze kicsit másképpen döntöm el, hogy mi a "jobb" számomra, mint a nagy átlag- nem biztos, hogy a véleményem bárki számára is releváns). A nagyon drágák esetében nem hallottam olyan pluszt, ami miatt megfordult volna a fejemben, valahogy összekaparni rájuk a pénzt.

Ha felhívsz szívesen elmondom részletesen is a tapasztalatokat. Vagy összehozhatunk egy Teams vagy Google Meets videó konferenciát is, ahol átbeszéljük a résztvevők tapasztalatait. Esetleg a november végi Audio Forumos nyilt napon is lehet erre szervezni egy kerekasztal beszélgetést.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 958

Hozzászólás Szerző: tottyi »

kaef2 írta:
2025.12.24., szer. 20:00
Teszt
Szia, Te olyan fajta ember vagy aki szeret teszteket vegezni es meg eszkoze is vannak hozza, szeretem olvasni a tesztjeidet. Veletlenul nincs kedved egy olyan teszthez, hogy miert irjak jobbnak a reles hangeroszabajzos eloerositoket? Marmint magat a potmetert vagy minek nevezzuk. Ilyeneken gondolkodom, hogy mivan ha pl kieg egy-ket rele a jelutban ha nem annyira minoseges relekbol csinaljak meg. Meg, hogy vannak olyan potmeterek amik rengeteg ellenallasbol vannak, hogy ezek nem-e hasonlok a relesekhez vagy csak a strukturajuk hasonlo es aztan vannak az analog hangeroszabajzok de ott meg azt irjak, hogy a relesek jobban birjak idovel bar en szemely szerint ebben nem hiszek de ez az en velmenyem csak. Annyit sikerul kiolvasnom ezekbol a tesztekbol, hogy a relesek jobban viselkednek a hangeroszabalyozasnal, tisztabbak. Engem mondjuk az zavar benne, hogy kozben ha halkabb a zene akkor kattog es ebbol kifolyolag melyikek azok amik nem annyira hangosan kattognak mint pl ami nekem van Benchmark HPA4, allitolag a Mola Mola Mekua halkabb de meg nem volt szerencsem hozza. Azt is irtak, hogy nem hallani a jelutban, ezt kiprobaltam es csak max hangeronel lehetett hallani amikor nem szolt a zene bar ha zene szolna akkor lehet nem hallanam a zeneben de ezt nem mertem kipobalni a szomszedok vegett. Van-e olyan statisztika, hogy melyiknek van nagyobb elettartama, stb. Minden erdekel ezek korul. Google ChatGPT megvolt, beszelgettunk par napot ezekrol de valos tapasztalatok erdekelnenek.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

alto írta:
2025.10.25., szomb. 13:26
A riporter meg egyszerűen rettenetes.
A csatorna többi meghívott szereplője és a feltöltött anyagok címe csodás kontextusba helyezi a linkelt videót is. Hogy valakinek ez felüdülést nyújt, hát... Egészségére!

Sem az Illést, sem az Omega zenéjét nem tudtam elviselni soha, ennek dacára tiszteltem őket, az István, a király rockopera meg egy ideig a himnuszom volt. Megöregedni lehet szépen, meg kevésbé szépen.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3538
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

arzachel írta:
2025.10.24., pén. 15:17
https://www.youtube.com/watch?v=3KSkFQ59SpY

Felüdülés ez a beszélgetés. :smile53:
Nem egészen értem, hogy ez mitől felüdülés. Én nem szerettem különösebben sem az Illést (Omegás voltam :D ), sem a Fonográfot, sem a szóló munkáit, de tisztelem Levit azért, amit a pályája során letett az asztalra, és hogy a kortársai többségével (pl. Bródy) ellentétben képzett, remek hangú énekes volt. Sajnos ő is megöregedett, és itt ebben az interjúban a kognitív hanyatlás jelei már erősen megmutatkoznak, ami sajnálatos, de semmi felüdítőt nem találok benne. A riporter meg egyszerűen rettenetes.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4162

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Van ez a Pitbull nevű előadó.
Sosem szerettem, nem is követtem a pályáját, de nyilván tudok róla, hogy nagyjából ki az.
Nem is tartottam semennyire, tucat sz@r számomra, mint sok mai könnyű zene esetében (JLo, stb.).
Viszont mondta a 19 éves unoka húgom, hogy akart most a koncertre venni jegyet, de 1 óra alatt elfogyott az összes, meg a szerver is összeomlott. Pedig milyen jó, mert buli az egész.
És megemlitette, hogy iskolákat épít a pénzéből.
Na mondom, ez tényleg derék.
Utána olvastam, és ezt találtam róla e témában:

"Pitbull eltökélt szülővárosának latin közösségének megsegítésében, és az elmúlt évtizedben a szegénységi rés áthidalására összpontosított társadalmi szerepvállalásának középpontjában oktatási kezdeményezések révén. Segített elindítani egy tandíjmentes állami chartát közép- és felsőoktatásban Sports Leadership and Management (SLAM!) néven, amely 2013-ban nyílt meg Miami Little Havana negyedében , abban a negyedben, ahol Pitbull felnőtt. A SLAM! ma már országszerte működik, többek között Miamiban, Las Vegasban és Atlantában, 96 százalékos érettségi aránnyal. Az iskolát a nonprofit Mater Academy fogja működtetni.

A Maria hurrikán okozta pusztításra válaszul Pitbull bejelentette, hogy magánrepülőgépével Puerto Ricóból az Egyesült Államok szárazföldjére szállít rákos betegeket kezelésre.

2020. április 13-án a Pitbull kiadta az "I Believe That We Will Win (World Anthem)" című kislemezét (amely az " I Believe that we will win! " énekből szól) a COVID-19 világjárvány alatt . A dal célja, hogy inspirálja a COVID-19 járvány által érintetteket, hogy "nézzenek szembe mindennel és emelkedjenek fel". A dalhoz tartozó videoklip 2020. május 7-én jelent meg a YouTube- on, és televíziós debütálása az MTV- n volt. A Pitbull a daleladásokból, streamingből és megtekintésekből származó összes bevételt a Feeding America és az Anthony Robbins Alapítványnak adományozza.

Pitbull a kommunizmus és a kubai kormány hangos kritikusa , és felszólította a világ vezetőit, hogy támogassák a 2021-es Kubai Kommunista Párt elleni tüntetéseket.

2020. december 31-én Pitbull a COVID-19 világjárvány idején , szilveszterkor a Times Square- en lépett fel egy elsősegélynyújtó tömeg előtt ."

Na, ez tényleg nagyon szép, és dicséretes, amikor valaki a pénzét ilyenre költi.
Most már azt mondom, csinálja a koncerteket, és az.emberek vegyenek rá sok pénzért jegyet, ha abból ilyenekre is jut. Részemről nagy tisztelet felé. leborulok.gif
Csak a Marantz! :-D

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 820

Hozzászólás Szerző: arzachel »

https://www.youtube.com/watch?v=3KSkFQ59SpY

Felüdülés ez a beszélgetés. :smile53:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10075

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

istvan01 írta:
2025.10.01., szer. 20:40
MBL-t felvásárolta az ékszer gyártásban Kínában vezető Chow Tai Seng:
https://www.stereophile.com/content/mbl ... ure-secure
Meg a végén jól fog kinézni! :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3700

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

MBL-t felvásárolta az ékszer gyártásban Kínában vezető Chow Tai Seng:
https://www.stereophile.com/content/mbl ... ure-secure

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

arzachel írta:
2025.09.29., hétf. 14:50
Snipi írta:
2025.09.29., hétf. 11:57
Legnagyobb "karaktergyilkosság" : hangsugárzó tetejére (már amelyik alkalmas rá) virágot tenni. :D
Jáááj!
Emlékszem rá kb. 30-35 éve apám Rogers-ének a tetején volt. Aztán amikor belefolyt a víz viráglocsoláskor ... bakker ...
Még az a jó hogy a QUAD ESL57-nek a tetejére még csak véletelenül sem lehet virágot rakni. :smile29:
Szerencsére a P6-osomra se, mert ott a "biciklilámpa" :D

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Snipi írta:
Legnagyobb "karaktergyilkosság" : hangsugárzó tetejére (már amelyik alkalmas rá) virágot tenni. :D
Jáááj!
Emlékszem rá kb. 30-35 éve apám Rogers-ének a tetején volt. Aztán amikor belefolyt a víz viráglocsoláskor ... bakker ...
...és mégis milyen sok saját készítésű képen látszik :D
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 820

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Snipi írta:
Jáááj!
Még az a jó hogy a QUAD ESL57-nek a tetejére még csak véletelenül sem lehet virágot rakni. :smile29:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Jáááj!

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Az idegenek közt is vannak audiofilek. :smile29:

youtu.be/ukACPBPriNc
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

A fiamnak vettünk egy kis alagsori lakást Zuglóban.
Mikor éppen jöttek az emberek, ott is ment a csihi-puhi 8 - 16 - ig. ( Nincsen déli szieszta. :D )
A felettünk lévő lakó volt a legidegesebb a munkálatok során. :angry:
Aztán megbékélt, mikor kiderült, hogy a tőle származó és a mi lakásunkon - elrabicolt alagútban vezetett 110 - es ejtőcsőben - keresztülfolyó szennyvíz pár éve/évtizede a mi aljzatbetonunk alatt folyik el, amerre lát. ( Még szerencsére, csak a konyháé, a WC másik ejtőcsövön funkcionál.)
A feltárás alkalmával sem derült ki, hogy mire gondolt a költő, ameddig nyomon tudtam követni - na nem vertem szét az egész aljzatot - nem lehetett látni a régi hálózat nyomát sem... gondolkodik.gif
Mivel a mi fürdőszobánk teljes felújításon, átalakításon esik át, így az azt használó hálózatba kötöttem be az - évekig az aljzatot és a válaszfalakat áztató mosogatólevet - szállító új ágat.

Szerencsére a bontási munkálatoknak vége, az építkezés már csendesebb mederben folyik.
Ja, holnap fúrnak még a tömör téglákba 7 centinként kb. 500 db jó hosszú lukat az utólagos szigetelés keretében.
Majd viszek a fenti néninek egy doboz bonbont... :D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
2025.09.23., kedd 12:23
Nem túl életszerű ez a házirend, a legtöbben nem magunk végzünk ilyen munkát, hanem szakembert hívunk. Mit csináljon a melós 12 és 15 óra között, malmozzon?
Életszerű vagy nem, ez van. Ez a szabály. Illene betartani. Ha elkezdenénk sorolni a nem életszerű szabályokat ...
Bár én nem értek hozzá, de tuti van olyan munkafolyamat ami nem jár azzal, hogy a ház többi 50 lakója a zenebonát hallgassa, és azt lehet olyankor csinálni gondolom. Nem hinném, hogy abban 3 órában csak ütvefúrózni vagy falat szétverni lehet. Pl. ahogy emlékszem - bár nálam már régen (2016 v 2017?) volt utoljára felújítás - van olyan munkafolyamat ami nem jár éktelen lármával.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Snipi írta:
2025.09.23., kedd 11:59
Van a házunkban egy lakó/lakás, amit kb. 4 hónapja újítanak fel. Benne van a házirendben (ilyenünk is van), hogy "munkálatokat" hétköznap 9-12 , 15-19 között lehet végezni. (Értsd kalapálás, ütvefúrózás stb ... ). Ez a lakó pontosan tartja az időt. Amint "harangoznak" (12 óra) elkezd fúrni-kalapálni stb ... vagy reggel 7-kor, de akkor 9-kor abbahagyja ...
Eleinte még mérgelődtem rajta, de most már csak röhögök ... nagyon úgy se tudok ellene tenni semmit ... különben sem vagyok egy "szólós" típus.
Csak az bosszant, hogy tuti, ha én (nálam) lenne ilyen, már a fél ház itt hőrögetne az ajtómban, hogy ne csináljam. Mondjuk ez nálam nem fordulhat elő, mert általánosságban véve szabálykövető ember vagyok. (Még ha az a szabály esetleg hülyeség is. Mondjuk ez nem az.)
Nem túl életszerű ez a házirend, a legtöbben nem magunk végzünk ilyen munkát, hanem szakembert hívunk. Mit csináljon a melós 12 és 15 óra között, malmozzon?
BARTIMEX AUDIO Honlap

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”