Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 881
Re: Általában a hifiről
Nem szotkam hibázni.
Egy lineáris tápban az egyenirányítás illetve a feszültségstabilizálás jelentős hőt képes termelni, de ezt megfelelően méretezett hűtőbordákkal és a természetes szellőzés kialakításával kordában lehet tartani. Tök normális ha egy táp melegszik, de azért 70-80 fok felett már elég gyanús lehet.
Nincs erre igazából előírás. Nyilván a beépített alkatrészek maximális üzemi hőmérsékletét nem haladhatja meg a tényleges üzemi hőmérséklet. Nagyon változó az a tartomány, amiben az egyes alkatrészek megbízhatóan képesek működni, a tranzisztorok és az ellenállások elég jól bírják a magas, akár 125-150 fokos üzemi hőmérsékletet, a kondenzátorok azonban érzékenyebbek erre, tipikusan max. 70-80 fokra vannak specifikálva. Egy tervezőnek arra is figyelni kell, hogy a megbízható működés és hosszú élettartam érdekében a tényleges üzemi hőmérséklet azért min. 10-15%-al alacsonyabb legyen a maximálisnál. Például az A osztályú erősítőknél - ahol a működési elvből fakadóan nagyon magas az üzemi hőmérséklet - különös gonddal kel kiválasztani az alkatrészeket, hogy hosszú távon is bírják a magas hőterhelést.Rock60 írta: ↑2025.07.17., csüt. 17:02Kicsit más.
Egy analóg táp mennyire melegedhet, mi számít normális üzemi hőfoknak, és mi az, ahol már túlmelegedésről beszélhetünk ?
Ha, erre egyáltalán létezik valamilyen általánosítható szabály...![]()
/ Van nálam próbára egy jövevény és nem tudom megítélni, hogy megfelelően működik, vagy túl meleg-e./
Köszi.
Egy lineáris tápban az egyenirányítás illetve a feszültségstabilizálás jelentős hőt képes termelni, de ezt megfelelően méretezett hűtőbordákkal és a természetes szellőzés kialakításával kordában lehet tartani. Tök normális ha egy táp melegszik, de azért 70-80 fok felett már elég gyanús lehet.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Kicsit más.
Egy analóg táp mennyire melegedhet, mi számít normális üzemi hőfoknak, és mi az, ahol már túlmelegedésről beszélhetünk ?
Ha, erre egyáltalán létezik valamilyen általánosítható szabály...
/ Van nálam próbára egy jövevény és nem tudom megítélni, hogy megfelelően működik, vagy túl meleg-e.
/
Köszi.
Ha, erre egyáltalán létezik valamilyen általánosítható szabály...

/ Van nálam próbára egy jövevény és nem tudom megítélni, hogy megfelelően működik, vagy túl meleg-e.

Köszi.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1217
Re: Kábelezzünk
Igen, általában azt tartják a single endről. Nem keverendő az "A osztályúval" nem ugyanaz. És bár az SE-k is tudnak "vadállatok" is lenni, a push-pull viszont nem tudja a "finomabb" hangzásvilágot képviselni.dixie-chicken írta: ↑2025.07.09., szer. 12:56ez itt off,az adminisztációt majd megkérem,tegye át az általános csevegőberevox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:21írja Dixi: én még nem találkoztam olyan A class amplifikációval,amelyben van igazi "harapás",de ami késik,nem múlik :)
pedig ott van csak energia... azon a videón ami van,emléxem,majd lefújt a kanapéról az alig hallható hangerőn a cucc.
nemrég voltam egy havernál,aki vette egy AN erősítőt. alapvetően a tipikus hifis zenéket kedvelte, pedig top felsőszériás Shindot használt és egyéb finomságokat, nem rossz hangfalakkal (pl Living Voice). na vett egy erősítőt, vittem át kondo drótokat és rájött, hogy szereti a nirvanát istényleg jó volt. De az okát nem tudom, miből ered, hogy ez nálunk nem annyira terjedt el. lehet a régi pozdorjás AN/Snell dobozok miatt.
hogy ON maradjon, ez igaz a drótjaikra is, de valahogy nem szokott összejönni sok embernek az install, aztán kukázza a lehetőséget. gondolom, már kiderült,én se szeretem a piszmogást, kell az erő ,energia. de ez igaz az élet egyéb területeire. Ha autóba ülök, nekem kevés az 50km/h városban, de nem is a sebesség érdekel, a gyorsulás, menetdinamika, gyors irányváltás, stb... az az élvezetes,nem a tempó. na,a hifiben se szeretem a maszatolást, de ott se a hangerő számít, a gyorsaság(persze, nem baj, ha van lehetőség megkúpolni a hangerőt, de nem szoktam sűrűn)
nem biztatok erre senkit, de van benne lehetőség![]()
...nagyon általánositva,az A osztály inkább a simaság,barsonyos,finomabb hangzásvilágot képviselte az én mostani hifista életemben...lehetséges hogy meg kell szögelni ilyenkor vlmilyen durvább tölcséres hangszoróval,és akkor esetleg kéz a kézben járhatnak
![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2686
Re: Kábelezzünk
ez itt off,az adminisztációt majd megkérem,tegye át az általános csevegőberevox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:21írja Dixi: én még nem találkoztam olyan A class amplifikációval,amelyben van igazi "harapás",de ami késik,nem múlik :)
pedig ott van csak energia... azon a videón ami van,emléxem,majd lefújt a kanapéról az alig hallható hangerőn a cucc.
nemrég voltam egy havernál,aki vette egy AN erősítőt. alapvetően a tipikus hifis zenéket kedvelte, pedig top felsőszériás Shindot használt és egyéb finomságokat, nem rossz hangfalakkal (pl Living Voice). na vett egy erősítőt, vittem át kondo drótokat és rájött, hogy szereti a nirvanát istényleg jó volt. De az okát nem tudom, miből ered, hogy ez nálunk nem annyira terjedt el. lehet a régi pozdorjás AN/Snell dobozok miatt.
hogy ON maradjon, ez igaz a drótjaikra is, de valahogy nem szokott összejönni sok embernek az install, aztán kukázza a lehetőséget. gondolom, már kiderült,én se szeretem a piszmogást, kell az erő ,energia. de ez igaz az élet egyéb területeire. Ha autóba ülök, nekem kevés az 50km/h városban, de nem is a sebesség érdekel, a gyorsulás, menetdinamika, gyors irányváltás, stb... az az élvezetes,nem a tempó. na,a hifiben se szeretem a maszatolást, de ott se a hangerő számít, a gyorsaság(persze, nem baj, ha van lehetőség megkúpolni a hangerőt, de nem szoktam sűrűn)
nem biztatok erre senkit, de van benne lehetőség![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Tartsd meg magadnak a személyemmel kapcsolatos véleményedet, mert az személyeskedés.
Te meg megint elkezdtél okoskodni, elemezni és személyeskedni, pedig nem kért fel rá senki.Alex_Aston írta: ↑2025.07.06., vas. 11:20
Te elkezdtél már megint okfejteni a saját kis zárt világod alapján, mondván megint csak te tudod a tutit? Igen.
Tartsd meg magadnak a személyemmel kapcsolatos véleményedet, mert az személyeskedés.
"...szomszédnak is lehet villogni, asszonypajtásnak is tetszik, takarítani is könnyű körülötte, mi kell még..."
Nem.
Minősített bárkit is? Nem.
Te elkezdtél már megint okfejteni a saját kis zárt világod alapján, mondván megint csak te tudod a tutit? Igen.
Szerintem a kettő elég nagy különbség.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3316
És elkezdett ilyen irományokat írni?
"...szomszédnak is lehet villogni, asszonypajtásnak is tetszik, takarítani is könnyű körülötte, mi kell még..."
Nem.
Minősített bárkit is? Nem.
Szerintem a kettő elég nagy különbség.
Csak a Marantz! :-D
A remény hal meg utoljára.
Emlékeztetőül.kaef2 írta: ↑2025.07.02., szer. 21:18Fel lehet ezt fogni úgyis, hogy egy rakás igénytelen, gazdag ember vette őket, akiknek rossz a hallása, de úgyis, hogy ennyien kerültek közelebb ahhoz, hogy egyszer majd legyen egy tényleg igényes rendszerük otthon, azt remélve, hogy majd feltámad bennük az igény a továbblépésre.
A remény hal meg utoljára.
Miért is nem kaef - et okítjátok Alexxel együtt ?Luxor Audio írta: ↑2025.07.06., vas. 10:23Az ember már csak olyan, hogy a zsákutcába mindenki mást oda tud képzelni, csak önmagát nem.
Szerinted, aki nem ilyen micsodát hallgat, azt mind nem érdekli, hogy néz ki a cucca ?
Mind ronda ocsmánysággal tömi tele a szobáját, pl Supravox, Reserved, Elex, és még sokan mások és persze én is.
És boldogtalanul hallgatjuk a zenét. Nyilván.
Nyugi van. Kapj be egy Seduxent, vagy Sanaxot és hideg zuhany.
Szerinted, aki nem ilyen micsodát hallgat, az mind remete, vagy önző disznó, aki ráerőlteti a családkára a csúnya hobbiját ?Alex_Aston írta: ↑2025.07.06., vas. 09:45
Vagy nem egyedül élő remeték, esetleg nem "önző disznók", hogy a családra bármit ráerőltetnek, stb.
Fontos a design, mert olyan az életük, hogy abba nem fe bele egy fél szobát elfoglaló hifi cucc.
Nincs ezzel semmi baj.
Ki vagy te, hogy ezt kritizáld, és miért? Nem tök mindegy, ki miért vette? Ezer.más oka lehet még.
Simán el tudom képzelni, hogy többségük sokkal boldogabban hallgat zenét, mint te, mert leul, es élvezi, nem pedig hallgatás közben a (vélt) hibákat keresi.
Nekem sem mindegy, hogy néz ki egy cucc. Lehet akármilyen jó, ha nem passzol az ízlésembe, nem veszem meg, ha ingyen lenne, akkor sem.
Szerinted, aki nem ilyen micsodát hallgat, azt mind nem érdekli, hogy néz ki a cucca ?
Mind ronda ocsmánysággal tömi tele a szobáját, pl Supravox, Reserved, Elex, és még sokan mások és persze én is.
És boldogtalanul hallgatjuk a zenét. Nyilván.
Nyugi van. Kapj be egy Seduxent, vagy Sanaxot és hideg zuhany.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.07.06., vas. 11:19-kor.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Az ember már csak olyan, hogy a zsákutcába mindenki mást oda tud képzelni, csak önmagát nem.Rock60 írta: ↑2025.07.06., vas. 06:08Nem feltétlen annyira rossz a hallásuk, és igénytelenek, csak azt gondolják, hogy ennyi elég is a hifi oltárán. Letisztult design, sehol semmi drót, szomszédnak is lehet villogni, asszonypajtásnak is tetszik, takarítani is könnyű körülötte, mi kell még ?
...
Közülük nagyon kevesen lehetnek, akik felismervén, hogy zsákutcába keveredtek, kitolatnának onnan.
A hobbimra nem szeretnék oltárként tekinteni, ami előtt rendszeresen áldoznom kell. Nagyon élvezem, hogy nincs hatalmas állvány, kábelerdő és készülékhegy a szobában és hogy zenehallgatáshoz elég egyetlen kütyüt bekapcsolnom. A szomszédnak soha nem mutogattam, nem is érdekli, ahogy az "asszonypajtást" sem igazán, megvannak a saját passziói, azokba meg én nem dumálok bele. De ő is használja, mert a Volume rendszeresen feljebb van tekerve, mint ahogy én szoktam hagyni. És ebben én látom az örömöt.
Fontos a design, mert olyan az életük, hogy abba nem fe bele egy fél szobát elfoglaló hifi cucc.
Nincs ezzel semmi baj.
Ki vagy te, hogy ezt kritizáld, és miért? Nem tök mindegy, ki miért vette? Ezer.más oka lehet még.
Simán el tudom képzelni, hogy többségük sokkal boldogabban hallgat zenét, mint te, mert leul, es élvezi, nem pedig hallgatás közben a (vélt) hibákat keresi.
Nekem sem mindegy, hogy néz ki egy cucc. Lehet akármilyen jó, ha nem passzol az ízlésembe, nem veszem meg, ha ingyen lenne, akkor sem.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3316
Vagy nem egyedül élő remeték, esetleg nem "önző disznók", hogy a családra bármit ráerőltetnek, stb.
Nincs ezzel semmi baj.
Csak a Marantz! :-D
Mi az ultra gáz?
Nem feltétlen annyira rossz a hallásuk, és igénytelenek, csak azt gondolják, hogy ennyi elég is a hifi oltárán.
Letisztult design, sehol semmi drót, szomszédnak is lehet villogni, asszonypajtásnak is tetszik, takarítani is könnyű körülötte, mi kell még ?
- Hogy tetszik drágám ? Szép ugye ? Julika is örülni fog neki.
Majd betesszük a Karácsonyfa alá...
- Igen, mókuskám, gyönyörű !
Remekül fog mutatni közöttük a márványasztal a fehér porceláncicával...
Közülük nagyon kevesen lehetnek, akik felismervén, hogy zsákutcába keveredtek, kitolatnának onnan.
Előre menekülvén majd megveszik a nagyobb modellt.
Az első mondatodat tartom valószínűnek.kaef2 írta: ↑2025.07.02., szer. 21:18Fel lehet ezt fogni úgyis, hogy egy rakás igénytelen, gazdag ember vette őket, akiknek rossz a hallása, de úgyis, hogy ennyien kerültek közelebb ahhoz, hogy egyszer majd legyen egy tényleg igényes rendszerük otthon, azt remélve, hogy majd feltámad bennük az igény a továbblépésre.
Nem feltétlen annyira rossz a hallásuk, és igénytelenek, csak azt gondolják, hogy ennyi elég is a hifi oltárán.
Letisztult design, sehol semmi drót, szomszédnak is lehet villogni, asszonypajtásnak is tetszik, takarítani is könnyű körülötte, mi kell még ?
- Hogy tetszik drágám ? Szép ugye ? Julika is örülni fog neki.

Majd betesszük a Karácsonyfa alá...
- Igen, mókuskám, gyönyörű !

Remekül fog mutatni közöttük a márványasztal a fehér porceláncicával...
Előre menekülvén majd megveszik a nagyobb modellt.
"Urak" ultra gáz ez az egész ....én mint sokáig elsők között Devialet tulaj írom....mért nincs kérdeznék sokan ?
Más ingatlanban élek és mint minden változik de a józan ész és a realitás nem. megkerülhető vagy ???
Más ingatlanban élek és mint minden változik de a józan ész és a realitás nem. megkerülhető vagy ???
Ezt a D50-es hifi són hallva én is gyorsan menekültem a szobából. Ez bombasztikus, meg mindenegyben, de neeem.ZolaBA írta: ↑2025.07.03., csüt. 09:04Devialet Phantom-ból van I-es és II-es is, azon belül pedig további típusok.
A kisebb és olcsóbb II-es csak 16x16x22cm, ami gondolom elég ok a kompromisszumokra :)
Én a Pennában egy lakótelepi nappaliban halottam az I-es silver-t, azóta is azt érzem venni kéneaz árán kívül ami visszatart, hogy azt olvastam egyáltalán nem javítható, lejár a gari és lutri lesz, ahhoz meg tényleg drága.
devialet phantom.jpg
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Devialet Phantom-ból van I-es és II-es is, azon belül pedig további típusok.
A kisebb és olcsóbb II-es csak 16x16x22cm, ami gondolom elég ok a kompromisszumokra :)
Én a Pennában egy lakótelepi nappaliban halottam az I-es silver-t, azóta is azt érzem venni kéne
az árán kívül ami visszatart, hogy azt olvastam egyáltalán nem javítható, lejár a gari és lutri lesz, ahhoz meg tényleg drága.
Én a Pennában egy lakótelepi nappaliban halottam az I-es silver-t, azóta is azt érzem venni kéne

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Nem gond, a félreértések azért vannak, hogy helyretegyük őket.Aszpirin írta: ↑2025.07.02., szer. 23:33Okés, szerintem félreértettem.
Láttam, amit betettél. de azt hittem, azt gondoltad, hogy azokból volt a kiállításon a bemutató. Persze, 1000 euróért per darab közelebb viszi a zenét, bár 2 darab JBL boombox is igen jó ár/érték arányú ebből a nézőpontból. Roont nem tud, de elég neki egy telefon isRáadásul nagyságrendileg többet eladtak már, mint Phantomokból
![]()
Na jó, ezt csak balga fricskának szántam
![]()
(Mellesleg nekem is van, használom is kertipartikon)

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Nem tudom, mire gondolsz, esetleg összetévesztesz valakivel. Én most írtam le először és talán utoljára, a szóhasználat Cables mestertől származik.Aszpirin írta: ↑2025.07.02., szer. 18:41Ezt a nagy igazságot még hány változatban szándékozod leírni?Luxor Audio írta: ↑2025.07.02., szer. 15:10Az egész HiFi hobbi és ez a fórum is tele van visszakanyarodásokkal.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
Mellesleg pont a Devialet Phantomok árainak keresése közben, az általam berakott link mögötti termékoldal nézegetésekor tanultam egy új hifis jelzőz: kvintesszenciális. Bevallom, nem tudtam, hogy egy hifis cucc kvintesszenciális is lehet. De nagyon barón hangzik. Kvintesszenciális
Ezt meg kell jegyeznem 
(a "kvintesszencia" jelentését ismertem, de jelzőként még sosem láttam)

(a "kvintesszencia" jelentését ismertem, de jelzőként még sosem láttam)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Láttam, amit betettél. de azt hittem, azt gondoltad, hogy azokból volt a kiállításon a bemutató. Persze, 1000 euróért per darab közelebb viszi a zenét, bár 2 darab JBL boombox is igen jó ár/érték arányú ebből a nézőpontból. Roont nem tud, de elég neki egy telefon is
Ráadásul nagyságrendileg többet eladtak már, mint Phantomokból
Na jó, ezt csak balga fricskának szántam
(Mellesleg nekem is van, használom is kertipartikon
)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
Okés, szerintem félreértettem.
Láttam, amit betettél. de azt hittem, azt gondoltad, hogy azokból volt a kiállításon a bemutató. Persze, 1000 euróért per darab közelebb viszi a zenét, bár 2 darab JBL boombox is igen jó ár/érték arányú ebből a nézőpontból. Roont nem tud, de elég neki egy telefon is

(Mellesleg nekem is van, használom is kertipartikon

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
A megjegyzésem a betett screenshoton említett verzióra és nem a kiállításon fotózott fancy Gold verzióra vonatkozik (beteszem még egyszer a screenshotot, hogy ne kelljen keresni), hogy melyik típusnak az árát említettem:Aszpirin írta: ↑2025.07.02., szer. 18:31Erre válaszoltam már, de úgy tűnik, valamiért eltűnt az éterben.
Szóval, ha jól megnézed a képet, akkor (főleg a baloldalin látszik) szerintem ebből van rajta 2 darab:
https://www.audiomekka.hu/cikk/4069/Dev ... 8-dB-Gold/
és hozzá ebből az állványból még két darab:
https://www.audiomekka.hu/cikk/4083/Dev ... nic-White/
Igaz, hogy ez Magyarország ahol ugye "világbajnok" az ÁFA meg amúgy is rengeteg cucc sokkal (és néha indokolatlanul sokkal) drágább, mint pl. a Lajtán túl, de azért mutass kérlek egy linket, ahol ezt 2x1000 euróért megveszed![]()
ÉS nekem tényleg nem tetszett, de NAGYON nem. Az Ár/érték aránya ezért szubjektíve (hangzása a fülemnek - de gustibus non est disputandum) és objektíve is (ára) nálam sokkal rosszabb, mint az ismerőseidnél.![]()
A Penna aktuális honlapjáról való a screenshot (nettó darab árat mutat a felirat tanulsága szerint). Ha nem lehet ennyiért megvenni tőlük, azt Dankó Péteren érdemes számonkérni, de az Alzánál is nagyjából ennyibe kerül.
https://penna-poor.hu/devialet/phantom-reactor-900/
A Phantom sorozat ár/érték arányban, szolgáltatásait, designját és a hangját tekintve számos potenciális vásárlónak meg tudja oldani a zenehallgatással kapcsolatos elvárásait. 10 év alatt több, mint 60 ezer darabot adott el belőlük a gyártó. Ezzel az egyike lehet a valaha legnagyobb mennyiségben eladott aktív hangsugárzóknak. Fel lehet ezt fogni úgyis, hogy egy rakás igénytelen, gazdag ember vette őket, akiknek rossz a hallása, de úgyis, hogy ennyien kerültek közelebb ahhoz, hogy egyszer majd legyen egy tényleg igényes rendszerük otthon, azt remélve, hogy majd feltámad bennük az igény a továbblépésre.
A DSP-zés kapcsán konkrétan semmiféle alkalmazást nem említettem, a szoba korrekciót sem. Csupán annyit próbáltam leírni, hogy nagyon jól kell érteni az érdemi használatához.
A beszélgetés onnan indult, hogy valaki betette az MBL - nek befektetőt kereső német cég nyilatkozatát linkben, különösebb magyarázat nélkül. Ezt próbáltam megmagyarázni és hasonló példaként megemlítettem a Devialet és a Marantz/Denon példáját is.
Ennek kapcsán egy @Cables nevű user kinyilvánította, hogy neki mennyire nem tetszett a Devialet hang, amikor egy magyar felhasználónál járva hallotta. Eltérítve így a high-end audióban előforduló pénzügyi, finanszírozási nehézségekről a párbeszéd irányát a Devialet "hangjáról" szóló vita irányába.
Vagyis az elmúlt kb két tucat hozzászólás egyáltalán nem arról szólt, amit az összefoglalód állít: "A vita eredménye annyi, hogy ez egyeseknek meglepő, másoknak, többünknek meg nem."
Arról, hogy ki, mennyire lepődött meg ezen, nem nagyon születtek hozzászólások. Ha jól értelmezem, amit írtál, egyedül Te sugalmaztad, hogy a Devialet azért kerülhetett bajba, mert nem szól elég jól (Dénes Zolinál Neked nem tetszett a hang, mivel az túl élesen szólt, írtad).
Akit érdekel a Devialet tőkebevonásának az oka és története, az off mögött olvashat róla.