Igen, en is igy latom, hogy mindig van valaki akinek sikerul a lancfureszt a masik vegen megmarkolnia.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5955
Szerintem elég nagy keveredés van a fejekben a "filléres kínai vackok avagy aliexpess-es koppintások" és a "kínai gyártás/gyárttatás" fogalmakat érintően.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Aki direkt nem a filléres kínai vackokat vette, az megtudja, hogy ugyanúgy filléres kínai vackokat vett, csak helyette 10-100-szoros áron, "megbrandingelve"? Hogy az "extreme reference, high-end audio" kébelekhez is ugyan ott húzzák a rezet, mint a lámpazsinórhoz?
Csúnya USA, micsinálmá'! Mert ugye ez nem globális.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
Mit fog ez befolyásolni?wittao írta: ↑2025.04.17., csüt. 12:13Érdekes dolog, nem tudom hol lehet erről konkrétumokat megtudni, de az biztos, hogy az audio ipar sem fog tudni elmenni szó nélkül mellette...
Ugye van a kis barátunk a tengerentúlon, és most mindenkire ráborítja a vámokat (ennek a hatékonyságát majd a történelemkönyvek megmutatják).
A kínaiak viszont mondtak egy érdekeset: szépen nyilvánosságra hozzák, hogy melyik USA gyártók milyen termékeket mennyiért és melyik kínai gyártónál gyárttattak, és az elérhetőségeket is küldik... eddig ez csupán táskáknál merült fel úgy tudom. De ki tudja, lehet látunk néhány audios céget is, és akkor elválik az a bizonyos a májtól.
Nálatok van valami konkrétabb infó erről?
Aki direkt nem a filléres kínai vackokat vette, az megtudja, hogy ugyanúgy filléres kínai vackokat vett, csak helyette 10-100-szoros áron, "megbrandingelve"? Hogy az "extreme reference, high-end audio" kébelekhez is ugyan ott húzzák a rezet, mint a lámpazsinórhoz?
Csúnya USA, micsinálmá'! Mert ugye ez nem globális.
Nem szotkam hibázni.
Érdekes dolog, nem tudom hol lehet erről konkrétumokat megtudni, de az biztos, hogy az audio ipar sem fog tudni elmenni szó nélkül mellette...
Ugye van a kis barátunk a tengerentúlon, és most mindenkire ráborítja a vámokat (ennek a hatékonyságát majd a történelemkönyvek megmutatják).
A kínaiak viszont mondtak egy érdekeset: szépen nyilvánosságra hozzák, hogy melyik USA gyártók milyen termékeket mennyiért és melyik kínai gyártónál gyárttattak, és az elérhetőségeket is küldik... eddig ez csupán táskáknál merült fel úgy tudom. De ki tudja, lehet látunk néhány audios céget is, és akkor elválik az a bizonyos a májtól.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Igen, a phono is könnyen felismerhető...
Ha már szóba került.
Volt itt is az Apróban egy ideig, és tényleg még hazai viszonylatban sem számít különösen drágának, én is szemezgettem vele...
Lehet, hülye kérdés és minden szubjektív, de van valakinek tapasztalata vele, hogy milyen hangban, esetleg mihez képest jobb, vagy rosszabb hasonló kategóriában ?
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 665
Mondjuk a hallása már KO a hírek szerint, és ezt pár éve lehetett már olvasni :(Vinkler írta: ↑2025.04.03., csüt. 16:59No?! Milyen hangrendszer van Sting New York-i lakásában?![]()
https://www.facebook.com/watch/?v=660376373146199
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Ő hallgasson Bogányit reggeltől estig...

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hááát...volt olyan fórumtársunk, aki szerint de...

Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Egyébként a Víkingur Ólafsson lemez az erősítő mellett jelzi, hogy nincs rossz ízlése az öregnek. 

BARTIMEX AUDIO Honlap
A Quintet Blue nem rossz hangszedő, de ebből a rendszerből azért rendesen kilóg. Majd szólok Stingnek, hogy egy 50-60 milás rendszerhez vegyen már egy rendes hangszedőt, na!kaef2 írta: ↑2025.04.03., csüt. 19:46Ha minden igaz:alto írta: ↑2025.04.03., csüt. 17:42Ha jól látom egy Dan D’Agostino Momentum erősítője van, uszkve 34 millióért. A többit nem tudom beazonosítani.Vinkler írta: ↑2025.04.03., csüt. 16:59No?! Milyen hangrendszer van Sting New York-i lakásában?![]()
D'Agostino Momentum MVX integrált erősítő
E.A.T lemezjátszó és phono
Ortofon Quintet Blue hangszedő
Magico M2 hangsugárzó
Screenshot 2025-04-03 at 19.35.01.png
Screenshot 2025-04-03 at 19.37.32.png

BARTIMEX AUDIO Honlap
Ha minden igaz:alto írta: ↑2025.04.03., csüt. 17:42Ha jól látom egy Dan D’Agostino Momentum erősítője van, uszkve 34 millióért. A többit nem tudom beazonosítani.Vinkler írta: ↑2025.04.03., csüt. 16:59No?! Milyen hangrendszer van Sting New York-i lakásában?![]()
D'Agostino Momentum MVX integrált erősítő
E.A.T lemezjátszó és phono
Ortofon Quintet Blue hangszedő
Magico M2 hangsugárzó
Nem úgy néz ki, mint aki nagyon gyakran nyúlna vinylhez...
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4947
Viszonylag szerényen árazott E.A.T. lemezjátszó és phono, a hangsugárzó meg lehet valami Magico, bár túl sok nem látszik belőle.Vinkler írta: ↑2025.04.03., csüt. 18:08Igen, azt volt a legkönnyebb.alto írta: ↑2025.04.03., csüt. 17:42Ha jól látom egy Dan D’Agostino Momentum erősítője van, uszkve 34 millióért. A többit nem tudom beazonosítani.Vinkler írta: ↑2025.04.03., csüt. 16:59No?! Milyen hangrendszer van Sting New York-i lakásában?![]()
https://www.facebook.com/watch/?v=660376373146199![]()
Nem úgy néz ki, mint aki nagyon gyakran nyúlna vinylhez...

- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8806
Igen, azt volt a legkönnyebb.alto írta: ↑2025.04.03., csüt. 17:42Ha jól látom egy Dan D’Agostino Momentum erősítője van, uszkve 34 millióért. A többit nem tudom beazonosítani.Vinkler írta: ↑2025.04.03., csüt. 16:59No?! Milyen hangrendszer van Sting New York-i lakásában?![]()

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Szerintem nagyon-nagyon kevesen vesznek már CD futóművet; az a kevés is inkább szemezget a régi nagy legendák környékén.
Részemről, ha CD-t hallgatsz, a futómű az kiemelten fontos; annyira, hogy semmilyen kábel-manőverrel nem tudod elérni azt a hatást, amit megkapsz egy jó választás után. Meg a rossz után is, sajna...
Biztosan válaszolt volna az, akinek ilyen van.ANDS írta: ↑2025.04.03., csüt. 00:15...
Amúgy tavaly augusztus 1- én feltettem egy kérdést a cd játszók topicban, senki nem válaszolt rá, se az importőr, se egy kereskedő. Ezért itt is elárulom most, hogy nagyon szívesen olvasnék a Teac VRDS 701 cd játszó és cd futómű hangjáról, amit mostanában dobtak piacra, és potom egymillió forint körüli áron meg is lehet vásárolni. Azt nem tudom, hogy hallotta - e már valaki a hangját, és ha igen, milyen, mondjuk a régebben gyártott Teac VRDS készülékekhez viszonyítva?
Szerintem nagyon-nagyon kevesen vesznek már CD futóművet; az a kevés is inkább szemezget a régi nagy legendák környékén.
Részemről, ha CD-t hallgatsz, a futómű az kiemelten fontos; annyira, hogy semmilyen kábel-manőverrel nem tudod elérni azt a hatást, amit megkapsz egy jó választás után. Meg a rossz után is, sajna...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Ha jól látom egy Dan D’Agostino Momentum erősítője van, uszkve 34 millióért. A többit nem tudom beazonosítani.Vinkler írta: ↑2025.04.03., csüt. 16:59No?! Milyen hangrendszer van Sting New York-i lakásában?![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Passz...:-)Vinkler írta: ↑2025.04.03., csüt. 16:59No?! Milyen hangrendszer van Sting New York-i lakásában?![]()
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8806
No?! Milyen hangrendszer van Sting New York-i lakásában?

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Számomra kb. azt, amit itt találok, ha visszaolvasok néhány oldalt… de már nincs sok kedvem visszaolvasni. Szerencsére nem kötelező:))
Van néhány topic, ami érdekel, de pár éve igyekszem csak read- only módban követni a fórumot, tízszer is meggondolom, írjak-e egy hsz- t. Inkább ráülök a kezemre.
A napokban egy barátom megkérdezte, követem- e, olvastam - e a fórumon történteket, mert zajlanak az “események”…. Ezért most bekukkantottam.
Amúgy tavaly augusztus 1- én feltettem egy kérdést a cd játszók topicban, senki nem válaszolt rá, se az importőr, se egy kereskedő. Ezért itt is elárulom most, hogy nagyon szívesen olvasnék a Teac VRDS 701 cd játszó és cd futómű hangjáról, amit mostanában dobtak piacra, és potom egymillió forint körüli áron meg is lehet vásárolni. Azt nem tudom, hogy hallotta - e már valaki a hangját, és ha igen, milyen, mondjuk a régebben gyártott Teac VRDS készülékekhez viszonyítva?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Pont arról érdeklődtem, hogy miről is szeretne olvasni a tisztelt fórumozó....
A semmiről, az mégis mit jelent?
Tengermély tisztelettel kérdezem, mivel nem untatnálak? Miről szeretnél olvasni?
((Több oldalról is megmagyaráztam már, miért is necces szerintem tenni egy objektív állítást, indoklás nélkül))
- GTomi
- V.I.P.
GTomi írta: ↑2025.03.31., hétf. 22:18Tegnap volt 80 éves :) (mármint Clapton)Vinkler írta: ↑2025.03.31., hétf. 17:38Martin Guitar & Eric Clapton celebrate 30 years of collaboration with new limited-edition guitars!
Eric’s legendary 1992 MTV Unplugged performance sparked a resurgence in acoustic music and inspired the creation of Martin’s first Eric Clapton signature model, the 000-42EC, in 1995. Over the past three decades, his partnership with Martin Guitar has produced some of the most sought-after signature guitars in the company’s history.
.
IMG_2063.jpeg
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- GTomi
- V.I.P.
Tegnap volt 80 éves :)Vinkler írta: ↑2025.03.31., hétf. 17:38Martin Guitar & Eric Clapton celebrate 30 years of collaboration with new limited-edition guitars!
Eric’s legendary 1992 MTV Unplugged performance sparked a resurgence in acoustic music and inspired the creation of Martin’s first Eric Clapton signature model, the 000-42EC, in 1995. Over the past three decades, his partnership with Martin Guitar has produced some of the most sought-after signature guitars in the company’s history.
.
IMG_2063.jpeg
Olyasmit feszegetsz unhatatlan, amire Te tudod a választ, a kérdésed ezért költői.
Válaszold meg a saját kérdésedet, akár magyarázattal is fűszerezve, azt érdeklődéssel olvasnánk. / És ez nem vicc.

Csak lapozzunk már...

Az igazán vicces ebben a történetben nem az, hogy fogadtok (persze az is), hanem az, hogy egy ilyen egyszerű kérdésre sem lehet egyértelmű választ kapni.
Csak mellébeszélés van.