Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általános csevegő

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ez ez utan jon a multi posting amikor tobb postot teszel egy postba. :D
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Itt egy kep, ha ki akarod torolni az elso hozzaszolasodat ami "Rendes tolde, hogy"-al kezdodik akkor a harmassal jelolo nyilak kozott kell kitorolnod a szoveget. Ha a Shimano szoveget szeretned kitorolni akkor a 2-essel kezdodo szoveget kell kitorolnod de a harmast meghagyod. Mindig quote=zoli ... -val kezdodik es mindig /quote-val vegzodik. Csak szogeltes zarojelben kell lennie.

post_id= az a szam ami a cikknek a neve
time= ez az idot jelzi es azert ekkora szam mert masodpercekben van es most nem emlekszem jol de talan 1970-tol szamolja.
user_id= ez a nevedet jelzi.

Lehet trukkozni pl az idovel ha kiszamolod mennyi masodperc akkor olyat is lehet, hogy karacsonykor irtad a szoveget. :D

zolinak.jpg
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Alex_Aston írta:
2025.02.11., kedd 08:43
zoli73 írta:
2025.02.11., kedd 07:01
ANDS írta:
2025.02.10., hétf. 23:58
Rendes... semmit.
Vagy akkor kezd azzal, hogy csak a szöveg első és utolsó szavát (esetleg mondatát) hagyod meg, így biztos, hogy nem rontottam el az idézet kódokat, mert csak szöveget törölsz.
Aztán, ha ez már rutin, jöhet a level 2
Amit itt példaként csináltál, az talán menne, de ami most is látszani fog, hogy feltorlódik egymásban/egymáson 4-5 komment, és azokat kivenni, és csak a legutolsót meghagyni, na nekem ez nem megy, és a mikéntje sem érthető.
Majd próbálkozom, másnem kitíltanak szabotálás miatt. :D
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3301

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

zoli73 írta:
ANDS írta:
zoli73 írta:
2025.02.09., vas. 18:49

Mondjuk ... elküld.
Rendes... semmit.
Vagy akkor kezd azzal, hogy csak a szöveg első és utolsó szavát (esetleg mondatát) hagyod meg, így biztos, hogy nem rontottam el az idézet kódokat, mert csak szöveget törölsz.
Aztán, ha ez már rutin, jöhet a level 2
Csak a Marantz! :-D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2025.02.11., kedd 07:31
zoli73 írta:

Rendes tőled, hogy gondolsz rám, de ez sajnos nem kor, hanem sokkal inkább értelmi képesség kérdése. Nekem magyarázhatod akárhogy, akárhányszor, nem fogom tudni utánad csinálni, talán csak akkor, ha megmutatod a menetét, de azt is legalább százszor! Az ilyen elmagyarázás alapján már sokszor megpróbáltam, de sohasem sikerült, összekevertem mjndent, és csak a moderátoroknak csináltam vele felesleges munkát.
Ugyan igy vagyok/voltam a link csatolásál is, sokadszori megmutatásra tudtam megcsinálni, de még így is többször elrontottam, ráadásul egy hozzászólásba, csak egy linket tudok csatolni, többet nem. Megmutatták hogyan kell, de nem tudtam megjegyezni. Ja, és mindezt a keveset is csak érintőképernyős felületről tudom, pc-ről semmit.
Zoli ne csináld már,törölj mindent addig,még el nem érsz a meghagyni kívánt hozzászólás végén lévő guote jelzésig,felette,meg csak azt a nevezzük zárólelben lévő hozzászólót hagyd meg,akit idéznél,ez ilyen egyszerű,csak akarat kell hozzá,nem értelmi képesség.
Gyakorolj,pl itt. ;)
Legalább 15x próbáltam látszólag így, mint ahogy mondod, de még sohasem sikerült, csak galiba lett belőle.
Tudjátok az a baj, hogy aki tanácsot próbál adni, az mindig a saját hozzáertése alapján méri fel a helyzetet, és úgy is magyaráz. Sajnos én ebben nem vagyok veletek egy szinten, nagyon nem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Hozzászólás Szerző: Shimano »

zoli73 írta:

Rendes tőled, hogy gondolsz rám, de ez sajnos nem kor, hanem sokkal inkább értelmi képesség kérdése. Nekem magyarázhatod akárhogy, akárhányszor, nem fogom tudni utánad csinálni, talán csak akkor, ha megmutatod a menetét, de azt is legalább százszor! Az ilyen elmagyarázás alapján már sokszor megpróbáltam, de sohasem sikerült, összekevertem mjndent, és csak a moderátoroknak csináltam vele felesleges munkát.
Ugyan igy vagyok/voltam a link csatolásál is, sokadszori megmutatásra tudtam megcsinálni, de még így is többször elrontottam, ráadásul egy hozzászólásba, csak egy linket tudok csatolni, többet nem. Megmutatták hogyan kell, de nem tudtam megjegyezni. Ja, és mindezt a keveset is csak érintőképernyős felületről tudom, pc-ről semmit.
Zoli ne csináld már,törölj mindent addig,még el nem érsz a meghagyni kívánt hozzászólás végén lévő guote jelzésig,felette,meg csak azt a nevezzük zárólelben lévő hozzászólót hagyd meg,akit idéznél,ez ilyen egyszerű,csak akarat kell hozzá,nem értelmi képesség.
Gyakorolj,pl itt. ;)

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

zoli73 írta:

Legalább próbáld meg egyszer!

Legfelső sor meghagy, alatta mindent kitöröl, jó?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

ANDS írta:
zoli73 írta:

Mondjuk úgy, hogy nálad még sokkal hülyébbek(bocs!) is vannak az informatikához, pl. én.
Legjobb példa erre, hogy Alex leírása nekem nem segített semmit, de nem azért, mert Alex nem jól magyarázta volna, hanem mert én tehetségtelen vagy ehhez. Sajnálom, de nekem nagy valószínűséggel sohasem fog menni.
10 évvel vagyok nálad idősebb, ha én megértettem, Te is meg fogod. Leírom más szavakkal.

Ha a Te válaszodat akarom csak idézni, akkor a legfelső sort meghagyom, utána kitörlök mindent, egészen addig, amíg Te kezdtél el írni valamit.

Ekkor megnézem előnézetben, elküldés előtt, jó lesz- e így, így gondoltam - e?

Ha minden stimmel, akkor elküld.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

quote=zoli73 …. a Te neved utáni első kapcsos zárójeltől….]

és így kezdődik, oké?

(Csak a bal felső sarokban, a legelső kapcsos zárójelet,
vagyis ezt a:
[
jelet ne töröld ki!

Én most csak azért töröltem ki, mert ha ott hagyom, akkor nem látszik, mit kell utána Neked ott hagynod!)- oké?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:

Ennek az elejétől kell kijelölni, a te neved utáni első kapcsos zárójel utáni résztől a törlendő részt.

És egészen addig kell törölni, amíg eljutsz az utolsó előtti "quote" feliratig.

Ami marad a kapcsos zárójel és a "qoute" között, az fog megjelenni.

….
[/quote] …. ez van az idézet végén, oké?

….

[/quote]

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:

Mondjuk úgy, hogy nálad még sokkal hülyébbek(bocs!) is vannak az informatikához, pl. én.
Legjobb példa erre, hogy Alex leírása nekem nem segített semmit, de nem azért, mert Alex nem jól magyarázta volna, hanem mert én tehetségtelen vagy ehhez. Sajnálom, de nekem nagy valószínűséggel sohasem fog menni.
10 évvel vagyok nálad idősebb, ha én megértettem, Te is meg fogod. Leírom más szavakkal.

Ha a Te válaszodat akarom csak idézni, akkor a legfelső sort meghagyom, utána kitörlök mindent, egészen addig, amíg Te kezdtél el írni valamit.

Ekkor megnézem előnézetben, elküldés előtt, jó lesz- e így, így gondoltam - e?

Ha minden stimmel, akkor elküld.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Re: Általános csevegő

dixie-chicken írta:
2025.02.10., hétf. 12:05
régen is volt gagyi,és jó zene...ma is van gagyi,és jó zene,annyival nehezebb,hogy nagyobb a búzatábla,több a konkoly is közte...mármint ömlesztve érkezik ránk az új zene az internetnek köszönhetően,de meg lehet az is rostálni... :D
Egyet értek veled! Régen is volt rengeteg előadó, akik rövid úton eltűntek a sűlyesztőben, és ma már senki sem emlékszik rájuk.
A mindenkori társadalom hozzáállása viszont szerintem nem változott.
Emlékezzünk csak, mikor az 50' években feltűnt a Rock and Roll, micsoda közfelháborodást keltett az idősebb generációban, vagy az egy évtizeddel később a Beat, és Rockzene, mennyire polgárpukkasztónak számított.
Ma ezeknek a stílusoknak az akkori képviselőit, úttörőit(Elvis, Beatles, Rolling Stones, stb.), legendákként tiszteljük, emlegetjük.
Még ha nem is tetszik a mai irányzat, nem szeretjük, akkor sincs jogunk ítélkezni felette, mert ez megint az ízléseken való vitatkozás tényét meríti ki, amiről meg tudjuk, hogy semmi értelme.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

régen is volt gagyi,és jó zene...ma is van gagyi,és jó zene,annyival nehezebb,hogy nagyobb a búzatábla,több a konkoly is közte...mármint ömlesztve érkezik ránk az új zene az internetnek köszönhetően,de meg lehet az is rostálni... :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.02.08., szomb. 18:43
Alex_Aston írta:
2025.01.15., szer. 16:56
zoli73 írta:
2025.01.15., szer. 16:06

Aspirinnek volt erre egy nagyon ígéretes próbálkozása, ami sokkal átláthatóbb volt, de ha jól emlékszem, az is valami akadályba ütközött, így elvetette. Sajnálom, mert a magam fajta hatökröknek nagy segítség lett volna. bocs.gif
Telefonon ezt látom, ha erre válaszolok neked az mar megint elrontott ;) idézés utáni ismételt válaszra:

.
Screenshot_20250115_164503_Chrome.jpg

Ennek az elejétől kell kijelölni, a te neved utáni első kapcsos zárójel utáni résztől a törlendő részt. Így, ahogy a második képen látható:

.
Screenshot_20250115_164523_Chrome.jpg

És egészen addig kell törölni, amíg eljutsz az utolsó előtti "quote" feliratig. Mert az utolsó lesz az idézet lezáró, így az előtte lévő résznek kell benne maradnia, amit te szeretnél.
Erről is itt a kép;

.
Screenshot_20250115_164629_Chrome.jpg

Azaz az idézendő személy neve utáni kódsor végén lévő első kapcsos zárójel utáni résztől lell törölni az utolsó "qoute"-ig, de csak azt, amit nem akarsz újra megjeleníteni. Ami marad a kapcsos zárójel és a "qoute" között, az fog megjelenni. Itt érdemes redukálni csak a lényegre, ami alapján tudható, hogy mire reflektálsz, de nem túl hosszú dolog.

Remélem segít ez a kis leírás. Leírni és elolvasni több idő, mint megcsinálni.

Hajrá! :tutiok:
Kiváncsi voltam, Alex Aston milyen instrukciókat adott a telefont használóknak a sikeres idézéssel kapcsolatban, arra reagálva, hogy telefonról milyen bonyolult is ez...
Olvasva ezt, azt látom, hogy csontra megegyezik a felület a laptopon láthatóval, és a módszer sem különbözik.

Én speciál holt hülye vagyok az informatikához, a számítógéphez, mégis asebestyén első segítő magyarázata után :smile53: már semmilyen gondot nem okozott az idézéssel kapcsolatos semmilyen művelet.

Ezért nem értem, hogy alapvetően technikai beállítottságú, esetenként informatikában jártas, fiatalabb fórumtársaknak hogy jelenthet kihívást ez a pofon egyszerű eljárás. gondolkodik.gif

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1344

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Alex_Aston írta:
2025.01.15., szer. 16:56
zoli73 írta:
2025.01.15., szer. 16:06

Aspirinnek volt erre egy nagyon ígéretes próbálkozása, ami sokkal átláthatóbb volt, de ha jól emlékszem, az is valami akadályba ütközött, így elvetette. Sajnálom, mert a magam fajta hatökröknek nagy segítség lett volna. bocs.gif
Telefonon ezt látom, ha erre válaszolok neked az mar megint elrontott ;) idézés utáni ismételt válaszra:

.
Screenshot_20250115_164503_Chrome.jpg

Ennek az elejétől kell kijelölni, a te neved utáni első kapcsos zárójel utáni résztől a törlendő részt. Így, ahogy a második képen látható:

.
Screenshot_20250115_164523_Chrome.jpg

És egészen addig kell törölni, amíg eljutsz az utolsó előtti "quote" feliratig. Mert az utolsó lesz az idézet lezáró, így az előtte lévő résznek kell benne maradnia, amit te szeretnél.
Erről is itt a kép;

.
Screenshot_20250115_164629_Chrome.jpg

Azaz az idézendő személy neve utáni kódsor végén lévő első kapcsos zárójel utáni résztől lell törölni az utolsó "qoute"-ig, de csak azt, amit nem akarsz újra megjeleníteni. Ami marad a kapcsos zárójel és a "qoute" között, az fog megjelenni. Itt érdemes redukálni csak a lényegre, ami alapján tudható, hogy mire reflektálsz, de nem túl hosszú dolog.

Remélem segít ez a kis leírás. Leírni és elolvasni több idő, mint megcsinálni.

Hajrá! :tutiok:
Kiváncsi voltam, Alex Aston milyen instrukciókat adott a telefont használóknak a sikeres idézéssel kapcsolatban, arra reagálva, hogy telefonról milyen bonyolult is ez...
Olvasva ezt, azt látom, hogy csontra megegyezik a felület a laptopon láthatóval, és a módszer sem különbözik.

Én speciál holt hülye vagyok az informatikához, a számítógéphez, mégis asebestyén első segítő magyarázata után :smile53: már semmilyen gondot nem okozott az idézéssel kapcsolatos semmilyen művelet.

Ezért nem értem, hogy alapvetően technikai beállítottságú, esetenként informatikában jártas, fiatalabb fórumtársaknak hogy jelenthet kihívást ez a pofon egyszerű eljárás. gondolkodik.gif

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hi, tudja valaki esetleg, hogy mi az oka annak, hogy a Primare Pre 60 miert ilyen olcso hasznaltan? Az uj 7500 euro es a haznalt meg 2000 euro korul van. Azelott nezegettem es gondolkodtam rajta, hogy megveszem de eleg sokat vesztett az etekebol hasznaltan.

Józsierdész
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Józsierdész »

Köszi!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Józsierdész írta:
2025.02.01., szomb. 04:58
Sziasztok.
Lassan rájövök a zoldal működésére.
Írok is ide valamit...🙂
Aiwa F-220 Deck szíjak kellenének nekem.
Szerintem itt nézz körül.:https://www.ekszijkiraly.hu/

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2290

Hozzászólás Szerző: cables »

kasumi írta:
2025.01.11., szomb. 13:02
Csak nekem fura és érthetetlen, ha egy hirdetésben azt olvasom, hogy csak a képek kedvéért bontották ki a terméket?
Számomra ez már értékcsökkentő tényező, mert az (az én szememben) onnantól egy használt készülék.
Egyik korai erősítőm bontatlanul vettem. Az eladó elhozta, én bontottam ki. Tudtam, hogy egy soha nem használt készüléket vettem.
Szóval miért kell néhány kép miatt felbontani?
gondolkodik.gif
Megvette, talán hallotta is szólni valahol, aztán hazavitte, bekapcsolta a saját rendszerében és nagyon nem jött be neki. Ha van annyi pénze, hogy elviseli a nagy veszteséget egyből eladja, mert látni se bírja magánál.

Józsierdész
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Józsierdész »

Sziasztok.
Lassan rájövök a zoldal működésére.
Írok is ide valamit...🙂
Aiwa F-220 Deck szíjak kellenének nekem.

Rock60
Őslakos
Őslakos

stx írta:
2025.01.26., vas. 12:52
Kerestem, de nem találtam, hogy volt-e már szó a különböző komponensek porvédéséről. Milyen anyagból érdemes takarót venni?
Mindenképpen 100 % pamut.
A műszáltartalmúak tapadnak, sercegnek, port hoznak - visznek...

Én az egész fekvő formátumú " hifi-tornyot " egy nagy anyaggal takarom le és a sztatikusokra is varattam kettőt.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 456
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Kerestem, de nem találtam, hogy volt-e már szó a különböző komponensek porvédéséről. Milyen anyagból érdemes takarót venni?

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4061

Hozzászólás Szerző: juliush »

Rock60 írta:
2025.01.11., szomb. 19:33
zoli73 írta:
2025.01.11., szomb. 14:23

Nekem inkább azt tudnák nehezen megmagyarázni, hogy egy új, éppen csak kibontott, de teljesen használatlan készülék, miért lesz eladó?
Nyerte a Lottón ? gondolkodik.gif
Rájött az Asszony! ;)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2025.01.11., szomb. 14:23

Nekem inkább azt tudnák nehezen megmagyarázni, hogy egy új, éppen csak kibontott, de teljesen használatlan készülék, miért lesz eladó?
Nyerte a Lottón ? gondolkodik.gif :D

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”